|
|
#1441 | |||||
|
Panaroja
|
Dot.: Scent Bar LI
Cytat:
![]() Cytat:
a brali Ci krew na przeciwciałą ? Bo to jedyna metoda potwierdzenia krztuśca , po objawach to se można podejrzewać , ale nie rozpoznać .Cytat:
2.najchodliwszy temat ![]() Cytat:
Jedyna ochrona to szczepienia - dla didów obowiązkowe , i jest płatna szczepionka dla dorosłych od niedawna . Cytat:
Ideu
Cezar się nie starzeje . Cezar dojrzewa ![]() -Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry. -Czy to pomoże ?[...] -Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok . Terry P. ![]() |
|||||
|
|
|
#1442 | |
|
To ja :)
|
Cytat:
To ścierwo podobno na kilka miesięcy może się czepić... ![]() Obmailowałam wszystkich znajomych, co to dzieci mają, a ostatnio się z nimi widziałam, żeby zwracali uwagę i w razie pojawienia się objawów przeziębienia, żeby mówili lekarzowi, że ich dziecię kontakt z krztuścem miało... Nic więcej nie mogę zrobić ![]() ---------- Dopisano o 17:26 ---------- Poprzedni post napisano o 17:24 ---------- A jeszcze mnie wkurza fakt, że jest masa rodziców, którzy nie szczepią dzieci na nic, z założenia... Ten mój ulubiony szef tak ma... Jakieś nakazy do personalnego nawet przychodziły, on je olewał... I teraz co?? Powinnam do niego napisać, że cały zeszły tydzień plułam w niego bakterią?? Bo ciągle przyłaził...
|
|
#1443 | |
|
Nindżopesz
|
Znad dietetycznej ryby w sosie żadnym.
Cytat:
2. oj ładne 3. a wyjdzie coś z tego? Bo chciałam zrobić macerat a potem dodawać do alkoholu jak te zwykłe olejki. W spirytusie byłoby wygodniej ale czy będzie pachnieć? Jeszcze chciałabym zrobić macerat z wędzonej herbaty i wędzonych śliwek. |
|
|
|
|
#1444 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1445 | ||
|
Zakorzenienie
|
nie takie cuś do ćwiczeń sam chciał, więc będzie mieć jak przyjdzie na czas to może nawet na Mikołajki dostatnie Cytat:
Cytat:
niefajnie, ja nie lubieu
|
||
|
|
|
#1446 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mnie przejszło po 4 tygodniach to może nie to miałam - ale serio kaszlałam głównei nocami "niczym" i dławiłam sie samym odruchem, aż zwymiotowaąłm też jakby niczym straszne to było, serio wówczas myślałam że zdycham łzy mi leciały ciurkiem leżałam na kafelkach nad bidetem i nie widziałam światełka w tunelu gdy tylko zaczynam szcekać boję się, że to TO wraca ale pytam bo dziadek mój miał kaszel kilka miesięcy niemijający niby mu w końcu minął ale znów wrócił Cytat:
ja właśnie tak odbieram wszystkie perfumy mi znane, mające wnutach pieprz - już ich unikam, choć uwielbiam pieprz każden, nawet biały, na żywo, świeżo zmielony - no wprost uwielbiam, ale jego prawdziwej nuty, nie kwaśnej, w perfumach nigdy nie poczułam, ale nei znam Blacka w sumie ja nie chcę pachnieć pieprzem, ja chcę imbirem ![]() Cytat:
Cytat:
2. jessssu jak go zrobisz ja go od Ciebie kupię dobrze ? i w ogóle podziwiam Cię, Murszowy "sza-tzun" masz smykałę do rękodzieł Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2013-12-03 o 19:05 |
||||
|
|
|
#1447 |
|
Wtajemniczenie
|
I u mnie dziś ryba była :biggreen: biała i smaczna, z koperkiem, czosnkiem, masełkiem i sokiem z super kwaśnej mandarynki
|
|
#1448 |
|
Nindżopesz
|
Olejek pieprzowy z Mazideł pachnie jak Isos jakby się kto pytał.
|
|
|
|
#1449 |
|
Wtajemniczenie
|
A jałowcowy gdzie zamawiałaś?
---------- Dopisano o 19:10 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ---------- O jaaaa, nawet nie zauważyłam, że minęłam już 1 tys. wiadomości! Jakże to tak, no?
|
|
#1450 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
2. jak mi coś wyjdzie wyślę Ci odlewkę Ale który, śliwkowy Cię interesi?3. ach to siła wyższa bo mnie oferta rynkowa nie zadowala... ---------- Dopisano o 19:13 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ---------- Też na Mazidłach. W sumie to on jest trochę straszny, jak pasta do butów czyli jak Zagorsk
|
|
|
|
|
#1451 |
|
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() :sim preza:Przed chwilą było 1 110, a teraz, po wpisie Redzika zmieniło się na: 1 111 wiadomości w poście powyżej. Kolejka dla całego Baru! A dla Mursz coś super na dobrego na kaszel! ---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:16 ---------- Zagorsk uwielbiam Tylko butla 50 ml 260 zeta, a znika ze mnie w ciągu pół godziny. Wychlapałam odlewkę w zeszłym roku i tęsknię
|
|
#1452 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
![]() To jałowiec mógłby Ci się spodobać chociaż pewnie też będzie szybko znikać. Póki co zalałam spirytem i będę się mogła wypowiedzieć n/t trwałości za jakieś 2 tyg. |
|
|
|
|
#1453 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tudzież pieprzne jest dla nich synonimem "ostrości" ale gdzie zapach pieprzu no gdzie, ostrość ostrością, ale brak aromatu pieprzu, w wielu perfumach imo nie jest on realnie oddany, no chyba, że w perełkach jak Black 2. no i herbaaaaaaata, nie wiem czy herbata nie bardziej niż śliwka, nie no oba oba |
|
|
|
|
#1454 |
|
Wtajemniczenie
|
A dla mię ślifka wendzona
A czym zastąpić marchewkę w Zagorsku, tzn. olejek jałowcowy i co jeszcze, ktoś ma jakiś pomysł? ---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ---------- Chyba pójdę zalać ziarna jałowca wódką czystą ![]() Pachnącego wieczoru
|
|
#1455 | ||
|
Nindżopesz
|
Cytat:
Wg mnie w perfumach jest głównie taki ziołowy lekki pieprz - no i gdzie mu do wiercenia w nosie... Dziwne, że innym wierci. 2. ok O ile coś wyjdzie, dam znać.Cytat:
![]() 2. hmm, irys daje marchewkę? Zrób macerat z marchewki ![]() 3. ale czy zalanie wódką będzie dobre do dalszego tworzenia perfum? Niby robi się je z olejków + % |
||
|
|
|
#1456 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Dobra, moja powiekia paskudna się zrobiła po popołudniowej drzemce. Znowu mocno opuchnięta, czerwona i szczypiąca, i pobolewające oko przy próbie mrugania. No to wpakowalam dupkę w samochód i pojechalam na pogotowie. No i mam inne zapalenie spojowek Dostałam dwa rodzaje kropli i maść na powiekę. Podobno będę żyła. |
|||
|
|
|
#1457 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Inne tzn jakie? są fogle jakieś inne niż to zwykłe?
|
|
#1458 |
|
Zakorzenienie
|
może odpająkowe?
|
#1459 |
|
Zakorzenienie
|
Jak Was poczytam to potem przenoszę niektóre słowa do realu i dziwię się że się na mnie gapią
|
#1460 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 2. Jednooczne Normalnie mam napisane w karcie ; inne zapalenie spojówek ![]() W sumie, niech będzie co tam chce wpisane, byle mi pomogło na tą powiekę ![]() |
|
|
|
|
#1461 |
|
Piers do przodu
|
Drogi Baru przychodzę po prośbie
|
#1462 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a tak serio to świetnie zareagowałaś - oby minęło z doświadczenia, wiem, że dobrze ejst się z takimi sprawami kierować na ostry dyżur danej specjalizacji w szpitalu, ale to trzeba szukac jak miałam uszkodzoną rogówkę to mnie wieźli rodzice najpierw na nocną opiekę medyczną ale tam nas skierowali do szpitala który akurat pełnił ostry dyżur okulistyczny, tzw ostre oko i od razu byłam ful wypas zbadana i trafnie zdiagnozowana przez okulistów |
|
|
|
|
#1463 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurcze nie wiem, ale ja bym szla w nawilżanie .... Cytat:
![]() Nie...u nas jest jeden wielki szpital i ful wypas tam jest. Pyk na pogotowiu dziewczyny mi kartę zalożyly, popatrzyly, stwierdziły że okulista ( bo w sumie nie wiedzialąm czy okulista czy dermatolog), i poslaly na oddzial ![]() Przyszła pani doktor, pogadała, wypytala, pomęczyla mikroskopem, zrobila fuj jak zobaczyla moja powiekę ![]() Z pół godz raptem to trwało. |
||
|
|
|
#1464 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ale już nie anrzekam, cieszę się, że przyjęli Cię z otwartymi ramionami i fachowo cały dzień dziś jestem w Cherqui i taaaaak mi dooooobrze |
|
|
|
|
#1465 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w sumie to nawet mi glupio byl że z taka blachostka na pogotowie, i ze pewnie każą mi sie rano umowić normalnie na wizytę, ale nie. Pełen profesjonalizm. 2. Piękne jest Cherqui A ja dziś pozanłam wreszcie ! Euphorię. Doszła jakiś czas temu z rozbirki, ale czekała w kolejce na testy...ja wiedzialam,że może mi się nie spodobać po tych zachwytowych recenzjach, ale nie wiedzialam że aż tak
Edytowane przez anastazjaaa2 Czas edycji: 2013-12-03 o 22:58 |
|
|
|
|
#1466 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i Cytat:
i szybkiego wyleczenia |
||
|
|
|
#1467 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. z Euforią to ja mam problem, testowałam od lat, podchodziłam, próbowałam, bardzo chciałąm polubić, mam do dziś próbki. I za każdym razem bleeeeeehhhh - odrzut. Dotrwałam do bazy i była znośna no ale listoooości. Natomiast za każdym, ale to za każdym razem jak chwalę zapach an przyjaciółkach, pytam czym tak bosko pachną one do mnei no to jets ta Twoja znienawidzona Euforia ![]() :conf used: no i co i wychodzi na to że to ja śmierdzę
|
|
|
|
|
#1468 | |||||
|
Panaroja
|
Cytat:
Dobrze że rodziców obdzwoniłaś A szefu trzeba charknąć w paszczę , ot co ![]() Cytat:
2.na pewno z zalania pieprzu spirtem wyjdzie pieprzówka która pieprzem pachnie . Natomiast czy to się do perfumóf nada nie wię ,ale sądzę że autorsko i innowacyjnie można spróbować , a jak nie wyjdzie -zawsze można wypić ![]() 3.nie wię czemu przeczytałam macerat z wędzonej ryby ![]() po tych pasach co wklejałam Cytat:
![]() Cytat:
2.oj bakteryjne , wirusowe , i wywołane innymi czynnikami czyli inne Cytat:
Czy Wasze kothy też - kiedy siedzicie przy kompie - sprawdzają czy są przezroczyste , znaczy ustawiają się równolegel do monitora całkowicie go zasłaniając ?
Cezar się nie starzeje . Cezar dojrzewa ![]() -Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry. -Czy to pomoże ?[...] -Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok . Terry P. ![]() |
|||||
|
|
|
#1469 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. Ja w sumie nawet nigdy nie wąchalam ani nie testowałąm, dopiero teraz mnie naszło...no i mi smierdzi. A innym jeszcze bardziej śmierdzi na mnie. Podobno strasznie duszące i mdle są. A dzisiejsza Habanita już całkiem niezla.... Cytat:
2.
|
||
|
|
|
#1470 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tzn tam się okazało tylko ze coś mi ucięło rogówkę, ja wiedziałąm że to były ostre trawy, z uwagi an fakt, iż spędziłam w nich trcohę czasu dnia tegoż Pani jednak uspokoiła mnie, że rogówka się regeneruje i będę ak nowa za kilka tyg Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2013-12-04 o 00:02 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:12.

bo chude to półtuste, a tóste to tóste
zachorowałam na sredniowieczną chorobę, jak na archeologa przystało... Mam krztusiec, przez przyjaciół zwany też kokluszem...
a brali Ci krew na przeciwciałą ? Bo to jedyna metoda potwierdzenia krztuśca , po objawach to se można podejrzewać , ale nie rozpoznać .
i jak niszczy?
To ścierwo podobno na kilka miesięcy może się czepić... 

to mnie wieźli rodzice najpierw na nocną opiekę medyczną ale tam nas skierowali do szpitala który akurat pełnił ostry dyżur okulistyczny, tzw ostre oko