Br±zowow³ose farbowane cz. VI :) - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Uroda > Pielêgnacja w³osów i fryzury

Notka

Pielêgnacja w³osów i fryzury Podyskutuj o pielêgnacji w³osów krêconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawd¼ modne fryzury: ciêcia, koloryzacje, fryzury na ¶lub, wesele, Komuniê, Sylwestra.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2013-12-03, 11:39   #61
MorganLeFay
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 778
GG do MorganLeFay
Dot.: Br±zowow³ose farbowane cz. VI :)

Cytat:
Napisane przez _Nelly_ Poka¿ wiadomo¶æ
Mam w³osy na poziomie 4 lub 5. Chcia³abym zafarbowac loreal preference 6.0, wiêc muszê je trochê rozja¶niæ a bardzo boje siê zniszczenia w³osów.
Kusi mnie k±piel rozja¶niaj±ca bo wydaje mi siê ¿e farba rozja¶niaj±ca bardziej je zniszczy :/
Nic nie niszczy w³osów tak jak rozja¶niacz. Zerknij na Kolestony nr 12. Powinny Ci bez problemu rozja¶niæ do poziomu który chcesz.
MorganLeFay jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-12-03, 13:05   #62
_Nelly_
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 89

Cytat:
Napisane przez MorganLeFay Poka¿ wiadomo¶æ
Nic nie niszczy w³osów tak jak rozja¶niacz. Zerknij na Kolestony nr 12. Powinny Ci bez problemu rozja¶niæ do poziomu który chcesz.
Dziêki za radê. W takim razie odpuszczê sobie rozja¶niacz.
_Nelly_ jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-12-03, 15:34   #63
rumpleteazer
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 622

Cytat:
A u¿y³aby¶ go ponownie?
Pytam bo zastanawiam siê czy go u¿ywaæ czy mo¿e lepiej zrobic k±piel rozja¶niaj±?
U¿ywa³am go, bo:
- bardzo ³atwo jest panowaæ nad odcieniem (zastopowaæ, gdy jest ju¿ odpowiednio jasny)
- rozja¶niæ sobie bardziej te pasma, które chwytaj± mocniej kolor i panowaæ nad kolorem na ca³ej d³ugo¶ci. Czêsto po rozja¶nianiu dziewczyny maj± ciemniejszy dó³ w³osów, ciemniejsz± grzywkê i te pasma, co siê za uszy wk³ada czyli koszmar. Tu rozja¶niasz w³osy stopniowo, wiêc panujesz nad tym gdzie psikn±æ mniej, gdzie wiêcej, a gdzie wcale
- lubi³am wtedy rudo¶ci na swojej g³owie i chcia³am mieæ rude w³osy

Nie u¿y³abym go teraz, bo od d³u¿szego czasu nie widzê siebie w rudych w³osach, a jednak, aby ³adnie rozja¶niæ sobie w³osy tym psikaczem (równomiernie i stopniowo) trochê te rudo¶ci trzeba ponosiæ.

Mia³am w³osy w kolorze "prawie czarny br±z" i tak czy siak musia³am u¿yæ rozja¶niacza, aby doj¶æ do poziomu 7 i wygl±daæ jak cz³owiek
Mo¿e preparat jest "siermiê¿ny", ale panuje siê nad stopniem rozja¶niania na ca³ej d³ugo¶ci. Moja znajoma rozja¶nia³a po ca³o¶ci "na raz" innym specyfikiem, kolor wyszed³ jej za jasny przy g³owie, potem to pofarbowa³a, wysz³o za ciemno, potem zdekoloryzowa³a, wysz³o 7 ró¿nych kolorów na g³owie.. Suma summarum. Ja chyba mnie katowa³am w³osy.

Je¿eli uda Ci siê przeprowadziæ zabieg farb± rozja¶niaj±c±, to na pewno bêdzie lepszy wybór. Skoro masz poziom 4-5, to jest to mo¿liwe. Ja mam bardzo mocne i grube w³osy. Nie zrobi³ mi krzywdy, ale to rozja¶niacz, wiêc wszystko jest mo¿liwe.

Edytowane przez rumpleteazer
Czas edycji: 2013-12-03 o 15:45
rumpleteazer jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-12-03, 16:22   #64
Cappuccino
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 325

no i pofarbowana w sumie nie wiem co wyszlo, bo za ciemno na dworze by stwierdzic. Braz jest(rudy raczej nie przebija), nalozylam 6,0 nie wiem czy nie wyszedl za ciemno, nie jest taki cieply jak chcialam. , rudosc pod spodem okazala sie nie wystarczajaca zeby ocieplic kolor. najwyzej nastepnym razem zrobie 6,3 lub 6,4. Jutro zrobie zdjecie, wrzuce i sama przy okazji dowiem sie jak to wyglada

Edytowane przez Cappuccino
Czas edycji: 2013-12-03 o 20:15
Cappuccino jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-12-03, 16:48   #65
_Nelly_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez rumpleteazer Poka¿ wiadomo¶æ
U¿ywa³am go, bo:
- bardzo ³atwo jest panowaæ nad odcieniem (zastopowaæ, gdy jest ju¿ odpowiednio jasny)
- rozja¶niæ sobie bardziej te pasma, które chwytaj± mocniej kolor i panowaæ nad kolorem na ca³ej d³ugo¶ci. Czêsto po rozja¶nianiu dziewczyny maj± ciemniejszy dó³ w³osów, ciemniejsz± grzywkê i te pasma, co siê za uszy wk³ada czyli koszmar. Tu rozja¶niasz w³osy stopniowo, wiêc panujesz nad tym gdzie psikn±æ mniej, gdzie wiêcej, a gdzie wcale
- lubi³am wtedy rudo¶ci na swojej g³owie i chcia³am mieæ rude w³osy

Nie u¿y³abym go teraz, bo od d³u¿szego czasu nie widzê siebie w rudych w³osach, a jednak, aby ³adnie rozja¶niæ sobie w³osy tym psikaczem (równomiernie i stopniowo) trochê te rudo¶ci trzeba ponosiæ.

Mia³am w³osy w kolorze "prawie czarny br±z" i tak czy siak musia³am u¿yæ rozja¶niacza, aby doj¶æ do poziomu 7 i wygl±daæ jak cz³owiek
Mo¿e preparat jest "siermiê¿ny", ale panuje siê nad stopniem rozja¶niania na ca³ej d³ugo¶ci. Moja znajoma rozja¶nia³a po ca³o¶ci "na raz" innym specyfikiem, kolor wyszed³ jej za jasny przy g³owie, potem to pofarbowa³a, wysz³o za ciemno, potem zdekoloryzowa³a, wysz³o 7 ró¿nych kolorów na g³owie.. Suma summarum. Ja chyba mnie katowa³am w³osy.

Je¿eli uda Ci siê przeprowadziæ zabieg farb± rozja¶niaj±c±, to na pewno bêdzie lepszy wybór. Skoro masz poziom 4-5, to jest to mo¿liwe. Ja mam bardzo mocne i grube w³osy. Nie zrobi³ mi krzywdy, ale to rozja¶niacz, wiêc wszystko jest mo¿liwe.
Dziêkujê za szczegó³owe informacje. Ca³y czas mam wahania ale chyba wybiorê farbe rozja¶niaj±c± .

Edytowane przez _Nelly_
Czas edycji: 2013-12-03 o 16:50
Stary 2013-12-03, 17:03   #66
rumpleteazer
Zadomowienie

Cytat:
Dziêkujê za szczegó³owe informacje. Ca³y czas mam wahania ale chyba wybiorê farbe rozja¶niaj±c± .
Nie wahaj siê. Spróbuj z farb± rozja¶niaj±c± Ja bym tak zrobi³a. Masz poziom 4-5, wiêc powinno Ci siê udaæ.

Ja u¿ywa³am Joanny, jak mia³am poziom 2-3, czyli wiêkszy problem Jak mia³am zwyk³y br±z, to rozja¶nia³am farb± rozja¶niaj±c± Garniera. Musisz tylko uwa¿aæ, aby nie pomalowaæ odrostu, i uwa¿aæ na obszar "poprzednich odrostów" (czyli tego fragmentu, który farbowany by³ tylko raz, tam naj³atwiej rozja¶nisz).

Czas edycji: 2013-12-03 o 17:13
Stary 2013-12-03, 18:30   #67
Weronisia
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 6 711

Cappuccino jak wysz³o za ciemno, to moze jeszcze siê ciut wyp³ucze. Poczekaj jeszcze ze 3-4 mycia w³osów z ocen± koloru A je¶li mimo wszystko nie wyszed³ do¶c ciep³o, to jak teraz da³a¶ nature, to nastêpnym razem ³atwiej bedzie dodaæ jaki¶ ciep³y odcieñ.

Nelly ja rozja¶nia³am miesi±c temu w³osy z poziomu 4, wiêc by³y czarne.
Najpierw zrobi³am k±piel rozja¶niaj±c±, ale niewiele mi da³a, wiêc na³ozy³am farbê Loreal Preference 01 i dopiero mi rozja¶ni³o Zesz³am na poziom 5 w porywach 6 ale ja chcia³am poziom 5, wiec nie rozja¶nia³am dalej.
Ale jesli czyta³as nasz w±tek kilka tygodni wcze¶niej, to kilka dziewczyn rozjasnia³o br±zy do poziomu 7 a nawet 8 i 9 za pomoc± farb
Weronisia jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-12-03, 18:51   #68
_Nelly_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Weronisia Poka¿ wiadomo¶æ
Cappuccino jak wysz³o za ciemno, to moze jeszcze siê ciut wyp³ucze. Poczekaj jeszcze ze 3-4 mycia w³osów z ocen± koloru A je¶li mimo wszystko nie wyszed³ do¶c ciep³o, to jak teraz da³a¶ nature, to nastêpnym razem ³atwiej bedzie dodaæ jaki¶ ciep³y odcieñ.

Nelly ja rozja¶nia³am miesi±c temu w³osy z poziomu 4, wiêc by³y czarne.
Najpierw zrobi³am k±piel rozja¶niaj±c±, ale niewiele mi da³a, wiêc na³ozy³am farbê Loreal Preference 01 i dopiero mi rozja¶ni³o Zesz³am na poziom 5 w porywach 6 ale ja chcia³am poziom 5, wiec nie rozja¶nia³am dalej.
Ale jesli czyta³as nasz w±tek kilka tygodni wcze¶niej, to kilka dziewczyn rozjasnia³o br±zy do poziomu 7 a nawet 8 i 9 za pomoc± farb
Tak czytam ten w±tek na bie¿±co tylko my¶la³am ¿e rozja¶niacz jest bezpieczniejszy ni¿ farba.
Dobrze ¿e wcze¶niej siê was poradzi³am. Jak ju¿ zrobiê w³osy to dam znaæ czy wszystko posz³o pomy¶lnie
Stary 2013-12-04, 11:24   #69
frankee
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 142
GG do frankee

Hej dziewczyny, chcia³am siê was poradziæ. Jaki¶ czas temu pofarbow³am swoje naturalne mysio-br±zowe w³osy Garnierem c.n. 10, który rozja¶ni³ je do rudego blondu. Z czasem pojawi³ siê odrost, którego nierusza³am,bo chcia³am mieæ ombre hehe ... Ale obecnie nie jestem ju¿ w stanie patrzeæ na te rudo-¿ó³te kosmyki, st±d wizyta na forum. Chcia³abym wyrównaæ kolor, zakryæ te rozja¶nione pasma, pytanie jak± farb±? Nie mam obecnie mo¿liwo¶ci zrobienia zdjecia wiêc dodaje fotke znaleziona w sieci.
W³osy mam ciut d³u¿sze, ale reszta odzwierciedla 100% moje w³osy, zarówno kolor odrostu, jego d³ugo¶æ jak i kolor reszty w³osów.
Jak± drogeryjn± farb± uzyskam zimny, jasny br±z (chyba by³by to poziom 6)?
Za³±czone zdjêcia
Rodzaj pliku: jpg l_81aacce0-b9ef-11e1-9231-bf5bd0100006.jpg (30,9 KB, 16 za³adowañ)
frankee jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-12-04, 11:28   #70
MorganLeFay
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 778
GG do MorganLeFay

frankee tak , poziom 6. Ale z drogeryjnych to nie bardzo, raczej profeski z 1 lub 11 po przecinku. By³a kiedy¶ taka farba Palette C6 i ona by³a ch³odna ale nie wiem czy mo¿na j± jeszcze gdzie¶ dostaæ.
MorganLeFay jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-12-04, 11:52   #71
Cappuccino
Zakorzenienie

Dziewczyny! wstawiam foto wlosow po farbowaniu (6,0), niestety wyszlo troche nie rowno, z przodu sa ciemniejsze, postaram sie wydzielic te pasma i tylko je umyc jeszcze raz szamponem moze sie cos wyrowna. (poza tym nosze loki wiec tej roznicy jesli nie zejdzie nie bedzie tak widac).ogolnie jestem zadowolona z koloru, ale wolalabym jasniejszy. Tak jak Weronisia radzi, zaczekam jeszcze kilka myc, bo faktycznie ten kolor jeszcze sie zmieni, bo teraz jest dla mnie za ciemny.

dla przypomnienia 1 fotka starego koloru

ps: kupilam 2 farby i jeszcze mi nie starczylo i trzeba bylo kombinowac jak to rozprowadzic po calosci...
Za³±czone zdjêcia
Rodzaj pliku: jpg untitled.jpg (77,1 KB, 19 za³adowañ)
Rodzaj pliku: jpg P1020237.jpg (30,4 KB, 28 za³adowañ)
Rodzaj pliku: jpg P1020239.jpg (24,6 KB, 13 za³adowañ)
Rodzaj pliku: jpg P1020244.jpg (78,8 KB, 27 za³adowañ)
Rodzaj pliku: jpg P1020236.jpg (69,7 KB, 29 za³adowañ)

Edytowane przez Cappuccino
Czas edycji: 2013-12-04 o 11:54
Stary 2013-12-04, 17:05   #72
Weronisia
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 6 711

Cytat:
Napisane przez frankee Poka¿ wiadomo¶æ
Jak± drogeryjn± farb± uzyskam zimny, jasny br±z (chyba by³by to poziom 6)?
Chcesz mieæ kolor jak te naturalne odrosty? B to wyglada na poziom 5 a nie 6.
Je¶li chcesz zakryæ tylko te jasne, to radzê ci wzi±æ sam± naturê, czyli z 0 po przecinku, przynajmniej na pierwsze farbowanie, co by nie by³o jakich¶ niespodzianek. Dopiero na kolejne farbowanie mo¿esz kombinowac z odcieniami.

Cytat:
Napisane przez Cappuccino Poka¿ wiadomo¶æ
Dziewczyny! wstawiam foto wlosow po farbowaniu (6,0),
Nie widac ¿adnych nierówno¶ci. Kolor wyszed³ ³adnie i wcale nie ciemno, a dok³adnie na poziom 6 jak ¼le sie czujesz w tym kolore, to nastêpnym razem we¼miesz 7
Weronisia jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-12-04, 17:08   #73
Cappuccino
Zakorzenienie

nastepnym razem wezme 6,3 lub 6,4, zeby byl cieplejszy, a ze za ciemno: niedlugo sie splucze.
Stary 2013-12-04, 18:11   #74
rumpleteazer
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Cappuccino Poka¿ wiadomo¶æ
Dziewczyny! wstawiam foto wlosow po farbowaniu (6,0), niestety wyszlo troche nie rowno, z przodu sa ciemniejsze, postaram sie wydzielic te pasma i tylko je umyc jeszcze raz szamponem moze sie cos wyrowna. (poza tym nosze loki wiec tej roznicy jesli nie zejdzie nie bedzie tak widac).ogolnie jestem zadowolona z koloru, ale wolalabym jasniejszy. Tak jak Weronisia radzi, zaczekam jeszcze kilka myc, bo faktycznie ten kolor jeszcze sie zmieni, bo teraz jest dla mnie za ciemny.

dla przypomnienia 1 fotka starego koloru

ps: kupilam 2 farby i jeszcze mi nie starczylo i trzeba bylo kombinowac jak to rozprowadzic po calosci...
A jak± farbê u¿ywa³a¶ (chodzi mi o markê)? Bo albo nie pamiêtam albo nie pisa³a¶. Kolor na pewno trochê Ci siê sp³ucze. Nastêpnym razem mo¿esz wzi±æ np. 6.34 (bêdzie cieplej, a /34 jest zazwyczaj nieco ja¶niejszy ni¿ /0).

Rzeczywi¶cie te pasma "grzywkowe" wysz³y ciemniej Te¿ mi tak kiedy¶ wychodzi³o i widzê (obserwuj±c g³owy w kolejce do kasy np.), ¿e to czêsta przypad³o¶æ. Ja ju¿ nauczy³am siê, ¿eby nak³adaæ tam farbê na sam koniec. Zrób tak nastêpnym razem. Zawiñ te w³osy w ¶limaczki. Rozpu¶æ oraz przeci±gnij na nie farbê w ostatniej kolejno¶ci.

Teraz mo¿esz umyæ te pasma szamponem z dodatkiem ³y¿eczki sody oczyszczonej Powinno pomóc.

-------------------------
A ja zamówi³am litrow± butlê oksydantu do Toucha

Czas edycji: 2013-12-04 o 18:25
Stary 2013-12-04, 19:26   #75
goldika
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 14 961

rumpleteazer, Weronisia, mcromance i reszta

czy moge dodac nastepnym razem mixa niebieskiego do poziomu 7? teraz wyszlo mi z³otawo a chce sie tego pozbyc. Ale czy zloty nie przerobi sie w zielen z tym mixem?

---------- Dopisano o 19:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:17 ----------

a moze fioletowy mix dalby efekt perly??
goldika jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-12-04, 19:46   #76
mcromance
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 280

Cytat:
Napisane przez goldika Poka¿ wiadomo¶æ

czy moge dodac nastepnym razem mixa niebieskiego do poziomu 7? teraz wyszlo mi z³otawo a chce sie tego pozbyc. Ale czy zloty nie przerobi sie w zielen z tym mixem?

---------- Dopisano o 19:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:17 ----------

Ja wychodzê z za³o¿enia, ¿e je¶li jako bazê masz 7/0 to mo¿esz daæ mixa. Ja bym siê ba³a daæ niebieski do 7/3 np., ale natura nie powinna siê pogry¼æ z ¿adnym z tych dwóch.

A odno¶nie, czy siê nie przerobi w zielonkê - sprawdzaj na pasemku, inaczej nie da rady.

Nie udzielam ¿adnych porad przez PW, proszê nie pisaæ.
mcromance jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-12-04, 19:52   #77
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mcromance Poka¿ wiadomo¶æ
Ja wychodzê z za³o¿enia, ¿e je¶li jako bazê masz 7/0 to mo¿esz daæ mixa. Ja bym siê ba³a daæ niebieski do 7/3 np., ale natura nie powinna siê pogry¼æ z ¿adnym z tych dwóch.

A odno¶nie, czy siê nie przerobi w zielonkê - sprawdzaj na pasemku, inaczej nie da rady.
dlateog jestem bardziej sklonna wziac fioletowy. Bo nei stac mnie na testowanie na pasemku swieta ida, prezenty trzeba dokupowac, a nie farby a szkoda
Stary 2013-12-04, 19:54   #78
mcromance
Zakorzenienie

Cytat:
dlateog jestem bardziej sklonna wziac fioletowy. Bo nei stac mnie na testowanie na pasemku swieta ida, prezenty trzeba dokupowac, a nie farby a szkoda
A to jaki ty odcieñ masz? Nie 7/0?

Stary 2013-12-04, 19:56   #79
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
A to jaki ty odcieñ masz? Nie 7/0?
zwykla nature 7 z inebryi. A wychodzi mi zlotawo, niepodobnie nawet do tego z probnika. gdtbtm to zloto jakos zgasila byloby ok
od biedy to wole u siebie na glowie juz czerwien niz zloto...
Stary 2013-12-04, 19:59   #80
rumpleteazer
Zadomowienie

Cytat:

Teoretycznie niebieski zabija rude refleksy a z³ote fioletowy. W "mojej" farbie (= Wella Color Touch) jest jeszcze mix niebiesko-fioletowy. I chyba pomaga jak kto¶ ma rudo-z³ote refleksy do zabicia A mo¿esz pokazaæ nam, co tam masz na g³owie?
Za³±czone zdjêcia
Rodzaj pliku: jpg Wella-color-touch-Special-mix-palitra.jpg (80,9 KB, 11 za³adowañ)
Stary 2013-12-04, 20:03   #81
rumpleteazer
Zadomowienie

Cytat:
zwykla nature 7 z inebryi. A wychodzi mi zlotawo, niepodobnie nawet do tego z probnika. gdtbtm to zloto jakos zgasila byloby ok
od biedy to wole u siebie na glowie juz czerwien niz zloto...
My baby to jeste¶my stukniête Mnie raczej wychodzi czerwieñ ni¿ z³oto. A wola³abym z³oto

Je¶li jeste¶ pewna, ¿e Twoje refleksy s± z³ote, a nie pomarañczowe to musisz fiolet zaprosiæ do akcji.
Stary 2013-12-04, 20:04   #82
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Teoretycznie niebieski zabija rude refleksy a z³ote fioletowy. W "mojej" farbie (= Wella Color Touch) jest jeszcze mix niebiesko-fioletowy. I chyba pomaga jak kto¶ ma rudo-z³ote refleksy do zabicia A mo¿esz pokazaæ nam, co tam masz na g³owie?
chetnie bym pokazala ale nie umiem tego chwycic na zadnej fotce

kurde trudne sa takie kolory... nosilam platyne bylo spoko, zawsze wychodzilo jak chcialam, nosilam ciemne tez byly spoko. A to po srodku ciezko ogarnac

---------- Dopisano o 20:04 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ----------

Cytat:
My baby to jeste¶my stukniête Mnie raczej wychodzi czerwieñ ni¿ z³oto. A wola³abym z³oto

Je¶li jeste¶ pewna, ¿e Twoje refleksy s± z³ote, a nie pomarañczowe to musisz fiolet zaprosiæ do akcji.
pomaranczowe na bank nie sa pierwszy raz w zyciu jestem pewna swoich refleksow: na odroscie sa zlote.
A na reszcie wlosow to inna bajka ale tego juz nie ruszam
Stary 2013-12-04, 20:07   #83
rumpleteazer
Zadomowienie

Cytat:
kurde trudne sa takie kolory... nosilam platyne bylo spoko, zawsze wychodzilo jak chcialam, nosilam ciemne tez byly spoko. A to po srodku ciezko ogarnac
Fakt

Jak chcesz byæ pewna to poprzyk³adaj sobie do w³osów, w mocnym ¶wietle, jaki¶ z³oty ³añcuszek/pier¶cionek (oby nie z ruskiego z³ota bo tym mo¿na zrobiæ test na "mied¼") i porównaj czy refleks na tle bi¿uterii wpada w pomarañczowy czy nie. Jak nie, nadal wydaje siê z³oty, to masz z³oty refleks na 100%. I wtedy niebieski mixton niepotrzebny. Tylko fioletowy

Czas edycji: 2013-12-04 o 20:11
Stary 2013-12-04, 20:11   #84
mcromance
Zakorzenienie

Uwa¿am problem za ogarniêty

Stary 2013-12-04, 20:16   #85
rumpleteazer
Zadomowienie

Cytat:
Jak to siê mawia? Operacja siê uda³a, pacjent zmar³

Kiedy¶ czyta³am, ¿e gencjana jest dobra do zbijania z³ota na w³osach. I o ile na w³osach 10/, 9/, 8/ istnieje ryzyko zabarwienia na fioletowo, o tyle na ciemniejszych raczej nie. Goldika mo¿e spróbujesz? Robi siê p³ukankê, przepisy Google podpowie.
Stary 2013-12-04, 20:19   #86
mcromance
Zakorzenienie

Cytat:
Jak to siê mawia? Operacja siê uda³a, pacjent zmar³

Kiedy¶ czyta³am, ¿e gencjana jest dobra do zbijania z³ota na w³osach. I o ile na w³osach 10/, 9/, 8/ istnieje ryzyko zabarwienia na fioletowo, o tyle na ciemniejszych raczej nie. Goldika mo¿e spróbujesz? Robi siê p³ukankê, przepisy Google podpowie.
Ja te¿ mogê bo ju¿ znalaz³am u Mysi: http://kokardka-mysi.blogspot.com/20...wpadki-po.html

¯ó³ty neutralizujemy fioletem.
Mo¿emy to zrobiæ fioletow± p³ukank±,fioletowym szamponem albo od¿ywk±, które s± dostêpne w drogeriach. Mo¿na zrobiæ tak± p³ukankê samodzielnie z wodnego roztworu fioletu gencjowanego, zwanego po prostu gencjan± (za ok. 3z³ w aptekach). Na 1 litr wody bierzemy jedn± kroplê, otrzymuj±c wodê w odcieniu ró¿owo-fioletowym. Je¶li we¼miemy za du¿o, po p³ukaniu skoñczymy z fioletowymi pasemkami. Ale nawet je¶li nam siê to przydarzy, to nie panikujmy- zmyj± siê przy kolejnym myciu

Rozcieñczon± mikstur± sp³ukujemy w³osy i czekamy a¿ ociekn±. Wyciskamy delikatnie z wody - bez obaw, nie bêd± farbowaæ, barwnik szybko wnika we w³osy. Je¶li dobrze dobra³y¶my proporcje, bêdzie sp³ywaæ czysta woda.

Stary 2013-12-04, 20:25   #87
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
ej no co Ty od kiedy tak szybko rozwiazujemy problemy? gdzie miejsce na watpliwosci, kombinowanie? ktos Ci sie na konto wlamal czy co i pisze za Ciebie

ok bede kombinowac z ta gencjana, moze w weekend
Stary 2013-12-04, 20:40   #88
mcromance
Zakorzenienie

Cytat:
ej no co Ty od kiedy tak szybko rozwiazujemy problemy? gdzie miejsce na watpliwosci, kombinowanie? ktos Ci sie na konto wlamal czy co i pisze za Ciebie

ok bede kombinowac z ta gencjana, moze w weekend
Ej noooo... Ja jestem czasem szybka w decyzjach. Zw³aszcza, je¶li nie dotycz± one moich w³osów LOL

Stary 2013-12-04, 21:07   #89
rumpleteazer
Zadomowienie

Cytat:
Ja te¿ mogê bo ju¿ znalaz³am u Mysi: http://kokardka-mysi.blogspot.com/20...wpadki-po.html

¯ó³ty neutralizujemy fioletem.
Mo¿emy to zrobiæ fioletow± p³ukank±,fioletowym szamponem albo od¿ywk±, które s± dostêpne w drogeriach. Mo¿na zrobiæ tak± p³ukankê samodzielnie z wodnego roztworu fioletu gencjowanego, zwanego po prostu gencjan± (za ok. 3z³ w aptekach). Na 1 litr wody bierzemy jedn± kroplê, otrzymuj±c wodê w odcieniu ró¿owo-fioletowym. Je¶li we¼miemy za du¿o, po p³ukaniu skoñczymy z fioletowymi pasemkami. Ale nawet je¶li nam siê to przydarzy, to nie panikujmy- zmyj± siê przy kolejnym myciu

Rozcieñczon± mikstur± sp³ukujemy w³osy i czekamy a¿ ociekn±. Wyciskamy delikatnie z wody - bez obaw, nie bêd± farbowaæ, barwnik szybko wnika we w³osy. Je¶li dobrze dobra³y¶my proporcje, bêdzie sp³ywaæ czysta woda.
Ale to chyba do blondu super hiper jasnego Ja kiedy¶ k³ad³am tak± p³ukankê tonuj±c± Flor Illum i na w³osach 7/, nic nie by³o widaæ. Ja to bym sporo tej gencjany u¿y³a
Stary 2013-12-04, 21:16   #90
mcromance
Zakorzenienie

Cytat:
Ale to chyba do blondu super hiper jasnego Ja kiedy¶ k³ad³am tak± p³ukankê tonuj±c± Flor Illum i na w³osach 7/, nic nie by³o widaæ. Ja to bym sporo tej gencjany u¿y³a
Ja tylko wklei³am co znalaz³am. Dobór odpowiedniej proporcji nale¿y do goldiki

Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum Pielêgnacja w³osów i fryzury

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-04-03 06:39:17

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:22.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.