|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3511 | |
|
BAN stały
|
Dot.: Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwie
Cytat:
A co do imienia jakoś tak zdrobnień mało
|
|
|
|
|
#3512 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwie
Pallas Ril >> witaj, rzeczywiście dawno Cie u nas nie było....
dziękuje za opinie dot, ciuszków, fajnie że się podobają.... / wiesz jak robią u nas taką cene 1 zł dzień przed wymianą towaru to żal nie brać.... teraz póki brzuch jeszcze mały to chodze, no i ten plus że teraz wiekszość ludzi kupuje rzeczy zimowe a ja mam większy wybór tych wiosennych/ letnich. a w lecie bede kupowac oswrotnie czyli zimowe hehe
|
|
|
|
#3513 |
|
Wtajemniczenie
|
monijaaa ale robiłaś zakupy w Kik-u w Niemczech czy w Polsce?
ilkas gratulujemy synka
|
#3514 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3515 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To najdroższy dentysta w mieście, kupił mega wypasiony sprzęt, to musi mu się zwrócić teraz ![]() Ta moja bierze góra 300 zł za kanałowe
|
|
|
|
|
#3516 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny!
Ja tak tylko szybko i bezosobowo: gratuluję poznanych płci i gratuluję nowo rozpoczętych tygodni i gratuluję udanych wizyt i gratuluję udanych zakupów i trzymam kciukasy za nadchodzące wizyty ![]() u mnie wszystko dobrze (<pluje> - odpukać ), zmykam dalej pracować
|
#3517 |
|
Raczkowanie
|
Ilkas gratuluję chłopca.
Ramona ja byłam wczoraj u dentysty i choć dziurka była mała to i tak poprosiłam o znieczulenie i dostałam bez problemu. Co prawda słabsze niż normalnie bo bez adrenaliny i można po 12 tygodniu je dopiero stosować więc nie wiem dlaczego twoja dentystka nie chce dać Ci znieczulenia. A ceny u tego drugiego dentysty kosmiczne.
|
|
#3518 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moje przeczucia nie zawodzą!! ![]() Tylko cholerka u siebie raz czuję chłopaka, raz dziewczynkę... I bądź tu człowieku mądry i pisz wiersze... ![]() Ale się uśmiałam z tej historii z kropidłem, aż się popłakałam
|
|
#3519 |
|
Zakorzenienie
|
Asiulka ja biorę bo tak mi zalecił lekarz że teraz mam brać Materna Centrum a od III trymestru DHA. W pierwszej ciązy tak samo brałam i nic się złego nie działo.W sumie to nie zagłębiam się bo ufam mojemu lekarzowi
![]() No i fakt większość witamin dla kobiet w ciąży to te same składniki mogą się minimalnie tylko różnić. Ramona rozbieżność bo w większości płaci się za firmę , metkę itp. To tak samo jak z ciuchami możesz mieć te same spodnie ale jedne zwykłe i 30zł a drugie z metką Pumy i już 150zł. Pallas z TŻ dajemy sobie tylko pod choinkę Ilkas to co na 1 str napisac Sylwester ?? ![]() Kasiab a co u mnie czujesz ?? może będziesz naszą wątkową wróżką ![]() No to zaczynamy hodowlę pieczarek TŻ właśnie kupił te kostki (grzybnie ) z pieczarkami . Znowu będą pieczarki pod każdą postaciąUdało mi się ogarnąć całą kuchnię już jak Oskar spał
|
|
|
|
#3520 |
|
BAN stały
|
Ramona_85 kurczę..to faktycznie strasznie drogo
Lipa z tymi dentystami. Gorzej jak Cię tak fest rozboli.. (czego Ci oczywiście nie życzę..mam nadzieję, że ząb wytrzyma do porodu), bo wtedy będziesz musiała na coś się zdecydować. Eh..ja pod względem zębów to marzę o tym żeby dotrwać do porodu bez takich przebojów jak miałam w pierwszej ciąży. Asiulka_22 ołł noł. Teraz będzie mi się z Sylwią kojarzyło to imię Meniaa94, Agus7ia dziękuję ![]() Kasiab91 Noo..miałaś rację ! Otwieraj gabinet!
|
|
|
|
#3521 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale i tak teraz nie pójdę, muszę się wykurować, bo z katarem mnie nie weźmie na fotel muszę być zdrowa
|
|
|
|
|
#3522 |
|
Zakorzenienie
|
zapaliłąm w kominku bo normalnie zamarzam,,,, > / nie palimy jeszcze w centralnym w salonie mamy kominek i jak się pali w ciągu dnia to na inne pomieszczenia idzie , a w sypialni elektrycznym kaloryferem. ale to też nie cały czas /<najlepsze że poszłam do kuchni zrobić obiad to mi sutki z zimna "snatęły" i zaczęły boleć, taki palcy ból/ o którym wcześniej pisałam że czasem mam/ i to chyba w gł. stopniu sie nasila jak jest zmiana temperatury.... tak zauważyłam, moze i ja jakś fotkę cykne,,,, tak Vampirka nastriła mnie zdjęciowo hehe
ide po drewno
Edytowane przez asiulka_22 Czas edycji: 2013-12-04 o 15:32 |
|
|
|
#3523 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3524 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#3525 |
|
Zakorzenienie
|
hehe widziałyście? bodziaki z krawatem, albo muchą
http://koszulker.pl/product_info.php...8eb0f2dce3ebe2 |
|
|
|
#3526 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3527 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny ależ wy macie tępo w pisaniu..Nie było mnie raptem od rana a tu taki nawał
![]() Napisze tak ogólnie bo znów z cytowaniem mi nie wyjdzie jak tyle postów.. Więc gratulacje udanych wizyt Ruchów bobasów,oraz dobrych wyników badań.Dziewczyny ale ja wam zazdroszcze juz tego chlupania w brzuszkach. Moja waga puki co stoi w miejscu a juz mamy 10 tydzień ![]() Ale ten czas leci... Dzis ogarnęłam troche prezentów.Ale tylko dla TŻ i córy. Wciąz nie wiem co dla chrzesniaków jeden ma chodzi do 1 klasy a drugi do 2 klasy podstawówki... Nie mam pojęcia co im kupić,nie mam z nimi bliskiego kontaktu i za bardzo nie wiem co lubią itp..
|
#3528 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.hm.com/pl/product/16314?article=16314-A
|
|
#3529 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurcze no ominą mnie zakupy ciuszkowe Przynajmniej nie będzie problemu gdzie zabawki upchnąć bo na topie pozostaną auta ![]() Podwójne mamuśki Rh minusowe mam pytanko Ile dni byłyście w szpitalu po pierwszym porodzie? Bo my aż 5 dni, trochę dlatego że młody miał obserwowane jelitka ale i tak by nas nie wypuścili dopóki żółtaczka nie wyjdzie niby przy konfliktowych zawsze wychodzi i musieli obserwować jak maluch reaguje... A wyszła dopiero 4 dnia Przy pierwszym to oki dałam rade ale teraz cieżko byłoby tyle czasu bez Olisia...---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ---------- O Kasiab właśnie ten bodziak mamy
|
|
#3530 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny, własnie na siedząco próbowałam zasznurować buta i tak mi cos niewygodnie było, takie dziwne uczucie, jakby mi ktos podłożył poduchę na kolana, a to przecież mój brzuch wystający
|
|
|
|
#3531 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Jej...będę mogła kupować chłopięce ciuszki Cytat:
Ja urodziłam w sobotę a w poniedziałek już wyszłam I Mila nie przechodziła żółtaczki. No chyba, że przechodziła taką lajtową..w każdym razie nic nie było po niej widać aha..no i oczywiście ja jestem rh minusowa
Edytowane przez ilkas Czas edycji: 2013-12-04 o 15:54 |
||
|
|
|
#3532 |
|
Zadomowienie
|
Ja tak tylko na chwilkę... Wczoraj TZ miał urodziny ani a ja się niezle dobiłam, byłam w sklepie, nieźle się namachałam pod górę z wózkiem i małym i całe popołudnie źle się czułam. Muszę powiedzieć lekarce o tych bólach krocza bo to chyba coś nie tak żeby już w 5 tym miesiącu tak bolało. Taki ból miałam kilka dni przed porodem jak już dzieć spory był to wiadomo moze uciskać ale żeby już teraz??? No nic nie odp na konkretne wypowiedzi bo jestem już widzę 10 stron do tyłu, muszę nadrobić co tam u Was a zaledwie jeden dzień mnie nie było :/ Pozdrawiam Was Mamuśki
|
#3533 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziś byłam na lumpku, piękne bodziaki takie maluśkie, ale jakoś się boję jeszcze kupowac, nie wiem czemu Niby połowa niedługo, a ja ciągle jakoś mam jakieś opory przed wszystkim...Oglądam wózki i łóżeczka w internecie, ale nie mam jeszcze takiej euforii jak widzę u Was... Może jak już będę wiedziała jaka jest płec to inaczej jakoś to poczuję... ![]() ---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:09 ---------- Cytat:
|
|
#3534 | |||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a sen faktycznie przerażający... Cytat:
a siostra, to podobno taka sama jak ja... ale mnie się zawsze w miarę słuchała (z rodzicami było gorzej) więc z małym diablątkiem też dam sobie radę ![]() Cytat:
A jako ciekawostkę powiem, że w Grecji standardem jest to, że na święta prezenty robi się samemu sobie Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Zawsze można przedłużyć tytuł do następnego wątku i zrobić np: "Jak ten czas szybko leci, kolejne mamy czują ruchy swoich dzieci" Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:30 ---------- Poprzedni post napisano o 16:24 ---------- Pocytowałam Was i zapomniałam się pochwalić, że byłam na spacerku do siłowni... Ale krótko. Poćwiczyłam 15 min i poszłam z powrotem do domu... Jakoś tak pusto tam było, nikt poza mną nie odważył się tam przyjść w tym wietrze Chociaż mi ćwiczyło się bardzo dobrze... te powietrze takie rześkie było... niestety ławki były pokryte lodem i nie miałam na czym odpocząć...Ale poza domem byłam godzinę, więc misja zaliczona
|
|
|
#3535 |
|
Rozeznanie
|
Dziękuje za wyjasnienie odnośnie pęcherza
![]() Ilkas Mamuniu ![]() Superowe wieści!! to dzisiaj musicieAgagaga ciesze się,że z Dzidzią oki i glukoza superowa Masz pozwolenie na słodycze:PJa czekam na gołąbki ![]() ![]() Udało mi się dzisiaj wszystko załatwić Prawo jazdy mam nowe,gorzej mi się podoba bo jak dowód jest..a było takie fajne cieniutkie buu. Włoski podcięte,także moge dalej zapuszczać do ślubu![]() P.S. Janeczka a jaki to jest ból jakbys mogła opisać?bo mnie czasem złapie taki jakby przeszywający,jakby mnie ktoś prądem albo igłą dźgnał..ale też nie wiem czy to w tyłku czy cipce. heh bo to jakoś tak w środku no;p Edytowane przez lolitka888 Czas edycji: 2013-12-04 o 16:39 |
|
|
|
#3536 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3537 |
|
Wtajemniczenie
|
Ilkas gratulacje synka
![]() ![]() Agagaga super ze wizyta udana ![]() ![]() A ja jestem padnieta Nie mam siły doslownie...
|
#3538 | |||||
|
Zakorzenienie
|
ilkas gratuluję synusia
![]() agaaga no grudzień to rzeczywiście ciężki okres. ja też się boję jak to będzie, na szczęście chodzę z NFZ no i super, że wizyta udana.Cytat:
![]() No ja też chcę parkę, ale po to BY MI się nie zachciało trzeciego potem ![]() Cytat:
Ja na początku napierałam extra, żę musi być dziewucha, teraz jakoś wyluzowałam i stwierdziłam, że jak będzie chłopak to też będzie dobrze bo raz kupę autek i ciuchów już mam po Igusiu, dwa Iguś miałby się z kim bawić i szaleć (prędzej niż z dziewczynką). Cytat:
Cytat:
zakochałam się!!!!!![]() Cytat:
Mąż poszedł na nockę. Przed wyjściem oznajmił mi, że jak będzie dziewczynka to on chce Nikole i koniec kropka, bo mu się strasznie spodobało. Aż jestem w szoku, że mi tak wyskoczył z tym imieniem nigdy się nie interesował takimi rzeczami, to ja dawałam propozycje a on tylko przytakiwał albo nie.
|
|
#3539 | |
|
Zakorzenienie
|
A ja zaczynam przygotowywac się do świąt. Spisuję to co mam zrobic na święta i przepisy sobie spisuję. Nie lubię miec w zakładkach, tylko w zeszycie. Taka moja fanaberia
![]() ---------- Dopisano o 16:58 ---------- Poprzedni post napisano o 16:54 ---------- Cytat:
Jaki u mnie wiatr okropny jest Zachciało mi się sałatki greckiej... Niech już mąż wraca i do sklepu sobie podjadę po składniki
|
|
#3540 |
|
Zakorzenienie
|
Przyszła książka Heidi Murkoff z DDD
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:10.

synka... SUper mieć parkę. Podobno synka wychowuje się tak jak córkę tylko zamiast lalek dajesz mu samochodziki

To najdroższy dentysta w mieście, kupił mega wypasiony sprzęt, to musi mu się zwrócić teraz 

Przy pierwszym to oki dałam rade ale teraz cieżko byłoby tyle czasu bez Olisia...
Niby połowa niedługo, a ja ciągle jakoś mam jakieś opory przed wszystkim...
a siostra, to podobno taka sama jak ja...

nigdy się nie interesował takimi rzeczami, to ja dawałam propozycje a on tylko przytakiwał albo nie.