|
|
#991 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Odpieluszkowe Zapalenie Mózgu.
Fejsbuczka masz? Bo jak nie masz FB to wtedy nie istniejesz
Mnie tez wkurza decydowanie się na dziecko jak nie ma się warunków finansowych. Znajoma w wieku 18 lat zapragnęła dziecka bo siostra ma i taki słodki Szkoda że nie dość że w domu się nie przelewało to jeszcze zrobiła sobie z totalnie nieodpowiedzialnym typem, który ma 3 dzieci z innymi kobietami i ją również puścił w trąbe Teraz jej się wszystko należy bo ma dziecko i musi się nim zajmować.
|
|
|
|
#992 | |
|
jestę wieszczę
|
Cytat:
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
|
|
|
|
#993 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#994 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
?Jako przykład, że można powinnaś podać siebie.
|
|
#995 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#996 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rozumiem ,kiedy jest to zgodne ustalenie obojga i sytuacja pozwala na takie rozwiązanie,wtedy ok,czemu nie.
|
|
#997 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
.Ja to się zastanawiam za kogo, albo za co niektóre kobiety mają swoich facetów... Najpierw mają faceta, żeby się popisać przed koleżankami, najlepiej jak zarzuca drogimi prezentami, wozi panienkę gdzie ta zapragnie, potem żeby chwalić się ślubem i weselem, a na koniec żeby się zaharowywał jak ona sobie "odpoczywa" w domu
|
|
#998 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#999 |
|
Wtajemniczenie
|
A mi nie jest szkoda. Wiedzą z kim się wiążą i do ślubu nie są zmuszani. Wybrał sobie facet leniwą babę za żonę, to teraz ma.
|
|
|
|
#1000 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Podejście niektórych jest diabelnie nieodpowiedzialne.Trzeba było zapytać co by zrobiła, gdyby nagle ona i mąż stracili pracę ,albo nawet jedno z nich, bo to już często wystarczy by wylądować na bruku, co powiedziałaby dziecku, jak zapewniłaby mu godziwe życie i gdzie ![]() ---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ---------- Cytat:
Nieważne, że to będzie dla tego dziecka droga przez mękę, wysłuchiwanie ciągłych awantur,martwienie się czy mamusia ma za co kupić chlebek---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ---------- Cytat:
Teraz sama mam dziecko i mam czas i na fryzjera i na fitness, pieniędzy też na to wystarczy Jeśli ktoś się decyduje na dziecko nie mając ku temu warunków, a potem wypomina różne rzeczy innym, to jest to nie fair Ale to jedyna jej wada, więc przymykam oko, bo sama nie jestem święta
|
|||
|
|
|
#1001 |
|
jestę wieszczę
|
taaa... "co Ty tam wiesz, jak dziecka nie masz". Moje ulubione hasło mam z OZM
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
|
|
|
#1002 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tydzień temu dostałam z pięści w brzuch od takiego 5-letniego gówniarza, reakcja matki - poszła otulić, ucałować biednego synka, bom na niego się wydarła, kazała przeprosić, oczywiście nie zrobił tego, wielce się obraził na mnie, a mamunia dalej synusia tuliła, oj bo biedny on, taki bezbronny, malutki |
|
|
|
|
#1003 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1004 |
|
Zadomowienie
|
Moi sąsiedzi mają niespełna 5-letnią córkę. Noszą ją zawsze na 4 piętro po schodach na rękach, bo "małą nogi bolą i się męczy"
![]() Poza tym nie jest nauczona nawet odrobiny kultury i życia z innymi ludźmi. I na kaltce - czy to 6.30 rano czy dzień czy wieczór - wrzeszczy. Nie wiem czy to płacz, śpiew czy co. Ogólnie niemiłosierne wycie. Sąsiadka z ich piętra dała jej ksywkę "Bass".
|
#1005 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
W każdym razie mnie zawsze dziwi jak taki mały człowieczek może być taki głośny. Nie wiem gdzie dzieci mają w sobie tą moc aby wydawać aż tak głośny dźwięk
|
|
#1006 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1007 |
|
Wtajemniczenie
|
Czasem sobie ogladam znajomych znajomych na fb i oto 3 przypadki jakie zauwazylam:
1. parka malzenska z malutkim dzieckiem - facet wstawia nagie foty malej m.n. z podpisem ,,tato, jestem naga !!!" - matka widac guzik sobie z tego robi, zglaszalam to administracji,odpisali mi ze to nie sa zdj. nadające sie do usunięcia. Dodatkowo w czasie ciąży wstawili obleśne zdjęcie na ktorym ona siedzi niby naga, trzyma książkę ,,w przygotowaniu na dziecko", a on z rozpiętą koszulą zerka w tą książkę z wielce zdziwioną miną. Mnostwo wpisow typu ,,pierwszy spacerek z mala", ,,kapiel w wanience i wszystko ochlapane" 2. baba wstawiająca swoje foty w ciąży w wielkich pantalonach, w jednej ręce ogor kiszony a w drugiej czekolada, albo karmiąca cycem swoje dziecko, a cyc na wierzchu. 3. komentarze pod zdjęciami wscibskich matek ,, cesarka czy naturalnie?'' albo kiedy ktos im napisze ,,piekny'' to zaraz tekst ,,tez sobie takiego zrobcie, nie wiecie jak to się robi?" |
|
|
|
#1008 |
|
Raczkowanie
|
Właśnie natrafiłam na post, który doskonale opisuje temat OZM. Autorka trafiła w samo sedno.
http://makoweczki.pl/nie-wychowuj/ |
|
|
|
#1009 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
RB wlasnie przede wszystkim stawia na włączanie dziecka do społeczeństwa od pierwszych chwil,traktowanie go jak człowieka nie bezmózgiej istoty,pomaganie w zaspokojeniu potrzeb,których samo zaspokoic nie potrafi i stawianie granic ,budowanie dobrej relacji. A wielu ludziom,którzy liznęli temat 'po wierzchu ' i kojarzą głownie z noszeniem i karmieniem piersią wydaje się,ze RB to kładzenie dziecku świata u stóp. Nie cierpię kiedy ktoś pisze artykuły o czymś o czym nie ma bladego pojęcia. I zapomina o jednym : w domu i poza nim obowiązują nieco inne reguły. Ona też w pracy działa na komendę,w domu ma luz.Dziecko wbrew pozorom łatwo adaptuje się do nowych warunków,wie ze w róznych miejscach sa różne reguły. I tak,w przedszkolach nie raz pracują (tak jak wszędzie) osoby bez powołania,niedouczone. I wtedy należy wymagać ,a nie godzić się na byle jakie standardy. Od dorosłych oczekuje się kreatywności,umiejętości bronienia swojego zdania,niezależności. Jak to osiągnać,jesli wychowuje się dziecko na bezwolną posłuszną wszystkim marionetkę. Moje dziecko zaczyna adaptację w przedszkolu i o dziwo nikt maluchom tam nie każe spać na rozkaz,robić wszystkiego na komendę. To nie wojsko. sorry za off top,ale tak jak pisałam,szlag mnie trafia jak ktoś pisze o czymś co mu się wydaje
...i jest ![]() Dziecko grzeczne/niegrzeczne to stan umysłu matki a nie dziecka. Edytowane przez stokrotka_to_ja Czas edycji: 2013-12-04 o 20:57 |
|
|
|
|
#1010 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1011 |
|
Zakorzenienie
|
To nawet nie jest artykuł ale wpis na blogu.
Jesli ktoś jest tak tępy, że nie rozumie czym jest rodzicielstwo bliskości i myli go z "wychowywaniem bezstresowym", to nie ma o czym rozmawiać. I owszem, wtedy zostanie matką, która uważa dziecko za pepek wszechświata a której dziecko przeżyje szok w przedszkolu. Ludzie często mylą rodzicielstwo bliskości z brakiem wychowania i równie często, z czystego lenistwa nie wychowują dziecka usiłując wytłumaczyć się "nowoczesnym podejściem". Dziecko, które notorycznie wymusza coś wrzaskiem, rzuca w ludzi jedzeniem itd. to nie wynik "nowoczesnego podejścia do dzieci" ale tego, że rodzice nie rozumieją tego co wyczytali albo są zbyt leniwi żeby dziecko wychować.
Nie jestem na tyle młody żeby wiedzieć wszystko J.M. Barrie Afazja, darmowa strona z cwiczeniami! Edytowane przez Luba Czas edycji: 2013-12-04 o 21:18 |
|
|
|
#1012 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1013 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1014 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wychowywać w bliskości to znaczy m.in. wprowadzać zasady, wyznaczać granice itd. A na marginesie - fascynująca jest kariera słowa dzieć brrrrrrCytat:
|
||
|
|
|
#1015 | |
|
Zakorzenienie
|
oj chyba dopiero, jak ją przerośnie
![]() ---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1016 |
|
Konto usunięte
|
Nie przeczytałam całego wątku, kilka stron ale... pracuję w sklepie i przychodzą do mnie mamy z dziećmi. I to jest masakra jakaś: nie rób/zostaw/nie wolno/ pani cię zbije/pobrudzisz/zniszczysz/ zostawię cię tutaj i wiele wiele innych. Chociaż są wyjątki: przyszła mama z córką, córa ze 3lata i widać, że matka ma focha na dziecko
i mała coś chce a mama jej mówi: 'Córeczko, wiesz że cię kocham, mama cię bardzo kocha ale byłaś niegrzeczna przed chwilą i niestety teraz nie dostaniesz (czegośtam)'. Podobało mi się takie coś, podkreślenie 'kocham cię zawsze ale czasami jest tak że jestem na ciebie zła'.Dodam jeszcze sytuację, nie z mamą ale z babcią. Wnuczek i babcia, przychodzą do sklepu, widać że wnuczek coś nabroił, przed nimi facet coś kupuje. I ta babcia mówi: bo cię pan zabierze; facet podłapał i mówi małemu, że go weźmie ze sobą, do swoich dzieci; nakręcają go nawzajem, widać że dzieciak się boi, łzy w oczach... Szczerze? Żałuję, że się wtedy nie odezwałam. No kur*a mać, straszyć dziecko? Do łez? Ono jeszcze nie kuma, że to idiotyczne żarty? Gdybym miała dziecko i moja matka tak by mu zrobiła to już by z nim nie została nigdy w życiu. Sama nie mam dzieci, byłam nianią, mam piątkę dzieci na swoim koncie i jedyne z czym się spotkałam, to z rodziną z cyklu: a M to, tamto już umie, tylko rok a już śpiewa/tańczy i co tylko/ a dzieci innych są takie niedorozwinięte![]() Naprawdę, boję się być matką. |
|
|
|
#1017 |
|
Zakorzenienie
|
Ja niedawno byłam w CH i jakiś tatuś uciekał przed swoim synkiem, mały miał ze 3-4 lata, biegł za nim i rozpaczliwie płakał.
A niedawno na dworcu widziałam jak mała dziewczynka prosiła swoją mamę, żeby jej batonika odwinęła. Mama do niej jechała tekstami: "Cicho bądź, nie denerwuj mnie, nie kupię Ci więcej tego dziadostwa...", mała cichutka, trochę tylko popłakiwała. Naprawdę serce pęka, jak się czasem patrzy jak ludzie dzieci traktują. |
|
|
|
#1018 |
|
Zakorzenienie
|
Rodzicielstwo bliskosci kojarzy mi sie z ludzmi ktorzy sa glownie rodzicami a potem soba
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
|
|
|
#1019 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1020 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:25.

Teraz jej się wszystko należy bo ma dziecko i musi się nim zajmować.

?