Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy, cz. II - Strona 79 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: tytuł III części
Mleko już mi nie smakuje, teraz sobie kartofla spróbuje! 1 2,70%
Mm, kp? To była rozgrzewka, teraz już będzie tylko marchewka! 0 0%
Mamo, tato, robotę dla was mam, pampers przecież nie przewinie się sam! 3 8,11%
Już przed nami wielkie szczęście, pierwsze święta razem wreszcie! 6 16,22%
Tu uśmieszek, tam koleczka, podejdź mamo do łóżeczka. 2 5,41%
Główkę ładnie podnosimy, do mamusi się tulimy. 7 18,92%
Czy to KaPe, czy eMeM, będę duży, ja to wiem! 1 2,70%
Kochamy nasze pociechy, bezcenne są ich uśmiechy. 3 8,11%
Chociaż nocki nieprzespane- nasze dzieci przekochane. 0 0%
Mleczko piję, szybko rosnę, wnet i tatę ja przerosnę. 3 8,11%
Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek. 11 29,73%
Głosujący: 37. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-03, 18:31   #2341
nephelim89
Rozeznanie

Dot.: Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy, cz.

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
wcierka m.in. na przyrost włosów

---------- Dopisano o 19:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:17 ----------

Mam problem z Encią
Przekręca mi się z brzuszka na plecy (całkiem świadomie, chociaż z 1,5 m-ca za wcześnie ) co najmniej kilka razy dziennie. A potem wyje, że chce na brzuszek, bo w drugą stronę nie umie W pt kończy 12 tyg
Matal mam podobny problem. Młody nie lubi leżeć na brzuchu i jakiś czas temu opracował sposób by się przekręcić- na bank świadomie bo jeszcze zaciesza jak mu sie uda i wkurza się jak mu za długo nie wychodzi. Myślisz, że to bardzo źle ?

Edytowane przez nephelim89
Czas edycji: 2013-12-03 o 18:45
nephelim89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-03, 18:50   #2342
MsLullaby
Zakorzenienie

Dot.: Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy, cz.

No więc mały zbadany tak jak chciałam, lekarz uznał że nie ma powodu do zmartwień, dostałam syrop mam dawać 7 dni trzy razy dziennie jakby się pogorszyło to wrócić ale powiedział że wątpi że będzie gorzej. Moje dziecko ma już serdecznie dość tej choroby, nie chce jeść, zje ładnie max 90 i akcja. Co kaszle to płacze, musi go już bardzo gardło boleć. Jutro rano zacznę mu podawać ten lek bo boję się na wieczór jakby źle zareagował że nie zauważe. Matal łącze się w bólu bo mamy teraz to samo z jedzeniem. Jeszcze jutro mamy wizytacje w domu z agencji nie cierpię tego jak mi w domu tak chodzą i obczajają z tego wszystkiego zapomniałam w przychodni zapytać co z kolejnym szczepieniem bo wypadało by w ten czwartek a tu ani listu ani telefonu jak poprzednio. No nic jutro zadzwonie i zapytam choć pewnie i tak się nie zalapie bo chory.
Może głupio to zabrzmi, ale przez to że zmarł moj kolega to pogodziłam się i wyjaśniłam sobie wszystko po pięciu latach z moją (?)przyjaciółka bo stwierdziłam że wypadało by ją poinformować o śmierci bo się z nim kolegowała i w końcu dzięki temu porozmawiałyśmy.

Wysłane z mojego GT-S6810P przy użyciu Tapatalka

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-03, 18:55   #2343
policzanka
Wtajemniczenie

Cytat:

---------- Dopisano o 19:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:17 ----------

Mam problem z Encią
Przekręca mi się z brzuszka na plecy (całkiem świadomie, chociaż z 1,5 m-ca za wcześnie ) co najmniej kilka razy dziennie. A potem wyje, że chce na brzuszek, bo w drugą stronę nie umie W pt kończy 12 tyg
To powiedzcie kiedy prawidłowo powinno sie dziecko potrafic przekrecac?bo u Nas ten sam problem ale na odwrót-z pleckow na brzuszek...
policzanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-03, 19:08   #2344
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nephelim89 Pokaż wiadomość
Matal mam podobny problem. Młody nie lubi leżeć na brzuchu i jakiś czas temu opracował sposób by się przekręcić- na bank świadomie bo jeszcze zaciesza jak mu sie uda i wkurza się jak mu za długo nie wychodzi. Myślisz, że to bardzo źle ?
Czemu źle? Wg mnie, jeśli robi to świadomie mając 10-12 tygodni, to znaczy, że szybciej się rozwija. Nie uwierzę, że 6-8 tygodniowe dziecko to umie, ale jak już wysoko podnosi głowę, to myślę, że może wykombinować z brzuszka na plecy, bo to łatwiejsze. Po prostu kładź go na tym brzuszku, jak się przekręci, to znów. Na brzuszku dziecko szybciej się rozwija i wzmacnia mięśnie. Ja za około miesiąc zamierzam kłaść Encię głównie na podłodze na brzuszku na kocu
Jeśli Cię coś zaniepokoi, to zawsze można skonsultować z lekarzem czy to nie kwestia napięcia mięśniowego wzmożonego

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
To powiedzcie kiedy prawidłowo powinno sie dziecko potrafic przekrecac?bo u Nas ten sam problem ale na odwrót-z pleckow na brzuszek...
Przekręcanie się to umiejętność nabywana w skoku 14-19 tydz, czyli po 14 tygodniu powinna się pojawić. Ale wiadomo, że każde dziecko inne W którą stronę, to nieistotne, w jedno powinno dziecko 20-tygodniowe.
W drugą przychodzi z czasem.

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days

Edytowane przez matallewar
Czas edycji: 2013-12-03 o 19:11
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-03, 19:12   #2345
policzanka
Wtajemniczenie

Cytat:
Czemu źle? Wg mnie, jeśli robi to świadomie mając 10-12 tygodni, to znaczy, że szybciej się rozwija. Nie uwierzę, że 6-8 tygodniowe dziecko to umie, ale jak już wysoko podnosi głowę, to myślę, że może wykombinować z brzuszka na plecy, bo to łatwiejsze. Po prostu kładź go na tym brzuszku, jak się przekręci, to znów. Na brzuszku dziecko szybciej się rozwija i wzmacnia mięśnie. Ja za około miesiąc zamierzam kłaść Encię głównie na podłodze na brzuszku na kocu

Przekręcanie się to umiejętność nabywana w skoku 14-19 tydz, czyli po 14 tygodniu powinna się pojawić. Ale wiadomo, że każde dziecko inne W którą stronę, to nieistotne, w jedno powinno dziecko 20-tygodniowe.
Dziękuje Matal za odpowiedz.Jestem juz teraz spokojniejsza.Lilka ma akurat 14 tygczyli to moze nie miec nic wspolnego z napięciem mięśniowym ufff.
Stary 2013-12-03, 19:19   #2346
agravka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość

Dzisiaj na tvn będzie The Following

fajny ten serial?bo nie wiem czy warto mu czas poświęcać

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
moja kluseczka waży 6 250 g a w sobotę skończyła 3 miesiące

no to nieźle waży!ciekawe ile moja, walczyłam ja ostatnio jak miała 3990

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
zdrowka dla Ali i sily dla mamusi

w porownaniu z Amelka to ona ci super je na tym pepti. A. mogla nie jesc po 7 h a jak juz raczyla sie przyssac do butli to pila 60-90 ml.

ja zaraz ide z Blanka na szczepienie, druga dawka ospy. a Julcia super przybiera Amelka tydzien temu miala 5400.

juz po kardiologu, ubytek nadal jest na szczescie taki jaki byl czyli 2 mm. czyli nie powieksza sie wraz ze wzrostem mlodej i to ponoc super. nastepna wizyta w sierpniu
Super!trzymałam kciuki

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
Jak gadalam z pediatra to mowila ze po szczepieniu jak wyskoczy to nie zaraza bo to martwy wirus

Wcierka do włosów

Ufff i'm free. Moge jyz labe rozpiczac

Sent from my GT-I8260 using Wizaz Forum mobile app

no co Ty,juuuz???

Cytat:

Mam problem z Encią

Sent from my C2105 using Wizaz Forum mobile app
agravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-03, 19:21   #2347
angelikada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
Jezuśku my tez mamy masakre z ulewaniem.Juz Lilce dzis 5 body wymieniłam..O swoich bluzkach juz nie wspomne..Jutro wizyta u pediatry.Moze jakos zaradzi..
A czy to ulewanie to może być coś złego?jak byłam w niedzielę u pediatry to pytałam o to ulewanie to mówił że to normalne i nie ma się co przejmować to samo mówiła moja położona i ciocia która jest polozna, u nas też w ciągu dnia jest kilka razy przebierana ale co zrobić?
angelikada jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-12-03, 19:32   #2348
agravka
Wtajemniczenie

Chybaobchodzi bardziej o to,ze uciążliwe

Sent from my C2105 using Wizaz Forum mobile app
agravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-03, 19:32   #2349
ladanseuse14
Zakorzenienie

oł maj gad sprzedałam 13 ubranek i jestem z siebie taka dumna
Stary 2013-12-03, 19:32   #2350
logoasia
Zakorzenienie

dziecie spią
mój Marcin robił dziś sporo kupek takich wodnistych jedna przy przewijaniu była nawet spieniona i śmierdząca,taka zielono żółta czy u któregoś z maleństw coś się takiego pojawiało? bo nie wiem czy to wina jabłek, czy może za szybko cyca ostatnio zmieniam przy karmieniu i może za dużo laktozy
logoasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-03, 19:34   #2351
kaska87
Zakorzenienie

Ladan super, za ile sprzedajesz ubranka?

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-03, 19:37   #2352
policzanka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez angelikada Pokaż wiadomość
A czy to ulewanie to może być coś złego?jak byłam w niedzielę u pediatry to pytałam o to ulewanie to mówił że to normalne i nie ma się co przejmować to samo mówiła moja położona i ciocia która jest polozna, u nas też w ciągu dnia jest kilka razy przebierana ale co zrobić?
Fakt ponoc to nic złego no ale mimo wszystko martwie się bo nigdy nie mielismy z tym problemu a od kilku dni ulewa nawet po kilkanascie razy w ciagu dnia...zle to odebrałas albo ja nie tak napisałam.nie narzekam ze musze Lilke kilka razy dziennie przebierac.Chodziło mi bardziej o ilosc ..

Edytowane przez policzanka
Czas edycji: 2013-12-03 o 19:42
Stary 2013-12-03, 19:37   #2353
ewacia85
Wtajemniczenie

witam się po dniu pełnym zapier....dzielu rano miałam na 10 do dentysty z adim wiec nie poszedł do przedszkola/ z teo powodu uradowany/ ale za to ryk od rana bo dentysta. zaraz po 8 musiałam wyjsc z domu bo sebe podrzucic musiałam do siostry t z ....masakra wybierac sie z dwójka dzieci gdzie to starsze wyje i ucieka ze nie jedzie do dentysty u dentysty obsuwa musiała byc a w gabinecie 30 min rozmowy/ dentysta pogadany bardzo sie starał zeby adrian sie nie zraził/ i może z 10 min roboty no ale nic nie dojecałam zeby sebe odebrac jak cała robota wypadła z ząbka dzwoniłam do dentysty ale już w gabinecie go nie było a jutro wyjezdza do krki wraca po weekendzie i wtedy mam sie znim kontaktowac szkoda mi było strasznie adriana i nie wiedziałam jak mu powiedziec że jeszce raz musi dentyste odwiedzic ale już bajeczke ładną wymysliłam i mu wkręciłam:brzyda l:
jak wróciłam do domu to sodoma i gomora na mnie czekała ale wczesniej trzeba było jakiś obiad zrobic i tak dzien zleciał...obecnie moje bojsy spią a ja parze ziółka
pozdrawiam
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-03, 19:38   #2354
butterfly20
Zakorzenienie

zostałam przyszywaną ciocią Kacperka!!!! J estem tak wzruszona i podekscytowana jakby to było moje własne dzidzi

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-03, 19:39   #2355
MsLullaby
Zakorzenienie

A ten syrop to antybiotyk jest...

Adrianek
30.07.2015
Stary 2013-12-03, 19:41   #2356
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
Ladan super, za ile sprzedajesz ubranka?
tanio
to zależy też czy markowe w sensie 5.10.15, Smyk, H&M czy no name
wolę też sprzedać tanio ale sprzedać niż wystawiać X razy i czekać na nie wiadomo co
Stary 2013-12-03, 19:41   #2357
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość

no co Ty,juuuz???
dzis panny laskawe Blanka szybko padla bo nie spala w przedszkolu a Amelka tez miala dzis rozesrany dzien jesli chodzi o spanie wiec tez szybko odleciala
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-03, 19:47   #2358
ewacia85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez logoasia Pokaż wiadomość
dziecie spią
mój Marcin robił dziś sporo kupek takich wodnistych jedna przy przewijaniu była nawet spieniona i śmierdząca,taka zielono żółta czy u któregoś z maleństw coś się takiego pojawiało? bo nie wiem czy to wina jabłek, czy może za szybko cyca ostatnio zmieniam przy karmieniu i może za dużo laktozy
sebastian takie robil przez pewien czas doslownie jakby piana z pupy szła i pod ciśnieneim ale nie przejmowalam się zbytnio bo problemow brzuszkowyc nie mieliśmy z zcasem sie wyreulowało samo obecnie wszystkie mamy zółciutkie jak jajeczko a jedynie jak matka wszama danio to jest nam zielono

---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ----------

a i sebe ważyłam przed kapaniem rozebraneo do rosolu i z pustym brzuszkiem bo jadł 2 odzinki wczesniej i waży 6800 klocek
Stary 2013-12-03, 19:50   #2359
butterfly20
Zakorzenienie

agravka nie wiem,bo nie widziałam

Cytat:

Mam problem z Encią
Tusia też,ale ona się cieszy bo woli na pleckach...nie stresuj mnie:P a twoja w pt konczy chya 11 tyg? bo Tusia 12.

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-12-03, 19:51   #2360
Natala84
Zakorzenienie

Cytat:
zostałam przyszywaną ciocią Kacperka!!!! J estem tak wzruszona i podekscytowana jakby to było moje własne dzidzi
super

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
A ten syrop to antybiotyk jest...

o kurcze a probiotyk jakiś też podajesz? to ważne u takich maluchów

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
tanio
to zależy też czy markowe w sensie 5.10.15, Smyk, H&M czy no name
wolę też sprzedać tanio ale sprzedać niż wystawiać X razy i czekać na nie wiadomo co
a na nie chcesz zatrzymać dla drugiego dziecka?

co do przekręcania się.
warto zaobserować, czy dziecko wykonuje obrót zawsze przez ten sam bok czy przez oba. bo jeśli tylko przez jeden, to może być objaw napięcia - tak jak u logoasi, jeden bok jest przykurczony (mówi się o nim, że jest "krótszy", albo ze dziecko skraca ten bok) i ciągnie, dlatego dziecko się obraca.
Hania też fikała jak miała około 8-10 tygodni, ale zawzsze przez prawy bok. i widać było, że ewidentnie prawą stronę preferuje co wskazywało na lekką asymetrię. trochę z nią ćwiczyliśmy i teraz ładnie trzyma główkę na brzuchu symetrycznie i nie obraca się, podpiera się tak samo na obu łapkach

Hania

94,5....70,5....65

http://szydelkogagusi.blogspot.com/
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-03, 19:57   #2361
logoasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
witam się po dniu pełnym zapier....dzielu rano miałam na 10 do dentysty z adim wiec nie poszedł do przedszkola/ z teo powodu uradowany/ ale za to ryk od rana bo dentysta. zaraz po 8 musiałam wyjsc z domu bo sebe podrzucic musiałam do siostry t z ....masakra wybierac sie z dwójka dzieci gdzie to starsze wyje i ucieka ze nie jedzie do dentysty u dentysty obsuwa musiała byc a w gabinecie 30 min rozmowy/ dentysta pogadany bardzo sie starał zeby adrian sie nie zraził/ i może z 10 min roboty no ale nic nie dojecałam zeby sebe odebrac jak cała robota wypadła z ząbka dzwoniłam do dentysty ale już w gabinecie go nie było a jutro wyjezdza do krki wraca po weekendzie i wtedy mam sie znim kontaktowac szkoda mi było strasznie adriana i nie wiedziałam jak mu powiedziec że jeszce raz musi dentyste odwiedzic ale już bajeczke ładną wymysliłam i mu wkręciłam:brzyda l:
jak wróciłam do domu to sodoma i gomora na mnie czekała ale wczesniej trzeba było jakiś obiad zrobic i tak dzien zleciał...obecnie moje bojsy spią a ja parze ziółka
pozdrawiam
Adi dzielny chłopiec ziółka na dobry sen ?
Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
sebastian takie robil przez pewien czas doslownie jakby piana z pupy szła i pod ciśnieneim ale nie przejmowalam się zbytnio bo problemow brzuszkowyc nie mieliśmy z zcasem sie wyreulowało samo obecnie wszystkie mamy zółciutkie jak jajeczko a jedynie jak matka wszama danio to jest nam zielono

---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ----------

a i sebe ważyłam przed kapaniem rozebraneo do rosolu i z pustym brzuszkiem bo jadł 2 odzinki wczesniej i waży 6800 klocek
kurcze no mam nadzieję, ze to nie żadna biegunka czemu my matki musimy się tak stresować, masakra
logoasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-03, 19:59   #2362
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
kochana ja teraz nie mogę sobie pozwolić na drugie dziecko ... i nie wiem kiedy będę mogła więc wolę nie trzymać a sprzedać i kupić za to coś Julii
Stary 2013-12-03, 20:01   #2363
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
agravka nie wiem,bo nie widziałam

Tusia też,ale ona się cieszy bo woli na pleckach...nie stresuj mnie:P a twoja w pt konczy chya 11 tyg? bo Tusia 12.
Tak, tak, 11.

Cytat:
super

co do przekręcania się.
warto zaobserować, czy dziecko wykonuje obrót zawsze przez ten sam bok czy przez oba. bo jeśli tylko przez jeden, to może być objaw napięcia - tak jak u logoasi, jeden bok jest przykurczony (mówi się o nim, że jest "krótszy", albo ze dziecko skraca ten bok) i ciągnie, dlatego dziecko się obraca.
Hania też fikała jak miała około 8-10 tygodni, ale zawzsze przez prawy bok. i widać było, że ewidentnie prawą stronę preferuje co wskazywało na lekką asymetrię. trochę z nią ćwiczyliśmy i teraz ładnie trzyma główkę na brzuchu symetrycznie i nie obraca się, podpiera się tak samo na obu łapkach
En smiga w obie strony i się cieszy, jak się uda. A potem wyje, ze chce na brzuch.

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-12-03, 20:05   #2364
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kropla_deszczu Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny!

Przepraszam, że tak mało się ostatnio udzielam. Ale nie mam za bardzo jak mój mąż ostatnio ciągle pracuje całymi dniami. Mała coś mi się rozchorowala, od środy kaszle i smarka, ostatnie 6 nocy mam praktycznie nieprzespane, bo na każde jej kaszlniecie się budzę. Poza tym teraz śpi bardzo niespokojnie. A jakby tego wszystkiego było jeszcze mało to zasypia dopiero o północy jestem padnieta, że strony TZta pomocy brak bo go zwyczajnie nie ma w domu. Ja niewyspana, cały dzień się mała zajmuje. Masakra! Niech to chorobsko już idzie precz byliśmy już 3 razy u lekarza, co drugi dzień wizyta. Od soboty antybiotyk podajemy-niby zapalenie gardła. Na domiar złego byliśmy wczoraj u kontroli i pani doktor stwierdziła, że chyba na płuca zeszło dostaliśmy skierowanie do szpitala....z podejrzeniem zapalenia płuc zrobili malej wszystkie badania i są zmiany na płucach ale niby zbyt małe żeby hospitalizowac. Kazali nam dalej podawać antybiotyk i chodzić do kontroli. Także jutro znowu do lekarza poza tym mamy młodą jak najczęściej w pionie nosić, albo na brzuchu kłaść. A że ona nie cierpi leżeć na brzuchu to Mama musi nosić, ręce mi już usychaja bo już prawie 6 kg Ala waży a nie wspomne już o tym, że mało sypiam to i ledwie na nogach stoję. Mam co prawda chustę i mała lubi w niej siedzieć, ale odkąd jest chora to 5 minut posiedzi i wyje

No poza tym to i ja i TZ też jesteśmy chorzy mała zarazila się chyba w przychodni bo w poniedziałek byliśmy u okulisty, a od środy się smarka. Oslanialam ja jak mogłam, była zawinięta w kocyk, ale w każdym kącie ktoś kaszlal mam wrażenie, że to trochę moja wina że niewystarczająco ja ochronilam.

A u okulisty też niezły cyrk Jak na pierwszej wizycie było super, tak teraz się Ala darla w nieboglosy. W 4 osoby ja trzymalismy i tak to nic nie dało dlatego dostaliśmy skierowanie na cito do Chorzowa. I nie zgadniecie co dzwonię tam chcę nas zarejestrować, mówię że to pilne....a pani mi mówi, ze termin na październik no ale spoko w Katowicach na szczęście takie dzieci bez kolejki przyjmują, więc tam pojedziemy.

Przepraszam, że tak tylko o nas. Ale na prawdę nie nam siły nadrabiać.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Zdrowia

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
A ja się trochę pożale. Jak wiecie mój tż miał rekonstrukcje wiązadeł w kolanie. No i normalnie po zabiegu wychodzi się nawet w drugiej/trzeciej dobie. Czyli w sobote/niedziele mógł wyjść. Ale chyba poszło coś nie tak. Nie może chodzić z balkonikiem, już nie mówiąc o kulach. W łydce i stopie, jak ma wstać, czuje nagły ból i napływ ciepła, że nie może się poruszać, robi mu się słabo.
Dzisiaj na wizycie powiedzieli, że pierwszy raz mają pacjenta z takimi dolegliwościami, więc zlecili jakieś badania. Podejrzewali, że ma uszkodzone żyły, ale na usg nic nie wyszło. Więc dalej szukają przyczyny. Eh i martwie się
Mąż mówi, że to kolano już tak bardzo go nie boli. Ale od łydki w dół.
Mam nadzieję, że nic mu tam nie naruszyli...

Edit: A i nie mogę go nawet odwiedzić w szpitalu bo nie mam z kim Filipa zostawić tzn. mogłabym z rana bo jest mama ale wizyty są od 14.00 dopiero.
Co mnie jeszcze bardziej dołuje

Cytat:
Co ja mam zrobić z jedzeniem mojej córki???

Od wczoraj:
16:30 - 90 ml
20:30 - 40 ml
23:30 - 140 ml
5:30 - 140 ml
10:30 - 100 ml
i do teraz nie jadła
Tyle, co w nocy na śpiocha więcej je
Może taki Jej urok? Dobrze, że w nocy troche nadrabia.

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Jadę do teściów - przyjadą po mnie wieczorem. Byłyśmy z Olą na kontroli bioderek i na szczęście ćwiczenia przyniosły rezultaty - aż się ortopeda zdziwił, że tak łądnie się wszystko wyprostowało - nie trzaba żadnych poduszek

Robię się przeziębiona trochę i jeszcze do tego dostałam okres, także super jest. Ehhh. A dziecko mi dzisiaj od rana wyje, chyba nie chce jechać do babci, bo nie mam czasu nas spakować Biedak mały - znowu kupy nie może zrobić

Cytat:
Napisane przez papuga_69 Pokaż wiadomość

w ogole to hej wszystkim.
mało sie udzielam bo jakos ostatnio nie mam weny i chodze przybita..
Antek od 3 dni ma problem z kupką, wczoraj musiałam mu pomóc termometrem a dziś wył przez godzine..
jego ojciec ma wszystko w doopie i ze wszystkim musze radzić sobie sama. Jestem juz wykończona fizycznie i psychicznie.
Przestalam ćwiczyć , codziennie mówie sobie ze sie poruszam a gdy przychodzi wieczór to marze tylko o tym zeby usiąść na tyłku i odpocząć

Chciałabym gdzieś wyjść, odpocząć i oderwać się na chwile od wszystkiego ale nawet nie mam jak zostawic Antka z moja matka bo nadal nie je z butelki i byłby cyrk jakby przyszło jej go nakarmić..

Jutro mamy wizyte u pediatry, musze jechac sama bo moja mama ma grype żołądkową a tata Antka rzekomo nie ma mozliwosci by pomóc, jak zawsze.

Cytat:
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-03, 20:07   #2365
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
super

co do przekręcania się.
Mam w mleku lekarz mówił że wystarczy

Adrianek
30.07.2015
Stary 2013-12-03, 20:07   #2366
Natala84
Zakorzenienie

od 5.12 w tesco promocja dla posiadaczy karty clubcard
pieluchy pampers mega pack (karton) - 88zł
mleko enfamil - 35 zł za 800 gram
chociaż to chyba bezsensowne info, bo obowiązuje od 2

BTW, u mnie w Lidlu nadal stoją te kartony z pieluchami za 88 zł

Hania

94,5....70,5....65

http://szydelkogagusi.blogspot.com/

Edytowane przez Natala84
Czas edycji: 2013-12-03 o 20:08
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-03, 20:07   #2367
nephelim89
Rozeznanie

Cytat:
Jeśli Cię coś zaniepokoi, to zawsze można skonsultować z lekarzem czy to nie kwestia napięcia mięśniowego wzmożonego

Kładę go bardzo często- wygląda to teraz trochę jak walka "kto pierwszy odpuści" ja go na brzuch a ten hyc i na plecach Lekarz w uk oglądał go tydzień temu i nie zauważył niczego niepokojącego- wręcz mówił że ma bardzo silny kark i plecki

Matko ten mój kokos od 30 minut usypia i się budzi za chwilkę i marudzi
nephelim89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-03, 20:15   #2368
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
od 5.12 w tesco promocja dla posiadaczy karty clubcard
pieluchy pampers mega pack (karton) - 88zł
mleko enfamil - 35 zł za 800 gram
chociaż to chyba bezsensowne info, bo obowiązuje od 2

BTW, u mnie w Lidlu nadal stoją te kartony z pieluchami za 88 zł
a ile szt. mają mega packi?

no i szkoda z tym Enfamilem ale rozumiem, że promowanie KP...
Stary 2013-12-03, 20:19   #2369
ewacia85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez logoasia Pokaż wiadomość
Adi dzielny chłopiec ziółka na dobry sen ?

kurcze no mam nadzieję, ze to nie żadna biegunka czemu my matki musimy się tak stresować, masakra
ziółka na laktacje czyli lactosan
Stary 2013-12-03, 20:23   #2370
passion80
Zakorzenienie

Ladan, piekne te kwiaty taki chcesz bukiet?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości