|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1021 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Kieleckie Panny Młode - XI część pogaduszek
|
|
|
|
#1022 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1023 |
|
Zakorzenienie
|
dokladnie
Panna Żelazny Zad ![]() wizażuję sobie https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=343695 ZAPRASZAM https://wizaz.pl/Mikroreklama jestem zbyt za✂✂✂ista żeby ociekac za✂✂✂istością, to za✂✂✂istość ocieka mną ![]() |
|
|
|
#1024 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1025 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#1026 |
|
Raczkowanie
|
[1=dcdfceaff93e0375d94849d 7bb8d896cf48ca316_61dcc8e 4a1e6f;43941847]Treść usunięta[/QUOTE]
ja nie byłam na takim weselu, ale z checią bym sie na takie wybrała, bo pomysl jest super
|
|
|
|
#1027 |
|
Zakorzenienie
|
[1=dcdfceaff93e0375d94849d 7bb8d896cf48ca316_61dcc8e 4a1e6f;43941847]Treść usunięta[/QUOTE]
bylam na takim weselu dwukrotnie, nie polecam, duzo ludzi krepuje sie podejsc a ci co sie nie krepuja wala na taleze jakby jedzenia nei wdidzieli i potem jedzenie sie marnuje
Panna Żelazny Zad ![]() wizażuję sobie https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=343695 ZAPRASZAM https://wizaz.pl/Mikroreklama jestem zbyt za✂✂✂ista żeby ociekac za✂✂✂istością, to za✂✂✂istość ocieka mną ![]() |
|
|
|
#1028 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#1029 |
|
Przyczajenie
|
Tez byłam na takim weselu i nikomu z gości się to nie podobało. Tam ten pomysł nie wypalił. |
|
|
|
#1030 |
|
Zakorzenienie
|
Potwierdzam - też byłam raz na takim weselu i goście nie byli zadowoleni. Dodatkowo bufety były ustawione w dość niefortunnym miejscu - między plecami jednego z rzędów gości a ścianą i ja osobiście nie dotarłam tam ani raz - nie chciało mi się przeciskać. Co do drugiego - mój mąż nie lubi się rozglądać za ubraniami. Wchodzi i kupuje Trochę mnie drażniło, że tak długo z tym zwleka, ale później odpuściłam. Kupił pierwszy garnitur w pierwszym sklepie do jakiego wszedł
|
|
|
|
#1031 |
|
Rozeznanie
|
Cały czas mamy problem wyborem zespołu. Chcieliśmy ten Comapol ale ktoś tutaj napisał, że robią długie przerwy a w poprzednich wątkach znalazłam, że dużo piją. I nie wiem co o tym myśleć.
Nasz kamerzysta polecił nam spoko band, ale oni mają jeszcze filmy ze starą wokalistką. Ktoś słyszał ich niedawno?
|
#1032 |
|
Rozeznanie
|
Któraś była na targach? Jestem tak zakatarzona, że nie było mi dane pojechać, więc ciekawa jestem, jakie wrażenia
|
|
|
|
#1033 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
|
#1034 |
|
Raczkowanie
|
Ja byłam ale nic ciekawego, parę stoisk florystycznych, chyba ze dwie sale weselne, jakiś zespół, trochę foto video..generalnie nic specjalnego, wszystko można było obejść w pół godz.
|
|
|
|
#1035 |
|
Zakorzenienie
|
Potwierdzam. Nudy
|
#1036 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
Edytowane przez dcdfceaff93e0375d94849d7bb8d896cf48ca316_61dcc8e4a1e6f Czas edycji: 2013-12-01 o 16:01 |
|
|
|
#1037 |
|
Polka Ogarniaczka
|
potwierdzam, kupra nie urwało, ale przynajmniej nie było tak jak dwa lata, kiedy w 20 min wszystko było przeze mnie obejrzane, a wrażenia bardzo kiepskie
|
#1038 |
|
Raczkowanie
|
Sukienki rzecz gustu. Bardzo ładne, zwłaszcza Kiara. Ale ogólnie nic ciekawego, może dwa lata temu to i owo było jakąś nowością a teraz mamy inne wyobrażenia i wymogi.
|
|
|
|
#1039 |
|
Raczkowanie
|
mam pytanie co do wystroju sali. Zastanawiam się czy sama nie udekorowac sali, bo chce tylko kwiaty i swiece na stolach, czy ktos z was próbował swoich sił z dekoracja?
drugie pytanie to jaki jest mniejwiecej koszt dekoracji sali przez specjalistke ??
|
#1040 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#1041 |
|
Rozeznanie
|
Salę bukietami ze świeżych kwiatów dekoruje się zwykle tego samego dnia co wesele. Nie wiem czy będziesz w stanie znaleźć dodatkowe dwie/trzy godziny, żeby mieć jeszcze dekoracje sali na głowie (nawet jeśli to będzie skromna dekoracja). No chyba, że zajmie się tym ktoś z Twojej rodziny - wtedy myślę że jest to możliwe.
|
|
|
|
#1042 |
|
Raczkowanie
|
A może macie kogoś taniego i godnego polecenia do dekoracji sali i kościoła?
|
|
|
|
#1043 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny znacie może jakiś zespół z okolic Małogoszcza, Włoszczowej? Chyba z miejscowości występy bracia Wójcik w nim grają... proszę o jakieś namiary na priv
|
|
|
|
#1044 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Podobno można tanio kupić kwiaty w hurtowni na magazynowej; jeszcze muszę to sprawdzić. W tej chwili zbieram materiały i powoli zaczynam robić dekoracje. To jest raczej dla ludzi którzy lubią się dłubać w takich rzeczach ;-) Na pewno duża oszczędność, jeśli się jest kreatywnym. |
|
|
|
|
#1045 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A masz może już jakieś swoje prace? Tez myślałam nad tym ale chyba nie dam rady tego sama zrobić, jeszcze jak np. sala nie ma swoich wazonów to jak bym musiała to kupic to nie wiem czy wyszedłby taki maly koszt. Na magazynowej tak dla porównania 15 roz kosztuje 60 zl ![]() ---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ---------- A słyszałyście może coś o "półślubku"? Wiem, że nie wszystkie dziewczyny biorą ślub w swojej parafii i chciałam zapytać czy już pytałyście księdza o zgodę na ślub nie u siebie? Ile się za to płaci? |
|
|
|
|
#1046 |
|
Przyczajenie
|
Właśnie zamówiłam materiały (m.in. filc i piankę dekoracyjną) i będę robić akcesoria do zdjęć. A co do wazonów to trzeba szukać do skutku ;-) Właśnie jestem na etapie poszukiwań fajnych akcesorii, dekoracji. Czasami nawet we wszystko po 4 złote można znaleźć perełki, trzeba śledzić promocje i aukcje - najważniejsze żeby mieć już jakiś pomysł. Ja planuje mieć na stołach nie więcej jak 5 -6 wazonów.
Internet obfituje w inspiracje. My mamy zamiar zrobić coś w stylu willy wonka - ślub w złocie i fiolecie, naturalnie to tylko inspiracja, nie motyw przewodni;-) Bedzie klasycznie ale oryginalnie. Właśnie zastanawiam się co zrobić na ścianie za państwem młodym - zawsze tam są jakieś serduszka albo inicjały, myśle nad czymś oryginalnym, ale nie mam jeszcze konkretnych pomysłów. Zastanawiam się też nad tymi pomponami z bibuły, dosyć proste do zrobienie ale nie widziałam nigdy na żywo w większej ilości;-) Chce trochę przełamać rodzinne przyzwyczajenia: jako pierwsza z rodziny mam dj, stół dla dzieci pełen zabaw, żelków itp, księge gości (drzewo z tuszami) itp.. zobaczymy jaka będzie reakcja ;D Do tej pory zawsze wszystko było po staropolsku, nie zawsze z sukcesem zresztą.
|
#1047 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A jaka będziesz dumna z siebie jak sobie wszystko sama zrobisz Później będziesz mogła dzieciom pokazać
|
|
|
|
|
#1048 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Tak więc trzymam kciuki ![]() W hurtowni na Magazynowej dostaniesz też różne wstążki, kokardki (wyposażenie kwiaciarni). Hurtownia kwiatów ( o wiele mniejsza, ale z konkurencyjnymi cenami) jest także na ul. Dobrzyńskiej - wjeżdża się od Poleskiej. Jeśli chcesz idealnie "odwzorować" załączony stolik ze słodkościami to: Takie "słoiki-wazony" na słodycze widziałam w TK Maxx'ie - bodajże za 29,90 zł (z tego co pamiętam były 3 albo 4 sztuki). A białe prostokątne "talerzyki-podstawki" dostaniesz w ikei : http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/10186724/ http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/10239647/ |
|
|
|
|
#1049 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nasza dekoratorka bierze 1300-1500 zł za dekorację sali - stoły dla gości i nasz stół(bukiety kule z goździków), ściana za nami, bukiet mój i świadkowej, dekoracja samochodu i kościoła oraz butonierki dla młodego i świadka. ---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1050 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez wszystko robilam sama, oprocz bukietu, bo tego akurat nie mialabym czasu ani cierpliwosci robci
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:33.

Zaręczyny 11.10.2013
13.09.2014