|
|
#3511 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Koty - część VII
mój wskoczył na parapet i tam szukał wróbli
|
#3512 | ||
|
Elwirka-Elmirka :D
|
Cytat:
Moim zdaniem to nie jest tak dosłownie, że siedzą. Wydaje mi się, że koty po kastracji, szczególnie kocury nie czują popędu seksualnego (no bo jak?) i nie mają potrzeby biegania za kotkami, a co za tym idzie, nie spędzają iluś dni poza domem, łażąc z miejsca na miejsce i szukając partnerek. Kastracja nie zmniejsza potrzeby polowania , więc koty wychodzące, nawet te po kastracji wędrują po okolicy w poszukiwaniu ofiar, a to nie zmniejsza ryzyka potrącenia czy zabicia. U mnie w krótkim czasie pościnali tyle, że głowa mała Było tyle pięknych drzew, na jesieni były niesamowite... Parę lat temu pani z pałacu usunęła (nie własnoręcznie ) taki jakby lasek naprzeciw moich okien z pokoju, bo buduje Dom Modlitw (wbrew pozorom, nie będzie to typowy dom do modlenia się, ale będą się tam odbywać koncerty, wystawy itp).Cytat:
![]() We wrześniu oba koty miały najlepsze widoki ![]() Kupujecie coś kotom na Mikołaja albo na 24? Widziałam na ZOO+ fajne zabawki: http://www.zooplus.pl/shop/koty/zaba...a/catit/395127 http://www.zooplus.pl/shop/koty/zaba...zysmaki/395141 http://www.zooplus.pl/shop/koty/zaba...a_laser/194462 http://www.zooplus.pl/shop/koty/zaba...echotka/370912 Moi faworyci to zestaw 1 i ostatni ![]() Moje koty mają taki za... 10 zł ![]() http://animalia.pl/produkt,12120,52,...wys-61-cm.html
Majlo 13.03.2013 r. Melman Pers Cham Figiel-z zepsutą łapką Papugi 23 Króliki Maksiu 20.11.2010 MałeKróliki Edytowane przez Nimfa20 Czas edycji: 2013-12-04 o 20:23 |
||
|
|
|
#3513 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3514 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
znalazłam w końcu, jeszcze nie ideał, ale zawsze coś).I chyba tyle.
|
|
|
#3515 |
|
... choć nie Westwood
|
Ja zapowiedziałam już dawno rodzinie, że mi prezentu dawać nie muszą, ale dla kota mają być! mama zadzwoniła do mnie pare dni temu, że jest w zoologicznym i nie wie co wziąc, bo mój kot ma wszystko i, że mam jej natychmiast powiedzieć co mam wziąc. Ale nieeeeeeee, ma być niespodzianka. Lubię niespodzianki. Znaczy Lady lubi niespodzianki, no
![]() W ogóle biorę się za ograniczenie jedzenia kotu. Nie jest gruba, ale jest na dobrej drodze. Pytałam weta ile razy dziennie mam dawac kotu jeść. Powiedziala, że kociak powinien miec staly dostęp do jedzenia i, że sama sobie dawkuje ile . Ale jak tej nocy zjadla trzy saszetki i jeszcze miskę suchej to trochę się przeraziłam... doszło do tego, że jak kot gdzies nie doskoczy to TŻ za nią krzyczy: "Aaaa, gruba dupka". Świnia, gdzież tak do damy ![]() Nie jest gruba, prawda? O, dorzucę Wam jeszcze fotkę z gryzaczkiem. Bylym gryzaczkiem, mam nadzieje
|
|
#3516 | ||
|
Nie depcze krokusów
|
Daktylek - wibrująca zabawka?
![]() Cytat:
Jeszcze nie skończyłaś się uczyć, czy właśnie zaczęłaś? ![]() Cytat:
http://www.youtube.com/watch?v=CFitbj0w1Uk http://www.youtube.com/watch?v=v_CfWjVSmPs http://www.youtube.com/watch?v=JLwEktLK3Yk http://www.youtube.com/watch?v=6Vo9NHZaM6E A taki głos ma Niunia: http://www.youtube.com/watch?v=UB_1WSBPQs8 Tak robi ciągle: http://www.youtube.com/watch?v=qtXzGLruTbc
|
|
|
#3517 | |
|
... choć nie Westwood
|
Cytat:
A co do szczekania to nie słyszałam nigdy, moja nie szczeka. Jeszcze
|
|
|
#3518 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w ten weekend mam 3 kolokwia i jedno zaliczenie.Czeka mnie mikrobiologia i parazytologia,masaż, chemia kosmet.,dermatologia. Kociasty pierwszy raz zostanie na sob/niedz sam. Zawsze wracałam na noc ale mając w sob zajęcia do 20 nie opłaca mi się jechać 120km do domu
|
|
#3519 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jesli ona tyle je to absolutnie nie dawajcie jej tyle karmy ile ona by mogła zjeść ! Sprawdzcccie na opakowaniu ile powinien jeść kot jej wagi i tyle karmy podzielcie na 3 posiłki w ciągu dnia. Jesli ją przyzwyczaicie do karmienia na żadanie, to będziecie miećc kłopot... I jak z tym gryzieniem? Na zdjeciu widac, że TZ sie pozwala gryźć w rękę i jeszcze się śmieje, mało to pedagogiczne dla kota ![]() LOL, Ravic identyznie szczeka na sroki za oknem Edytowane przez esfira Czas edycji: 2013-12-04 o 22:19 |
|
|
|
|
#3520 |
|
Wtajemniczenie
|
Malla moje wydaja dźwięki podczas obserwacji ptaszkow po trochu z kazdego filmiku
a trn ostatni film moj Mojo tak ze mna gada. Shili i tak nic nie przebije nie uwierzylybyscie gdybyscie tego kota poznaly ona wyje spiewa zawodzi jesuuu katorga, czasem uszy puchna nigdy przedtem i potem nie znalam takiegp kota nawet jak palcem ja dotukasz to wydaje dzwiek ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3521 | ||
|
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
http://www.youtube.com/watch?v=ui8tOIpmVwI Ten filmik wzbudza u moich ryk: http://www.youtube.com/watch?v=cUyt_GNrF1U Cytat:
Geralt solennie obiecał sobie nie turbować się. Edytowane przez Malla Czas edycji: 2013-12-04 o 22:32 |
||
|
|
|
#3522 | ||
|
... choć nie Westwood
|
Cytat:
Cytat:
zdjęcie uchwycone, nie było tak, że kot gryzie, a ja mówię "szybko focimy". Cała sesja sie odbywała (pod tytulem jak zlapac kota w ruchu), a nagle kot chap za rękę. Ogólnie od paru dni sukces, ani jednego ugryzienia TŻa nie było. Prychałam na nią silnie jak byla agresywna w stosunku do TŻa i teraz jak chce zaatakować to w ostatniej chwili sobie zdaje sprawę, że nie może. Mam nadzieje, że tak dalej będzie. Najgorzej, że na prychanie TŻa w ogóle nie reaguje, więc gorzej jak mnie nie będzie w pobliżu. Bo tylko z nim jest taki problem, nic go kot nie słucha
|
|
|
#3523 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3525 |
|
Nie depcze krokusów
|
Daktylek - moje się jej trochę boją, ale inne wibrujące zabawki lubią
|
|
#3526 |
|
Zakorzenienie
|
Rybiorek
dla mnie to żalenie sie , jesli dla ciebie to chwalenie to brawo. mam nieogrodzoną posesje, apropo, więc kota za ogon nie bede trzymac, załatwia sie na zewnatrz. panicznym miauczeniem pod drzwiami jest w stanie zabić i nie odpuści . nie mieszkam sama, więc moje widzimisie, aby zrobić z wychodzącego kota niewychodzącego nie wchodzi w gre, jak wspominałam nie mieszkam sama, sama może bym wieczny miauk zniosła, ale żadnego z moich domowników do tego nie zmusze ![]() mój Franek miał jakiś atak wczoraj. przybiegł z panicznym miauczeniem, wręcz powiedziałabym że krzykiem biegał tam i spowrotem, powywalał różne rzeczy, urwał żabki z karniszy, nie wiem co go mogło tak przestraszyć ? dziś siedząc na moich kolanach nagle zbiegł, patrzył w strone drzwi, skoczył na biurko - łóżko - podłoge i tak z 5 razy z prędkością światła, oczy miał wystraszone. ja nic nie słyszałam, nie widziałam. i tak sobie myśle, co mu jest
|
|
#3527 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jak koty znosza sylwestra? Bo u mnie juz zaczeli szczelac i kot raz reaguje raz nie...
Kupujecie jakis uspokajacz? Feliway czy tab u veta? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3528 |
|
Nie depcze krokusów
|
Bury się nie przejmuje, nie traktuje tego inaczej jak burzę.
|
|
#3529 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
prawda w oczy kole co? fajnie ze moglas sie do czegos przyczepic he he, moze sprawdz moje poprzednie posty to jeszcze cos znajdziesz kazdy moj kot ma swoj wlasny styl zawiadamiania mnie ze cos chce, Skuterowy jest taki, Cycek ma jekliwe miauki a Rusia grucha jakby nie potrafily sie ze mna komunikowac bylaby tragedia a tak dogadujemy sie szybciutko Cytat:
niewychodzacy kot to wiecej pracy dla nas opiekunow bo musimy znalezc kotom zajecie, bawic sie z nimi wiecej, sprzatac kuwety i tak dalej i sorki ale i tak powiem Ci to samo - jak sie chce to mozna i oczywiscie mozesz miec kota wychodzadzego ale potem nie skarz sie na forum ze kota Ci zabito, takie ryzyko wlasnie - kot wychodzacy moze zginac pod kolami auta, od trutki na szczury, zarazic sie choroba zakazna od innego kota w czasie bojki (widzialas efekt walki miedzy dwoma kocurami? nie ma znaczenia czy sa kastrowane czy nie, jak kot jest bojowy i chroni swoje terytorium to kastracja/sterylizacja nie ma znaczenia) poprostu to strasznie razi - wypuszczasz kota i potem wielki placz i obwinianie innych - stad moj komentarz czekam na zlosliwa riposte ![]()
Fotograf wizerunkowy/biznesowy, portretowy i ślubny Miłośniczka psiaków, kawy i naleśników Moja praca i pasja Blog fotografa Poza pracą fotografa Edytowane przez Rybiorek Czas edycji: 2013-12-05 o 10:51 |
||
|
|
|
#3530 | ||
|
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
W "Kocie z piekła rodem" był przypadek sikającego kota. Nie pomagały dodatkowe kuwety i zabawa. Zamontowanie kamery i obserwacja z przyczajenia dowiodły, że na podwórko przychodził nocą obcy kocur. Nic się nie dzieje bez przyczyny, tylko czasem przyczyna wydaje się dla nas błaha. Cytat:
Skoro kot szaleje, by wyjść, wystarczy nowych tego nie uczyć. Nie mieszkając samemu łatwiej znaleźć kotu alternatywną rozrywkę. Jak jadę do rodziców, to mój potem tydzień odsypia wrażenia ![]() Krótkie życie było przyczyną, dla której przestałam hodować szczury.
|
|
|
#3531 |
|
KOTerator
|
Moje tam miały jak je poczęstowałam pchłami od bezdomniaków.
|
|
|
|
#3532 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hodowcy psow ktorych poznalismy mieszkaja w super okolicy, do ich domu trzeba dojechac prywatna droga ktora zjezdza z glownej, dom otoczony naprawde duzym terenem, tylko pola i lasy, naprawde bajka. Jednak nawet tam nie wypuscilabym samopas moich kotow, zrobilibysmy wielki wybieg z mnostwem atrakcji (plany juz mamy ale w obecnym miejscu juz nie bedziemy robic)
|
|
#3533 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiec w zyciu bym nie puscila kota luzem bo tym co widze u rodzicow. Cud ze ten kot zyje.... Wiec zgadzam sie z Rybiorkiem: puszczasz kota na swoja odpowiedzialnosc... wiec nie lamentuj gdy cos mu sie stanie... To opiekun powinien dbac o bezpieczenstwo zwierzaka... Jestesmy odpowiedzialni za to co oswoiliśmy Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
cosmetologist make up artist lash stylist kociara kosmetyko&świecoholiczka insta Jesteś odpowiedzialny za to co oswoiłeś.. Edytowane przez mycha9393 Czas edycji: 2013-12-05 o 12:31 |
|
|
|
|
#3534 |
|
Nie depcze krokusów
|
Rybiorek - w takim miejscu pewnie wypuszczałabym Danielsa. Liczyłabym na statystyki, że koty raczej nie mają dużych terytoriów.
Devonka się do tego nie nadaje. Wczoraj po powrocie do domu zastałam pranie zdjęte z suszarki, położone w kącie i złożoną suszarkę na ziemi. Oczywiście ubrania pełne dziurek po małych pazurkach małego koteczka, który na nie wskakiwał. Niestety nie były poskładane ani wyprasowane. Bezużyteczne te kociska
|
|
#3535 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeszcze sie naucza.Czy wasze koty dysza po zabawie? Albo mrucza i machają ogonem? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3536 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
), nawet na takim koncu swiata, bralismy ja ze wzgledu na charakter a tu sie okazalo ze jeszcze wyrosla na przepiekna kocice, jak mamy gosci to siedza i wpatruja sie w nia a po namysle to i Cycka bym nie wypuscila, tyle biedny przezyl jako kociak... teraz jest dobrze, zreszta tak sie przyzwyczail ze nie chce wyjsc z domu (w szelkach, probowalam go na podworko zabrac, zwial i schowal sie pod lozko w sypialni), a na poczatku wygladalo ze nie da rady przyzwyczaic sie do siedzenia w domu, szczesliwie bral leki i musial siedziec w domu wiec maz jakos zdzierzyl miauki i jeki pod drzwiami wyjsciowymi przez 2 tygodnie, jak zakonczylo sie leczenie to juz Cycek byl zadomowiony i zaprzestal wystawania pod drzwiami Cytat:
ja dzieki moim musialam kupic nowa koldre ---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ---------- zalezy jak intensywnie sie bawimy (z wyjatkiem Skutera, przez chore serce dyszy po 5 min i musimy zrobic troche przerwy aby bawic sie dalej, ta przerwa polega na tym ze Skuter ciagnie wedke ktora ja trzymam i robimy obchod po domu)
|
|
#3537 |
|
Nie depcze krokusów
|
1. Nie dyszą.
Jest taki filmik na YT o kocie myślącym, że jest psem. Naprawdę intensywnie dyszy. Film ma same komentarze, jaki słodki, mały móżdżek itp. a nikt nie pomyśli, że to może oznaczać poważną chorobę. 2. Niunia merda ogonem, więc jej nie wliczam. Daniels macha i mruczy jednocześnie. Czasem to wygląda jak "no nieeeee znoowu mi się chce spać". Ludzie zwykle poddają się po 2 nocach i paru stłuczonych wazonikach.
|
|
#3538 |
|
Zakorzenienie
|
Nie bede sie zaklinac jak byloby jakby Cyc byl zdrowym kotem, ale nie byl, uratowany w ostatniej chwili od smierci wiec zupelnie inaczej podeszlismy do tematu.
A teraz po jeszcze wiekszej dawce doswiadczen to i dluzej bym wytrzymala taki miauki, bardzo latwo odwrocic uwage kota jak tylko wie sie na co najbardziej reaguje
|
#3539 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja jak zaprzestałam wypuszczania Grubcia to miałam dość ostre miauki przez 2 tygodnie, potem się złamałam i wprowadziłam szelki. Natomiast po przeprowadzce jak ręką odjął, widok za oknem się nie zgadza i mu przeszło.
Natomiast jak raz jeden z moich kotów wrócił ze zranionym oczkiem i przez 2 tyg. miał siedzieć w domu to firanka była w strzępach, wszelkie drzwi i okna obsikane (a wykastrowany i nigdy nie znaczył). Jakoś wytrzymałam. Ale to był taki prawie oswojony dzikusek, oswajanie trwało ok. roku, podczas którego zaliczyliśmy kilka regresów.
|
|
#3540 |
|
Zadomowienie
|
Widziałam przepiękne catio i super osiatkowane całkiem spore tarasy. Wiem też że można zabezpieczyć ogrody i całkiem spore drzewa. Malla jak oglądasz Kota z Piekła to widziałaś na pewno te drzewa owinięte blachą, żeby kot się nie mógł wspinać?
Może nie zawsze wygląda to ładnie i pewnie zabezpieczyć dużą posesję jest trudno ale nikt mi nie powie że się nie da. A gadanie, że to jak w zoo albo, że jak w więzieniu do mnie nie przemawia. Straciłaś wizażanko 5 kotów w jednym roku!! Nie jednego, nie dwa tylko 5!!! Może powinnaś rozważyć poszukanie im bezpiecznego domu skoro u Ciebie nie są bezpieczne?
![]() |
Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:02.

Było tyle pięknych drzew, na jesieni były niesamowite... Parę lat temu pani z pałacu usunęła (nie własnoręcznie
) taki jakby lasek naprzeciw moich okien z pokoju, bo buduje Dom Modlitw (wbrew pozorom, nie będzie to typowy dom do modlenia się, ale będą się tam odbywać koncerty, wystawy itp).

biegał tam i spowrotem, powywalał różne rzeczy, urwał żabki z karniszy, nie wiem co go mogło tak przestraszyć ?
firanka była w strzępach, wszelkie drzwi i okna obsikane (a wykastrowany i nigdy nie znaczył). Jakoś wytrzymałam. Ale to był taki prawie oswojony dzikusek, oswajanie trwało ok. roku, podczas którego zaliczyliśmy kilka regresów.