|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1441 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Śnieżek z nieba lekko prószy, ślubny sezon wkrótce ruszy! PM 2014 cz. 22
Cytat:
zapowiada się bosko! szkoda że nie masz zdjęcia....
|
|
|
|
|
#1442 |
|
BAN stały
|
NA 90% ZNALAZŁAM DEKORATORKĘ! Tylko, że kościoła mi nie zrobi... Nie wieeeem...
|
|
|
|
#1443 |
|
Zakorzenienie
|
enzunio opowiadaj jak tam spotkanie!
|
|
|
|
#1444 |
|
Wtajemniczenie
|
a czemu nie zrobi? co powiedziala??
|
|
|
|
#1445 | |
|
Winter is coming
|
Cytat:
Dla mnie słoń i alien muglera to dwa najlepsze zapachy na sklepowych półkach Oj tam, jak jest dobra to bier, kościół jakoś ogarniesz.
|
|
#1446 |
|
BAN stały
|
Ogólnie wywarła najlepsze wrażenie (cenowo też spoko), ale już ma jedną klientkę tego dnia, dlatego kościoła nie zdąży.
Ceny zachęcające: bukiety na stoły 6 x 80-120 zł ikebana na stół PM 180 zł kompozycje świecowe (3 świece w świecznikach na lustrach z kryształkami) 6 x 30-35 zł bukiet dla mnie 200 zł przypinki po 20 zł/ szt stroik dla świadkowej 60 zł dojazd 150 zł Dla przykładu wczorajsza dekoratorka chciała wszystko 2 razy drożej oprócz bukietu dla mnie. Tylko ten kościół hmm |
|
|
|
#1447 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1448 |
|
BAN stały
|
Dzwoniłam dzisiaj do kościoła pytać o to czy jakaś para ma tego dnia ale był inny ksiądz i nie potrafił mi odpowiedzieć.
![]() Ale jak coś to mogę w ogóle odpuścić dekorację kościoła tylko TŻ nalega, że nie wypada nie stroić kościoła... |
|
|
|
#1449 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ---------- Edytowane przez kulbensikowa Czas edycji: 2013-12-04 o 21:29 Powód: pomyłka |
|
|
|
|
#1450 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja myślę żebyś ją brała. pewnie jeszcze jakaś para się znajdzie dodatkowa i ustoisz z nimi a jak nie to coś wymyślisz zobaczysz!
|
|
|
|
|
#1451 |
|
BAN stały
|
Najpierw dorwę księdza, który zarządza ślubami i zapytam o to, a najwyżej poszukam jakiejś kwiaciarni tam na miejscu
![]() Dzięki dziewczyny, raczej ją wezmę, idę się z tym wszystkim przespać ![]() (PS. Bez was to nie byłoby to samo planowanie )
|
|
|
|
#1452 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale dla mnie te ceny sa strasznie wysokie, nie wiem czy to u Was w regionie takie ceny te dekoratorki wala,ale sa kosmiczne.
|
|
|
#1453 | |
|
Erudycja
|
Cytat:
a skad ją tam wytrzasnęłaś?
|
|
#1454 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
http://www.youtube.com/user/maxineczka Nawet zdjęcie, jest podpisane
|
|
|
#1455 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1456 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie za gałązkę hortensji w ozdobnym flakonie 40-50zł. Ozdobny świecznik - 35zł. Sam kościół to jakieś 7 stów. I to bez kwiatów na ołtarz bo mamy w cenie ślubu. Sama dekoracja krzeseł i klęczników + zawieszki jakieś co druga ławka, z wstążek i najprostszych kwiatów. I jeszcze nosem kręcą, że jak będzie wcześniej/później ślub to nie udekorują bo nie zdążą. Dlatego ja z dekoratorki zrezygnowałam. Mamy w cenie sali, więc już nie będę wymyślać. |
|
|
|
|
#1457 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny WIELKIE WIELKIE dzięki za słowa otuchy
![]() gratulacje Kishlaczkowa wszystkiego najnajnaj!
|
|
#1458 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie mowie ze mi sie nie podoba takie zwracanie na ty, bo podoba, tylko ze mi to przez gardlo nie przejdzie, bo tak jestem nauczona.nie przejmuj się, moja pierwsza myśl to też była że to swiat_katarzyny :P
Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need. 🤍 ______________________ Edytowane przez czekooczekolada Czas edycji: 2013-12-04 o 22:08 |
|
|
|
|
#1459 |
|
Przyczajenie
|
[QUOTE=czekooczekolada;440 21622]co kraj to obyczaj, ja sie do znajomych rodzicow zwaracam przez pan/pani, pozatym zadne z nich nigdy nie proponowało żebym mówiła do nich na ty. u mnie tradycja jest ze starsze osoby = szacunek = pan/pani
nie mowie ze mi sie nie podoba takie zwracanie na ty, bo podoba, tylko ze mi to przez gardlo nie przejdzie, bo tak jestem nauczona.Też sobie nie wyobrażam, że wywalę do mojej Teściowej "Danusiu", ale "Mamo" to już w ogóle mi nie pasuje. A "Tato"... eh mój Tato zmarł jak miałam 4 lata, więc nie mogę pamiętać nawet, że do kogoś w ogóle kiedykolwiek tak mówiłam i teraz miałabym zacząć? Jakoś tego sobie nie wyobrażam. Ale to problem na później. Piszecie tutaj PM o dekoratorkach, u mnie to wygląda w ten sposób. Płaci się 18-20 zł od osoby. I w tym zawiera się wszystko. Kwiaty, bukiety, winietki, plany usadzenia gości, zawieszki na wódkę... właściwie wszystko. A u nas jeszcze dodatkowo wystrój altany/sali w której będziemy mieć ślub (cywilny). Oczywiście fajnie by było, gdyby udało się w altanie, ale to już wszystko od pogody będzie zależeć. PS. Ja tu jestem kompletny świeżak, więc nie mam jeszcze takiego obycia, z tymi cytacjami itd. Ale się szybko nauczę ![]() ---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ---------- heheh no i się cytacja nie udała, wybaczcie ten spam JAK TO SIĘ ROBI!!! ?
|
|
|
|
#1460 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny , któraś z was pisała i pobycie w Krakowie na sylwestra ?
Udało sie wam coś załatwić ? Są jeszcze miejsca gdzieś ? My standardowo zawsze na ostatnią chwilę coś planujemy i wychodzi jak wychodzi :P
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00"Zestarzej się przy mnie Najlepsze dopiero się zdarzy"
|
|
|
|
#1461 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jak będzie na żywo równie efektowny to chyba sama zacznę się zastanawiać nad zakupem ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Zaraz będę patrzeć jaką przebitkę cenową mają, haha Swoją drogą cieszę się, że jeszcze nie zamówiłam, bo ta dziewczyna z Etsy wrzuca coraz to nowe cudeńka i jest tyyyyle piękności ![]() Cudny, gratuluję! Ja dziś miałam tragiczny dzień, dobrze że chociaż teraz jest lepiej Ale pomijając domowe spięcia, to jeszcze potrąciłam żula ze złomem... u nas jest kawałek drogi bez pobocza, miałam zaparowane nieco szyby w aucie, samochody jechały z naprzeciwka, było już ciemno i go nie zauważyłam w odpowiednim momencie... tzn. dostrzegłam go w ostatniej chwili, bo było ciemno a on w dodatku szedł po złej stronie, bo po prawej, i nie mogłam go wyminąć bo z naprzeciwka auta jechały i rąbnęłam w wózek pełen złomu... facet wpadł do rowu ale na szczęście nic mu nie było... tylko poprosił, żebym mu dała 50zł bo "nie ma z czego żyć", a że go znam z widzenia i ten facet faktycznie jest biedny, a nie pijak, to mu dałam 40zł... :/Nie cytujcie Edytowane przez Anesthesia Czas edycji: 2013-12-04 o 22:25 |
||||
|
|
|
#1462 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Anesthesia nie przejmuj się dobrze że się dobrze skończyło odpocznij sobie dziś jutro będzie nowy lepszy dzień niestety sama się wkurzam na pieszych i rowerzystów bo na prawdę chodzą i jeżdżą nieoznakowanie, bez świateł itd... nie da się ich zauważyć czasem tak by móc coś zrobić. A najgorzej jest na lokalnych drogach...
Edytowane przez anannke Czas edycji: 2013-12-04 o 22:32 |
|
|
|
|
#1463 |
|
Wtajemniczenie
|
Kobietki padam z nóg, dopiero wróciłam do domu, jutro rano nadrobię :P ale spędziłam miły wieczór z Portugalczykiem
hhaha więcej jutro dobranoc kobietki :P
|
|
|
|
#1464 |
|
Wtajemniczenie
|
Anesthesia Ja mam "szczescie" do żuli...jak mialam egz. na prawko to na srodek skrzyzowania wyszlo mi dwoch pijaczkow ktorzy ciagneli stara lodowke....
a jak jechalam gdy mialam juz prawko 2 tyg. to na przejsciu dla pieszych pijaczek wpad mi na samochod..(na tylnie drzwi) po czym osunął sie i walną prosto w ulice twarza, krwi wiadro na drodze, zadzwonilismy z tz po pogotowie i policje, on dostal oczywiscie mandat, bo to nie moja wina zupełnie , ale gdybys widziala minę ludzi "gapiów" na mnie...
|
|
|
|
#1465 |
|
Zadomowienie
|
hejo
ja też wróciłam niedawno, a wyszłam z domu o 7 wigilia firmowa po prostu ![]() dodaja gratulacje! ![]() opium jak dla mnie te listki są ok ja się będę zwracała do teściów mamo/tato, bratowej TŻ tak zaproponowali, mnie pewnie też
|
#1466 | |
|
Raczkowanie
|
Jestem "Noł lajfem" dopiero jak tutaj przeczytałam posta Veliki że "u niej też pada snieg" zorientowałam (wyjżałam przez okno) się że jest biało a snieg całkiem mocno sypie o.O
Co do mówienia mamo/tato, jakoś nie lubię tej naszej "tradycji" i nie chciałabym tak się do teściów zwracać, w Stanach mają łatwiej, tam mówią sobie po imieniu i już, moja mama już poinformowałam mojego K. że po ślubie ma do niej mówić "Danuśka" ![]() cikulada - bardzo ładna suknia, i bardzo Ci w niej ładnie ![]() Elrosa - śliczne paznokcie nr1, i kurcze trochę mi namieszałaś w głowie nimi ![]() cornflower_girl - tak mam taki sztyft, jeszcze go tak do konca nie przetestowałam, ale na pewno sprawdzę. BUTY CUDOWNE! no śliczne są! ![]() Anesthesia - przepis na krem zapisuję! ![]() lukrecja - witaj kieckę zamówiłam w listopadzie, slub w lipcu, wpłacałam zaliczkę w wysokości 50% cenydodaja - gratuluję! śliczny ![]() ![]() Cytat:
Ach zapomniałam, pytała się mnie któraś z Was (przepraszam nie pamiętam która Gratuluję sukienek! Witam nowe PMki
Edytowane przez Aśkun19 Czas edycji: 2013-12-04 o 22:43 |
|
|
|
|
#1467 |
|
Zakorzenienie
|
Anesthesia, ło rany, ale dzień miałaś bidoku
Dobrze, że wszystko się dobrze skończyło! |
|
|
|
#1468 |
|
Wtajemniczenie
|
ja niestety tez
|
|
|
|
#1469 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1470 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
heh no szukamy, Paris podesłała mi kilka hoteli ale w niektórych już dwójek w okresie sylwestrowym nie ma my też na ostatnią chwilę i szkoda, że wcześniej na to nie wpadliśmy, bo moja kumpela już we wrześniu rezerwowała fajny apartament 2-os, przy Rynku i za 3x mniej niż niektóre obecnie dostępne ... ![]() Anesthesia- Aśkun-spróbuj tych tabletek, myślę, że Ci pomogą mi w okresie zimowym jeszcze dobrze robi ten krem Vichy
Edytowane przez madzixx88 Czas edycji: 2013-12-04 o 23:06 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:43.

zapowiada się bosko! szkoda że nie masz zdjęcia....

Dla mnie słoń i alien muglera to dwa najlepsze zapachy na sklepowych półkach 

)

nie mowie ze mi sie nie podoba takie zwracanie na ty, bo podoba, tylko ze mi to przez gardlo nie przejdzie, bo tak jestem nauczona.
15:00

Zaraz będę patrzeć jaką przebitkę cenową mają, haha
Ale pomijając domowe spięcia, to jeszcze potrąciłam żula ze złomem... u nas jest kawałek drogi bez pobocza, miałam zaparowane nieco szyby w aucie, samochody jechały z naprzeciwka, było już ciemno i go nie zauważyłam w odpowiednim momencie... tzn. dostrzegłam go w ostatniej chwili, bo było ciemno a on w dodatku szedł po złej stronie, bo po prawej, i nie mogłam go wyminąć bo z naprzeciwka auta jechały i rąbnęłam w wózek pełen złomu... facet wpadł do rowu ale na szczęście nic mu nie było... tylko poprosił, żebym mu dała 50zł bo "nie ma z czego żyć", a że go znam z widzenia i ten facet faktycznie jest biedny, a nie pijak, to mu dałam 40zł... :/