|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4441 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3
Cytat:
![]() ![]() Co do torby, to ja bym sie w taką chyba nie zmieściła ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4442 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#4443 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ale oczytać się też nie zaszkodzi, bo konowałów nie brakuje. Zawsze jest o co tego lekarza zapytać wtedy ![]() ![]() Ja jestem chyba bardzo upierdliwym pacjentem... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4444 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
a te listwy mamy okropne, no i... zabierają cm :P Cytat:
![]() a jeszcze mam pytanie do tych, co mają narożniki u siebie (i je rozkładają do spania): bo się zastanawiamy i tak myślę i myślę i nie wiem, ile cm mniej więcej od ściany musi stać narożnik na tym boku, który się rozkłada? bo przy kładzeniu oparcia, żeby stworzyło rozłożone łoże, to chyba potrzeba tam "co nieco" miejsca? w sumie nie myślalam o tym i zapomniałam się dopytać... a teraz się zastanawiam, czy się zmieścimy :P ---------- Dopisano o 17:01 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ---------- mieliśmy podłogę zostawić na "kiedyś tam", ale stwierdziliśmy w sumie dzisiaj, że jak nie zrobimy tego teraz, kiedy w sumie prawie pusto, to na mur beton nie będzie nam się chciało robić podłogi za kilka lat... i dlatego mam milion głupich pytań ![]() ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez thidien Czas edycji: 2013-12-04 o 16:09 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4445 | |
Moderator
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4446 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4447 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
mamy na oku http://meblaris.pl/naroznik-bruno-2-promo,id1811.html gabarytowo jak stoi to by pasował - i ten jest i tak z najmniejszych, jakie wyparzyliśmy (200x135 - akurat ściana ma 207) wiem, na podłodze będziemy spać :P zdrowo :P
![]() |
#4448 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4449 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny robię zamówienie w gemini
![]() Chcę zamówić majtki poporodowe. Lepiej jednorazowe czy te z siatki?? No i co najważniejsze jaki rozmiar? Przed ciążą nosiłam xs lub s. Do tej pory w nich chodzę ![]() ![]() Właśnie zauważyłam, że nawet nie ma esek. Producenci z góry zakładają, że będziemy wyglądać jak szafy?? Edytowane przez koziemleko Czas edycji: 2013-12-04 o 16:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#4450 | ||
Moderator
|
Cytat:
![]() Bo mozesz wysunac polowe szuflady, a dopiero jak dosuniesz do sciany wyciagnac calosc... Troche sie trzeba nagimnastykowac, ale mysle ze jest to wykonalne ![]() Cytat:
![]() Edytowane przez teQiba Czas edycji: 2013-12-04 o 17:19 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4451 | ||||||||
Zadomowienie
|
Zdrzemnełam się, a Wy już tyle nabazgrałyście
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Zrobiłam kokosanki według przepisu Side i zaraz będe je wcinać ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4452 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
#4453 | |
Moderator
|
Cytat:
![]() Ja wszystkie meble mam z filcami i przesuwam jak chce ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4454 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() w ogóle dzisiaj jak byliśmy na zakupach w budowlanym mąż podszedł bliżej do rzeczy malarskich, zostawiłam wózek z zakupami, bo cieżko było przejechać, podeszłam, wybraliśmy co trzeba, wrcam, biorę wózek i idę dalej... i tu podbiega do mnie przemiła pani, która informuje mnie, że właśnie zakosiłam jej wózek ze... śmieciami z pudełek i kartonów ![]() nie zauważyłam nawet różnicy, a nasz się różnił bardzo od tego "śmieciowego", więc... chyba się już sama dzisiaj nie zadziwię moją głupotą :P ps. chyba wypatrzyłam zastepujacą mnie w pracy dziewczynę na FB... i wiecie co... normalnie młodsza ze 2-3 lata ode mnie i z wyglądu sympatyczniejsza :P ode mnie :P taka milusia-fajniusia (czemu nie mogą nas zastępować stare wredne brzydkie jędze?? :P pewnie będę wracała do pracy i będę słyszała po kątach "o nie, tamta była fajniejsza, my nie chcemy znowu pani" :P:P:P:P:P:P:P:P ) *nie ma to jak zazdrość*
![]() |
#4455 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4456 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szwagierka gdy jej pytałam o te gatki powiedziała, że tak szczerze to lepiej i wygodniej jej było bez, ponoć podkład dość dobrze się trzyma sam |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4457 | |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny mam pytanie.
Czy widzicie jakieś mankamenty na tym łóżeczku? http://tablica.pl/oferta/lozeczko-z-...equestFromAd=1 50zł to prawie darmo, ja chciałam kupić z szufladą za 230zł nowe, a tu w mojej wiosce jest za 50zł. Co prawda chciałam białe, ale 180 zł mogę zaoszczędzić. Widzę tylko, że szuflada ma chyba inny kolor i że nie ma pokrywy, ale za tą cene ![]() Muszę z tż pogadać jak wróci z roboty. Cytat:
![]()
![]() |
#4458 | |
Moderator
|
Cytat:
![]() O matko - ja tez jestem strasznie zazdrosna o dziewczyne ktora mnie zastepuje... Jak patrze na swoje biurko pelne jej bibelotow to juz w ogole ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4459 | ||
Zakorzenienie
|
napisz czy nie za słodkie
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=877 |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4460 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ważne też chyba, żeby nie spadały ![]() Cytat:
![]() No właśnie też myślałam o tych z siatki, bo można prać. Ale z drugiej strony mam suszyć takie pantalony na sali poporodowej ![]() ![]() Cytat:
![]() W ogóle dobrze, że nie poszłaś do kasy z tymi kartonami ![]() Cytat:
To nie jest jak podpaska? Ma klej w ogóle? ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ---------- Dziewczyny! Macie czasem bolesne skurcze w dole brzucha ![]() Bo ja mam od kilku dni i nie wiem czy to normalne na tym etapie? |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4461 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4462 | |
Moderator
|
Cytat:
Skurczy nie mam wiec nie pomoge - ale moze cos sie rozciaga i stad to uczucie? ---------- Dopisano o 19:35 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ---------- ag9 - pamietasz o mnie? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4463 |
Raczkowanie
|
Hej mamusie.
Prosze o dopisanie na pierwsza strone kolejnej mojej wizyty 09.01.2014 godz.18.00. Oraz wagi mojego maluszka w 22tc - 517gram. Zaliczyłam dzis zakupy w lumpku za które zaplaciłam aż 7zł. Kupiłam 1 x rajstopki, 1 x skarpeteczki, 2 x body z długim rekawem, 1 x bardzo drube spodnie na przyszła zimę, 1 x struksowe ogrodniczki odpinane na dole by łatwiej zmienic pieluszke. Piszecie o remontach. Mojego męza nikt nie przebije. Robi mi remont od poczatku sierpnia, pokoju 3x5m. Jedynym usprawiedliwieniem jest fakt ze ciezko pracuje na delegacjach i przyjezdza do domu raz na dwa tygodnie na weekend. Ostanio byl tez chory i nie chciałam go męczyc. Najgorsze ze załozony przez niego termin skonczenia remonyu od świat napewno sie przeciądnie do mniej wiecej polowy stycznia. Bedzie to rekord swiata remontu pokoju. Co najlepsze czeka nas jeszcze remont łazienki przed przyjsziem maluszka na swiat ale tego sobie juz nie umiem wyobrazic. Masakra |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4464 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie mam skurczy, ale podobno moga się pojawić skurcze Braxtona-Hicksa |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4465 | ||
Zakorzenienie
|
Co do majtek to wzięłam jedną paczkę wielorazówek (bo nie wiem jaki rozmiar mi będzie pasował), ale cenowo nie są drogie, więc będę używała jako jednorazówki chyba. Od razu wywalę jak ubrudzę, ale nie pamiętam jaki rozmiar wzięłam
![]() Cytat:
![]() ![]() A komoda do siedzenia obłędna ![]() ![]() I jeszcze pytanie czy szlifował specjalnie tą komodę przed malowaniem? Cytat:
![]() ![]()
Wszelkie piękno rodzi się w bólu. ![]() ![]() Edytowane przez Ela87 Czas edycji: 2013-12-04 o 18:45 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4466 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
wystarczy przysunąć dziecko). Te 2 parametry były dla mnie decydujące przy wyborze łóżeczka, no i kolor też ale jak pisala side zawsze można pomalować ![]() Edytowane przez mona1 Czas edycji: 2013-12-04 o 18:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4467 |
Rozeznanie
|
a wiesz, to było możliwe - bo mąż też nie zauważył :P dopiero jak to dziewczę podeszło i się z uśmiechem na twarzy upomniało o kartony:P:P:P:P
#4468 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4469 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bo mój mąż jest pedantyczny i ona była szlifowana za każdym razem, najpierw raz, potem podkład, potem dwa potem farba i tak ze trzy razy chyba i potem lakier ...koszt wyszedł jak nowej ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4470 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny zapomniałam się pochwalić, że kupiłam dziś Melę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:55.