Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają - mamusie maj-czerwiec 2013 - Strona 113 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł kolejnej części?
Mama w necie, do kontaktu palce wsadza dziecię - mamusie maj czerwiec 2013 2 3,77%
Do majowo-czerwcowych kurator wkracza, kończy patologię, każda rozpacza - mamusie maj czerwiec 2013 10 18,87%
Dziecko nie przebrane, obiad nie gotowy, zawsze jest czas na wizażowe rozmowy - mamy V VI 2013 4 7,55%
Majówki od wizażu uzależnione, dzieci zaniedbane, samotne, nie nakarmione.- mamy maj czerwiec 2013 2 3,77%
W domu syf, w domu smród przez Internet cierpię głód - dzieci majowo-czerwcowe 2013 5 9,43%
Każda mama jak sarenka po wizażu hasa, a dzieci ich brudne i gile do pasa- mamusie maj czerwiec 2013 5 9,43%
Jem warzywek kilkanaście, budzę się, gdy mama zaśnie- mamusie maj czerwiec 2013 14 26,42%
Już mamusie lamentują, czy nam żółtka posmakują- mamusie maj czerwiec 2013 2 3,77%
Jak ten czas nam szybko leci, pierwsza gwiazdka naszych dzieci - mamusie maj czerwiec 2013 21 39,62%
Wątek wolno nam leci, bo pilnujemy dzieci- mamusie maj czerwiec 2013 0 0%
Kto rano wcześnie wstaje, temu dziecię spać nie daje - mamusie maj czerwiec 2013 5 9,43%
Większość dzieci już ząbkuje, a Emil to nawet raczkuje - mamusie maj czerwiec 2013 0 0%
Na dworze chłód doskwiera, a u nas gorąca atmosfera- mamusie maj czerwiec 2013 0 0%
Pierwsze ząbki i obiadki, jak dobrze nam w roli matki - mamusie maj czerwiec 2013 2 3,77%
Ząbki, marchewki, gluteny i cuda – za nami jesień złotoruda! - mamusie maj czerwiec 2013 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013 na odchowalni, cz.6 2 3,77%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-02, 22:06   #3361
deb
Zakorzenienie

Dot.: Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają - mamusie maj-czerwiec 2013

Cytat:
Napisane przez karota11 Pokaż wiadomość
Co to dzisiaj się dzieje? gdazie nie wchodzę, to darmowa dostawa?

---------- Dopisano o 22:57 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ----------

o do fotelików to bym chciała ten http://e-foteliki.pl/cybex-sirona.html
tylko cena powala ....ok. 1600zł
fajny ten fotelik..tylko szkoda że od 0-18 a nie od 9-25

---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 23:05 ----------

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
ostatecznie kupiłam Tweet dziękuję i pozdrawiam

dobranoc
no tweet też śliczny
ja też uciekam, dobranoc
Stary 2013-12-02, 22:06   #3362
Atena564
Zadomowienie

Dot.: Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają - mamusie maj-czerwiec 2013

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
hej, właśnie wróciłam z wizyty... pierwszy raz zobaczyłam naszą niespodziankę
8,8 mm, serduszko bije, wszystko ok termin wg OM 13 lipiec
niech maleństwo rośnie sobie zdrowo
Atena564 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-02, 22:07   #3363
karota11
Zadomowienie

no to super, dowiedziałam sie na koneic dnia
Stary 2013-12-02, 22:08   #3364
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:
Napisane przez Atena564 Pokaż wiadomość
niech maleństwo rośnie sobie zdrowo
dziękuję
Stary 2013-12-02, 22:13   #3365
Magiusa
Zakorzenienie

Jako się rzekło- kapcie są. Co prawda w innych kolorach i nieco krzywy ten jeden, ale liczę, że się Daro nie zorientuje i będzie do nich pędził zamiast do naszych.
20131202_225937.jpg

20131202_225946.jpg

Karolina, widziałam, że już podpis zmieniłaś, ślicznie wygląda ta Kinder Niespodzianka w podpisie

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-02, 22:30   #3366
Atena564
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
Młodemu idą dwójki więc mamy mały sajgon:/

a we wtorek mam rozmowę o pracę
oby ząbkowanie szybko mineło
za rozmowe

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
płaszcz śliczny

Cytat:
Napisane przez antoinettee Pokaż wiadomość
Dołączam się do prośby o streszczenie

U Nas wszystko OK. Julka miała szczepienie, waży 7 kg i mierzy 72 cm
za wagę i wzrost małej

śliczne te rzeczy
a jaki filc kupujesz (grubość w mm, i jakie arkusze) bo chcę mojej natce coś do pokoiku porobić a jak patrze na allegro to różne te filce są i niewiem na jaki się zdecydować

---------- Dopisano o 23:30 ---------- Poprzedni post napisano o 23:20 ----------

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
a w ogole to Florek robi dzis impreze czekam na te pol tortu, ale jeszcze nie postawil
100 lat!!!!!

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
No wiec skoro za dni 5 Z skonczy miesiac siódmy to male podsumowanko:

Siedzimy stabilnie
Zabieramy sie do raczkowania, poki co pelza
Je jogurt, pieczonego lososia i brokuly, sloikow i zupek nie ;p
Sprzedajemy wozek bo gondola za mala a spacerowka od jedo mi sie nie widzi :p
Przekroczylicmy 9kg
Rozmiar 80+
Wlosy podpinamy bo sa za oczka
Swietnie dogaduje sie z K i juz całkowicie go akceptuje (tzn juz nie przezywa jego wizyt)
Co jeszcze hmm... Raz na dzien spi dluzej, reszta drzemek 30min.
Potrafi sama zajac sie zabawa na pol godzinki..
Chyba tyle ze zmian

Aaaaa, w kolko gada: DYGU DYGU DYGU DYGU

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
za osiągnięcia Zuzi wagę, zachowanie itp .

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość

Powiedzcie mi czy przy rozszerzaniu diety wasze dzieci robiły kupy jak normalnie?? Moja już 3 dzień nie ma, a ostatnio dostałam brokuła wiec nie wiem o co chodzi.
moja odkąd je zupki, obiadki, deserki to zazwyczaj robi 1 raz dziennie kupę, czasem ma zatwardznie, wówczas albo się męczy okropnie by zrobić albo nierobi przez 2 dni, a zatwardzenia ma m.in bo niechce pić zabardzo płynnów innych niż mleko, ewentualnie bobofruty ale pomaga u nas pół słoiczka śliwki suszonej i jabłko ztrate do tego.
Stary 2013-12-02, 22:35   #3367
Ashyshqa
Zakorzenienie

Lonely a czemu nie chcesz Antylopy skoro tylko do.jedzenia ma.sluzyc i uwazasz ja za stabilna? Pytam z ciekawosci

Sofia nabyla dzis nowa umiejetnosc/wiedze. Otoz odkryla cyca... Tzn wie juz, ze znajduje sie.pod moja bluzka jak.ma na niego ochote to zaczyna mnie rozbierac wczoraj w polaczeniu faktow pomoglo jej studiowanie klatki piersiowej taty. Odkryla, ze jego cycki do niczego sie nie nadaja i teraz mam nie lada wyzwanie wychowawcze jak ja zgrabnie nauczyc, ze mamy za bluzke sie nie ciaga skoro ona jeszcze nie rozumie, ze moze cos zle robic... Jakies pomysly?
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-12-02, 22:39   #3368
Atena564
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gold-fish Pokaż wiadomość
Pytanie do Was- pomiedzy drzemkami ile Wasze dzieci sa aktywne? Np. Budza sie o 12 i o ktorej znowu maja drzemke w dzien. Moj wytrzymuje gora 2,5 h, najlepiej 2. A za 2 dni konczy 7 miesiac! Po nocy stwierdzilam ze bedzie mial dzisiaj tylko 2 drzemki... no i kicha... wlasnie leci trzecia.
u nas różnie to bywa, czasem dzień bez drzemek, a czasem jak dziś 3 (na spacerze 1h, potem po obiadku znów 1h i przed wieczorem 2,5 h, ale za to zasypiałą 1,5 h i zasnąć dziś niemogła)

---------- Dopisano o 23:37 ---------- Poprzedni post napisano o 23:36 ----------

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Lonely a czemu nie chcesz Antylopy skoro tylko do.jedzenia ma.sluzyc i uwazasz ja za stabilna? Pytam z ciekawosci

Sofia nabyla dzis nowa umiejetnosc/wiedze. Otoz odkryla cyca... Tzn wie juz, ze znajduje sie.pod moja bluzka jak.ma na niego ochote to zaczyna mnie rozbierac wczoraj w polaczeniu faktow pomoglo jej studiowanie klatki piersiowej taty. Odkryla, ze jego cycki do niczego sie nie nadaja i teraz mam nie lada wyzwanie wychowawcze jak ja zgrabnie nauczyc, ze mamy za bluzke sie nie ciaga skoro ona jeszcze nie rozumie, ze moze cos zle robic... Jakies pomysly?
brawa dla Sofci bystra dziewczynka

---------- Dopisano o 23:39 ---------- Poprzedni post napisano o 23:37 ----------

nadrobiłam, padam, ide spać...papa
Stary 2013-12-02, 22:58   #3369
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
śliczne te rzeczy
a jaki filc kupujesz (grubość w mm, i jakie arkusze) bo chcę mojej natce coś do pokoiku porobić a jak patrze na allegro to różne te filce są i niewiem na jaki się zdecydować
.
To zależy co chcesz zrobić, jak jakieś ozdoby co to będą gdzieś wisiały czy będą naszyte to wystarczy ten 1 mm, ale jak to ma być jakaś zabawka to raczej grubszy- taki np. 3 mm, a do jakiś sztywnych rzeczy i podstaw ( jak np. ja podstawy w kapciach dla niego robiłam) to lepiej 5 mm.

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-02, 23:02   #3370
Mama Juma
Przyczajenie

Witajcie mamusie majóweczek i czerwcóweczki
Czy wasze maluchy już przesypiają noce? U mnie wyglada to tak, że Martyneczka idzie spać ok. 19:00 wtedy wypija Bebilon 140 ml i śpi do ok 24:00 wtedy znowu 140ml, potem jak jest noc udana to prześpi do 7:00 lub 8:00, a jak standardowa, to o 4tej budzi sie na herbatkę i potem o 6tej na mleczko. Jak to wyglada u was?

Acha dodam jeszcze, że w ciągu dnia je: deserek , zupkę i kaszkę

-----------------------------------------------------------------------
www.mamajuma.blogspot.com
Mama Juma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-02, 23:09   #3371
puchatkowa
Zakorzenienie

Magiusa super wyszly Ci te paputki!
Daro dal sie oszukac? Bo nasza do prawdziwych kapci strasznie lgnie i kysle wlasnie co by tu zrobic

Karolina super że wszystko ok z niespodzianką! Ładną masz datę ustaloną

Ząbki
puchatkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-03, 02:21   #3372
diabli
Zakorzenienie

ejjjjj nie lubie Was już! z okazji darmowej wysylki, która mnie podkusilyscie zrobiłam kolejne zakupy
i tak od rana...najpierw tatarak - bardzo glodna gasienica xxl.
pajaczka nie było, wiec dopadlam go na all...
później weszłam na str. empiku i dumna z siebie wydalam punkty payback na ksiazke z dziura
na koniec odwiedziłam aros, żeby się upewnic zrobiłam interes zycia...i co?! mamy jeszcze naciśnij mnie

w miedzy czasie natrafiłam na dwie swietne książki...ale to najwcześniej na dzień dziecka

http://www.empik.com/w-dzungli-guett...4339,ksiazka-p i instrukcja obsługi tutaj:
http://crazyjz.wordpress.com/2013/05...azka-z-dziura/

i taka...na wyrost, ale piekna
http://ksiazkiobrazkowe.blogspot.com...udne-sowa.html

aaa i tz dostanie od mikolaja piękne klapki na basen (wybrane w przerwie miedzy książkami ) może go nimi jakos udobrucham

Axella - dzięki za noz na gardle dzięki Tobie ide wlasnie spac kolorowych!
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-03, 05:53   #3373
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ag_nes Pokaż wiadomość
U nas podobnie, też daje cyca na uspokojenie, chociaż Nina nie jest głodna.. i przyzwyczaiłam do usypiania przy cycu i będzie zonk jak wrócę do pracy. Smoczka nie chce
u nas smoczek jest ok, a zasypiania przy cycu staram się unikać

no i dzień dobry
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-03, 06:47   #3374
deb
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karota11 Pokaż wiadomość
no to super, dowiedziałam sie na koneic dnia
ja też nie wiedziałam

---------- Dopisano o 07:30 ---------- Poprzedni post napisano o 07:30 ----------

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Jako się rzekło- kapcie są. Co prawda w innych kolorach i nieco krzywy ten jeden, ale liczę, że się Daro nie zorientuje i będzie do nich pędził zamiast do naszych.
Załącznik 5498290

Załącznik 5498291

Karolina, widziałam, że już podpis zmieniłaś, ślicznie wygląda ta Kinder Niespodzianka w podpisie
świetne te lacie

---------- Dopisano o 07:34 ---------- Poprzedni post napisano o 07:30 ----------

Cytat:

ale Sofia to mądrala

---------- Dopisano o 07:34 ---------- Poprzedni post napisano o 07:34 ----------

Cytat:
To zależy co chcesz zrobić, jak jakieś ozdoby co to będą gdzieś wisiały czy będą naszyte to wystarczy ten 1 mm, ale jak to ma być jakaś zabawka to raczej grubszy- taki np. 3 mm, a do jakiś sztywnych rzeczy i podstaw ( jak np. ja podstawy w kapciach dla niego robiłam) to lepiej 5 mm.
aa dobrze że piszesz, bo ja myślałam że na zabawki ten 1mm starczy

---------- Dopisano o 07:39 ---------- Poprzedni post napisano o 07:34 ----------

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
ejjjjj nie lubie Was już! z okazji darmowej wysylki, która mnie podkusilyscie zrobiłam kolejne zakupy
i tak od rana...najpierw tatarak - bardzo glodna gasienica xxl.
pajaczka nie było, wiec dopadlam go na all...
później weszłam na str. empiku i dumna z siebie wydalam punkty payback na ksiazke z dziura
na koniec odwiedziłam aros, żeby się upewnic zrobiłam interes zycia...i co?! mamy jeszcze naciśnij mnie

w miedzy czasie natrafiłam na dwie swietne książki...ale to najwcześniej na dzień dziecka

http://www.empik.com/w-dzungli-guett...4339,ksiazka-p i instrukcja obsługi tutaj:
http://crazyjz.wordpress.com/2013/05...azka-z-dziura/

i taka...na wyrost, ale piekna
http://ksiazkiobrazkowe.blogspot.com...udne-sowa.html

aaa i tz dostanie od mikolaja piękne klapki na basen (wybrane w przerwie miedzy książkami ) może go nimi jakos udobrucham

Axella - dzięki za noz na gardle dzięki Tobie ide wlasnie spac kolorowych!
fajne zakupy ja tam nie wiedziałam że jest dzień darmowej dostawy więc akuratnie wczoraj nic nie kupiłam

---------- Dopisano o 07:47 ---------- Poprzedni post napisano o 07:39 ----------

Dziewczyny jak długo dziecko jeździ w spacerówce - tej zamiast gondoli? Kiedy się kupuje następny wózek i czy to już jest parasolka czy jeszcze jakieś inne cudo?
Stary 2013-12-03, 07:13   #3375
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Załącznik 5498290

Załącznik 5498291

genialne hehe, chyba polowa wizazu musi takie zrobic
Gdzie kupujesz filc i po ile?
Stary 2013-12-03, 07:31   #3376
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:

bo się nie składa, a ja nie mam miejsca żeby krzesełko sobie ot tak stało w całej swej okazałości
No i mojemu Tż się nie podoba.. ale tu bym go przekonała
dla Sofci, sprytna dziewczynka

Cytat:
Napisane przez deb Pokaż wiadomość

[/COLOR]Dziewczyny jak długo dziecko jeździ w spacerówce - tej zamiast gondoli? Kiedy się kupuje następny wózek i czy to już jest parasolka czy jeszcze jakieś inne cudo?
hmm... mi się wydaje, że tak długo jak Tobie będzie się chciało dźwigać tę ogromną spacerówkę...

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-03, 07:53   #3377
Atena564
Zadomowienie

Cytat:
dzięki za odp
no chcę jej coś włąsnie m.in do powieszenia zrobić bo tak pusto ma w pokoju i jakby nie łózeczko, zabwaki i taki mały malunek nad łózeczkiem to niewiedać ze to pokój dzieccka i chcę go troszke ożywić i może coś na parapet uszyć ,może jakąś siedzącą maskotkę zabawną.

---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ----------

Cytat:

[/COLOR]Dziewczyny jak długo dziecko jeździ w spacerówce - tej zamiast gondoli? Kiedy się kupuje następny wózek i czy to już jest parasolka czy jeszcze jakieś inne cudo?
chyba zależy od dziecka i od sapcerówki jaka duża, jak dziecko podrośnie , powiedzmy ma koło 1,5 -2 latek to już na sparcerkach raczej nieśpi ajesli już to mało to wtedy chyba parasolka bedzie ok bo przecież taki 2-3 latek to wiecej biega sam na spacerze niż w wózku siedzi (przynajmniej takie mam spostrzeżenia jak widze spacerujace maluchy a takim wieku)
Stary 2013-12-03, 08:09   #3378
deb
Zakorzenienie

Cytat:
dzięki za odp
no chcę jej coś włąsnie m.in do powieszenia zrobić bo tak pusto ma w pokoju i jakby nie łózeczko, zabwaki i taki mały malunek nad łózeczkiem to niewiedać ze to pokój dzieccka i chcę go troszke ożywić i może coś na parapet uszyć ,może jakąś siedzącą maskotkę zabawną.

---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ----------

chyba zależy od dziecka i od sapcerówki jaka duża, jak dziecko podrośnie , powiedzmy ma koło 1,5 -2 latek to już na sparcerkach raczej nieśpi ajesli już to mało to wtedy chyba parasolka bedzie ok bo przecież taki 2-3 latek to wiecej biega sam na spacerze niż w wózku siedzi (przynajmniej takie mam spostrzeżenia jak widze spacerujace maluchy a takim wieku)
czyli jeszcze 1-1,5 roku mam się męczyć a tak serio to mnie Axella natchnęła... ja mam spacerówkę kubełek...nie wiem czy nie opłaca się poszukać jakiejś używki na płasko rozkładanej...
Stary 2013-12-03, 08:30   #3379
Atena564
Zadomowienie

Cytat:
czyli jeszcze 1-1,5 roku mam się męczyć a tak serio to mnie Axella natchnęła... ja mam spacerówkę kubełek...nie wiem czy nie opłaca się poszukać jakiejś używki na płasko rozkładanej...
ja też chyba taką mam, to taka od komletu wózek 3 w 1?? jeśli tak to taką mam i nawet nieiwem jak się rozkłąda bo niepróbowałam, a powinnam już bo natka niemiesci sie już w gondoli i na dniach muszę przejśc do spacerówki
Stary 2013-12-03, 08:41   #3380
deb
Zakorzenienie

Cytat:
ja też chyba taką mam, to taka od komletu wózek 3 w 1?? jeśli tak to taką mam i nawet nieiwem jak się rozkłąda bo niepróbowałam, a powinnam już bo natka niemiesci sie już w gondoli i na dniach muszę przejśc do spacerówki
Tak to ta z kompletu.
A Twoja mała już siada? Bo u nas to jeszcze daleka droga, dlatego tak teraz kombinuje ze spacerówką - do gondoli też mi już ciężko małą upchnąć.
Stary 2013-12-03, 08:46   #3381
maarchewka
Zakorzenienie

Jak myślicie kiedy bym mogła Wojtusia zabrać w odwiedziny do innego dziecka? (chodzi mi o to 4 pietra wyżej) zeby go nie zaraził?? bo jeszcze ma katarek, raz dziennie mu odsysam troszkę glutków..

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-03, 08:55   #3382
Atena564
Zadomowienie

Cytat:
Tak to ta z kompletu.
A Twoja mała już siada? Bo u nas to jeszcze daleka droga, dlatego tak teraz kombinuje ze spacerówką - do gondoli też mi już ciężko małą upchnąć.
Nie siada, czasem sedzi bez podparcie chwilke a z minimalnym podparciem już siedzi spokojnie. Musze ją wsadzić w tą spacerówke i zobacze jak bedzie siedziała w tych pasach co tam są czy bedą na nią dobre.

......................... ...............
ugotowałam własnie zupke dla małej, i ide na spacer choć jak widze za oknem jest na minusie temp i tak średnio mi się chce

---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ----------

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
Jak myślicie kiedy bym mogła Wojtusia zabrać w odwiedziny do innego dziecka? (chodzi mi o to 4 pietra wyżej) zeby go nie zaraził?? bo jeszcze ma katarek, raz dziennie mu odsysam troszkę glutków..
odczekaj może jeszcze 1-2 dni bo jak by się tamto dziecko zaraziło to potem matka jego mogła by miec żale....
my mamy piętro niżej mamy 3 dzieciaków młodszych od natki: chłopiec 3 tyg młodszy a bliźniki mają 1 mc. Niby sioe kolegujemy z rodzinka chłopca, ale widujemy sie na kawke raz na mc.....no cóż nic na siłe, ja siedze sama z natalka całymi dniami, bo tż w delegacji, reszta rodziny daleko no ale narzucac sie niebede już przywykłam do samotności....co do blizników to parka, ale matka ich dużo starsza odemnie i nieznamy się wogóle jeszcze a i tak się wyprowadzaja niedługo.....
Stary 2013-12-03, 09:06   #3383
vil84
Wtajemniczenie

my mamy Jedo i od sierpnia P. jeździ w spacerówce, nie mam jej nic do zarzucenia - ale wiosną chcę sprzedać całość - wózek + fotelik + adaptery + wszelkie folie ochronne, i kupić jakąś lekką spacerówkę. Jedo jeździ nam się super, ale chciałabym potem coś lżejszego

myślałam o tym:
http://allegro.pl/wozek-spacerowy-vi...740924314.html

koleżanka ma podobny i bardzo chwali, i ma fajną dużą budkę. tylko też ciężki ale do auta chociaż się łatwiej schowa.

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-03, 09:14   #3384
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ag_nes Pokaż wiadomość
heej
Ale rzadko Was odwiedzam, ale jesteśmy z Nina cały dzień same, TZ ma teraz b. dużo pracy, i tak jakoś na nic nie mam czasu
Korzystamy z fajnej pogody i nadganiamy zycie towarzystkie, na wizaż przyjdzie czas jak śnieg spadnie .
oooosz tyyyy! sezonowa kolezanka

---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ----------

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Bartek się walnął w głowę ze trzy razy, raz zauważył i mu podłożyłam ręcznik ale jak będzie większy to wg mnie żaden problem, że twardy tył pokrowiec pewnie po to aby ładniejszy był

ja tam z antylopki jestem zadowolona i wszystkie znajome, które ją maja też stabilna jest ale i tak liczę, że Bart będzie jadł a nie fikał do zabawy, jako leżaczek, krzesełko służyć nam nie miało, rozkładanego nie potrzebowaliśmy ciekawe ile w ogóle dzieci w tych krzesełkach będą chciały jeść
my je mamy na basenie i mala dzielnie ostatnio walczyla, ale jeszcze leci do przodu i "drzemie" na tacce chyba dylemat krzeselkowo-fotelikowy zostawię tatusiowi
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-03, 09:20   #3385
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Załącznik 5498290

Załącznik 5498291

Świetnie Ci to wychodzi...mi się bardzo podobała ta kostka co zrobiłaś ale ja niestety w robótkach jestem kompletne beztalencie wiec mała musi sie obejść bez takiej.

Cytat:
moja odkąd je zupki, obiadki, deserki to zazwyczaj robi 1 raz dziennie kupę, czasem ma zatwardznie, wówczas albo się męczy okropnie by zrobić albo nierobi przez 2 dni, a zatwardzenia ma m.in bo niechce pić zabardzo płynnów innych niż mleko, ewentualnie bobofruty ale pomaga u nas pół słoiczka śliwki suszonej i jabłko ztrate do tego.
No to moja dzisiaj jak narazie 4 dzień bez kupy zaczęła. Wczoraj w nocy już w sumie nie płakała wiec chyba nie bolało. Dostała sok z jabłka ale nic wiec dzisiaj jak pójdziemy na spacer to kupię jej ten deserek suszone śliwki może coś pomoże. A jak nie to już nie mam pomysłu.

Cytat:
Dziewczyny jak długo dziecko jeździ w spacerówce - tej zamiast gondoli? Kiedy się kupuje następny wózek i czy to już jest parasolka czy jeszcze jakieś inne cudo?
Ja to już sama nie wiem co zrobię z ta spacerówką. Nasza jest fajna i mi sie podoba. Rozkłada się na płasko także spoko ale znów rozkładac to wszystko do auta, osobno stelaż osobno siedzenie. Ja w sumie myślałam, że kupię spacerówkę z pompowanymi kołami bo te parasolki z piankowymi mnie wogóle nie przekonują i sama już nie wiem co robić.

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-03, 09:22   #3386
deb
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
my mamy Jedo i od sierpnia P. jeździ w spacerówce, nie mam jej nic do zarzucenia - ale wiosną chcę sprzedać całość - wózek + fotelik + adaptery + wszelkie folie ochronne, i kupić jakąś lekką spacerówkę. Jedo jeździ nam się super, ale chciałabym potem coś lżejszego

myślałam o tym:
http://allegro.pl/wozek-spacerowy-vi...740924314.html

koleżanka ma podobny i bardzo chwali, i ma fajną dużą budkę. tylko też ciężki ale do auta chociaż się łatwiej schowa.
Ale Ty masz na płasko spacerówkę to też inaczej, a ja się zastanawiam czy teraz nie kupić takiej na płasko tylko nie wiem czy się opłaca
A po co będziesz sprzedawać i kupować kolejny ciężki? Jaka jest różnica w jedo a tym który wrzuciłaś w linku?
Stary 2013-12-03, 09:34   #3387
vvgh
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość

http://crazyjz.wordpress.com/2013/05...azka-z-dziura/h!
Super ta książka
Stary 2013-12-03, 09:35   #3388
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Ale Ty masz na płasko spacerówkę to też inaczej, a ja się zastanawiam czy teraz nie kupić takiej na płasko tylko nie wiem czy się opłaca
A po co będziesz sprzedawać i kupować kolejny ciężki? Jaka jest różnica w jedo a tym który wrzuciłaś w linku?
Ja myślałam o takim
http://allegro.pl/q-babyactive-wozek...734504695.html
albo
http://allegro.pl/polski-solidny-woz...742654005.html

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-03, 09:37   #3389
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gold-fish Pokaż wiadomość
Pytanie do Was- pomiedzy drzemkami ile Wasze dzieci sa aktywne? Np. Budza sie o 12 i o ktorej znowu maja drzemke w dzien. Moj wytrzymuje gora 2,5 h, najlepiej 2. A za 2 dni konczy 7 miesiac! Po nocy stwierdzilam ze bedzie mial dzisiaj tylko 2 drzemki... no i kicha... wlasnie leci trzecia.
Pewnie Cię nie pocieszę ale moja Karolcia śpiewała przez 1-2 godz (przeważnie dwie) w każdą noc przez 8 tyg (co do dnia!). Od czwartku nie śpiewa i mam nadzieję że to już nie wróci.

A u nas pobudka jest o 6-6:20
drzemka 10- 11:20
drzemka 15-15:30
i idzie spać tak między 19:30 a 20.
Jeśli śpi w dzień powyżej 2 godz to odbija sobie to w nocy.
Karola w piątek skończy 7 m-cy ale śpi tak od 2 m-cy.

Axella dla Zu za postępy

marchewka ja na cellulit robię peeling z kawy. Na prawdę działa. Zalewam z 3 łyżeczki kawy fusiary (tak mało wody żeby tylko przykryć). Dodaję oliwkę, żel pod prysznic. I myję się tym cała
Stary 2013-12-03, 09:39   #3390
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
opłaca się z takiej spacerówki będziecie dłuuugo korzystać. nawet jak dziecko ma dwa latka to jak zaśnie to możesz rozłożyć do spania

bardzo dużej różnicy wagowej nie ma, ale my często wózek autem przewozimy i mąż chce parasolkę żeby łatwo się składała do bagażnika. u nas musi kółka odkręcać, kombinować - mimo że kombi, nie wiem jak on to robi, wszystkim innym pasuje nawet do małych bagazników ale będę szukać na wiosnę jakiejś lekkiej spacerówki z dużą budką - może coś się znajdzie.

mój mąż się dziś załamał. ja mam tendencję do gadania i takiego mruczenia przez sen, niejedną noc mąż miał niewyspaną przez to. a Przemek zaczyna robić to samo dziś nie popłakiwał za smokiem, ale przez sen, średnio co pół h było "aaaaaaaaaaa" coraz głośniej i głośniej, aż smoka dostawał i zasypiał - ja jestem nieprzytomna, mąż też (wrócił z pracy o 2 i ja też nie spałam bo czekałam na niego). mąż stwierdził że jak oboje będziemy nadawać przez sen to on się wyprowadza

Edytowane przez vil84
Czas edycji: 2013-12-03 o 09:43
vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości