Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwiec 2014 - Strona 120 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-04, 18:43   #3571
Light Limara
Zadomowienie

Dot.: Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwie

Cytat:
Napisane przez ilkas Pokaż wiadomość
Jestem!!

Oczywiście u gina małe opóźnienie..potem jeszcze skoczyliśmy do tesco..i tam było mnóstwo zabawek! Tż chciał coś wybrać Mili i spędziliśmy tam z 40 minut Co chwilę mieliśmy już coś innego w ręce..potem odkładaliśmy bo zobaczyliśmy coś lepszego..i tak w kółko

No ale wracając do wizyty...
Z dzidziolkiem wszystko ok! Mózg piękny, serducho bije, nos dalej duży Pierwszy raz w życiu wyszedł mi ten sam tydz i dzień wg OM i wg usg Lekarz długo tam gmerał między nogami. Tzn między nogami dziecka..nie moimi Ale w końcu się udało podejrzeć i będziemy mieli synka Ehh...nawet nie wiecie jaka ja jestem szczęśliwa Mąż to już w ogóle...szalał tam w tym gabinecie Z jednej strony ciutkę żałuję, że Milcia nie będzie miała siostry Pewnie z siostry bardziej by się cieszyła Ale z drugiej strony jestem przeszczęśliwa, że będzie parka
Jej..tylko jak się wychowuje syna ? Z córką to już wiem mniej więcej co i jak
Gratuluję syna
Stary 2013-12-04, 18:46   #3572
Ramona_85
Zakorzenienie

Dot.: Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwie

Cytat:
Napisane przez kasian86 Pokaż wiadomość
Dziewczyny co do imion ja mialam miec tylko jedno - Katarzyna ale jak tata poszedl mnie zarejestrowac i zapytali go o drugie imie to sie zdziwil i na poczekaniu wymyslil Anna wiec niedosc ze mam bardzo oryginalne pierwsze imie to dodatkowo drugie tez mega wyszukane
no to faktycznie dwa najbardziej popularne imiona jakby nie patrzeć
Ja mam na pierwsze oryginalne, drugie Agnieszka, czyli normalne, natomiast moja siostra ma odwrotnie - na drugie Róża
Ramona_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-04, 18:52   #3573
Emilia 25
404 Not Found

Cytat:
Emilka, nie martw się, każda z nas ma stresujące sytuacje, Juluś na pewno sobie leży wyluzowany, nie bój nic
Cytat:
Napisane przez VwVampirka Pokaż wiadomość
stresów i tak nie da się całkowicie wyeliminować... postaraj się teraz uspokoić, odprężyć, na pewno Julkowi nic nie będzie
Dziękuję dziewczyny.
Stary 2013-12-04, 18:56   #3574
Carmenaa_88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiab91 Pokaż wiadomość
Ja całe swoje życie płodowe byłam Karoliną, zostałam w ostateczności Katarzyną. Mama w euforii jak mnie ujrzała stwierdziła, że Kasia, ojciec był w szoku podobno, ale jakoś się ogarnął z tym. A lekarzowi starsznie pasowało Janina do mnie
Czujesz jakbyś teraz była Janiną ? Janka

Bo to tak jest...spojrzysz na dziecko i zupełnie mu czasem inne imię pasuje niż się planowało

Cytat:
Napisane przez Ramona_85 Pokaż wiadomość
Ja mam na pierwsze oryginalne, drugie Agnieszka, czyli normalne, natomiast moja siostra ma odwrotnie - na drugie Róża
A Ramona to twoje prawdziwe?bo szukałam na pierwszej stronie, ale Cie nie ma

Igorek ur.4.09.2010

Maja 16.04.2014- 26.04.2014
(na zawsze w moim sercu Aniołku)

Carmenaa_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-04, 18:57   #3575
janeczka7891
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lolitka888 Pokaż wiadomość
Dziękuje za wyjasnienie odnośnie pęcherza

Ilkas Mamuniu Parka Gratulacje synusia! no i że wszystko jest dobrze,że mózg piękny i duży nosek dalej po Tatusiu heh Superowe wieści!! to dzisiaj musicie

Agagaga ciesze się,że z Dzidzią oki i glukoza superowa Masz pozwolenie na słodycze:P
Ja czekam na gołąbki

Udało mi się dzisiaj wszystko załatwićPrawo jazdy mam nowe,gorzej mi się podoba bo jak dowód jest..a było takie fajne cieniutkie buu. Włoski podcięte,także moge dalej zapuszczać do ślubu

P.S. Janeczka a jaki to jest ból jakbys mogła opisać?bo mnie czasem złapie taki jakby przeszywający,jakby mnie ktoś prądem albo igłą dźgnał..ale też nie wiem czy to w tyłku czy cipce. heh bo to jakoś tak w środku no;p
no to coś podobnego właśnie, do tego jakby kości jeszcze bolały no takie pieroństwo Dzis juz jest lepiej )

GRATULUJĘ wszystkim, które już znają płeć Ciekawa jestem co to u nas będzie hehe Wizyta za tydzień Być może się dowiemy jak nózkami dzidzia nie zakryje

Santom o ile dobrze pamiętam to wklejałaś zdjęcie USG tak?? Było widać imię i nazwisko, nie wiem czy zwróciłaś uwagę...
Stary 2013-12-04, 18:59   #3576
VwVampirka
Zakorzenienie

Paula, to miałaś super urodziny

Cytat:
Dziewczyny co do imion ja mialam miec tylko jedno - Katarzyna ale jak tata poszedl mnie zarejestrowac i zapytali go o drugie imie to sie zdziwil i na poczekaniu wymyslil Anna wiec niedosc ze mam bardzo oryginalne pierwsze imie to dodatkowo drugie tez mega wyszukane
Ja też!

“Aby pozbyć się pokusy należy jej po prostu ulec"
Oscar Wilde
VwVampirka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-04, 18:59   #3577
principessina
Zakorzenienie

Hej Mamusie! jestem jestem dziekuje za pamiec, zyje w pon bylam u ginka z wynikami badan krwi wszystko ok, na nast. wizyte 30tego grudnia mam doniesc badanie na opryszczke robila ktoras?

wszystki mamusiom gratuluje synkow i coreczek, ja wczoraj jak poszlam na zastrzyk to taka stara ciotka meza wywrozyla nam dziewczynke czas okaze ide Was poczytulic
Stary 2013-12-04, 19:07   #3578
asiulka_22
Zakorzenienie

dziewczyny badanie na tarczycejest płatne?? bo jak ostatnio byłam u ginki to oprócz skierowania na mocz dała mi jeszcze na tarczyce / bo na tych poczatkowych badaniach mi nie zlecił/- tsg chyba?
asiulka_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-04, 19:12   #3579
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Carmenaa_88 Pokaż wiadomość
Czujesz jakbyś teraz była Janiną ? Janka

A Ramona to twoje prawdziwe?bo szukałam na pierwszej stronie, ale Cie nie ma
Mnie się podoba Janina (Ina) Ale moja mama nie chce słyszeć o tym imieniu, bo uważa, że jest staropanieńskie - ma koleżankę i do niedawna chrzestna, też stara panna

No własnie nie ma mnie tam

---------- Dopisano o 19:11 ---------- Poprzedni post napisano o 19:10 ----------

Cytat:
Napisane przez asiulka_22 Pokaż wiadomość
dziewczyny badanie na tarczycejest płatne?? bo jak ostatnio byłam u ginki to oprócz skierowania na mocz dała mi jeszcze na tarczyce / bo na tych poczatkowych badaniach mi nie zlecił/- tsg chyba?
tsh - płatne, chyba że masz skierowanie koszt 20-25 zł.

---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:11 ----------

Cytat:
Napisane przez principessina Pokaż wiadomość
Hej Mamusie! jestem jestem dziekuje za pamiec, zyje w pon bylam u ginka z wynikami badan krwi wszystko ok, na nast. wizyte 30tego grudnia mam doniesc badanie na opryszczke robila ktoras?
miała tylko do zrobienia USR
cieszę się, że wszystko w porządku

Edytowane przez Ramona_85
Czas edycji: 2013-12-04 o 19:20
Stary 2013-12-04, 19:12   #3580
Carmenaa_88
Zakorzenienie

Cytat:
ja miałam tsh płatne

Cytat:
Mnie się podoba Janina (Ina) Ale moja mama nie chce słyszeć o tym imieniu, bo uważa, że jest staropanieńskie - ma koleżankę i do niedawna chrzestna, też stara panna

Ja nie lubię starodawnych imion typu Stanisław, Janina i Antoni, ale wiadomo rzecz gustu

to się upomnij

Igorek ur.4.09.2010

Maja 16.04.2014- 26.04.2014
(na zawsze w moim sercu Aniołku)

Carmenaa_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-04, 19:16   #3581
asia27100
Zakorzenienie

witam

nareszcie sie odzywam

mamy meble! ida jeszcze do poprawek, ale pozbyliśmy się w końcu kartonów

ostatnie dni dały mi w kość.... układanie tego wszystkiego, sprzatanie... no ale już jest ok

widzę, że idziemy jak burza coraz więcej z nas poznaje płeć.

ja może za półtora tygodnia się dowiem

asia27100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-04, 19:23   #3582
carolyna86
Zakorzenienie

Cytat:
jak dla mnie Janina to albo Jancia albo Nina, a Ina to Karolina

carolyna86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-04, 19:35   #3583
kasian86
Zakorzenienie

GG do kasian86

Cytat:
A to masz na imię tak jakby wskazywał na to nick?

Cytat:
Napisane przez VwVampirka Pokaż wiadomość
Paula, to miałaś super urodziny

Ja też!
No patrz

Cytat:

wszystki mamusiom gratuluje synkow i coreczek, ja wczoraj jak poszlam na zastrzyk to taka stara ciotka meza wywrozyla nam dziewczynke czas okaze ide Was poczytulic
Witaj cieszę się, ze z wynikami wszystko ok. Ja nie robiłam takiego badania

Cytat:
Jak masz skierowanie to nie jest płatne

Cytat:

Bo to każda mamusia musi sama napisać do Nikii wszystkie dane, Nikii nie może znać na pamiętać terminu porodu każdej nawet jeśli ma super pamięć

Cytat:
Napisane przez asia27100 Pokaż wiadomość
witam

nareszcie sie odzywam

mamy meble! ida jeszcze do poprawek, ale pozbyliśmy się w końcu kartonów

ostatnie dni dały mi w kość.... układanie tego wszystkiego, sprzatanie... no ale już jest ok

widzę, że idziemy jak burza coraz więcej z nas poznaje płeć.

ja może za półtora tygodnia się dowiem
No to macie pięknie na pewno, najważniejsze, że już fajrant
kasian86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-04, 19:40   #3584
ilkas
BAN stały

Cytat:
Ilkas Mamuniu Parka Gratulacje synusia! no i że wszystko jest dobrze,że mózg piękny i duży nosek dalej po Tatusiu heh Superowe wieści!! to dzisiaj musicie
dzięki właśnie świętuję gorącą czekoladą

Kasiab91 bardzo możliwe, że jak już poznasz płeć to Ci się zmieni Ja miałam tak z Milą. Jak już wiedziałam, że cócia to przestałam mieć opory

VwVampirka , Lucynka20xd, Carmenaa_88, Kasian86, Light Limara dziękuję Wam dziewczyny

Martuszka0 ja rodziłam na Brochowie. Miałam kawałek do tego szpitala..ale tam znałam jedną położną która prowadziła szkołę rodzenia do której chodziliśmy Poza tym w ramach tej szkoły rodzenia zwiedzialiśmy tamtą porodówkę..więc jakoś tak wiedziałam jak to wszystko wygląda..i nie stresowało mnie to już
Spodnie z hm za 10? czad!!

VwVampirka a jakie zabawki oglądałaś? Ja to jestem zabawkowa maniaczka

Muszę się Wam do czegoś przyznać...marny ze mnie Mikołaj. Wczoraj nie mogłam wytrzymać..i dałam już Emilce jeden prezent Ale bawiłyśmy się nim chyba z godzinę
ilkas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-04, 19:49   #3585
beatusia10
Wtajemniczenie

Cytat:
dzięki właśnie świętuję gorącą czekoladą

Martuszka0 ja rodziłam na Brochowie. Miałam kawałek do tego szpitala..ale tam znałam jedną położną która prowadziła szkołę rodzenia do której chodziliśmy Poza tym w ramach tej szkoły rodzenia zwiedzialiśmy tamtą porodówkę..więc jakoś tak wiedziałam jak to wszystko wygląda..i nie stresowało mnie to już
nooo to poruszyłaś temat moich zmartwień. największych... zadowolona byłaś z Brochowa? bo ja planowałam Borowską, ale teraz tydzień temu leżałam na ginekologii na Brochowie (bo na Borowskiej mnie nie przyjęli) i wszystkie dziewczyny narzekały na Borowską strasznie, a Brochów był raczej chwalony.. i już sama nie wiem.. i jeszcze jedno- do jakiej szkoły rodzenia chodziliście? bo tej przy szpitalu na Brochowie? możesz podać nazwisko tej położnej (może być na priv)?
beatusia10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-04, 19:50   #3586
Lucynka20xd
Wtajemniczenie

GG do Lucynka20xd

Zmykam do łóżka bo cos mnie głowa boli, dzisiaj był ciężki dzień..
Dobrej nocy !!

Kocham , Tęsknie, Czekam . . . ♥♥♥♥♥

Adrianek ♥♥
30.05.2014 /3700g,59cm/

http://www.suwaczki.com/tickers/relg2n0aqox8ccd7.png

Lucynka20xd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-04, 19:57   #3587
paulka0212
Wtajemniczenie

Nadrobiłam co nie co
Gratuluję poznanych płci, udanych wizyt no i wejść w nowe tygodnie.
Uciekam do łóżeczka bo jestem padnięta po tym wyjeździe, moja chrześnica złapała fazę ciocia i nie odpuszczała mnie na krok, dziś jak wyjeżdżaliśmy to płakała jak nigdy i krzyczała "ciocia papa" a ciocia razem z nią płakała :P
Pokazałam jej gdzie jest dzidzia i jak siedziałam to podnosiła bluzkę i mówiła "dzidzia"

Spokojnego wieczorku

03.09.2011 - Szczęśliwa mężatka

24.09.2013 3w1

13.05.2014 Najszczęśliwsza Mama pod słońcem

Zosia 2645g 52cm 10pkt
Ania 2475 50cm 10pkt

Edytowane przez paulka0212
Czas edycji: 2013-12-04 o 19:59
paulka0212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-04, 20:00   #3588
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez carolyna86 Pokaż wiadomość
jak dla mnie Janina to albo Jancia albo Nina, a Ina to Karolina
Ina - tak mówili własnie na chrzestną mamy
Karolina - imię mojej sis, nikt jeszcze nie mówił do niej "Ina"
Stary 2013-12-04, 20:01   #3589
VwVampirka
Zakorzenienie

Ilkas, no marny z Ciebie Mikołaj

A zabaweczki to np takie oglądałam:

“Aby pozbyć się pokusy należy jej po prostu ulec"
Oscar Wilde
VwVampirka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-04, 20:01   #3590
carolyna86
Zakorzenienie

Cytat:
Ina - tak mówili własnie na chrzestną mamy
Karolina - imię mojej sis, nikt jeszcze nie mówił do niej "Ina"
a ja to znam z autopsji

carolyna86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-04, 20:02   #3591
Gosiiaczek
Raczkowanie

Witajcie mamunie moje ja tylko na chwilke , bo jestem na slasku w domku na Barbórce bo w domku jeden górnik na emeryturze, jeden pracuje a mam tez na kopalni wiec wiecie swieto pelna parą
To Szcześć Boże
Kluseczki, kapustka i króliczek był na obiadek
Pozdrawaim i caluje
Hhaaa zostaje do piatku na mikołaja hhhiiii
Stary 2013-12-04, 20:06   #3592
kasian86
Zakorzenienie

GG do kasian86

Cytat:

Muszę się Wam do czegoś przyznać...marny ze mnie Mikołaj. Wczoraj nie mogłam wytrzymać..i dałam już Emilce jeden prezent Ale bawiłyśmy się nim chyba z godzinę
jesteś boska

Dziewczyny wrzuciłam na klub zdjęcia w tej sukience allegrowej, nie będę dodać na forum, bo mąż mi zrobił takie beznadziejne te zdjęcia, że wstyd pokazywać publicznie

A i dodatkowo pierwsze zdjęcie mojego brzucha
Stary 2013-12-04, 20:14   #3593
pomarancza24
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kaorlak Pokaż wiadomość
Dzień dobry!

Też, chociaż w ogóle mi się to nie podoba

Trzymam kciuki :

Ja mam dzisiaj wizytę u dentysty

Zaczynamy dzisiaj z moim Maluchem 20 tc Mamy połowęa:
Super

Cytat:
Hejciale słoneczko fajnie u mnie świeci
Tak się zastanawiam dziewczyny jak to jest i czy może też tak macie?Chodzi mi o to,że wcześniej to w nocy z 3-4 razy potrafiłam iść siku w nocy a teraz 1 czasem nawet mi się uda całą noc nie iść. Zastanawiam się czy może mniej pije,ale wydaje mi się,że tyle samo..czy może pęcherz się przystosował jakoś wkońcu?

Ilkas trzymam kciukaski za dzisiejszą wizy oczywiście na wieści później:

Wczoraj na zakupach nic nie kupiliśmy oprócz czapek kolorowych na stok. Dosłownie nic w tych sklepach nie ma ciekawego..a jak już jest to takie ceny,że poszaleli.
Musze dziś do centrum jechać odebrać nowy dowód rejestracyjny i prawko no i podciąć kłaki do fryzjera.Kurcze tak mi wypadają włosy ter

Kaorlak Gratulacje połowi innym nowych tygodni
P.S. Mój Mały się dzisiaj dopiero obudził jak suszyłam włosy<serce>
Na też tam mam, na początku musiałam chodzić w nocy a teraz wytrzymuje do rana

Cytat:
Napisane przez monijaaa Pokaż wiadomość
Witam się w II trymestrzepi:

::
Super

Cytat:
Jestem!!

Oczywiście u gina małe opóźnienie..potem jeszcze skoczyliśmy do tesco..i tam było mnóstwo zabawek! Tż chciał coś wybrać Mili i spędziliśmy tam z 40 minut :Co chwilę mieliśmy już coś innego w ręce..potem odkładaliśmy bo zobaczyliśmy coś lepszego..i tak w kółko

No ale wracając do wizyty...
Z dzidziolkiem wszystko ok! Mózg piękny, serducho bije, nos dalej duży Pierwszy raz w życiu wyszedł mi ten sam tydz i dzień wg OM i wg usg ;Lekarz długo tam gmerał między nogami. Tzn między nogami dziecka..nie moimi Ale w końcu się udało podejrzeć i będziemy mieli synka :Ehh...nawet nie wiecie jaka ja jestem szczęśliwa : Mąż to już w ogóle...szalał tam w tym gabinecie jednej strony ciutkę żałuję, że Milcia nie będzie miała siostry ewnie z siostry bardziej by się cieszyłaAle z drugiej strony jestem przeszczęśliwa, że będzie parka
Jej..tylko jak się wychowuje syna ? Z córką to już wiem mniej więcej co i jak :
Super Gratuluję synka

Cytat:
Napisane przez agaaga89 Pokaż wiadomość
hej Mamusie :yłam dziś na wizycie na nfz, wyjątkowo poszło sprawnie bo zamiast standardowego 1,5 h czekania po pół godziny byłam już zrobiona... Słuchałam serduszka maleństwa, glukoza wyszła super, więc dziś cały dzień uśmiech na buzi jedyny minus, to że skończyły się jakieś umowy na nfz i na nast. wizytę w grudniu właściwie tylko po wypisanie zwolnienia muszę iść prywatnie a grudzień taki bidny...
Dobrze wszystko ok

Cytat:
Mnie wczoraj bolała cała szczęka po lewej - podejrzewam, że ząb mi sie odezwał do kanałowego mąz mówi, ze brak wapnia.... no i wiecie co? Nagle wyszły mi białe plamki na paznokciach, jakby normalnie jasnowidział :pognał mi do apteki po Calcium
Idę wziąć swój suplement, dobrze że mi przypomniałyściel:

---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:10 ----------

tez teraz to biorę, ale zastanawiam się, czy nie ma z mało witamin, skoro to takie tanie ::
Białe plamki na paznokciach mogą oznaczać brak słońca, witaminy D
Cytat:
zaraz ide robic obiad:
dzisiaj : kasza gryczana z masełkiem+ pulpeciki w sosie+ sałatka /sałąta,pomidor,ogórek,pap ryka+oliwa/
Mamy podobny bo ja mam pulpety w sosie borowikowym, z kuskus i sałatka z pekińskiej

Ale dziś miałam męczący Dzień, kręgosłup mi nawala
Przyznam się wam wczoraj zaczęło mi cos bulgotac tak jakby kiedyś na biegunkę, w nocy tz mi powiedział że też słyszał na w pracy momentami też czułam i lekko Słyszałam. Myślałam że to fałszywy alarm, ale coś u mnie się zaczęło
pomarancza24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-04, 20:29   #3594
martuszka0
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Emilia 25 Pokaż wiadomość
Oj to nie był dobry dzień. Mam nadzieję, że duże stresy nie odbiją się na Julku.

.
co się stało?
Cytat:
a co to za badanie? bo ja ogólnie mam wirusa opryszczy i jestem ciekawa o co chodzi

Ramona_85 tak jak kasian pisała, trzeba napisać PW do Nikii

Cytat:

a jak Ci się rodziło na Brochowie ogólnie??

a ja właśnie wypiłam mleko z miodem i czosnkiem babcia chyba ma angine co mogę brać na odporność????
martuszka0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-04, 20:33   #3595
agaaga89
Zakorzenienie

Ale mnie wywiało, poszłam z Młodym na spacer i wróciliśmy po 20... Chyba zgłupiałam :roll eyes: ale zachciało mi się wietrzenia. Nie mam sił na nic Mamuśki, buziaki, dobrych nocek

agaaga89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-04, 20:50   #3596
sylvuniaa84
Zadomowienie

Tez byłam na spacerku z moim Yorkowym... Ale tylko 10 min,strasznie wiało.Do tego cos dzis złe sie czuje takie napady na jedzenie mam a potem mi nie dobrze... W dodatku chipsy pochlonelam jak nigdy...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-12-04, 20:51   #3597
Emilia 25
404 Not Found

Cytat:
Napisane przez martuszka0 Pokaż wiadomość
co się stało?
A źle coś zaksięgowałam, ale w sumie nic się takiego nie stało. Tylko ja bardzo nie lubię się mylić i bardziej jestem zła na siebie niż sytuacja tego wymaga.
Ale nic to, już mi trochę przeszło i aktualnie oczka mi już kłapią, więc chyba nie pozostaje mi nie innego jak życzyć Mamusiom dobrej nocy.
Stary 2013-12-04, 20:52   #3598
madziuuula
Zakorzenienie

GG do madziuuula

Cytat:
Hm..szczerze mówiąc pierwsze słyszę z tą żółtaczką, że przy konfliktach zawsze wychodzi.. Ja urodziłam w sobotę a w poniedziałek już wyszłam I Mila nie przechodziła żółtaczki. No chyba, że przechodziła taką lajtową..w każdym razie nic nie było po niej widać aha..no i oczywiście ja jestem rh minusowa
Ja gdzieś potem doczytałam że niby standard Nam się ponad 2 mce utrzymywała A Emilka plusowa tak, bo pamiętam że ktoś miał minusowe dziecie

Cytat:
Napisane przez Carmenaa_88 Pokaż wiadomość
Ja na początku napierałam extra, żę musi być dziewucha, teraz jakoś wyluzowałam i stwierdziłam, że jak będzie chłopak to też będzie dobrze bo raz kupę autek i ciuchów już mam po Igusiu, dwa Iguś miałby się z kim bawić i szaleć (prędzej niż z dziewczynką)
No właśnie, nie bedzie trzeba szukać miejsca na nowe zabawki , wózki, lalki
Mój też coś wspominał o Nikoli

Cytat:
To TZ sie nie popisal, ale to akurat jest standard u nas wiec rozumiem doskonale. Ja juz sie nauczylam nie nastawiac ze przyjedzie tak jak mowi bo zawsze jest pozniej
Ja też sobie doliczam z pół godz conajmniej na korki i następne 15 minut zanim ten mój się z auta wypakuje

Cytat:
Napisane przez kasiab91 Pokaż wiadomość
Ja całe swoje życie płodowe byłam Karoliną, zostałam w ostateczności Katarzyną. Mama w euforii jak mnie ujrzała stwierdziła, że Kasia, ojciec był w szoku podobno, ale jakoś się ogarnął z tym. A lekarzowi starsznie pasowało Janina do mnie
Tż ma babcie Janine, jakoś mi się źle kojarzy

Cytat:
Będę musiała kupic wsuwane
bo mojego małża ostatnio nie ma w ogóle w domu, po pracy od razu jedzie do nast. pracy, więc bym z domu nie mogła wychodzić
A żebyś chciała wiedziec że wsuwane Do tego rozmiar większe, jakby stopa miała spuchnąć

[COLOR=Green]Nasza wielka miłość na maleńkich nóżkach
Marianek i Rysiu
madziuuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-04, 21:00   #3599
kasian86
Zakorzenienie

GG do kasian86

Cytat:
Napisane przez pomarancza24 Pokaż wiadomość
Super

Ale dziś miałam męczący Dzień, kręgosłup mi nawala
Przyznam się wam wczoraj zaczęło mi cos bulgotac tak jakby kiedyś na biegunkę, w nocy tz mi powiedział że też słyszał na w pracy momentami też czułam i lekko Słyszałam. Myślałam że to fałszywy alarm, ale coś u mnie się zaczęło
Super

A jak tam pracownica, sprawdziła się i pracuje już normalnie?

Cytat:
Napisane przez martuszka0 Pokaż wiadomość
co się stało?

a ja właśnie wypiłam mleko z miodem i czosnkiem babcia chyba ma angine co mogę brać na odporność????
Kurcze to niedobrze, no to mleko co wypiłaś chyba dobre na odporność, w ogóle wszyscy polecają czosnek i syrop z cebuli. Względnie jest taki syrop dla ciężarnych prenalen albo prenulen, na bazie samych naturalnych rzeczy

Cytat:
Napisane przez madziuuula Pokaż wiadomość

Ja też sobie doliczam z pół godz conajmniej na korki i następne 15 minut zanim ten mój się z auta wypakuje

A żebyś chciała wiedziec że wsuwane Do tego rozmiar większe, jakby stopa miała spuchnąć
O o, mój też podjeżdża pod dom i jeszcze siedzi w samochodzie, bo zanim se poodłącza komórkę albo skończy gadać to z 10 minut minimum

Ja rodziłam we wrześniu i całe lato przechodziłam w japonkach to było cudowne akurat teraz może być gorzej, bo za zimno na takie buty
Stary 2013-12-04, 21:00   #3600
Magdi555
Rozeznanie

Dobry wieczór!

Chciałam Was nadrobić, ale dotarłam do wiadomości Ilkas i już wytrzymać nie mogłam Gratuluje Kochana! Ogromnie się cieszę, że spełniło się Twoje marzenie Też by chciała parkę! No, ale drugiego synka też pokocham miłością wielką
Mikołaj, faktycznie z Ciebie marny

U nas na mikołaja daje się symboliczne prezenty, a większe pod choinkę i rozpakowujemy je podczas wieczerzy

My Mikołajka zostawimy Kubusiowi pod poduszką, jak już wyjdzie do przedszkola. Gdyby dostał prezent rano, to pewnie by został w domu
W przedszkolu Mikołaja mają 10 grudnia
Ja mam pięcioro dzieciaków do obdarowania na gwiazdkę Już mam zawrót głowy od szukania i kupowania

Idę czytać dalej...

Magdi555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości