Jesień się kończy, zima zaczyna, niech w naszych brzuszkach zamieszka dziecina -cz.9 - Strona 107 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-04, 22:19   #3181
kotka34
Zadomowienie

Dot.: Jesień się kończy, zima zaczyna, niech w naszych brzuszkach zamieszka dziecina

Cytat:
Napisane przez Jagatka_N Pokaż wiadomość
O matuchno
a na wizytę kontrolną idziesz do innego?

Jejku nie wyobrażam sobie co czułaś widząc fasolkę
Mam nadzieję, że wszystko się oczyści i dostaniecie zielone światło od gina

Za dużo tych #
tak ide do innego bo w rejestraci mnie pytali do kogo mnie zapisac to mowie ze do wszystkich tylko nie do niej to sie popatrzyly te babki na mnie jak na jakas glupia jakbym sie z choinki urwala
kotka34 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-04, 22:22   #3182
Pacynka
Rozeznanie

Dot.: Jesień się kończy, zima zaczyna, niech w naszych brzuszkach zamieszka dziecina

Cytat:
Napisane przez SzA10 Pokaż wiadomość
Pacynka jest mi cholernie przykro że musiałaś takie coś przechodzić
Dziękuję Sza Gorszy od bólu był żal że nie zobaczymy naszego maleństwa
Pacynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-04, 22:24   #3183
kotka34
Zadomowienie

Cytat:
Idę się już położyć, zmarzłam a nie ma mnie kto ogrzać

Dobranoc
dobranoc
Stary 2013-12-04, 22:26   #3184
Pacynka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kotka34 Pokaż wiadomość
tak ide do innego bo w rejestraci mnie pytali do kogo mnie zapisac to mowie ze do wszystkich tylko nie do niej to sie popatrzyly te babki na mnie jak na jakas glupia jakbym sie z choinki urwala
Nie rozumiem, co się z tymi ludźmi dzieje...Przecież pacjent ma prawo wybrac lekarza.
Pacynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-04, 22:29   #3185
kotka34
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Pacynka Pokaż wiadomość
Nie rozumiem, co się z tymi ludźmi dzieje...Przecież pacjent ma prawo wybrac lekarza.
no ma prawo tylko one sie nieco pewnie zdziwily ze poszlam do niej a teraz do kzdego innego tylko nie do niej napewno sie domyslily o co chodzilo dlaczego nie chce isc do niej
Stary 2013-12-04, 22:38   #3186
Leine
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez God Of War 20 Pokaż wiadomość
Leine... biegnę do Ciebie....

Jak zobaczyłam tą emotę to odrazu skojarzyła mi się z Tobą
a czemu ze mną? coś nie jarząca dziś, wybacz

też powoli idę spać bo mi się oczy zamykają...
Leine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-04, 22:52   #3187
Kamel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Carmenaa_88 Pokaż wiadomość
o jaaaa...że mój tak nie może no jaa na początku chodziłam do fryzjera, ale potem żaden go już obcinać nie chciał w sumie się nie dziwię, te babcie na zawał w tych wałkach prawie zachodziły Jedna to mi "ale z pani matka, męczy pani te dziecko". No jasne zapuszczę mu do pasa, na pewno pomoże...

no mam przeczucie na dziewczynkę jak na razie, ale może się zmienić

jakbym miała dziewczynkę to bym zapuszczała do warkoczy, kucyków wiadomo jedynie końcówki podciąć żeby zdrowe były
A pewnie próbowałaś?, ja to nawet raz mu dawałam prażynki jak zaczął marudzić, ale jadł z łosami heh, maszynki też się nie boi

Cytat:
Bo bicie dostaniesz
Ja nie wiem jak Ty to ukryjesz przed mężem do wigilii musisz mieć zdolności aktorskie po mnie byłoby widać
Spróbuję to byłaby cudowna niespodzianka dla M i rodziców 2 raz taki sam prezent na wigilię

Cytat:
Napisane przez debraM Pokaż wiadomość

Ja po wizycie
Wczoraj skończyła się @, dzisiaj 8dc, a ja miałam endometrium 5,3mm Ostatnio w 20dc miałam 5mm, więc jest duża poprawa (liczę, ze dalej będzie rosnąć ) Niestety nie było jeszcze przodującego pęcherzyka, ale tak jak już pisałam to spodziewałam się tego, bo to dopiero 8dc. Dalej mam brać dupka jeszcze 2 cykle i później monitoring żeby sprawdzić czy jest owulacja.

A wyniki Tż'a ... eh. Mamy iść razem do kliniki bezpłodności. Ginekolog zasugerowała inseminacje, ale powiedziała, że nie będzie wymyślać i prawdopodobnie przejmie nas inny lekarz, a do niej mam się zgłosić z brzuchem na prowadzenie ciąży ... mało się nie poryczałam w gabinecie. Muszę się tam umówić, poleciła lekarza i kazała się na nią powołać i powiedzieć później czego się dowiedziałam... Ode chciało mi się tych starań
Kochana musisz wierzyć, że będzie dobrze, popytasz jeszcze w tej klinice co i jak i musi się udać

Cytat:
Napisane przez God Of War 20 Pokaż wiadomość
---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ----------

Noo po mnie też ja to nic nie ukryje
Ja jestem chyba na dobrej drodze, mówiłam kiedy zrobi badania nasienia skoro nic nie wychodzi i coś tam powiedział, że ten miesiąc spróbujemy po mojemu i jak nic nie wyjdzie to wtedy zrobię, więc może się nie domyśli

Cytat:
Coś mi się wydaje, że ten lekarz jest świeżo po studiach i dopiero doktorat robi. Pewnie studia skończył 'po rodzinie' skoro tak szybko się pnie. Bo jak ktoś ma tylko studia to musi mieć kilka lat stażu żeby specjalizację robić.

Kiciu- mam nadzieję, że u Ciebie dobrze się sprawa zakończy

Nie było mnie znów 2 dni, a to dlatego że słabo się czułam i niepokoiłam się że nic ze mnie nie schodzi.
Jak na razie na szczęście wczoraj łapały mnie często skurcze i na noc mnie wzięło. Tzn wyszła ze mnie moja biedna martwa fasolka
Nie sądziłam, że to będzie takie duże. No i jeszcze kilka skrzepów. Teraz mam jeszcze krwawienia ale jak przy słabej @. Jak mi się skończą to idę na kontrolę, a jak będą trwały zbyt długo to też idę i pewnie zabieg. Ale mam nadzieję, że wszystko się ładnie oczyści. Przynajmniej bardzo bym tak chciała.
Jak ta biedna fasolka ze mnie wyszła to płakaliśmy z mężem A nasz piesek też strasznie się bał i popiskiwał cichutko jak widział że mam dreszcze od skurczów. Na szczęście nie miałam gorączki więc ok.
Boże kochana tak mi przykro

Cytat:
Z tym zabiegiem to jeszcze nie wiem na 100%. Bo nie będzie zabiegu tylko wtedy jeśli wszystko dobrze się oczyści. W sumie to wyszło ze mnie sporo bo najpierw taka zbita trochę nieregularna kulka o wielkości większego jajka kurzego (tam chyba był maluszek- bo czułam wyraźnie jak z brzucha do wyjścia się przesunął) i to po częstych i silnych skurczach było. Później jeszcze jeden mniejszy i 2 duże skrzepy też po takich skurczach.
Jak ustanie całkiem krwawienie (ale nie później niż za 1,5 tygodnia) idę na kontrolę.

Też bym chciała żeby ta pracownica mi pomogła stanąć na nogi.
Aż takie duże? biedna Dlatego dla mnie lepiej chyba mieć zabieg i nie mieć wywoływanego poronienia Ja miałam bardzo wczesny etap 5-6 tydzień więc... ale jakbym była dalej to wolałabym zabieg aby tego nie widzieć i nie przeżywać

11.12.2013
16.08.2013
Synuś- 2011
Córeczka- 2015

Killer 1x
Kamel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-04, 22:53   #3188
nouvelle2
Zakorzenienie

kotka, pacynka strasznie mi przykro, nawet nie jestem w stanie sobie wyobrazić co czujecie. Życzę Wam dużo siły i optymizmu mimo wszystko

nadrobiłam chyba ze 20 stron wątku Na tematy pieluszkowo-nocnikowe wiem niewiele, moj siostrzeniec został posadzony tak na próbę przeze mnie na nocnik jako roczny maluch i... tak już został A teraz, jako czteroletnie dziecko, sadzany na toaletę, każe sobie podać gazetę i siedzi tam dobre 10 minut

Zaniepokoiło mnie moje ph. Robiłam niedawno badanie ogólne moczu i ph ma wysokość 7, co znaczy że jest podwyższone. Czy takie ph może być przeszkodą w zajściu w ciążę?

.... wyczuwam @, brzuch pobolewa od kilku dni.

Leine pochodzisz z Torunia??? (zdaje się, że to Ty cieszyłaś się z Ugotowanych w Toruniu)

we're not in Wonderland anymore, Alice.

Edytowane przez nouvelle2
Czas edycji: 2013-12-04 o 22:56
nouvelle2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-04, 23:11   #3189
cowie
Zakorzenienie

Śnieg już u nas jest

18.05.2015
Leoś

Edytowane przez cowie
Czas edycji: 2013-12-04 o 23:12
cowie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-04, 23:31   #3190
kotka34
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cowie Pokaż wiadomość
Śnieg już u nas jest
u nas tez
Stary 2013-12-04, 23:31   #3191
Leine
Zakorzenienie

nouvelle no tak, a Ty tez?

musze wam powiedzieć że stanik z mojej nowej bielizny co ostatnio kupilam jest fatalny... Niedopasowany. Fiszbiny sie mi bardzo wbijaly aż mialam czerwone zatarcia musialam ręcznie je wyginac w druga stronę. Nadaje sie jedynie do sypialni na chwile...
Juz lepszy stanik z rynku mialam...mam go nadal ale dojechany

Edytowane przez Leine
Czas edycji: 2013-12-04 o 23:33
Leine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-04, 23:43   #3192
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Leine Pokaż wiadomość
nouvelle no tak, a Ty tez?

musze wam powiedzieć że stanik z mojej nowej bielizny co ostatnio kupilam jest fatalny... Niedopasowany. Fiszbiny sie mi bardzo wbijaly aż mialam czerwone zatarcia musialam ręcznie je wyginac w druga stronę. Nadaje sie jedynie do sypialni na chwile...
Juz lepszy stanik z rynku mialam...mam go nadal ale dojechany
ja tez nadal tu mieszkam. A mogłabys mi podać nazwisko tego ginekologa, o którym wcześniej pisałaś? Szukam jakiegoś lepszego, a mój wymarzony przyjmuje tylko prywatnie

Stary 2013-12-04, 23:56   #3193
vioris
Zakorzenienie

Uciekam do tż-ta Dobranoc
Stary 2013-12-05, 00:07   #3194
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vioris Pokaż wiadomość
Uciekam do tż-ta Dobranoc

Dobranoc!

Stary 2013-12-05, 01:06   #3195
SzA10
Zadomowienie

spać nie mogę a jutro wracam do pracy po dość długiej nieobecności i słabo mi na samą myśl zobaczenia ludzi z którymi mam nieprzyjemność pracować ;/

ale ok nie ma co się nakręcać
SzA10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-05, 06:48   #3196
Jagatka_N
Zakorzenienie

Dzień dobry
Lecę do pracy, miłego dnia
Stary 2013-12-05, 07:16   #3197
Karoloo
<3 <3 <3

Hej pięknoty

Cytat:
Dzień dobry
Lecę do pracy, miłego dnia
Hej

Franek 15.12.2014
Zosia i Klara 08.12.2016
<3
Karoloo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-05, 07:20   #3198
malinOla1
Wtajemniczenie

Pacynka bardzo mi przykro, mam nadzieję, że szybko pojawi się nowa fasoleczka, która ukoi Wasze cierpienie.
DebraM bądź dobrej myśli, moim mottem jest "wiara czyni cuda" i wierzę, że ten mały cud Wam się zdarzy.

Dzień dobry wszystkim!
malinOla1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-05, 07:36   #3199
Juliette25
Zakorzenienie

Nadrobiłam, a nie było mnie tylko kilka godzin

Pacynko - bardzo mi przykro, że Cię to spotkało
Podoba mi się to, że nie poddajesz się i widzę jak wiele posiadasz optymizmu w tym stanie - tak trzymaj!

Cytat:
Juliette musisz teraz uważać na to co spożywasz
A tych ruchów strasznie Ci zazdroszczę

Idę ćwiczyć "czymajcie" kciuki żebym wytrwała całe 39 minut
Kochana, Ty też się doczekasz, spokojnie

A ja zazdroszczę Ci siły woli co do ćwiczeń -

Cytat:
Napisane przez debraM Pokaż wiadomość
Ja po wizycie
Wczoraj skończyła się @, dzisiaj 8dc, a ja miałam endometrium 5,3mm Ostatnio w 20dc miałam 5mm, więc jest duża poprawa (liczę, ze dalej będzie rosnąć ) Niestety nie było jeszcze przodującego pęcherzyka, ale tak jak już pisałam to spodziewałam się tego, bo to dopiero 8dc. Dalej mam brać dupka jeszcze 2 cykle i później monitoring żeby sprawdzić czy jest owulacja.

A wyniki Tż'a ... eh. Mamy iść razem do kliniki bezpłodności. Ginekolog zasugerowała inseminacje, ale powiedziała, że nie będzie wymyślać i prawdopodobnie przejmie nas inny lekarz, a do niej mam się zgłosić z brzuchem na prowadzenie ciąży ... mało się nie poryczałam w gabinecie. Muszę się tam umówić, poleciła lekarza i kazała się na nią powołać i powiedzieć później czego się dowiedziałam... Ode chciało mi się tych starań
Super, że endometrium takie duże - oby się udało w tym cyklu. Trzymam za Ciebie kciuki. A co do wyników męża - nie zamartwiaj się i idźcie spokojnie do lekarza, którego Ci polecono. Na pewno niebawem uda się wam! Trzeba być tylko dobrej myśli.

A ja idę zjeść śniadanie. Mam ochotę na tosty francuskie z serkiem śmietankowym

Edytowane przez Juliette25
Czas edycji: 2013-12-05 o 07:37
Juliette25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-05, 08:45   #3200
kindziulindzia
Zakorzenienie

Hej piczki

Mi ostatnio jakoś weny brak
19.05.2012
kindziulindzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-05, 09:23   #3201
Juliette25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kindziulindzia Pokaż wiadomość
Hej piczki

No właśnie widzę, że podglądasz, ale się nie udzielasz
Stary 2013-12-05, 09:23   #3202
ila87
Zakorzenienie

Czesc laski!

Wysłane z mojego GT-I9300
Stary 2013-12-05, 09:36   #3203
nouvelle2
Zakorzenienie

hej hej!

Stary 2013-12-05, 09:43   #3204
wiecznie_pod_wiatr
Zakorzenienie

dzień dobry

Cytat:
Napisane przez cowie Pokaż wiadomość
Śnieg już u nas jest
u mnie wczoraj był , ale do rana się rozpuściło . Za to pies mi na wieczornym spacerze oszalał widząc 1 raz w swoim życiu śnieg

Cytat:
Hej piczki

hej . Co tam słychać?
wiecznie_pod_wiatr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-05, 09:47   #3205
kindziulindzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Juliette25 Pokaż wiadomość

No właśnie widzę, że podglądasz, ale się nie udzielasz
No mam jakiś taki zastój myślowy ale poprawię się

Cytat:
Napisane przez wiecznie_pod_wiatr Pokaż wiadomość
dzień dobry
hej . Co tam słychać?
Ogarniam teraz jakieś prezenty i szukam coś dla siebie Jak się czujesz po CLO czujesz jajniki?? Ja w pierwszym cyklu strasznie odczuwałam dyskomfort bo czułam jakby miały mi zaraz jajniki eksplodować
19.05.2012
Stary 2013-12-05, 09:52   #3206
wiecznie_pod_wiatr
Zakorzenienie

Cytat:
Ogarniam teraz jakieś prezenty i szukam coś dla siebie Jak się czujesz po CLO czujesz jajniki?? Ja w pierwszym cyklu strasznie odczuwałam dyskomfort bo czułam jakby miały mi zaraz jajniki eksplodować
ja czekam do wypłaty i zacznę przygotowywać się do świąt . A jakie prezenty już wymyśliłaś? - może coś ściągnę

Po CLO czuję się dobrze. Myślałam że będzie gorzej. Ogólnie tylko jakoś ciągle mi gorąco (a ja zmarźlak jestem straszny ). Jajnik prawy dopiero wczoraj czułam leżąc w łóżku. A tak to spokój. Mam nadzieję że tam coś ładnego mi urośnie . Jutro ostatnia tab. Clo, a 10.12 idę na 1 monitoring i się okaże
wiecznie_pod_wiatr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-05, 09:56   #3207
Juliette25
Zakorzenienie

Cytat:
No mam jakiś taki zastój myślowy ale poprawię się

A ja nie mam pojęcia co kupić małżowi, mamie, tacie, teściowej, teściowi, bratu, siostrze, szwagierce i siostrzenicy i najgorsze jest to, że nawet z domu mi się nie chce wychodzić, żeby ewentualnie coś poszperać w pierdołach ;D
Stary 2013-12-05, 10:11   #3208
kindziulindzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wiecznie_pod_wiatr Pokaż wiadomość
ja czekam do wypłaty i zacznę przygotowywać się do świąt . A jakie prezenty już wymyśliłaś? - może coś ściągnę

Po CLO czuję się dobrze. Myślałam że będzie gorzej. Ogólnie tylko jakoś ciągle mi gorąco (a ja zmarźlak jestem straszny ). Jajnik prawy dopiero wczoraj czułam leżąc w łóżku. A tak to spokój. Mam nadzieję że tam coś ładnego mi urośnie . Jutro ostatnia tab. Clo, a 10.12 idę na 1 monitoring i się okaże
To trzymam za przynajmniej duże dwa pęcherzyki daj znać po wizycie co i jak
Dla siebie wymyśliłam piekarnik pod zabudowę
Dla rodziców ze względu, że mają kominek kupimy im taki mosiężny stelaż do drewna a reszta jest jeszcze w poszukiwaniach
19.05.2012
Stary 2013-12-05, 10:12   #3209
cloud_on_sky
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez FlightlessBird Pokaż wiadomość
lekarz trzyma rękę na pulsie, kazał skontrolować i tyle Poczekam ten miesiąc, nie zbawi mnie
A skoro to kolejny raz, który tak mówi i to chwalony spejalista w swej dziedzinie to czemu od razu byc pesymistą?
Ty nie zaszłaś, ale jest masa kobiet, które zachodzę i nie ma problemu. Tak więc ja mam nadzieję, że w styczniu okaże się, że wyniki się nie pogorszyły, a potem będzie fasolka ooo!
Pytał też czy mam stresującą pracę, bo stres również nie jest obojętny na wyniki pracy tarczycy.
Słuchaj God, dobrze mówi

Tak jak mówiłam zrobiłam od razu w poniedziałek badania, we wtorek wyniki i jak je zobaczyłam, to od razu poleciałam do endo
TSH w zeszłym roku 3,89 a teraz 5,42
Dostałam Euthyrox w dawce 37,5mg na dobę. Endo powiedział, że z tym 3,89 byłoby mi już ciężko zajść, choć to oczywiście nie jest niemożliwe. Ogólnie potwierdził słowa God

Kotka, bardzo mi przykro Mam nadzieję, że raz dwa zanim się obejrzysz będziesz miała kolejną fasolkę w brzuszku!

Kicia będzie dobrze, zobaczysz! Nie stresuj się tylko czasami teraz, bo to nie pomaga niestety.

Lecę nadrabiać dalej
cloud_on_sky jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-05, 10:13   #3210
vioris
Zakorzenienie

Cześć

Ja w łóżku jeszcze. Kawkę już mi tż zrobił ale teraz jakieś śniadanko by się przydało

Kamel kciukam za Twoją dzisiejszą wizytę

Ja wczoraj miałam rano krwotok z nosa pierwszy raz w życiu. Nie jakoś mocno, ale leciało trochę. Nie wiem co to mi się stało
Ja jakoś się nie mogę zabrać za porządki świąteczne a by już wypadało. No i jakieś pierniczki zrobić czy coś W przyszłym tygodniu się za to zabiorę może jak jakaś $ przyjdzie

Idę na śniadanko
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości