|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4411 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3
mnie strasznie plecy bolą jak siedzę dluzej na krzesle, no i brzuch mam wysoko bardzo, kłuje mnie pod tzyzkami, ogólnie kondycja stacza się po równi pochyłej w dół
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4412 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Również dołączam sie do jak najlepszych życzeń urodzinowych dla waszystkich Baś ![]() ![]() ![]() Ja wróciłam z zakupów znowu z 3 parami spodni dla Ulki ![]() ![]() Dzisiaj, w tych ciucholandach, przyszło mi do głowy, że trzeba się bedzie jakoś elegancko ubrać na Święta Wielkanocne... I mnie - z dodatkowymi kilogramami ![]() ![]() ![]() Edytowane przez mmhym Czas edycji: 2013-12-04 o 12:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4413 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na temat wiaderek toczyła się dyskusja właśnie w tym wątku tzn w jego 3 części, więc zapuść sobie szukanie, dziewczyny dużo opisywaly ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4414 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
I planuje juz mój powrót do pracy ![]()
![]() |
#4415 |
Zakorzenienie
|
Dziękuje kochane za życzenia imieninowe
![]() ![]() Imienniczkom życzę wszystkiego dobrego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4416 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4417 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Co do bóli od tygodnia miewam niesamowity ból prawego żebra jakby mi ktoś tam nóż wbijał ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4418 |
Raczkowanie
|
Witajcie dziewczyny!
Nie było mnie tu jakis czas i do nadrobienia mam chyba z 80 stron. Czy ja to w ogóle ogarnę? ![]() Gratuluję wszystkim dorodnych, brykających w brzuchu dzieciaczków . Moja mała fika wciąż koziołki, przemieszcza się i napina. Niestety , to nie miłe uczucie... Jedna potrafię to napięcie rozluźnić. Tydzień temu skręciłam kostkę - na prostej drodze. Pojechałam do ginekologa od razu, żeby sprawdzić, czy wszystko ok i na szczęście małej nic się nie stało. Później pojechałam na ostry dyżur do szpitala, bo kostka stała sie jedną wielką banią. I wiecie ile czekałam? 5 godzin!!!!!!!! I nie ważne ,że w 26 tyg ciązy jestem. Wszyscy sa po urazach i obowiązuje kolejka. Tego to ja juz zrozumiec nie potrafię. Ale co miałam zrobic? Czekałam. Na szczęście kosci całe i tylko skręcenie. Do dziś mam wielka opuchlizne , która nie chce zejść i czuję sie jak ubezwłasnowolniona. Wszystko mi się cięzko robi i brzuch przeszkadza, mimo ,ze dopiero 2,5kg przytyłam. Powinnam w tym tyg. iśc na glukozę i TSH , ale jak?? Czekam juz na moment pełnej sprawności z utęsknieniem. Życzenia dla wszystkich Barbórek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4419 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() co do sera to nie wiem, ja ostatnio kupilam presidenta i on jest z pasteryzowanego, geramont chyba tez Cytat:
![]() mmhym ja nie mam takich napadow, wiec nie pomoge
![]() ![]() |
![]() |
#4420 | |||
Moderator
|
Cytat:
A kwestia adresu sie wyjasnila? Cytat:
![]() Cytat:
![]() A skad lekarze wiedza ze cale kosci? Przeciez nie mogli przeswietlenia zrobic... |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4421 | ||||
Zakorzenienie
|
Zależy czy będę wredną czy zadowoloną z życia starszą panią
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Powinni wziąć cię w pierwszej kolejności, no sorry. Ta cholerna służba zdrowia ![]() Możesz w ogóle chodzić ![]() Mam już tylko 87 dni to tp !!! W ogóle moje dziecko na babystrology jakieś takie wychudzone jest :P Edytowane przez koziemleko Czas edycji: 2013-12-04 o 13:27 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4422 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4423 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Uwierzcie mi ,ze mam dosć tego lezenia i nic nierobienia. Wspołczuję wszystkim , którzy musza leżeć i o wszystko prosić otoczenie ![]() Pociesza mnie jednak fakt, że córeczka w brzuszku ma się dobrze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4424 |
Zakorzenienie
|
Ela u mnie też pisze że w trakcie realizacji, poczekamy sobie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4425 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A co do dni ciązy, to moja starsza córka kupiła metr krawiecki i odcina po 1 cm codziennie. i dziś mamy 100-dniówkę ![]() Oj , zblizają nam się wszystkim szczęśliwe dni wielkimi krokami ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4426 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Z żebrami nie pomogę, ale to pewnie już Majka... Pomaga jak zmieniasz pozycję? Cytat:
Ja to mam kilka razy dziennie - zwłaszcza jeśli położę się na boku. Cytat:
A dziecko masz zgrabne po prostu ![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4427 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4428 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4429 | ||
Moderator
|
Wow - to już zaraz.
A w ogóle przypomniałaś mi, że przecież dzisiaj mam 100-dniówkę ![]() ![]() No to stawiam po bezalkoholowym ![]() ![]() Cytat:
![]() To często ![]() ---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4430 | |
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczynki
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4431 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Tu jest link: http://zasadyzywienia.pl/zelazo.html A tu streszczenie dla leniwych ![]() Nie mogę znaleźć art. o wątróbce w historii, ale na pewno coś znajdziesz, jak wpiszesz w google. Na polepszenie lub pogorszenie wchłaniania żelaza wpływają: witamin C - zwiększa jajka – zmniejszają, ziarnach pszenicy – zmniejsza wapń – zmniejsza wchłanianie (produkty bogate w ten składnik powinny być spożywane oddzielnie z produktami będącymi źródłem żelaza). kawa, herbata, oregano – utrudniająwchłanianie, szpinak (często kojarzony z żelazem) – tak naprawdę utrudnia jego wchłanianie, zawiera bowiem aż dwie substancje chemiczne utrudniające wchłanianie: polifenole i kwas szczawianowy, suche nasiona roślin strączkowych (w tym soja) – zmniejsza mleko i jego przetwory – zmniejszają gujawa, papaja, owoce cytrusowe, jabłka, gruszki, ananasy – zwiększają sałata, ziemniaki, papryka, pomidory, brokuły, kapusta – zwiększają kapusta kiszona – umiarkowanie zwiększa. wapń i żelazo zablokują wchłanianie siebie nawzajem. Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja niestety, GP jakieś szmery usłyszał... I czekałam od 16 września [!!] na termin badania kardio... 10 grudnia dopiero będę mieć echo. Człowiek może zejść na zawał zanim się zastanowią, kiedy łaskawie mają czas mnie przyjąć... I nie żartuję wcale! Siostrze mojej dobrej kumpeli autentycznie 3 dni po pogrzebie przyszło zawiadomienie o dacie badania dla dziecka... Niech powtórzę się tutaj - DZIECKA... A więc, jeśli dozipię do wtorku, to napiszę. Edytowane przez ladylazarusIE Czas edycji: 2013-12-04 o 15:15 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4432 |
Raczkowanie
|
Czesc kobietki.
![]() Nie było mnie dwa dni. Z uwagi na gorsze samopoczucie. W sumie to myślałam, że maly zaraz wyjdzie. Tak nisko czułam ruchy, bardzo nieprzyjemne uczucie. Byłam u lekarza i dostałam skierowanie do szpitala. Jutro z samego rana jade. Trzymajcie kciuki,żeby było wszystko dobrze. Gratuluje poznani płuci oraz udanych zakupów. Sent from my C6903 using Wizaz Forum mobile app |
![]() ![]() |
![]() |
#4433 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pisałyście o anemii, ja też miałam gorsze wyniki i dostałam recepte na Sorbifer Durules- żelazo. Już pani w aptece mówiła, że jest b.dobry, a na badaniach krwi w szpitalu ginka powiedziała, że już widać po wynikach poprawę, także u mnie działa. I rzeczywiście po miesiącu wyniki się poprawiły. yoki współczuje skręconej kostki Ale dziś imprezowo na wątku- gratuluje studnióweczek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4434 | ||||||
Zakorzenienie
|
Tak dodali adres w poniedziałek i wtedy też od razu zrobiłam przelew
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale ja mam tylko 20 produktów do spakowania ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Wszystkiego najlepeszego ![]() ---------- Dopisano o 16:24 ---------- Poprzedni post napisano o 16:21 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4435 |
Rozeznanie
|
chyba się wybiorę jutro na glukozę... już ją zakupiłam, więc w sumie im szybciej pójdę, tym szybciej będę miała z głowy, nie?
![]() niezbyt długo się nacieszyłam porządkiem, który skrżetnie produkowałam przez prawie 2 tygodnie wyrzucając papiery i śmieci sprzed lat, w naszymmałym pokoju - dzisiaj na dobre zaczęliśmy remont tego nieco większego, więc... znowu wszystkie graty (prawie, bo część poszła do rodziców) zawalają mi przestrzeń... jutro kujemy kawałek komina - tynk odpada i ściana pęka zrobię małego remontowego off-topa bo mam pytanie odnośnie listewek na brzegach podłoga-ściana mamy teraz masywne, i nie wiem, czy szmienić na mniejsze (węższe), czy się całkiem tego pozbyć - no właśnie nie wiem jak to funkcjonuje bez, niby z nimi nieco łatwiej i się ściana nie pobrudzi np. od mokrej szmaty, z drugiej... chyba wolałabym się w końcu tego pozbyć (ale że będziemy kłaść panele, to chyba lepiej jednak z tą listwą?) masakra... jak pomyślę, że to dopiero początek, a potem jeszcze czeka zamienianie naszego obecnego pokoju na pokój dziecia... to i się tym ekscytuję, i boję zarazem
#4436 |
Raczkowanie
|
Kochane, podczytuje Was w wolnych chwilach, witam się w 27 tygodniu i III trymestrze... ale zleciało ;o moje dziecko w 26t4d miało 1200g, duże jak na ten etap ciąży;p gin stwierdził, że jak będzie tak rosło to będziemy rozważać cesarkę bo ja ogólnie drobna jestem..;/ ale narazie się nie nastawiam, zobaczymy jak będzie.
Przez Was dwa dni temu też zrobiłam zakupy na gemini, za ponad 200zł;p ale głupot nie nakupiłam. http://allegro.pl/duza-torba-podrozn...757346027.html Czy myślicie, że taka torba do szpitala wystarczy czy będzie za mała... szlafrok, ręczniki, koszula, kapcie, kosmetyki... mam wątpliwości czy będzie wystarczająca... chociaż z drugiej strony nie chcę brać walizki na kółkach;p, w razie czego zawsze Tż coś może jeszcze donieść... Może doradzą jakieś doświadczone już w tym temacie mamy? ![]()
nasza Kropeczka ![]() http://babystrology.com/tickers/baby...=4&babycount=1 http://www.suwaczki.com/tickers/oar843r82jacc1em.png Edytowane przez Rossa1988 Czas edycji: 2013-12-04 o 15:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#4437 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:32 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ---------- Cytat:
![]()
Moi faceci ![]() ![]() ![]() Edytowane przez paulina_radom Czas edycji: 2013-12-04 o 15:34 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4438 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4439 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() https://www.google.pl/search?q=bia%C...h=655#imgdii=_ |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4440 | ||
Moderator
|
Nie wiem jak to sie stalo
![]() Dziekuje ![]() No to fajnie ze dodali adres, czyli ogarniaja wszystko - to dobrze ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:48 ---------- Poprzedni post napisano o 16:45 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:17.