|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4411 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3
mnie strasznie plecy bolą jak siedzę dluzej na krzesle, no i brzuch mam wysoko bardzo, kłuje mnie pod tzyzkami, ogólnie kondycja stacza się po równi pochyłej w dół
|
|
|
|
#4412 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Również dołączam sie do jak najlepszych życzeń urodzinowych dla waszystkich Baś Ja wróciłam z zakupów znowu z 3 parami spodni dla Ulki ale dzięki Bogu w większych rozmiarach już, co takich nie mam Dzisiaj, w tych ciucholandach, przyszło mi do głowy, że trzeba się bedzie jakoś elegancko ubrać na Święta Wielkanocne... I mnie - z dodatkowymi kilogramami - i Ulkę w jakieś odświętne ciuszki A to takie malenieństwo będzie
Edytowane przez mmhym Czas edycji: 2013-12-04 o 13:56 |
|
|
|
|
#4413 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za zakup. Na temat wiaderek toczyła się dyskusja właśnie w tym wątku tzn w jego 3 części, więc zapuść sobie szukanie, dziewczyny dużo opisywaly Ewentualnie była to 2 częśc, ale nie mam pewności, wiem że trwała wiele postów
|
|
|
|
|
#4414 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I planuje juz mój powrót do pracy
|
|
#4415 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuje kochane za życzenia imieninowe
Częstuje domową szarlotką i ciastem z kakaową bitą śmietaną i orzechami![]() Imienniczkom życzę wszystkiego dobrego
|
|
|
|
#4416 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Muszę to zgłosić lekarce, bo mi się zdarzały przed ciążą, gdzieś od 13. roku życiua takie dziwne napady, ale lekarz kardiolog nic nie stwierdził. I teraz nie wiem czy te dziwne bicia są od ciąży i to norma czy co?
|
|
|
|
|
#4417 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Lepiej jednak zapytaj gina przy wizycie ![]() Co do bóli od tygodnia miewam niesamowity ból prawego żebra jakby mi ktoś tam nóż wbijał .Nie mam pojęcia czy to mała się tam wpycha czy co .Czasem aż wyć mi się chce z bólu
|
|
|
|
|
#4418 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie dziewczyny!
Nie było mnie tu jakis czas i do nadrobienia mam chyba z 80 stron. Czy ja to w ogóle ogarnę? ![]() Gratuluję wszystkim dorodnych, brykających w brzuchu dzieciaczków . Moja mała fika wciąż koziołki, przemieszcza się i napina. Niestety , to nie miłe uczucie... Jedna potrafię to napięcie rozluźnić. Tydzień temu skręciłam kostkę - na prostej drodze. Pojechałam do ginekologa od razu, żeby sprawdzić, czy wszystko ok i na szczęście małej nic się nie stało. Później pojechałam na ostry dyżur do szpitala, bo kostka stała sie jedną wielką banią. I wiecie ile czekałam? 5 godzin!!!!!!!! I nie ważne ,że w 26 tyg ciązy jestem. Wszyscy sa po urazach i obowiązuje kolejka. Tego to ja juz zrozumiec nie potrafię. Ale co miałam zrobic? Czekałam. Na szczęście kosci całe i tylko skręcenie. Do dziś mam wielka opuchlizne , która nie chce zejść i czuję sie jak ubezwłasnowolniona. Wszystko mi się cięzko robi i brzuch przeszkadza, mimo ,ze dopiero 2,5kg przytyłam. Powinnam w tym tyg. iśc na glukozę i TSH , ale jak?? Czekam juz na moment pełnej sprawności z utęsknieniem. Życzenia dla wszystkich Barbórek |
|
|
|
#4419 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() co do sera to nie wiem, ja ostatnio kupilam presidenta i on jest z pasteryzowanego, geramont chyba tez Cytat:
mmhym ja nie mam takich napadow, wiec nie pomoge
|
|
|
#4420 | |||
|
Moderator
|
Cytat:
A kwestia adresu sie wyjasnila? Cytat:
Cytat:
A skad lekarze wiedza ze cale kosci? Przeciez nie mogli przeswietlenia zrobic... |
|||
|
|
|
#4421 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Zależy czy będę wredną czy zadowoloną z życia starszą panią
![]() Cytat:
![]() Cytat:
najgorsze to czekanie. Ale masz już za sobą Cytat:
![]() Cytat:
Powinni wziąć cię w pierwszej kolejności, no sorry. Ta cholerna służba zdrowia ![]() Możesz w ogóle chodzić ![]() Mam już tylko 87 dni to tp !!! W ogóle moje dziecko na babystrology jakieś takie wychudzone jest :P Edytowane przez koziemleko Czas edycji: 2013-12-04 o 14:27 |
||||
|
|
|
#4422 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też będę myć w wiaderku ale takim zwykłym ![]() Cytat:
też by wartało powiedzieć o tym tylko jeśli mi każe do kardiologa iść to mi się nie chce ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#4423 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Uwierzcie mi ,ze mam dosć tego lezenia i nic nierobienia. Wspołczuję wszystkim , którzy musza leżeć i o wszystko prosić otoczenie ![]() Pociesza mnie jednak fakt, że córeczka w brzuszku ma się dobrze
|
|
|
|
|
#4424 |
|
Zakorzenienie
|
Ela u mnie też pisze że w trakcie realizacji, poczekamy sobie
|
|
|
|
#4425 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jakoś chociaż do toalety musze się dostać. No ale poza tym, to o wszystko muszę prosić . Masakra!A co do dni ciązy, to moja starsza córka kupiła metr krawiecki i odcina po 1 cm codziennie. i dziś mamy 100-dniówkę Oj , zblizają nam się wszystkim szczęśliwe dni wielkimi krokami
|
|
|
|
|
#4426 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tylko że jak to przedciążowj to było prawdziwe kołatanie, tak teraz nie wiem, bo ono jakoś tak nieregularnie wtedy bije, a nie po prostu mocniej i szybciej. Z żebrami nie pomogę, ale to pewnie już Majka... Pomaga jak zmieniasz pozycję? Cytat:
Ja to mam kilka razy dziennie - zwłaszcza jeśli położę się na boku. Cytat:
A dziecko masz zgrabne po prostu ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#4427 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4428 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#4429 | ||
|
Moderator
|
Wow - to już zaraz.
A w ogóle przypomniałaś mi, że przecież dzisiaj mam 100-dniówkę No to stawiam po bezalkoholowym ![]() ![]() Cytat:
To często ![]() ---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4430 | |
|
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczynki
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#4431 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Tu jest link: http://zasadyzywienia.pl/zelazo.html A tu streszczenie dla leniwych ![]() Nie mogę znaleźć art. o wątróbce w historii, ale na pewno coś znajdziesz, jak wpiszesz w google. Na polepszenie lub pogorszenie wchłaniania żelaza wpływają: witamin C - zwiększa jajka – zmniejszają, ziarnach pszenicy – zmniejsza wapń – zmniejsza wchłanianie (produkty bogate w ten składnik powinny być spożywane oddzielnie z produktami będącymi źródłem żelaza). kawa, herbata, oregano – utrudniająwchłanianie, szpinak (często kojarzony z żelazem) – tak naprawdę utrudnia jego wchłanianie, zawiera bowiem aż dwie substancje chemiczne utrudniające wchłanianie: polifenole i kwas szczawianowy, suche nasiona roślin strączkowych (w tym soja) – zmniejsza mleko i jego przetwory – zmniejszają gujawa, papaja, owoce cytrusowe, jabłka, gruszki, ananasy – zwiększają sałata, ziemniaki, papryka, pomidory, brokuły, kapusta – zwiększają kapusta kiszona – umiarkowanie zwiększa. wapń i żelazo zablokują wchłanianie siebie nawzajem. Cytat:
coś takiego właśnie, dziękować Ja niestety, GP jakieś szmery usłyszał... I czekałam od 16 września [!!] na termin badania kardio... 10 grudnia dopiero będę mieć echo. Człowiek może zejść na zawał zanim się zastanowią, kiedy łaskawie mają czas mnie przyjąć... I nie żartuję wcale! Siostrze mojej dobrej kumpeli autentycznie 3 dni po pogrzebie przyszło zawiadomienie o dacie badania dla dziecka... Niech powtórzę się tutaj - DZIECKA... A więc, jeśli dozipię do wtorku, to napiszę. Edytowane przez ladylazarusIE Czas edycji: 2013-12-04 o 16:15 |
||
|
|
|
#4432 |
|
Raczkowanie
|
Czesc kobietki.
![]() Nie było mnie dwa dni. Z uwagi na gorsze samopoczucie. W sumie to myślałam, że maly zaraz wyjdzie. Tak nisko czułam ruchy, bardzo nieprzyjemne uczucie. Byłam u lekarza i dostałam skierowanie do szpitala. Jutro z samego rana jade. Trzymajcie kciuki,żeby było wszystko dobrze. Gratuluje poznani płuci oraz udanych zakupów. Sent from my C6903 using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
#4433 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pisałyście o anemii, ja też miałam gorsze wyniki i dostałam recepte na Sorbifer Durules- żelazo. Już pani w aptece mówiła, że jest b.dobry, a na badaniach krwi w szpitalu ginka powiedziała, że już widać po wynikach poprawę, także u mnie działa. I rzeczywiście po miesiącu wyniki się poprawiły. yoki współczuje skręconej kostki Ale dziś imprezowo na wątku- gratuluje studnióweczek
|
|
|
|
|
#4434 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Tak dodali adres w poniedziałek i wtedy też od razu zrobiłam przelew
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale ja mam tylko 20 produktów do spakowania ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Wszystkiego najlepeszego ![]() ---------- Dopisano o 16:24 ---------- Poprzedni post napisano o 16:21 ---------- Cytat:
Cytat:
oczywiście będą
|
|
#4435 |
|
Rozeznanie
|
chyba się wybiorę jutro na glukozę... już ją zakupiłam, więc w sumie im szybciej pójdę, tym szybciej będę miała z głowy, nie?
![]() niezbyt długo się nacieszyłam porządkiem, który skrżetnie produkowałam przez prawie 2 tygodnie wyrzucając papiery i śmieci sprzed lat, w naszymmałym pokoju - dzisiaj na dobre zaczęliśmy remont tego nieco większego, więc... znowu wszystkie graty (prawie, bo część poszła do rodziców) zawalają mi przestrzeń... jutro kujemy kawałek komina - tynk odpada i ściana pęka zrobię małego remontowego off-topa bo mam pytanie odnośnie listewek na brzegach podłoga-ściana mamy teraz masywne, i nie wiem, czy szmienić na mniejsze (węższe), czy się całkiem tego pozbyć - no właśnie nie wiem jak to funkcjonuje bez, niby z nimi nieco łatwiej i się ściana nie pobrudzi np. od mokrej szmaty, z drugiej... chyba wolałabym się w końcu tego pozbyć (ale że będziemy kłaść panele, to chyba lepiej jednak z tą listwą?) masakra... jak pomyślę, że to dopiero początek, a potem jeszcze czeka zamienianie naszego obecnego pokoju na pokój dziecia... to i się tym ekscytuję, i boję zarazem
|
|
#4436 |
|
Raczkowanie
|
Kochane, podczytuje Was w wolnych chwilach, witam się w 27 tygodniu i III trymestrze... ale zleciało ;o moje dziecko w 26t4d miało 1200g, duże jak na ten etap ciąży;p gin stwierdził, że jak będzie tak rosło to będziemy rozważać cesarkę bo ja ogólnie drobna jestem..;/ ale narazie się nie nastawiam, zobaczymy jak będzie.
Przez Was dwa dni temu też zrobiłam zakupy na gemini, za ponad 200zł;p ale głupot nie nakupiłam. http://allegro.pl/duza-torba-podrozn...757346027.html Czy myślicie, że taka torba do szpitala wystarczy czy będzie za mała... szlafrok, ręczniki, koszula, kapcie, kosmetyki... mam wątpliwości czy będzie wystarczająca... chociaż z drugiej strony nie chcę brać walizki na kółkach;p, w razie czego zawsze Tż coś może jeszcze donieść... Może doradzą jakieś doświadczone już w tym temacie mamy?
nasza Kropeczka ))) http://babystrology.com/tickers/baby...=4&babycount=1 http://www.suwaczki.com/tickers/oar843r82jacc1em.png Edytowane przez Rossa1988 Czas edycji: 2013-12-04 o 16:30 |
|
|
|
#4437 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a poźniej z mężem stwierdziliśmy że płeć nie jest dla nas wazna najważniejsze żeby było zdrowe ale ja mam jakies takie podświadome uczucie że pod moim sercem mieszka Antosia chociaż imię jeszcze nie do końca zaakceptowane a w ogóle to miała być Magdalena i już sie mmi odmieniło :P i tylko tyle ale pewności nie mam i będzie to nasza wiosennna niespodzianka ![]() ---------- Dopisano o 16:32 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ---------- Cytat:
Moi faceci Adaś Edytowane przez paulina_radom Czas edycji: 2013-12-04 o 16:34 |
||
|
|
|
#4438 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4439 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kilka dni temu na wątku pytałam o tabletki jakie bierzecie i była wielka dyskusja w tym zwrócono mi uwagę na witaminę C bo mam brać dwie dziennie. Poczytałam i zmniejszyłam sobie sama dawkę do 1 tabletki. Teraz jednak się zastanawiam, bo skoro lekarz mi to zalecił i to dobry specjalista to może chodziło właśnie o to że to pomaga mi wchłaniać żelazo skoro mam je brać też dwa razy dziennie Mój lekarz chyba ma rację jak mówi że to on prowadzi ciąże nie doktor Google ![]() Cytat:
https://www.google.pl/search?q=bia%C...h=655#imgdii=_ |
||
|
|
|
#4440 | ||
|
Moderator
|
Nie wiem jak to sie stalo
![]() Dziekuje ![]() No to fajnie ze dodali adres, czyli ogarniaja wszystko - to dobrze ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:48 ---------- Poprzedni post napisano o 16:45 ---------- Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:35.

ale dzięki Bogu w większych rozmiarach już, co takich nie mam
- i Ulkę w jakieś odświętne ciuszki
A to takie malenieństwo będzie 
za zakup.
Ewentualnie była to 2 częśc, ale nie mam pewności, wiem że trwała wiele postów
Muszę to zgłosić lekarce, bo mi się zdarzały przed ciążą, gdzieś od 13. roku życiua takie dziwne napady, ale lekarz kardiolog nic nie stwierdził. I teraz nie wiem czy te dziwne bicia są od ciąży i to norma czy co?
.Nie mam pojęcia czy to mała się tam wpycha czy co 

Także nie wiem czy w tym tyg. dostanę.

też by wartało powiedzieć o tym tylko jeśli mi każe do kardiologa iść to mi się nie chce 

żonka 27.07.2013
II kreski 30.07.2013