|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnego wątku! | |||
| Na plotkowym królujemy, każdą kupę świętujemy |
|
7 | 16,67% |
| W pieluszce znów kupa, na plotkowym obgadana nasza grupa |
|
2 | 4,76% |
| Pierwsze ząbki posiadamy gryźć więc wszystko zaczynamy |
|
2 | 4,76% |
| Czas się napić butlę soczku mamy przecież już pół roczku |
|
17 | 40,48% |
| Siadać pięknie zaczynamy, pierwsze ząbki posiadamy |
|
11 | 26,19% |
| Mamusie i dzidziusie VII-VIII |
|
3 | 7,14% |
| Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1381 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy dziś zabawy kupę, wycieramy dzidzi pupę - mamusie VII-VIII 2013 cz.V
Cytat:
dla naszych Jubilatów My po wizycie pielęgniarki, nawet płaszcza nie zdjęła, weszła mówi "jak tu czyściutko!" Pyta gdzie Fi, to mówię, że śpi,ale niech wejdzie to go chociaż zobaczy ![]() Powiedziała, że przyczepi się tylko do jednego - że nie mamy czerwonej wstążeczki na wózku ![]() Akurat się Fiś obudził jak gadałyśmy, więc pochwaliła go za śliczne oczy, a mnie i męża za to, że fajnymi i odpowiedzialnymi rodzicami jesteśmy. I tyle ![]() Poza tym poszłam do lumpka pierwszy raz i kupiłam takie cuda za 23 zł razem. Mam w czym wyprawić Fi na święta |
|
|
|
|
#1382 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale zeby nie bylo kolorowo to miod od dziadkow ![]() ciagle sie ludze, ze to oznacza dobra przyszlosc
|
|
#1383 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1384 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak ja sie za Was ciesze!! Oby najdalej z tego wariatkowa i nigdy wiecej tam nie wracajcie! Mam nadzieje, ze Adas szybko dojdzie do siebie i bez problemu przyzwyczai sie do domku ![]() Oliath, oby maz szybko cos znalazl w miejsce starej pracy a tymczasem super, ze mozecie sie nacieszyc wspolnie spedzonymi dniami ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1385 |
|
Konto usunięte
|
Dziewczyny mam mega durne pytanie:
czy saszetki z probiotykiem można dzielić na 2 części, czy jak już otworzę jedną to muszę ją wykorzystać jednego dnia? Bo daję je Artusiowi codziennie, ale chciałabym przejść na wersję 1 na 2 dni, a łatwiej mi dawać po pół, bo... saszetki mają smak waniliowy i jak Artur nie chce pić, to go oszukuję i wsypuję probiotyk do mleka i pachnie jak budyń i moje słodkożerne dziecię pije chętnie :P (dżizas jakie zdanie długie...) |
|
|
|
#1386 |
|
Zakorzenienie
|
Tweed: na słodką przyszłość na pewno
![]() Dzoan: ja daje radę i tu i tu być na bieżąco. Wizaż to wizaż jednak ![]() Perse: nie pomogę z probiotykiem ---------- Dopisano o 16:21 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ---------- Kejt: fajne ubranka ja to nie umiem szukać w lumpkach. Na szczęście teściowa jest w tym dobra i tak naprawdę, Igi ma pełną szafę
|
#1387 |
|
Rozeznanie
|
Matko, długo mnie nie było. Brak czasu, problemy (pisałam w klubie), choroby itp...Anulka ma katarek i ostatnio gorączkowała. W dodatku chciałam aby sama nauczyła się zasypiać, bez bujania. Trochę to trwało, ale już śpi sama, siedzę koło jej łóżeczka i czekam aż zaśnie. Z początku dużo płakała i bardzo protestowała, ale wie, że nic tym nie osiągnie i poddała się.
Przeczytałam tylko, że mąż Oliath się zwolnił. Przykro. Mam nadzieje, że szybko znajdzie inną prace. I w dodatku mi przypomniałaś, że mojemu TŻ kończy się umowa o prace z końcem tego roku. Jak go wyleją, to nie wiem co zrobimy ![]() Z nowinek, byłam dzisiaj u siebie w pracy na zakupach i dowiedziałam się, że dostaniemy słodycze dla Ani na święta, co prawda z opóźnieniem bo o nas zapomnieli (miały być na Mikołajki), ale zawsze to coś i bony (do wydania w pracy, nie narzekam). TŻ raczej nie dostanie w tym roku bonów, zawsze już w listopadzie podpisywali jakieś zaświadczenia a w tym jeszcze nic. U mnie nic ciekawego, czasem wzloty czasem upadki. Nie czuję się super matką, czasem mam dość, ale pomimo tego wszystkiego bardzo kocham tego Rozwrzeszczanego Bąbla Postaram się częściej z wami bywać. Kurczę, lubię was
|
#1388 |
|
Zakorzenienie
|
charlize: a zastanawialam sie kilka dni temu co u was? ruszylo sie? znalezliscie cos?
|
#1389 |
|
Zakorzenienie
|
Charlize-
|
|
|
|
#1390 |
|
Zakorzenienie
|
charlize oby Anulka doszła do siebie szybko
![]() No i trzymam zeby tztowi przedłużyli umowęOdnośnie świadczeń na święta w tym roku dostanę 580zl w tym 80zl na młodego, fajnie, lubię dostawać kasę szkoda tylko, ze w piz.u niepoplaconych rachunków ![]() kejt no czyli wizyta środowiskowej udana, co sie balas za łowy.perse choćbym chciała to nie pomogę, bo po prostu nie wiem
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|
|
|
#1391 |
|
Rozeznanie
|
Cynamonki bardzo bardzo i jeszcze raz bardzo się cieszę,że jesteście w domku!!! Cudowna wiadomość! jak się już ogarniecie i zrobisz te wszystkie rzeczy o których marzyłaś będać w szpitalu,odezwij się proszę
Buziaki dla WAs Kochani!!!Brawa dla wszystkich za skończone miesiące! Oliath nie ma tego złego... jestem pewna,że mąż znajdzie nową i lepszą pracę już wkrótce
|
|
|
|
#1392 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1393 |
|
Zakorzenienie
|
En: to ładne świadczenia
) U nas mąż dostał w tym 150zł na małego super wsparcie w wydatkach domowych---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ---------- a ja się zastanawiam czy u mnie w pracy paczki będą....
|
#1394 |
|
Zadomowienie
|
kurcze wzięłam dziecko do odbicia i zasnęła
![]() uf już jest obudzona ![]() cynamonki, super info
Edytowane przez yevele Czas edycji: 2013-12-04 o 17:00 |
|
|
|
#1395 | |
|
Zakorzenienie
|
Cynamonka super wieści
Cytat:
Jest u mnie mama i nie mam jak z wami siedzieć Sent from my FUN using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
|
#1396 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1397 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ogromne sciski dla Adaska i dla Was!! |
|||
|
|
|
#1398 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bylismy wczoraj na wizycie no i mamy jeszcze miesiąc leki podawać bo po odstawieniu się pogorszyło. Zobaczymy za miesiąc jak będzie Antek nie ulewa już ale ma problem z jedzeniem. Pociągnie parę łyków i ryk i słychać jak mu się cofa jedzenie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Oliath jesteśmy też na fejsie w grupie prywatnej. Łatwiej ogarnąć wiadomości i bardziej prywatnie niż tu ![]() Dziś Antek całkiem grzeczny (miłą odmiana po diable wcielonym i diable piszczałce) był nawet sam sobie w łóżeczku zasnął na dwie drzemki no i pięknie zjedzona dynia, teraz już śpi sobie więc biorę się za naukę. |
|||
|
|
|
#1399 |
|
Zadomowienie
|
|
|
#1400 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() A co do pracy TŻ, fajnie by było gdyby przedłużyli umowę, to jednak stała praca, ale TŻ ma jej serdecznie dość. Szef źle traktuje swoich pracowników. To pacan nad pacanami. Twierdzi, że my kaszubi jesteśmy leniami i tylko czekamy na sezon, aby przyjeżdżali wczasowicze. (Matko, a ja zawsze tak czekam aby sezon szybko się skończył, bo wszędzie ruch i kolejki. ) A poza tym TŻ szef twierdzi, że wszyscy jego pracownicy to złodzieje i to skandal, że mają urlopy. Bo w pracy i tak nic nie robią tylko się lenią
|
|
#1401 |
|
Zadomowienie
|
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;44016371]Ewcia jak moge cos od siebie to nie dawaj glukozy, bo zle dziala na zeby jak kazdy cukier ..
![/QUOTE] Tak tak wiem o tym , narazie zębów nie mamy, ale z każdą porcją staram się dawać mniej tej herbatki, aby młodzian się przyzwyczaił do smaku samej wody. Łudzę się nadzieją, że nim wyjdą ząbki, będziemy pić wodę i nie będziemy się karmić mleczkiem w nocy
|
|
#1402 |
|
Zakorzenienie
|
Margosia Piter juz tak samodzielnie siedzi, ze na nocniku go sadasz?moj sie kiwa na wszsystkie boki
![]() iwona i jak z ta kuchnia - ja nie lubie "tymaczasowek" jak robic to robic, bo pozniej zal tej co sie juz ma. A auto wiadomo tez potrzebne. Perse Tz nie zrobil tego celowo, mnie tez jako doswiadczonej juz matce zdarzaja sie wpadki, no ale..... nie jestem doskonala. Ghia czyli rozszerzac diete, ale powoli. A czemu jak sie przegapi gluten cos tam - ja przy Marysi sie nie spinalam i problemu pozniej nie bylo. krysia je...b..b..la....am ze smiechu z twojego TZ - ma chlopak ..... wyczucie Magdalenne trzymam kciuki abyscie doszli co to. ona a zobaczysz jak bedzie wiekszy jaka frajde mu ten samochodik przyniesie, dla mojej do tej pory to hit nad hitami - obecnie stoi u chrzestnegow domu Cynamonku poplakalam sie ze wzruszenia
|
#1403 |
|
Zakorzenienie
|
Cynamonku, pozwolę sobie i tutaj to napisać. Wspaniałe wieści, cudownie, że wracacie do domku
Koniecznie daj znać jak już w nim będziecie
|
#1404 |
|
Zadomowienie
|
Cynamonki
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1405 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44014447]Oliath patologiczna koleżanko z forum, mam dla Ciebie artykuł: http://culture.pl/pl/artykul/szarm-i...-moda-na-retro A co się na fb dzieje? Jest więcej dyskusji niż tutaj? Kurcze, ja nie ogarniam forum i klubu, a tu jeszcze fb....[/QUOTE] [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44015034]Dziewczyny mam mega durne pytanie: czy saszetki z probiotykiem można dzielić na 2 części, czy jak już otworzę jedną to muszę ją wykorzystać jednego dnia? Bo daję je Artusiowi codziennie, ale chciałabym przejść na wersję 1 na 2 dni, a łatwiej mi dawać po pół, bo... saszetki mają smak waniliowy i jak Artur nie chce pić, to go oszukuję i wsypuję probiotyk do mleka i pachnie jak budyń i moje słodkożerne dziecię pije chętnie :P (dżizas jakie zdanie długie...)[/QUOTE] Niestety nie wiem jak z tym probiotykiem z saszetki bo my dicoflor w kroplach dajemy. A w ogole z każdą wizytą jestem coraz bardziej zła na naszą pediatrę. Dziś wizyta trwała 7 minut łącznie z rozbieraniem Tymusia z zimowych ubran :/ kosmos tak się śpieszy. A taka z niej cholerna materialistka, że ciężko aby cokolwiek doradziła. Pytamy ile jeszcze mamy podawać dicoflor i nutriton - a ona na to że jak nas stać to żeby podawać. Nawet nie spytała czy Tymuś jeszcze ulewa czy robi kupki itp. Tylko o kasie I szybko szybko do widzenia!! Szok normalnie jak mnie ta kobieta denerwuje.---------- Dopisano o 18:16 ---------- Poprzedni post napisano o 18:10 ---------- Zacytowałam i nie odpisałam :/ Perse ja też nie ogarniam wątku, klubiku i fb. Staram się ile mogę, ale wiadomo Młodzian najwazniejszy, a inne sprawy na później. Teraz śpi słodziak jeden, ale się umęczyłam. Na spacer wózek zniosłam, młodziana, pospacerowaliśmy, wózek do auta spakowałam i weszłam z młodym na górę, bo nie mam siły już tego stelaża dźwigać na 3 piętro i TŻ mi wnosi jak wraca. Ale i tak jak dotarłam z Młodzianem, zakupami do domu to byłam umęczona jak dziki koń. Nakarmiliśmy się, ogarneliśmy trochę i Tymuś się zmęczył to go kłade spać do łóżeczka, jak sie rozpłakał to syrena trwala 40 min On przyzwyczajony do usypiania w wózku, a po południu bardzo się broni przed spaniem. Na rękach to się tak prężył, że myślałam że go nie utrzymam, w końcu tak się zmęczył, że usnął głaskany i przytulany w łożeczku, teraz latam do niego co chwila bo kwili biedaczek przez sen. A ja taka umęczona akcją, że ledwo zipię, jeszcze obiad dla TŻ szykuję bo może w końcu wróci z tego sklepu.
|
|
|
#1406 |
|
Zakorzenienie
|
Mama poszła, a ja w polu z robotą, miałam poprasować, a już mi się nie chce. Piotrek marudny już. Zaraz bede go ogarniać do spania.
Ale zrobiłam za to muffinki ![]() Sent from my FUN using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
#1407 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44014447] A co się na fb dzieje? Jest więcej dyskusji niż tutaj? Kurcze, ja nie ogarniam forum i klubu, a tu jeszcze fb....[/QUOTE] ja klubu od początku nie ogarniam. Skupiam sie na tym forum i na nim jestem na bieżąco. Cytat:
Cytat:
![]() [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;44016371]Ewcia jak moge cos od siebie to nie dawaj glukozy, bo zle dziala na zeby jak kazdy cukier .. [/QUOTE] Ja bym chciała aby Franek pił wodę, ale on od początku jest na nie. Więc siłą wyższa teraz w nocy zamiast mleka dostaje kompot z jabłek. Cytat:
![]() Dotarłam do właściwej wagi i ![]() Cytat:
Cytat:
Jak czytałam że Laurka już się przewraca, to musiałam mojego lenia zmobilizować I 'pomagałam' mu przewracać się na boczki i na brzuszek, dopiero po parunastu dniach udało mu się samemu. Albo przyszedł jego czas. Teraz muszę z nim poćwiczyć przewroty na lewą w z w prawo, bo on tylko w lewo ![]() Cytat:
tylko czasem nie mam jak wejść i robie to na tel. Jestem uzależniona ![]() Cytat:
może kompot z owoca? Cytat:
widzę, że dynia z ziemniakami to hit wśród dzieci ![]() Cytat:
Mój Tż też pracuje jako kierowca zawodowy i stąd wiem i również wiem co to znaczy być sama cały dzień z dzieckiem |
||||||||||
|
|
|
#1408 |
|
Konto usunięte
|
O matko co za histeria.....
Byłam już przekonana, że sąsiedzi mi zapukają. Wprawdzie tylko parę minut, ale JAK.... No normalnie jakbym mu zrobiła krzywdę Mamy ostatnio taki system drzemek: - rano pół godziny - na spacerze pół godziny+pobudka+ok. godziny - po południu nie chce iść spać, a potem jest już taki zmęczony, że mi robi taki cyrk jak teraz i finalnie i tak ma drzemkę pół godziny. Potem się bujamy, że o 21 idziemy spać :/ Kurde jakby tu zmienić ten plan dnia ... I jak "zmusić" dziecko do drzemki, żeby potem nie wyło z rozpaczy - ze zmęczenia??
|
|
|
|
#1409 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44017579]O matko co za histeria.....
Byłam już przekonana, że sąsiedzi mi zapukają. Wprawdzie tylko parę minut, ale JAK.... No normalnie jakbym mu zrobiła krzywdę Mamy ostatnio taki system drzemek: - rano pół godziny - na spacerze pół godziny+pobudka+ok. godziny - po południu nie chce iść spać, a potem jest już taki zmęczony, że mi robi taki cyrk jak teraz i finalnie i tak ma drzemkę pół godziny. Potem się bujamy, że o 21 idziemy spać :/ Kurde jakby tu zmienić ten plan dnia ... I jak "zmusić" dziecko do drzemki, żeby potem nie wyło z rozpaczy - ze zmęczenia??[/QUOTE]Ja jak widzę pierwsze oznaki zmęczenia to działam i idziemy spać. Ale jak nie zauważę to też dzika histeria i po płaczu ze zmęczenia usypia. Kupiłam słoiczek z bananem. Ale w różnych słoiczka banana w bananie jest inaczej. Hippa nie ma, gerber banana zawiera 89%, bobovita 60%. Zastanawiam sie czy nie lepiej by było gdybym sama 'zrobiła' banana i mu dała
|
|
|
|
#1410 |
|
Zakorzenienie
|
Cynamonowa super wieści, cieszę się razem z wami
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:21.

dla naszych Jubilatów 

tez jedziecie/ jechaliscie na marmoladzie tesco? 

ja to nie umiem szukać w lumpkach. Na szczęście teściowa jest w tym dobra i tak naprawdę, Igi ma pełną szafę

zeby tztowi przedłużyli umowę
w tym 80zl na młodego, fajnie, lubię dostawać kasę 

Bylismy wczoraj na wizycie no i mamy jeszcze miesiąc leki podawać bo po odstawieniu się pogorszyło. Zobaczymy za miesiąc jak będzie
Antek nie ulewa już ale ma problem z jedzeniem. Pociągnie parę łyków i ryk i słychać jak mu się cofa jedzenie
I szybko szybko do widzenia!! Szok normalnie jak mnie ta kobieta denerwuje.