|
Notka |
|
Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2911 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Grupa Wsparcia Puszystych/pulchnych Wizażanek :)
eh.. ja tu przechodzę terapię antykompleksową, a Wy mnie z każdej strony atakujecie, a to 'grubą' 40tką, a to 34, 36 w dziale XXL... ehh.. aż się melisy napiję, o
#2912 |
Zakorzenienie
|
kurde. nawet nogi bym pewnie do tych spodni nie wcisnęła..a co dopiero mówiąc o dwóch
![]()
#2914 |
Zakorzenienie
|
hmhmhm..nowoczesny model bolerko?
![]()
#2915 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
A poza tym, ja dochodze do wniosku, ze niektorym osobom z pulchnością jest do twarzy. Ja nosze rozmiar 40 i mam walki tluszczu na biodrach i brzuchu, tzw oponkę, uda grube, a przy kolanach juz wzglednie szczuplo i wygladam wlasnie nie za ladnie. Mam natomiast kolezanke, ktora nosi 44, a wyglada lepiej niz ja. Naprawde!!!! Jest wyższa, ma proporcjonalnie rozlozony tluszczyk na brzuchu, nie ma odstajacego tylka jak ja. I poza tym, jak była szczuplejsza, wygladala brzydko. A teraz jej pelna buzia wygląda przepieknie. I tu sie nie ma co dolowac rozmiarami innych, bo ktos moze miec 40 i wygladac ladnie, a ktos moze miec 36 i wygladac okropnie. A najwazniejsze jest zeby sie w swym ciele czuc dobrze. Coz poradze, ze ja nie moge? P.S. Nie zamotałam? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2916 |
Zakorzenienie
|
[1=91584e3a0ddee98d7bf3501 3566e27d0b839b1c7;4400226]Totally, coś mi sie wydaje, ze "powszechnie szanowany rozmiar" ostatnimi czasy zmalał do roz. S, pomimo tego, ze wielu ludzi, projektantów walczy z kanonem mody na samą skóre i kości. Bo niby czemu sie przejmujemy? Bo ktos wymyslil sobie, ze chude jest ladne, a juz te troszke wieksze brzydkie.
I czemu wstydzis sie podac swoj rozmiar? My swoje podałysmy.[/QUOTE] Zanim mnie ocenisz i umoralnisz, przeczytaj kilka czy kilkanaście stron wątku, bo ja swój rozmiar podawałam. Nie piszę np."Boże, jaka ja jestem obleśnie wielka, nosząc czterdziestkę", bo wiem ile przykrości mogę tym komuś sprawić. Dla przykładu, wczoraj byłam na zakupach z koleżanką, 150 cm wzrostu, rozmiar buta-36, mały biust, bioder praktycznie brak, ogólnie drobna. Szukała sobie bluzki, spojrzała na jedną, rozmiar 38, wykrzyknęła "jaka ogromna!". Pózniej mierzyła sukienę w rozmiarze S. Też była wieeelka, a ona wyglądała w niej (według samej siebie) jak w widocznej ciąży. Czujesz się dobrze, gdy szczupłe dziewczyny narzekają na swoje "wielkie tyłki", "drube ramiona" czy "tłuste uda"? Ja myślę wówczas, jeśli ona ma wielki tyłek to co ja mam powiedzieć? Odechciewa mi się wszystkiego, mam ochotę jedynie na wylanie morza łez. To Grupa wsparcia puszystych wizażanek (zróznicowanych wagowo i rozmiarowo), przestanie nią być, gdy osobą nosząca 46-kę przeczyta, że 40-stka jest taka "wieeeelka". |
![]() ![]() |
![]() |
#2917 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2918 |
Zakorzenienie
|
Juz to chyba w tym wątku pisałam ale chce powtórzyc. Rozmiar do 42 jest wg. mnie NORMALNYM ROZMIAREM! Media kreuja to co kreują, ale wiele kobiet podchwytuje to i lansuje na równi z mediami i potem mamy efekt taki, że np. moja "mała znajoma" w wieku przedszkolnym postanowiła sie odchudzać bo wg. jej koleżanek z przedszkola jest za gruba! (dziewuszka ani grama tłuszczu nie posiada, zwykłe szczupłe dziecko). To wszystko zaczyna być niezdrowe i ja już pomijam moje własne sampoczucie gdy słysze jak dziewczyna rozmiar 40, 38 płacze nad swoim "TŁUSZCZEM", teraz mówię o tym jak sie to potem odbija na tych wiecznie odchudzajacych się młodych dziewczynach i czym się kończy.
Nosze rozmiar 44, czasem jest mi z nim żle a czasem bardzo dobrze ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2919 |
Rozeznanie
|
ja mam rozmiar 46 mój ideał to 42, mam niesamowicie niewymiarowe uda, po za tym jestem zbyt niska żeby mieć taki rozmiar jaki mam
#2920 |
Zadomowienie
|
Witam Puchatki Moje Kochane i te "Stare" i te"Nowe"
![]() Musze nadrobic sporo zaległości bo długgggo mnie nie było. Czuwałam przy kimś bardzo mi bliskim kto umierał...i niestety odszedł ponad 2 tyg temu. Chyba nadal sobei z tym nie radze..... Ide czytac zalegle posty. Buziakuje i Ściskam ![]()
Skąd wiesz jak smakuje jabłko, jeśli patrzysz tylko na drzewo. Skąd wiesz jak smakuje miód, kiedy patrzysz tylko na pszczoły. Nie oceniaj mnie.... Moje blogowanie: http://okiemidlonmi.blogspot.com/ ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2921 |
Konto usunięte
|
Totatlly.... Przeczytałam, zrozumiałam. jestem tu nowa nie wiedziałam jakie sa zwyczaje, jakie sa dziewczyny, teraz wiem i probuje sie usprawiedliwic. Jestem winna, przepraszam. Jest mi dozgonnie przykro, ze nie zastanowilam sie nad tym, gdy narzekałam.
PRzepraszam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2922 | |||
Zakorzenienie
|
Pieknosci, zapomnialam sie wam pochwalic, ostatnio kupilam stanik w innym miejscu niz "Namioty oraz sprzet wypoczynkowy"
![]() ![]() Chcialam sobie kupic jeszcze czarny, ale przegladam... a tu zonk... same F! Cytat:
![]() |
#2923 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Alithia przytulam cię bardzo ciepło i ściskam moco! Przykro mi, że przeżywasz teraz tak trudne dni, tygodnie.. Trzeba czasu... Współczuję ci serdecznie, wydaje mi się że wiem co czujesz... Moja mama zmarła 5 lat temu, a wciąż wspomnienia są jeszcze świeże.. Jestem przy tobie myslami ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2924 |
Rozeznanie
|
[1=91584e3a0ddee98d7bf3501 3566e27d0b839b1c7;4401833]Totatlly.... Przeczytałam, zrozumiałam. jestem tu nowa nie wiedziałam jakie sa zwyczaje, jakie sa dziewczyny, teraz wiem i probuje sie usprawiedliwic. Jestem winna, przepraszam. Jest mi dozgonnie przykro, ze nie zastanowilam sie nad tym, gdy narzekałam.
PRzepraszam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Luzuj my tu sie pocieszamy, gdy mamy gorsze dni. Nie staramy sie oceniać, staramy sie wspierać. Jak widzisz ostatnio więcej tematów o rodzinie, domu psiakach ![]() Nie smuć sie napisz cos o wrednych sąsiadach, wymień psy (co lubią, jak sie wabią, ewent. rasa) i juz będziesz nasza ![]() ![]()
#2925 |
Konto usunięte
|
Sąsiadów mam super
![]() ![]() ![]() ![]() Piesków nie mam ![]() Mam dzis mature, z nerwów nic nie jem. I jestem głodna. Do tego wytapiam tłuszcz na słoneczku i czytam sobie jakieś materiały po angielsku. boje sięęęęę |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2926 |
Zakorzenienie
|
ja mam za dwa dni angielski.. od wczoraj piję meliskę
![]()
#2927 |
Konto usunięte
|
o boze, a ja nie mam melisy w domu. oja. mieta pomoze??? boze boze, zcazelam sie wlasnie trzasc.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2928 |
Rozeznanie
|
A ja jakaś dziwna jestem, bo jak miałam maturę to się w ogóle nie denerwowałam.
![]() Nic mnie nigdy bardziej nie stresowało, nic prócz 2 rzeczy: - każda pierwsza randka (boshe jak ja tego nienawidzę) - pierwszy wyjazd do Anglii jako tłumacz, trwało to 3 dni a stresu za całe lata bezstresowej nauki w liceum ![]() ![]()
#2929 |
Zakorzenienie
|
[1=91584e3a0ddee98d7bf3501 3566e27d0b839b1c7;4401833]Totatlly.... Przeczytałam, zrozumiałam. jestem tu nowa nie wiedziałam jakie sa zwyczaje, jakie sa dziewczyny, teraz wiem i probuje sie usprawiedliwic. Jestem winna, przepraszam. Jest mi dozgonnie przykro, ze nie zastanowilam sie nad tym, gdy narzekałam.
PRzepraszam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Nie chodzi o przepraszanie, tylko o zwykłą reflekcję. Często narzekamy, a mamy tak wiele, czasem to, co jest szczytem marzeń innych (choćby tyłek w rozmiarze 42 ![]() Dziewczyny, mamy naprawde dużo szczęscia. Szczęsciem są nawet nasze krągłe pupy, na których możemy samodzielnie usiąść. Alithio, witaj z powrotem. Mam nadzieję, że lektura przyniesie Ci choćby częściowe ukojenie. |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2930 |
Zakorzenienie
|
Witajcie Dziewczynki
![]() a ja wczoraj akurat miałam dzien straszny tzw. dnień paszteta..czułam sie obrzydliwa..wielkaaaa... dzisiaj znowu w pewnym sensie kocham siebie ![]() i jest zabójczo gorąco...nawet nie chce mi sie wyłazić z domu ![]()
#2931 |
Raczkowanie
|
Dot.: Grupa Wsparcia Puszystych/pulnych Wizażanek :)
Hm, ja jestem duszą towarzystwa, zawsze sie glosno smieje, zartuje, ale... tylko wtedy gdy jestem wsrod ludzi ktorych znam. Nie lubie przebywac w obcym towarzystwie, przeraza mnie tlok. Mam problemy z chlopakami... Robie sie powoli bardzo zamknieta w sobie od srodka co cche nadrobic gadaniem za 10 osob..
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2932 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2933 |
Zakorzenienie
|
Kasiu, zostałas moja idolką.
![]()
#2934 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
to przynajmniej ten ktoś nie będzie narzekać że mu sie kości nasz tyłkowe wbijają w i że go boli ![]()
![]() |
#2935 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2936 |
Raczkowanie
|
Jestem happy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Straszny upał ![]() aha i musze sie nie zgodzić z wypowiedzią jednej z dziewczyn, która napisała ze w rozmiarze 40 czy też 42 nie ma fajnych ciuszków, lub nie można w nich fajnie wyglądac. Oj kochana ![]() ![]() ![]() ![]() jak jeszcze trohe schudne to bede miała pare extra ciuszków z anglii na wymiane ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2937 |
Wtajemniczenie
|
A ja Puchatki kochane...ostatnio dokonałam "wiekopomnego" zakupu!!
Nabyłam spódnicę!! ![]() Ogólnie to zmieniam troszkę podejście do siebie od kiedy zaczęłam oglądać programy typu "Jak dobrze wyglądać nago" i "Jak się nie ubierać" w Tvn style. Wydaję mi się że wyglądam o wiele lepiej w cyganskiej spódnicy...i chyba zacznę kupować ich więcej!
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2938 | ||
Zakorzenienie
|
E, nawet w moim rozmiarze sa fajne ciuszki
![]()
![]() |
#2939 |
Raczkowanie
|
Nie no, ja mimo, że nosze rozmiar 42 znajde na siebie mnostwo fajnych ciuchow. Ogolnie, nie ubieram sie chyba bardzo zle gdyz czasem slysze, ze mam fajna bluzeczke, a to fajne spodnie.. sweterek. Najwazniejsze jest to, by czuc sie dobrze w tym co sie ma na sobie, a wtedy inni nawet nie dostrzegna ze w czyms jest Ci naprawde fatalnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2940 |
Zakorzenienie
|
Uff, burza minęła. To dobrze, bo co ja z moim 54-56? Nawet się nie odzywałam. Poza tym Totally-Kasiu ujełaś to pięknie i prawdziwie.
Ja znów zgubiłam jakieś 1,5 kg. To juz razem 3 kg. Ale sie cieszę. Alithia witaj. Dobrze, że jesteś i przykro mi. ![]()
W miłości nie ma lęku, lecz doskonała miłość usuwa lęk, ponieważ lęk kojarzy się z karą. 1 List św. Jana 4:18 / Biblia Tysiąclecia. Cichy kącik hejasz Papierowy kącik hejasz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:10.