Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3 - Strona 147 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-04, 09:01   #4381
Ela87
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3

Witam się z rana.
Chyba mam jakieś ciężkie dni, bo nie jestem rozmowna

Kate pozazdrościć takiej postawy ludzi

Czekam na paczkę z apteki. Chociaż jeszcze nie wysłali, ale jak kiedyś dojdzie to może mi się humor poprawi

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-04, 09:06   #4382
asienka213
Wtajemniczenie

a ja dopierp wstalam cori tez dzis nie poszla do p-kola, za to spi u tesciow Musze sie zaraz troche ogarnac i ja stamtad odholowac

Cytat:
Napisane przez kolba Pokaż wiadomość

Asienka my tez walczymy z początkami przeziębienia - odbieram Olę ze zlobka zaraz po obiedzie i śpi juz w domu, bo chcę zeby do piątku sie całkiem wykurowala, bo św Mikołaj do nich przychodzi - o niczym innym nie mówi od dwóch tygodni Wlasnie cichaczem musiałam zejść do garażu i prezent do auta zapakowac i dać jutro paniom Sama mam frajdę z tego "poszukiwania"))
Zdrowka dla Oli
No mi wlasnie tez zalezalo, zeby sie wykurowala do piatku, bo bedzie w p-szkolu Mikolaj A wczoraj z tztem kupilismy stroj Mikolaja i bedzie sie przebieral ehh az sama sie tego nie moge doczekac, musi sie niezle nagimnatyskowac zeby go nie poznala

Cytat:
Napisane przez side85 Pokaż wiadomość

Co do Barbórki zazdroszczę!! Super sprawa. Ja idę jutro z tej samej okazji na Kabaret Młodych Panów (uwielbiam ich) tylko nie doczytałyśmy z koleżankami że to gala "Ślązisz Is Easy - Godej Z Nami" a my wogóle śląśkiego nie znamy pewnie skecze będą mieć po śląsku Już mi wesoło bo jak ja ich widzę to już sie śmieję, a co dopiero jak nie będę wiedziała co mówią
moj tz bylby zachwycony Uwielbia slaska gware w wersji na wesolo

Cytat:
Napisane przez bebe97 Pokaż wiadomość
Ja też nie wiem, co widzą, ale to jest szał. Koniecznie musi chodzic do przedszkola, bo codziennie wycinają w domu jakies potworki i je kolorują a potem sie nimi bawią

Nie śpie od 7.30, przebrałam się, zamknęłam drzwi do sypialni i koniec, nie będe tracić dnia na spanie. Co najwyżej drzemnę na kanapie Zaraz zabieram się za moje wypasione w żelazo śniadanie
o tak, u mnie jest to samo

coraz lepiej wychodzi Ci ranne wstawanie

Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość
Hej
Ja już od samego rańca na nogach byłam na pobraniu krwi i wiecie co? Wchodze tam patrzę 6osób no to pytam kto ostatni, a tu ludzie do mnie że Ja w ciąży i mnie kolejka nie obowiązuje i że nawet kartka wisi .Normalnie kopara mi opadła. Weszłam pierwsza i jeszcze wszyscy chcieli mi miejsca ustąpić Chyba wiem czemu mi się tak udało nie było żadnej starej baby w kolejce Tylko babeczki 35-40 lat, jakiś dziadziuś (też walczył żebym usiadła) i jakaś dziewczyna młoda z facetem. Czyli wniosek jest taki : Są stare baby będą awantury w kolejce

Jem śniadanie i dalej ruszam w miasto załatwiać cokolwiek póki jeszcze mam ochotę
sa jeszcze normalni ludzie na tym swiecie Amen

amelka bardzo ladny wozek

asienka213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-04, 09:15   #4383
cayenneOna
Zadomowienie

No wielki ten mój lokator, wielki..Ale zrobili mi wczoraj wszystkie pomiary i ginka powiedziala, że wszelkie proporcje są bardzo dobre, NIE jak u dziecka cukrzyczki natomiast trzeba to kontrolować, co zresztą zamierzają i reagować w razie co...

Dziewczyny, zrejterowalam, poszłam na zwolnienie od dziś do wtorku, później mam już urlop do końca roku..
Tylko się martwie, że nie wiem co mam robić, w sensie, że jak nie pracuje to czym mam się zająć?! Po ja trochę pracoholik jestem...
Co Wy robicie?
Tak w ogóle to dzien dobry
Oprócz podkładu-serum diora nabyłam wczoraj droga kupna legginsy dla ciężarówek, w tym te z h&m a la skóra z przodu, a co
http://m.hm.com/de/product/15961?art...=FASHION_FRONT
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
cayenneOna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-04, 09:27   #4384
baja_86
Zakorzenienie

Cześć

Cytat:
Napisane przez thidien Pokaż wiadomość
może jakies stażowe? ja dostałam 75 zł wypłaty ze szkoły :P chorobowe swoja drogą (na koniec miesiąca dostaję) plus oddzielnie 75 (wtedy, kiedy wszyscy dostają wypłatę w szkole) :P
nie mam pojęcia, muszę dopytać jak będę w pracy

Cytat:
Hej
Ja już od samego rańca na nogach byłam na pobraniu krwi i wiecie co? Wchodze tam patrzę 6osób no to pytam kto ostatni, a tu ludzie do mnie że Ja w ciąży i mnie kolejka nie obowiązuje i że nawet kartka wisi .Normalnie kopara mi opadła. Weszłam pierwsza i jeszcze wszyscy chcieli mi miejsca ustąpić Chyba wiem czemu mi się tak udało nie było żadnej starej baby w kolejce Tylko babeczki 35-40 lat, jakiś dziadziuś (też walczył żebym usiadła) i jakaś dziewczyna młoda z facetem. Czyli wniosek jest taki : Są stare baby będą awantury w kolejce

Jem śniadanie i dalej ruszam w miasto załatwiać cokolwiek póki jeszcze mam ochotę
no proszę jakie pozytywne niespodzianki od rana

Gratuluje udanych wizyt i potwierdzonych płci

CayenneOna wow rośnie ci duzy chłopak
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-04, 09:31   #4385
Castia
Wtajemniczenie

hej witam się w 7mc no i III trymestrze

jeśli jakaś Basia u nas na wątku gości to przesyłam Najlepsze życzenia

cayenne duży ten twój synek!

kate1623 no widzisz jeszcze ludzie potrafią zaskoczyc pozytywnie

asienka gratuluję CÓRCI!

amelka fajny wózeczek

ja też czekam na Mikołaja - mój brat(chrzestny Malwinki) będzie się przebierał
ciekawe co mi przyniesie

Cytat:
Gratuluje udanych wizyt, zakupów i takie tam
Ela87 padłam

Edytowane przez Castia
Czas edycji: 2013-12-04 o 09:40
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-04, 09:32   #4386
teQiba
Moderator

Gratuluje wszystkich udanych wizyt

Cytat:
Napisane przez cayenneOna
28tydz+6, dziecko ma 42 cm i waży 1603 g. Teqiba możesz na pierwszą stronę walnąć...
A to akurat nie ja
Ale mmhym na pewno sie tym zajmie

Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość
Ah te baby Też kiedyś będę stara to się odwdzięczę
Ale chyba nie bedziesz mlodych dreczyc?

Cytat:
Napisane przez cayenneOna Pokaż wiadomość
Tylko się martwie, że nie wiem co mam robić, w sensie, że jak nie pracuje to czym mam się zająć?! Po ja trochę pracoholik jestem...
Co Wy robicie?
Najgorsze byly pierwsze tygodnie, ja lezalam i tesknilam za praca, strasznie mi sie dni dluzyly i do bani bylo to wszystko...
Ale teraz jezdze po lumpkach, robie wyprawkowe zakupy przez internet, sprzatam, pieke i gotuje - i powiem Ci ze czas znowu leci jak szalony.
Trzeba wpasc w swoj rytm.
Stary 2013-12-04, 09:39   #4387
side85
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do side85

Cytat:
Dziewczyny, zrejterowalam, poszłam na zwolnienie od dziś do wtorku, później mam już urlop do końca roku..
Co Wy robicie?
tak jak napisała teqiba poczatek jest straszny ... Ja jestem na L4 od 13 listopada, też nigdy nic nie dałam zrobić za siebie i płakałam dziewczynom straszliwie! Jęczałam i zgrzytała zębami, przeszłam takie małe załamanie nerwowe więc może i Ciebie to czekać, choć nie życzę ci! Potem zaczyna być coraz to przyjemniej i teraz czas mi strasznie szybko leci i już mąż jest w domu Czasem przyjdzie jakaś koleżanka, mam remont więc codziennie mogę myć podłogi i tak będzie bałagan Trzeba wpaść w leniwą rutynę dnia i odpoczywać dla maleństwa (w twoim wypadku dla dużego maleństwa ) Obiady są coraz bardziej wypaśne od kiedy siedzę w domku Mogę nareszcie np wymyć szafki w środku, posegregować rzeczy w szafach i papierzyska....uwierz że za chwilę będzie ci brakowało czasu

ooo...jeszcze zaczełam chodzić na roraty Jakoś rozczulają mnie teraz małe dzieci z lampionkami i zabijam tym trochę czasu

Edytowane przez side85
Czas edycji: 2013-12-04 o 09:40
side85 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-12-04, 09:39   #4388
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość
hej

jeśli jakaś Basia u nas na wątku gości to przesyłam Najlepsze życzenia
jestem ja dziękuję
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-04, 09:47   #4389
cayenneOna
Zadomowienie

Dygam, że wpadnę w jakaś depresję..Ja tu za bardzo koleżanek nie mam

cayenneOna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-04, 09:53   #4390
asienka213
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
Witam się z rana.
Chyba mam jakieś ciężkie dni, bo nie jestem rozmowna
obudzisz sie porzadnie to i Ci sie gadac zachce

Cytat:
Co Wy robicie?
Oprócz podkładu-serum diora nabyłam wczoraj droga kupna legginsy dla ciężarówek, w tym te z h&m a la skóra z przodu, a co
swietne te leginsy
Jesli chodzi o czas wolny, to bedziesz sie musiala przyzwyczaic Ale tak jak dziewczyny pisza, jest czas na pichcenie, pieczenie, generalne porzadki przed swietami, zajmowanie sie wyprawka, czytanie ksiazek, spotkania z kolezankami, na wizaz oczywiscie i dlugie spanie choc u mnie z tym ostatnim na bakier, bo codziennie trzeba wstac mala zawiesc do p-kola No a jak juz ma sie dzieci to w ogole ten czas szybko leci Mi ucieka doslownie przez palce

Cytat:
dziekuje

i nastepna III trymester

edit : Baja nasza wizazowa barborko, spelnienia najskrytszych marzen i samych cieplych dni w Twoim zyciu

Edytowane przez asienka213
Czas edycji: 2013-12-04 o 09:54
Stary 2013-12-04, 10:05   #4391
mmhym
Zadomowienie

Dzień dobry Paniom

Cytat:
Napisane przez bebe97 Pokaż wiadomość
Polec jakies tabsy pliz.
Costam poczytałam i np. dowiedziałam się, że dupa z mojego jedzenia szynki skoro jej walory zagłuszam żółtym serem i popijam herbatą,bo to hamuje wchłanianie się zelaza z tej szyny. Tak więc nie mozna mięsa łaczyć z wapniem za to łaczyć najlepiej z witamina C. Od jutra kanapki z szynką natka pietruszki, pomidorem i papryką popite sokiem pomarańczowym a na deser kiwi
NO herbata i kawa ogranicza wchłanianie Ja staram się jeść jeszcze dużo jajek, bo ponoć żółtka mają bogate w żelazo, suszone owoce i jak mi dziecko pozwoli na mięso, to mięso świńskie i wątróbkę, ale to rzadko A lekarka tabletki zmieniała mi co miesiąc: po kolei Biofer folik, Tardyferon i teraz Ascofer 3x1

Cytat:
28tydz+6, dziecko ma 42 cm i waży 1603 g. Teqiba możesz na pierwszą stronę walnąć...
gartulacje udanej wizyty Mały pięknie rośnie, wg maszych norm to jest pod 90 centylem, więc nie poza siatką

Cytat:
Napisane przez amelka2006 Pokaż wiadomość
Ja tylko przed snem podzielę się z Wami wiadomościami z usg połówkowego.
Pan doktor powiedział, że wszystkie parametry są w normie, a ruchy czuję słabo ponieważ łożysko mam położone na przedniej stronie. No i nasza córeczka pozostała córeczką.
Gratulacje i brawa za zakup wózka!
Jeśli chcesz dopisz mi jeszcze tydzień ciąży, to wkleję wagę na pierwszą stronę

Cytat:
Napisane przez BeautifulLie Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy np zamiast kimbinezonu moznaby bylo kupić kurtkę? Co myslicie?
Ja mam kombinezon w roz. 56, więc mi pewnie na jakiś miesiąc wystarczy, a później właśnie chcę w kurteczkę ubierać. Myslę, że jak Ci się Staś nie pospieszy, to u Ciebie spokojnie kurtka w kwietniu styknie

Cytat:
gratulacje!!!

Drugie serce
mmhym jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-12-04, 10:13   #4392
Castia
Wtajemniczenie

baja_86 Barbórkową stawiasz!!!

Edytowane przez Castia
Czas edycji: 2013-12-04 o 10:14
Stary 2013-12-04, 10:21   #4393
amelka2006
Raczkowanie

[QUOTE=mmhym;44010227]Dzień dobry Paniom

NO herbata i kawa ogranicza wchłanianie Ja staram się jeść jeszcze dużo jajek, bo ponoć żółtka mają bogate w żelazo, suszone owoce i jak mi dziecko pozwoli na mięso, to mięso świńskie i wątróbkę, ale to rzadko A lekarka tabletki zmieniała mi co miesiąc: po kolei Biofer folik, Tardyferon i teraz Ascofer 3x1

gartulacje udanej wizyty Mały pięknie rośnie, wg maszych norm to jest pod 90 centylem, więc nie poza siatką

Gratulacje i brawa za zakup wózka!
Jeśli chcesz dopisz mi jeszcze tydzień ciąży, to wkleję wagę na pierwszą stronę

Dziękuję. To jest 22 tc.
amelka2006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-04, 10:30   #4394
mona1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez paulina_radom Pokaż wiadomość
Wózek cudny w jakich kolorach?
Ja po wczorajszych wojażach w lumpach padłam jak pies pluto no ale jak bym mogła czegoś nie kupić najgorsze jest to że nie znam płci i kupiłam różowe balerinki i 3 sukieneczki i różową czapeczkę i getry w różyczki i białą bluzeczkę w kropeczki no ale dałam za to wszystko 15 złoty i nie żałuje najwyżej jak urodzę chłopca to uśmiechnę się do którejś mamy dziewczynki i jej wyślę te cudeńka
A co do snów to śni mi się dziecie bardzo często raz dziewczynka raz chłopiec czasem nawet mi się blixniaki śniły i po tym śnie upewniałam się u lekarza czy na pewno jest 1
Uciekam miłego dnia
kiedy poznasz płeć?Do tej pory nic a nic dzidziuś się nie ujawnił? kurde ja bym chyba nie wytrzymała w niewiedzy tak dlugo

Cytat:
Witajcie z rana.
Ja juz w pracy
A wózek oczywiście, że różowy Ale taki koralowy Africa Limited ten kolor się nazywa. Jutro ma kurier dostarczyć.
Miłego dnia Kochane
haha wiedzialam śliczny kolorek, byleby tylko córcia nie zrobila psikusa i nie okazała się chłopczykiem bo będzie siara

Cytat:
Mąż był poprzednim razem. Teraz byłam sama. Płeć już znaliśmy ale chciałam potwierdzić u innego lekarza. Mama tez juz wiedziała. A wózek oczywiście, że różowy. Koralowy. Kolor Africa Limited
.
aj przepraszam ze tak dopytuję, pomyliłam Cię z bebe

Cytat:
Hej

jestem zaskoczona, jak ja gdzieś wchodzę to ludzie dziwnie odwracają glowy w drugą strone

Cytat:
No wielki ten mój lokator, wielki..Ale zrobili mi wczoraj wszystkie pomiary i ginka powiedziala, że wszelkie proporcje są bardzo dobre, NIE jak u dziecka cukrzyczki natomiast trzeba to kontrolować, co zresztą zamierzają i reagować w razie co...

Co Wy robicie?
za☠☠☠iste te legginsy!

Dziewczyny czy u Was też taka piękna pogoda jak u mnie? Słońce tak cudnie świeci, spadam na spacer

Edytowane przez mona1
Czas edycji: 2013-12-04 o 10:32
mona1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-04, 10:48   #4395
teQiba
Moderator

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
jestem ja dziękuję
100 lat Kochana!
Stary 2013-12-04, 11:08   #4396
monkaa321
Zakorzenienie

Wytrzymałam już po glukozie
na początku się strasznie czułam... Mdliło mnie, odbijało mi się, kręciło w głowie ale panie mi otwarły okno i mi przeszło po jakimś czasie
zaraz porządne śniadanie zjem
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje!

monkaa321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-04, 11:33   #4397
kolba
Raczkowanie

To ja tez stawiam bavarię wszystkim bo ja tez Basia Z okazji imienin wlasnie kończy sie piec serniczek - to tez dla Was Dziewczynki!! Jak kto ma ochotę zapraszam!!!)

kolba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-04, 11:36   #4398
magduś2
Wtajemniczenie

GG do magduś2

Dla Wszystkich naszych Baś

21.04.2012

18.03.2014 Agatka
magduś2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-04, 11:38   #4399
teQiba
Moderator

Cytat:
To ja tez stawiam bavarię wszystkim bo ja tez Basia Z okazji imienin wlasnie kończy sie piec serniczek - to tez dla Was Dziewczynki!! Jak kto ma ochotę zapraszam!!!)

100 lat!

I 100 lat dla wszystkich Bas!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-12-04, 11:46   #4400
side85
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do side85

Wszystkiego najlepszego dziewczyny!
moje dziecko od kokosanek szaleje jakby zaraz wyjść miało. W nocy szaleje taks samo, jak się tak nauczy cały czas być ruchliwym to jak to będzie jak wyjdzie On prawie nie śpi a czytałam że dzieci śpią ok 20 godzin w brzuszkach. To moje chyba ma na odwrót...jest jeszcze opcja że mały astronauta rzuca się przez sen
Stary 2013-12-04, 11:50   #4401
asienka213
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mona1 Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy u Was też taka piękna pogoda jak u mnie? Słońce tak cudnie świeci, spadam na spacer
u mnie dokladnie tak samo az zyc sie chce

Cytat:
Napisane przez monkaa321 Pokaż wiadomość
na początku się strasznie czułam... Mdliło mnie, odbijało mi się, kręciło w głowie ale panie mi otwarły okno i mi przeszło po jakimś czasie
kiedy wyniki ??

Cytat:
najlepsze zyczenia ja bym chetnie wpadla na serniczek

Stary 2013-12-04, 11:50   #4402
margo80
Zakorzenienie

ja sem bak

Basiom - wszystkiego naj!!!

mam to hula-hop
a potem wstąpiłam do lumpka i przepadłam. po raz pierwszy wyszłam stamtąd z rzeczami nie tylko dla Ewci, ale przede wszystkim dla synka.
foty zapodam wieczorem, bo teraz musze obiad zrobić i za godzinę do przedszkola jadę.

Ewcia
Przemek
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-04, 11:59   #4403
monkaa321
Zakorzenienie

za wizyty
i wszystkiego najlepszego dla każdej Basi

Cytat:
Hej

po ostatnim razie jaka odmiana super Ci się udało

Cytat:
Napisane przez asienka213 Pokaż wiadomość
Zdrowka dla Oli
No mi wlasnie tez zalezalo, zeby sie wykurowala do piatku, bo bedzie w p-szkolu Mikolaj A wczoraj z tztem kupilismy stroj Mikolaja i bedzie sie przebieral ehh az sama sie tego nie moge doczekac, musi sie niezle nagimnatyskowac zeby go nie poznala
my wczoraj widzieliśmy brodę Mikołaja i się śmiałam że musi sobie kupić taką

Cytat:
kiedy wyniki ??
dziś wieczór, lub jutro do odbioru

Wiecie może, czy per pleśniowy brie marki kaufland jest z mleka pasteryzowanego? bo na opakowaniu nie mogłam znaleźć a ja mam taką ochotę... Tylko bym go jadła z pomidorami a on taki tłusty jest
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje!

Stary 2013-12-04, 12:04   #4404
kate1623
Zadomowienie

Cytat:

Co Wy robicie?
Gratulacje za zdrowego dużego dziecia ,a do zwolnienia idzie przywyknąć mówię Ci to Ja będąca od lipca w domu

Cytat:
Super

Wszystkiego najlepszego dla wszystkich Basiek

Castia gratulacje

Wróciłam do domu to że w przychodni, aż byłam zdziwiona uprzejmością to w autobusach stare baby sprowadziły mnie na ziemię .Co drugiej siatka się zmęczyła i miała własne miejsce .Na szczęście miałam gdzie siedzieć bo inaczej bym pytała co dolega siatkom że muszą siedzieć

Side tak mi narobiłaś ochoty na kokosanki że chwilę odpocznę i muszę sobie zrobić

Maja

Czytam

Edytowane przez kate1623
Czas edycji: 2013-12-04 o 12:07
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-04, 12:12   #4405
monkaa321
Zakorzenienie

castia ode mnie też gratulacje

Stary 2013-12-04, 12:18   #4406
agunia4ever
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
jestem ja dziękuję
Cytat:

To i ode mnie wszystkiego najlepszego dziewczyny

---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ----------

Otrzymałam dzisiaj paczuszkę z gemini. Szybciutko działają

Impossible is nothing

I ślubuję Ci... Szczęśliwa żona od 9.11.2013r.

I kocham Cię ponad wszystko... Szczęśliwa mama od 06.04.2014r.

Sławcio
agunia4ever jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-04, 12:20   #4407
Ela87
Zakorzenienie

Wszystkiego najlepszego Basie

Castia gratuluję

U mnie też piękna pogoda, ale nie chce mi się nic
Mam dużo do roboty, ale nie mam ochoty nic robić

---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ----------

Cytat:
Napisane przez agunia4ever Pokaż wiadomość
Otrzymałam dzisiaj paczuszkę z gemini. Szybciutko działają
U mnie dalej jest w trakcie realizacji Także nie wiem czy w tym tyg. dostanę.

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-12-04, 12:41   #4408
virginia
Zakorzenienie

Dzień dobry!

Wszystkim Basiom najlepsze życzenia!

Cytat:
Już? U mnie 25 tc

Kolba pisałaś ostatnio, że czujesz się jak małe słoniątko. Nie tylko Ty kochana! Też Was chciałam zapytać czy też tak macie. A pomyśleć, że przede mną jeszcze 3 miesiące! Na koniec to się chyba będę toczyć .

Cytat:
Napisane przez cambria04 Pokaż wiadomość
Hahah, ja też dziś zakupiłam włóczkę, a wczoraj zgłębiałam tajniki szydełkowania, może to jakaś ciążowa przypadłość?
Chyba tak! Ja też mam ochotę udziergać coś dla mojego maluszka ale mam dwie lewe ręce jeśli chodzi o robótki ręczne. Jak Wy się uczycie dziewczyny? Polecicie jakieś strony na internecie z tutorialami dla kompletnie zielonych?

Cytat:
Napisane przez ag9 Pokaż wiadomość
Ja lubię piec Ciasta i zapiekanki to jedyne co mi w kuchni wychodzi

I podziwiam Cię że masz tyle siły i energii. Podziel się choć trochę Biegasz do pracy, gotujesz, jeszcze masz siłę na basen... A ja pozmywam 2 talerze i 3 szklanki i muszę pół godziny odpocząć bo na nic nie mam siły
Już bym chciała marzec...
Ja też lubię piec, chyba nawet bardziej niż gotować .
Pracuję już głównie popołudniami i w weekendy więc nie jest tak źle. Ale masz rację, ja też powoli zaczynam coraz szybciej się męczyć itd. Pora chyba zwolnić trochę obroty (co zresztą powoli robię). Tylko, że ja nudy nie znoszę , stąd pewnie też ten pomysł, by zacząć jakieś robótki. Urobić się przy tym nie urobię a zawsze to jakieś zajęcie.
A tego filmiku nie obejrzę, to nie na moje nerwy... Ja ogólnie jestem dość emocjonalna, łatwo się wzruszam, beczę na filmach itd. a w ciąży to już w ogóle... Zwłaszcza, jeśli to takie historie...

Cytat:
Napisane przez frogutka Pokaż wiadomość
Hania ma się dobrze, rośnie, tylko wyszły mi podwyższone leukocyty w moczu Gin przepisał mi Monural-dawkę jednorazową i jutro znów mocz do badania. Proszę o kciuki żeby się poprawiło

Trzymam kciuki za Hanię. Czy wspominałam już, że bardzo podoba mi się to imię?

Cytat:
28tydz+6, dziecko ma 42 cm i waży 1603 g.
Oprocz tego wszystko w porządku, główka do góry odlotu, będą mnie sprawdzać na usg pod katem wagi dziecka...
Gratuluję udanej wizyty!

Cytat:
Ja tylko przed snem podzielę się z Wami wiadomościami z usg połówkowego.
Pan doktor powiedział, że wszystkie parametry są w normie, a ruchy czuję słabo ponieważ łożysko mam położone na przedniej stronie. No i nasza córeczka pozostała córeczką. Dzidzia waży 350 g. i jest cała i zdrowa.
Gratuluję zdrowej córeczki!

A u mnie jakiś wirus. Chorują dzieci brata, którymi jeśli tylko mam chwilkę się opiekuję, choruje już też sam brat. Grypa żołądkowa jakaś. Żeby tylko do mnie te paskudztwo się nie przyplątało .

Mykam popracować.
Miłego dnia dla Was!
I'll be dreaming my dreams with you..
virginia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-04, 12:46   #4409
Castia
Wtajemniczenie

dzięki kobiety

młoda poszła spać, ja trochę posprzątałam w szafkach kuchennych a teraz odpoczywam z kawką. dokończę innym razem jak mnie znowu coś najdzie
Stary 2013-12-04, 12:46   #4410
Trisdom
Zadomowienie

Wszystkim Basiom Wszystkiego najlepszego

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
U mnie też piękna pogoda, ale nie chce mi się nic
Mam dużo do roboty, ale nie mam ochoty nic robić

Ela- to przechodzi z czasem

Cytat:
u mnie dokladnie tak samo az zyc sie chce
To u mnie Twoja pogoda była wczoraj- dzis jest okropnie.

Cytat:
Gratulacje

Wylicytowała właśnie wiaderko Tummy Tub z podstawka za 14 ojro.

O takie:
http://www.google.de/imgres?client=firefox-a&hs=Zks&sa=X&rls=org.moz illa:plfficial&biw=1366 &bih=622&tbm=isch&tbnid=l HLcFnkA3DTsUM:&imgrefurl= http://☠☠☠☠☠☠☠.pl/artykuly,3,187,859,pieleg nacja-niemowl-t-k-piel-w-wiaderku-tummy-tub&docid=7Py-r-Kl4SdQ0M&imgurl=http://☠☠☠☠☠☠☠.pl/☠☠☠☠☠☠☠/images/baza_obrazkow/image/MAMA%252520I%252520DZIECK O/KAPIEL_W_WIADERKU_TOMMY_T UB/Tummy-Tub_mama.jpg&w=272&h=642& ei=riOfUrDqJ4uqhAe9toBI&z oom=1&iact=hc&vpx=1161&vp y=4&dur=3298&hovh=345&hov w=146&tx=134&ty=179&page= 1&tbnh=149&tbnw=63&start= 0&ndsp=35&ved=1t:429,r:34 ,s:0,i:190

Myślała któraś o tym? Używane nie wychodzi jakoś bardzo drogo, a na you tubie same przekonujące filmiki. Chciałabym mała kapać w tym od samego początku- nie boję się podtrzymywania główki. Medyczna praktyka się przydaje w takich przypadkach. Koleżanki mówiły, że nie wiedziały co to kolki albo problemy z niechcącym zasnąć dzieckiem.

Edytowane przez Trisdom
Czas edycji: 2013-12-04 o 12:54
Trisdom jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości