|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnego wątku! | |||
Na plotkowym królujemy, każdą kupę świętujemy |
![]() ![]() ![]() ![]() |
7 | 16,67% |
W pieluszce znów kupa, na plotkowym obgadana nasza grupa |
2 | 4,76% |
Pierwsze ząbki posiadamy gryźć więc wszystko zaczynamy |
2 | 4,76% |
Czas się napić butlę soczku mamy przecież już pół roczku |
17 | 40,48% |
Siadać pięknie zaczynamy, pierwsze ząbki posiadamy |
11 | 26,19% |
Mamusie i dzidziusie VII-VIII |
3 | 7,14% |
Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1321 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy dziś zabawy kupę, wycieramy dzidzi pupę - mamusie VII-VIII 2013 cz.V
Ewa-zdrówka dla Tymusia
![]() czarownica-nie przejmuj się,tylko pisz,co Ci na wątrobie leży.Ja też nie odnoszę się do wszystkich postów,bo doba jest za krótka ![]() Czy ja pisałam już dzisiaj,że znowu o trzeciej miałam pobudkę?Młody ciągle je,i ma kolki w nocy,bo żołądeczek nie nadąża z trawieniem.Czy będę wyrodną matką,drogie koleżanki,jak spróbuję oszukać go w nocy wodą? Może ktoś ma inny pomysł? Będę wdzięczna(podobnie jak mojej mamie kochanej,która teraz przejęła ode mnie juniora,bo widzi,że wyglądam jak nieszczęście ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1322 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Ale sprawdziłam niezawodnym organem pod nazwą: nos i wyszło szydło z worka :P Cytat:
Już nie wspominam o tym, jak mimo tego, że jest nas tu wiele, to jesteśmy SUPER zintegrowane (zaglądnęłam raz na naszą listę na pierwszej stronie i chyba z 95% osób z niej udziela się regularnie), ale jeśli chodzi o rozwój ciąży i dziecka - śmieszne jest to tłumaczenie, że są na różnych etapach, np. Maja Misi umie już sporo rzeczy, których Artur się co dopiero nauczył, a jest między nimi spora różnica wieku, a w ciąży - to tylko lepiej, bo te późniejsze mogą się poradzić tych wcześniejszych odnośnie niektórych rzeczy, jak np. dolegliwości czy badania. No ale jak chcą. Swoją drogą zaglądam czasami na wątek moich poprzednich mamuś, jakie ich dzieci są już duże i jak wiele potrafią... Już się nie umiem doczekać przyszłego roku, wstawania, pierwszych słów, ten rozwój jest cudowny ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1323 |
Zadomowienie
|
Zapomniałam napisać, że my mamy dziś zabawy kupę, sami w domku, pupcia czysta, gotujemy zupę
![]() A Tymus się zlitował nad matką i postanowił pospać troche dłużej niż swoje standardowe 40 min. Dziś słonko swieci, więc jak wstaniemy, zjemy mleczko to pójdziemy na spacerek i może zajrzymy do sklepu i odwiedzimy Mikołaja dla Tatusia - ma nam dostarczyć skarpetki ![]() A najlepsza jestem z prezentem dla TZ, kupiłam mu podkładkę pod myszkę z foto Tymusia, a 2 dni temu mu myszkę zrzuciłam na płytki i myszka nie działa ![]() ![]()
![]() |
#1324 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Buziaki dla Antosia i Laurki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1325 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
To ja jestem chyba bardzo wyrodna bo my dajemy w nocy herbatkę rumiankową z glukozą jak się obudzi i nie chce spać. Zazwyczaj wypije ok 50ml tej herbatki i się uspokaja. Nie chcemy dawać w nocy mleka, bo chcemy odzwyczajać od nocnych karmień. Ostatnio już sypiał od 21 do 6 rano, teraz do ok. 4 śpi. ![]() Zapomniałam najważniejsze ![]() Sto Lat, uśmiechu i samych słonecznych dni dla Antosia i Laurki ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1326 |
Zakorzenienie
|
Ewusia a na ci ci ta glukoza? Chyba ze sa wskazania, bo ja bym nie slodzila.
Mialam dzis nie brac Alicji na dwor bo wczoraj czesto kichala i boje sie ze ode mnie cos lapie (tfu tfu tfu), no ale takie slonko jest ze az szkoda. uspilam ja w wozku i postawilam w pelnym sloncu. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#1327 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#1328 | |||||
Konto usunięte
|
Buziaki dla naszych kochanych pięciomiesieczniaków!!!
![]() U nas nocka w miare, ale maly spal ze mna ![]() Cytat:
Ooooo Matko patologio. ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Ja tak mam, nienadazam za wami i czytam po lepkach i tylko czasem odpowiadam.. ![]() A potem sie dziwie ze jak sama cos napisze to cisza. ![]() Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1329 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja uwazam, ze jak najbardziej mozna kolezanke uczynic chrzestna - pod warunkiem, ze to naprawde ktos Tobie bliski, a nie z braku laku. Mi moja przyjaciolka i chrzestna Lali jest blizsza niz np. szwagierki - stad trzymala Lale do chrztu, czego nie sadze, bym kiedykolwiek zalowala. Jej mąz bedzie teraz chrzestnym Lilo - jesli sie w koncu zbierzemy do chrzczenia, bo mnie tez najbardziej przeraza cala ta oprawa i blichtr, wolalabym nikogusienko oprocz chrzestnych nie zapraszac ![]()
![]() |
#1330 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja mam chrzestnego "obcego" tylko wzajemnie w naszych rodzinach chrzcili takie powiazanie i jak dla mnie spoko. Sama bym wzieła koleżanke, a nawet byłego faceta bo sie zgodził haha ale mieliśmy bliższe osoby. Ja dopiero ogarnełam. Ugotowałam już zupę. Piotrek marudny wiec wiecej czasu musze mu poświecic. Sent from my FUN using Wizaz Forum mobile app |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1331 |
Raczkowanie
|
nie umiem się wbić w rozmowę, mam jakiś parszywy humor
![]() tż powiedział, że będzie więcej pracował bo szef nowy samochód kupił i może nie będzie w ogóle wracał do domu tylko na weekendy ![]() a zawsze miał w zimie 3 miesiące przestoju w pracy i był więcej w domu... a ja sama muszę wszystko, jak zachorowałam to z 39 gorączki musiałam z dzieckiem na rękach do lekarza iść bo nie miałam go z kim zostawić, już nie myślę nawet o jakimś wyjściu w celach rozrywkowych.... a jak zawali śniegiem to chyba umrę z głodu na tej stancji! może jak pojedziemy na święta do rodziców to trochę odpocznę... ehh wyżaliłam się... ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1332 | ||
Zadomowienie
|
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44010358] Właśnie dzisiaj o tym myślałam. Straszny bezsens. Już nie wspominam o tym, jak mimo tego, że jest nas tu wiele, to jesteśmy SUPER zintegrowane (zaglądnęłam raz na naszą listę na pierwszej stronie i chyba z 95% osób z niej udziela się regularnie), ale jeśli chodzi o rozwój ciąży i dziecka - śmieszne jest to tłumaczenie, że są na różnych etapach, np. Maja Misi umie już sporo rzeczy, których Artur się co dopiero nauczył, a jest między nimi spora różnica wieku, a w ciąży - to tylko lepiej, bo te późniejsze mogą się poradzić tych wcześniejszych odnośnie niektórych rzeczy, jak np. dolegliwości czy badania. No ale jak chcą. [/QUOTE] No dokładnie ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1333 |
Zadomowienie
|
To ja skrócie o boże boże bożenko stało się niewyobrażalne antec zjadł pół słoiczka dyni z ziemniakiem ja wiem że to nic wielkiego ale dla nas to krok milowy
Do tego potwierdzam że metoda 3 5 7 dobrze działa na laktacje Oli po klikam jak tylko mały uśnie Podpinam się po co mówił dziewczyny o postach ja też nie zawsze mam czas żeby wszystko przeczytać do każdego postu się odnieść czasem i moje wpisy są niezauważone ale się tym nie przejmuję bo wiem że każda z nas ma mnóstwo teraz na głowie Wysłane z mojego C2105 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#1334 |
Zadomowienie
|
Ewuś-dzięki za odpowiedź.
Wyrzuty sumienia mam straszne,że własne dziecko mam zamiar poić wodą w nocy,zwłaszcza,że moje maleństwo drobniutkie jest ciągle... Właśnie!Do kogo mam wysłać dane dotyczące mojego trzymiesięcznego Szczęścia???Bo już wysyłałam do kogoś w zeszłym tygodniu,ale pewnie coś schrzaniłam.Skleroza to moja siostra ![]() Oliath-no właśnie...cała oprawa mnie przeraża,zwłaszcza,że moją rodzinę stanowią tylko rodzice i starsza córka (bo siostra się mnie wyrzekła ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1335 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1336 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
A kolacja the best ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1337 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1338 |
Zadomowienie
|
Fiazo-dzięki za odp.Mój chrzestny też był obcym dla mnie człowiekiem,ale zawsze jakoś o sobie pamiętaliśmy.O jego śmierci dowiedziałam się po dwóch tygodniach i było mi wtedy bardzo przykro.
Ghia-brawo dla Was ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1339 |
Zadomowienie
|
Lemurki, Oliath my z Tż to samo, najchętniej byśmy po mszy wrócili do domu. U nas ostatecznie będzie 17-18 osób, tylko najbliższa rodzina, rodzice, dziadkowie, rodzeństwo i chrzestni + wyjątkowo siostra taty Tż z mężem bo są nam wyjątkowo bliscy. U nas będzie obiad z deserem + tort. Zastanawiamy się nad kolacją z zakąskami ale raczej odpuścimy.
Oliath współczuję sytuacji z pracą Tż ale chyba Wam to na dobre wyjdzie w ostatecznym rozrachunku Ghia ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1340 |
Zakorzenienie
|
Oliath mamy takie same odczucia odnosnie chrztu. Tez bym tylko chrzestnych zaprosila i tyle.
Sammi i cos ciekawego bylo w Ptaku? Ja sie wybieram do Smyka tam po prezenty dla dzieci. Przyszla moja photoksiazka. Naprawde fajna pamiatka i tylko 20 zl to sie oplaca. Jakosc zdjec zalezy od tego jakie my wyslemy. Szczerze to do 2 moge sie przyczepic a w calym albumie mam ich 47 Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#1341 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() 2. ford mondeo kombi 3. 167cm A u Was co słychać, jak Igi? wcina już coś poza mleczkiem?zjeżdżacie na święta do kuj-pomorskiego? ubrania hehe ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1342 |
Raczkowanie
|
misiaczka jako kierowca ma 15 godzin pracy, czasem się coś przedłuży i dojazdy do pracy, to go nie ma dłużej...
a jak mu zaczynam marudzić to mówi, że jak mi źle to się zwolni i wracamy do rodziców na wioskę i taka z nim rozmowa, a tam mamy jeden pokój i zero perspektyw... truję mu teraz żeby się upominał o solidną podwyżkę (albo o jakąkolwiek podwyżkę!) może byśmy kredyt wzięli na mieszkanie...ale to tylko marzenia... odechciało mi się wszystkiego ![]() jak mały wstanie to idę na dwór, bo ostatnio ciągle tylko balkon... |
![]() ![]() |
![]() |
#1343 |
Wtajemniczenie
|
http://youtu.be/Dny3EMK8p58
No i się poryczałam ![]() Idę sie nacieszyć moją maleńką córeczką...
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1344 |
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny
![]() Dawno mnie nie było ale wiecie... brak czasu. Chciałam trochę popisać ale słyszę Kacperka - już po spaniu. Oczywiście nie jestem z wami na bieżąco ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1346 |
Zakorzenienie
|
Dzwonilam do meza zeby czekolade przywiozl to mnie informuje ze w szafce gdzie ma swoje dokumenty schowal mini snickersy! No wiecie co! Lasuch!
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#1347 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
DOBRZE,ze jesteś ![]() Aczkolwiek my powoli się ewakuujemy na fb może dołączysz? ![]() PERSE,Yevele...???Wy też ![]() my na fb ![]() STO LAT ANTONIUSZKU I LAURENCJO!!!! |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1348 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Zrobie filmik z tym podkladem i będą zdjecia z calego jej zycia, i te usmiechniete, i te zaplakane, od pierwszego spojrzenia jeszcze w szpitalu az po ostatnie ktore zdaze jej zrobic przed urodzinami ![]() Dziekuje, Kochana, za linka do tej cudnej piosenki, ofkozz tez beczę wlasnie ![]() ---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ---------- Aaaa, babeczki, w sobotę mam firmową kolację Wigilijną w centrum kongresowym ![]() ![]() ![]() EDIT: Mikolaj jest dla dzieci, wiec idziemy na bank, cala patologia razem ![]()
Iza ![]() Diablicja ![]() Lilo ![]() Kubulek ![]() Edytowane przez Oliath Czas edycji: 2013-12-04 o 13:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1349 |
Zakorzenienie
|
Idz na oba
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#1350 |
Zadomowienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44009652]Hej!
Z mojej strony (i pewnie ze strony wielu dziewczyn to tak samo wygląda): dziewczyny ja czytam wszystko, co piszecie, ale czasami albo nie mam się jak do czegoś odnieść albo nie mam na to czasu, ale mam w pamięci, że ktoś wspominał o tym (np. o problemach z palcami Czarowniczko, albo o Camilii - dziewczyny ząbkujących pociech). Więc piszcie piszcie, wszystkie jesteście widoczne, tylko wiadomo, jak to z tym odpisywaniem czasami jest...[/QUOTE] U mnie jest bardzo podobnie. Często nie mam czasu na pisanie,cytowanie,czyta się szybciej niż pisze. Polecam program Duck tv ![]() A z muzyki to naesze dwa hiciory ostatnio: 1.Jestem Gabrysia ![]() http://www.youtube.com/watch?v=XLrmumilIDw 2. Koronkowa lambada ![]() http://www.youtube.com/watch?v=0msJS53HUyU
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:39.