|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4051 | ||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 7
Cytat:
Cytat:
Podkłady na łóżko i te wielkie podpaski, chyba że u Was któryś nie potrzeba..? Woda, w butelce 1,5l i małej z dziubkiem. I batony do pogryzania. A reszta chyba jest. ![]() Jaki ładny! Ciekawy artykuł o piciu kawy w ciąży: http://www.ptmp.pl/png/png5z2_2012/P...erzejewska.pdf W skrócie: filiżanka kawy z ekspresu ciśnieniowego ma 100-150 mg kofeiny, herbaty 40 mg, a do 200- 300 mg/ dobę jest całkiem bezpieczne. Problemy nadmiaru kofeiny: poronienie, poród przedwczesny, niska masa urodzeniowa. niska masa.ur: 200 mg kofeiny dobę: masa urodzeniowa mniejsza o 60- 70 g Kawa w mleku kobiecym- już 0,5h po spożyciu: powoduje u dziecka rozdrażnienie ---------- Dopisano o 16:42 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ---------- Tu jeszcze: o kangurowaniu: http://www.ptmp.pl/png/png5z1_2012/PNG51-3-Stodolak.pdf O pielęgnacji kikuta pępowiny: http://www.ptmp.pl/png/png6z2_2013/PNG62-06-Rzanny.pdf
|
|
|
#4052 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
http://www.lovemum.pl/products/biust...ma-caffe-latte piersi mnie w nim tak dziwnie swedziały, oddałam na reklamacje i coś mi tam podszyli od spodu. Wiec kupiłam kolejne 2, ![]() http://www.lovemum.pl/products/biust...les-mama-naomi został mi ten do przetestowania http://www.lovemum.pl/products/biust...ama-sweet-cake Nosiłąm kiedyś 65F teraz 70H lub I Cytat:
Słodki brzuszek ![]() |
||
|
|
|
#4053 |
|
Wtajemniczenie
|
To co żadna tej pościeli do łóżeczka nie prasuje, czy jak?
![]()
|
|
|
|
#4054 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny brzuszki sliczne. Teraz juz kazda z nas z dnia na dzien bedzie miala coraz wiekszy
![]() A ja poszlam dzisiaj na zakupy i myslalam, ze do domu nie dojde, tak sie zmeczylam Kondycjo gdzie jestes???? Wroc do mnie
|
|
|
|
#4055 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4056 |
|
Zadomowienie
|
Ja prasuję
![]() Dla mnie prasowanie rzeczy małej to rozrywka Uwielbiam to robić! Serio! ![]() ps. Swoich nigdy nie prasuję ![]() ---------- Dopisano o 17:01 ---------- Poprzedni post napisano o 16:59 ---------- Kuuurdę jutro muszę iść na zakupy prezentowe dla moich 3 kuzynek ![]() Wiek: 6, 9 i 11. Nie mam zielonego pojęcia czym się interesują. Jakieś pomysły ? Na każdą planuję wydać nie więcej niż 30 zł Także naprawdę ma to być symboliczna pierdoła
|
|
#4057 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Się srogo pomyliłam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A do porodu podobno dobrze jest mieć muzykę - my zabieramy mały odtwarzach i płyty. Mam nadzieję że nie sposoduje to u mnie traumy związanej z tą konkretną muzyką którą wybiorę ![]() Ja zamierzam też wziąć własnego malutkiego jaśka, jakąś książkę, lusterko, chusteczki wilgotne do twarzy, rączniczek do umycia się (tak w razie gdybym cała nie mogła wejść pod prysznic, bo zszyte krocze czy coś, to takim malutkim ręczniczkiem można jako tak się odświeżyć), kosmetyki sobie, suchy szampon, skarpety. Cytat:
Cytat:
![]() A kangurowanie regularnie mi się śni
|
|
#4058 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mamy dla małej już 2 misie Jeden malutki do wózka od mamy i większa pacynka od taty
|
|
|
#4059 | |
|
Wtajemniczenie
|
Nikomu się nie chce
![]() Cytat:
TŻa do gitary zagnam, on akurat SDM lubi grać, a że w bloku nie mieszkamy to też nikt nie będzie się modlił żebyśmy umarli w męczarniach ![]() Akkma, jak tam Twoje marsze pogrzebowe? Ciągle Cię rozweselają?
|
|
#4060 |
|
Zakorzenienie
|
Ejani--- jeszcze nie dotarłam do tego sklepu z cyckonoszami
|
|
#4061 |
|
Zadomowienie
|
Od godziny jest cisza
Pewnie dlatego, że rodzice z roboty wrócili i mają dość tłuczenia w pianino Swoją drogą trochę podziwiam tą dziewuszkę, dzień w dzień tak naparzać w te pianino po kilka godzin No mnie by się znudziło baaardzo szybko.Jutro mam dzień społeczniaka wyciągającego kasę od naszego biednego państwa Rano lecę do 'cukrowego doktora', po południu odebrać wyniki siuśków, później do ginki, a na koniec do SR I wszystko za darmochę! hahaCzuję, że jeszcze moherowego beretu mi brakuje
Edytowane przez Akkma Czas edycji: 2013-12-03 o 17:16 |
|
|
|
#4062 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No i mamy hipopotama rozmiaru mikrofalówki
|
|
#4063 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Tj. ubrań teraz tylko rzeczy do szpitala wyprasowałam.Mam żelazko parowe, zawsze jak chce gdzieś wyjśc i cos jest wygniecione, to w tedy prasuję, ale zaraz po praniu Co do drugiej części, to pojęcia nie mam.
|
|
#4064 |
|
Wtajemniczenie
|
Kościół też planujesz zaliczyć?
|
#4065 | ||||
|
Gang Iren
|
Dzisiejszego planu dnia nie wykonałam,bo jak wyszliśmy o 8:30,tak wróciliśmy o 15. Więc pieczenie pierniczków przełożone na czwartek. Jutro też mam intensywny dzień.
Za to mam prezenty na Mikołajki i Święta z głowy. Kupiłam wszystko co chciałam ![]() Cytat:
![]() Wspaniale! Cytat:
Super,że wszystko dobrze ![]() Cytat:
Ja niczego nie prasuję,chyba że już koniecznie trzeba. Czasu mi szkoda. Wieszam tak,żeby nie było pogniecione. A pościeli na początku mieć nie będę dla malucha. Cytat:
|
|
#4066 |
|
Zadomowienie
|
hahaha jak się nawrócę to pewnie i tam zajdę
---------- Dopisano o 17:30 ---------- Poprzedni post napisano o 17:29 ---------- Ja też piję kawę. Fakt, że słabiutką ale nie potrafię sobie jej odmówić
|
|
#4067 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem jakaś taka zabiegana jak mam męża w domu, na nic czasu nie mam
![]() Mąż obiecał że jutro wyczyści kabinę prysznicową...oby bo mu ![]() Śliczne brzuszki macie, ja też w końcu muszę aparat dorwać, bo też bym chciała Wam pare rzeczy pokazać
|
#4068 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
małe espresso słabe (ustawiam stopień zmielenia ziarenek) w kubku mleka ![]() Dziękuję za te wszystkie słowa wsparcia podczas pobytu. Tym elaboratem na pewno większość zanudziłam, ale musiałam to wywalić z siebie
|
|
#4069 |
|
Zadomowienie
|
Zjadłam 2 ciastka owsiane, popiłam kawą i zagryzłam słodkim twarożkiem. Wynik 141
Zła matka! zła matka! Ale za to jak mała rozszalała się po tym słodkim miksie
Edytowane przez Akkma Czas edycji: 2013-12-03 o 17:47 |
|
|
|
#4070 |
|
Wtajemniczenie
|
No i tak jedne prasują, a inne nie
![]() I sama nie wiem, chyba przeprasuję pierwszy komplet a później to już nie będę każdej zmiany prasowała. Swoich rzeczy, pościeli nigdy też nie prasuje bo nie lubię. Co do rzeczy szpitalnych to pomysł Roane z muzyką, książką jest ok. Muszę sobie tylko jakąś fajną zgrać - polecam miłą relaksującą, lekko elektroniczną, wykonawcy KOAN http://www.youtube.com/watch?v=8ZkfGMCLfQw(nie mylić z dzieciakami którzy robią dup-step bo oni też się tak nazywają). A książki nie wezmę, bo ja muszę mieć tzw. "klimat" na czytanie a szpital nie da mi się skupić ![]() Odnośnie suchego szamponu do szpitala, niestety ale ja nie mogę tego używać mam bardzo wrażliwy skalp i zaraz mnie cała głowa swędzi i dostaję łupieżu. |
|
|
|
#4071 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny pasuje iść w 37 tc na bal
?Mamy bal geologa na zakończenie studiów, tż i mama namawiają mnie żebym szła (o ile wcześniej nie urodzę ). Wiadomo, tańczyć nie zamierzam, ale czy to tak nie głupio? Póki co czuję się bardzo dobrze i nic mi nie doskwiera, ale czy tak też będzie za miesiąc? ![]() Z jednej strony chciałabym iść, bo już pewnie taka okazja do pogadania ze wszystkimi się nie nadarzy, ale z drugiej pewnie szybko bym się zwinęła, bo w ciąży nie lubię pijanych osób ![]() Hmm.. w sumie ten 37 tc to już jest w miarę bezpieczny, najwyżej bym sobie wywołała poród
|
|
#4072 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4073 | ||
|
Raczkowanie
|
My już po USG. Wszystko w porządku, ilość wód prawidłowa, łożysko w porządku, Młody w pozycji nietoperza i waga ok. 2300g. Bardzo mi ulżyło, bo to znaczy, że moja cukrzyca ciążowa na razie specjalnie na niego nie wpływa i oby tak zostało. Ginek, który robił USG usilnie mnie namawia jednak na próbę porodu naturalnego, bo mówi, że wygląda na to, że poród miałabym lekki...?
Tylko ciekawe co by było, gdyby jednak lekki się nie okazał...A, odebrałam wynik GBS-ujemny... Uff! Cytat:
Ale dobrze, że jest lepiej i że jesteście w domu. Ja będę prasować, tylko najpierw muszę uprać, a jakoś nie mogę się zabrać. W ogóle prasuję rzeczy tylko dla Małego, dla Wiktorii szybko przestałam prasować, a dla siebie i tżta nie robię tego nigdy, nienawidzę, brrr!!! ![]() ---------- Dopisano o 18:08 ---------- Poprzedni post napisano o 18:05 ---------- Cytat:
|
|
#4074 |
|
Zadomowienie
|
Migotko, super, że już w domku
Magnusia, cudny Adaś Perfuzja, fajnie, że się zakwalifikowałaś Nemezis gratuluję zaliczenia egzaminów Dziewczyny, piękne macie brzuszki Shiloh, ja prasuję pościel Roane, Milka-Pilka, jeśli chodzi o Ex, to Napiszę więcej w klubie ![]() Akkma, idź na ten bal
|
#4075 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
za wizytę,super że wszystko dobrze
|
|
#4076 |
|
Zadomowienie
|
Uwielbiam Was
No to powiem tż, że możemy iść Będzie ucieszony, bo to są też jego studia/znajomi (studiujemy razem ). Tylko teraz problem w kwestii: KIECA! ![]() EVI brawo za udaną wizytę
|
|
#4077 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Witajcie!
Cytat:
najważniejsze, że dzieć zdrowy, a reszta sama się ułoży![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Z tą miednicą niezły komplement ![]() Ja jakoś nie przypominam sobie tego ogromu dokumentacji )Cytat:
Cytat:
![]() Super fotki! Zazdroszczę ich bardzo! Ja chciałam sobie taką sesję zrobić ok 35 tygodnia, ale nie wyszło Cytat:
Na pewno trzeba mieć świadomość, że jeszcze trochę po porodzie ma się brzuszek, ale mimo tego żadna dziewczyna nie wychodziła po porodzie w ciążowych ciuchach na pewno nie polecam dżinsów-2 laski próbowały się w takie wcisnąć po ciąży i każda wysłała męża po co innego a w dresach bym nie wyszła...dres tylko po domu jak mnie nikt na oczy nie widziA brzuś śliczny! Cytat:
wkładki laktacyjne wkładam do zwykłego stanika-w niczym mi to nie przeszkadza (z tym, że stanik jest bez fiszbin). Z początku miałam kupować, ale teraz szkoda mi kasyAkkama śliczny brzuś! Dorotka od dziś bierze kropelki biogaja-zobaczymy czy coś pomogą na brzuszkowe problemy.
|
|
#4078 |
|
Zakorzenienie
|
Co do prasowania też nie lubię i nie mogę się zebrać.
U mnie 34tc, od wczoraj ból podbrzusza i całodzienne twardnienie brzucha - pomaga leżenie, dużo magnezu i no-spa w ostateczności.Prasowanie ciuszków małego czeka,uprane od tygodnia a ja jakoś nie mogę się zebrać. Torba też jeszcze nie spakowana. Niby gin stwierdziła że na pewno teraz nie urodzę, bo szyjka długa, a ten ból brzucha to chyba przez to że mały dość silnie się wypina -dalej jest główką do góry i daje czadu.. Jakoś na nic nie mam siły od tych 2-3 dni...
|
#4079 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() EVI super, ze wszystko ok u mnie tez GBS ujemny
|
|
|
|
|
#4080 |
|
Zadomowienie
|
Montowalismy od 16...ufff kupa śmiechu była przy tym
![]() Stawiam fotke idę zjeść później Was nadrobie
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:17.

i w dodatku za grosze.

wolałam czarny, ale takie modele były droższe. Tylko z rozmiarami trochę problem, bo różne z Allesa różnie leżały i różne rozmiary mi pasowały. Ten mam rozmiar 80C.

16.06.2012
No mnie by się znudziło baaardzo szybko.

małe espresso słabe (ustawiam stopień zmielenia ziarenek) w kubku mleka 
Tylko ciekawe co by było, gdyby jednak lekki się nie okazał...