|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1591 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wątek siódmy już nam leci, nie budzimy naszych dzieci :) Mamy IX-X 2012
Cytat:
![]() tez się zastanawiałam, ale nie jestem w stanie wydać tyle pienędzy na coś, co będzie leżeć w kuchni w szafce ![]() u nas była fryzjerka i podcięła Majuni wszystkie włoski. moja córka nawet dostała pochwałę za to, że była bardzo grzeczna ![]() Cytat:
Cytat:
![]() powodzenia na rozmowie!! ![]() nie używaj przy mnie tego słowa Maja dostała na Mikołaja: http://allegro.pl/klocki-drewniane-1...731862728.html http://www.smyk.com/smiki-motyl-kost...i-p?reko=empik z sorterem i labiryntem jest nimi zachwycona
|
|
#1592 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Właśnie dostałam mikołajową paczkę w pracy
|
|
|
|
|
#1593 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
da sie zrobic w nim kawe, drinki. Cytat:
sama tez nie bylam do tego przekonana, ale tz sie uparł po prezentacji jaką nam zrobili. u nas klocki drewniane sie podobają
Edytowane przez kasiam187 Czas edycji: 2013-12-04 o 16:49 |
||
|
|
|
#1594 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pamiętam jak pojechaliśmy do lekarza jak Misiek miał może miesiąc, bo miał katar i lekarka kazała mi włożyć jemu termometr do pupy, ten się drze tak po prostu, bo został rozebrany, a ja całą w strachu że mam mu coś wtyknąć w pupę A do nas dziś przyszedł jeździk, Miśkowi bardzo się podoba. A i któraś prosiła o przepis na chałkę, ale powiem Wam że dziś jest już trochę twardawa. Wczoraj była rewelacyjna. Następnym razem spróbuję z przepisu z kwestii smaku. Tylko tam trzeba zaplanować wcześniej, bo na noc zostawić w lodówce, a ja chciałam już natychmiast
|
|
|
|
|
#1595 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
gdybym jej nie miała, to bym się popłakała z braku miejsca (blatów). mój mąż tez mówił, że się nie zmieści do niej przylega stół krótszym bokiem i jest super.kasiam masz jakiś bezpośredni tel. do tej przychodni?? niby jutro mamy tą wizytę na 8, ale nikt nie dzwonił do mnie. napisali tylko smsa przypominającego
|
|
#1596 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1597 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
http://allegro.pl/little-tikes-61833...757611220.html odnośnie termometru, ile trwa pomiar temperatury w Waszych termometrach? pytam bo mam taki że ok 2 min trzeba czekać a Lenę nerwica bierze i mnie zresztą też ![]() może istnieje model, który mierzy szybciej od mojego? chodzi mi o elektroniczny. |
|
|
|
|
#1598 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1599 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
niestety nie. wszystko przez Pania z infolini załatwiałam. najlepiej zadzwon teraz, powiedz ze masz wizytę i czy jest dostepna szczepionka i ona Ci sprawdzi. do mnie dzwonila pielegniarka i mowila ze jak bedzie do bedzie dzwonic, wpisala nas sobie w zeszyt raportów. |
|
|
|
|
#1600 | |
|
Wtajemniczenie
|
Ja mam termometr do ucha braun i pokazuje dobrze, parę razy porównywałam z rtęciowym
![]() Termometr bezdotykowy używali u mnie na porodówce i ma go też pediatra z naszej przychodni ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:01 ---------- Poprzedni post napisano o 17:58 ---------- http://www.bangla.babyonline.pl/opin...-ucha-irt-4520 O ten mam, kosztował jakoś 150 zł. Edytowane przez lilka00 Czas edycji: 2013-12-04 o 17:59 |
|
|
|
|
#1601 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
biedna Jagódka Pola oststnio wargę rozwalila krew jej leciała i troszke tą wargę napuchniętą miałatermometr ja mam elektroniczny z miekką końcówką.mierzymy w pupce i trwa to okolo 30 sek i mierzy dobrze.kupilam w aptece za jakies 4 e
|
|
#1602 | |||||
|
Zadomowienie
|
Hej
![]() Cytat:
brawo za odwagę dla PolciCytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy... Edytowane przez Katee27 Czas edycji: 2013-12-04 o 19:20 |
|||||
|
|
|
#1603 |
|
Zakorzenienie
|
taki termo mix ma moja sąsiadka i praktycznie wszystko w nim robi - począwszy od mrożonej latte, drinków itp, przez zupy, surówki, dżemy, ciasta. i sama nawet nie wiem, co jeszcze... jakbym miała kasę, to z chęcią bym sobie takie cudo sprawiła
![]() cieszę sie, że Pola dobrze zniosła szczepionkę. u nas już tydzień po i na razie bez problemu. jakby coś sie miało dziać, to pewnie już by sie działo, prawda? też nie ufam elektronicznym termomentrom. mam jeden rtęciowy i jak mam wątpliwości, to nim mierzymy pod paszką. nie umiem być na l4.. jestem tak padnięta.. gorzej o niebo niż normalnie... a dziś siostra w dużej części zajmowała się Zuzanką.. co można kupić chrześnicy na 8 urodziny? (jest w 2klasie). mam z nią znikomy kontakt i zupełnie nie wiem, czym się interesuje i co lubi a głupio mi do kuzyna dzwoić i pytać. utwierdzam się w przekonaniu, że idiotyzmem jest branie na chrzestnych kogoś z dalszej rodziny, kogo widuje się raz w roku albo i rzadziej...
|
|
#1604 |
|
Zakorzenienie
|
Maggie ja miałam ostatnio urodziny 9-cio letniej chrześnicy - wszystko z Monster High jest wskazane. Lalka, bluzka, kubek, cokolwiek, byle Monster było. I ostatnio na topie jakaś Violetta jest
![]() Ja już w piżamce, poćwiczyłam, wykąpałam się, a co się będę co chwilę przebierać, także ja już gotowa do snu. |
|
|
|
#1605 |
|
Zakorzenienie
|
Zosia przyszła na świat przed południem mała ślicznotka
|
#1606 |
|
Zakorzenienie
|
Jasiu ma trzydniówkę - gorączka zniknęła i pojawiła się wysypka
Potwierdzam Monster High rządzi. Dziewczyny macie jakiś sprawdzony przepis na rybe po grecku? Konczi serdeczne gratulacje
Bo szczęście jest tam, gdzie jesteś Ty... Jestem żonką ![]() Dwa szczęścia: Jaś - 08.11.2012 Hania - 06.11.2015 Edytowane przez kraven Czas edycji: 2013-12-04 o 19:51 |
|
|
|
#1607 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() te monster są przerażające...
|
|
|
#1608 |
|
Zakorzenienie
|
Konczi gratuluję ciociu
Maggie no są paskudne, ale dzieciaki je uwielbiają ![]() Kraven, przynajmniej wiadomo od czego gorączka Nie podoba mi się, że Anusi tyle nie ma. Napiszę do niej. ---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ---------- Anusia zajrzy, trochę jej się pokomplikowało i nie ma weny na pisanie. Ale się poprawi. Obiecała |
|
|
|
#1609 | |
|
Zakorzenienie
|
ciociunia Konczi pojedzie i wyściska malutką Zosieńkę .. oj taki okruszek kochany ... jak moja Dusia dosłownie ! taka czarnulka nie moja sis, moja bliska bardzo bliska koleżaneczka u której balowaliśmy latem na weselu a swoją drogą jedna z wizażowych mamuś listopadowych ---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ---------- macie ochotę na piernikowe choinki ? http://kulinarnyswiatkoncziiszpi leczki.blogspot.com/2013/12/sodkie-srody-piernikowe-choinki.html ---------- Dopisano o 20:30 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ---------- Cytat:
zdrówka dla jasia
[*] .. dzieli nas już tylko czas ... Edytowane przez Konczita Czas edycji: 2013-12-04 o 20:33 |
|
|
|
|
#1610 | ||
|
Zakorzenienie
|
A taka waga co to miała liczyć poziom tłuszczu itp. Nie to że nie liczy to nawet źle wskazuje wagę. Dodała mi 2 kg
Cytat:
Cytat:
A mnie coś bierze Dziś w nocy przeraźliwe bolało mnie gardło, aż przełykać nie mogłam. I czuję że mnie coś łamie. Psiknęłam sobie tantum i zjadłam kanapkę z czosnkiem Oby Misiu się nie zaraził ![]() Mam nadzieję, że u Anusi szybko się poprawi.. |
||
|
|
|
#1611 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
tylko nie uduś kruszynki
|
|||||
|
|
|
#1612 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kilka sekundek i gotowe bez stresu i czekania ![]() Nawet mierzyłam ile stopni ma mój rozgrzany do czerwoności kaloryfer ![]() napisane paluchem na szybce
|
|
|
|
|
#1613 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No jestem Dziewczynki Moje ![]() Przepraszam bardzo,że dawno mnie nie było ale tak jakoś dni lecą... U Nas ok,chlopcy troszke przeziebieni ale już im mija. Fabis powinien na koniec listopada mieć to szczepienie ale przeziebiony wiec się przeciąga. Z nowosci u Fabisia,mamy nowego zabka! Zauważyłam w poniedziałek,że wyszła mu górna 5 i druga już prawie też Więc będzie 8 zabkow niebawem .A tak to chlopcy ciągle razem,bawią się,jedzą i szaleją .Termometr mamy z mikrolife i kiedyś to chwalilam a teraz 3 raz się juz zrabal Wiec mierzymy zwykłym elektronicznym pod pacha ![]() Teraz chlopcy już śpią a my z mężem przed tv z Radlerem .Wysłane z Xperia Arc za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#1614 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1615 |
|
Zakorzenienie
|
KONCZI gratuluję Tobie zostania ciocia
bardzo podobaja mi się te piernikowe choinki ![]() Zdrowka dla JASIA żeby ta 3dniowka raz dwa minęła . Biedna JAGODA tak się poobijala, Jas też dziś miał konkretny upadek że krew z nosa poleciala. dziewczyny zamawiala którąś z Was coś w ddd z pat i maksa? mialyscie jakąś odpowiedź ?
Jaśko Edytowane przez weronika_91 Czas edycji: 2013-12-04 o 21:44 |
|
|
|
#1616 |
|
Zakorzenienie
|
Lewek ja też jestem anty na te Monster High, ale wierz mi że wszystkie dziewczynki mają. W szkole jak nie masz to ci żyć nie dadzą. Teraz mieć lalkę MH to wiesz, na czasie jest. Sama do nie dawna nie pozwalałam na jakiekolwiek paskudy w domu, a później mi się szkoda Pauli zrobiło i ma lalę ( wcale nie taka brzydka ), psa, zeszyt z naklejkami. Dostanie też kredki i grę z MH. Ale lepiej zapytać rodziców czym się dziecko bawi. Ja zawsze pytam, aby trafić z prezentem.
|
|
|
|
#1617 |
|
Zakorzenienie
|
Prosze bardzo
![]() http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=3768449498 napisane paluchem na szybce
|
|
|
|
#1618 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no wlasnie co to ta Violetta ? tz przyniosl listy do mikołaja od dzieci z domu dziecka i jedne dziewczynka chce wlasnie ta Violette![]() Cytat:
zdrówka!! |
||
|
|
|
#1619 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Ja kupiłam chrześnicy oryginalną córkę frankensteina ("pamiętaj ciociu orginalną, nie z kiosku" ), jutro jej dam to będzie szał, tylko ona ma 4,5 roku, ale w przedszkolu tez każdy to paskudztwo ma![]() Cytat:
Cytat:
Witam i znikam ![]() aaa Angel - trzymam mocno mocno! oby poczta wypaliła, bo to jednak państwowa robota, socjal 13stka itd. mimo, ze mniej może zapłacą, ale pewne
|
|
#1620 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Mnie znów w nocy gardło darło.. Ciekawe czy to się jakoś rozwinie czy na tym zakończy. A co się dzieciom podaje na ból gardła? Bo jak Miśka będzie tak bolało to będzie płacz non stop. ---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 08:52 ---------- Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:44.

bidulka,aż krew jej leciała ale dobrze,że szybko się dała uspokoić

Pola oststnio wargę rozwalila
krew jej leciała i troszke tą wargę napuchniętą miała

i śpię tak 6 godzin i wstaję cała zdrętwiała