Wątek siódmy już nam leci, nie budzimy naszych dzieci :) Mamy IX-X 2012 - Strona 54 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-04, 16:24   #1591
m_moni
Zadomowienie

Dot.: Wątek siódmy już nam leci, nie budzimy naszych dzieci :) Mamy IX-X 2012

Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość

Bardzo fajne,praktyczne urządzenie.Szwagierka ma już uuu...wiele lat i super się sprawuje.Też mi się marzy...
nie dziwię się, jak 7 tys. kosztuje
tez się zastanawiałam, ale nie jestem w stanie wydać tyle pienędzy na coś, co będzie leżeć w kuchni w szafce

Cytat:
Napisane przez angel166 Pokaż wiadomość
już jej troche na górze podcieliśmy ale coś z tyłu sami się boimy
u nas była fryzjerka i podcięła Majuni wszystkie włoski. moja córka nawet dostała pochwałę za to, że była bardzo grzeczna

Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość
Wiecie po tej chorobie Jasia to stwierdzam, że jednak najlepszy to jest termometr rtęciowy. Mój elektorniczny to w każdym punkcie czoła pokazywał inną temperature. A Wy polecicie jakiś elektroniczny, który jest sprawdzalny?
wszystkie są do d... chyba, że te najzwyklejsze

Cytat:
zadzwonili z Tatuum,że mam jutro przyjść na rozmowę bardziej liczę na tą pocztę ale na rozmowę mogę iść,bo pewnie i tak od razu zatrudnienia nie zaoferują tylko powiedzą,że zadzwonią

a Jagoda rozwaliła sobie nosa i wygląda teraz jak po walce z kliczko biegłą z kulą hulą i zaliczyła glebę bidulka,aż krew jej leciała ale dobrze,że szybko się dała uspokoić
biedna Jagódka

powodzenia na rozmowie!!

Cytat:
Napisane przez Katiaskaa Pokaż wiadomość
ślinotok
nie używaj przy mnie tego słowa

Maja dostała na Mikołaja:

http://allegro.pl/klocki-drewniane-1...731862728.html

http://www.smyk.com/smiki-motyl-kost...i-p?reko=empik

z sorterem i labiryntem

jest nimi zachwycona
m_moni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-04, 16:35   #1592
Iwa844
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lewek Pokaż wiadomość

O toto, ja też mam taką taniość, a wcześniej oczywiście kupiłam jakiś dotykowy - badziew!
Jak Ala była malutka to kupiłam taki do ucha i czoła bo przy noworodku bałam się mierzenia temperatury w pupie. Teraz już bym nie miała takich oporów

Właśnie dostałam mikołajową paczkę w pracy
Stary 2013-12-04, 16:46   #1593
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:
Cześć Kobitki, jakaś zalatana dziś jestem, rano robiłam badania, bo za tydzień do ginka idę. Potem reklamowałam głośniki które zakupiłam do kompa, jeszcze muszę zareklamować wagę kupioną w biedrze - badziew jakiś, kupowała któraś? teraz w promocji są.

ale tym termo mixem można różne fajne rzeczy robić podobno. Nie tylko ugnieść ciasto. Kasiam co Ty w nim jeszcze robisz?

O toto, ja też mam taką taniość, a wcześniej oczywiście kupiłam jakiś dotykowy - badziew!
Lewek no chyba wszystko można. prosty przykład placki ziemniaczane tzn ciasto w 3 minuty. gotuje w nim tez na parze. da sie ryz, ziemniaki itd
da sie zrobic w nim kawe, drinki.
Cytat:
Napisane przez m_moni Pokaż wiadomość
nie dziwię się, jak 7 tys. kosztuje
tez się zastanawiałam, ale nie jestem w stanie wydać tyle pienędzy na coś, co będzie leżeć w kuchni w szafce

nie kosztuje 7 tys. kosztował 4 tys, od kwietnia tego roku podrożał do 4,4tys. wiem bo moja sąsiadka pracuje w tym. my daliśmy właśnie 4.
sama tez nie bylam do tego przekonana, ale tz sie uparł po prezentacji jaką nam zrobili.

u nas klocki drewniane sie podobają

Edytowane przez kasiam187
Czas edycji: 2013-12-04 o 16:49
kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-04, 16:55   #1594
Lewek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iwa844 Pokaż wiadomość
Jak Ala była malutka to kupiłam taki do ucha i czoła bo przy noworodku bałam się mierzenia temperatury w pupie. Teraz już bym nie miała takich oporów

Właśnie dostałam mikołajową paczkę w pracy
Ja tak samo
Pamiętam jak pojechaliśmy do lekarza jak Misiek miał może miesiąc, bo miał katar i lekarka kazała mi włożyć jemu termometr do pupy, ten się drze tak po prostu, bo został rozebrany, a ja całą w strachu że mam mu coś wtyknąć w pupę

A do nas dziś przyszedł jeździk, Miśkowi bardzo się podoba.

A i któraś prosiła o przepis na chałkę, ale powiem Wam że dziś jest już trochę twardawa. Wczoraj była rewelacyjna. Następnym razem spróbuję z przepisu z kwestii smaku. Tylko tam trzeba zaplanować wcześniej, bo na noc zostawić w lodówce, a ja chciałam już natychmiast
Lewek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-04, 17:04   #1595
m_moni
Zadomowienie

Cytat:
Tak, mamy kuchnię otwartą na salon. Myślałam o tej wyspie długo, ale jak dziś obejrzałam to stwierdziłam, że jednak z niej chyba zrezygnuję, bo gdzieś pomiędzy kuchnia a salonem musi stanąć stół więc chyba za dużo by tego było. A mimo, że kuchnia mała to mała wyspa by się zmieściła, w końcu w kuchni nie potrzebna jakaś przestrzeń szalona, tylko miejsce do pracy - czyli blat. No ale chyba będzie bez.
A w ogóle to zakochałam się w tej kuchence i w tej lodówce
ja mam wyspę, wywalczyłam ją gdybym jej nie miała, to bym się popłakała z braku miejsca (blatów). mój mąż tez mówił, że się nie zmieści do niej przylega stół krótszym bokiem i jest super.

kasiam masz jakiś bezpośredni tel. do tej przychodni?? niby jutro mamy tą wizytę na 8, ale nikt nie dzwonił do mnie. napisali tylko smsa przypominającego
m_moni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-04, 17:07   #1596
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
Ano nie słyszałaś o takim??

napisane paluchem na szybce
Słyszałam, nawet widziałam w szpitalu

Ale myślałam, że to niezwykle specjalistyczny sprzęt
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-04, 17:09   #1597
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez monarika Pokaż wiadomość
aga_ton Ty ostatnio wstawiałaś zdjęcie Lenki z wózkiem na zakupy możesz napisać jaka to była firma bo nie mogę znaleźć
proszę:

http://allegro.pl/little-tikes-61833...757611220.html

odnośnie termometru, ile trwa pomiar temperatury w Waszych termometrach? pytam bo mam taki że ok 2 min trzeba czekać a Lenę nerwica bierze i mnie zresztą też
może istnieje model, który mierzy szybciej od mojego? chodzi mi o elektroniczny.
aga_ton jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-04, 17:23   #1598
Lewek
Zakorzenienie

Cytat:
ja mam wyspę, wywalczyłam ją gdybym jej nie miała, to bym się popłakała z braku miejsca (blatów). mój mąż tez mówił, że się nie zmieści do niej przylega stół krótszym bokiem i jest super.
A możesz pokazać foty swojej kuchni?
Stary 2013-12-04, 17:29   #1599
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:

kasiam masz jakiś bezpośredni tel. do tej przychodni?? niby jutro mamy tą wizytę na 8, ale nikt nie dzwonił do mnie. napisali tylko smsa przypominającego

niestety nie. wszystko przez Pania z infolini załatwiałam. najlepiej zadzwon teraz, powiedz ze masz wizytę i czy jest dostepna szczepionka i ona Ci sprawdzi. do mnie dzwonila pielegniarka i mowila ze jak bedzie do bedzie dzwonic, wpisala nas sobie w zeszyt raportów.

Stary 2013-12-04, 18:01   #1600
lilka00
Wtajemniczenie

Ja mam termometr do ucha braun i pokazuje dobrze, parę razy porównywałam z rtęciowym

Termometr bezdotykowy używali u mnie na porodówce i ma go też pediatra z naszej przychodni

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość
Lewek no chyba wszystko można. prosty przykład placki ziemniaczane tzn ciasto w 3 minuty. gotuje w nim tez na parze. da sie ryz, ziemniaki itd

nie kosztuje 7 tys. kosztował 4 tys, od kwietnia tego roku podrożał do 4,4tys. wiem bo moja sąsiadka pracuje w tym. my daliśmy właśnie 4.
sama tez nie bylam do tego przekonana, ale tz sie uparł po prezentacji jaką nam zrobili.

u nas klocki drewniane sie podobają
Nawet za 4 tyś. brzmi zachęcająco, muszę pomyśleć

---------- Dopisano o 18:01 ---------- Poprzedni post napisano o 17:58 ----------

http://www.bangla.babyonline.pl/opin...-ucha-irt-4520

O ten mam, kosztował jakoś 150 zł.

Edytowane przez lilka00
Czas edycji: 2013-12-04 o 17:59
lilka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-04, 19:08   #1601
sandra23s
Zadomowienie

Cytat:
zadzwonili z Tatuum,że mam jutro przyjść na rozmowę bardziej liczę na tą pocztę ale na rozmowę mogę iść,bo pewnie i tak od razu zatrudnienia nie zaoferują tylko powiedzą,że zadzwonią

a Jagoda rozwaliła sobie nosa i wygląda teraz jak po walce z kliczko biegłą z kulą hulą i zaliczyła glebę bidulka,aż krew jej leciała ale dobrze,że szybko się dała uspokoić

biedna JagódkaPola oststnio wargę rozwalilakrew jej leciała i troszke tą wargę napuchniętą miała

termometr ja mam elektroniczny z miekką końcówką.mierzymy w pupce i trwa to okolo 30 sek i mierzy dobrze.kupilam w aptece za jakies 4 e

Wiktor 1.09.2007,g.9:10,3600g 54cm

Pola 5.09.2012, g.0:03,4090g 53cm
sandra23s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-04, 19:13   #1602
Katee27
Zadomowienie

Hej
Cytat:
Napisane przez sandra23s Pokaż wiadomość
a proszęświecznik i reniferek

hej dziewczynki

dzięki za kciuki na szczepienie.chyba poskutkowały bo Polcia poplakala tylko pare sekund13-go stycznia jeszcze jedno...
fajny reniferbrawo za odwagę dla Polci

Cytat:
Napisane przez monarika Pokaż wiadomość
Hej

U nas dzisiaj pobudka o 8.30 Ale i tak niewyspana jestem przyniosłam małą do siebie do łóżka ok 2.30 i nie wiem o co chodzi ale do tej pory ładnie spała pomiędzy mną a tżtem bez poduszki a teraz wchodzi do mnie na poduszkę i się na mnie wpych i śpię na 1/10 poduszki, o przekręceniu na inny bok nie ma mowy i śpię tak 6 godzin i wstaję cała zdrętwiała Nie wiem czy jej zimno jest i się tak przytula, czy po odstawieniu od cycka tak chce się przytulać
Kuba to samo.Tak się z tą swoją małą dupką pcha,ale to urocze nawet jest

Cytat:
Wiecie po tej chorobie Jasia to stwierdzam, że jednak najlepszy to jest termometr rtęciowy. Mój elektorniczny to w każdym punkcie czoła pokazywał inną temperature. A Wy polecicie jakiś elektroniczny, który jest sprawdzalny?
potwierdzam.A jak Jaś bawi się chomikiem?

Cytat:
Cześć Kobitki, jakaś zalatana dziś jestem, rano robiłam badania, bo za tydzień do ginka idę. Potem reklamowałam głośniki które zakupiłam do kompa, jeszcze muszę zareklamować wagę kupioną w biedrze - badziew jakiś, kupowała któraś? teraz w promocji są.
a jaka to waga?

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość

Lewek to tego sprzętu dołączona jest książka z przepisami.Szwgierka też w nim robiła zupki dla dzieci,ciasto na pizze,na drożdżowe,na naleśniki,kawe-tyle pamiętam.

Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy...

Edytowane przez Katee27
Czas edycji: 2013-12-04 o 19:20
Katee27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-04, 19:31   #1603
maggie123
Zakorzenienie

taki termo mix ma moja sąsiadka i praktycznie wszystko w nim robi - począwszy od mrożonej latte, drinków itp, przez zupy, surówki, dżemy, ciasta. i sama nawet nie wiem, co jeszcze... jakbym miała kasę, to z chęcią bym sobie takie cudo sprawiła

cieszę sie, że Pola dobrze zniosła szczepionkę. u nas już tydzień po i na razie bez problemu. jakby coś sie miało dziać, to pewnie już by sie działo, prawda?

też nie ufam elektronicznym termomentrom. mam jeden rtęciowy i jak mam wątpliwości, to nim mierzymy pod paszką.

nie umiem być na l4.. jestem tak padnięta.. gorzej o niebo niż normalnie... a dziś siostra w dużej części zajmowała się Zuzanką..

co można kupić chrześnicy na 8 urodziny? (jest w 2klasie). mam z nią znikomy kontakt i zupełnie nie wiem, czym się interesuje i co lubi a głupio mi do kuzyna dzwoić i pytać. utwierdzam się w przekonaniu, że idiotyzmem jest branie na chrzestnych kogoś z dalszej rodziny, kogo widuje się raz w roku albo i rzadziej...

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-04, 19:40   #1604
tamlin111
Zakorzenienie

Maggie ja miałam ostatnio urodziny 9-cio letniej chrześnicy - wszystko z Monster High jest wskazane. Lalka, bluzka, kubek, cokolwiek, byle Monster było. I ostatnio na topie jakaś Violetta jest

Ja już w piżamce, poćwiczyłam, wykąpałam się, a co się będę co chwilę przebierać, także ja już gotowa do snu.
Stary 2013-12-04, 19:49   #1605
Konczita
Zakorzenienie

zostałam dziś ciociunią Zosia przyszła na świat przed południem mała ślicznotka
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-04, 19:50   #1606
kraven
Zakorzenienie

Jasiu ma trzydniówkę - gorączka zniknęła i pojawiła się wysypka

Potwierdzam Monster High rządzi.

Dziewczyny macie jakiś sprawdzony przepis na rybe po grecku?

Konczi serdeczne gratulacje

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015

Edytowane przez kraven
Czas edycji: 2013-12-04 o 19:51
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-04, 19:55   #1607
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość
Konczi Twoja sis była w ciąży?... gratulacje

te monster są przerażające...

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-04, 20:16   #1608
tamlin111
Zakorzenienie

Konczi gratuluję ciociu

Maggie no są paskudne, ale dzieciaki je uwielbiają

Kraven, przynajmniej wiadomo od czego gorączka

Nie podoba mi się, że Anusi tyle nie ma. Napiszę do niej.

---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ----------

Anusia zajrzy, trochę jej się pokomplikowało i nie ma weny na pisanie. Ale się poprawi. Obiecała
Stary 2013-12-04, 20:30   #1609
Konczita
Zakorzenienie

taka kruszynka kochana !!!
ciociunia Konczi pojedzie i wyściska malutką Zosieńkę .. oj taki okruszek kochany ... jak moja Dusia dosłownie ! taka czarnulka

nie moja sis, moja bliska bardzo bliska koleżaneczka u której balowaliśmy latem na weselu a swoją drogą jedna z wizażowych mamuś listopadowych

---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ----------

macie ochotę na piernikowe choinki ?

http://kulinarnyswiatkoncziiszpi leczki.blogspot.com/2013/12/sodkie-srody-piernikowe-choinki.html

---------- Dopisano o 20:30 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ----------

Cytat:

zdrówka dla jasia
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...

Edytowane przez Konczita
Czas edycji: 2013-12-04 o 20:33
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-04, 20:42   #1610
Lewek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość

a jaka to waga?
A taka waga co to miała liczyć poziom tłuszczu itp. Nie to że nie liczy to nawet źle wskazuje wagę. Dodała mi 2 kg

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Maggie ja miałam ostatnio urodziny 9-cio letniej chrześnicy - wszystko z Monster High jest wskazane. Lalka, bluzka, kubek, cokolwiek, byle Monster było. I ostatnio na topie jakaś Violetta jest
Ja bym nie chciała aby moja córa bawiła się takimi lalkami.. I nie wszyscy rodzice sobie życzą. Ja bym kupiła jakąś grę.

Cytat:
Gratulacje Ciociu i przede wszystkim gratulacje dla mamusi.

A mnie coś bierze Dziś w nocy przeraźliwe bolało mnie gardło, aż przełykać nie mogłam. I czuję że mnie coś łamie. Psiknęłam sobie tantum i zjadłam kanapkę z czosnkiem Oby Misiu się nie zaraził

Mam nadzieję, że u Anusi szybko się poprawi..
Stary 2013-12-04, 21:06   #1611
ula2689
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość
odnośnie termometru, ile trwa pomiar temperatury w Waszych termometrach? pytam bo mam taki że ok 2 min trzeba czekać a Lenę nerwica bierze i mnie zresztą też
może istnieje model, który mierzy szybciej od mojego? chodzi mi o elektroniczny.
W pupie to szybko,pod paszką też ok 2 minut.

Cytat:
Super

Cytat:

Przynajmniej wiadomo od czego to

Cytat:
Nie podoba mi się, że Anusi tyle nie ma. Napiszę do niej.

---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ----------

Anusia zajrzy, trochę jej się pokomplikowało i nie ma weny na pisanie. Ale się poprawi. Obiecała
Anka wracaj do nas

Cytat:
taka kruszynka kochana !!!
ciociunia Konczi pojedzie i wyściska malutką Zosieńkę .. oj taki okruszek kochany ... jak moja Dusia dosłownie ! taka czarnulka

nie moja sis, moja bliska bardzo bliska koleżaneczka u której balowaliśmy latem na weselu a swoją drogą jedna z wizażowych mamuś listopadowych

---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ----------

macie ochotę na piernikowe choinki ?

http://kulinarnyswiatkoncziiszpi leczki.blogspot.com/2013/12/sodkie-srody-piernikowe-choinki.html

---------- Dopisano o 20:30 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ----------

zdrówka dla jasia
Oj ciocia Konczi napewno wycaluje tylko nie uduś kruszynki
ula2689 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-04, 21:25   #1612
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Słyszałam, nawet widziałam w szpitalu

Ale myślałam, że to niezwykle specjalistyczny sprzęt
W szpitalu też tak myślałam ale kupiłam na all za niecałe 100zł
Kilka sekundek i gotowe bez stresu i czekania
Nawet mierzyłam ile stopni ma mój rozgrzany do czerwoności kaloryfer

Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-04, 21:26   #1613
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Cytat:
Gratuluje ciociu !

No jestem Dziewczynki Moje
Przepraszam bardzo,że dawno mnie nie było ale tak jakoś dni lecą...
U Nas ok,chlopcy troszke przeziebieni ale już im mija.
Fabis powinien na koniec listopada mieć to szczepienie ale przeziebiony wiec się przeciąga.
Z nowosci u Fabisia,mamy nowego zabka! Zauważyłam w poniedziałek,że wyszła mu górna 5 i druga już prawie też
Więc będzie 8 zabkow niebawem .
A tak to chlopcy ciągle razem,bawią się,jedzą i szaleją .

Termometr mamy z mikrolife i kiedyś to chwalilam a teraz 3 raz się juz zrabal
Wiec mierzymy zwykłym elektronicznym pod pacha

Teraz chlopcy już śpią a my z mężem przed tv z Radlerem .

Wysłane z Xperia Arc za pomocą Tapatalk

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-04, 21:34   #1614
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:

Kraven, ja zawsze robię rybę po grecku na wszystkie imprezy wiec przepis mam sprawdzony, tyle że ja robię to na oko, z proporcjami będzie ciężko. Jutro napisze

---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ----------

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
W szpitalu też tak myślałam ale kupiłam na all za niecałe 100zł
Kilka sekundek i gotowe bez stresu i czekania
Nawet mierzyłam ile stopni ma mój rozgrzany do czerwoności kaloryfer

podasz linka? Zobaczyłabym co to za cudo
aga_ton jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-04, 21:35   #1615
weronika_91
Zakorzenienie

KONCZI gratuluję Tobie zostania ciocia bardzo podobaja mi się te piernikowe choinki

Zdrowka dla JASIA żeby ta 3dniowka raz dwa minęła .

Biedna JAGODA tak się poobijala, Jas też dziś miał konkretny upadek że krew z nosa poleciala.

dziewczyny zamawiala którąś z Was coś w ddd z pat i maksa? mialyscie jakąś odpowiedź ?

Edytowane przez weronika_91
Czas edycji: 2013-12-04 o 21:44
weronika_91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-04, 21:40   #1616
tamlin111
Zakorzenienie

Lewek ja też jestem anty na te Monster High, ale wierz mi że wszystkie dziewczynki mają. W szkole jak nie masz to ci żyć nie dadzą. Teraz mieć lalkę MH to wiesz, na czasie jest. Sama do nie dawna nie pozwalałam na jakiekolwiek paskudy w domu, a później mi się szkoda Pauli zrobiło i ma lalę ( wcale nie taka brzydka ), psa, zeszyt z naklejkami. Dostanie też kredki i grę z MH. Ale lepiej zapytać rodziców czym się dziecko bawi. Ja zawsze pytam, aby trafić z prezentem.
Stary 2013-12-04, 22:04   #1617
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość
podasz linka? Zobaczyłabym co to za cudo
Prosze bardzo
http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=3768449498

Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-04, 22:08   #1618
kasiam187
Wtajemniczenie

Cytat:

Ja już w piżamce, poćwiczyłam, wykąpałam się, a co się będę co chwilę przebierać, także ja już gotowa do snu.

no wlasnie co to ta Violetta ? tz przyniosl listy do mikołaja od dzieci z domu dziecka i jedne dziewczynka chce wlasnie ta Violette

Cytat:

zdrówka!!

Stary 2013-12-05, 05:47   #1619
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:

u mnie w szkole Violetta to normalnie hit wszechczasów, aż z ciekawości kilka dni temu to obejrzałam muszę być na czasie Violetta hitem w klasach 4-6, a Monster w 1-3. Ja kupiłam chrześnicy oryginalną córkę frankensteina ("pamiętaj ciociu orginalną, nie z kiosku"), jutro jej dam to będzie szał, tylko ona ma 4,5 roku, ale w przedszkolu tez każdy to paskudztwo ma

Cytat:
gratulacje ciociu

Cytat:

"dobrze", ze to tylko 3 dniówka ryby po grecku nie cierpię, więc nie pomogę

Witam i znikam
aaa Angel - trzymam mocno mocno! oby poczta wypaliła, bo to jednak państwowa robota, socjal 13stka itd. mimo, ze mniej może zapłacą, ale pewne

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-05, 09:06   #1620
Lewek
Zakorzenienie

Dzień dobry

Mnie znów w nocy gardło darło.. Ciekawe czy to się jakoś rozwinie czy na tym zakończy. A co się dzieciom podaje na ból gardła? Bo jak Miśka będzie tak bolało to będzie płacz non stop.

---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 08:52 ----------

Cytat:
Lewek ja też jestem anty na te Monster High, ale wierz mi że wszystkie dziewczynki mają. W szkole jak nie masz to ci żyć nie dadzą. Teraz mieć lalkę MH to wiesz, na czasie jest. Sama do nie dawna nie pozwalałam na jakiekolwiek paskudy w domu, a później mi się szkoda Pauli zrobiło i ma lalę ( wcale nie taka brzydka ), psa, zeszyt z naklejkami. Dostanie też kredki i grę z MH. Ale lepiej zapytać rodziców czym się dziecko bawi. Ja zawsze pytam, aby trafić z prezentem.
Nie chcę się wymądrzać, bo sama nie wiem co bym zrobiła z taką młodą panną, która by chciała tą straszna lalkę. Moja siostrzenica też jest na tym etapie, ale siostra nie kupiła jej i już. Za to mądra teściowa mimo zakazu zakupiła. No i zatem na pewno warto zapytać rodziców.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości