|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1051 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Śnieżek z nieba lekko prószy, ślubny sezon wkrótce ruszy! PM 2014 cz. 22
Cytat:
Dziękuję ![]() Ja planuję takie paznokcie mniej więcej (tylko w bardziej migdałkowym kształcie - i mniej cyrkonii)
|
|
#1052 |
|
Zadomowienie
|
z fb gabinetu kosmetycznego. A co ?
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00"Zestarzej się przy mnie Najlepsze dopiero się zdarzy"
|
|
|
|
#1053 |
|
Zakorzenienie
|
Klaudyna bo bardzo mi się podobają i myślałam zobaczyć więcej propozycji
|
|
|
|
#1054 |
|
Zakorzenienie
|
Szczerze mówiąc... Dla mnie słabe.
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
|
|
#1055 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
https://www.facebook.com/pages/Gabin...=photos_stream oglądaj bo dziewczyny cuda robią więc na pewno im powierzę swoje pazurki:P ---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ---------- To normalne . Jednym się podoba french innym nie, mnie się podobają takie , Tobie nie , jak ze wszytskim ile ludzi tyle gustów
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00"Zestarzej się przy mnie Najlepsze dopiero się zdarzy"
|
|
|
|
|
#1056 |
|
Zakorzenienie
|
Elrosa-mi sie podobaja te 3 z brokatem
Co do paznokci to jeszcze sie nie zdecydowalam na konkretne, ksztalt na pewno migdal, juz dlugo takie nosze frenche mi sie podobaja, ale tylko gdy paznokiec jest dostatecznie dlugi i biala koncowka jest delikatna. Cos jak na tym zdjeciu1386065000740.jpgChyba bede celowac w paznokcie mleczne/pudrowy roz plus akcent na serdecznym-krysztalki nawiazujace do tych na sukni, ew ombre brokatowe 1386064913891.jpg 1386064936730.jpg1386064953338.jpg Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1057 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny
![]() Tak sobie czytałam o waszych planach w dniu ślubu i widzę, że chyba wszystkie macie najpierw fryzjerkę umówiona a potem makijażystkę. Ja szczerze mówiąc myślałam o tym, żeby zrobić to na odwrót....no bo co z fryzura kiedy makijażystka każe się położyć na fotel? |
|
|
|
#1058 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
|
|
|
#1059 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ---------- a to ja tylko jednego palucha chce :P Nie chce wyglądać też jak choinka
Edytowane przez 21klaudyna Czas edycji: 2013-12-03 o 11:08 |
|
|
|
|
#1060 |
|
Raczkowanie
|
Dyiewczyny muszę się Was poradzić.
Niektóre z Was wiedzą, że biorę ślub w styczniu więc za miesic i kilka dni ![]() Pisali do mnie z salonu, że wtym tygodniu przychodzi do nich moja sukienka od producenta (nówka sztuka ) i w sobotę jadę ją zobaczyć oraz przymnierzyć okrycie, które mi szyją. Przy okazji babeczka zaproponowała czy nie mogłabym już wpłącić całości kwoty za sukienkę ( przy zakupie wpłacałam zaliczkę połowę ceny warytości suknie) tłumacząc, że zbliżają się święta itd. oczywiści pyta się czy to nie byłby problem aby zapłącić jej teraz drugą częśćNie wiem co robić z jednej strony, nie robi mi to różnicy czy teraz czy później mam zapłacić, bo i tak muszę to zrobić tylko obawiam się, że jak zapłacę teraz miesiąc wcześniej to może mnie już mieć gdzieć bo i tak suknia zapłacona, i obawiam się, ze potem na odpiernicz ją mi dopasują...Dziewczyny jak byście postąpił? Nie mam pojęcia co odpisać i co zrobić, różnie to bywa. Nie będzie głupio jak jej odpisze, że jednak przy odbiorze jej zapłace ( tak jak jest w umowie?) kurcze nie wiem co robić Edytowane przez kuli1986 Czas edycji: 2013-12-03 o 11:21 |
|
|
|
#1061 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Poza tym wpłaciłaś już połowę wartości sukni, więc oni wiedzą, że raczej nie zrezygnujesz (no trochę szkoda by było tysiąca zl, czy ile tam wpłaciłaś). Jak masz kasę, to wpłacaj. Ja jestem z tych, co wolą wszystko zapłacić jak najwcześniej, bo jak mam kase, to ją wydam, a jak już wpłace, to nie ma co wydawać :d Edytowane przez Dotka90 Czas edycji: 2013-12-03 o 11:19 |
|
|
|
|
#1062 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie rozumie, co to za tłumaczenie Jak już tak tłumaczyć, to Ty nie powinnaś mieć pieniędzy na suknię, są święta i sporo wydatków. Jest jasno określone, że całość przy odbiorze sukni. Ja bym nie ryzykowała. PAMIĘTAJ TO JEST JEDYNY DZIEŃ W ŻYCIU GDZIE KAŻDY MA SKAKAĆ JAK IM ZAGRASZ. Płacisz za to! Nie rób niczego z grzeczności bo dla nich to klienta a dla Ciebie najważniejszy dzień w życiu
|
|
#1063 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
więc miałabym wiecej do stracenia ![]() ---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ---------- Cytat:
Kurcze mam dylemat Muszę sprawdzić w domu dokładnie umowe, ale z tego co pamiętam to płatność była przy odbiorze sukni. Babka z salonu od początku jest dla mnie super miła i właśnie jest tak, że skacze koło mnie itd, czasami się zastanawiam czy to realne bo nigdy nie spotkałam się z tak miłą obsługą i każda moja zachcianka jest spełniana. I nawet dlatego byłabym jej w stanie zapłacić, tlyko wiadomo nie znam jej na tyle aby zaufać czy tak dobrze pozostanie jak już wszystko opłace
Edytowane przez kuli1986 Czas edycji: 2013-12-03 o 11:32 |
||
|
|
|
#1064 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1065 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Przykra sprawa ze swiadkowa...ale dobrze ze od razu powiedziala Ci na czym stoisz...bo gdyby powiedziala w ostatniej chwili ze wyjezdza i jednak jej nie bedzie to troszke klapa. |
||
|
|
|
#1066 |
|
Zakorzenienie
|
Kuli- ja sie zgadzam z tym co napisala Docik. Umowa to umowa, miala byc platnosc przy odbiorze to tak bym zaplacila
Tlumaczenia tej pani, ze swieta sa nieco dziwne pewnie jesli chodzilo by o inna rzecz to bym machnela reka i zrobila jej przysluge ze wczesniejsza wplata ale, ze tu chodzi o suknie slubna to bym nie ryzykowala ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1067 | |
|
Zakorzenienie
|
enzunio Gratuluję butów
A z tym podeptaniem - niekoniecznie może być tak, że skończysz z urazami stóp. Będziesz miała suknię, większość modeli ma rozłożyste spódnice i partner raczej odnotuje to sobie w głowie, że absolutnie nie powinno się deptać tej strefy. Chyba, że wyjątkowo niezdarny i bardzo wyciąga nogi Trzymam kciuki za Twoją świadkową mimi_77 Nie ma się co przejmować, niektórym nie dogodzisz w ogóle ![]() alloffkowa Gratulacje wyboru mieszkania ![]() pysia1987 Może drapak z kilku kondygnacji w formie choinki - koty będą bardzo wdzięczną dekoracją ![]() velika Gratulacje ![]() Cherry_24 też jestem zakochana w Badgleyach Z tego co widziałam, na amazonie mają bardzo korzystne ceny z przeysłką. I nie warto się bać koloru - też mam dużą stopę i uwielbiam kolorowe buty. Dużo zależy od fasonu, są takie w których i mała stopa wygląda źle.KaEs świetny pomysł z bukietem i zdjęciami rodziny. Chyba go wykorzystam - tzn. zdjęcia będą na stoliku, przy kwiatach. Opiumalfa, Aśkun - co do wymagających stóp - probowałyście sztyftów? są takie zapobiegające obtarciom, bardzo sobie chwalę ![]() cikulada Gratuluję sukienki - jest piękna, bardzo mi się podoba, jak podkreśla Ci figurę. I dół wygląda bajecznie Szkoda, że koleżanka nie będzie mogła z wami świętować. Ale spokojnie, na pewno znajdziesz do wesela odpowiednią kandydatkę na świadkową.flutegirl Witaj ![]() kaigara Myślę,że zaproszenia warto rozdać wcześniej. Dotka90 Czytam o twoich przebojach z wódką - w którym altim byłaś? Z tego co pamiętam, na zamówienia powyżej 200zł jest zniżka jakaś (przynajmniej w TŻ-ta osiedlowym, mogę tam zerknąć). Kuli Ja bym zapłaciła przy dobiorze - zwłaszcza, ze przysługuje Ci to w umowie. Cytat:
Z moich przygotowań, to wczoraj podpisaliśmy umowę - mamy już auto na ślub - wygląda tak ![]() Udało nam się jeszcze załatwić: ukończyć kurs przedmałżeński, wybrać jubilera, u którego będą obrączki (Inne obrączki), kupić buty na wesele - jak w załączniku. Bardzo wygodne taneczne buty. Mam duży problem z butami kościółkowymi , bo co zamówię buty z obcasem 7 cm, dostaję coś, co ma 9,5 cm (naprawdę, nie spodziewałam się, że sprzedający mają tak duży problem ze zmierzeniem obcasa). Obecnie wybieramy torty i florystkę, dodatki, a ja męczę się z zaproszeniami ![]() I z takich innych spraw - okazuje się, że dwie pary naszych przyjaciół spodziewają się dziecka, a termin porodu w okolicach naszego ślubu i wesela. Z jednej strony bardzo się cieszę ich szczęściem, z drugiej - przykro mi, że nie będą z nami świętować. Zaczynam się bać, czy ktoś w ogóle przyjdzie
Bogini kuchennego zniszczenia Edytowane przez cornflower_girl Czas edycji: 2013-12-03 o 11:38 |
|
|
|
|
#1068 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1069 |
|
Polka Ogarniaczka
|
My już w drodze do Wawy, dobrze, że jest wi-fi w busie, to Was podczytam
![]() Najpierw to ja muszę paznokcie zapuscic porządnie żeby moc cokolwiek malować... Ale inspiracje wszystkie, które się zaladowaly na komie, są super, poszukam sobie w wolnej chwili pewnie i zapisze ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1070 |
|
Zakorzenienie
|
Cornflower, dzwoniliśmy do Alti na Lea, hurtowni.
|
|
|
|
#1071 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() flutegirl witamy w naszych skromnych progach Współczuje. Czy ja też mogę prosić link do bloga
|
||||||
|
|
|
#1073 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, juz mialam dawno o tym pisac- polecam Wam bardzo bardzoo tabletki Perfect Skin hydro complex od Olimp
maja super sklad, ja juz koncze drugie pudelko i widze roznice, ale pierwsze efekty juz po 2 tyg byly cera jest taka gladka i promienna, nawilzona, elastyczna, noo ladniejsza, odstawilam podklad dzieki nim mysle, ze przed slubem warto zadbac o siebie takze od wewnatrz i cena 25 zl![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1074 |
|
Raczkowanie
|
cornflower_girl Może i masz rację, ma i tak sama będę myła sobie włosy bo mam siostrę fryzjerkę, która mnie w domu uczeszę, więc dogadam się ewentualnie z makijażystką, no chyba że zdecyduję się sama pomalować
![]() Przepiękne buty Edytowane przez kasiula245 Czas edycji: 2013-12-03 o 12:07 |
|
|
|
#1075 |
|
Zakorzenienie
|
Ad rem, wszystkiego najlepszego!
![]() Kuli, ja bym nie ryzykowala i zapłaciła przy odbiorze, tak jak jest napisane w umowie. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1076 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pewnie skorzystam na chwile obecną kupiłam sobie cynk, korzystnie wpływ na cerę no i płodności nigdy za wiele
|
|
#1077 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mimo wszystko bardziej polecam Ci najpierw fryzurę, potem makijaż.Dziękuję Zamawiałam stąd, kosztowały 500 zł. Wiem, że dużo , ale potem będą mi dłuuugo służyć tanecznie. Więcej modeli jest na stronie producenta.Odezwij się do mnie na priv, mogę zapytać o wybrane alkohole w innej placówce (podobno hurtowe ceny).
|
|
#1078 |
|
Zakorzenienie
|
ocytowałam się jak głupia i komupter mi się zawiesil
![]() odnośnie zaproszeń to my musimy miesiąc wcześniej wiedzieć kto będZie a oto nie żeby dograc szcegóły z plackami, lokalem, usadzić gości itp. Zaczynamy zapraszać 4 miesiące wcześniej bo na codzień mieszkamy w Krakowie a nasze rodziny 120km od nas więc wszystko będzie się rozgrywało weekendami a do tego obrona inżynierska, sesja, praca piórko w dupę i za ojczyzne suplementy mogłybyście napisac coś o nich wiecej, na ile wystarcza opakowanie itp ? ![]() odnośnie godzin to mam zarezerwowaną makijażystkę i fryzjerę, obie przyjadą do mnie w dniu ślubu i będą obsługiwać jeszcze moją mamę, siostry i koleżankę. Myślę, że fryzurę będę robić około 10.30 a około 12 makijaż a ślub mam o 15
|
|
#1079 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki za odpowiedzi
![]() Widzę, że większość z Was jest na NIE aby nie płacić |
|
|
|
#1080 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
można sobie kolor zmienić obcas itp? podobaja mi sie te http://www.tangostore.pl/pl/buty-dam...er.html?cid=17 ale chcę zakryte
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:28.

Dziękuję 
30.08.2014 
frenche mi sie podobaja, ale tylko gdy paznokiec jest dostatecznie dlugi i biala koncowka jest delikatna. Cos jak na tym zdjeciu

Jak już tak tłumaczyć, to Ty nie powinnaś mieć pieniędzy na suknię, są święta i sporo wydatków. Jest jasno określone, że całość przy odbiorze sukni. Ja bym nie ryzykowała. PAMIĘTAJ TO JEST JEDYNY DZIEŃ W ŻYCIU GDZIE KAŻDY MA SKAKAĆ JAK IM ZAGRASZ. Płacisz za to! Nie rób niczego z grzeczności bo dla nich to klienta a dla Ciebie najważniejszy dzień w życiu

i kończę swoją wieeeeelo letnią naukę