|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2941 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jesień się kończy, zima zaczyna, niech w naszych brzuszkach zamieszka dziecina
Dzien dobry
![]() Dziś w nocy dostałam takiego ataku bólu brzucha ( ale na szczęście to inny ból niż miesiączkowy), że zwijałam się z bólu. Podejrzewam, że jestem uczulona na mleko. Po prostu nie mogę go pić bo wiecznie mam jakieś niestrawności, a już na pewno nie surowe. Myślałam, że urodzę ![]() A z rana o 6:30 dzieć mnie obudził pukając mi w brzuszek ;D |
|
|
|
#2942 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jesień się kończy, zima zaczyna, niech w naszych brzuszkach zamieszka dziecina
Witam się i ja
córka dziś na jakieś przedstawienie poszła i o 10.30 wracają więc ja dziś się nie ruszam z łóżka cały dzień bo Tz ja odbierze też ![]() Muszę trochę jeszcze wylezec jednak bo trochę mi choroba odpuściła ale nie do końca. Cytat:
Cudownie z tym pukaniem w brzuszku też już tak chce A za jakiś czas nie będzie pukania tylko wypychanie nóżek i tańczący brzuch Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#2943 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To pukanie jest niesamowite, ciągle mi mało i nieraz prowokuję dziecia do tego aby się ruszał układając się niewygodnie
|
|
|
|
|
#2944 | |||
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() Cytat:
![]() może to sen proroczy będzie Cytat:
---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ---------- Cytat:
|
|
#2945 |
|
Zakorzenienie
|
Aż mam niekiedy wyrzuty sumienia
hehe...---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ---------- Co tu dziś taka cisza?
|
|
|
|
#2946 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2947 |
|
Zakorzenienie
|
Zawsze, zawsze tak jest, że jak mam trochę wolnego czasu to nikt nic nie pisze, a jak się za coś biorę to baboli tu pełno
![]() Dobra, to ja idę w takim razie ogarnąć dom
|
|
|
|
#2948 |
|
Wtajemniczenie
|
zimno to dziewczyny jeszcze pod kołderkami leżą
|
|
|
|
#2949 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.wyłazić a nie wylegiwać się
|
|
#2950 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Julie zazdroszczę ruchów i oby się nie powtórzyło z tym brzuchem
Cytat:
no u mnie najbliżsi wiedzieli, że sadzam mojego to miałam spokój z dogadywania jedynie tam jakieś ciotki dowalały: taki duży i ma smoka? (roczek ) lub taki duży i ma pampersa (półtorej )teraz przy tym dziecku trochę inaczej do tego podejdę nie będę się już katować i skakać zdesperowana koło dziecka jak wtedy, ale przyzwyczajać do nocnika będę dosyć wcześnie ze względu na to, że wiele dzieci potem nocnika się boi i nie chce siadać. Mój też miał taki etap mimo, że znał nocnik już a nie chciał siedzieć i koniec, był wrzask i tyle ![]() Cytat:
chyba- zaj.ebiista i ta przejrzystośćCytat:
bo my wychowywałyśmy tak a nie tak Co do piersi to dla mnie to jest temat którego się nie chwytam, bo sama żałowałam, że Igusia dałam radę tylko miesiąc. Jedynie potępiam 4letnie dziecko na cycku. Kiedyś w dawnych czasach rozumiem, była bieda, nie było różnych witamin, w sklepach nic nie było, matka chciała najlepiej dla dziecka, ale teraz w czasach gdzie niestety wszędzie jest seksizm i jest tak jak jest, trzymanie takiego świadomego już 4latka na piersi nie działa dobrze moim zdaniem na jego psychikę. Takie dziecko już w przedszkolu utrzymuje kontakty, wątpie by był dobrze postrzegany przez kolegów jako ten co ssie cyca mamy. Kuzynowie na imprezach tak samo mogą go wyśmiewać, że pije z piersi. A co do nadrabiana to mi wszyscy mówią, że skoro Iguś był jaki był to wynagrodzi mi potem grzecznością ![]() Cytat:
![]() Cytat:
wszyscy się ze mnie nabijali pamiętam ![]() Cytat:
ja też się zapierałam, że nie będę mierzyć bo i po co ![]() Cytat:
ja się gubiłam na tym, a co dopiero ona chyba, że ona miała zwykłą Z a nie Z1 Powiem Wam, że teraz te telefony tak się pozmieniały, że ciężko to ogarnąć
|
|
#2951 |
|
<3 <3 <3
|
Dzien doberek
Uwielbiam miec dzien wolny ![]() Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
|
#2952 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję
![]() A co do siusiania, cyców i smoczków się nie udzielam, bo jeszcze na ten temat nie mam pojęcia ale chętnie podczytuję co piszecie, pewnie niebawem mi się to przyda |
|
|
|
#2953 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Ale jestem niewyspana, ledwo co wstawiłam tempkę o 5 rano, oczywiście ... z telefonu! Uzależnienie ![]() Ovu zmieniło mi owulkę z 27dc na 28dc 3 dni przed serduszko, więc teraz w ogóle już żadnej nadziei... oby szybko przyszedł @ i już nie chce mi się nic mierzyć... nawet serduchowania mi się odechciało ![]() Cytat:
![]() Jesteś druga która wie o mojej nadchodzącej @ ![]() Cytat:
Ja nie chcę liczyć ale w sumie to gdzieś mój 12-14 telefon w życiu ![]() Jak tż zrobił mi neta to śmigam też na nim jak chcę coś szybko zobaczyć Ale jednak mi się lepiej odpisuje z kompa ![]() lecę karmić, ćwiczyć a potem spacerek i robienie gołąbków ![]() Sza, Carmena dzięki już córa ma majty, czekam na pierwszy sik
Edytowane przez Leine Czas edycji: 2013-12-04 o 09:26 |
||
|
|
|
#2954 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
- może akurat się uda i te serducha 3 dni wstecz będą na dziewczynę Ja już na ovuf loguję się raz na jakiś czas aby wpisać wagę i sprawdzić czy prawidłowo przyrasta. Poza tym wszystko mi poszarzało ![]() ---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ---------- |
|
|
|
|
#2955 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
będziesz miała taaaaaaaaki łeb ![]() ja się za gołąbki 2lata biorę
|
|
#2956 |
|
Wtajemniczenie
|
Leine uda Ci się zobaczysz, trzymam mocno kciuki!
Jeśli chodzi o ciotki i wszystkie inne dobre radczynie warto posłuchać, ale robić wg swojego uznania
|
|
|
|
#2957 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Uwielbiam gołąbki ale tylko z mięsem. Dobra, ja spadam na jakiś czas - tatko mój jedzie na kawę ![]() Leine - te emoty są super |
|
|
|
|
#2958 |
|
Zakorzenienie
|
Jest i pierwszy sik do nocnika!
![]() Carmena biedny ten Twój małż...powiedz, że zapraszam, pokażę mu... ![]() Ja robię na 2 dni z 0,5kg mięcha i mam święty spokój od chłopów moich ![]() ---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ---------- cieszę się, że Wam się podobają ![]() Widzisz? A tu nosem Cię wciągłam a buzią wyplułam |
|
|
|
#2959 |
|
Zakorzenienie
|
mi gołąbków też się nigdy nie chce robić - za dużo roboty
a ja tak je uwielbiam . A że moja mama o tym wie, zawsze jak jesteśmy u rodziców moich to wrzuca nam do torby na mrożonki pomrożone gołąbki - kochana jest
|
#2960 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja też...no z mięsem i ryżem, a jak inaczej ?Cytat:
fajnie byś tam kapuchą zawijała nie no żartuję teraz żebyś się nie obraziła zaś ![]() i gratki dla sika ![]() Cytat:
aleeee...mnie Leine naszła teraz i nie wiem czy się nie wziąć na jutro tylko właśnie...teraz mi się chce, a jak przyjdzie co do czego tooo następnym razem weź od mamy też porcję dla mnie
Igorek ur.4.09.2010 Maja 16.04.2014- 26.04.2014 ![]() (na zawsze w moim sercu Aniołku) Edytowane przez Carmenaa_88 Czas edycji: 2013-12-04 o 09:55 |
|||
|
|
|
#2961 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Karmienia do 4 rż też nie popieram Ja na pewno chcę karmić znowu koło 2 lat bo uważam, że to był optymalny okres a córka autentycznie nie chorowała nic a nic. Nawet katarku nie miała ani razu aż do momentu jak poszła do przedszkola oczywiście Miała 3 lata jak poszła i się zaczęło co miesiąc. I tak już 4 lata w kółko. Spokój jest tylko przez lato a zimą zazwyczaj co miesiąc. Chociaż teraz już 2 miesiące wytrzymała. Ale jak znam życie to na święta się rozchoruje Cytat:
Wszystko się może zdarzyć. Kamel też nie miała nadziei i co? A Jull to samo ![]() Zwłaszcza, że u Ciebie były skoki tempki wcześniej tak jak u Jull. Ja to nadziei mieć nie mogę bo u mnie płasko a skok dopiero jak skończyliśmy serduchować więc wiesz, nadziei to ja nie mam Cytat:
|
|
|
#2962 |
|
Zakorzenienie
|
a ja mam ochotę na kopytka...ale tak mi się nie chce robić ( bo nigdy nie robiłam). Jak by teściowa wiedziała o ciązy to by mi pewnie zrobiła ( bo robi takie dobre) Ale raczej nie powiem " mamo zrób no mi kopytek bo w ciąży jestem". Ale zjadłabym akie podpieczone z ciemnym sosem...mniam
Dziewczyny, jutro mam wizytę o 8 także trzymać kciuki usg jutro pewnie nie będe miała, ale pewnie mnie na nie skierują
|
#2963 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny a mam pytanie odnośnie witaminy A, E i F?
Myślę o zakupie witamin dodatkowych dla mnie i dla męża, ale nie wiem czy znajdę je w jednej tabletce czy kupić osobno, czy może narazie się wstrzymać... Czy wy również brałyście jakieś witaminy? maciejka1987 Zamiast kopytek możesz zrobić fajne i proste krokiety ziemniaczane w bułce tartej polecam szybko i bez roboty
Edytowane przez malinOla1 Czas edycji: 2013-12-04 o 10:20 |
|
|
|
#2964 |
|
Zakorzenienie
|
Kotka widzę Cię
Pisz o u Ciebie i maluszka?
|
|
#2965 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Kochane mam pytanko odnośnie lakierów do paznokci. Czy mogłybyście coś mi polecić z ROSSMANA?
Mam chyba z 10 lakierów z essence i ten lakier jest beznadziejny, pomaluję a na drugi dzień odpryski a mam różne kolorki tak wyglądają: ![]() Czy jakbym kupiła z lepszej firmy to się lepiej trzyma czy niekoniecznie?? Cytat:
Cytat:
![]() A Ty masz 3 dni przed i po rano a ja nic już ![]() Ja też mam 3 dni przed ale tż wypompowany, ile on tam przez noc mógł naprodukować, jak on ma tego malutko? Lipa i tyle, o! Chyba był by cud jak by była ciąża i bym całowała Was po stopach, ale niestety... na razie na to nie liczcie ![]() Cytat:
na łatwiznę idzie no Weź porób i zamroź na gorsze czasy bo z niemowlakiem to ciężko cokolwiek zrobić pracochłonne no ale czego się nie robi dla smaku sory... dla świętego spokoju! ---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ---------- Cytat:
na all sprzedają, ja się nie dorobiłam. Mój bierze CENTRUM a tam pełno witamin i tyle.
Edytowane przez Leine Czas edycji: 2013-12-04 o 11:08 |
||||
|
|
|
#2966 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2967 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
VIORIS taki tryb życia jedynie do końca czerwca, a później tylko praca. No chyba, że mimo wszystko uda mi się zaciążyć to zostaną mi tylko zjaęcia . Narazie się nie nakręcam, ale myśle pozytywnie.A w ogóle witam się. Dopiero wstałam i za dużo spałam bo mnie głowa boli z tego przespania.
|
|
#2968 |
|
Wtajemniczenie
|
kwas foliowy łykam już od roku, skoczę do apteki i kupię witaminki, może niedobór powoduje, że z naszych starań narazie nic nie wychodzi. Wczoraj aż mieliśmy małą sprzeczkę, chcemy dzieciątko ale jakoś ciągle u niego problemy ze zdrowiem wychodzą, jak nie urok to sra....ka, a gdzie tu bobaska robić?
|
|
|
|
#2969 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co się stało? Cytat:
Raz na miesiąc idę na żele i mam spokój Co do serduszek i owulki , to wiesz że nie musi być tam gdzie wyznaczyło Ja nawet myślę, że u Juliette właśnie była w innym terminie niż ma wyznaczone A u Kamel jest dzień po i 2 dni przed więc jak widać wszystko możliwe Czekaj czekaj, bo jeszcze do Ciebie przyjedziemy wszystkie i stopy będziemy do całowania podstawiać Cytat:
Myśl pozytywnie jak najbardziej - to ważne
|
|
|
#2970 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do gołąbków, to z 0,5 kg mięsa dla nas jest za mało. Ja potrafię zjeść z 8 dziennie jak już zrobię, więc wystarcza tylko na góra dwa dni ale z kilograma ;P Heheh Moi rodzice robili jeszcze z ryżem i pieczarkami - ale dla mnie to ![]() Wolę normalne, mięsne gółąbczyska ![]() Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:59.

córka dziś na jakieś przedstawienie poszła i o 10.30 wracają więc ja dziś się nie ruszam z łóżka cały dzień bo Tz ja odbierze też 

też już tak chce
że po co mierzyć na początku, że się nie chce od razu nakręcać, a po jednym, dwóch cyklach mówi że żałuje że nie mierzyła bo już mienęły np 2 cykle a ona nawet nie wie czy ma owulkę i kiedy ona jest 

hehe...

a tż mówił, że mnie wołała, nóżki zacisnęła i szybko szybko Na wieczór też się udało. Mam nadzieję, że jutro będzie tak samo a nawet i lepiej! Parę razy się obsika to może zrozumie
) lub taki duży i ma pampersa (półtorej
chyba- zaj.ebiista i ta przejrzystość

3 dni przed serduszko, więc teraz w ogóle już żadnej nadziei... oby szybko przyszedł @ i już nie chce mi się nic mierzyć... nawet serduchowania mi się odechciało
Ja nie chcę liczyć ale w sumie to gdzieś mój 12-14 telefon w życiu
- może akurat się uda i te serducha 3 dni wstecz będą na dziewczynę
ale tylko z mięsem. 

. A że moja mama o tym wie, zawsze jak jesteśmy u rodziców moich to wrzuca nam do torby na mrożonki pomrożone gołąbki
a mam różne kolorki