|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł kolejnej części? | |||
Mama w necie, do kontaktu palce wsadza dziecię - mamusie maj czerwiec 2013 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
2 | 3,77% |
Do majowo-czerwcowych kurator wkracza, kończy patologię, każda rozpacza - mamusie maj czerwiec 2013 |
10 | 18,87% |
Dziecko nie przebrane, obiad nie gotowy, zawsze jest czas na wizażowe rozmowy - mamy V VI 2013 |
4 | 7,55% |
Majówki od wizażu uzależnione, dzieci zaniedbane, samotne, nie nakarmione.- mamy maj czerwiec 2013 |
2 | 3,77% |
W domu syf, w domu smród przez Internet cierpię głód - dzieci majowo-czerwcowe 2013 |
5 | 9,43% |
Każda mama jak sarenka po wizażu hasa, a dzieci ich brudne i gile do pasa- mamusie maj czerwiec 2013 |
5 | 9,43% |
Jem warzywek kilkanaście, budzę się, gdy mama zaśnie- mamusie maj czerwiec 2013 |
14 | 26,42% |
Już mamusie lamentują, czy nam żółtka posmakują- mamusie maj czerwiec 2013 |
2 | 3,77% |
Jak ten czas nam szybko leci, pierwsza gwiazdka naszych dzieci - mamusie maj czerwiec 2013 |
21 | 39,62% |
Wątek wolno nam leci, bo pilnujemy dzieci- mamusie maj czerwiec 2013 |
0 | 0% |
Kto rano wcześnie wstaje, temu dziecię spać nie daje - mamusie maj czerwiec 2013 |
5 | 9,43% |
Większość dzieci już ząbkuje, a Emil to nawet raczkuje - mamusie maj czerwiec 2013 |
0 | 0% |
Na dworze chłód doskwiera, a u nas gorąca atmosfera- mamusie maj czerwiec 2013 |
0 | 0% |
Pierwsze ząbki i obiadki, jak dobrze nam w roli matki - mamusie maj czerwiec 2013 |
2 | 3,77% |
Ząbki, marchewki, gluteny i cuda – za nami jesień złotoruda! - mamusie maj czerwiec 2013 |
0 | 0% |
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013 na odchowalni, cz.6 |
2 | 3,77% |
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3361 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają - mamusie maj-czerwiec 2013
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 23:05 ---------- no tweet też śliczny ![]() ja też uciekam, dobranoc ![]()
![]() |
#3362 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają - mamusie maj-czerwiec 2013
|
![]() ![]() |
![]() |
#3363 |
Zadomowienie
|
no to super, dowiedziałam sie na koneic dnia
![]()
#3364 |
siedzę i myślę
|
#3365 |
Zakorzenienie
|
Jako się rzekło- kapcie są. Co prawda w innych kolorach i nieco krzywy ten jeden, ale liczę, że się Daro nie zorientuje i będzie do nich pędził zamiast do naszych.
20131202_225937.jpg 20131202_225946.jpg Karolina, widziałam, że już podpis zmieniłaś, ślicznie wygląda ta Kinder Niespodzianka w podpisie ![]()
#3366 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() a jaki filc kupujesz (grubość w mm, i jakie arkusze) bo chcę mojej natce coś do pokoiku porobić a jak patrze na allegro to różne te filce są i niewiem na jaki się zdecydować ---------- Dopisano o 23:30 ---------- Poprzedni post napisano o 23:20 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() moja odkąd je zupki, obiadki, deserki to zazwyczaj robi 1 raz dziennie kupę, czasem ma zatwardznie, wówczas albo się męczy okropnie by zrobić albo nierobi przez 2 dni, a zatwardzenia ma m.in bo niechce pić zabardzo płynnów innych niż mleko, ewentualnie bobofruty ale pomaga u nas pół słoiczka śliwki suszonej i jabłko ztrate do tego. |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3367 |
Zakorzenienie
|
Lonely a czemu nie chcesz Antylopy skoro tylko do.jedzenia ma.sluzyc i uwazasz ja za stabilna? Pytam z ciekawosci
![]() Sofia nabyla dzis nowa umiejetnosc/wiedze. Otoz odkryla cyca... Tzn wie juz, ze znajduje sie.pod moja bluzka jak.ma na niego ochote to zaczyna mnie rozbierac ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3368 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:37 ---------- Poprzedni post napisano o 23:36 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:39 ---------- Poprzedni post napisano o 23:37 ---------- nadrobiłam, padam, ide spać...papa |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3369 |
Zakorzenienie
|
To zależy co chcesz zrobić, jak jakieś ozdoby co to będą gdzieś wisiały czy będą naszyte to wystarczy ten 1 mm, ale jak to ma być jakaś zabawka to raczej grubszy- taki np. 3 mm, a do jakiś sztywnych rzeczy i podstaw ( jak np. ja podstawy w kapciach dla niego robiłam) to lepiej 5 mm.
#3370 |
Przyczajenie
|
Witajcie mamusie majóweczek i czerwcóweczki
![]() Czy wasze maluchy już przesypiają noce? U mnie wyglada to tak, że Martyneczka idzie spać ok. 19:00 wtedy wypija Bebilon 140 ml i śpi do ok 24:00 wtedy znowu 140ml, potem jak jest noc udana to prześpi do 7:00 lub 8:00, a jak standardowa, to o 4tej budzi sie na herbatkę i potem o 6tej na mleczko. Jak to wyglada u was? Acha dodam jeszcze, że w ciągu dnia je: deserek , zupkę i kaszkę ----------------------------------------------------------------------- www.mamajuma.blogspot.com |
![]() ![]() |
![]() |
#3371 |
Zakorzenienie
|
Magiusa super wyszly Ci te paputki!
![]() Daro dal sie oszukac? Bo nasza do prawdziwych kapci strasznie lgnie i kysle wlasnie co by tu zrobic ![]() Karolina super że wszystko ok z niespodzianką! Ładną masz datę ustaloną ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3372 |
Zakorzenienie
|
ejjjjj nie lubie Was już!
![]() ![]() i tak od rana...najpierw tatarak - bardzo glodna gasienica xxl. pajaczka nie było, wiec dopadlam go na all... później weszłam na str. empiku i dumna z siebie wydalam punkty payback na ksiazke z dziura ![]() na koniec odwiedziłam aros, żeby się upewnic zrobiłam interes zycia...i co?! mamy jeszcze naciśnij mnie ![]() ![]() w miedzy czasie natrafiłam na dwie swietne książki...ale to najwcześniej na dzień dziecka ![]() http://www.empik.com/w-dzungli-guett...4339,ksiazka-p i instrukcja obsługi tutaj: http://crazyjz.wordpress.com/2013/05...azka-z-dziura/ i taka...na wyrost, ale piekna ![]() http://ksiazkiobrazkowe.blogspot.com...udne-sowa.html aaa i tz dostanie od mikolaja piękne klapki na basen ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Axella - dzięki za noz na gardle ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3373 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i dzień dobry ![]()
![]() |
#3374 | ||||
Zakorzenienie
|
ja też nie wiedziałam
![]() ---------- Dopisano o 07:30 ---------- Poprzedni post napisano o 07:30 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:34 ---------- Poprzedni post napisano o 07:30 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:34 ---------- Poprzedni post napisano o 07:34 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:39 ---------- Poprzedni post napisano o 07:34 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:47 ---------- Poprzedni post napisano o 07:39 ---------- Dziewczyny jak długo dziecko jeździ w spacerówce - tej zamiast gondoli ![]()
![]() |
#3375 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Gdzie kupujesz filc i po ile?
![]() |
#3376 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No i mojemu Tż się nie podoba.. ale tu bym go przekonała ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3377 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() no chcę jej coś włąsnie m.in do powieszenia zrobić bo tak pusto ma w pokoju i jakby nie łózeczko, zabwaki i taki mały malunek nad łózeczkiem to niewiedać ze to pokój dzieccka i chcę go troszke ożywić ![]() ---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ---------- chyba zależy od dziecka i od sapcerówki jaka duża, jak dziecko podrośnie , powiedzmy ma koło 1,5 -2 latek to już na sparcerkach raczej nieśpi ajesli już to mało to wtedy chyba parasolka bedzie ok bo przecież taki 2-3 latek to wiecej biega sam na spacerze niż w wózku siedzi (przynajmniej takie mam spostrzeżenia jak widze spacerujace maluchy a takim wieku) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3378 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3379 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3380 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A Twoja mała już siada? Bo u nas to jeszcze daleka droga, dlatego tak teraz kombinuje ze spacerówką - do gondoli też mi już ciężko małą upchnąć.
![]() |
#3381 |
Zakorzenienie
|
Jak myślicie kiedy bym mogła Wojtusia zabrać w odwiedziny do innego dziecka? (chodzi mi o to 4 pietra wyżej) zeby go nie zaraził?? bo jeszcze ma katarek, raz dziennie mu odsysam troszkę glutków..
|
![]() ![]() |
![]() |
#3382 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
......................... ............... ugotowałam własnie zupke dla małej, i ide na spacer choć jak widze za oknem jest na minusie temp i tak średnio mi się chce ![]() ---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ---------- Cytat:
my mamy piętro niżej mamy 3 dzieciaków młodszych od natki: chłopiec 3 tyg młodszy a bliźniki mają 1 mc. Niby sioe kolegujemy z rodzinka chłopca, ale widujemy sie na kawke raz na mc.....no cóż nic na siłe, ja siedze sama z natalka całymi dniami, bo tż w delegacji, reszta rodziny daleko no ale narzucac sie niebede już przywykłam do samotności....co do blizników to parka, ale matka ich dużo starsza odemnie i nieznamy się wogóle jeszcze a i tak się wyprowadzaja niedługo..... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3383 |
Wtajemniczenie
|
my mamy Jedo i od sierpnia P. jeździ w spacerówce, nie mam jej nic do zarzucenia - ale wiosną chcę sprzedać całość - wózek + fotelik + adaptery + wszelkie folie ochronne, i kupić jakąś lekką spacerówkę. Jedo jeździ nam się super, ale chciałabym potem coś lżejszego
![]() myślałam o tym: http://allegro.pl/wozek-spacerowy-vi...740924314.html koleżanka ma podobny i bardzo chwali, i ma fajną dużą budkę. tylko też ciężki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3384 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3385 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja to już sama nie wiem co zrobię z ta spacerówką. Nasza jest fajna i mi sie podoba. Rozkłada się na płasko także spoko ale znów rozkładac to wszystko do auta, osobno stelaż osobno siedzenie. Ja w sumie myślałam, że kupię spacerówkę z pompowanymi kołami bo te parasolki z piankowymi mnie wogóle nie przekonują i sama już nie wiem co robić.
![]() |
#3386 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A po co będziesz sprzedawać i kupować kolejny ciężki? Jaka jest różnica w jedo a tym który wrzuciłaś w linku?
![]() |
#3387 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3388 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://allegro.pl/q-babyactive-wozek...734504695.html albo http://allegro.pl/polski-solidny-woz...742654005.html
![]() |
#3389 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A u nas pobudka jest o 6-6:20 drzemka 10- 11:20 drzemka 15-15:30 i idzie spać tak między 19:30 a 20. Jeśli śpi w dzień powyżej 2 godz to odbija sobie to w nocy. Karola w piątek skończy 7 m-cy ![]() Axella ![]() marchewka ja na cellulit robię peeling z kawy. Na prawdę działa. Zalewam z 3 łyżeczki kawy fusiary (tak mało wody żeby tylko przykryć). Dodaję oliwkę, żel pod prysznic. I myję się tym cała ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3390 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() bardzo dużej różnicy wagowej nie ma, ale my często wózek autem przewozimy i mąż chce parasolkę żeby łatwo się składała do bagażnika. u nas musi kółka odkręcać, kombinować - mimo że kombi, nie wiem jak on to robi, wszystkim innym pasuje nawet do małych bagazników ![]() mój mąż się dziś załamał. ja mam tendencję do gadania i takiego mruczenia przez sen, niejedną noc mąż miał niewyspaną przez to. a Przemek zaczyna robić to samo ![]() ![]() Edytowane przez vil84 Czas edycji: 2013-12-03 o 09:43 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:02.