|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4381 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 7
Cytat:
ale super fotka cudowny maluszek.Co do przepukliny- nie pomogę w tym temacie co do pieluch- kupowałam w smyku ale te LUX http://www.smyk.com/pielucha-tetrowa...t-niemowlaka-p sa bardzo fajnie- porządna tetra a nie taka cienka szmatka ---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ---------- Cytat:
no właśnie- mój Adaś w 31tc4dc wazy 1,7 kg jest dokładnie w środku normy- 1,5 kg to chyba nie duzo
|
|
|
#4382 |
|
Zadomowienie
|
Shizu ja mam 34 t i 3250 syna....
Iwanty super. Mezega dasz radę wszystko ogarnąć. Będzie dobrze Mi czop jeszcze nie odszedł, i dobrze bo bym w panikę wpadła. SunShineDoll też coś milczy ostatnio. http://m.youtube.com/watch?v=nxHJJzdfwkM cholera chyba mi się zaczyna to samo co Michałowi...od jutra zero słodyczy Edytowane przez isia4891 Czas edycji: 2013-12-04 o 22:32 |
|
|
|
#4383 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4384 | |
|
Zakorzenienie
|
u mnie też ale taki z deszczem trochę i już sie plucha robi- jutro pewnie będa tańce na lodzie i będę do roboty jechać pewnie dwa razy dłużej ![]() ---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ---------- Cytat:
a właśnie ta też jest pycha
|
|
|
#4385 |
|
Wtajemniczenie
|
Bo to u każdej kobiety jest różnie. Niektóre całą ciąże mają zwiększoną ilość śluzu i nie wiedzą nawet czy im czop wcześniej odchodzi czy nie. Niektórym nie odchodzi wcześniej tylko przed samym porodem/w trakcie. Inne zaś maja sucho w ciąży, ja tak mam prawie całą ciążę i jak nagle coś Ci się ulewa to zauważasz
![]() Wiadomo może to być infekcja, wtedy żeby ją wykluczyć trzeba poradzić się gina lub położnej ![]() Każda z nas ma inny organizm. |
|
|
|
#4386 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja uwielbiam własnie tą http://www.lindt.pl/swf/pol/produkty...ion-70-orange/ a tej co nie jadłaś to własnie jem - jakaś taka aromatyzowana pomarańczą jest nie jest zła ale szczerze to najlepsza ta z nadzieniem, ta czarna---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ---------- Cytat:
8-12 zł w zależności od sklepu i ew promocji
|
|
|
#4387 |
|
Rozeznanie
|
Odkąd Młody się przewrócił głową w dół ruchy stały się dużo intensywniejsze, (jakby wcześniej się za mało kręcił).
Teraz właśnie ma czkawkę i cały brzuch chodzi.
|
|
|
|
#4388 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#4389 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ---------- Cytat:
A potem już się jakoś tak normalnie ułożył do żeber wcale nie sięga i oby już nie dosięgnął
|
||
|
|
|
#4390 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oczywiście, mój mnie tłucze elegancko kopytkiem po żebrach i wątrobie. Jestem pewna, że mam tam siniaki a ułożony jest już na nietoperka tylko nogi ma po prawej stronie pod żebrami- a że stópkę ma 5 cm to ma czym kopać
|
|
|
#4391 |
|
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() Isia Twój syn bije rekord naszego forum poprostu ![]() ![]() ![]() Czym Ty go karmisz powiedz kochana, że taki konkretny?
|
#4392 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() To dokładnie, jak mój.:-D Edytowane przez Sheperdess Czas edycji: 2013-12-04 o 22:44 |
|
|
|
|
#4393 |
|
Wtajemniczenie
|
Co do kopniaków w żebra, to moja dotyka mi cały czas tylko jedno (to najniżej) po prawej stronie.
Reszty nie rusza uff <odpukać> i mam nadzieję, że już tak zostanie do końca.
|
#4394 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zobaczymy jaki się urodzi.... wiedział co robię jak wybierałam wózek, gondola ma 85 cm |
|
|
|
|
#4395 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Jejciu, aż wam współczuję Gutek od kiedy zmienił pozycję raczej nie tyle kopie co mnie "naciąga", czasami jest to mało przyjemne gdy przejedzie mi taką falą przez cały brzuch, ale zdecydowanie wolę to niż żeby wrócił mi do żeber.. Dwie noce tylko tak miałam a do dziś czuję to miejsce na samą myśl
|
||
|
|
|
#4396 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wszystko mnie ucieszy, byleby nie wrócił do prawej strony żeber <przestrach>
|
|
|
|
|
#4397 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A bóle w żebrach mam średnio kilka razy dziennie tak sie tak moja kochana glizdka wije w brzuchu
|
|
|
|
|
#4398 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 23:13 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ---------- Magnusia, przepraszam, ze namieszalam w Twoim cytowanym poście. Nie umiem tego edytować Ta aplikacja wizazowa jest fatalna, chyba wrócę do Tapatalku Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4399 |
|
Wtajemniczenie
|
zjem kanapkę z szynką, pomidorem i cebulą ...
![]() mam dzień żarcia ![]() a jutro na obiad zrobię zapiekankę makaronową z szynką i brokułami i sosem serowym |
|
|
|
#4400 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W sumie dobrze że nie jestem jedną złośliwą Kiedyś spotykałam się z jednym naprawdę fajnym chłopakiem, ale niestety grał w WOWa i rujnowało mu to życie. Do tej pory mi go szkoda, bo gra dalej, życia sobie nie ułożył, a już dobrych kilka lat minęło i jest już po 30-stce.Cytat:
![]() Ja biorę torbę na kółkach, która spełnia wymagania na wymiary bagażu podręcznego w samolocie. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Spory Twój synek, gratulacje ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 01:02 ---------- Poprzedni post napisano o 00:40 ---------- Aa, zważyłam się. 68 kg. Oficjalnie mam 8 kg na plusie, 29tc 4d ![]() Cytat:
A ile zdrowia ![]() Cytat:
Różne motywy mi się zdarzały, ale moje zachowanie zależało głównie od mojego podejścia do danego związku. Jeśli dany związek traktowałam "na poważnie i przyszłościowo" to byłam uczciwa, a pozostałe to nie były związki tylko raczej układy i wtedy to bardziej hulaj dusza ![]() Cytat:
Obejrzyj ją sobie w filmikach na youtube, jest naprawdę piękna ![]() Podobno lepiej nie kupować karuzeli w pastelowej kolorystyce, bo niemowlę słabo widzi takie kolory, lepiej żywsze. No ale jak żyć z tym kimś, jeśli się pamięta? Cytat:
Chłop jak dąb i tyle
|
|
#4401 |
|
Zakorzenienie
|
Shizu, współczuję przepukliny. Czy Ty ja jakoś odczuwasz?
Dobrze, że chociaż od razu po cc zrobią Ci zabieg i ją zoperują. |
|
|
|
#4402 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
I akurat ja na odwrót - mam nadzieję, że pozwolą trochę mi poczekać z tą operacją, bo jak tak zostawię Gucia bez matki, jej cycka i czułości? Póki co zainwestujemy w fasolkę żebym go nie nosiła zbyt wiele i nie powiększała sobie tej przepukliny, będę na niej kładła Gutka i karmiła żeby mi było wygodniej a z resztą zobaczymy, póki co mój facet tak bardzo mnie kocha że nawet 5 mandarynek nie pozwala mi nosić, to może jeszcze trochę ponosi za mnie Dziękuję za współczucie
|
|
|
|
|
#4403 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Myślałam, że zabieg usunięcia przepukliny nie będzie miał większego znaczenia, jeśli i tak byłoby cc (w sensie rekonwalescencja po tej operacji). Jeśli możesz poczekać to super. Chociaż ja bym zrobiła wszystko za jednym razem Potem może być Ci trudno udać się na ten zabieg, bo dzieciątko będzie Cię i tak cały czas potrzebować. Ale to tylko moja luźna myśl, nie wgłębiałam się w temat przepukliny.
|
|
|
|
|
#4404 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Moja mama miała cesarkę przy trzecim dziecku i źle ją wspominałam, bo była strasznie zaspana i widać było wymęczenie na jej twarzy okropne, byłam pewna że to wina operacji, a dopiero teraz mnie uświadomiła, że to wynik najzwyczajniej w świecie nieprzespanej nocy |
|
|
|
|
#4405 |
|
Wtajemniczenie
|
Kolejna noc gdy budze sie o 2:30
nienawidze budzic sie w srodku nocy nuda strasznaaaaa
|
|
|
|
#4406 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4407 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry.. tez sie krece po lozku od jakiegos czasu, a dokladniej od 4:45 i jestem taka w pol przytomna...
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4408 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4409 |
|
Zadomowienie
|
Dzień Dobry,
Melduję, że na niemieckim zarciu duże jakieś mam dziecko, w dniu badania 28t6d - 1603 g i 42 cm.. ponieważ jest dość duży, a ja co prawda jednak cukrzycy nie mam ale mam wartości w górnej granicy (na czczo i po godzinie brakowalo 1 punktu, żeby ja stwierdzić) to będą kontrolować dzidziusia do porodu właśnie wagowo, i chociaż mi już teoretycznie usg nie przysługuje, będą robić z tego powodu ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4410 |
|
Gang Iren
|
Dzień dobry.
Kaaaawa,bo śpię jeszcze na jedno oko. Jak tam wam w domowych pieleszach? Jak Dominiś?
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:33.

cudowny maluszek.
16.06.2012 

Gutek od kiedy zmienił pozycję raczej nie tyle kopie co mnie "naciąga", czasami jest to mało przyjemne gdy przejedzie mi taką falą przez cały brzuch, ale zdecydowanie wolę to niż żeby wrócił mi do żeber.. Dwie noce tylko tak miałam a do dziś czuję to miejsce na samą myśl 

nienawidze budzic sie w srodku nocy
i 42 cm.. ponieważ jest dość duży, a ja co prawda jednak cukrzycy nie mam ale mam wartości w górnej granicy (na czczo i po godzinie brakowalo 1 punktu, żeby ja stwierdzić) to będą kontrolować dzidziusia do porodu właśnie wagowo, i chociaż mi już teoretycznie usg nie przysługuje, będą robić z tego powodu