|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3691 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwie
Cytat:
![]() Moja sunia, a raczej brata, to na początku ciąży, jak się kiepsko czułam i kładłam się na kanapę, to przychodziła i kładła się obok, a swoją szyję i łeb przerzucała przez moją szyję, jakby przytulić się chciała ![]() I od kiedy jestem w ciąży, przestała mnie gryźć, a zawsze to robiła w zabawie, albo jak się cieszyła, nie wiem czy ona coś wyczuwa ![]() ---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3692 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwie
Dzień dobry... Dziś w pracy mam trochę luzu, więc od razu to wykorzystuje i zaglądam do was... U nas spadł w nocy pierwszy śnieg... Auta nie widać bylo... Było białe
Myśle wziąć sobie jutro urlop, jedziemy do znajomych do stolicy i im szybciej wyjedziemy tym mniej będziemy jechali po 16 godzinie, no ale zobacze co na to szefowa... Szczerze to widziałam lepsze ode mnie, ale nawet jeśli prowadzę to tylko dzięki wam Pallas Rill - mi rzeczy z happy mum odpowidaja te które są w sklepie internetowym, w stacjonarnym jak byłam to jakaś maskara nic mi się nie podobało. Gdybym miała kupować to tylko na necie. A Hania to bardzo ładne imię Ilkas to widzę że mąż się rozbrykał co do ilości dzieci. My się narazie nie zastanawiamy nad liczbą, bo to nasze pierwsze i chyba chcemy się sprawdzić jak sobie damy rade z jednym... A potem to się zobaczy... paulka za 15 tc. kasian to uważaj na męża i na to ci robi żebyś nie wpadła jak śliwka w kompot donuś gratuluje "prawdopodobnej" dziewczynki ![]() Aldrin to pewnie imprezkę z mężem robicie - jak macie po sobie urodzinki - ja świętuje dwa dni przed toba a 11.12 mam połówkowe, więc czekam z utęsknieniem na przyszły tydzień ![]() Niki sliczny brzuś. Asiulka to samo pomyślałam jak zobaczyłam brzuch Niki - że może tam drugi dzieć się schował i że Niki będzie miałą jednak bliźniaki ![]() ![]() ![]() Lolitka zobaczysz na wizycie będzie wszystko ok. To że się stresujesz to normalne... Każda z nas się obawia czy z bobaskiem jest ok. Ja też myśle już o środowej swojej wizycie i też mam stresa - zwłaszcza że ciągle nie czuje ruchów... ![]() paulka nie lubie tej firmy... Mają badziewne rzeczy a strasznie drogie... Znam dziewczyny które tam kupują moim zdaniem nie są niczego warte te ciuchy, ale to tylko moje zdanie. ab_cd gratuluje synka
|
#3693 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Gratulacje! No i najwazniejsze info,że zdrowiutki Ja sobie tez nie umiem wyobrazic miec chlopca.To jakas czarna magia hihi ..Rety ciekawe jakie wiesci dzis przyniose
|
|
|
|
|
#3694 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3695 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No coś Ty w weekend będzie nowy, tak coś przeczuwam
|
|
#3696 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3697 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cudowny psiak - u bratowej jest spaniel - ale jakiś taki nie ogarnięty, wszędzie biega, włazi ![]() A tu mój KOCUREK ---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ---------- i TUTAJ zaspany
|
|
|
|
|
#3698 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3699 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Moim zdaniem znowu sądzę, że chłopca łatwiej wychować niż dziewczynkę Chodzi mi np. już o takie późniejsze wychowanie, facet to se zawsze da rade (dziewczyna niby tez ale ma trudniej). Przeraża mnie myśl, że mogłaby zostać z brzuchem zostawiona przez jakiegoś faceta Dlatego moim priorytetem w wychowaniu syna jest nauczenie go szacunku dla kobiet, empatii przede wszystkim i odpowiedzialności. Jak to wyjdzie w praktyce się okaże Np. taki problem czy dziecko bedzie się tulić czy nie to dla mnie w ogóle nie problem No i tak z własnego doświadczenia uważam,że dziewczyny są gorsze od chłopców
|
|
#3700 |
|
Zakorzenienie
|
Asiulka, no powiem Ci, że ja jak tak przeanalizowałam dzieci w rodzinie i u znajomych to też mi tak wyszło, że w sumie całej wielkiej familii tylko moja siostra ma parkę i dalszy kuzyn, a tak wszędzie rodzeństwo tej samej płci
no i trzeba wziąć też pod uwagę, że podobno co 5 dziecko jest od innego ojca, więc te statystyki może niesłuszne jednak A Hania piękne imię, wiem, jestem nudna Lolitko to o 16.30 trzymam kciuki i będę sprawdzać regularnie na komórce chciałam Ci pisać, że w takim razie bardzo życzę córeczki, bo wiem jak to jest, ja też się tak nastawiłam, ale ja wcześniej chciałam mieć jedno dziecko i właśnie chciałam żeby to była córcia ale tak jak mówisz wszystko to jest kwestia przyzwyczajenia do myśli i jeśli okaże się, że macie synka to mogę się założyć, że pokochasz go tak samo jak pokochałabyś córcię a ja jak byłam w ciąży to oglądałam taki serial One Tree Hill i tam mieli synka właśnie, taki cudowny dzieciaczek, że wtedy przez moment aż zaczęłam żałować Vampirka coś ostatnio nam się aktorzy śnią mi się jeszcze nie zdarzyło obudzić przez śmiech ale ja mam zazwyczaj bardziej makabryczne sny niż komediowe ![]() O brzuchu już Lolitka napisała Ramona no brzusio jeszcze mały, ale piękny ![]() Gosius u nas też pies rozpuszczony jak dziadowski bicz i też by ciągle jadła, strasznie mnie to denerwuje, studnia bez dna najgorzej, że ona jest potwornie zazdrosna, szczególnie o mojego tatę, który nic nie może robić z Hanią, bo ona zaraz jest obok ale na szczeście jest bardzo łagodna, Hania ją zaczepia jak je, kładzie się na niej itp. itd. a ona nic Ab_cd gratuluję Ci strasznie synka i czasami tak chce się przytulić, włazi na mamę, się kładzie, no komicznie to wygląda, ale ma potrzeby takie to co zrobić a na co dzień twardy chłop ![]() KasiaB ja mam nadzieję, że takie rzeczy się dziedziczy i że Hania będzie taką nastolatką jak ja, tzn spokojną usłuchaną, wzorową uczennicą JJustyna oby udało się wziąć urlop to sobie na spokojnie pojedziecie ![]() Mycha ja miałam swoją położną i właśnie musiałam rodzić w konkretnym szpitalu, bo w innych bym nie mogła z położną z zewnątrz Dziewczyny to tytuły musimy zacząć wymyślać, bo ja też coś czuję, że w weekend nowy wątek
|
|
|
|
#3701 | ||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
W ogóle powiem wam, że może to głupie, ale ja wierzę w to, że imię warunkuje nasz charakter. Wszystkie Hanki, które znam to takie zadziory, spryciary A np. wszystkie Wojtki to mega grzeczne, spokojne chłopaki. Nie wiem, może mi się tak akurat złożyło.. ale tej wersji się będę trzymać ![]() Cytat:
No to już się powoli zaczynam zastanawiać czy w ogóle jestem w tej ciąży... Kończę pomału 16sty tydzień, a brzucha jak nie było tak nie ma, waga dalej niewzruszona tkwi w miejscu.... Cytat:
Cytat:
Kurczę... ja to nie wiem czy się takiego brzuszka doczekam nawet w 9tym miesiącu ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#3702 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3703 |
|
Zakorzenienie
|
wrzuciłam do klubu pierwszą fotę mojego brzucha
|
#3704 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3705 |
|
Wtajemniczenie
|
Ramona_85 ja idę na 15.15 dopiero
Mam nadzieję że szybko zleci hih ![]() A Ty na którą masz ???
|
#3706 | |
|
Zakorzenienie
|
ja też
---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3707 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi się wydaje że chyba łatwiej z chłopcem.... tak patrzac na dzieci mojego rodzenstwa.... chłopaki dłuzej zostają dziecmi, interesują sie sportem i lataniem za pilka a dziewczynki juz w podstawowce zaczynaja się malować, potem chłopaki, złamane serca.... zreszta pamietam po sobie..... do tego teraz sa takie czasy ze przeraza mnie bunt nastolatki... a co do czułości.... jak dla mnie takie same przytulasy jak dziewczynki, moze szybciej im przechodzi "bo siara mamo..."
|
|
#3708 | ||
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
#3709 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No spaniele mają swój świat Nie da się ich ułożyc tak jak by się chciało. Szkoliłam swoją długo, ale i tak po tygodniu wypięła na mnie tyłas Umie dawac łapki, przybijac piatkę, siadać i przynosić rzeczy. Ale już waruj było za trudne![]() Jak teraz idę do domu to tak fajnie masuje mi brzuch. Staje na tylnych łapach i przednimi mnie smyra I wiecie tęsknie za spaniem z niąCytat:
Nie chciałabym, żeby moje dziecko odwalało jak ja Mój mąż też to stwierdził. Odpierdzielałam nieźle rodzicom na tamte czasy. Teraz jak patrzę to się dużo zmieniło. Aczkolwiek rodzice temperowali mnie, do 18 roku życia musiałam być w domu przed godziną 21, internet miałam jak poszłam do technikum wcześniej mogłam pomarzyć o takim udogodnieniu... Ehhh... Ale to były czasy....
|
|
#3710 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Własnie wy tu o nowym wątku a ja przez weekend nie za bardzi będę się udzialała, więc prosze nie szaleć bo nie nadrobię ![]() gosius cudownego masz tego kociaka, a zdjęcia super. Pallas Rill też kiedyś chciałam zaadoptować dzieciaczka, pomóc jakiemuś być szczęśliwym i kochanym, Jednak mam taki sam dylemat jak ty - kariera... Pracując w swoim zawodzie już macierzyński jest dla mnie ryzykiem, że nie będę miała gdzie wrócić a w mojej małej mieścinie nie ma wielu miejsc pracy... Więc też się zastanawiam... Ale tak jak piszesz te dzieci mają wdzięczności sporo ale i spory bagaż doświadczeń.
|
|
#3711 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
), mogłam się wykąpać na spokojnie, w razie czego wyspać. Poza tym mimo, że wyprawka skrupulatnie była nabyta to i tak ciągle czegoś brakowało i mi chodziła prawie codziennie do jakiegoś sklepu. Nie wyobrażam sobie być samą przez ten czas. Moja mama tak pomagała przy każdym wnuku Jeszcze się śmiałam bo słyszałam jak mama gadała przez telefon z tatą i mówi, że ta Kasia to jest straszna, chodzi za mną i sprząta po mnie, bo coś niedokładnie robię, zupełnie inna niż Magda (siostra), której bałagan w ogóle nie przeszkadza, a tata mówi: któraś jest podmieniona, tylko która? Cytat:
pani profesor Maja jakaśtam bez urazy dla Majek oczywiście ![]() ---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ---------- Cytat:
po Obi Wanie właśnie ![]() i ubóstwiam Ewana McGregora, czemu on mi się nie przyśni nigdy i to na pewno nie byłby horror wówczas Cytat:
nasza nawet na smyczy nie umie chodzić pomimo lat nauki, ciągnie i skacze jak żaba dysząc przy tym jakby miała się udusić. Ludzie na nas patrzą jak na sadystów ![]() No Kasiula to niezła agentka byłaś ja nie miałam w LO takich potrzeb, na serio byłam grzeczna, uczyłam się pilnie, to było dla mnie ważne
|
|||||||
|
|
|
#3712 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Na szczęście nie mamy z tym problemu, usnął od razu tylko pare razy nana powtórzył
![]() Cytat:
![]() No musiałam mu pomiałczeć ale było tylko aaaa kotki dwa i padłam, Olaf chyba też, bo więcej nie marudził ![]() Cytat:
![]() Wow Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mój jest przylepa, buziaki daje, pozwala się tulić, zasypia wtulony obejmując mame Jak Ty dużo będziesz tulić to sam będzie naśladował, chłopaki są kochane
|
|
#3713 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
gratuluję syna ![]() ![]() a jesli chodzi o wychowanie to mi się wydaje, że to zależy od charakteru dziecka i od podejścia rodziców... Według mnie nie ma reguł, że chłopcy są tacy i tacy a dziewczynki takie i takie...Cytat:
Cytat:
Fajnie, że Twoja mama Ci pomogła, bo to bardzo ważne. |
|||
|
|
|
#3714 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hmmm, ciekawe czy zdążę poczuć ruchy ![]() Cytat:
|
|
#3715 |
|
Zadomowienie
|
Lolitko ja u Ciebie czuję dziewczynkę
![]() ab_cd gratuluję synka ![]() Ale się wkurzyłam... Mam zakaz od ginki wyjazdu na praktyki za granicę, okazało się, że będę musiała je zaliczyć tak czy siak wrr, nie wyobrażam sobie tego... Jak ja zostawię małe dziecko na dwa dni mam nadzieję, że uda mi się to jakoś obejść bo na dzień dzisiejszy mnie to przerasta...Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3716 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zleci
|
|
|
|
|
#3717 | ||
|
Zakorzenienie
|
POCZUŁAM! POCZUŁAM!
Taki samoistny, niewymacany ruch! Tak sobie leżałam i czytałam Wizaża, a tu nagle coś jakby się przewróciło w brzuszku... a potem znowu! To już na pewno dzidź! Potem mnie trochę połaskotał i teraz cały czas robi fikołki I to w końcu jest super uczucie! Nie takie jak wcześniej, długo wymacane i potem się więcej zastanawiałam, czy to na pewno ruch, czy może jelito się skręciło Wcześniej, no było fajne, ale bez rewelacji... I się doczekałam
Edytowane przez VwVampirka Czas edycji: 2013-12-05 o 11:34 |
||
|
|
|
#3718 |
|
Wtajemniczenie
|
oj tak tak, nie mogę sie doczekać
za 2 tyg Tż przyjedzieI mam nadzieję że dzieciątko się ujawni wtedy :P
|
#3719 |
|
Rozeznanie
|
Seleniti a nie mogłabyś teraz gdzieś odbyć praktyk?
lolitka za wymarzoną płeć
|
|
|
|
#3720 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to latwo poszlo z zasypianiem ![]() To ja musze sprawdzic kiedy u nas bedzie wialo ![]() Cytat:
u brata byla w Toruniu, u siostry i u mnie w Poznaniu ![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:10.

za 15 tc. 

I chyba sobie maskotkę kupię

najgorzej, że ona jest potwornie zazdrosna, szczególnie o mojego tatę, który nic nie może robić z Hanią, bo ona zaraz jest obok 
za wymarzoną płeć