|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3781 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwie
Cytat:
Najważniejsze aby brał czynny udział w pielegnowaniu dziecka a nie tylko " z boku" się przyglądał. Mówię to z doświadczenia. Ja pamietam jak mojego zostawiłam z 3 tyg. maluchem a szłam tylko do koscioła i spowiedzi a on miał tyle stresu w oczach, tylko że u nas był inny problem bo moje dziecko się zanosiło jak dziadowski bicz, on się bał że sobie nie poradzi w takiej sytuacji bo to ja zawsze umiałam opanować sytuację.
|
|
#3782 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwie
Witam
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ja jeszcze niestety niewiele czuję coś tam w dole dziwnego czasem, ale ni to kopnięcia, ni przesunięcia, muśnięcia. Takie nico ![]() Cytat:
się uśmiałam z tego opisuMój tż od początku mówi do brzucha: Filipek....Ale ja się nie zgodzę, jak będzie chłopak ,A i tak pewnie będzie dziewczynka, więc nawet z nim nie dyskutuję
|
|
|
#3783 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A moim zdaniem taki wyjazd może być dla ciebie błogosławieństwem, nie wiesz co będzie jak się dziecko pojawi. Nie dziw się trochę TŻ, ale on może mieć trochę obawy. Ważne żeby od początku brał czynyy udział w wychowaniu bobaska... I to jest normalne że ojciec zostaje z dzieckiem jeśli mama musi coś załatwić - przecież to jego dziecko!!! ---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ---------- Light limara Świetne podejście do płci i męża - "nie dyskutuje z nim"
|
|
#3784 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#3785 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Świetny tytuł! Cytat:
Cytat:
Cytat:
To wybierz dla każdego po jednym i z głowy ![]() Cytat:
Cytat:
1. Gra 'Nogi stonogi' http://czasdzieci.pl/gryplanszowe/ak...i_stonogi.html 2. Gry 'Mówiące pióro' liczby i wyrazy. http://allegro.pl/clementoni-quiz-mo...738736437.html 3. Gra zręcznościowa "Fly trap" - rosiczka. http://imageshack.us/a/img837/8683/1...6691842796.jpg 4. Zestaw lekarski. 5. Gitarę akustyczną - wersja dla dzieci - koniecznie czerwona 6. Cymbałki. Tyle wiem A co jeszcze to się okaże ![]() Gratulacje wszystkich ujawnionych płci! Kasieńko, Ty chyba pytałaś o imię dla chłopca? Szczerze jeszcze się zdecydowałam czy będzie to Antoś czy Ignaś A jeśli jednak będzie córeczka to raczej Tosia (Antonina) ![]() Vampirko, gratulacje ruchów! ![]() Chłopców wychowuje się fajnie Kuba jest bardzo przytulaśny Ma spokojną naturę Prawda jest taka, że synusie są mamusine
|
|
#3786 |
|
Zadomowienie
|
Janeczko, Justynko dziękuję
![]() Wiem, że wszystko też zależy jakie będzie dziecko jak na razie mam pełno obaw , obecnie też biorę pod uwagę jego sytuację w domu, jak on sam ogarnie to wszystko, a co do wyjazdu to z tego co wiem, tam jest istny zapierdziel więc nie wiem czy tak do końca by mnie ratował :P jak na razie jeszcze nie rozmawiałam z dziekanem więc wszystko przede mną, równie dobrze może obejdzie się i załatwie co innego w ramach tego wyjazdu Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3787 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() a dziś tak w ogóle u nas 19t skończony ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
da radę na pewno ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||||||
|
|
|
#3788 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny bede nadrabiac pozniej widze ze Nikii i Lolitka sie nie odezwaly po wizytach, to czekamy
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3789 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#3790 |
|
Raczkowanie
|
A o mnie wszyscy zapomnieli
Ja już też po wizycie, miałam usg genetyczne, wszystko w jak najlepszym porządku. Maluch skacze jak żabka ![]() No i co najważniejsze rośnie nam mały Leoś, tak więc będzie parka nie nastawiałam się jakoś konkretnie na płeć, ale bardzo się cieszę. ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3791 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3792 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Cieszę się, że na badaniach wszystko wyszło ok
|
|
|
|
|
#3793 |
|
Zakorzenienie
|
muffinka90>> fajny brzusio
![]() mala85>> super że wszytsko w porządku, i gratuluje synka ! tak mi sie wydaje że przwaga jednak chłopców na wątku |
|
|
|
#3794 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3795 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
gratulacje!! ![]()
|
|
#3796 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no tych Leosiów trochę tutaj będzie. A wśród dziewczynek jakie imię króluje dotychczas?
|
|
|
|
|
#3797 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3798 | |
|
Zadomowienie
|
Spoko, ja i Vampirka nadrobimy dziołchami
![]() Cytat:
|
|
|
#3799 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3800 |
|
Rozeznanie
|
I juz po wizycie.Duzo nie widzielismy bo zle lezal i buzki nie pokazal..Zdrowy,wszystkie narzady sie dobrze rozwijaja
Nadzieje mialam do konca,ale to chlopak.Czuje sie jak wyrodna matla teraz bo leze i placze.. ehh..ciesze sie ze zdrowy i napewno jak Go zonacze to bedzie moj moj ale dzis mi smutno bo marzylam od zawszebo dziewczynce,sukieneczkach ,czesaniu wloskow itp..
|
|
|
|
#3801 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Chłopczykowi też możesz czesać włoski; gorzej z sukienkami No to w 3 nadrobimy
|
|
|
#3802 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja mam dziś jakiś ciężki dzień, głowa mnie pobolewa, spać mi się chce a usnąć nie mogę, podczytuję Was cały dzień ale nawet nie mam weny żeby pisać.
|
|
#3803 |
|
Zadomowienie
|
Martuszka
oby tak było ![]() Mała gratuluję zdrowego Leosia ![]() Lolitko nie płacz Kochana, a wiem co czujesz sama teraz tak odkąd usłyszałam że będę mieć córcie się nakręciłam, sama już powiedziałam, że jak lekarz na połówkowych powie, że jednak to chłopiec to będę płakać, ale jakby nie patrzeć to wciąż Nasze dzieci, wyczekiwane i ukochane, najważniejsze, że zdrowe Będziesz wspaniałą mamą, a chłopcy to synusie mamusi są największe nie jesteś wyrodną matką, nie myśl już tak przecież zawsze można postarać się o siostrę dla synka Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3804 |
|
BAN stały
|
Lolitka888 super, że dzidzia zdrowa!
Trzeba teraz tylko oswoić się z tą myślą
|
|
|
|
#3805 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A mam dziś takie długo wyczekiwane wyjście ze znajomymi, a po prostu się nie mogę oderwać od łóżka
|
|
|
|
|
#3806 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja dziś tez taka rozbita, zbyt wiele dziś nie porobiłam ![]() Jutro wizyta u endo, jadę przed 8, lekarka przyjmuje od 8.30, mam dopiero 10 nr, ale wolę przyjechac wcześniej, bo tam jest burdel dosłownie Ci, co mają późne numerki, przychodzą sobie pierwsi i uparcie twierdzą, że wchodzimy jak przyszliśmy, co jest totalną bzdurą ![]() Przedostatnim razem zjechałam baby w rejestracji, bo twierdziły, że za każdym razem pielęgniarka wyczytuje według numerków, taaa... guzik prawda I od tamtej pory jak mnie widzą, to pielęgniarka zawsze jest i wyczytuje Ostatnio czekałam bez kolejki, bez numerka, miałam przyjechać, bo ciąża=pilny przypadek, a czekałam od 8 do 12 az mnie łaskaw przyjmie, tym razem mam nr, ale nie chcę znowu czekać, bo przede mną przyjdzie 20 ludzi |
|
|
|
|
#3807 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kochana,małego też możesz czesać i ubierać w sukieneczki (jak tż nie patrzy)
|
|
#3808 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3809 |
|
Zakorzenienie
|
Dobranoc. Spokojnej nocy..
|
|
|
|
#3810 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie dziewczyny, ja jestem dziś później, bo kładłam Hanię, mąż dopiero wrócił z Warszawy i jeszcze pojechał zawieźć narty mojego taty do zrobienia, bo tata ma imprezę z kolegami
mama coś się źle poczuła, słabo jej się zrobiło, więc też nie wiem na ile dam radę nadrobić, bo jestem póki co z dobiegu. Do tego u nas wichura nadciągnęła i ta śnieżyca, nie mamy telewizji, aż dziwne, że Internet nie padł jeszcze, pewnie kwestia czasu Lolitka widziałam na telefonie, że będziesz miała synusia ![]() Mała Tobie też oczywiście bardzo gratuluję synka – Leosia będziesz miała parkę super ja nie byłam pewna czy masz dzisiaj wizytę, bo chyba nic nie pisałaś o tym w ciągu ostatnich dni (chyba, że przeoczyłam), a już się zdarzały błędy w kalendarzu, co jest nieuniknione jak tyle nas jest Muffinko piękny brzuszek Ilkas cieszę się, ze wybraliście imię dobrze, że ja nie muszę się posuwać do takich metod albo może niedobrze właśnie ![]() Gosius tak jak dziewczyny piszą, nawet jak poznasz płeć to musisz mieć w rezerwie imię dla drugiej płci, bo USG czasami bywa mylące ale wiesz no różnie może być także wybieraj, wybieraj do woli ![]() Pallas Ril zaszalałaś, boska ta koszulka Sylvuniaa super piesek ![]() Madziuula chyba do wszystkich wysyłają z ZUSu teraz informacje o tych składkach, ja też to dostałam i też mi przez moment serce szybciej zabiło ale i tak na pewno dostanie jakiegoś gwiazdorka od dziadków. Ale ona zje może 5% z tego, resztę wciągnie jej ojciec, mogę się założyć ![]() Justyna – super, że masz wolne to już weekend gorzej jak ona ma jakieś plany Selenity, 10 miesięczne dziecko to już całkiem spory bobas, wytrzyma 2 dni bez mamy a i uwierz mi kobiecie też się przydaje chwila wytchnienia i oddechu a TŻ na pewno da radę jeśli od początku będzie się angażował Janeczko może mąż miał tyle stresu w oczach, bo wiedział, że u spowiedzi spędzisz dużo czasu? ![]() Magdi tak to ja pytałam o imię, bo pamiętałam, że dla dziewczynki mamy taki sam typ a nie byłam pewna co do chłopca, chciałam spapugować w razie czego bo ja nie jestem przekonana do żadnego męskiego imienia A i tak Kubuś ma najlepszy pomysł na imię Ramona nieźle z tym lekarzem, ale musisz się nakombinować ![]() Widzę, że Nikii nic nie pisała po wizycie, ale pewnie nie ma czasu i się odezwie później. No i jestem też ciekawa jak Kaorlak się miewa Edytowane przez kasian86 Czas edycji: 2013-12-05 o 20:00 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:14.

ale obawiam się, że ta sytuacja może mnie nieco przerosnąć
tż też w ogóle jakby się z choinki urwał... Jego zdaniem to nie problem zostawić prawie 10 miesięczne dziecko, bo przecież jest telefon i zawsze mogę zadzwonić
Najważniejsze aby brał czynny udział w pielegnowaniu dziecka a nie tylko " z boku" się przyglądał. Mówię to z doświadczenia. 

Jakieś typy imion ?? 
Wcześniej, no było fajne, ale bez rewelacji... I się doczekałam 
coś tam w dole dziwnego czasem, ale ni to kopnięcia, ni przesunięcia, muśnięcia. Takie nico
Potem wymyślił jeszcze jakieś z Władcy Pierścieni...szkoda gadać w ogóle
A on kumpli takich dobrych z którymi utrzymujemy kontakt ma około 15...więc sporo ładnych imion odpadło
Wcale nie musiałam jakoś specjalnie się wysilać 
się uśmiałam z tego opisu