Wątek siódmy już nam leci, nie budzimy naszych dzieci :) Mamy IX-X 2012 - Strona 50 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-02, 20:01   #1471
gda
Zakorzenienie

Dot.: Wątek siódmy już nam leci, nie budzimy naszych dzieci :) Mamy IX-X 2012

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość
miałam na paznokciach. Bardzo długo to leczyłam, ok roku. Poki karmisz to nie powinnaś używać środkow przeciwgrzybicznych. A nawet dermatolog mi mówił że w przypadku grzybicy nie należy karmić piersią bo grzyb siedzi w całym naszym organizmie i można go przekazać dziecku.
Hmmm, ja od powrotu miesiączki mam co chwilę infekcję grzybiczną pochwy i miejscowe leki mogę używać, doustnych nie,

Zapisałam się, ale dopiero na czwartek. Muszę znaleźć gdzieś wcześniejszy termin...
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-02, 20:31   #1472
lourose
Wtajemniczenie

Hej

Angel podziwiam Cię i gratuluję że wzięłaś sprawę w swoje ręce, brawo

Konczi dajesz!
lourose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-02, 20:44   #1473
Lewek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agnes!84!! Pokaż wiadomość
Angel gratulacje Twój trud się opłacił. Fajna fucha Ci się trafiła

Piękne są czarne lodówki, szkoda że mi nie pasuje. Mam inox. Kolorystyka mebli - górne szafki beż, dolne czerwone. Niestety bez połysku, mąż oponował ze względu na palcowanie Żałuję że nie mamy zmywarki to był największy błąd
Oj tak, zmywarka jest zbawienna. A nie możesz teraz podłączyć? Ja dosztukowywałam do swoich mebli i kombinowałam, bo też robiąc kuchnię nie nastawiałam się na zmywarkę.

Angel, wytrwała z Ciebie kobita Oby to potwierdzenie z Wrocławia było tylko formalnością, a kiedy maja dać odpowiedź?

Konczi, marudź
Lewek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-02, 20:55   #1474
Agnus21
Zadomowienie

GG do Agnus21

Hej,

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość
haj
przyszłam sobie marudzić ... mogę ?
Śmiało

Cytat:
Dziewczyny pamiętacie czy jak brałaście kwas foliowy to cera Wam się pogorszyła? Mi wyskakują straszne syfy i to na pewno od folika.
W sumie nie zwróciłam uwagi. Też powinnam brać, chociaż ja biorę Belissę a w jej składzie jest kwas foliowy.

Cytat:
Napisane przez angel166 Pokaż wiadomość
Kochane 3majcie kciuki,bo chyba od poniedziałku zacznę pracę na poczcie , na okienku decyzja UP w moim mieście jest pozytywną ale czekają jeszcze na potwierdzenie z Wrocławia,bo tam sie jedzie podpisać umowę. Umowa pierwsza na rok, 3/4 etatu na zastępstwo,bo babka na macierzyńskim ale jeśli będą zadowoleni to po roku nie zwolnią tylko ewentualnie do urzędu na inna dzielnice
Oby się udało

Cytat:
Napisane przez monarika Pokaż wiadomość
Dziewczyny jak długo zanikał Wam pokarm w piersiach po odstawieniu od cycka? Bo ja kurcze nie mogę poradzić sobie z jednym cycem odciągam po troszeczku ale mam wrażenie jakbym jeszcze bardziej pobudzała laktację
U mnie szybko zaniknął, ale jeżeli u Ciebie cały czas pierś się zapełnia to po troszeczku lepiej odciągaj.

Eh ten mój szkrab to niechętny do chodzenia. Wiem, że potrafi i przez jakiś czas chętnie próbowała, a teraz nie chce i już. Trzeba ją za rączkę prowadzić, a najlepiej na rękach... Czy jest tu jeszcze jakieś 15-sto miesięczne dziecko, które nie chodzi samo?
Stary 2013-12-02, 21:02   #1475
Lewek
Zakorzenienie

Kurde, w sumie sporo kasy dziś wydałam.. Kupiłam sztućce i bidon skip hop, parę ciuszków w coccodrillo, jakich nie mogłam namierzyć w lumpie - ale ja tak rzadko mu coś kupuję w normalnym sklepie. No i na allegro jeździk i laptopik No i jeszcze ta apteka. Lepiej nie będę podliczać ile tego poszło... Pięknie oszczędzam na nową retro lodówkę, pięknie...

---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ----------

Cytat:
Napisane przez Agnus21 Pokaż wiadomość

Eh ten mój szkrab to niechętny do chodzenia. Wiem, że potrafi i przez jakiś czas chętnie próbowała, a teraz nie chce i już. Trzeba ją za rączkę prowadzić, a najlepiej na rękach... Czy jest tu jeszcze jakieś 15-sto miesięczne dziecko, które nie chodzi samo?
A ja myślałam, że Misiek będzie ostatnim, bo on to nawet prowadzać się nie dawał, tylko na rączki i już. Nagle załapał, a dziś to już w ogóle ciągle się puszczał i szedł. I bardzo mu się spodobało popychanie tego stolika muzycznego, jeździ nim po całym domu, hałas przy tym nieziemski bo to przecież opór stawia i szoruje po podłodze. Śmiejemy się, że studenci pod nami mają za swoje
Stary 2013-12-02, 21:15   #1476
monarika
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lewek Pokaż wiadomość
Uuu, to jak ja bym chciała czarną kuchenkę to nie polecasz? Kurczę, no...
Lewek no ładne są te czarne kuchenki ale nie praktyczne

A może ja po prostu nie umiem mojej umyć

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Kiedy zaczynacie stroić domy? Bo mnie już kusi, a chyba jednak ciut za wcześnie.
U nas się nie stroi domu
Ale u moich rodziców przystraja się choinki przed domem. Ale to zawsze w Wigilię brat robi

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Ja 6 grudnia

Nikt, oprócz Agaton, mi nie odpisał na moją życiową tragedię...

Ja mam białe, lakierowane fronty i nie widać paluchów ani kropli!
biedna

Ja mam ciemniejsze fioletowe i może dlatego bardziej widać a marzyły mi się białe meble ale teściowa mi rozgadała

Cytat:
haj
Ot pomarudziłaś

Cytat:
Kurde, w sumie sporo kasy dziś wydałam.. Kupiłam sztućce i bidon skip hop, parę ciuszków w coccodrillo, jakich nie mogłam namierzyć w lumpie - ale ja tak rzadko mu coś kupuję w normalnym sklepie. No i na allegro jeździk i laptopik No i jeszcze ta apteka. Lepiej nie będę podliczać ile tego poszło... Pięknie oszczędzam na nową retro lodówkę, pięknie...

---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ----------

A ja myślałam, że Misiek będzie ostatnim, bo on to nawet prowadzać się nie dawał, tylko na rączki i już. Nagle załapał, a dziś to już w ogóle ciągle się puszczał i szedł. I bardzo mu się spodobało popychanie tego stolika muzycznego, jeździ nim po całym domu, hałas przy tym nieziemski bo to przecież opór stawia i szoruje po podłodze. Śmiejemy się, że studenci pod nami mają za swoje
No pięknie W sumie używane lodówki też retro

Dobrze tak studentom
monarika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-02, 21:23   #1477
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
Kochane 3majcie kciuki,bo chyba od poniedziałku zacznę pracę na poczcie , na okienku decyzja UP w moim mieście jest pozytywną ale czekają jeszcze na potwierdzenie z Wrocławia,bo tam sie jedzie podpisać umowę. Umowa pierwsza na rok, 3/4 etatu na zastępstwo,bo babka na macierzyńskim ale jeśli będą zadowoleni to po roku nie zwolnią tylko ewentualnie do urzędu na inna dzielnice

Sent from my HTC Desire C using Wizaz Forum mobile app
ANgel super wieści gratuluję!!:jupi :
Cytat:
Ja 6 grudnia

Ja mam białe, lakierowane fronty i nie widać paluchów ani kropli!
Gda, nigdy nie miałam z tym problemu, wiec oprócz wizyty u lekarza nic nie doradzę

Cytat:
Napisane przez sandra23s Pokaż wiadomość
ja zaczynam jutro.tu juz wszyscy mają wystrojone okna,tylko u mnie łyso

jutro mamy szczepienie
trzymam kciuki za Polę i szczepienie.
u nas jutro 6 doba po. na razie bez zastrzeżeń

Cytat:
haj
co się dzieje?
Cytat:
Kurde, w sumie sporo kasy dziś wydałam.. Kupiłam sztućce i bidon skip hop, parę ciuszków w coccodrillo, jakich nie mogłam namierzyć w lumpie - ale ja tak rzadko mu coś kupuję w normalnym sklepie. No i na allegro jeździk i laptopik No i jeszcze ta apteka. Lepiej nie będę podliczać ile tego poszło... Pięknie oszczędzam na nową retro lodówkę, pięknie... [COLOR="Silver"]
takie okazje nie są codziennie. na retro lodówkę jeszcze się uzbiera albo na raty weźmiecie brawa dla Miśka za ząbek i za coraz sprawniejsze samodzielne chodzenie.
Lewek, oglądałam w sobotę podwójne wózki - tragedia jak dla mnie. w phil&teds, który był moim faworytem do tej pory (również dlatego, że używany za ok 700 zł można znaleźć) gondolka jest taka materiałowa i jest tycia tycia
oglądałam baby jogger - ma normalną gondolę, ale za to długość wózka... o matko święta....
i jeszcze hauck(czy jakoś tak) - ten mi się podobał, ale za to w ogóle nie ma gondoli a siedzonka dla mniejszego całkowicie na płasko się nie ustawi.
chciałam jeszcze britaxa dual zobaczyć, ale nigdzie nie było...
ceny powalają...
więc postanowiłam, że temat podwójnego wózka odpuszczam. i tak do wakacji pewnie sama z 2 dzieci wychodzić nie będę więc Kornelka w captivie w gondoli a Zuzanka w parasolce, którą mamy. planuję dokupić dostawkę (pasuje do większości wózków) jak się Zu nóżki zmęczą, to przynajmniej na stojąco pojedzie. a ewentualnie jak już młodsza będzie siedzieć, to na zimę coś podwójnego, w którym Zu tyłkiem po asfalcie będzie zamiatać...

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam

Edytowane przez maggie123
Czas edycji: 2013-12-02 o 21:29
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-02, 21:32   #1478
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
Portfel damski Wittchen. U mnie już nie ma. A będziesz może?
byłam dzisiaj rano ale portfeli nie widziałam, może też już wymiotło. Zobaczę jutro i dam znać.
Cytat:
Hmmm, ja od powrotu miesiączki mam co chwilę infekcję grzybiczną pochwy i miejscowe leki mogę używać, doustnych nie,

Zapisałam się, ale dopiero na czwartek. Muszę znaleźć gdzieś wcześniejszy termin...
Gda, bo to zależy od składu. Niektore leki mają kwas borowy i tych nie powinno sie stosować a co z resztą to nie pamiętam.
Clotrimazolum można ale tu maśc nie pomoże. Ja miałam bodajże polfungicid. Daj znac po wizycie. Tylko teraz niczym nie smaruj bo pewnie dostaniesz skierowanie na posiew
aga_ton jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-02, 22:04   #1479
Konczita
Zakorzenienie

boli mnie głowa moje dziecko już mnie tyle nie potrzebuje wkurzam się na męża ... nie mam gdzie postawić choinki by Dusia się do niej nie dostała i znowu będą smutne święta ...
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-02, 22:30   #1480
monarika
Wtajemniczenie

Cytat:
boli mnie głowa moje dziecko już mnie tyle nie potrzebuje wkurzam się na męża ... nie mam gdzie postawić choinki by Dusia się do niej nie dostała i znowu będą smutne święta ...
przejdzie

potrzebuje Cię, potrzebuje i to bardziej niż kogokolwiek innego

nie warto i tak się zaraz pogodzicie

a niech się dostaje ja nie mam zamiaru chować choinki, podejdzie kilka razy łapkę pokłuje się nauczy żeby nie ruszać

Edytowane przez monarika
Czas edycji: 2013-12-02 o 22:32
Stary 2013-12-02, 22:31   #1481
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:

Konczi jakie smutne rpzeciez z Dusieńką a czemu nie ubierzesz choinki od dolu jakimis nietluczacymi sie dekoracjami a od gory normalne? ja tak zrobie, plus przywiąze do kloryfera

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-02, 22:33   #1482
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
Konczi jesteś Dusieńce potrzebna bardzo - to po pierwsze. po drugie - mężulowi odpuść, bo czym by nie podpadł, na pewno miał dobre intencje. a choinkę przywiąż np do karnisza (u nas praktykowane od 2 lat ze względu na psiaka)

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-02, 22:55   #1483
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
ANgel super wieści gratuluję!!:jupi :

Gda, nigdy nie miałam z tym problemu, wiec oprócz wizyty u lekarza nic nie doradzę

trzymam kciuki za Polę i szczepienie.
u nas jutro 6 doba po. na razie bez zastrzeżeń

co się dzieje?

takie okazje nie są codziennie. na retro lodówkę jeszcze się uzbiera albo na raty weźmiecie brawa dla Miśka za ząbek i za coraz sprawniejsze samodzielne chodzenie.
Lewek, oglądałam w sobotę podwójne wózki - tragedia jak dla mnie. w phil&teds, który był moim faworytem do tej pory (również dlatego, że używany za ok 700 zł można znaleźć) gondolka jest taka materiałowa i jest tycia tycia
oglądałam baby jogger - ma normalną gondolę, ale za to długość wózka... o matko święta....
i jeszcze hauck(czy jakoś tak) - ten mi się podobał, ale za to w ogóle nie ma gondoli a siedzonka dla mniejszego całkowicie na płasko się nie ustawi.
chciałam jeszcze britaxa dual zobaczyć, ale nigdzie nie było...
ceny powalają...
więc postanowiłam, że temat podwójnego wózka odpuszczam. i tak do wakacji pewnie sama z 2 dzieci wychodzić nie będę więc Kornelka w captivie w gondoli a Zuzanka w parasolce, którą mamy. planuję dokupić dostawkę (pasuje do większości wózków) jak się Zu nóżki zmęczą, to przynajmniej na stojąco pojedzie. a ewentualnie jak już młodsza będzie siedzieć, to na zimę coś podwójnego, w którym Zu tyłkiem po asfalcie będzie zamiatać...
A może kup po prostu chustę i noś Kornelkę?

---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ----------

Cytat:
byłam dzisiaj rano ale portfeli nie widziałam, może też już wymiotło. Zobaczę jutro i dam znać.

Gda, bo to zależy od składu. Niektore leki mają kwas borowy i tych nie powinno sie stosować a co z resztą to nie pamiętam.
Clotrimazolum można ale tu maśc nie pomoże. Ja miałam bodajże polfungicid. Daj znac po wizycie. Tylko teraz niczym nie smaruj bo pewnie dostaniesz skierowanie na posiew
Za późno smaruje czymś co mi mąż przyniósł z apteki...
Stary 2013-12-02, 22:56   #1484
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:

---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ----------

Za późno smaruje czymś co mi mąż przyniósł z apteki...

Gda jak to faktycznie jest grzybica, to takie bez recepty cuda cudenka co reklamuja bez przerwy w tv z panią w klapkach po basenie to nic za wiele nie pomogą. czekaj kobieto cierpliwie na wizyte

Stary 2013-12-03, 00:04   #1485
Katee27
Zadomowienie

Hej
Kubuś ostatnio bardzo się do mnie przywiązał.Każde usypianie na noc-ze mną,do sklepu wyjść sama nie moge,bo płacze za mną...Czyżby to przez kolejne zęby?(czwórki akurat w natarciu)
Ale i tak jest najwspanialszy na świecieUwielbiam się z nim bawić w pieska,czy kotka,ale ma wtedy radochę.I jak przybiega się przytulić do mniekochany mój....pamiętam jak zazdrościłam wam tego

Cytat:
Gda, grzybica tak szybko nie przeniosłaby Ci się na paznokieć, musiałaś gdzieś wcześniej to złapać, przynajmniej kilka tygodni lub miesięcy przed i raczej nie przez skarpetkę, tylko gołą stopą.
najlepiej noś klapki w domu a mąż i Henio przynajmniej skarpety.

ja kiedyś złapałam to gówno na pielgrzymce
Poważnie?jak?

Cytat:
A Miśkowi to nawet dwa się wyrżnęły, dwie trójki Dzielny ten mój chłopak, bo jest grzeczny, w nocy tylko widać, że coś go męczy, przedwczoraj podawaliśmy syropek, bo płakał godzinę.
brawo dla Michasiabiedne te nasze dzieciaczki z tymi ząbkami,ale cóż zrobić...

Cytat:
Napisane przez sandra23s Pokaż wiadomość
Polcia spi a ja ide do piwnicy po ozdoby świąteczne
Sąsiadka dała mi ładny stroik na adwent i reniferka z wikliny na balkon
kciuki za szczepienie.Pokażesz ten świecznik?taki z czterema świecami?

Cytat:
Kiedy zaczynacie stroić domy? Bo mnie już kusi, a chyba jednak ciut za wcześnie.
chyba 5 grudnia coś ubiorę,żeby już był akcent Mikołaja

gda współczuje.Trochę przeraziłam się tym co napisała agaton,że można grzybicą zarazić dziecko przez kp.Ja bym się chyba bała...

Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy...

Edytowane przez Katee27
Czas edycji: 2013-12-03 o 00:05
Katee27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-03, 06:58   #1486
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość
Hej
Kubuś ostatnio bardzo się do mnie przywiązał.Każde usypianie na noc-ze mną,do sklepu wyjść sama nie moge,bo płacze za mną...Czyżby to przez kolejne zęby?(czwórki akurat w natarciu)
Ale i tak jest najwspanialszy na świecieUwielbiam się z nim bawić w pieska,czy kotka,ale ma wtedy radochę.I jak przybiega się przytulić do mniekochany mój....pamiętam jak zazdrościłam wam tego

Poważnie?jak?

gda współczuje.Trochę przeraziłam się tym co napisała agaton,że można grzybicą zarazić dziecko przez kp.Ja bym się chyba bała...
Grzyb jest na skórze i błonach śluzowych, nie ma go w krwi, a z krwi jest mleko. Ja w to nie wierzę. Przecież ile z kobiet w ciąży i karmiących ma grzybicę pochwy i dziecko się nie zaraża.

---------- Dopisano o 06:58 ---------- Poprzedni post napisano o 06:56 ----------

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość

Gda jak to faktycznie jest grzybica, to takie bez recepty cuda cudenka co reklamuja bez przerwy w tv z panią w klapkach po basenie to nic za wiele nie pomogą. czekaj kobieto cierpliwie na wizyte
Nie, to nie reklamowany krem, tylko coś w stylu Clotrimazolum. Zresztą od ginekologa też wczoraj dostałam Clotrimazolum globulki

Chyba mam słabą odporność, skoro tyle tych infekcji... Zawsze mam słabszą przed miesiączką
Stary 2013-12-03, 07:56   #1487
angel166
Zakorzenienie

dzień dobry

Lewek do końca tyg

Monarika mi z 2mc pokarm sie utrzymywal,z czego miesiąc tak bardziej,w jednej piersi. Na początku sciagalam troszkę by ulzylo ale później przestalam i sam zanikl. Pilam duuuuzo szalwi i mięty

Widzę,ze coraz więcej dzieciaczkow dwunożnych Jagoda już o raczkowaniu zapomniala całkiem. Szybko, w ciągu nie całego Teraz tylko na dwóch. Tylko menda mała raczki nie chce dawać na dworze dobrze,ze wózek toleruje,bo jak przestanie to chyba jej szelki kupię

Mikrofala mi sie zepsuła wlasnie aaaaaa
Ciekawe co sie jej stało. Włączyłam, a z tej dym poszedł i sie wyłączyla. I nie idzie jej uruchomic

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 07:43 ---------- Poprzedni post napisano o 07:32 ----------

Konci my tez nie mamy zbyt gdzie ulokowac bezpiecznie choinki,także przywiazemy ja do sufitu,mamy dużą sztuczna. W bezpieczne ozdoby i ciacha ubierzemy a Dusi jesteś potrzeba i nawet takich glupot nie pisz!co do m Ja nie pomogę,bo sama z moim mam ciche dni

---------- Dopisano o 07:45 ---------- Poprzedni post napisano o 07:43 ----------

Ja jeszcze aproo tej mikrofali to cały czas sie kreci w niej talerz,mimo,ze z prądu wyłączona

---------- Dopisano o 07:50 ---------- Poprzedni post napisano o 07:45 ----------

Angus do 18mc ma Alicja czas,także nie martw sie. Moja do 14mc tylko za raczki chodziła i przy meblach,a jak wystartowala to w mc perfekcyjnie chodzenie opanowała

---------- Dopisano o 07:56 ---------- Poprzedni post napisano o 07:50 ----------

I przepraszam,ze jeszcze pytaniami zanudzam ale mam bardzooo duży problem z Jagody włosami. Ma kręcone i straaaaasznie suche. Czy jest coś do suchych wlosow u dzieci?albo coś dla dorosłych co mogę używać. Bo strasznie jej sie plączą i placz przy czesaniu przeokrutny rano rozczesze,a już po południu z tylu jeden wielki koltun już jedwabiu trochę wcieram z biosilk,bo horror ale za wiele nie pomaga. Może jakąś szczotka specialna?bo kupiłam normalny grzebien,bo ten dziecięcy sobie nie radził i,aż ząbki w nim polamalam. Już ma za ramiona te włoski jak mokre i istna mordownia je ogarnąć. Ja też mam suche i sie placza ale siebie to szarpie,aż pół leci przy rozczesywaniu jednak u Jagody wole tego unikać

Jagódka
angel166 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-03, 08:10   #1488
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
Hej

Poważnie?jak?

wspólne prysznice, do tego kilkanaście godzin w nogi w adidasach przy tem 30 stopni... Katee, to zależy od rodzaju grzyba,jak ktos ma słabą odporność to atakuje cały organizm, układ pokarmowy, wszystko i wtedy jest ryzyko zarażenia. Grzyb wychodzi nawet w badaniu krwi. Oczywiście nie w każdym przypadku. Tak jest np w przypadku candida czy jak to się pisze. Akurat gdy sie zaraziłam to staralismy się o dziecko wiec sporo wiem na ten temat. Odwiedziłam niejednego specjalistę i każdy mówił to samo. Oczywiśćie starania odłozylismy.

Edytowane przez aga_ton
Czas edycji: 2013-12-03 o 08:25
aga_ton jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-03, 08:48   #1489
gda
Zakorzenienie

Cytat:
wspólne prysznice, do tego kilkanaście godzin w nogi w adidasach przy tem 30 stopni... Katee, to zależy od rodzaju grzyba,jak ktos ma słabą odporność to atakuje cały organizm, układ pokarmowy, wszystko i wtedy jest ryzyko zarażenia. Grzyb wychodzi nawet w badaniu krwi. Oczywiście nie w każdym przypadku. Tak jest np w przypadku candida czy jak to się pisze. Akurat gdy sie zaraziłam to staralismy się o dziecko wiec sporo wiem na ten temat. Odwiedziłam niejednego specjalistę i każdy mówił to samo. Oczywiśćie starania odłozylismy.
Przypomniało mi się właśnie, że nawet np. w przypadku grzybicy brodawek sutkowych, nie zaleca się przerywania karmienia.

Leczenie grzybicy może się odbywać drogą zewnętrzną lub wewnętrzną. Odłożyliście starania, bo brałaś leki przeciwgrzybiczne doustnie, których brać w ciąży nie można. Nie dlatego, że płód mógłby się zarazić

Edytowane przez gda
Czas edycji: 2013-12-03 o 08:51
Stary 2013-12-03, 09:25   #1490
Agnes!84!!
Rozeznanie

Cytat:
Przypomniało mi się właśnie, że nawet np. w przypadku grzybicy brodawek sutkowych, nie zaleca się przerywania karmienia.

Leczenie grzybicy może się odbywać drogą zewnętrzną lub wewnętrzną. Odłożyliście starania, bo brałaś leki przeciwgrzybiczne doustnie, których brać w ciąży nie można. Nie dlatego, że płód mógłby się zarazić
Ufff, GDA pocieszyłaś mnie, nie chciałabym odwlekać starań.
Ja stosuję pinfucin krem. Sprawdza się. Nie mam raczej poważnej infekcji ale przydałoby się zrobić posiew.

Pamiętaj żeby brać probiotyk i jeść jogurty
Życzę szybkiego uporania się z tym paskudztwem.
Stary 2013-12-03, 09:57   #1491
Lewek
Zakorzenienie

Dzień dobry

Cytat:

Właśnie ja mam taki plan.

Dzięki Maggie za informacje odnośnie wózków. Ja się jeszcze nie orientowałam w temacie. A masz jakieś opinie od mamuś które używały takich wózków? Ale w sumie też myślałam o tym aby jakoś sobie poradzić bez takiego wózka, a w ostateczności kupię jakiś używany, na pewno nie nowy.

Cytat:
Hej

Poważnie?jak?

No cóż, i takie maluchy muszą się oswajać z tym, że w życiu lekko nie jest Czasem musi poboleć, ale one są takie dzielne, bardziej niż niejeden dorosły facet

Fajnie, że Kubuś taki kochany Misiek też już więcej się przytula. Ale on to bardziej ubolewa jak tato wychodzi z domu, głównie rano do pracy, wlezie mu na ręce i do mamy to nieeee.. Siłą muszę odrywać.

Cytat:
Cytat:
Ja jeszcze aproo tej mikrofali to cały czas sie kreci w niej talerz,mimo,ze z prądu wyłączona[COLOR="Silver"]

duchi

Konczi

My będziemy mieli choinkę w doniczce, więc raczej wywrotna nie będzie. Bombek nawet nie mam szklanych, tylko same jakieś materiałowe aniołki i inne takie.

Edit. no i znów na szaro mi się zrobiło, o co tu chodzi...
Stary 2013-12-03, 10:07   #1492
kasiam187
Wtajemniczenie

ya
Cytat:
dzień dobry

Lewek do końca tyg

Monarika mi z 2mc pokarm sie utrzymywal,z czego miesiąc tak bardziej,w jednej piersi. Na początku sciagalam troszkę by ulzylo ale później przestalam i sam zanikl. Pilam duuuuzo szalwi i mięty

Widzę,ze coraz więcej dzieciaczkow dwunożnych Jagoda już o raczkowaniu zapomniala całkiem. Szybko, w ciągu nie całego Teraz tylko na dwóch. Tylko menda mała raczki nie chce dawać na dworze dobrze,ze wózek toleruje,bo jak przestanie to chyba jej szelki kupię

Mikrofala mi sie zepsuła wlasnie aaaaaa
Ciekawe co sie jej stało. Włączyłam, a z tej dym poszedł i sie wyłączyla. I nie idzie jej uruchomic

---------- Dopisano o 07:43 ---------- Poprzedni post napisano o 07:32 ----------

Konci my tez nie mamy zbyt gdzie ulokowac bezpiecznie choinki,także przywiazemy ja do sufitu,mamy dużą sztuczna. W bezpieczne ozdoby i ciacha ubierzemy a Dusi jesteś potrzeba i nawet takich glupot nie pisz!co do m Ja nie pomogę,bo sama z moim mam ciche dni

---------- Dopisano o 07:45 ---------- Poprzedni post napisano o 07:43 ----------

Ja jeszcze aproo tej mikrofali to cały czas sie kreci w niej talerz,mimo,ze z prądu wyłączona

---------- Dopisano o 07:50 ---------- Poprzedni post napisano o 07:45 ----------

Angus do 18mc ma Alicja czas,także nie martw sie. Moja do 14mc tylko za raczki chodziła i przy meblach,a jak wystartowala to w mc perfekcyjnie chodzenie opanowała

---------- Dopisano o 07:56 ---------- Poprzedni post napisano o 07:50 ----------

I przepraszam,ze jeszcze pytaniami zanudzam ale mam bardzooo duży problem z Jagody włosami. Ma kręcone i straaaaasznie suche. Czy jest coś do suchych wlosow u dzieci?albo coś dla dorosłych co mogę używać. Bo strasznie jej sie plączą i placz przy czesaniu przeokrutny rano rozczesze,a już po południu z tylu jeden wielki koltun już jedwabiu trochę wcieram z biosilk,bo horror ale za wiele nie pomaga. Może jakąś szczotka specialna?bo kupiłam normalny grzebien,bo ten dziecięcy sobie nie radził i,aż ząbki w nim polamalam. Już ma za ramiona te włoski jak mokre i istna mordownia je ogarnąć. Ja też mam suche i sie placza ale siebie to szarpie,aż pół leci przy rozczesywaniu jednak u Jagody wole tego unikać

angel
po pierwsze szampon. jak ma w skladzie SLS, SLES, to zmien na inny. ten skladnik wysusza MeGa!!!

co do szczotki ja od dawna czesze Giulii swoja tangle teezer. Giulia ma długie, kręcone i super sie sprawdza.

Stary 2013-12-03, 10:18   #1493
Lewek
Zakorzenienie

Cytat:
ya

angel
po pierwsze szampon. jak ma w skladzie SLS, SLES, to zmien na inny. ten skladnik wysusza MeGa!!!

co do szczotki ja od dawna czesze Giulii swoja tangle teezer. Giulia ma długie, kręcone i super sie sprawdza.
Co do składów kosmetyków dla dzieci to nie wiem czy tutaj ta stronka była podawana, ale w każdym razie polecam: sroka
Stary 2013-12-03, 10:19   #1494
Katiaskaa
Zadomowienie

Cytat:
ya

angel

Ja Antka też czeszę tangle teezer i on to uwielbia

Dzisiaj kupiłam jeszcze jedną rzecz na ddd chyba sklep zapomniał zmienić ceny przesyłki
Stary 2013-12-03, 10:20   #1495
kasiam187
Wtajemniczenie

Cytat:
Co do składów kosmetyków dla dzieci to nie wiem czy tutaj ta stronka była podawana, ale w każdym razie polecam: sroka
o własnie ja myje Giulii albo tym babydrem żelem do mycia ciała albo hippa

Stary 2013-12-03, 11:06   #1496
ula2689
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Iwa844 Pokaż wiadomość
O rany, a u nas opakowanie bebika 600 g na tydzień
U nas na 3 dni

Cytat:
Ja 6 grudnia

Ja też 6
O grzybicy nie mam pojęcia...

Cytat:
Ja z kolei męczę się teraz z grzybicą pochwy Wróciła po jakimś miesiącu. Może od ciągłego noszenia wkładek lub na basenie złapałam. Przykro mi bo musieliśmy przerwać starania tuż przed owulacją. Tak bym chciała jak najszybciej zajść w ciążę. Boję się że tym razem nie pójdzie tak łatwo...

Dziewczyny pamiętacie czy jak brałaście kwas foliowy to cera Wam się pogorszyła? Mi wyskakują straszne syfy i to na pewno od folika.
Może być od wkładek.Ja po Foliku nie miałam żadnych skutków ubocznych.

[QUOTE=Agnus21;43987500
Eh ten mój szkrab to niechętny do chodzenia. Wiem, że potrafi i przez jakiś czas chętnie próbowała, a teraz nie chce i już. Trzeba ją za rączkę prowadzić, a najlepiej na rękach... Czy jest tu jeszcze jakieś 15-sto miesięczne dziecko, które nie chodzi samo?[/QUOTE]
Oliwka nie chodzi.

Cytat:
Potrzebuje potrzebuje
A czemu mają być smutne święta?

Cytat:
Hej
Lęki może ma.Jak Kamil był w tym wieku nie mogłam wyjśc z domu,musiałam uciekać po kryjomu a i tak byl ryk jak się skapnął że mnie nie ma
Cytat:

Szampon Bambino taki z kaczuszką,chociaż nie wiem czy je jeszcze produkują

Cytat:
duchi
He he mialam to samo napisać

Heloł!U nas dziś nuuuudy.Wczoraj byłam wieczorem u brata i bratowej na nowym mieszkanku,fajnie mają,Kamil od rana jęczał żeby jechać do cioci BAKUSI(Bogusia ma na imię)
ula2689 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-03, 11:33   #1497
monarika
Wtajemniczenie

Hej!

U nas dzisiaj nocna impreza od 11 do 2 nie mam pojęcia co jej było ale po prostu wstała i łaziła po nas do 2 troche popłakała, trochę pomarudziała i tyle ale za to wstała o 9.30

Cytat:
Hej
słodziak

Cytat:
Angel a może spróbuj poszukać są takie spraye ułatwiające rozczesywanie włosów u dziecka wiem, że jest w rossmannie i z avonu też kiedyś koleżanka dla córki zamawiała
Może to troszkę pomoże
Stary 2013-12-03, 11:50   #1498
Iwa844
Zakorzenienie

Jakoś nie mam weny do klikania w ostatnich dniach...
W niedzielę była teściowa z teściem, Ala dostała sanki i rajstopki w które jak narazie mogę ją po czubek głowy zapakować

Na 14 idziemy na kontrolę do lekarza, mam nadzieję że już wszystko oki, bo jest tak wynudzona siedzeniem w domu że codziennie rano stoi pod drzwiami i pokazuje że chce iść.
Katar tylko się przyplątał, ale widzę że "zębowy" bo rzadki jak woda.

Udka na obiad marynują się w lodówce, Ala śpi (dziś trochę na siłę ją połozyłam, żeby mi nie padła przed samym wyjściem do lekarza )

Edytowane przez Iwa844
Czas edycji: 2013-12-03 o 11:52
Iwa844 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-03, 11:57   #1499
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Grzyb jest na skórze i błonach śluzowych, nie ma go w krwi, a z krwi jest mleko. Ja w to nie wierzę. Przecież ile z kobiet w ciąży i karmiących ma grzybicę pochwy i dziecko się nie zaraża.

---------- Dopisano o 06:58 ---------- Poprzedni post napisano o 06:56 ----------

Nie, to nie reklamowany krem, tylko coś w stylu Clotrimazolum. Zresztą od ginekologa też wczoraj dostałam Clotrimazolum globulki

Chyba mam słabą odporność, skoro tyle tych infekcji... Zawsze mam słabszą przed miesiączką
Clotrimazolum stosuje odkąd pierwszy raz dostałam grzybicy i jest dla mnie najlepszy!!
W ciąży raz zdarzyło mi sie to zastosować bo bym ściany obgryzła ze swędzenia
Jest chyba na recepte jak dobrze pamiętam ?????

Witam sie

Pytanie tu było o przystrajanie już świąteczne
Ja przystroiłam 1 grudnia bo w końcu mikołaj niebawem i adwent mamy
Mało ludzi u nas ma przystrojone za to w centrach handlowych już w listopadzie choinki powystawiane.

Konczi , Dusia Cie bardzo potrzebuje i na pewno nie jest inaczej!!! Co do chłopa to wiadomo, każdy musi w końcu wkurzyć bo jak nie to byłoby za dobrze
A co do choinki to ja jednak postanowiłam ubrać naszą dużą (a miałam pożyczyć od rodziców małą). A dlatego że jest dużo lampek, bombek i innych ozdób i jest fajnie kolorowo. Ustawie ją tak jak co roku a zabarykaduje ją tak by Alanek nie dosięgał bo na bank ją wywali. Mam w pokoju taki róg gdzie stoi choinka na taborecie, obok stoi tapczan a z drugiej strony fotel. Między tapczanem a fotelem stawiam pufe i mały mi tam nie wejdzie bo teraz tak barykaduje bo mam w tym rogu coś co nie dla niego chociaż wczoraj jak myłam okna to mi na pufe wchodził więc zaczynam sie zastanawiać kiedy ta barykada przestanie być mu przeszkodą

Coś miałam jeszcze napisać i fru... zapomniałam

napisane paluchem na szybce
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-03, 11:59   #1500
weronika_91
Zakorzenienie

witam Jaś ma drzemkę więc jestem jezuuu ja zamiast się uczyć buszuję po necie i szukam prezentów

tamlin kupiłam kucyka maskotkę za niecałe 50 zł dość duży jest myślę że się spodoba

jeszcze mam pytanie Anusia do Ciebie, co mi możesz polecić na prezent dla 3 letniego chłopca? do 50 zł

i ja wczoraj skorzystałam z ddd i zamówiliśmy kilka zabawek dla dzieci z rodzinki no i dla Jaśka tą Arkę
Cytat:
Napisane przez Katiaskaa Pokaż wiadomość
Ja Antka też czeszę tangle teezer i on to uwielbia

Dzisiaj kupiłam jeszcze jedną rzecz na ddd chyba sklep zapomniał zmienić ceny przesyłki
to Ci się udało

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości