|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: tytuł III części | |||
| Mleko już mi nie smakuje, teraz sobie kartofla spróbuje! |
|
1 | 2,70% |
| Mm, kp? To była rozgrzewka, teraz już będzie tylko marchewka! |
|
0 | 0% |
| Mamo, tato, robotę dla was mam, pampers przecież nie przewinie się sam! |
|
3 | 8,11% |
| Już przed nami wielkie szczęście, pierwsze święta razem wreszcie! |
|
6 | 16,22% |
| Tu uśmieszek, tam koleczka, podejdź mamo do łóżeczka. |
|
2 | 5,41% |
| Główkę ładnie podnosimy, do mamusi się tulimy. |
|
7 | 18,92% |
| Czy to KaPe, czy eMeM, będę duży, ja to wiem! |
|
1 | 2,70% |
| Kochamy nasze pociechy, bezcenne są ich uśmiechy. |
|
3 | 8,11% |
| Chociaż nocki nieprzespane- nasze dzieci przekochane. |
|
0 | 0% |
| Mleczko piję, szybko rosnę, wnet i tatę ja przerosnę. |
|
3 | 8,11% |
| Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek. |
|
11 | 29,73% |
| Głosujący: 37. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2461 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy, cz.
Dzieki dziewczyny za odp.
J atez nic nie szykuje ale mama i tesciowa pytaly co zrobic wymyslilam tylko rybe pieczona i pierogi ze szpinakiem.
|
|
|
|
#2462 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy, cz.
Przyszły mi fioletowe papilotki w motylki
![]() ![]() Na chrzciny chcemy upiec muffinki o takie http://www.mojewypieki.com/przepis/babeczki-dla-michala i mam też fioletową masę cukrową i wycinaczki motylkowe, więc będą motylkowe ozdoby I ogólnie wymyśliłam sobie motylkowe dekoracje, oczywiście fioletowe![]() Nie chce mi się bawić w kwiatki![]() ---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ---------- Cytat:
U nas nie jada się pierogów, ale świetny pomysł Masz jakiś przepis?
|
|
#2463 |
|
Wtajemniczenie
|
hejo
![]() My po wizycie u pediatry.Mam kupic Lilce Nutrition na ulewanie.Dodatkowo mamy zrobic badanie moczu.Lilka w ciągu 2 tyg przybrała 300 gr.Lekarka mówi ze to dobry wynik.Teraz moja klusia wazy 6775 Co do wkładania paluszków w gardło to prawdopodobnie jest to objaw ząbkowania.Tyle ze te ząbki wcale nie musza na dniach wyjsc.Pochwale się-udało mi się sprzedac laktator za..uwaga-180zl!jestem bardzo happy-nie sądziłam ze ktos to kupi ![]() Zamowiłam tez Lilce mate piankową ![]() Ogolnie to mam wielkiego głoda.dzis na sniadanie tylko twarog z cynamonem zjadłam.Na obiadzik za to pyszne flaczki zaraz poszukam jakis dukanowskich potraw wigilijnych.gdzies kiedys mi mrugnoł bigos dukana dobrze ze akurat wypada mi w swieta faza naprzemiennaPW Jesli chodzi o wage to powoli spada.W chwili obecnej brakuje mi 2 kg do wagi sprzed ciąży a do wymarzonej 25 dluuuga droga przede mna![]() edit:do wymarzonej wagi brakuje 27 kg Edytowane przez policzanka Czas edycji: 2013-12-04 o 14:04 |
|
|
|
#2464 |
|
Raczkowanie
|
jestem leniem i nie chce mi sie robic obiadu
![]() jak by ktos chcial wiedziec to bioderka ok. do kontroli za 3 miesiace. Edytowane przez inezka92 Czas edycji: 2013-12-04 o 14:05 |
|
|
|
#2465 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. Ty się martwisz o szklane dzrzwiczki ja o telewizor ![]() 3. Szkoda, że brat nie będzie na wigili. Według mnie tak odświętnie fajnie zjeść wspólnie z całą rodziną kolacje/wigilię ![]() W domu to ja mogę codziennie. |
|
|
|
|
#2466 |
|
czyli Endżi
|
Już po szczepieniu. Dramat był okropny, biedactwo tak wyło, że szok
Pierwsze dwie sekundy myślałam, że będzie ok, ale jak tylko mały się skapnął co się dzieje, to uderzył w masakryczny ryk Oboje z tż pocieszaliśmy, ja nawet zdesperowana wyciągnęłam w kącie na korytarzu cyca i się pozakrywałam, ale nawet pierś niespecjalnie go pocieszyła ![]() Bogom dzięka, że dopilnowałam żeby na sesji szczepienia były tylko po 2 wkłucia, bo tż gadał, że spoko, mogą być 4, na pewno będzie ok Sam teraz na własne oczy zobaczył swoje ok - no i co mniej więcej przeżywałam w tych szpitalach z małym. Co za okropność ![]() Teraz klusek śpi pod kocykiem wtulony w tatę ![]() Waży bagatelka 7,4 kilo ---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ---------- Motylku, babeczki to super pomysł, też jestem ich fanką ![]() A co do wyżerki w święta, to ja z uwagi na kp standardowo odpuszczam jakieś kapusty i grochy. Resztę wcinam, bo oboje lubimy i nam to służy
|
#2467 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
my jutro mamy kontrole u ortopedy..ciekawe po czym pozna ze zwpanienia zaniknęły..Angel faktycznie klusek z Twojego synka!Razem z Fifim Karolson to wątkowe koksiki ![]() Biedny Juluś..Oj biedne te Nasze brzdące z tymi szczepieniami.. |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2468 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
za wagę Lilki i za sprzedaż laktatora ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#2469 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kolezanka moja ktora tylko na kp zaczela za namowa lekarki podawac narchewke jak mlody skonczyl 4miesiace i zaluje kupy smierdza, wszystko brudne a mogla z tym.poczekac Cytat:
pstraga w galarecie grzybowa czerwony barszcz czysty lososia ziemniaki ciasto marchewkowe i tyle Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#2470 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
brawo! Jak ja się cieszę, że studia mam już za sobą Cytat:
Na pewno zrezygnuję z grochu, grzybów i kapusty. Ale karpiowi w śmietanie się nie oprę, chociaż kawałeczek skubnę ![]() Cytat:
Moje dziecko cały dzień jakieś takie dziwne jest.. co chwilę przysypia i się budzi, najlepiej mu na rączkach, jakiś taki niespokojny i nie swój jest. Pewnie to po wczorajszym szczepieniu. |
|||
|
|
|
#2471 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a brat Was nie zaporsił?? to faktycznie dziwnie jakoś .. jak ktoś chce u siebie zrobić to ok ale powinien zaprosić wszytskich ktorzy sa zawsze na wigili w domu rodzinnym ..
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2472 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
moja ostatnio w dwa tyg pol kilo przybrala. i tez do mleka dodaje swojej zageszczacz, ale to przez refluks zoladkowy...
Edytowane przez inezka92 Czas edycji: 2013-12-04 o 14:55 |
|
|
|
|
#2473 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() grochu i tak nie jem bo nie lubię, uszka będą też z pieczarkami więc luzik
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2013-12-04 o 14:59 |
|
|
|
|
#2474 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szpinak podsmażam z odrobiną czosnku, dodaję sól, trochę pieprzu i można z lyżkę śmietany. Dumam czy dodawać twaróg/fetę? Ciasto na pierogi robię bez jajka bo wg mnie są wtedy delikatniejsze. Cytat:
![]() Miałam dziś posiedzieć a nie mam czasu póxniej do teściowej jeszcze (Basia ). Zmykam bo Małż z Zuzią zaraz będą.
|
||
|
|
|
#2475 |
|
Zakorzenienie
|
Mały koksik
![]() Też myślę, że Filip będzie ważył coś 7 kilo Jutro też idziemy do szczepienia. Już mi żal Filipka. |
|
|
|
#2476 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny, a wy kapiecie dzieci w ten sam dzien co mialy szczepienie ?
|
|
|
|
#2477 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2478 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Telewizor mam tam gdzie szklane drzwiczki, więc też będzie osłonięty. Cytat:
Duży Julek ![]() No nie zaprosił, chyba za duży tłok dla niego?On chyba jest pod wpływem mojej bratowej, ona zawsze się odcinała.
|
|
#2479 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tylko na chwilke z pytaniem, uzywam do odciagania kataru aspirator do nosa z NUK, nie podraznia on blony sluzowej to moge go nawet co 2h uzywac? Tylko jak mu ten katar odciagam to jest w miare spokojny i nie ma wtedy tego paskudnego kaszlu. Bo u nas na dluzsza mete lezenie na brzuchu sie nie sprawdza, on i tak tego nie lubi a teraz jak jest chory to juz calkiem jest awantura...
|
#2480 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po szczepieniu może pojawić się gorączka, tym bardziej bym wykąpała ale w chłodniejszej wodzie żeby zbić temp ---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ---------- MsLullaby ja wychodzę z założenia, że lepiej przy katarze odciągać fridą/katarkiem czy innym aspiratorem niż dopuścić do zapalenia oskrzeli. |
|
|
|
|
#2481 |
|
BAN stały
|
Kurcze, mam problem. Zauwazylam, ze Jasiek nie trzyma rowno oczek, tzn jedno mu lekko ucieka, jakby zezuje.
|
|
|
|
#2482 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:29 ---------- Cytat:
Zez u noworodków występuje często i zanika, gdy tylko wzmocnią się mięśnie oka. Powinno to jednak stać się do 16 tygodnia Edytowane przez inezka92 Czas edycji: 2013-12-04 o 15:36 |
||
|
|
|
#2483 |
|
Zakorzenienie
|
My też kąpaliśmy w dniu szczepienia.
Na wigilii zjem pewnie barszczyk z uszkami pieczarkowymi albo pasztetowymi i rybę z ziemniakami i buraczkami. Zjadłabym pierożki ze śliwkami kalifornijskimi ale nie bede w tym roku na wigilii u mamy a T chyba nie robi. Kapuchy i grochu nie tknę. Śledzi też się boję :/ Z ciast to chyba wszystkie mogę bo małą nie uczuliły orzechy, czekolada ani kokos więc w małej ilości pewnie dziubnę Sama planuję upiec pleśniaka ze śliwkami ![]() Zraniłam dzisiaj moje dziecko Obie płakałyśmy. Ona z bólu a ja ze złości na siebie
|
|
|
|
#2484 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Jasiowi tez minie.
|
|
#2485 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny! Co byście zrobiły na moim miejscu?
Jutro mieliśmy mieć szczepienie i w związku z wynikiem posiewu, o którym pisałam w wiadomym miejscu, zadzwoniłam do tej naszej profesorki, zapytać, czy można Julka szczepić. Powiedziała: Dajcie trochę spokoju temu dzieciakowi. (coś w podobie ). Chodziło jej o to, że jeśli teraz w kupie wyszły jakieś kolonie g. to po szczepieniu będzie ich jeszcze więcej. Poleciła zaszczepić po świętach, czyli w naszym przypadku po Nowym Roku, bo dzień szczepień jest w czwartki. W sumie szczepienie można robić w 4/5 miesiącu, więc chyba cztery tygodnie obsuwy nie stanowią jakiegoś zagrożenia. Podajemy małemu probiotyki, więc powinny pomóc na ten brzuszek. Zaczekać?? I teraz nie wiem, czy mimo wszystko iść jutro i osobiście powiedzieć naszej rodzinnej (ha! a nawet jej nie będzie, bo ma zastępstwo na szczepieniach) dlaczego nie szczepimy, czy zadzwonić i odwołać wizytę ![]()
|
#2486 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
Nadrobiłam...Melduję się, że żyjemy Nawet wczoraj i dzisiaj spacerek zaliczyłyśmy ![]() Trzymam kciuki za wasze zdrowie i zdrowie waszych dzieciaczków bo widzę, że dużo chorują
|
|
#2487 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2488 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() no i brawa dla Lili pięknie przybiera ![]() mam pyt. co do puzzli wyślę ci priv Cytat:
ale pięknie koksi twój szkrab ![]() Cytat:
![]() wczoraj zostałam (po raz trzeci) ciocią ![]() ostatnio wolę was podczytywać bo mój nastrój sięga dna. Cały czas myślę i szukam wyjścia z dolegliwości mojego Jasia ![]() oczywiście do poradni miejsc w tym roku nie ma, mozna dzwonić dopiero w styczniu.
|
|
#2489 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2490 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:13.

J atez nic nie szykuje ale mama i tesciowa pytaly co zrobic
wymyslilam tylko rybe pieczona i pierogi ze szpinakiem.

Smutno mi, to pierwsze święta Natalki a to jej jedyny, prawdziwy wujek

za wagę Lilki i za sprzedaż laktatora
jakoś się boje z teo wzledu że jest tylko kp, jesli byłby mieszanie karmiony to nie miałabym oporów....sama nie wiem a wy jak robicie
[/RIGHT]
Na pewno zrezygnuję z grochu, grzybów i kapusty. Ale karpiowi w śmietanie się nie oprę, chociaż kawałeczek skubnę