Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy, cz. II - Strona 81 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: tytuł III części
Mleko już mi nie smakuje, teraz sobie kartofla spróbuje! 1 2,70%
Mm, kp? To była rozgrzewka, teraz już będzie tylko marchewka! 0 0%
Mamo, tato, robotę dla was mam, pampers przecież nie przewinie się sam! 3 8,11%
Już przed nami wielkie szczęście, pierwsze święta razem wreszcie! 6 16,22%
Tu uśmieszek, tam koleczka, podejdź mamo do łóżeczka. 2 5,41%
Główkę ładnie podnosimy, do mamusi się tulimy. 7 18,92%
Czy to KaPe, czy eMeM, będę duży, ja to wiem! 1 2,70%
Kochamy nasze pociechy, bezcenne są ich uśmiechy. 3 8,11%
Chociaż nocki nieprzespane- nasze dzieci przekochane. 0 0%
Mleczko piję, szybko rosnę, wnet i tatę ja przerosnę. 3 8,11%
Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek. 11 29,73%
Głosujący: 37. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-03, 23:47   #2401
Larysa88
Zakorzenienie

Dot.: Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy, cz.

hej

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
hehe napisalas maja a nie moja... i rozkminiam... jaka Maja...przeciez Nina miala byc.... uffff to tylko literówka bo myslalam ze mnie cos omineło

Zakupilismy prezent dla Maciusia - książkę Król Macius I z limitowanej edycji z numerowanymi egzemplarzami
i kulke oball - zobaczyłam to u kolezanki i jest genialna bo dziecko bez problemow moze ja chwycic...gdziekolwiek nie dotknie tam złapie
polecam

i babcie maja sie zrzucic na prezent: hustawke
tez zobaczylam u kolezanki i oszalałam na tym punkcie
Maciej musi to miec.... wsadzam chłopaka do srodka naciskam przycisk...i moge spokojnie sie isc wykapac a wtym czasie Macius sie bedzie bujal- dodatkowo ma karuzele i jakies odglosy
tzn mnie sie spodobała taka graco, jak ma ta kolezanka
ale pomyslalam ze podpytam- czy ktoraz z was ma hustawke i moze polecic????

my mamy bright starts hybrydową, polecam, nic nie słychać jak działa, 11 melodii, no i baterii chyba wcale nie ciągnie bo my mamy nadal te z którymi kupiłam huśtawkę a nie wiem jak długo tamci właściciele je używali bo ona działa na elektromagnes i jest 5 stopni bujania
Stary 2013-12-03, 23:56   #2402
tassia
Zakorzenienie

Dot.: Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy, cz.

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
a oplaca sie jeszcze ta hustawke? do ilu ona jest kg?

ja mam w ogole dziwne dziecko, na raczkach rzadko kiedy, w bujaczku wysiedzi 5 min, wiec w hustawke balam sie inwestowac najchetniej by panna lezala i podziwiala wszystko do okola.
do 18kg
ale mysle ze do roku
syn kolezanki ma 5 miesiecy i dopiero ja dostał
ja chyba wczesniej bym sie bała Macka sadzac w to; a teraz jest idealny moment na taki gadzet
ja jestem zakochana w tym; ale dopiero jak zobaczylam na wlasne oczy i Macka w to wsadziłam (i jego mina bezcenna)

---------- Dopisano o 23:56 ---------- Poprzedni post napisano o 23:54 ----------

a ta bright stars nie jest taka niska??? jak bujaczek?

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-04, 00:00   #2403
Larysa88
Zakorzenienie

no jak leżaczek

mam pytanie odnośnie h&m, czy któraś z Was się orientuje czy istnieje taka możliwość żeby zadzwonić do nich i zapytać o dostępność sukienki i danego rozmiaru? kurcze 30km mam i na darmo szkoda mi trochę jechać
Stary 2013-12-04, 00:06   #2404
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość
no jak leżaczek

mam pytanie odnośnie h&m, czy któraś z Was się orientuje czy istnieje taka możliwość żeby zadzwonić do nich i zapytać o dostępność sukienki i danego rozmiaru? kurcze 30km mam i na darmo szkoda mi trochę jechać
ja tak czesto robie
tzn jak jestem w jakims sklepie i nie ma to dzwonie po innych w krk zeby na darmo po calym krakowie nie jezdzic
i w wielu sklepach zdarzalo mi sie
tylko musisz w necie numer znalezc

a ta hustawka jest na tyle fajna ze jest wysokajak fotel do karmieniai jak jest zablokowana to moze sluzyc za taki

---------- Dopisano o 00:06 ---------- Poprzedni post napisano o 00:03 ----------

ale mi sie nie chce spac a rano bede zdychac

kupilam sobie dzis nowy dres i od razu przypomnial mi sie filmik ktory ktoraś z was zamiescila... "czy potrzebuje czegos?? - dresy mammm"

na poczatku caly czas mowilam ze nie bede chodzic w dresie, tylko bede sexi mama a efekt jest taki ze na codzien najwygodniej mi w dresie lub leginsach i tunice, dzinsow cos nie lubie ostatnio; spodnice odpadaja a na wyjscia chodze bez p[rzerwy w jednych czarnych spodniach

[/RIGHT]
Stary 2013-12-04, 00:07   #2405
kama1987
Rozeznanie

Cytat:
no jak leżaczek

istnieje, tylko musisz wiedzieć jaka nazwa itp, w orsayu po modelu chcieli kiedyś wiedzieć jaka to jest, ale to na szczęście Pani w sklepie dzwoniła na inny sklep za mnie

Tassia
ja też miałam chodzić inaczej ubrana, ale w spodniach dresowych ew. legginsach i koszulce mi najwygodniej, zresztą TZ też tak zaczął chodzić Chyba że gdzieś idziemy albo ktoś przychodzi to się inaczej ubieram

Idę spać, jutro o 7 muszę wstać, bo do kardiologa idę i po paczkę do pracy dla Zuzi Ciekawe co dostanie

Edytowane przez kama1987
Czas edycji: 2013-12-04 o 00:09
kama1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-04, 00:12   #2406
tassia
Zakorzenienie

hmm ale spodni nie umiem zlokalizowac

ale ubralam to teraz i chyba pojade oddac
przestalo mi sie podobac

[/RIGHT]
Stary 2013-12-04, 00:13   #2407
Larysa88
Zakorzenienie

aha no to fajnie, jutro poszukam numer i będę dzwoniła oby była!

dobrej nocki
Stary 2013-12-04, 00:14   #2408
inezka92
Raczkowanie

moja Oliś zamiast spac zaczela sie smiac na glos pierwszy raz

Edytowane przez inezka92
Czas edycji: 2013-12-04 o 00:15
inezka92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-04, 00:16   #2409
kama1987
Rozeznanie

Ja chcę kupić
http://allegro.pl/hk-101-bluza-z-kap...749994685.html albo
http://allegro.pl/sale-19-90-gladka-...712665900.html

nieumiem się zdecydować albo wezmę 2

idę już serio spać, TZ woła mnie
Stary 2013-12-04, 00:31   #2410
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kama1987 Pokaż wiadomość
Ja chcę kupić

miej na uwadze ze ta bluza z pierwszego linka ma lokalizacje w hong kongu wiec zeby nie bylo zdziwienia ze czas realizacji do 30 dni ja sie raz tak nacielam kupujac torbe

no ale od paru dni siedze na aliexpress i jestem podjarana tymi szmatami czytam watek na wizazu i wiekszosc dziewczyn zadowolona z zakupow. musze sie w koncu zebrac i cos zamowic
ale to chyba dopiero po swietach. wlasnie poplacilam rachunki a jeszcze nie wszystkie mam jeszcze podatek przede mna boze jak ja sie ciesze z jednej strony ze tz robote zmienia, bo kasa o 1/3 wiecej jak ma, plus dodatki na dzieci. bedzie mogl zamknac dzialalnosc i takim sposobem odpadnie mi podatek i zus czyli ponad 2 tys zostanie w kieszeni. nooo tylko zeby go wzieli jedziemy razem do gdanska, dziewczyny zostawiam mamie i juz sie jaram ikeą

ide spac, branoc
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-04, 00:32   #2411
matallewar
Zakorzenienie

MAHARET święta są takie, jakimi je uczynimy no chyba, że rodziny osób 15 coś narzuca i Ty jedna chcesz inaczej

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-04, 00:37   #2412
policzanka
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja chcę kupić

Ten pierwszy ma sporo negatywow-ja bym nie ryzykowała.

---------- Dopisano o 00:37 ---------- Poprzedni post napisano o 00:36 ----------

Cytat:
miej na uwadze ze ta bluza z pierwszego linka ma lokalizacje w hong kongu wiec zeby nie bylo zdziwienia ze czas realizacji do 30 dni ja sie raz tak nacielam kupujac torbe

no ale od paru dni siedze na aliexpress i jestem podjarana tymi szmatami czytam watek na wizazu i wiekszosc dziewczyn zadowolona z zakupow. musze sie w koncu zebrac i cos zamowic
ale to chyba dopiero po swietach. wlasnie poplacilam rachunki a jeszcze nie wszystkie mam jeszcze podatek przede mna boze jak ja sie ciesze z jednej strony ze tz robote zmienia, bo kasa o 1/3 wiecej jak ma, plus dodatki na dzieci. bedzie mogl zamknac dzialalnosc i takim sposobem odpadnie mi podatek i zus czyli ponad 2 tys zostanie w kieszeni. nooo tylko zeby go wzieli jedziemy razem do gdanska, dziewczyny zostawiam mamie i juz sie jaram ikeą

ide spac, branoc
ja czekam na karte aliora i tez cos pewnie zamowie.ale nie duzo bo kasy brak:/
policzanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-04, 00:45   #2413
tassia
Zakorzenienie

bluzy rozmiar uniwersalny to nie dla mnie

bajka ja tez caly czas obczajal ali troche sie dygam ale chyba w koncu cos zamowie
powiedz mozna zaplacic normalnym przelewem z pko>??? czy jakas specjalna karte trzeba miec?

[/RIGHT]
Stary 2013-12-04, 03:55   #2414
jo_asiek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
zostałam przyszywaną ciocią Kacperka!!!! J estem tak wzruszona i podekscytowana jakby to było moje własne dzidzi
no to gratulacje

Cytat:
hej

my mamy bright starts hybrydową, polecam, nic nie słychać jak działa, 11 melodii, no i baterii chyba wcale nie ciągnie bo my mamy nadal te z którymi kupiłam huśtawkę a nie wiem jak długo tamci właściciele je używali bo ona działa na elektromagnes i jest 5 stopni bujania

my też mamy huśtawke hybrydową bright starts i wydaje się być fajna. Póki co jeszcze mało w nią Szymka wkladam, ale szwagierka też ma taką i jest zadowolona

Cytat:
a ta hustawka jest na tyle fajna ze jest wysokajak fotel do karmieniai jak jest zablokowana to moze sluzyc za taki

---------- Dopisano o 00:06 ---------- Poprzedni post napisano o 00:03 ----------

ale mi sie nie chce spac a rano bede zdychac

kupilam sobie dzis nowy dres i od razu przypomnial mi sie filmik ktory ktoraś z was zamiescila... "czy potrzebuje czegos?? - dresy mammm"

na poczatku caly czas mowilam ze nie bede chodzic w dresie, tylko bede sexi mama a efekt jest taki ze na codzien najwygodniej mi w dresie lub leginsach i tunice, dzinsow cos nie lubie ostatnio; spodnice odpadaja a na wyjscia chodze bez p[rzerwy w jednych czarnych spodniach
Ja w domu smigam w leginsach, tak mi najwygodniej. Na dwór z resztą też ubieram leginsy, tyle że ocieplane. Czasem w jeansy wskoczę, ale jakoś mi tak mało komfortowo w nich. Odzwyczaiłam się chyba

Co do Świąt, to miałam taki okres w swoim życiu, że byłam "na nie", ale odkąd poznałam TŻta (właśnie koło Świąt), uwielbiam je. A teraz jak Szymek jest z nami, to już w ogóle Jeśli chodzi o jakieś nerwy, to niee... Raczej wszystko na spokojnie staramy się ogarnąć, a jak się z czymś nie wyrobi, to trudno. Najważniejsze, żeby wszyscy byli, tzn rodzice i rodzeństwo ze swoimi połówkami i żeby tak fajnie rodzinnie było. Odkąd w rodzinie pojawił się mój siostrzeniec (teraz ma 7 lat) i co roku zajmuje się rozdawaniem prezentów spod choinki, jest jeszcze bardziej uroczo w przyszłym roku to i Szymuś będzie razem z nim wokół choinki i prezentów skakać

Co do przekręcanią z brzuszka na bok/plecy, to Szymek tak robi nieświadomie, czasem na jeden, czasem na drugi, a ma dopiero 6tyg.Kręci się i wierci aż mu się uda, a jak trwa to za długo i mu nie idzie to jest płacz. Pediatra go wczoraj oglądała ze wszystkich stron, też go układała na brzuchu i powiedziała, że nie widzi nic niepokojącego i że napięcie mięśniowe ma dobre. Położna na ostatniej wizycie też tak stwierdziła. Hm... Podpytam chyba pjeszcze ortopedę, bo ciągle mi to spokoju nie daje

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
jo_asiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-04, 04:39   #2415
tassia
Zakorzenienie

moj bak bie spi juz grubo ponad godzine
przewiniety, nakarmiony
ba!dokarmiony mm i drze.sie
odkad sie urodzil nie bylo takiej sytuacji
wlasnie zasypiamy przy dzwiekach suszarki

oszaleje zaraz
niech jtos wylaczy dzwiek temu dziecku
Sent from my GT-P1000 using Wizaz Forum mobile app

[/RIGHT]
Stary 2013-12-04, 07:09   #2416
inezka92
Raczkowanie

dzien dobry
mloda spi od 23 tyle czasu bez jedzenia i czasem sie zastanawiam czy to dobrze dla takiego maluszka...?

dzisiaj mamy bioderka i pobranie krwi wiec prosze o kciuki
inezka92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-04, 07:16   #2417
MsLullaby
Zakorzenienie

U nas sen od 21 do 5.30.. ale jakoś mnie to nie cieszy bo apetytu wciąż brak.. niech to się już skończy, niech on wyzdrowieje nie mogę patrzeć jak on się męczy. Niech wasze dzieci chowają się zdrowo bo ja już bym wolała sto skoków niż jeden taki dzień jakie mamy teraz.

Wysłane z mojego GT-S6810P przy użyciu Tapatalka

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-04, 08:04   #2418
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
bluzy rozmiar uniwersalny to nie dla mnie

bajka ja tez caly czas obczajal ali troche sie dygam ale chyba w koncu cos zamowie
powiedz mozna zaplacic normalnym przelewem z pko>??? czy jakas specjalna karte trzeba miec?
Przelew ani paypal niestety odpada. Można placic zwykla debetowa tylko trzeba sprawdzić czy nie ma limitu na zakupy w necie 0 zl. Można tez wyrobic sobie karte do zakupów w necie zeby byla obsługiwana w USD i nie placic podwójnie spread'a ale to chyba cnie kazde konto ma w opcji. Wiem ze mbank ma ekarte i alior sync.

Sent from my GT-I8260 using Wizaz Forum mobile app
Mel B 14/14 ✓

Edytowane przez bajka1807
Czas edycji: 2013-12-04 o 08:06
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-04, 08:21   #2419
kaska87
Zakorzenienie

hej

Motyl gratuluję ciociu

Ladan, ale zawsze coś ja chowam ubranka do kartonu dla siostry niektóre są chłopięce ale po domu mogą być

Miki też nosi pampersy 3

muszę się ubrać bo pewnie kurierzy zaatakują, a ja w piżamce

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-04, 08:50   #2420
kama1987
Rozeznanie

Witam się z rana, a potem pewnie wieczorem będe miała chwilę bo do T. idziemy dziś na imieniny.
Byliśmy na chwilę wczoraj i miałam wnerwa, bo mała dopiero co zasnęła, miała smoczka w buzi, a ona "daj smoczka, chcę widzieć Twoją buzię" Miałam jej ochotę zaproponować, żeby przychodziła częściej to będzie widziała, a ona od porodu widziała małą z 4 razy może

Cytat:

ide spac, branoc
gdyby nie Ty, to bym nie zauważyła tej wysyłki
a koszty działalności swojej są strasznie duże, kolega kiedyś miał to 2 tygodnie robił na zus i czynsz

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
hej

Motyl gratuluję ciociu

Ladan, ale zawsze coś ja chowam ubranka do kartonu dla siostry niektóre są chłopięce ale po domu mogą być

Miki też nosi pampersy 3

muszę się ubrać bo pewnie kurierzy zaatakują, a ja w piżamce
Zuzia też ma chłopięce ubranka po synku przyjaciółki, ale narazie jej nie przeszkadza po domu, albo do moich rodziców mogą być
Stary 2013-12-04, 08:55   #2421
bojatoja
Zakorzenienie

Hej
Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
W tym roku sobie nie pojem bo kp
To jest najgorsze
Cytat:
Napisane przez inezka92 Pokaż wiadomość
moja Oliś zamiast spac zaczela sie smiac na glos pierwszy raz
Super

A ja tam święta lubię Chociaż u nas jest dużo przygotowań, tak że tydzień przed to jest harówka. Ale gdyby nie to, to pewnie nie odczułabym że święta.
Już na samą myśl cieszę się, cała rodzinka (tzn. rodzeństwo) przyjedzie, widujemy się z nimi tylko odświętnie, bo albo są za granicą albo na drugim końcu Pl.
Teraz jeszcze pierwsze święta z Filipkiem to już w ogóle super
I ja owszem lubię się wtedy najeść, zawsze mamy dużo jedzenia. Posiedzieć, pogadać. Jeszcze 3 tygodnie
Prezenty dajemy sobie na mikołaja, nie pod choinkę.
Chociaż ja mam urodziny w wigilię ale wątpie że coś dostane
29.12.2016 [9tc]
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-04, 09:13   #2422
your Angel
czyli Endżi

Tassia, kupiłam już polecaną chustę i czekam na przesyłkę. Pokładam w niej spore nadzieje, oby było dobrze
Jakoś niebawem chyba podeślę ciuszek na chrzciny, co? Wczoraj znajomy do mnie uderzał w sprawie odkupienia, ale mówiłam, że zajęty

Niebawem wychodzimy na pierwsze szczepienie, bo Juluś długo nie był kłuty Trzęsę portami. Wzięliśmy 6w1 i Pneumo.
Tym bardziej, że będzie zamieszanie, bo jednocześnie tż ma jechać znieść ojca z 4 piętra do samochodu, bo facet spadł z drabiny i się połamał.
W sumie i tak na pewno sama sobie świetnie poradzę z uspokojeniem małego, ale wolę działać na 4 ręce. Ja utulę a już obok gotowe ciuszki itd.

No i jest jakaś dziwna polityka, bo niby jest umówione na godzinę ale wchodzi się tak, jak kto przyszedł. Pielęgniarki ważą itd, potem się czeka bóg wie ile na lekarza i dopiero potem szczepienie. A apteka, w której są nasze szczepionki jest na drugim końcu miasta i wiecznie są tam kolejki, bo mają tanio. Nie będzie wyjścia, musimy kupić przed badaniem. Jeśli lekarz wtedy (już po zakupie) orzeknie, że jednak nie szczepimy, to będziemy się martwić... Właściwie z małym wszystko ok, tylko mama mnie zestresowała, że lekarz może odmówić szczepienia, bo mały marudzi na ząbki Tzn że wtedy słabsza odporność.
Ech, staram się nie nakręcać, ale słabo mi idzie
Stary 2013-12-04, 09:20   #2423
jo_asiek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez inezka92 Pokaż wiadomość
dzisiaj mamy bioderka i pobranie krwi wiec prosze o kciuki

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
U nas sen od 21 do 5.30.. ale jakoś mnie to nie cieszy bo apetytu wciąż brak.. niech to się już skończy, niech on wyzdrowieje nie mogę patrzeć jak on się męczy. Niech wasze dzieci chowają się zdrowo bo ja już bym wolała sto skoków niż jeden taki dzień jakie mamy teraz.

Wysłane z mojego GT-S6810P przy użyciu Tapatalka
ojjj dużo zdrówka!

Szymek znów pominął karmienie o 24, co nie ukrywam mnie cieszy. Musiałam tylko kilka razy w nocy wstawać, przytulić, pogłaskać, dać smoka i spał dalej Obudził się o 3 na jedzonko i spał od 4 do 6:45. Teraz znów leżakuje i przysypia, taki słodki jest, że napatrzeć się nie mogę
jo_asiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-04, 09:23   #2424
kaska87
Zakorzenienie

ja kocham święta a w tym roku jeszcze Mikozi jest z nami w tamtym roku już chyba też był gdzieś w brzuszku

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-04, 09:30   #2425
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
Tassia, kupiłam już polecaną chustę i czekam na przesyłkę. Pokładam w niej spore nadzieje, oby było dobrze
Jakoś niebawem chyba podeślę ciuszek na chrzciny, co? Wczoraj znajomy do mnie uderzał w sprawie odkupienia, ale mówiłam, że zajęty

Niebawem wychodzimy na pierwsze szczepienie, bo Juluś długo nie był kłuty Trzęsę portami. Wzięliśmy 6w1 i Pneumo.
Tym bardziej, że będzie zamieszanie, bo jednocześnie tż ma jechać znieść ojca z 4 piętra do samochodu, bo facet spadł z drabiny i się połamał.
W sumie i tak na pewno sama sobie świetnie poradzę z uspokojeniem małego, ale wolę działać na 4 ręce. Ja utulę a już obok gotowe ciuszki itd.

No i jest jakaś dziwna polityka, bo niby jest umówione na godzinę ale wchodzi się tak, jak kto przyszedł. Pielęgniarki ważą itd, potem się czeka bóg wie ile na lekarza i dopiero potem szczepienie. A apteka, w której są nasze szczepionki jest na drugim końcu miasta i wiecznie są tam kolejki, bo mają tanio. Nie będzie wyjścia, musimy kupić przed badaniem. Jeśli lekarz wtedy (już po zakupie) orzeknie, że jednak nie szczepimy, to będziemy się martwić... Właściwie z małym wszystko ok, tylko mama mnie zestresowała, że lekarz może odmówić szczepienia, bo mały marudzi na ząbki Tzn że wtedy słabsza odporność.
zgadamy sie na.pw
a z chusta jestem.ciekawa jak.sie u ciebie sprawdzi
mam nadzieje ze szybko sie.nauczysz wiazac, bo dla.mnie to bylo trudne ale dziewczyny tutaj super to ogarnely np ladan i kaska

a ci do szczepionki to ja jak.weszlam do przycodni to.od razu kazalam sobie zapakowac w pojemniczku do.lodowki i panie podpisaly i schowaly wiec nie ma.problemu
moze u ciebie tez.jest taka.opcja

[/RIGHT]
Stary 2013-12-04, 09:31   #2426
bojatoja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
ja kocham święta a w tym roku jeszcze Mikozi jest z nami w tamtym roku już chyba też był gdzieś w brzuszku
Faktycznie mój też był w brzuszku
29.12.2016 [9tc]
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-04, 09:33   #2427
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:

spytaj sie w razie czego czy niemozesz podpisax szxzepionek i zostawic u nich w lodowce jezeli taka maja
kciuki

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-04, 09:33   #2428
tassia
Zakorzenienie

moje dziecko nie wiadomo dlaczego obudzilo siw.dzis w nocy
zasnelo w.koncu.przy suszarce
ale za to ladnie pospal do teraz, wlasnie sie karmimy

a u mnie.swieta sa smieszne, mam bardzo mala rodzine bo zawsze nas bylo max 5osob na wigilii, jest pysznie i domowo
nie ma spiny, ani nic
a w tym roku pierwszy raz wigilie spedzam tylko u t. i juz mi slabo
nie dosc ze jedzenie paskudne to jeszcze spibka i napinka

[/RIGHT]
Stary 2013-12-04, 09:45   #2429
butterfly20
Zakorzenienie

hejhooo
znowu ładna pogoda: jupi:

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
boszzzzzzzzzzzzz...ja od dnia ślubu nie cierpie świat bo jest problem gdzie pierwsze jecac czy do t czy w domu ....a od kiedy jest dziecko to gadki a gdzie wam sie spieszy nienawidze wigilia to też problem żeby się wyrobić na dwie...bo nie wystarczy ze tylko przyjedziemy życzenia złożyć bo przecież trzeba jeśc .....tz dziś się mnie pyta czy ja zdaje sobie sprawe że za 3 tyodnie sa swieta...cyba liczy na to ze zaczne prac dywany itp no ale jutro pewnie firanki wypiore

ja uwielbiam to,że najpierw idziemy do jednej rodziny a potem do drugiej.i to, że przez następne dwa dni też chodzimy w gosci.uwielbiam spędzać ten czas z rodziną

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
Dobrze, że ja nie mam dywanow ani firanek, chociaz te drugie by sie przydaly w goscinnym

---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ----------

Dywany byly zawsze dla mnie składowiskiem kurzu i roztoczy i miejscem gdzie zwierzeta domowe zostawiaja swoje kłaczki.
a mi wszyscy mówią,że będę musiała kupić dywan,żeby Tusi łatwiej się raczkowało...

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
A ja uwielbiam święta

Sprzątam bo wtedy się mobilizuję bardziej a jak nie zdążę to tragedii nie ma.
W tym roku sobie nie pojem bo kp

---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ----------

Poćwiczone, idę spać. Spokojnej nocy
my wprawdzie nie mamy wigilii u siebie,ale zawsze sprzątam u siebie i u rodziców, ubieram choinki też dodatkowo u rodziców.tesciowie mają zawsze ubraną,bo mają wtedy sezon i mało czasu,a w wigilię o 16 zwijają stoisko.

Cytat:
hehe napisalas maja a nie moja... i rozkminiam... jaka Maja...przeciez Nina miala byc.... uffff to tylko literówka bo myslalam ze mnie cos omineło

Zakupilismy prezent dla Maciusia - książkę Król Macius I z limitowanej edycji z numerowanymi egzemplarzami
i kulke oball - zobaczyłam to u kolezanki i jest genialna bo dziecko bez problemow moze ja chwycic...gdziekolwiek nie dotknie tam złapie
polecam

i babcie maja sie zrzucic na prezent: hustawke
tez zobaczylam u kolezanki i oszalałam na tym punkcie
Maciej musi to miec.... wsadzam chłopaka do srodka naciskam przycisk...i moge spokojnie sie isc wykapac a wtym czasie Macius sie bedzie bujal- dodatkowo ma karuzele i jakies odglosy
tzn mnie sie spodobała taka graco, jak ma ta kolezanka
ale pomyslalam ze podpytam- czy ktoraz z was ma hustawke i moze polecic????
potwierdzam,oball jest fajny

my mamy taką wyższą huśtawkę z FP, tylko nie da się opuszczać oparcia i jest bardziej siedząca, dlatego jeszcze nie sadzam tam Natki.Są jakieś melodyjki, nie wiem ile, 3 stopnie bujania, ale jak się jej nie włączy i wprawi w ruch to i tak się sama fanie buja Ogólnie fajna sprawa

Cytat:
a oplaca sie jeszcze ta hustawke? do ilu ona jest kg?

ja mam w ogole dziwne dziecko, na raczkach rzadko kiedy, w bujaczku wysiedzi 5 min, wiec w hustawke balam sie inwestowac najchetniej by panna lezala i podziwiala wszystko do okola.
No pewnie, mój bratanek długo się w tym huśtał

Cytat:
Witam się z rana, a potem pewnie wieczorem będe miała chwilę bo do T. idziemy dziś na imieniny.
Byliśmy na chwilę wczoraj i miałam wnerwa, bo mała dopiero co zasnęła, miała smoczka w buzi, a ona "daj smoczka, chcę widzieć Twoją buzię" Miałam jej ochotę zaproponować, żeby przychodziła częściej to będzie widziała, a ona od porodu widziała małą z 4 razy może

gdyby nie Ty, to bym nie zauważyła tej wysyłki
a koszty działalności swojej są strasznie duże, kolega kiedyś miał to 2 tygodnie robił na zus i czynsz

Zuzia też ma chłopięce ubranka po synku przyjaciółki, ale narazie jej nie przeszkadza po domu, albo do moich rodziców mogą być
Moja też ma chłopięce po kuzynach, w ogóle to ślicznie jej w błękicie

Cytat:

Kciukam za szczepienia
A czemu tak późno macie pierwsze dawki?

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-04, 09:52   #2430
your Angel
czyli Endżi

Tassia, Lola, no właśnie raczej nie ma tej lodówki. Albo jest niedostępna dla "klientów" przychodni. Staram się nie martwić, jakby co to tż ma gadane i nieraz już coś wykombinował w tego rodzaju sytuacjach

No, obawiam się czy ogarnę wiązanie chusty. Jestem słabo kapująca w takich skomplikowanych sprawach

Motylku, bo mały miał tego rotawirusa, siedzieliśmy 2 tyg w szpitalu i lekarka powiedziała żeby po wyjściu wstrzymać się miesiąc ze szczepieniem.

---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ----------

Ale z pozytywów to dogadałam sobie z koleżanką termin zakupów w H&M z 45% zniżki W piątek idę im wykupić sklep

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości