|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę: | |||
Mamy z dziećmi dokazują, a dwupaki wyczekują |
![]() ![]() ![]() ![]() |
14 | 40,00% |
listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
2 | 5,71% |
Jeszcze trochę, jeszcze chwilka i porodów będzie kilka |
0 | 0% |
Już ostatnie brzuchatki pakują do szpitala manatki |
12 | 34,29% |
ten co teraz. ![]() |
7 | 20,00% |
Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4291 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. cz
Cytat:
![]() Dziewczyny na złożenie dokumentów w USC jest 14 dni roboczych, czy zwykłych od narodzin dziecka? bo oczywiście jak zwykle potrzebne jest cos z domu i wielki problem załatwic i wysłać akt urodzenia mój... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4292 |
Rozeznanie
|
Dot.: Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. cz
![]() ![]() Spakowałam wczoraj torbę, nie do końca ale już coś jest ![]() Dziewczyny pomóżcie nie wiem jakie ubranka zabrać dla młodego?wzięłam cztery kaftaniki, 2 spiochy (nie mam wogóle spiochow i w żadnym lumpie, ani w pepco ani w tesco nie znalazłam), 3 body na krótki i 3 pajace, 4 body na długi, skarpetki,łapki, czapeczki, nie wiem czy nie przesadzilam ale naprawdę nie wiem co zabrać? A i jeszcze byłam odebrać okulary na poród i pomyliły mi szkła,założyły odwrotnie ![]() Wogóle wczoraj złapałam takiego stracha że to już, zaraz i będziemy w 3 ![]() Ktosiula ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4293 |
Wtajemniczenie
|
i tak znając go, wina wg bedzie tylko po naszej stronie,jego rodzina jest,,czysta" a ja mam dość
#4294 |
Zadomowienie
|
Cześć Dziewczyny, przepraszam od razu że tak z doskoku ale mamy problemy z małą. Jak w dzień jest znośnie i ładnie funkcjonujmy, tak noc jest koszmarem dla mnie, męża i mojej Ari. Płacze ale zupełnie bez powodu, chyba, że ja nie umiem się domyślić o co chodzi.
Zaczyna się przeważnie od 17:00, o 19:00 Ją zazwyczaj kąpiemy więc tu się na chwilę uspokaja, po czym już od 20:00 daje popis umiejętności: płacze, płacze, płacze. A ja noszę, tulę, odkrywam, przykrywam...staję wręcz na rzęsach aby Ją uspokoić...jest ciężko. Oprócz tego dorobiłyśmy się odparzeń za uchem...dbam o wszystkie zagięcia, zwałki, fałdki i za uchem też smarowałam oliwką, teraz posypuję mąką ziemniaczaną ale nie możemy się pozbyć....i jeszcze oprócz tego głowę i całą twarz wysypały potówki ale jeszcze takie małe czerwone plamy...nie mam bladego pojęcia co to jest i z czym to się je...pomóżcie bo z bezradności zwariuję. |
![]() ![]() |
![]() |
#4295 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4296 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A co do Kacperka to czytałam jakbyś pisała o Zuzce, przez dwa dni mieliśmy taki koszmar wieczorem, wczoraj na szczęście już ok. U nas nie wiem czy nei podziałało to że wykąpaliśmy ją wcześniej- bo tak to koło 21 kąpaliśmy bo tak wypadało jedzenie, a ona jest nauczona że jak jest kąpiel to po kąpaniu od razu musi być butla. Wczoraj wykąpaliśmy o 20, 20:30 mleko i 21:30 mała już spała, trochę próbowała powojować ale wygraliśmy walkę ![]() ![]() A wcześniejsze dwa dni było tak że na rękach spała jak zabita, można było z nią robić wszystko a jak tylko poczuła łóżeczko to ryk. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Tak wgl to dzień dobry, mała obudziła się przed 9 i właśnie zasnęła rzecz jasna z pieluchą na buzi ![]() A ja zmykam robić teraz obiad i na 13 jedziemy do pediatry
![]() |
#4297 |
Zadomowienie
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#4298 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
http://www.becikowe.com/,usc:w-jakim-terminie ---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ---------- Cytat:
![]() |
#4299 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pozniej mała nauczy sie ładnie połykac I juz nie bedziesz musiala spuszczac, a ona odmiecie raz dwa az sie zdziwisz. Majka tez byla cala mokra, ja mokra , lozko mokre I do tego sie krztusila . A za dwa tygodnie juz nadazała ładnie, a jak sie zakrztusila to tez sobie swietnie z tym poradziła . Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
A co do wysypki to nie wiem , ale nasze potowki tez mialy brzydkie czerwone otoczki. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4300 |
Zakorzenienie
|
KTOSIULA kciuki trzymam.Mam nadzieje ze dzisiaj utulisz juz Mikiego.
Dzien dobry ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4301 |
Zakorzenienie
|
witam się i ja, dzisiaj z lepszym humorem
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4302 | |||
Zakorzenienie
|
Beatka, dziękuję poczytam
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja odciągam z jednego cyca 50/60 ml w ciągu kilku minut jak na razie. Jaka ze mmnie blondyna w ogóle ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() A Ulka to mieszaneczka. Ma podbródek i oczy tatusia, nosek i uszka mojej mamy(co wiedziałam już w ciaży,bo wszystkie wnusie z mojej strony mają noski i uszka po mojej mamie ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4303 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
MYA Ty nie narzekaj tylko sie ciesz ze masz tyle mleka ![]() Ja polecam Lovi Prolactis,Medela troche tansza a tez dziewczyny chwalily. Sciagaj i zamrazaj. Maly awansowal do lozeczka i grzecznie spi.Hura! BEATKA nie denerwuj sie.Buziak Dzisiaj mamy 4 TYGODNIE!!!!! Czyli juz niemowlakuem sie stal?Czy to dopiero od 30dnia? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() Na lozko klade pod piersi podklad. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4304 |
Zadomowienie
|
U mnie dzień dopiero się zaczyna
![]() ryba, ten ciężki dzień Kacperka to nie wydaje mi się, żeby to kolki były. Przy kolkach raczej samo lulanie by nie pomogło. Poza tym widziałam kolki u mojego siostrzeńca i uwierz mi, że jak jeszcze moja córa w brzuchu, tak mogę powiedzieć, że tego naprawdę nie da się pomylić z niczym innym. ktosiula, ależ w żadnym wypadku ja Cię nie chcę wstrzymywać - mam raczej nadzieję, że Mikuś pociągnie za sobą nasze porody (tzn mój i newtrend ![]() newtrend, a Ty jutro do szpitala się stawiasz tak? Tak czy owak wydaje mi się, że w pierwszy dzień to pewnie będą robić badania i takie tam a indukcję rozpoczną dopiero w kolejny. Mya, Ula cud miód i orzeszki ![]() Do Angie napiszę dzisiaj. Może coś odpisze. edit: nemosek, niemowlaczkiem się jest po skończonych 28 dniach życia także Tymuś awansował.
06.12.2013 - Iga 20.06.2016 - Olek Edytowane przez Kociak85 Czas edycji: 2013-12-04 o 10:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#4305 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() I bez zbędnej paniki ze strony mamy ![]() MYA - Nemosek ma racje z ta pozycja! Wtedy napływ mleka jest Inny , tak jakby " pod górke" I nie cieknie samo , tylko wtedy kiedy dziecko ssie. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4306 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A dla tz baty baty baty!! Cytat:
![]() Tez musze sie za to zabrac bo zaleglosci beda sie pietrzyc. Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ---------- Cytat:
Sprobuj smarowac np bepanthenem.U nas bylo male odparzenie za uchem w pachwinkach i pod paszkami.Pismarowalam oate razy Weleda na odparzenia i sciagnelam ta skorke i przeszlo. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ---------- Cytat:
![]() Duzo masz tych ciuszkow.Ale lepiej wiecej niz mniej bo zawsze moze sie zdarzyc przesikanie przekupanie itp. Moze niech napisze ktos doswiafczony bo ja nie bralam nic do szpitala z ubranek. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4307 |
Zadomowienie
|
Angie odpisała.
Ma problemy z ulewaniem Majki, pilnuje jej dużo żeby się nie zakrztusiła. Ale powiedziała, że zajrzy na wątek ![]() A do mnie dzwoniła właśnie mama moja, że już jest po zabiegu i wybudziła się z narkozy ![]()
#4308 | |
Zakorzenienie
|
Pisze do Was nawet z lazienki
![]() Cytat:
Yupi to teraz spokojnie i bez nerwow mozesz powoli do porodu sie zbierac ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4309 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No to teraz juz możesz spokojnie rodzic , ready ? ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#4310 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4311 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Właśnie przez te badania /test oxytocyny i z krwi/ przy pierwszym synu podłączyli mnie pod oxy dopiero o 14 - urodziłam 22.25. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4312 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Chyba że alergicznie tak reaguje na to co jesz i od tego też boli ją brzuszek? |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4313 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4314 |
Rozeznanie
|
Kociak
![]() ![]() Nemosku szpitalne dawali u was? też bym chyba tak wolała a takto glowienie się co zabrać, u nas trzeba wszystko i dla dzidzi i dla siebie, ![]() ![]() Mój gin jaki sprytny kazał mi przyjść jeszcze za tydz 10.12 na wizytę już ostatnią pewnie się bał że jak by mi wyznaczył za 2tyg to może już bym nie zdążyła i by nie zarobił ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4315 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Spryciarz z ginka ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4316 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ja śpie w biustonoszu bo chciałam aby wkładki się trzymały ale i tak mi się przesuną i pocieknie ![]() Cytat:
![]() Super, mówiłam że pójdzie jak po maśle ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4317 |
Zakorzenienie
|
Idziemy na spacerek i do przychodni.
MILEGO DNIA Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4318 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja pije około 3l w sam dzień... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4319 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A to spryciarz ![]() Dziewczyny od porodu sn minęły ponad 3 tygodnie, a mi się chce tak bunga bunga że szok ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4320 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
W dodatku żeby mieć skurcze to trzeba na mnie końskiej dawki oxytocyny, bo mi co odłączali na chwilkę kroplówkę to skurcze znikały i doopa musieli z powrotem mnie podłączać. Mój organizm chyba jej nie wytwarza sam, albo za mało. Właśnie zauważyłam ze od 3 tygodni nic już nie przybrałam mam od początku 9kg na plusie, obwód brzuszka tez już stoi w miejscu 102cm. Zosia już nie rośnie wiec sio z mojego brzuszka. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:15.