|
|
#61 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Br±zowow³ose farbowane cz. VI :)
Nic nie niszczy w³osów tak jak rozja¶niacz. Zerknij na Kolestony nr 12. Powinny Ci bez problemu rozja¶niæ do poziomu który chcesz.
Æwiczê od 10.07.2012. Mój trening -> https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=757235&page=18 i efekty -> https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=457 https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=3961 PALEO |
|
|
|
#62 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 89
|
|
|
|
|
#63 | |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 622
|
Cytat:
- bardzo ³atwo jest panowaæ nad odcieniem (zastopowaæ, gdy jest ju¿ odpowiednio jasny) - rozja¶niæ sobie bardziej te pasma, które chwytaj± mocniej kolor i panowaæ nad kolorem na ca³ej d³ugo¶ci. Czêsto po rozja¶nianiu dziewczyny maj± ciemniejszy dó³ w³osów, ciemniejsz± grzywkê i te pasma, co siê za uszy wk³ada czyli koszmar. Tu rozja¶niasz w³osy stopniowo, wiêc panujesz nad tym gdzie psikn±æ mniej, gdzie wiêcej, a gdzie wcale- lubi³am wtedy rudo¶ci na swojej g³owie i chcia³am mieæ rude w³osy Nie u¿y³abym go teraz, bo od d³u¿szego czasu nie widzê siebie w rudych w³osach, a jednak, aby ³adnie rozja¶niæ sobie w³osy tym psikaczem (równomiernie i stopniowo) trochê te rudo¶ci trzeba ponosiæ. Mia³am w³osy w kolorze "prawie czarny br±z" i tak czy siak musia³am u¿yæ rozja¶niacza, aby doj¶æ do poziomu 7 i wygl±daæ jak cz³owiek Mo¿e preparat jest "siermiê¿ny", ale panuje siê nad stopniem rozja¶niania na ca³ej d³ugo¶ci. Moja znajoma rozja¶nia³a po ca³o¶ci "na raz" innym specyfikiem, kolor wyszed³ jej za jasny przy g³owie, potem to pofarbowa³a, wysz³o za ciemno, potem zdekoloryzowa³a, wysz³o 7 ró¿nych kolorów na g³owie.. Suma summarum. Ja chyba mnie katowa³am w³osy. Je¿eli uda Ci siê przeprowadziæ zabieg farb± rozja¶niaj±c±, to na pewno bêdzie lepszy wybór. Skoro masz poziom 4-5, to jest to mo¿liwe. Ja mam bardzo mocne i grube w³osy. Nie zrobi³ mi krzywdy, ale to rozja¶niacz, wiêc wszystko jest mo¿liwe.
Edytowane przez rumpleteazer Czas edycji: 2013-12-03 o 15:45 |
|
|
|
|
#64 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 325
|
no i pofarbowana
w sumie nie wiem co wyszlo, bo za ciemno na dworze by stwierdzic. Braz jest(rudy raczej nie przebija), nalozylam 6,0 nie wiem czy nie wyszedl za ciemno, nie jest taki cieply jak chcialam. , rudosc pod spodem okazala sie nie wystarczajaca zeby ocieplic kolor. najwyzej nastepnym razem zrobie 6,3 lub 6,4. Jutro zrobie zdjecie, wrzuce i sama przy okazji dowiem sie jak to wyglada
Edytowane przez Cappuccino Czas edycji: 2013-12-03 o 20:15 |
|
|
|
#65 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Edytowane przez _Nelly_ Czas edycji: 2013-12-03 o 16:50 |
|
|
|
|
#66 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja u¿ywa³am Joanny, jak mia³am poziom 2-3, czyli wiêkszy problem Jak mia³am zwyk³y br±z, to rozja¶nia³am farb± rozja¶niaj±c± Garniera. Musisz tylko uwa¿aæ, aby nie pomalowaæ odrostu, i uwa¿aæ na obszar "poprzednich odrostów" (czyli tego fragmentu, który farbowany by³ tylko raz, tam naj³atwiej rozja¶nisz).
Edytowane przez rumpleteazer Czas edycji: 2013-12-03 o 17:13 |
|
|
|
|
#67 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 711
|
Cappuccino jak wysz³o za ciemno, to moze jeszcze siê ciut wyp³ucze. Poczekaj jeszcze ze 3-4 mycia w³osów z ocen± koloru
A je¶li mimo wszystko nie wyszed³ do¶c ciep³o, to jak teraz da³a¶ nature, to nastêpnym razem ³atwiej bedzie dodaæ jaki¶ ciep³y odcieñ.Nelly ja rozja¶nia³am miesi±c temu w³osy z poziomu 4, wiêc by³y czarne. Najpierw zrobi³am k±piel rozja¶niaj±c±, ale niewiele mi da³a, wiêc na³ozy³am farbê Loreal Preference 01 i dopiero mi rozja¶ni³o ale ja chcia³am poziom 5, wiec nie rozja¶nia³am dalej.Ale jesli czyta³as nasz w±tek kilka tygodni wcze¶niej, to kilka dziewczyn rozjasnia³o br±zy do poziomu 7 a nawet 8 i 9 za pomoc± farb |
|
|
|
#68 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dobrze ¿e wcze¶niej siê was poradzi³am. Jak ju¿ zrobiê w³osy to dam znaæ czy wszystko posz³o pomy¶lnie
|
|
|
|
|
#69 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny, chcia³am siê was poradziæ. Jaki¶ czas temu pofarbow³am swoje naturalne mysio-br±zowe w³osy Garnierem c.n. 10, który rozja¶ni³ je do rudego blondu. Z czasem pojawi³ siê odrost, którego nierusza³am,bo chcia³am mieæ ombre hehe ... Ale obecnie nie jestem ju¿ w stanie patrzeæ na te rudo-¿ó³te kosmyki, st±d wizyta na forum. Chcia³abym wyrównaæ kolor, zakryæ te rozja¶nione pasma, pytanie jak± farb±? Nie mam obecnie mo¿liwo¶ci zrobienia zdjecia wiêc dodaje fotke znaleziona w sieci.
W³osy mam ciut d³u¿sze, ale reszta odzwierciedla 100% moje w³osy, zarówno kolor odrostu, jego d³ugo¶æ jak i kolor reszty w³osów. Jak± drogeryjn± farb± uzyskam zimny, jasny br±z (chyba by³by to poziom 6)? |
|
|
|
#70 |
|
Wtajemniczenie
|
frankee tak , poziom 6. Ale z drogeryjnych to nie bardzo, raczej profeski z 1 lub 11 po przecinku. By³a kiedy¶ taka farba Palette C6 i ona by³a ch³odna ale nie wiem czy mo¿na j± jeszcze gdzie¶ dostaæ.
Æwiczê od 10.07.2012. Mój trening -> https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=757235&page=18 i efekty -> https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=457 https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=3961 PALEO |
|
|
|
#71 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny! wstawiam foto wlosow po farbowaniu (6,0), niestety wyszlo troche nie rowno, z przodu sa ciemniejsze, postaram sie wydzielic te pasma i tylko je umyc jeszcze raz szamponem moze sie cos wyrowna. (poza tym nosze loki wiec tej roznicy jesli nie zejdzie nie bedzie tak widac).ogolnie jestem zadowolona z koloru, ale wolalabym jasniejszy. Tak jak Weronisia radzi, zaczekam jeszcze kilka myc, bo faktycznie ten kolor jeszcze sie zmieni, bo teraz jest dla mnie za ciemny.
dla przypomnienia 1 fotka starego koloru ![]() ps: kupilam 2 farby i jeszcze mi nie starczylo i trzeba bylo kombinowac jak to rozprowadzic po calosci...
Edytowane przez Cappuccino Czas edycji: 2013-12-04 o 11:54 |
|
|
|
#72 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 711
|
Cytat:
Je¶li chcesz zakryæ tylko te jasne, to radzê ci wzi±æ sam± naturê, czyli z 0 po przecinku, przynajmniej na pierwsze farbowanie, co by nie by³o jakich¶ niespodzianek. Dopiero na kolejne farbowanie mo¿esz kombinowac z odcieniami. Nie widac ¿adnych nierówno¶ci. Kolor wyszed³ ³adnie i wcale nie ciemno, a dok³adnie na poziom 6 |
|
|
|
|
#73 |
|
Zakorzenienie
|
nastepnym razem wezme 6,3 lub 6,4, zeby byl cieplejszy, a ze za ciemno: niedlugo sie splucze.
|
|
|
|
#74 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Rzeczywi¶cie te pasma "grzywkowe" wysz³y ciemniej Teraz mo¿esz umyæ te pasma szamponem z dodatkiem ³y¿eczki sody oczyszczonej ------------------------- A ja zamówi³am litrow± butlê oksydantu do Toucha Edytowane przez rumpleteazer Czas edycji: 2013-12-04 o 18:25 |
|
|
|
|
#75 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 14 961
|
rumpleteazer, Weronisia, mcromance i reszta
![]() czy moge dodac nastepnym razem mixa niebieskiego do poziomu 7? teraz wyszlo mi z³otawo a chce sie tego pozbyc. Ale czy zloty nie przerobi sie w zielen z tym mixem? ---------- Dopisano o 19:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:17 ---------- a moze fioletowy mix dalby efekt perly?? |
|
|
|
#76 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 280
|
Cytat:
A odno¶nie, czy siê nie przerobi w zielonkê - sprawdzaj na pasemku, inaczej nie da rady.
|
|
|
#77 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
swieta ida, prezenty trzeba dokupowac, a nie farby
|
|
|
|
|
#78 |
|
Zakorzenienie
|
A to jaki ty odcieñ masz? Nie 7/0?
|
|
#79 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#80 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
rude refleksy a z³ote fioletowy. W "mojej" farbie (= Wella Color Touch) jest jeszcze mix niebiesko-fioletowy. I chyba pomaga jak kto¶ ma rudo-z³ote refleksy do zabicia A mo¿esz pokazaæ nam, co tam masz na g³owie?
|
|
|
|
|
#81 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mnie raczej wychodzi czerwieñ ni¿ z³oto. A wola³abym z³oto Je¶li jeste¶ pewna, ¿e Twoje refleksy s± z³ote, a nie pomarañczowe to musisz fiolet zaprosiæ do akcji. |
|
|
|
|
#82 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kurde trudne sa takie kolory... nosilam platyne bylo spoko, zawsze wychodzilo jak chcialam, nosilam ciemne tez byly spoko. A to po srodku ciezko ogarnac ---------- Dopisano o 20:04 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ---------- Cytat:
pierwszy raz w zyciu jestem pewna swoich refleksow: na odroscie sa zlote. A na reszcie wlosow to inna bajka ale tego juz nie ruszam
|
||
|
|
|
#83 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak chcesz byæ pewna to poprzyk³adaj sobie do w³osów, w mocnym ¶wietle, jaki¶ z³oty ³añcuszek/pier¶cionek (oby nie z ruskiego z³ota
Edytowane przez rumpleteazer Czas edycji: 2013-12-04 o 20:11 |
|
|
|
|
#84 |
|
Zakorzenienie
|
Uwa¿am problem za ogarniêty
|
|
#85 |
|
Zadomowienie
|
Jak to siê mawia? Operacja siê uda³a, pacjent zmar³
![]() Kiedy¶ czyta³am, ¿e gencjana jest dobra do zbijania z³ota na w³osach. I o ile na w³osach 10/, 9/, 8/ istnieje ryzyko zabarwienia na fioletowo, o tyle na ciemniejszych raczej nie. Goldika mo¿e spróbujesz? Robi siê p³ukankê, przepisy Google podpowie. |
|
|
|
#86 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
¯ó³ty neutralizujemy fioletem. Mo¿emy to zrobiæ fioletow± p³ukank±,fioletowym szamponem albo od¿ywk±, które s± dostêpne w drogeriach. Mo¿na zrobiæ tak± p³ukankê samodzielnie z wodnego roztworu fioletu gencjowanego, zwanego po prostu gencjan± (za ok. 3z³ w aptekach). Na 1 litr wody bierzemy jedn± kroplê, otrzymuj±c wodê w odcieniu ró¿owo-fioletowym. Je¶li we¼miemy za du¿o, po p³ukaniu skoñczymy z fioletowymi pasemkami. Ale nawet je¶li nam siê to przydarzy, to nie panikujmy- zmyj± siê przy kolejnym myciu Rozcieñczon± mikstur± sp³ukujemy w³osy i czekamy a¿ ociekn±. Wyciskamy delikatnie z wody - bez obaw, nie bêd± farbowaæ, barwnik szybko wnika we w³osy. Je¶li dobrze dobra³y¶my proporcje, bêdzie sp³ywaæ czysta woda.
|
|
|
#87 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#88 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#89 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja kiedy¶ k³ad³am tak± p³ukankê tonuj±c± Flor Illum i na w³osach 7/, nic nie by³o widaæ. Ja to bym sporo tej gencjany u¿y³a
|
|
|
|
|
#90 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe w±tki na forum Pielêgnacja w³osów i fryzury
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:22.

czyli koszmar. Tu rozja¶niasz w³osy stopniowo, wiêc panujesz nad tym gdzie psikn±æ mniej, gdzie wiêcej, a gdzie wcale
w sumie nie wiem co wyszlo, bo za ciemno na dworze by stwierdzic. Braz jest(rudy raczej nie przebija), nalozylam 6,0 nie wiem czy nie wyszedl za ciemno, nie jest taki cieply jak chcialam. , rudosc pod spodem okazala sie nie wystarczajaca zeby ocieplic kolor. najwyzej nastepnym razem zrobie 6,3 lub 6,4. Jutro zrobie zdjecie, wrzuce i sama przy okazji dowiem sie jak to wyglada 

Ja kiedy¶ k³ad³am tak± p³ukankê tonuj±c± Flor Illum i na w³osach 7/, nic nie by³o widaæ. Ja to bym sporo tej gencjany u¿y³a