|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1261 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Były mierzenia, wiesiołki, teraz każda zazdrości fasolki-mamusie po staraniach
Patrzcie co dostałam.
Zarejestrowałam się tylko na ich stronie i wysłali mi kołysanki instrumentalne i teczuszkę na papiery z ciąży
|
|
|
|
#1262 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Były mierzenia, wiesiołki, teraz każda zazdrości fasolki-mamusie po staraniach
Cytat:
|
|
|
|
|
#1263 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i trochę jestem zawiedziona,ze jeden dzieć będzie ale przygotowałyście mnie do tego, że może nie być nic widać, dlatego aż tak bardzo się nie przejmuję .
|
|
#1264 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wizyta udana Gratuluję kreatywnego maluszka ![]() Piękny dzidziuś ![]() Cytat:
Fajnie, że nie musisz długo czekać na kolejną wizytę
|
|
#1265 |
|
Zakorzenienie
|
noo też się cieszę i to na nfz...znajoma chodziła prywatnie i na pierwszym usg był sam pęcherzyk i kolejne usg miała dopiero prenatalne...nie wytrzymałabym tyle czasu.
|
#1266 |
|
Zakorzenienie
|
Przysłali dziś leżaczek - bujaczek, który mi się marzył i jest - cudowny
Edytowane przez Juliette25 Czas edycji: 2013-12-05 o 14:29 |
|
|
|
#1267 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A myślałam, że chęć posiadania bliźniąt to jakiś ewenement ![]() Kochana, a pytałaś o zaświadczenie o ciąży? Mogła Ci wypisać. |
|
|
|
|
#1268 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie pytałam o zaświadczenie... problem w tym, że nie chcę mówić o ciąży póki nie jestem pewna. A bujaczek fajny też taki chcę!
|
|
#1269 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
fajnie że widzieliście serduszko Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1270 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też bym tak chciała, za jednym zamachem dwa i spokój Ja po cichu planuję żeby zajść jakoś od razu po porodzie
|
|
|
|
|
#1271 |
|
Zakorzenienie
|
poodpowiadałam i zapomniałam o sobie
wczorajsza wizyta zaliczona. Ginka powiedziała że wyniki są w jak najlepszym porządku i po badaniu powiedziała że dzieciątko pięknie rośnie Umówiła mnie od razu na usg i .... już dziś byłam Na usg aż mi łezka poleciała Lekarka zlokalizowała gniazdko naszego bąbelka i jak się pokazało to ona do mnie "ooo ale ma pani ruchliwe to dziecko, skacze jak szalone" a tak pięknie machało rączkami i nóżkami Termin z OM i z usg się pokrywa więc maleństwo rozwija się pięknie. Przezierność wyszła 1.02 tak więc w normie. Serduszko i żołądek na swoim miejscu Zastanawiam się teraz tylko po kim to moje dziecko takie ruchliwe bo wierciło się strasznie. Dopiero jak chwile spokojnie poleżałam to się uspokoiło i można było wszystko ładnie zobaczyć. Ciekawe czy za jakiś czas jak już będę czuć ruchy dzieciątka to też będzie takie ruchliwe ![]() Poniżej chwalę się |
|
|
|
#1272 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Za bujaczek dałam 319 + przesyłka. Drogo, wiem... ale mówię Wam - wart swojej ceny, na żywo wygląda lepiej niż na obrazku Jestem zadowolona z tego zakupu. Na dniach planuję rozejrzeć się za wanienką na stelarzu. |
|
|
|
|
#1273 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale co poradzić a powiedz, wiesz jakto jest, jak się zajdzie w ciążę na macierzyńskim?
|
|
#1274 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Piękny szkrabek - cudowne przeżycie Cię spotkało ![]() ---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ---------- Cytat:
nie wiem nie odpowiem Ci na to pytanie kochana bo sama mamk problem z tymi sprawami. Najlepsze jest to, ze te wszystkie przepisy napisane takim językiem, że za nic nie zrozumiesz o co biega ;P
|
||
|
|
|
#1275 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba zacznę jemu od dziś wiercić dziurę w brzuchu bo leżaczek rewelka. Bardzo podoba mi się to że można tą jedną część rozłożyć a później jak potrzeba złożyć My to w ogóle przemeblowanie totalne w pokoju będziemy musieli zrobić jak już będzie łóżeczko i muszę przyznać że troszkę brak mi wizji bo mamy pokój w kształcie litery L i w jednym miejscu jeszcze w pokoju jest belka strychowa i tak ni tak ni siak. na jednej ze ścian 3 prostokątne okna i poniżej grzejnik na pół długości ściany i drugie pół rurki biegnące dalej a nie chcę łóżeczka tak blisko ogrzewania dawać. Nooo ale jeszcze trochę czasu jest więc pewnie coś się wymyśli Cytat:
Ale to najlepiej powiedzą nam mamy które już były na macierzyńskim
|
||
|
|
|
#1276 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No, a z tym leżaczkiem właśnie podobała mi się ta opcja, że jest rozkładany maksymalnie i nawet gdy maluch zaśnie to będzie w wygodnej pozycji, bo te wszystkie za 150 zł nie mają tej funkcji i są przez to niezdrowe dla kręgosłupka, który się jeszcze kształtuje. Jak będziesz zainetresowana, to mogę wstawić linka z Allegro skąd ja brałam. Rewelacja i nie żałuję. Trzymam kciuki aby udało Ci się przekonać małża ![]() My teżmusimy zrobić przemeblowanie w sypialni, bo póki co łóżeczko będzie stało u nas. Musimy jakoś wszystko poukładać, ale na to jeszcze jest czas |
|
|
|
|
#1277 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
później jak już dzieciątko ci się urodzi to dostaniesz śliniaczek no chyba, że chcesz już to dodaj jakieś dzieciątko które już jest na świecie i ma 3 miesiące to Ci wyślą teraz.Cytat:
szkoda, że nie było jeszcze maleństwa. Ale tak jak pisałam u mnie też w tym czasie nie było za to 3 tygodnie później był już maluszek 2,50 cm Cytat:
a jaka długości ? Cytat:
![]() Cytat:
wstydliwe ![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#1278 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() O proszę, wstydzioszek No moje dziś bardzo chciało zwrócić na siebie uwagę i ani myślało o pokazywaniu plecków a ja mogłabym tam tak leżeć i się patrzeć i patrzeć na monitor |
|
|
|
|
#1279 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
- nastawiasz się na chłopca? Później ja coś wkleję, tylko fotę zrobię. Teraz idę gotować kopytka ![]() Wiem, że trzeba odczekać po porodzie trochę, ale jak nie będzie komplikacji to poczekam pół roku tylko ;D Zresztą... zobaczę czy mi się nie odechce po pierwszym A co do wymiarów bujaczka Wymiary produktu w pozycji rozłożonej (cm): wysokość - 40 długość - 70 szerokość - 46 Gondolka długość - 72 szerokość - 35 Wkładka (materacyk) długość - 70 szerokość - 35 ---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ---------- To znaczy, że masz nagrane? |
|
|
|
|
#1280 |
|
Zakorzenienie
|
Nie aale byłoby miło. Chodziło mi o to że tam u niej w gabinecie na tej kozetce mogłabym tak leżeć i się patrzeć. Jednak takie wspaniałości to będę mieć po 4d. Ale to pójdę jak dzieciaczek podrośnie jeszcze troszkę. Wtedy film na dvd dostanę i zdjęcia kolorowe
to będzie dopiero czad ![]() EDIT: teraz tak szybciorem sprawdziłam to ten pakiet dostanę pomiędzy 19 a 22 tc za 180 zł wtedy chyba już płeć będzie widać Edytowane przez beat@ Czas edycji: 2013-12-05 o 15:59 |
|
|
|
#1281 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
nie ma to jak zobaczyć serduszko Cytat:
i kolejne badanie pozytywnie zakończone super ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#1282 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zresztą kolor uniseksi ![]() Po raz setny śniła mi się córeczka
|
|
|
|
|
#1283 |
|
Zakorzenienie
|
Zubi możesz wpisać w kalendarz moją kolejną wizytę kontrolną 03.01.2014 godz. 17:00
|
|
|
|
#1284 | ||||
|
Raczkowanie
|
Witam sie popołudniowo, widze że ładnie sie rozpedziłyście z tym pisaniem...
Cytat:
chyba tez zarejestruje sie na tej stronce chce już jakieś prezenciki ciązowe przez ten stres to nawet śpioszków jeszcze nie kupilam... ani jednych ![]() Cytat:
na poczatku tak jest ze rzadko cos mozna zobaczyćniczym sie nie przejmuj i spokojnie czekaj ![]() a do czasu USG dbaj o siebie i Maluszka zeby rósł duzy i silny ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
chyba tez taki zamówie ![]()
|
||||
|
|
|
#1285 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() zubi też prosze o dopisanie wizyty 2.01.2014 |
|
|
|
|
#1286 |
|
Zakorzenienie
|
Dopisane
|
|
|
|
#1287 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1288 |
|
Zakorzenienie
|
Nie dziwie Ci się
ja bym chciała jeszcze raz teraz pójść dlatego się cieszę, że jeszcze 30.12 zobaczę maleństwo |
|
|
|
#1289 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć lasencje
![]() Cytat:
Moi rodzice mieli pożyczone, ale wujek ma nam przywieźć Mój tata własnoręcznie je robił Ciekawe jak wygląda Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale ja bym kupiła inny bujaczek, przede wszystkim taki, który sam się buja, no i fajnie jak ma wibracje ![]() Cytat:
Na all? ![]() Aaaa i możesz mnie dopisać do wizyt? Mam 10.12 na 9:30 Już się nie mogę doczekać ![]() Dziś mnie brzuch ciągnie we wszystkie strony, nie może to moje dziecię chyba spokojnie usiedzieć
|
||||||
|
|
|
#1290 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Już dopisuje
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:45.

ani zarodka ani serduszka...był sam pęcherzyk, wskazuje na 6t4d , a według mnie jest 6t2d. Generalnie babka się doszukiwała i pokazywała mi coś co według niej jest dzidziusiem, ale powiedziała, że za tydzień powinno być więcej widać. O tyle dobrze, że zapisała mnie na kontrole za tydzień.... także póki co dalej czekam..
ale przygotowałyście mnie do tego, że może nie być nic widać, dlatego aż tak bardzo się nie przejmuję .

Gratuluję kreatywnego maluszka 
A myślałam, że chęć posiadania bliźniąt to jakiś ewenement 

Piękny szkrabek - cudowne przeżycie Cię spotkało 
nie wiem

18.08.2010 - zaręczyny

Na all?