|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy Prowadząca II część naszego wątku | |||
| Aldrin |
|
7 | 25,93% |
| Kakusia |
|
0 | 0% |
| Berenika_26 |
|
4 | 14,81% |
| agaaga89 |
|
2 | 7,41% |
| Ramona_85 |
|
0 | 0% |
| eweden |
|
0 | 0% |
| Prowansja88 |
|
0 | 0% |
| Pradip |
|
0 | 0% |
| Sola1 |
|
2 | 7,41% |
| pater86 |
|
6 | 22,22% |
| TroppoSensibile |
|
0 | 0% |
| sylvuniaa84 |
|
0 | 0% |
| kamilla123 |
|
0 | 0% |
| beat@ |
|
0 | 0% |
| NecroKitty |
|
0 | 0% |
| Anteria |
|
0 | 0% |
| Kucyk_Truskawkowy |
|
1 | 3,70% |
| malin30 |
|
3 | 11,11% |
| alingles |
|
0 | 0% |
| Monica80 |
|
0 | 0% |
| poziomkka |
|
0 | 0% |
| Mala_Czarno_Biala |
|
0 | 0% |
| Majkela12 |
|
1 | 3,70% |
| zaaaabcia |
|
0 | 0% |
| Sylwia__88 |
|
1 | 3,70% |
| Głosujący: 27. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1531 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014
Cytat:
Może w drugim trymestrze się nam bardziej rozmowa rozwinie Teraz prawie wszystkie się zmagamy z objawami ciążowymi i pewnie nie ma za dużo sił na pisanie. A w drugim trymestrze będzie nas energia roznosić to i p0isanie lepiej pójdzie
|
|
#1532 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014
a dla mnie tempo jest idealne, czasami po dłuższej nieobecności i tak mam problem z nadrobieniem
![]() Ja o kurtce nawet nie myślę, zima właściwie już jest, a płaszczyk spokojnie się dopina... nie podejrzewam by była potrzeba kupować, jakoś damy radę te 3 miesiące, najwyżej nie będziemy dopinać dolnego guziczka (chyba że ktoś ma na suwak, to gorzej)... fajne jest to, że jak nasze brzuchy będą wielkie, będzie ciepło, zaoszczędzimy na ciuchach
|
|
|
|
#1533 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to powodzenia na dzisiejszej wizycie i koniecznie daj znać jak było ![]() znalazłam sobie takie spodnie i nie wiem co robić http://allegro.pl/spodnie-ciazowe-ru...736388723.html ---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ---------- Cytat:
Oby nie za ciepło bo się będziemy gotować
|
||
|
|
|
#1534 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Proponuję zrobić kalendarz wizyt taki jak ja mam w podpisie dla innych 2 wątków. Bedziemy wiedziały, która idzie kiedy na wizyte. |
|
|
|
|
#1535 |
|
Raczkowanie
|
na bank będziemy się gotować
Czytałam, że metabolizm pod koniec ciąży przyjmuje zawrotne tempo, kobiecie jest więc generalnie cieplej, nie mówiąc o kłopotach z wentylacją (ucisk na przeponę)..
|
|
|
|
#1536 |
|
Zadomowienie
|
zubi89 też uważam, że przydałby nam się jakiś kalendarz wizyt
I ktoś kto się tego podejmie ![]() czarno_biała ja mam ten problem bo mam kurtkę właśnie na suwak i dopasowaną :/ Aldrin spodnie fajne, ale proponowałabym przymierzyć a relację z wizyty zdam, jak tylko wrócę, idę na 14.50 i już się nie mogę doczekaaać
|
|
|
|
#1537 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1538 |
|
Zadomowienie
|
A ja nie bardzo wiem jak...może bazile na 1 stronie będzie wpisywać??
|
|
|
|
#1539 |
|
Zakorzenienie
|
Też jestem za takim kalendarzem, ale osobiście nie podejmę się jego prowadzenia, nie czuję się na tyle silna aby to ogarnąć
|
#1540 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie teraz wyszła dwa razy dziewczynka, a moja córka okazało sie, że powinna być dziewczynko- chłopcem. Póki co jest malo delikatna także może to o to chodzi ![]() kciuki za tsh ![]() Może jakiś bliźniak się ujawni ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Jeszcze dodam do tego puchnące stopy, ale czego się nie zrobi dla małego bąbla
|
||||||
|
|
|
#1541 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko czy starczy miejsca? bo jak nie to osobny post i wtedy tylko na pierwszej stronie odnośnik do kalendarza. |
|
|
|
|
#1542 |
|
Zakorzenienie
|
pomysł z kalendarzem super ale nie wiem jak to się robi
właśnie może bazile to ogarnie na 1 stronie?
|
|
|
|
#1543 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Co do ślubu to jeszcze nie wiem, bo mamy bardzo trudną sytuację rodzinną więc póki co sam plan ślubu to nie lada pomysł , ale planujemy chyba mieć samych świadków, a potem uroczyste informowanie... inaczej u nas nic nie przejdzie... :/ Dlatego też cała sytuacja mnie przybija, bo wiem, że nie mogę mieć normalnego ślubu. Co do daty to wszystko mi jedno bylebym zdołała jeszcze wbić się w kieckę przygotowaną na tego typu okazje Teraz czekam na pierścionek żeby było po kolei... Ciekawe czy się doczekam tyle lat minęło... No, ale tym razem temat i plany w końcu nabierają obrotów
|
|||
|
|
|
#1544 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To na wątku oprócz wspólnych porodów, będziemy jeszcze mieć śluby
|
|
|
|
|
#1545 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dlaczego nie możesz mieć normalnego ślubu?
|
|
#1546 | |
|
Zakorzenienie
|
Hejka! Ja teraz tak na szybko.
Jeszcze ja mam, po 17 ![]() Cytat:
Ja się w sumie jeszcze we wszystkie normalne ciuchy mieszczę, ale już z jednych spodni zrezygnowałam. Mam trochę ciążowych ciuchów z poprzedniej ciąży, ale na razie po nie nie sięgam. Spodnie z tym szerokim pasem to zaczęły mi dobrze leżeć dopiero przy sporym brzuchu. Czekam na wyprzedaże zimowe, to może coś w H&M potanieje. Ogólnie rzeczy dla kobiet w ciąży są strasznie drogie. Dlatego szukam "normalnych", ale takich, gdzie można "ukryć" brzuch, a po ciąży można dalej w nich chodzić i takich, które przydadzą się przy karmieniu piersią.
Jasiek Misiek Edytowane przez malin30 Czas edycji: 2013-12-04 o 13:19 |
|
|
|
|
#1547 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja także mam dziś wizytę
|
|
|
|
|
#1548 | |
|
Raczkowanie
|
Bo z moją rodziną to nawet na zdjęciach się dobrze nie wychodzi - nawet nie stanęli by razem
Generalnie nikt na siebie patrzeć nie może i nie przyszliby na ślub wiedząc, że reszta rodziny będzie. Części nie zaprosiłabym, bo nie utrzymujemy kontaktów mimo, że to sami bliscy... Istna patologia. Dlatego tyle zwlekaliśmy z jakimikolwiek planami... Odechciewa się na samą myśl. A to w końcu ja mam się dobrze czuć ze wszystkim Dlatego taki skromny, nikczemny i cichy plan Marzyłam żeby były najbliższe mi osoby, ale nie da się tego ogarnąć chciałabym chociaż rodziców i dziadków. No nic zobaczymy ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#1549 |
|
Zadomowienie
|
Ja też trzymam mocno
za Wasze dzisiejsze wizyty i powoli się zbieram do wyjścia nareszcie
|
|
|
|
#1550 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wracaj szybko z relacją ![]() A także trzymam za reszte mam
Edytowane przez zubi89 Czas edycji: 2013-12-04 o 14:30 |
|
|
|
|
#1551 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
Co do kalendarza wizyt, to ja bym była za. A propos wizyt gratuluję wszystkich udanych i trzymam kciuki za następne Co do ubrań, to ja zazwyczaj chodzę w spódnicach i do tego jakiś sweterek, albo bluzeczka, także teraz, jak już mnie w pasku jednak ciśnie (już nie jestem taka płaska, jak zawsze), to mam jedne takie domowe leginsy i jeden sweterek. Jak tylko będę mogła chodzić, to muszę się wybrać na zakupy ubraniowe i chociaż jedne spodnie sobie kupić takie luźniejsze, bo te bluzki co mam, ostatecznie pewnie będę mogła jeszcze jakiś czas nosić. I wiem, że jeszcze coś chciałam odpisać, ale już nie pamiętam ![]() Acha, już pamiętam ![]() TroppoSensible gratuluję podjęcia decyzji Zastanawiałam się właśnie wczoraj co u Monica80, bo jakoś dawno się nie odzywała ![]() Mi chyba od tego leżenia już zaczyna się trochę źle robić albo to hormony, nie wiem ale dzień dnia płaczę, nawet to że płaczę jest powodem do płaczu jak ten mój mąż ze mną wytrzymuje to ja nie wiem, bo ja sama ze sobą ledwo już daję radę
|
|
|
|
#1552 |
|
Zadomowienie
|
Mąz się zgodzil na NATANIELKA
dziewczynki trzymam kciuki za wizyty
|
#1553 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() U mnie jeżeli będzie dziewczynka - będzie Jadzia. ![]() A do chłopca, hm, jeszcze nie jesteśmy zdecydowani, ale na drugie imie na pewno będzie miał Karol, po wujku.... Z testu na płeć, wyszła dziewczynka. Zobaczymy co będzie. Dziś odbierałam wyniki z labo, i toksoplazmoza jedna wyszła mi strasznie wysoka - niecałe 500, (norma do 30), a druga mieści się w normie. Zastanawiam się jak to zinterpretować. Chyba tylko muszę się wstrzymać do poniedziałkowej wizyty. Powodzenia mamusie na wizytach!
|
|
#1554 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Miałam pytać jak będziecie zdrabniać i już wiem
|
|
#1555 |
|
Zadomowienie
|
Wróciłaaaam!!
Przedstawiam Wam Moje Szczęście Przypominam, że do tej pory był/a kilka dni do tyłu Mąż był na usg, bardzo się cieszył, bo Maleństwo machało rączkami, nóżkami i w ogóle jakby gdzieś płynęło ![]() Tętno ma 165 , więc jak sprawdzi "wróżba odnośnie tętna" to będzie dziewuszka Ale mam dobry humor po tej wizyciee Skierowanie dostałam na Igm, IgG, Tsh, mocz i krew, a do niego mam przyjść dopiero 8 stycznia...matko jak to długoooo
|
|
|
|
#1556 |
|
Zadomowienie
|
sylvunia to super, że mąż się zgodził, bo imię jest bardzo fajne i ciekawe
|
|
|
|
#1557 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Późno masz tą kolejną wizytę ale przynajmniej do tego czasu porobisz sobie spokojnie badania najważniejsze, że nic się złego nie dzieje ![]() Ciekawa jestem czy to z tętnem się sprawdzi bo jak na razie to same dziewczynki wychodzą
|
|
|
|
|
#1558 |
|
Zadomowienie
|
Nie wiem, czy gdzieś kiedyś nie wyczytałam, że na początku ciąży każda Fasolka ma tętno ok.150...może później to się jakoś normuje.
|
|
|
|
#1559 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Poza tym normy dla kobiet w ciązy ( chodzi ogólnie o morfologię, nie wiem jak z toxo) sa trochę inne, a niektóre laboratoria wpisują normy jak dla wszystkich. Człowiek się stresuje, a potem okazuje się że wszystko jest w porządku. Kiedyś były takie normy dla kobiet w ciąży wypisane w poście w poczekalni mamuś listop- grudniowych 2012. Może później warto byłoby to wkleić na pierwszą stronę. Cytat:
Cytat:
![]() Potem chyba to tętno jest coraz niższe. |
||||
|
|
|
#1560 |
|
Zadomowienie
|
Ojejku ile mamy dziewuszek
gratuluje wszystkim szczęśliwym mamusia..Ja jeszcze troche poczekam aż sie dowiem kto tam mieszka.Puki co Nazywam go Natan Myśle ze juz sie przekonałam ze i z synem sobie poradzę ![]() Otwarli u nas Pepco i napatrzec na małe ciuszki sie nie mogłam.Takie słodkie tycie śpioszki Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:43.

jak patrzyłam, to dziewczyny z lipca mają już więcej postów od nas
nie wspomnę o mamach majowo-czerwcowych, tak jest w ogóle szał. Za to u nas jest czasami zdecydowanie za cicho 
Teraz prawie wszystkie się zmagamy z objawami ciążowymi i pewnie nie ma za dużo sił na pisanie. A w drugim trymestrze będzie nas energia roznosić to i p0isanie lepiej pójdzie

właśnie może bazile to ogarnie na 1 stronie?
Nie wyobrażam sobie jak moja kicia kiedyś odejdzie, chyba serce mi pęknie..

ale dzień dnia płaczę, nawet to że płaczę jest powodem do płaczu
jak ten mój mąż ze mną wytrzymuje to ja nie wiem, bo ja sama ze sobą ledwo już daję radę