Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3 - Strona 149 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-04, 15:48   #4441
Ela87
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3

Cytat:
Napisane przez Rossa1988 Pokaż wiadomość
Kochane, podczytuje Was w wolnych chwilach, witam się w 27 tygodniu i III trymestrze... ale zleciało ;o moje dziecko w 26t4d miało 1200g, duże jak na ten etap ciąży;p gin stwierdził, że jak będzie tak rosło to będziemy rozważać cesarkę bo ja ogólnie drobna jestem..;/ ale narazie się nie nastawiam, zobaczymy jak będzie.
Przez Was dwa dni temu też zrobiłam zakupy na gemini, za ponad 200zł;p ale głupot nie nakupiłam.

http://allegro.pl/duza-torba-podrozn...757346027.html

Czy myślicie, że taka torba do szpitala wystarczy czy będzie za mała... szlafrok, ręczniki, koszula, kapcie, kosmetyki... mam wątpliwości czy będzie wystarczająca... chociaż z drugiej strony nie chcę brać walizki na kółkach;p, w razie czego zawsze Tż coś może jeszcze donieść... Może doradzą jakieś doświadczone już w tym temacie mamy?
za 3 trymestr
Co do torby, to ja bym sie w taką chyba nie zmieściła Same podpachy zajma mi pół walizki, a mam taką walizkę podręczną, większą niż ta torba na allegro, ale mniejsza niż na kółkach Mam nadzieje, ze się chociaż w tą zmieszczę

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-04, 15:49   #4442
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez thidien Pokaż wiadomość
zrobię małego remontowego off-topa
bo mam pytanie odnośnie listewek na brzegach podłoga-ściana
mamy teraz masywne, i nie wiem, czy szmienić na mniejsze (węższe), czy się całkiem tego pozbyć - no właśnie nie wiem jak to funkcjonuje bez, niby z nimi nieco łatwiej i się ściana nie pobrudzi np. od mokrej szmaty, z drugiej... chyba wolałabym się w końcu tego pozbyć (ale że będziemy kłaść panele, to chyba lepiej jednak z tą listwą?)

masakra... jak pomyślę, że to dopiero początek, a potem jeszcze czeka zamienianie naszego obecnego pokoju na pokój dziecia... to i się tym ekscytuję, i boję zarazem
ściana na pewno się pobrudzi, a poza tym będzie widać nierówne panele

Cytat:
Kochane, podczytuje Was w wolnych chwilach, witam się w 27 tygodniu i III trymestrze... ale zleciało ;o moje dziecko w 26t4d miało 1200g, duże jak na ten etap ciąży;p gin stwierdził, że jak będzie tak rosło to będziemy rozważać cesarkę bo ja ogólnie drobna jestem..;/ ale narazie się nie nastawiam, zobaczymy jak będzie.
Przez Was dwa dni temu też zrobiłam zakupy na gemini, za ponad 200zł;p ale głupot nie nakupiłam.

http://allegro.pl/duza-torba-podrozn...757346027.html

Czy myślicie, że taka torba do szpitala wystarczy czy będzie za mała... szlafrok, ręczniki, koszula, kapcie, kosmetyki... mam wątpliwości czy będzie wystarczająca... chociaż z drugiej strony nie chcę brać walizki na kółkach;p, w razie czego zawsze Tż coś może jeszcze donieść... Może doradzą jakieś doświadczone już w tym temacie mamy?
Nie mam doświadczenia, ale jeśli nie zmieszczę w torbę tego co chcę to zostawie Tż to co nie będzie mi od razu potrzebne-czyli ubranie na wyjście dla mnie i dziecka, doniesie mi to potem, gdy będziemy wychodzić
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-04, 15:50   #4443
ladylazarusIE
Raczkowanie

GG do ladylazarusIE

Cytat:
Napisane przez side85 Pokaż wiadomość
no i wyszło szydło z wora Kilka dni temu na wątku pytałam o tabletki jakie bierzecie i była wielka dyskusja w tym zwrócono mi uwagę na witaminę C bo mam brać dwie dziennie. Poczytałam i zmniejszyłam sobie sama dawkę do 1 tabletki. Teraz jednak się zastanawiam, bo skoro lekarz mi to zalecił i to dobry specjalista to może chodziło właśnie o to że to pomaga mi wchłaniać żelazo skoro mam je brać też dwa razy dziennie Mój lekarz chyba ma rację jak mówi że to on prowadzi ciąże nie doktor Google
Oczywiście, że słuchać lekarza, jeśli dobry specjalista
Ale oczytać się też nie zaszkodzi, bo konowałów nie brakuje. Zawsze jest o co tego lekarza zapytać wtedy W sumie teraz na przykład wiesz, dlaczemu ci kazał brać wit. C
Ja jestem chyba bardzo upierdliwym pacjentem...
ladylazarusIE jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-04, 16:01   #4444
thidien
Rozeznanie

Cytat:
Witaj w klubie niekończącego się remontu, ja już na prawdę czuję się jak ten Syzyf bo mąż pracuje dużo a nie da sobie nic zrobić w domu poza ewentualnie swoimi fachowcami i tym sposobem prace u nas trwają kiedy ma czas i tak przedpokój robiony jest drugi miesiąc Ale przynajmniej będzie cacy. Mnie się takie cokoły ani listwy nie podobają starodawne i tez zmieniamy teraz na coś takiego. Polecam są z drewna i niezwykle elegancko się prezentują- w Obi zapłaciliśmy 15zł za listwę standardową czyli 2,4m.
https://www.google.pl/search?q=bia%C...h=655#imgdii=_
no właśnie mieszkanie to mamy bodajże z 19może20-30 :P:P poniemieckie
a te listwy mamy okropne, no i... zabierają cm :P

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
Jak kladziesz panele to listwy sa wrecz konieczne zeby zamaskowac drobne nierownosci - jak masz jakies kable to fajne sa takie listwy, w ktorych mozna je ukryc, tylko ze one sa grubsze. Ale jezeli nic nie chcesz ukrywac za listwami to zwykle ciensze beda ok
dziękuję kable to raczej już w ścianie będziemy chować, po rozprawieniu się ze ścianą "kominową" bedziemy kłaść kable do kinkietów i nowych wtyczek (nie mogę się doczekać rozwalania ścian :P:P)

a jeszcze mam pytanie do tych, co mają narożniki u siebie (i je rozkładają do spania):
bo się zastanawiamy i tak myślę i myślę i nie wiem, ile cm mniej więcej od ściany musi stać narożnik na tym boku, który się rozkłada? bo przy kładzeniu oparcia, żeby stworzyło rozłożone łoże, to chyba potrzeba tam "co nieco" miejsca? w sumie nie myślalam o tym i zapomniałam się dopytać... a teraz się zastanawiam, czy się zmieścimy :P

---------- Dopisano o 17:01 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ----------

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
ściana na pewno się pobrudzi, a poza tym będzie widać nierówne panele
mieliśmy podłogę zostawić na "kiedyś tam", ale stwierdziliśmy w sumie dzisiaj, że jak nie zrobimy tego teraz, kiedy w sumie prawie pusto, to na mur beton nie będzie nam się chciało robić podłogi za kilka lat... i dlatego mam milion głupich pytań a mąż w pracy do 23, więc tylko Wy mnie możecie pooświecać
II kreski 1.12.2015

Edytowane przez thidien
Czas edycji: 2013-12-04 o 16:09
thidien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-04, 16:15   #4445
teQiba
Moderator

Cytat:
a jeszcze mam pytanie do tych, co mają narożniki u siebie (i je rozkładają do spania):
bo się zastanawiamy i tak myślę i myślę i nie wiem, ile cm mniej więcej od ściany musi stać narożnik na tym boku, który się rozkłada? bo przy kładzeniu oparcia, żeby stworzyło rozłożone łoże, to chyba potrzeba tam "co nieco" miejsca?
To chyba zalezy od konkretnego modelu - u mnie stoi pod sama sciana, a do rozkladania przesuwam o ok. 20 cm do przodu...
Stary 2013-12-04, 16:37   #4446
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:

A w ogóle przypomniałaś mi, że przecież dzisiaj mam 100-dniówkę
No to stawiam po bezalkoholowym

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
Najlepiej się dziecko na babystrology zmieniało na samiutkim początku, co tydzień wielka zmiana, a teraz tylko sie wudłuża
Mam nadzieję, że teraz trochę przytyje, bo ja nie chcę takiego szczypiora rodzić. Strach takiego do ręki wziąć
koziemleko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-04, 16:39   #4447
thidien
Rozeznanie

Cytat:
To chyba zalezy od konkretnego modelu - u mnie stoi pod sama sciana, a do rozkladania przesuwam o ok. 20 cm do przodu...
ojoj, trochę sporo (i tego się właśnie obawiałam)
mamy na oku http://meblaris.pl/naroznik-bruno-2-promo,id1811.html gabarytowo jak stoi to by pasował - i ten jest i tak z najmniejszych, jakie wyparzyliśmy (200x135 - akurat ściana ma 207)
wiem, na podłodze będziemy spać :P zdrowo :P
II kreski 1.12.2015

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-12-04, 16:43   #4448
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość
Mam nadzieję, że teraz trochę przytyje, bo ja nie chcę takiego szczypiora rodzić. Strach takiego do ręki wziąć
Ale może taki szczypior lepiej wyjdzie

Stary 2013-12-04, 16:53   #4449
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Dziewczyny robię zamówienie w gemini
Chcę zamówić majtki poporodowe. Lepiej jednorazowe czy te z siatki??
No i co najważniejsze jaki rozmiar?

Przed ciążą nosiłam xs lub s. Do tej pory w nich chodzę Wziąć s czy większe

Właśnie zauważyłam, że nawet nie ma esek. Producenci z góry zakładają, że będziemy wyglądać jak szafy??

Edytowane przez koziemleko
Czas edycji: 2013-12-04 o 16:58
Stary 2013-12-04, 17:11   #4450
teQiba
Moderator

Cytat:
ojoj, trochę sporo (i tego się właśnie obawiałam)
mamy na oku http://meblaris.pl/naroznik-bruno-2-promo,id1811.html gabarytowo jak stoi to by pasował - i ten jest i tak z najmniejszych, jakie wyparzyliśmy (200x135 - akurat ściana ma 207)
wiem, na podłodze będziemy spać :P zdrowo :P
To dobrze bedzie - bedziesz przesuwac o te 20 cm zeby tylko przeszla ta klapa (oparcie przy zlozonej), a potem dosuniesz do sciany i sie zmiesci
Bo mozesz wysunac polowe szuflady, a dopiero jak dosuniesz do sciany wyciagnac calosc...
Troche sie trzeba nagimnastykowac, ale mysle ze jest to wykonalne

Cytat:

Właśnie zauważyłam, że nawet nie ma esek. Producenci z góry zakładają, że będziemy wyglądać jak szafy??
Ja kupilam jednorazowe. Przed ciaza nosilam M ale juz teraz sa troche ciasne wiec wzielam rozmiar L/XL - przy rozerwanym kroczu stwierdzilam ze chyba lepiej luzniej niz ciasniej

Edytowane przez teQiba
Czas edycji: 2013-12-04 o 17:19
teQiba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-04, 17:23   #4451
kate1623
Zadomowienie

Zdrzemnełam się, a Wy już tyle nabazgrałyście
Cytat:
Napisane przez mmhym Pokaż wiadomość
O no własnie, słowa :kołatanie: mi brakowało Tylko że jak to przedciążowj to było prawdziwe kołatanie, tak teraz nie wiem, bo ono jakoś tak nieregularnie wtedy bije, a nie po prostu mocniej i szybciej.

Z żebrami nie pomogę, ale to pewnie już Majka... Pomaga jak zmieniasz pozycję?
Skonsultuj z lekarzem .Może i Majka sama nie wiem zmiana pozycji całkowita czasem pomaga. Zapytam w poniedziałek gina

Cytat:
Wow - to już zaraz.

A w ogóle przypomniałaś mi, że przecież dzisiaj mam 100-dniówkę
No to stawiam po bezalkoholowym
Super gratulacje

Cytat:
Napisane przez mara86 Pokaż wiadomość
Czesc kobietki.
Nie było mnie dwa dni. Z uwagi na gorsze samopoczucie. W sumie to myślałam, że maly zaraz wyjdzie. Tak nisko czułam ruchy, bardzo nieprzyjemne uczucie. Byłam u lekarza i dostałam skierowanie do szpitala. Jutro z samego rana jade. Trzymajcie kciuki,żeby było wszystko dobrze.
Gratuluje poznani płuci oraz udanych zakupów.
Sent from my C6903 using Wizaz Forum mobile app
Trzymam kciuki by wszystko było dobrze i żebyś do domu szybko wróciła

Cytat:
Najlepiej się dziecko na babystrology zmieniało na samiutkim początku, co tydzień wielka zmiana, a teraz tylko sie wudłuża
Taaa? To wejdźcie sobie na mój babyastrology to sie dopiero przestraszycie bo mam duże dziecko i mało czasu

Cytat:
zrobię małego remontowego off-topa
bo mam pytanie odnośnie listewek na brzegach podłoga-ściana
mamy teraz masywne, i nie wiem, czy szmienić na mniejsze (węższe), czy się całkiem tego pozbyć - no właśnie nie wiem jak to funkcjonuje bez, niby z nimi nieco łatwiej i się ściana nie pobrudzi np. od mokrej szmaty, z drugiej... chyba wolałabym się w końcu tego pozbyć (ale że będziemy kłaść panele, to chyba lepiej jednak z tą listwą?)
Bez niczego będzie to źle wyglądało jakieś listwy bądź coś w tym stylu powinnaś wstawić

Cytat:
Gratulacje duże te Twoje dziecko

Cytat:

bo się zastanawiamy i tak myślę i myślę i nie wiem, ile cm mniej więcej od ściany musi stać narożnik na tym boku, który się rozkłada? bo przy kładzeniu oparcia, żeby stworzyło rozłożone łoże, to chyba potrzeba tam "co nieco" miejsca? w sumie nie myślalam o tym i zapomniałam się dopytać... a teraz się zastanawiam, czy się zmieścimy :P
Mój jest dosłownie jakieś 4-5cm od ściany i spokojnie da radę rozłożyć Sądzę, że w dużej mierze to zależy od modelu narożnika

Cytat:

Podobno lepsze te z siatki. Widziałam te dziwne rozmiary bodajże 38-40. Też nosiłam xs i s, ale wezmę sobie na próbę jedną paczkę i zobaczę jak to na tyłku leży

Zrobiłam kokosanki według przepisu Side i zaraz będe je wcinać

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-12-04, 17:26   #4452
thidien
Rozeznanie

Cytat:
To dobrze bedzie - bedziesz przesuwac o te 20 cm zeby tylko przeszla ta klapa (oparcie przy zlozonej), a potem dosuniesz do sciany i sie zmiesci
Bo mozesz wysunac polowe szuflady, a dopiero jak dosuniesz do sciany wyciagnac calosc...
Troche sie trzeba nagimnastykowac, ale mysle ze jest to wykonalne
a podłoga się od tego nie porysuje? bo szkoda by było... chyba że jakiś dywan pod sam narożnik i ciągać dywan z narożnikiem...? nie sądziłam, że takie proste rzeczy są takie... skomplikowane :P:P:P:P
II kreski 1.12.2015
Stary 2013-12-04, 17:36   #4453
teQiba
Moderator

Cytat:
a podłoga się od tego nie porysuje? bo szkoda by było... chyba że jakiś dywan pod sam narożnik i ciągać dywan z narożnikiem...? nie sądziłam, że takie proste rzeczy są takie... skomplikowane :P:P:P:P
Trzeba przykleic filce i nic sie nie porysuje
Ja wszystkie meble mam z filcami i przesuwam jak chce W Castoramie czy innym budowlanym sa takie samoprzylepne - groszowa sprawa
Stary 2013-12-04, 17:47   #4454
thidien
Rozeznanie

Cytat:
Ja wszystkie meble mam z filcami i przesuwam jak chce W Castoramie czy innym budowlanym sa takie samoprzylepne - groszowa sprawa
no że też nie pomyślałam...

w ogóle dzisiaj jak byliśmy na zakupach w budowlanym mąż podszedł bliżej do rzeczy malarskich, zostawiłam wózek z zakupami, bo cieżko było przejechać, podeszłam, wybraliśmy co trzeba, wrcam, biorę wózek i idę dalej... i tu podbiega do mnie przemiła pani, która informuje mnie, że właśnie zakosiłam jej wózek ze... śmieciami z pudełek i kartonów
nie zauważyłam nawet różnicy, a nasz się różnił bardzo od tego "śmieciowego", więc... chyba się już sama dzisiaj nie zadziwię moją głupotą :P

ps. chyba wypatrzyłam zastepujacą mnie w pracy dziewczynę na FB... i wiecie co... normalnie młodsza ze 2-3 lata ode mnie i z wyglądu sympatyczniejsza :P ode mnie :P taka milusia-fajniusia (czemu nie mogą nas zastępować stare wredne brzydkie jędze?? :P pewnie będę wracała do pracy i będę słyszała po kątach "o nie, tamta była fajniejsza, my nie chcemy znowu pani" :P:P:P:P:P:P:P:P )
*nie ma to jak zazdrość*
II kreski 1.12.2015
Stary 2013-12-04, 17:48   #4455
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość
Taaa? To wejdźcie sobie na mój babyastrology to sie dopiero przestraszycie bo mam duże dziecko i mało czasu
Moje mi sie wydaje większe niż Twoje na babystrology Teraz już się wiele nie zmienia.

Cytat:
Ja filce w tesco kupowałam nawet

Stary 2013-12-04, 17:49   #4456
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:

Podobno lepiej siateczkowe, można je przeprać i znów założyć. Ja też wcześniej nosiłam S, teraz wzięłam L, chyba lepiej większe niż zbyt ciasne.
Szwagierka gdy jej pytałam o te gatki powiedziała, że tak szczerze to lepiej i wygodniej jej było bez, ponoć podkład dość dobrze się trzyma sam
Stary 2013-12-04, 17:55   #4457
Ela87
Zakorzenienie

Dziewczyny mam pytanie.
Czy widzicie jakieś mankamenty na tym łóżeczku?

http://tablica.pl/oferta/lozeczko-z-...equestFromAd=1

50zł to prawie darmo, ja chciałam kupić z szufladą za 230zł nowe, a tu w mojej wiosce jest za 50zł. Co prawda chciałam białe, ale 180 zł mogę zaoszczędzić.
Widzę tylko, że szuflada ma chyba inny kolor i że nie ma pokrywy, ale za tą cene
Muszę z tż pogadać jak wróci z roboty.

Cytat:
w ogóle dzisiaj jak byliśmy na zakupach w budowlanym mąż podszedł bliżej do rzeczy malarskich, zostawiłam wózek z zakupami, bo cieżko było przejechać, podeszłam, wybraliśmy co trzeba, wrcam, biorę wózek i idę dalej... i tu podbiega do mnie przemiła pani, która informuje mnie, że właśnie zakosiłam jej wózek ze... śmieciami z pudełek i kartonów
nie zauważyłam nawet różnicy, a nasz się różnił bardzo od tego "śmieciowego", więc... chyba się już sama dzisiaj nie zadziwię moją głupotą :P

Stary 2013-12-04, 17:58   #4458
teQiba
Moderator

Cytat:

ps. chyba wypatrzyłam zastepujacą mnie w pracy dziewczynę na FB... i wiecie co... normalnie młodsza ze 2-3 lata ode mnie i z wyglądu sympatyczniejsza :P ode mnie :P taka milusia-fajniusia (czemu nie mogą nas zastępować stare wredne brzydkie jędze?? :P pewnie będę wracała do pracy i będę słyszała po kątach "o nie, tamta była fajniejsza, my nie chcemy znowu pani" :P:P:P:P:P:P:P:P )
*nie ma to jak zazdrość*
W ciazy jestes - wolno Ci

O matko - ja tez jestem strasznie zazdrosna o dziewczyne ktora mnie zastepuje... Jak patrze na swoje biurko pelne jej bibelotow to juz w ogole
Stary 2013-12-04, 18:14   #4459
side85
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do side85

Cytat:
Zrobiłam kokosanki według przepisu Side i zaraz będe je wcinać
napisz czy nie za słodkie Ja nastęnym razem użyłabym mniej cukru, ale maż mówi że są super.

Cytat:
*nie ma to jak zazdrość*
nie martw się ja też mam traumę z tego powodu że mnie nie ma w pracy i jedyne co może po mnie wyjść to na pewno jakiś błąd bo przecież nic dobrego

Cytat:
Dziewczyny mam pytanie.

50zł to prawie darmo, ja chciałam kupić z szufladą za 230zł nowe, a tu w mojej wiosce jest za 50zł. Co prawda chciałam białe, ale 180 zł mogę zaoszczędzić.
Widzę tylko, że szuflada ma chyba inny kolor i że nie ma pokrywy, ale za tą cene
bardzo fajne i możesz przemalować specjalną farbą do drewna na biało i nie poznasz różnicy czy nowe czy używka. Mój mąż przerobił kiedyś takie coś (jestem z niego mega dumna!)
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=877
Stary 2013-12-04, 18:30   #4460
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:
Ja kupilam jednorazowe. Przed ciaza nosilam M ale juz teraz sa troche ciasne wiec wzielam rozmiar L/XL - przy rozerwanym kroczu stwierdzilam ze chyba lepiej luzniej niz ciasniej
No fakt
Ważne też chyba, żeby nie spadały

Cytat:

Podobno lepsze te z siatki. Widziałam te dziwne rozmiary bodajże 38-40. Też nosiłam xs i s, ale wezmę sobie na próbę jedną paczkę i zobaczę jak to na tyłku leży
Twoje dziecko na babystrology też jest wychudzone

No właśnie też myślałam o tych z siatki, bo można prać. Ale z drugiej strony mam suszyć takie pantalony na sali poporodowej

Cytat:

*nie ma to jak zazdrość*

W ogóle dobrze, że nie poszłaś do kasy z tymi kartonami

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
Podobno lepiej siateczkowe, można je przeprać i znów założyć. Ja też wcześniej nosiłam S, teraz wzięłam L, chyba lepiej większe niż zbyt ciasne.
Szwagierka gdy jej pytałam o te gatki powiedziała, że tak szczerze to lepiej i wygodniej jej było bez, ponoć podkład dość dobrze się trzyma sam
A te podkłady trzymają się bez majtek?
To nie jest jak podpaska? Ma klej w ogóle?

Cytat:
Dziewczyny mam pytanie.

Mi się wydaje, że łóżeczko nie ma też regulacji wysokości. Ja bym sobie odpuściła, ze względu na kręgosłup

---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ----------

Dziewczyny!
Macie czasem bolesne skurcze w dole brzucha
Bo ja mam od kilku dni i nie wiem czy to normalne na tym etapie?
Stary 2013-12-04, 18:33   #4461
kate1623
Zadomowienie

Cytat:
napisz czy nie za słodkie Ja nastęnym razem użyłabym mniej cukru, ale maż mówi że są super.
Wyszły super mój mąż nie jest słodyczomaniakiem, ale mówi że bardzo dobre

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-04, 18:35   #4462
teQiba
Moderator

Cytat:
No właśnie też myślałam o tych z siatki, bo można prać. Ale z drugiej strony mam suszyć takie pantalony na sali poporodowej
Wlasnie do tego samego wniosku doszlam i wzielam jednorazowe...

Skurczy nie mam wiec nie pomoge - ale moze cos sie rozciaga i stad to uczucie?

---------- Dopisano o 19:35 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ----------

ag9 - pamietasz o mnie?
Stary 2013-12-04, 18:36   #4463
estera85
Raczkowanie

Hej mamusie.
Prosze o dopisanie na pierwsza strone kolejnej mojej wizyty 09.01.2014 godz.18.00. Oraz wagi mojego maluszka w 22tc - 517gram.

Zaliczyłam dzis zakupy w lumpku za które zaplaciłam aż 7zł. Kupiłam 1 x rajstopki, 1 x skarpeteczki, 2 x body z długim rekawem, 1 x bardzo drube spodnie na przyszła zimę, 1 x struksowe ogrodniczki odpinane na dole by łatwiej zmienic pieluszke.

Piszecie o remontach. Mojego męza nikt nie przebije. Robi mi remont od poczatku sierpnia, pokoju 3x5m. Jedynym usprawiedliwieniem jest fakt ze ciezko pracuje na delegacjach i przyjezdza do domu raz na dwa tygodnie na weekend. Ostanio byl tez chory i nie chciałam go męczyc. Najgorsze ze załozony przez niego termin skonczenia remonyu od świat napewno sie przeciądnie do mniej wiecej polowy stycznia. Bedzie to rekord swiata remontu pokoju. Co najlepsze czeka nas jeszcze remont łazienki przed przyjsziem maluszka na swiat ale tego sobie juz nie umiem wyobrazic. Masakra
estera85 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-12-04, 18:39   #4464
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
A te podkłady trzymają się bez majtek?
To nie jest jak podpaska? Ma klej w ogóle?

Dziewczyny!
Macie czasem bolesne skurcze w dole brzucha
Bo ja mam od kilku dni i nie wiem czy to normalne na tym etapie?
W niektórych szpitalach nie pozwalają nosić majtek, dziewczyny noszą same podkłady i rzekomo jest ok. Podkład jest bardzo duży, wiec chyba nie wypadnie tak szybko przy chodzeniu.Z resztą po porodzie to się chyba więcej leży jak chodzi, więc chyba damy radę wytrzymać. Jesli rzeczywiście ma to pomóc w gojeniu krocza to moge być bez gaci
Nie mam skurczy, ale podobno moga się pojawić skurcze Braxtona-Hicksa
Stary 2013-12-04, 18:40   #4465
Ela87
Zakorzenienie

Co do majtek to wzięłam jedną paczkę wielorazówek (bo nie wiem jaki rozmiar mi będzie pasował), ale cenowo nie są drogie, więc będę używała jako jednorazówki chyba. Od razu wywalę jak ubrudzę, ale nie pamiętam jaki rozmiar wzięłam Jak przyjdzie to się wypowiem.

Cytat:
bardzo fajne i możesz przemalować specjalną farbą do drewna na biało i nie poznasz różnicy czy nowe czy używka. Mój mąż przerobił kiedyś takie coś (jestem z niego mega dumna!)
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=877
No przecież można przemalować Tylko gdzie ja mam to zimą malowac
A komoda do siedzenia obłędna ja bym się nie kapnęła że przeróbka
I jeszcze pytanie czy szlifował specjalnie tą komodę przed malowaniem?

Cytat:
Mi się wydaje, że łóżeczko nie ma też regulacji wysokości. Ja bym sobie odpuściła, ze względu na kręgosłup
Ma regulację wysokości, bo pisałam meila od razu o tym pomyślałam

Edytowane przez Ela87
Czas edycji: 2013-12-04 o 18:45
Stary 2013-12-04, 18:40   #4466
mona1
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny mam pytanie.

dowiedz się czy łóżeczko ma regulowaną wysokość i czy ma zdejmowany bok (podobno to niezwykle ważne, gdyż możesz mieć przystawione do swojego łóżka i jak się karmi piersią to nie trzeba w nocy wstawać tylko
wystarczy przysunąć dziecko). Te 2 parametry były dla mnie decydujące przy wyborze łóżeczka, no i kolor też ale jak pisala side zawsze można pomalować

Edytowane przez mona1
Czas edycji: 2013-12-04 o 18:45
mona1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-04, 18:41   #4467
thidien
Rozeznanie

Cytat:
W ogóle dobrze, że nie poszłaś do kasy z tymi kartonami
a wiesz, to było możliwe - bo mąż też nie zauważył :P dopiero jak to dziewczę podeszło i się z uśmiechem na twarzy upomniało o kartony:P:P:P:P
II kreski 1.12.2015
Stary 2013-12-04, 18:46   #4468
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mona1 Pokaż wiadomość
dowiedz się czy łóżeczko ma regulowaną wysokość i czy ma zdejmowany bok (podobno to niezwykle ważne, gdyż możesz mieć przystawione do swojego łóżka i jak się karmi piersią to nie trzeba w nocy wstawać tylko
wystarczy przysunąć dziecko). Te 2 parametry były dla mnie decydujące przy wyborze łóżeczka, no i kolor też ale jak pisala side zawsze można pomalować
Ma regulowaną wysokość, a łóżeczka nijak nie przystawię do naszego łóżka więc mi to nie potrzebne.

Stary 2013-12-04, 18:49   #4469
side85
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do side85

Cytat:
No przecież można przemalować Tylko gdzie ja mam to zimą malowac
A komoda do siedzenia obłędna ja bym się nie kapnęła że przeróbka
I jeszcze pytanie czy szlifował specjalnie tą komodę przed malowaniem?
eeeeee...nie wiem czy ci mówić w takim razie
Bo mój mąż jest pedantyczny i ona była szlifowana za każdym razem, najpierw raz, potem podkład, potem dwa potem farba i tak ze trzy razy chyba i potem lakier ...koszt wyszedł jak nowej Ale ta satysfakcja Ma dopiero pół roku ale już ją przemalujemy na nowo bo przez przypadek mąż wytarł ją środkiem do silnych zabrudzeń i zzieleniała od niego
Stary 2013-12-04, 18:55   #4470
mona1
Zadomowienie

Dziewczyny zapomniałam się pochwalić, że kupiłam dziś Melę

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości