Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwiec 2014 - Strona 127 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-05, 16:13   #3781
janeczka7891
Zadomowienie

Dot.: Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwie

Cytat:
Napisane przez Seleniti Pokaż wiadomość
Kasian dzięki ale obawiam się, że ta sytuacja może mnie nieco przerosnąć tż też w ogóle jakby się z choinki urwał... Jego zdaniem to nie problem zostawić prawie 10 miesięczne dziecko, bo przecież jest telefon i zawsze mogę zadzwonić ... A on je piersią własną wtedy będzie karmić, będzie z nią siedzieć cały dzień i całą noc, już to widzę :/ i nie potrafi do niego dotrzeć, że obecnie mnie wizja pozostawienia go z dzieckiem przeraża, skoro mi już kiedyś nagadał, że nie wie czy odważy się je przewinąć, wykąpać, zająć itd...

Lolitko piękny tytuł

Kaorlak biedna szybkiego powrotu do zdrowia i uważaj na siebie Kochana

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Wiem, ze Cię to przeraża ale może być i tak, ze będziesz miała bardzo wymagające dzieciatko i będziesz pragnęła zresetowac siły itp i sama docenisz plusy takiego wyjazdu. Co do TZ to facet jak musi to se poradzi, nie ma bata a i co najważniejsze, nie wyręczać go od narodzin tylko tak samo niech wszystko przy dziecku robi, pokarm czy z piersi czy z mm też może podać, przecież można sciągnąć i dać w butelce. Możesz go np w nocy do tego zaangażować a i o tyle to lepsze bo z butli wiesz ile wypije a z cycka to tak różnie. Najważniejsze aby brał czynny udział w pielegnowaniu dziecka a nie tylko " z boku" się przyglądał. Mówię to z doświadczenia.

Ja pamietam jak mojego zostawiłam z 3 tyg. maluchem a szłam tylko do koscioła i spowiedzi a on miał tyle stresu w oczach, tylko że u nas był inny problem bo moje dziecko się zanosiło jak dziadowski bicz, on się bał że sobie nie poradzi w takiej sytuacji bo to ja zawsze umiałam opanować sytuację.
Stary 2013-12-05, 16:26   #3782
Light Limara
Zadomowienie

Dot.: Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwie

Witam

Cytat:
Napisane przez Donuś Pokaż wiadomość
Witajcie i znowu tyle stron do nadrabiania

Byliśmy wczoraj na usg. Wszystko dobrze dzidzia zdrowa pięknie rośnie. No i prawdopodobnie ( bo jeszcze wcześnie) będzie dziewczynka !!!
Bedę miała dwie księżniczki
Gratuluję dziewczynki

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
Donuś gratuluję córeczki Jakieś typy imion ??

Dodaję fotkę brzuszka 17t1d
Wow, ale już wielki

Cytat:
Napisane przez lolitka888 Pokaż wiadomość
No i bomba

P.S. Janeczka a jaki to jest ból jakbys mogła opisać?bo mnie czasem złapie taki jakby przeszywający,jakby mnie ktoś prądem albo igłą dźgnał..ale też nie wiem czy to w tyłku czy cipce. heh bo to jakoś tak w środku no;p
Ja mam uczucie takiego dzgnięcia igłą, ale na tym wzgórku łonowym, tak nisko,

Cytat:
Napisane przez ab_cd Pokaż wiadomość
ja tylko na sekunde.... byłam wczoraj na badaniach połówkowych. Musiałam bo moja Pani Doktor mnie wystraszyła ze cos jest nie tak... ale o tym opowiem pozniej. Z dzieckiem a własciwie z moim SYNKIEM jest wszystko dobrze usg było na rewelacyjnym sprzecie i widziałam wszystko dokładnie nawet siusiaczka miedzy nogami. Bardzo sie ciesze ze dziecko jest zdrowe. Dziadki przeszczesliwe ze bedzie wnuk. Ja troszke marzyłam o coretce ale płec nieważna ważne ze zdrowe.
Gratuluję synka

Cytat:
Napisane przez VwVampirka Pokaż wiadomość
POCZUŁAM! POCZUŁAM!

Tak sobie leżałam i czytałam Wizaża, a tu nagle coś jakby się przewróciło w brzuszku... a potem znowu! To już na pewno dzidź! Potem mnie trochę połaskotał i teraz cały czas robi fikołki

I to w końcu jest super uczucie! Nie takie jak wcześniej, długo wymacane i potem się więcej zastanawiałam, czy to na pewno ruch, czy może jelito się skręciło Wcześniej, no było fajne, ale bez rewelacji... I się doczekałam
Ale super, zazdroszczę
Ja jeszcze niestety niewiele czuję coś tam w dole dziwnego czasem, ale ni to kopnięcia, ni przesunięcia, muśnięcia. Takie nico

Cytat:
Napisane przez ilkas Pokaż wiadomość
Wczoraj z tym imieniem był niezły łach. Zawołałam męża, odpaliłam kompa..i mówię wybieramy imię! Szukaliśmy w necie. On zatrzymywał się przy samych imionach typu Agenor, Salwiusz, Dierżysław, Racimir itd Potem wymyślił jeszcze jakieś z Władcy Pierścieni...szkoda gadać w ogóle Wszystkie proponowane przeze mnie typu Bartek, Marcin, Kamil .. od razu były odrzucane ze względu na to, że tak się nazywają jego kumple A on kumpli takich dobrych z którymi utrzymujemy kontakt ma około 15...więc sporo ładnych imion odpadło
I w końcu zatrzymał się jedynie przy imieniu Leon/Leo/Leoś.. zachęciło go to, że jest Lionel Messi, Leonardo da Vinci, Leon zawodowiec... Bez komentarza... Powiedział, że Leoś to jest jedyne imię które wchodzi w grę poza Sylwestrem, ale że on musi się z tym przespać. Z dwojga złego wolę tego Leosia No więc jak się kładł spać...to musiałam mu pomóc co nie co w tym wyborze... Wcale nie musiałam jakoś specjalnie się wysilać Dziś rano stwierdził, że użyłam mocnych argumentów i że w nocy jakoś to imię bardzo mu się spodobało ...ale, że jego syn nigdy nie może się dowiedzieć dlaczego tak ma na imię

A swoja drogą zazdroszczę, że możecie np same wybrać imię!! U nas z Milą było to samo!! On się uparł na Adele i koniec kropka. Też musiałam długo go urabiać
się uśmiałam z tego opisu
Mój tż od początku mówi do brzucha: Filipek....Ale ja się nie zgodzę, jak będzie chłopak ,A i tak pewnie będzie dziewczynka, więc nawet z nim nie dyskutuję
Stary 2013-12-05, 16:41   #3783
JJJustynAAA
Zakorzenienie

Cytat:
Kasian dzięki ale obawiam się, że ta sytuacja może mnie nieco przerosnąć tż też w ogóle jakby się z choinki urwał... Jego zdaniem to nie problem zostawić prawie 10 miesięczne dziecko, bo przecież jest telefon i zawsze mogę zadzwonić ... A on je piersią własną wtedy będzie karmić, będzie z nią siedzieć cały dzień i całą noc, już to widzę :/ i nie potrafi do niego dotrzeć, że obecnie mnie wizja pozostawienia go z dzieckiem przeraża, skoro mi już kiedyś nagadał, że nie wie czy odważy się je przewinąć, wykąpać, zająć itd...

A moim zdaniem taki wyjazd może być dla ciebie błogosławieństwem, nie wiesz co będzie jak się dziecko pojawi. Nie dziw się trochę TŻ, ale on może mieć trochę obawy. Ważne żeby od początku brał czynyy udział w wychowaniu bobaska... I to jest normalne że ojciec zostaje z dzieckiem jeśli mama musi coś załatwić - przecież to jego dziecko!!!

---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ----------

Light limara Świetne podejście do płci i męża - "nie dyskutuje z nim" no bo i po co - jak i tak będzie dziewczynka hahahha

Mama Franka

JJJustynAAA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-05, 16:48   #3784
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez muffinka90 Pokaż wiadomość
dojrzalam kilka ladnych brzuszkow to wrzuce i moj dzisiejszy, tj 17t3d
śliczny

Cytat:
Napisane przez sylvuniaa84 Pokaż wiadomość
To mój psiak mam nadzieje ze fotka sie doda Dzieki dziewczyny za pomoc były za duże ;/
jaki fajny psiak

Cytat:

A co do mikołaja to Mila dostanie przytulankę (załącznik ). Wsadzę jej wieczorem do łóżeczka jak będzie spała...
ale czadowa

Cytat:
Napisane przez Light Limara Pokaż wiadomość

Mój tż od początku mówi do brzucha: Filipek....Ale ja się nie zgodzę, jak będzie chłopak ,A i tak pewnie będzie dziewczynka, więc nawet z nim nie dyskutuję
hehe dobre
Ramona_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-05, 17:13   #3785
Magdi555
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kaorlak Pokaż wiadomość
Cześć Kochane!
Ja tylko na chwilę. Już wiem co się z Misią działo w sobotę To była jelitówka i sama się z nią od wczoraj męczę. Wczoraj i w nocy wymiotowałam, teraz już nie ale doszła biegunka Misia przyniosła z przedszkola, bo wczoraj mnie pani ostrzegała że kilkoro dzieci choruje.

Trochę się stresuję i zastanawiam czy nie podjechać dzisiaj do gina
Może faktycznie jedź na wizytę, jeśli dasz radę. Zdrówka i żebyś się nie odwodniła

Cytat:
Napisane przez kasian86 Pokaż wiadomość

A moze "czy plec znana czy nieznana, juz Cie kocham - Twoja mama"
Świetny tytuł!

Cytat:
Wczoraj z tym imieniem był niezły łach. Zawołałam męża, odpaliłam kompa..i mówię wybieramy imię! Szukaliśmy w necie. On zatrzymywał się przy samych imionach typu Agenor, Salwiusz, Dierżysław, Racimir itd Potem wymyślił jeszcze jakieś z Władcy Pierścieni...szkoda gadać w ogóle Wszystkie proponowane przeze mnie typu Bartek, Marcin, Kamil .. od razu były odrzucane ze względu na to, że tak się nazywają jego kumple A on kumpli takich dobrych z którymi utrzymujemy kontakt ma około 15...więc sporo ładnych imion odpadło
I w końcu zatrzymał się jedynie przy imieniu Leon/Leo/Leoś.. zachęciło go to, że jest Lionel Messi, Leonardo da Vinci, Leon zawodowiec... Bez komentarza... Powiedział, że Leoś to jest jedyne imię które wchodzi w grę poza Sylwestrem, ale że on musi się z tym przespać. Z dwojga złego wolę tego Leosia No więc jak się kładł spać...to musiałam mu pomóc co nie co w tym wyborze... Wcale nie musiałam jakoś specjalnie się wysilać Dziś rano stwierdził, że użyłam mocnych argumentów i że w nocy jakoś to imię bardzo mu się spodobało ...ale, że jego syn nigdy nie może się dowiedzieć dlaczego tak ma na imię

A swoja drogą zazdroszczę, że możecie np same wybrać imię!! U nas z Milą było to samo!! On się uparł na Adele i koniec kropka. Też musiałam długo go urabiać
Padłam! Leoś bardzo ładnie

Cytat:
ilkas dobra jestes my mamy imie dla dziewczynki wybrane, dla chlopca nic poza Filipem mi sie nie podoba, ale dwoch Filipow w domu to chyba przesada
Kuba nalega na drugiego Kubę, więc może i u Was przejdzie

Cytat:
Piękny

Cytat:
Napisane przez gosius91 Pokaż wiadomość
bo nie znam płci
To wybierz dla każdego po jednym i z głowy

Cytat:
Napisane przez madziuuula Pokaż wiadomość
Mamusie już posiadające Tak serio to kupujecie dzieciom swym słodycze na Mikołaja ? Bo generalnie to u nas zawsze tylko słodkie na mikusia ale jak myślę żebym swojemu bąkowi miała sama kupić coś słodkiego to nie mogę jakoś No może żelki i kinder jajo ewentualnie tak wiec bida :p
Nie kupuję W przedszkolu będą paczki, więc czuję, że tam będzie przegięcie w tym kierunku. Kuba dostaje od nas tylko klocki

Cytat:
Napisane przez JJJustynAAA Pokaż wiadomość
Lece poszperać na allegro za jakimś prezentem dla chrześniaka który ma 3,5 roku - myślałam o jakiejś grze planszowej tylko czy są dla takiego wieku???
Justynko, Kuba pod choinkę dostanie:
1. Gra 'Nogi stonogi'
http://czasdzieci.pl/gryplanszowe/ak...i_stonogi.html
2. Gry 'Mówiące pióro' liczby i wyrazy.
http://allegro.pl/clementoni-quiz-mo...738736437.html
3. Gra zręcznościowa "Fly trap" - rosiczka.
http://imageshack.us/a/img837/8683/1...6691842796.jpg
4. Zestaw lekarski.
5. Gitarę akustyczną - wersja dla dzieci - koniecznie czerwona
6. Cymbałki.
Tyle wiem A co jeszcze to się okaże

Gratulacje wszystkich ujawnionych płci!

Kasieńko, Ty chyba pytałaś o imię dla chłopca? Szczerze jeszcze się zdecydowałam czy będzie to Antoś czy Ignaś A jeśli jednak będzie córeczka to raczej Tosia (Antonina) Choć cały czas myślę o Michalinie. Cała ja! - zdecydowana jestem, nie ma co...

Vampirko, gratulacje ruchów!

Chłopców wychowuje się fajnie Kuba jest bardzo przytulaśny Przykład z dzisiaj...usiadł miedzy mną i M. złapał nas za szyję i przytulił do siebie Na moje oko to powinien być dziewczynką Ma spokojną naturę
Prawda jest taka, że synusie są mamusine

Magdi555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-05, 17:33   #3786
Seleniti
Zadomowienie

Janeczko, Justynko dziękuję
Wiem, że wszystko też zależy jakie będzie dziecko jak na razie mam pełno obaw ale nigdy nic nie wiadomo tak jak piszecie , obecnie też biorę pod uwagę jego sytuację w domu, jak on sam ogarnie to wszystko, a co do wyjazdu to z tego co wiem, tam jest istny zapierdziel więc nie wiem czy tak do końca by mnie ratował :P jak na razie jeszcze nie rozmawiałam z dziekanem więc wszystko przede mną, równie dobrze może obejdzie się i załatwie co innego w ramach tego wyjazdu

Seleniti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-05, 17:34   #3787
martuszka0
Rozeznanie

Cytat:
tak poza tym to dzieki za mile przyjecie z powrotem, co prawda jestem bardzo w tyle, bo najczesciej czytam tylko 2 ost strony, ale fajnie czasem zajrzec
piękny brzuszek
Cytat:
Martuszka0 super a kiedy poczułaś pierwszy raz? Ja wczoraj wieczorem czułam...ale jakoś nie byłam pewna czy to to, więc nie siałam zamętu Ale dziś znowu poczułam, tak samo jak wczoraj..więc teraz jestem już pewna, że to Leoś
jakoś w tamtym tygodniu i się powtarzają, strasznie to cudowne a dziś tak w ogóle u nas 19t skończony
Cytat:
Mam jutro wolne wyśpię się ogarnę i spokojnie będziemy mogli ruszyć w drogę. Małżowi nic nie powiem ale się jutro zdziwi że do pracy nie wstaje - zrobie mu prezent na Mikołaja
gorzej jak Cię obudzi, bo będzie myslał, że się do pracy spóźniłaś
Cytat:
Lece poszperać na allegro za jakimś prezentem dla chrześniaka który ma 3,5 roku - myślałam o jakiejś grze planszowej tylko czy są dla takiego wieku???
może coś w stylu memory/pamięć, moje bratanice uwielbiają w to grać, z resztą ja też
Cytat:
Kochana nie dziwię się, że TŻ się boi, ja podejrzewam, że też sama będę miała obawy, że zrobię krzywdę takiemu maleństwu... Ale z tego co wiem, to większości panom po narodzinach ten strach mija i na pewno będzie przy małej pomagał da radę na pewno
Cytat:
Napisane przez janeczka7891 Pokaż wiadomość
Ja pamietam jak mojego zostawiłam z 3 tyg. maluchem a szłam tylko do koscioła i spowiedzi a on miał tyle stresu w oczach, tylko że u nas był inny problem bo moje dziecko się zanosiło jak dziadowski bicz, on się bał że sobie nie poradzi w takiej sytuacji bo to ja zawsze umiałam opanować sytuację.
a jak sięuspokaja takie zanoszące się dziecko? tego najbardziej się boję
Cytat:
Napisane przez Magdi555 Pokaż wiadomość
Chłopców wychowuje się fajnie Kuba jest bardzo przytulaśny Przykład z dzisiaj...usiadł miedzy mną i M. złapał nas za szyję i przytulił do siebie Na moje oko to powinien być dziewczynką Ma spokojną naturę
Prawda jest taka, że synusie są mamusine
Jak słodko, to na pewno jest cudowne kiedy własne dziecko Cię tak tuli
martuszka0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-05, 17:48   #3788
kasian86
Zakorzenienie

GG do kasian86

Dziewczyny bede nadrabiac pozniej widze ze Nikii i Lolitka sie nie odezwaly po wizytach, to czekamy

kasian86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-05, 17:54   #3789
ilkas
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Magdi555 Pokaż wiadomość
Kuba nalega na drugiego Kubę, więc może i u Was przejdzie
no w sumie..dwóch Kubusiów..

Ja też właśnie przyszłam sprawdzić czy dziewczyny są już po wizytach Więc czekamy
ilkas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-05, 18:01   #3790
mala85
Raczkowanie

A o mnie wszyscy zapomnieli
Ja już też po wizycie, miałam usg genetyczne, wszystko w jak najlepszym porządku. Maluch skacze jak żabka
No i co najważniejsze rośnie nam mały Leoś, tak więc będzie parka nie nastawiałam się jakoś konkretnie na płeć, ale bardzo się cieszę.

Ur. Lenki 05.04.2010

Ur. Leosia
15.06.2014

mala85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-05, 18:06   #3791
carolyna86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mala85 Pokaż wiadomość
Ja już też po wizycie, miałam usg genetyczne, wszystko w jak najlepszym porządku. Maluch skacze jak żabka
No i co najważniejsze rośnie nam mały Leoś, tak więc będzie parka nie nastawiałam się jakoś konkretnie na płeć, ale bardzo się cieszę.
mala - super wieści i mamy trzeciego Leosia na wątku

carolyna86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-05, 18:06   #3792
ilkas
BAN stały

Cytat:
hehe, nieźle, bo właśnie wczoraj z mężem wybraliśmy to imię dla naszego synka
Cieszę się, że na badaniach wszystko wyszło ok
Stary 2013-12-05, 18:12   #3793
asiulka_22
Zakorzenienie

muffinka90>> fajny brzusio

mala85>> super że wszytsko w porządku, i gratuluje synka !
tak mi sie wydaje że przwaga jednak chłopców na wątku
asiulka_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-05, 18:13   #3794
Magdi555
Rozeznanie

Cytat:

Super wieści! Fajnie, że Leoś się ujawnił

Magdi555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-05, 18:14   #3795
Lucynka20xd
Wtajemniczenie

GG do Lucynka20xd

Cytat:

gratulacje!!

Kocham , Tęsknie, Czekam . . . ♥♥♥♥♥

Adrianek ♥♥
30.05.2014 /3700g,59cm/

http://www.suwaczki.com/tickers/relg2n0aqox8ccd7.png

Lucynka20xd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-05, 18:14   #3796
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
super, że wszystko w porządku z dzidzią
no tych Leosiów trochę tutaj będzie.

A wśród dziewczynek jakie imię króluje dotychczas?
Stary 2013-12-05, 18:14   #3797
mala85
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez carolyna86 Pokaż wiadomość
mala - super wieści i mamy trzeciego Leosia na wątku

Cytat:
hehe, nieźle, bo właśnie wczoraj z mężem wybraliśmy to imię dla naszego synka
Cieszę się, że na badaniach wszystko wyszło ok
No my dawno już mieliśmy wybrane to imię

Ur. Lenki 05.04.2010

Ur. Leosia
15.06.2014

mala85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-05, 18:17   #3798
Light Limara
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez asiulka_22 Pokaż wiadomość
[B]
tak mi sie wydaje że przwaga jednak chłopców na wątku
Spoko, ja i Vampirka nadrobimy dziołchami

Cytat:

Gratuluję synka
Stary 2013-12-05, 18:23   #3799
asiulka_22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Light Limara Pokaż wiadomość
Spoko, ja i Vampirka nadrobimy dziołchami
ja też skrycie wierze że będzie córcia....
asiulka_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-05, 18:24   #3800
lolitka888
Rozeznanie

I juz po wizycie.Duzo nie widzielismy bo zle lezal i buzki nie pokazal..Zdrowy,wszystkie narzady sie dobrze rozwijajaNadzieje mialam do konca,ale to chlopak.Czuje sie jak wyrodna matla teraz bo leze i placze..ehh..ciesze sie ze zdrowy i napewno jak Go zonacze to bedzie moj moj ale dzis mi smutno bo marzylam od zawszebo dziewczynce,sukieneczkach ,czesaniu wloskow itp..
lolitka888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-05, 18:29   #3801
Light Limara
Zadomowienie

Cytat:
I juz po wizycie.Duzo nie widzielismy bo zle lezal i buzki nie pokazal..Zdrowy,wszystkie narzady sie dobrze rozwijajaNadzieje mialam do konca,ale to chlopak.Czuje sie jak wyrodna matla teraz bo leze i placze..ehh..ciesze sie ze zdrowy i napewno jak Go zonacze to bedzie moj moj ale dzis mi smutno bo marzylam od zawszebo dziewczynce,sukieneczkach ,czesaniu wloskow itp..
Najważniejsze, że dziecko zdrowe!! będzie syneczek mamusi
Chłopczykowi też możesz czesać włoski; gorzej z sukienkami

Cytat:
Napisane przez asiulka_22 Pokaż wiadomość
ja też skrycie wierze że będzie córcia....
No to w 3 nadrobimy
Stary 2013-12-05, 18:30   #3802
paulka0212
Wtajemniczenie

Cytat:

Cytat:
Gratuluję udanych wizyt no i synków

Ja mam dziś jakiś ciężki dzień, głowa mnie pobolewa, spać mi się chce a usnąć nie mogę, podczytuję Was cały dzień ale nawet nie mam weny żeby pisać.

03.09.2011 - Szczęśliwa mężatka

24.09.2013 3w1

13.05.2014 Najszczęśliwsza Mama pod słońcem

Zosia 2645g 52cm 10pkt
Ania 2475 50cm 10pkt

paulka0212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-05, 18:49   #3803
Seleniti
Zadomowienie

Martuszka oby tak było

Mała gratuluję zdrowego Leosia

Lolitko nie płacz Kochana, a wiem co czujesz sama teraz tak odkąd usłyszałam że będę mieć córcie się nakręciłam, sama już powiedziałam, że jak lekarz na połówkowych powie, że jednak to chłopiec to będę płakać, ale jakby nie patrzeć to wciąż Nasze dzieci, wyczekiwane i ukochane, najważniejsze, że zdrowe Będziesz wspaniałą mamą, a chłopcy to synusie mamusi są największe nie jesteś wyrodną matką, nie myśl już tak przecież zawsze można postarać się o siostrę dla synka

Seleniti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-05, 18:57   #3804
ilkas
BAN stały

Lolitka888 super, że dzidzia zdrowa! A z chłopca jeszcze będziesz się baaardzo cieszyć Trzeba teraz tylko oswoić się z tą myślą
Stary 2013-12-05, 18:58   #3805
Pallas Ril
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez paulka0212 Pokaż wiadomość
Gratuluję udanych wizyt no i synków

Ja mam dziś jakiś ciężki dzień, głowa mnie pobolewa, spać mi się chce a usnąć nie mogę, podczytuję Was cały dzień ale nawet nie mam weny żeby pisać.
Oj dziś jest jakiś masakryczny dzień... nie wiem czy to przez ten wiatr? Niewyobrażalnie mnie boli głowa i cały dzień bym spała...

A mam dziś takie długo wyczekiwane wyjście ze znajomymi, a po prostu się nie mogę oderwać od łóżka
Stary 2013-12-05, 19:02   #3806
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paulka0212 Pokaż wiadomość
może to przez ten zbliżający się orkan

Ja dziś tez taka rozbita, zbyt wiele dziś nie porobiłam

Jutro wizyta u endo, jadę przed 8, lekarka przyjmuje od 8.30, mam dopiero 10 nr, ale wolę przyjechac wcześniej, bo tam jest burdel dosłownie
Ci, co mają późne numerki, przychodzą sobie pierwsi i uparcie twierdzą, że wchodzimy jak przyszliśmy, co jest totalną bzdurą
Przedostatnim razem zjechałam baby w rejestracji, bo twierdziły, że za każdym razem pielęgniarka wyczytuje według numerków, taaa... guzik prawda I od tamtej pory jak mnie widzą, to pielęgniarka zawsze jest i wyczytuje

Ostatnio czekałam bez kolejki, bez numerka, miałam przyjechać, bo ciąża=pilny przypadek, a czekałam od 8 do 12 az mnie łaskaw przyjmie, tym razem mam nr, ale nie chcę znowu czekać, bo przede mną przyjdzie 20 ludzi
Stary 2013-12-05, 19:20   #3807
carolyna86
Zakorzenienie

Cytat:
lolitko, to dobre wieści
kochana,małego też możesz czesać i ubierać w sukieneczki (jak tż nie patrzy)

carolyna86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-05, 19:30   #3808
sylvuniaa84
Zadomowienie

Cytat:
o dziewczynke możecie jeszcze sie postarać w przyszłości,bedzie miała wspaniałego starszego brata
Stary 2013-12-05, 19:54   #3809
gosius91
Zakorzenienie

Dobranoc. Spokojnej nocy..

Zaręczyny 19.05.2012
Ślub 08.06.2013

Milenka - 15.04.2014
(tp. 07.05.2014)

Cieszmy się z małych rzeczy, bo wzór na szczęście w nich zapisany jest!
gosius91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-05, 19:58   #3810
kasian86
Zakorzenienie

GG do kasian86

Witajcie dziewczyny, ja jestem dziś później, bo kładłam Hanię, mąż dopiero wrócił z Warszawy i jeszcze pojechał zawieźć narty mojego taty do zrobienia, bo tata ma imprezę z kolegami mama coś się źle poczuła, słabo jej się zrobiło, więc też nie wiem na ile dam radę nadrobić, bo jestem póki co z dobiegu.

Do tego u nas wichura nadciągnęła i ta śnieżyca, nie mamy telewizji, aż dziwne, że Internet nie padł jeszcze, pewnie kwestia czasu

Lolitka widziałam na telefonie, że będziesz miała synusia rozumiem Twój obecny stan ducha, zapewne sama bym się tak czuła, ale sama zobaczysz ile radości Ci przyniesie synuś, za jakiś czas będziesz z kolei się źle czuła z myślami, że kiedykolwiek żałowałaś, że on nie jest dziewczynką, zobaczysz bo okaże się najwspanialszym szczęściem, jestem co do tego pewna na 100000% także rozumiem, ze w tym momencie jesteś zawiedziona, ale zobaczysz, że to minie. I nie obwiniaj się, nami rządzą hormony obecnie i to one są odpowiedzialne za wszystko

Mała Tobie też oczywiście bardzo gratuluję synka – Leosia będziesz miała parkę super co na to Lenka? ja nie byłam pewna czy masz dzisiaj wizytę, bo chyba nic nie pisałaś o tym w ciągu ostatnich dni (chyba, że przeoczyłam), a już się zdarzały błędy w kalendarzu, co jest nieuniknione jak tyle nas jest

Muffinko piękny brzuszek

Ilkas cieszę się, ze wybraliście imię ale to już chyba pisałam dobrze, że ja nie muszę się posuwać do takich metod albo może niedobrze właśnie

Gosius tak jak dziewczyny piszą, nawet jak poznasz płeć to musisz mieć w rezerwie imię dla drugiej płci, bo USG czasami bywa mylące oczywiście są przypadki, ze nie ma wątpliwości tak jak u Madziulki np. ale wiesz no różnie może być także wybieraj, wybieraj do woli

Pallas Ril zaszalałaś, boska ta koszulka

Sylvuniaa super piesek

Madziuula chyba do wszystkich wysyłają z ZUSu teraz informacje o tych składkach, ja też to dostałam i też mi przez moment serce szybciej zabiło ja nie kupuję słodyczy kupiłam bębenki i cymbałki – tak muzycznie ale i tak na pewno dostanie jakiegoś gwiazdorka od dziadków. Ale ona zje może 5% z tego, resztę wciągnie jej ojciec, mogę się założyć

Justyna – super, że masz wolne to już weekend i jaka niespodzianka dla mężusia gorzej jak ona ma jakieś plany

Selenity, 10 miesięczne dziecko to już całkiem spory bobas, wytrzyma 2 dni bez mamy a i uwierz mi kobiecie też się przydaje chwila wytchnienia i oddechu chociaż teraz to Ci się może wydawać dziwne, ale naprawdę tak jest potem wracasz do domu naładowana nową energią i stęskniona a TŻ na pewno da radę jeśli od początku będzie się angażował

Janeczko może mąż miał tyle stresu w oczach, bo wiedział, że u spowiedzi spędzisz dużo czasu?

Magdi tak to ja pytałam o imię, bo pamiętałam, że dla dziewczynki mamy taki sam typ a nie byłam pewna co do chłopca, chciałam spapugować w razie czego bo ja nie jestem przekonana do żadnego męskiego imienia
A i tak Kubuś ma najlepszy pomysł na imię

Ramona nieźle z tym lekarzem, ale musisz się nakombinować

Widzę, że Nikii nic nie pisała po wizycie, ale pewnie nie ma czasu i się odezwie później.

No i jestem też ciekawa jak Kaorlak się miewa

Edytowane przez kasian86
Czas edycji: 2013-12-05 o 20:00
kasian86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości