|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2911 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jesień się kończy, zima zaczyna, niech w naszych brzuszkach zamieszka dziecina
Cytat:
Prosimy o pokaz zdjęć
|
|
#2913 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Jesień się kończy, zima zaczyna, niech w naszych brzuszkach zamieszka dziecina
Hej Dziewczyny, jestem staraczkowa
![]() Sa pewne problemy, bo byly i z pierwsza ciaza zanim zaszlam, policystyczne jajniki , niedomoga lutealna, stale torbielki, ogolnie problemy okresowe"" stale jakies chormony byleby okres wogole byl , najgorsze to ,ze ginekolodza szkoduja mi skierowania na konkretne badania, wiec mnie to wszystko meczy..Martwi mnie to czy jesli zajde to w ciazy czy wtedy znowu bedzie podtrzymanie( mialam do 6 mies) czy bedzie powtorka? Doktorka mi powiedziala,ze bedzemy sie martwic jak zajde o
|
#2914 |
|
Zakorzenienie
|
Jak tylko zrobię foty, to zaraz wrzucę. Muszę jeszcze wyprasować materiał z zazdrostki zasłaniającej taborety i reklamówki. Jutro wrzucam fotki
|
#2915 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2916 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór Kobiety
![]() Mam pytanie czy któraś się orientuje po ilu dniach po zakończeniu brania luteiny przychodzi @?
|
|
#2917 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
. Ja po Duphastonie np zwykle miałam @ max 4 dni po odstawieniu. Ostatnio coś mi się przestawiło i było 6 dni
|
|
#2918 |
|
Zakorzenienie
|
Heyyyyaaa bąble
Nie było mnie w weekend i aż do dziś, a jakby 100 lat minęło Nadrabiam, zejdzie mi z pół noc P.S. Gadałam dziś z dwiema koleżankami z roku, obie teraz w ciąży i z ciekawości zapytałam ile im czasu zeszło na robieniu potomka. Każdej pół roku zeszło, bez żadnych zdrowotnych problemów, więc masakraaaaaaaaaaaaaaaaaaa Wcale nie tak łatwo, załamka. Ja czekam narazie czy @ przyjdzie 10.12 czy nie. Oby jej nie było akysz!!!
|
#2919 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2920 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak ostatnie cykle miałam ciągle to teraz mam gładką cerę i żadnego pryszcza Do tego przez ostatnie cykle piersi bolały mnie od owulki do @ a teraz nie bolą wcale - no dziwne Brzuch mnie tylko boli tak lekko i nic innego Odpocznę sobie od tych "objawów ciążowych" ![]() ---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ---------- Cytat:
Zresztą szybko to leci. Ja ledwo tu przyszłam a już mi się 5 cykl kończy i 6 zacznę koło 10 grudnia. A cykle mam długie bo koło 33 dni więc pół roku jak nic a fasolki nie widać
|
|
|
#2921 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny mam dziwne pytanie
planowany termin @ to 10-11 grudzień. 10.12 mam wizytę u gina - czy jeśli nie będzie do tego czasu @ to mam powiedzieć lekarzowi o prawdopodobieństwie ciąży żeby mnie nie badał co by nic nie wygrzebać albo żeby był ostrożniejszy?
Edytowane przez FlightlessBird Czas edycji: 2013-12-03 o 21:19 |
|
|
|
#2922 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to będzie wiedział co robi . Ja bym sie bardziej obawiała, że wcześniej @ przyjdzie i
Edytowane przez wiecznie_pod_wiatr Czas edycji: 2013-12-03 o 21:17 |
|
|
|
|
#2923 |
|
Zakorzenienie
|
Wiem, bo w rodzinie mam taką parę, 12 lat po ślubie, o dzidzię starali się od początku, później co chwila inny lekarz bo każdy rozkładał ręce i nie umiał wytłumaczyć dlaczego im nie wychodzi. Wszędzie wychodziło, że zdrowi i nie wiadomo skąd problem, poźniej insemka i też nic z tego. Pozostało im in vitro, ale wydali już tyle kasy, że chyba dawno odpuścili i pogodzili się z tym, a ja już nie pytam bo nawet mi głupio i nie wiem co powiedzieć.
|
#2924 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jak się @ zacznie dzień wcześniej, to zawsze mogę przenieśc wizytę. Lekarz nie wie o staraniach, bo to będzie pierwsza wizyta u niego
|
|
|
|
|
#2925 | ||
|
Zakorzenienie
|
Właśnie skończyłam płukać majteczki i skarpetki po dzisiejszym dniu pełen wrażeń
![]() No moje dziecko od godziny 13 było bez pieluchy- jedynie na spacer założyłam na godzinkę ![]() Dziś zrobiła 3x na nocniczek, ale tylko siusiu nie chcę jej zbytnio zachwalać hehe ![]() 1x ze mną i 2x z tatusiem! Dużo razy mówiła kupka kupka (myli jeszcze słowa ) i leciało jej po nogach. Mówiła w trakcie, wstrzymywała i szybko na nocnik a ta w majtach siada a tż mówił, że mnie wołała, nóżki zacisnęła Na wieczór też się udało. Mam nadzieję, że jutro będzie tak samo a nawet i lepiej! Parę razy się obsika to może zrozumie ![]() Wiecznie no wiesz a ja myślałam, że mi gryzonia pokażesz a nie psiura Cytat:
![]() dokładnie ![]() Cytat:
przed 2rż to naprawdę są mega wyjątki ![]() A wiesz co mnie najbardziej wkurza? Nagonka dziadków... "bo to się sadzało jak miało dziecko pół roku" i te parcie, a wysadzaj a to a tamto sramto Ja już z córką próbowałam jak miała 1,5 roku i jeszcze było ciepło... ale niestety nie załapała, nie mówiła nie kumała tyle słów co teraz ja ją w locie wysadzałam, nie umiała zapanować nad 'zwieraczami' ![]() Mam książkę Tracy Hogg i jest tam napisane o odpieluchowaniu że dziecko musi PANOWAĆ NAD ZWIERACZAMI i wiedzieć, że dziecku się chce.
|
||
|
|
|
#2926 |
|
Zakorzenienie
|
A w ogóle to muszę Wam powiedzieć, że jak czytam o Waszych staraniach to czuję, że ja tracę niepotrzebnie czas nie mierząc tej temperatury z ovuf i
|
#2927 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2928 |
|
Zakorzenienie
|
zawiodłam Cię?
|
#2929 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2930 |
|
Zakorzenienie
|
AAAAAAA!! Zaraz wychodzę do pracy!!
Rany, umrę tam, już chce mi się spać!
|
#2931 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też czytałam tę książkę ale to już później się na nią natknęłam jak córka była po odpieluchowaniu. Ale wcześniej już wyczytałam o tym, że dziecko nie może się nauczyć czegoś do czego jeszcze fizycznie nie dorosło Mnie też nagonka wkurzała, chociaż na szczęście moja mama ma takie samo zdanie jak ja. Obawiam się teraz co będzie z moją nową teściową bo ta to ma dziwne poglądy Wtedy poprzednia teściowa też mi nagonkę robiła, że jak to tak dziecko ma chodzić tyle w pieluszce? Że już dawno powinna się uczyć. A ja tego nie słuchałam wcale! Sama dobrze wiedziałam kiedy moje dziecko będzie na co gotowe i się tego trzymałam. Uważam, że doskonale wyczułam każdy moment kiedy mogła zrobić krok do przodu. Tak samo było z karmieniem piersią. Ludzie niektórzy się za głowę łapali tak jakby ona 5 lat miała i przy tej piersi była. A ja karmiłam małą do 2 lat ale przez pół roku podchodziłam już do odstawienia Wiem, że sporo osób zostawia wieczorne. Ale ja zdecydowanie wolałam na koniec zostawić poranne, bo rano jak się córcia budziła o 6-7 to dostawała pierś i szła spać jeszcze na 3 godzinki Jak już chciałam ją odstawić to przeczekałam jej urodzinki i z tym związane emocje aby nie wszystko naraz i 2 tygodnie po urodzinkach na poranną pobudkę na pierś dałam córce zamiast piersi......uśmiech, powiedziałam że śpimy dalej i zasnęłyśmy Od tego czasu przestała się budzić rano na karmienie więc poszło gładko Zresztą córcia najgrzeczniejszy swój okres miała od 1-4 lat Potem już było tylko trudniej Pierwszy rok ciężki bo noce zarwane itd a od 5 roku życia zaczęło się tzw "kształtowanie osobowości" i zrobiło się ciężko. Jednym słowem nadrabia ![]() Cytat:
Zawsze lepiej od razu mierzyć, bo potem się żałuje tak czy siak
|
|
|
#2932 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2933 |
|
Zakorzenienie
|
WItam..
nie idzie Was nadgonić, dosłownie "przeleciałam" wątek bo póki co chwilowo nie mam dużo czasu. W pracy mamy sajgon, a ja się dodatkowo przeziębiłam;/ Normalnie potrzebuję 2 dni spokoju i nie bardzo wiem, gdzie moge je sobie załatwić... Całe szczęście odespałam już ostatnie 3 dni pracy, i całe szczęście nie będę miała już takich maratonów. W grudniu zostało mi tylko 15 dni pracy, oby szybko zleciało ... Kamel jeszcze raz gratulacje ![]() Widziałam, że dyskusja o smoczkach, cyckach i siuśkach była. Moja wiedza na ten temat jest zerowa. Najgorzej boję się rad rodziców i ciotek, ale pewnie będę miała to w d. Bujaczki też mi się podobają i też sobie zamierzam taki sprawić
|
#2934 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Witam się wieczorem
![]() Mam jeszcze kilka stron do nadrobienia a u mnie jak zwykle M i Mały śpią.A co do odpieluszkowania to mój synek siadał na nocniku jak miał 1,5 roku, tzn my go sadzaliśmy, robił kupkę i siusiu, a potem jakoś nie chciał, ostatnio nawet robił siusiu na wc, ale po kilku razach znowu nie chciał.'Jak pytam czy chce na nociu to mówi nie . Ja też uważam, że dziecko powinno być na to gotowe, jak już dobrze mówi, można mu wytłumaczyć i zrozumie.Mój ma 2L i 3 miesiące i już składa zdania więc pewnie i czas na pieluszkę przyjdzie A może na wiosnę na działce będzie chodził bez pieluszki i może się nauczy Ja jakoś nie mam parcia na to jeszcze Wolę szybko się pozbyć problemu jak zrozumie niż długo się męczyć.Mam koleżankę która rodziła 4 dni po mnie i z 3 miesiące temu kupowała córce te pieluchomajtki, ale chyba juz sobie dała spokój, nie wiem ale jej córeczka też ma 2l i 3 mies i nie mówi, wiec chyba gorzej nauczyć. ---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() Lea_ny biedactwo o tej porze do pracy
|
|
#2935 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
że sama siadałaś na nocniku ![]() Cytat:
nie , nie to ja już wole smoka, łatwiej go wyrzucić... kciuka przecież nie odetnę ![]() mnie też, a mam sąsiadke która powiedziała że będzie trzymać dziecko przy cycu jak nadłużej bo ona lubi.. a mi się wydaję , że to może być dla niej taki znak że dziecko już jest coraz starsze i samodzielne i dlatego ona tak to przeżywa Cytat:
Mój prawdziwy 1 cykl starań dopiero się zacznie i nie chcę od początku się nakręcać na mierzenie itp.bo wiem że będe przeżywać . Także na razie spróbóje metodą "na żywioł" Z resztą popatrz ile dziewczyn tutaj przyznaję że ma dość mierzenia i zbyt ich to stresuję , także podejdź do tego spokojnie ![]() ---------- Dopisano o 23:10 ---------- Poprzedni post napisano o 23:09 ---------- ja za to mam taki mocny ten okres i taki rwący , że na znieczulenie walnęłam sobie winko. Nie piłam ponad miesiąc więc czas się odprężyć
|
||||
|
|
|
#2936 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:28 ---------- Poprzedni post napisano o 23:22 ---------- Cytat:
że po co mierzyć na początku, że się nie chce od razu nakręcać, a po jednym, dwóch cyklach mówi że żałuje że nie mierzyła bo już mienęły np 2 cykle a ona nawet nie wie czy ma owulkę i kiedy ona jest no i zaczyna mierzyć i wciąga się w to, cieszy sie np że jest owulka a po 3-4 cyklach z mierzeniem często odpuszcza bo już ma dość mierzenia, ale za to jest bogatsza o wiedzę (czy ma skok tempki, kiedy mniej więcej się może spodziewać owu, jak zachowuje się jej organizm itd). Mimo, że wtedy odpuszcza mierzenie to już zdecydowanie bardziej świadomie się stara o dziecko i ma świadomość, że nie stara się bez jakiejkolwiek wiedzy o cyklu. A prawda jest niestety taka, że nam się często wydaje kiedy jest owulka a się okazuje że ona jest zupełnie w innym terminie
|
|
|
#2937 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Póki co aż tak mi się nie spieszy, zdam się na los...tak przez chwilę
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2938 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i często w pierwszym cyklu jest też spóźniona @ z tego nakręcania i płacz przy testowaniu. Ale były tu takie które zaszły w pierwszym cyklu więc nadzieję trzeba mieć, tylko lepiej się nie nakręcać za mocno bo im mocniej się nakręcisz tym mocniej boli niestety Życzę Ci oczywiście fasolki w pierwszym cyklu ![]() Dobranoc, uciekam spać
Edytowane przez vioris Czas edycji: 2013-12-04 o 00:11 |
|
|
|
|
#2939 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() W każdym wpisie pisze o stanach psychotycznych, że bierze leki, że je sama odstawia, że mąż ją pobił, i ona zaszła w ciążę? Dlaczego biedne dziecko![]() I faktycznie te panienki w komentarzach jej wtórują zamiast ją zbesztać ![]() Dobrze, że to zgłosiłaś, ale to co zostawili też mnie przeraża A najbardziej los tego dzieciątka (((A najdziwniejsze jest to, że ona studiuje pedagogikę resocjalizacyjną i psychologię... Cytat:
![]() I ona też jest duża, M mi powiedział co i jak ale dużo sama opanowałam Do Was pisałam z niej już 1 dnia po zakupie![]() Cytat:
![]() Fajnie, że już po @, wpadaj do nas częściej ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mój mały dostaje na noc, czasem jak płacze w dzień lub poprosi a tak chowamy, na zewnątrz już dawno nie bierzemy. Cytat:
1cs-II kreski 27 maj 2014 39/40 11.12.2013 ![]() 16.08.2013 ![]() Synuś- 2011 Córeczka- 2015 Killer 1x Edytowane przez Kamel Czas edycji: 2013-12-04 o 00:22 |
||||||
|
|
|
#2940 |
|
Zakorzenienie
|
O! pierwsza dziś jestem
![]() Zbieram się do pracy, dziś możecie duzo gadulić, mąż idzie na nockę to będę mogła nadrabiać ![]() Miłego dnia ---------- Dopisano o 07:05 ---------- Poprzedni post napisano o 07:01 ---------- Zapomniałabym... śniło mi się, że Leine jest w ciąży ![]() forum uzależnia
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:13.

Niestety będę tu trochę rzadziej, bo po ostatnich schizach zauważyłam, że muszę trochę sobie odpuścić 

, najgorsze to ,ze ginekolodza szkoduja mi skierowania na konkretne badania, wiec mnie to wszystko meczy..
31.08.2013 
. Ja po Duphastonie np zwykle miałam @ max 4 dni po odstawieniu. Ostatnio coś mi się przestawiło i było 6 dni 

przed 2rż to naprawdę są mega wyjątki 
Mi rodzice nie dawali smoczka, więc zastępowałam go sobie palcem - a od tego dużo trudniej odzwyczaić, niż od smoczka
). No i zgryz sobie zdecydowanie bardziej zniszczyłam, niż stałoby się to od smoka