Sens pomocy ubogim (na własne życzenie?) - "Szlachetna Paczka" - Strona 108 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-04, 14:39   #3211
enn_
Zakorzenienie

Dot.: Sens pomocy ubogim (na własne życzenie?) - "Szlachetna Paczka"

Dlatego jest problem z ubezpieczeniami - te dosc podstawowe sa relatywnie tanie i szeroko dostepne, wiec wydaja sie swietne, ale co jesli zachoruje sie na cos powaznego? A prywatnym ubezpieczycielom nie zalezy na zdrowiu ludzi.
Generalnie publiczna sluzba zdrowia mimo wszystko, jesli dobrze zorganizowana, wydaje mi sie tansza i bardziej stabilna. Wiem, ze w PL nie wszystko dziala tak, jak powinno, delikatnie mowiac, ale to nie znaczy od razu, ze sie nie da.
Stary 2013-12-04, 14:52   #3212
Kalini
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lemmy is God Pokaż wiadomość
Jeśli chodzi o prywatną służbę zdrowia to mnie zawsze zastanawia kwestia bardzo ciężkiej choroby której leczenie kosztuje dziesiątki tysięcy złotych miesięcznie. Bo wydanie kilkuset złotych na leczenie to inna bajka niż wydanie trzydziestu paru tysięcy na miesiąc. Do tego jakieś ciężkie operacje, prywatna rehabilitacja etc. Nie wyobrażam sobie jak drogie byłoby prywatne ubezpieczenie w takiej sytuacji.
No i właśnie ubezpieczyciele sprytnie unikaliby takich sytuacji, "przypadkiem" nie wpisując do zakresu świadczeń, drogich i częstych chorób albo zabiegów. Co prawda i tak część kosztów pokrywa państwo, ale większość ubezpieczyciel, a jemu zależy na oszczędnościach.

Znalazłam wypowiedź Polki o tym jak w praktyce wygląda leczenia w USA: http://salon.polonia.net/2008/09/20/...rowotne-w-usa/
Kalini jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-04, 15:15   #3213
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS

Cytat:
Napisane przez enn_ Pokaż wiadomość
A nie powinnismy. Nie ubezpieczyli domu to ich problem.

Nie mam, szczerze mowiac, konkretnego zdania n/t sluzby zdrowia. Kiedys bylam zdecydowanie za prywatna, teraz sama nie wiem, w zasadzie wydaje mi sie, ze obydwa systemy maja wady i zalety i obydwa moga dzialac zarowno bardzo dobrze jak i bardzo zle.
Niemniej jednak uwazam, ze ubezpieczenie zdrowotne powinno byc obowiazkowe.
Wystarczy trochę pomyśleć, porównać pewne fakty.
Jak macie wypadek to ubezpieczyciel tak chętnie wypłaca odszkodowanie? Jak spali się mieszkanie to z uśmiechem na ustach przynoszą walizkę kasy? Nie. Szukają haka, odwlekają sprawę itp.
Wg mnie prywatne firmy bardziej kroiłyby obywateli.
A takie ubezpieczenia byłyby pewnie zależne od stanu zdrowia. I co, zachoruje Wam (tfu tfu) dziecko na białaczkę i całe życie ma mieć przesrane, bo podwyższą mu hardkorowo składkę? (jak oc)
Czy np przewlekle chorzy?
Ja na prawdę wolę nie korzystać z tych pieniędzy, które na nfz płacę ...

Cytat:
Jeśli chodzi o prywatną służbę zdrowia to mnie zawsze zastanawia kwestia bardzo ciężkiej choroby której leczenie kosztuje dziesiątki tysięcy złotych miesięcznie. Bo wydanie kilkuset złotych na leczenie to inna bajka niż wydanie trzydziestu paru tysięcy na miesiąc. Do tego jakieś ciężkie operacje, prywatna rehabilitacja etc. Nie wyobrażam sobie jak drogie byłoby prywatne ubezpieczenie w takiej sytuacji.
Ano właśnie ciągle o tym piszę.
Ludziom się wydaje, że są okradani, bo płacą składki. Owszem, są okradani, ale nie tam,gdzie im się wydaje. System jest mało szczelny, aż się prosi o wały. Nigdy nie słyszałyście jak aptekarze z lekarzami kradną?
poza tym, powinny być kary dla tych, co zapisują się u 10 lekarzy i potem nie przyjdą. Składki powinny być zwiększane ale nie tym, którzy chorują a tym, którzy nie szanują wspólnego dobra.
Stary 2013-12-04, 18:00   #3214
4e9f92519f0a2c998a884c2af4c543da9bfeb435_5ffce6a84e16b
Konto usunięte

http://wiadomosci.onet.pl/prasa/zarz...z-milosc/djh16

---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:55 ----------

Cytat:
Kasza, mąka, ryż, stare ubrania – to wszystko mówi osobie ubogiej: jesteś beznadziejny, nic więcej od życia ci się nie należy.
Jak mozna takie idiotyzmy pociskac? Ktos poswieca czas i pieniadze, aby dla kogos zrobic zakupy, a tu sie okazuje, ze tak naprawde paczka jest fe i doluje . No, ludzie...

Cytat:
Napisane przez komentarz do artykulu
Pracowałam przy tym, niestety bardzo bardzo rzadko są to osoby naprawdę potrzebujące a te które wyciągają pierwsze ręce są bardzo roszczeniowe, dzieci w markowych ciuchach, ubrane lepiej niż w normalnej pracującej rodzinie- nie usłyszysz nawet słowa dziękuję tylko odwracają się na pięcie z otrzymaną paczką, ludzie żyją z mopsu a zarabiają "na czarno", kupują telewizory wielkogabarytowe, skórzane zestawy wypoczynkowe, ich dzieci w pierwszej kolejności jeżdżą na darmowe kolonie.Trochę się zraziłam bo to trochę jak wspomaganie patologii i złych nawyków, skoro można dobrze żyć tylko biorąc i oszukując państwo to po co to zmieniać, ich dzieci są tak samo roszczeniowe jak rodzice - nie mają dobrych wzorców- nie uważam że to jest dobre. Ludzie skromni, którym jest naprawdę ciężko rzadko przychodzą po pomoc - wstydzą się i boją utraty godności, dorabiają skromnymi zleceniami za marne grosze
To juz kolejny glos o tym, ze SP mija sie z celem. Ja zdecydowanie SP odpuszczam.

Edytowane przez 4e9f92519f0a2c998a884c2af4c543da9bfeb435_5ffce6a84e16b
Czas edycji: 2013-12-04 o 18:08
4e9f92519f0a2c998a884c2af4c543da9bfeb435_5ffce6a84e16b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-04, 18:10   #3215
Kdjdfn
Zakorzenienie

Z FB:
Pani A: "ylko dlaczego wolontariusze nie odwiedzają rodzin potrzebujących ?"
Pani B: "bo jest ich za mało"
Pani A: "to wczesniej powinni zaczynac szukac rodzin ."
Pani C: " nikt niczego nie powinien moja droga, wolontariusze robią to z dobrego serca, i pośwęcają mnóstwo swojego wolnego czasu, aby trafić do odpowiednich rodzin"
Pani A: "to dlaczego nie poświęcili mi tego czasu . u sąsiadki która pije to mieli czas . wstyd . "
Pani B: "pani Katarzyno za rok może Pani zostać wolontariuszką"
Pani A: "nie dziękuję . tak samo pomogę innym tak samo jak oni pomogli mi . "

Chyba komentarz jest zbędny, dodam jeszcze jedynie, że Pani bardzo potrzebująca dodaje posty z telefonu komórkowego.
Kdjdfn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-04, 19:27   #3216
blair witch
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kdjdfn Pokaż wiadomość
Z FB:
Pani A: "ylko dlaczego wolontariusze nie odwiedzają rodzin potrzebujących ?"
Pani B: "bo jest ich za mało"
Pani A: "to wczesniej powinni zaczynac szukac rodzin ."
Pani C: " nikt niczego nie powinien moja droga, wolontariusze robią to z dobrego serca, i pośwęcają mnóstwo swojego wolnego czasu, aby trafić do odpowiednich rodzin"
Pani A: "to dlaczego nie poświęcili mi tego czasu . u sąsiadki która pije to mieli czas . wstyd . "
Pani B: "pani Katarzyno za rok może Pani zostać wolontariuszką"
Pani A: "nie dziękuję . tak samo pomogę innym tak samo jak oni pomogli mi . "

Chyba komentarz jest zbędny, dodam jeszcze jedynie, że Pani bardzo potrzebująca dodaje posty z telefonu komórkowego.

To jeszcze nic! Bezdzietni są egoistami moja droga, parszywymi egoistami bo nie myślą o przyszłości! W ogóle o przyszłości nie myślą, w przeciwieństwie do rodzin wielodzietnych, bo te dzieci będą na emerytury tych bezdzietnych pracować, na emerytury tych wrednych egoistów którzy nie robią sobie dzieci!. A "Myślenie typu "najpierw zapewnię warunki, potem urodzę" " powoduje katastrofę demograficzną

Więc wybaczcie dziewczyny mi mój parszywy egoizm, że w moim wieku rozrodczym jeszcze nie mam swojej wesołej gromadki która będzie was utrzymywać, że moim myśleniem powoduję katastrofę demograficzną, ale nie strachajta, dziecka z tych patologii które są nauczone że za nicnierobienie się dostaje wszystko, na pewno zapracują na wasze i moje emerytury

Edytowane przez blair witch
Czas edycji: 2013-12-04 o 20:05
blair witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-04, 19:48   #3217
aer
O RLY?

Jestem ciekawa, czy wobec tej kobiety, która napisała niedawno, iż proponowała pomoc jednej z "krzykaczek" a została przez nią olana zacznie się hejt od podobnym roszczeniowych.
aer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-04, 20:00   #3218
skazana_na_bluesa
.

Cytat:
Napisane przez Kalini Pokaż wiadomość
I mimo tych wszystkich wad, NFZ nie szuka sposobu, aby Cię nie leczyć w przypadku drogie choroby, nie podnosi kilkukrotnie składki, gdy wzrasta zagrożenie chorobami itd.
cytując MP: kpisz czy o drogę pytasz?
mało to przypadków, gdzie pacjentowi NIE NALEŻY SIĘ SKUTECZNE LECZENIE, bo np. jest za stary?! albo przyznawane jest za mało dawek leku, bo jest drogi? brak rehabilitacji dla dzieci chorych, a jak jest to za mało, żeby był efekt? może najpierw poczytajcie trochę, nawet w internetach, a później piszcie posty.
Cytat:
są ludzie, którzy się zadłużają albo zwracają do fundacji o pomoc.

nie wiem, czemu się uparłyście na tych prywatnych ubezpieczycieli. nic nie pisałam o takiej alternatywie.

skazana_na_bluesa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-04, 20:04   #3219
blair witch
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aer Pokaż wiadomość
Jestem ciekawa, czy wobec tej kobiety, która napisała niedawno, iż proponowała pomoc jednej z "krzykaczek" a została przez nią olana zacznie się hejt od podobnym roszczeniowych.
No wiesz, śmiała używany zaproponować szlachciankom, oczekiwała że usłyszy dziękuję czy co?
Stary 2013-12-04, 20:08   #3220
Kalini
Zakorzenienie

Cytat:
mało to przypadków, gdzie pacjentowi NIE NALEŻY SIĘ SKUTECZNE LECZENIE, bo np. jest za stary?! albo przyznawane jest za mało dawek leku, bo jest drogi? brak rehabilitacji dla dzieci chorych, a jak jest to za mało, żeby był efekt? może najpierw poczytajcie trochę, nawet w internetach, a później piszcie posty.
Tylko, że to są w porównaniu z całością pojedyncze przypadki, a w przypadku prywatnych ubezpieczycieli jest to na porządku dziennym. System ma wady, choćby skandaliczne traktowanie osób chorych na SM, ale wciąż jest o niebo lepszy od modelu amerykańskiego.
I w tym przypadku masz prawo narzekać i domagać się zmiany pakietu świadczeń, tam dostaniesz rachunek z radą, że trzeba było kupić lepsze ubezpieczenie.

Edytowane przez Kalini
Czas edycji: 2013-12-04 o 20:10
Stary 2013-12-04, 20:09   #3221
kawa_zmlekiem
damn good coffee

Cytat:
Napisane przez skazana_na_bluesa Pokaż wiadomość
Moja koleżanka chora na SM jest za młoda na terapię, i za zdrowa. W Polsce NFZ refunduje te konkretne leki tylko osobom starszym, w ciężkim stanie, bo leczenie będzie krótsze=tańsze. Mogłaby żyć długo i normalnie, ale nie będzie.
kawa_zmlekiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-04, 20:13   #3222
20160901857
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kawa_zmlekiem Pokaż wiadomość
Moja koleżanka chora na SM jest za młoda na terapię, i za zdrowa. W Polsce NFZ refunduje te konkretne leki tylko osobom starszym, w ciężkim stanie, bo leczenie będzie krótsze=tańsze. Mogłaby żyć długo i normalnie, ale nie będzie.
http://wiadomosci.onet.pl/kielce/nfz...ek-umrze/h1wwk
20160901857 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-04, 20:14   #3223
kawa_zmlekiem
damn good coffee

Cytat:
Napisane przez Kalini Pokaż wiadomość
Tylko, że to są w porównaniu z całością pojedyncze przypadki, a w przypadku prywatnych ubezpieczycieli jest to na porządku dziennym. System ma wady, choćby skandaliczne traktowanie osób chorych na SM, ale wciąż jest o niebo lepszy od modelu amerykańskiego.
Ale to absolutnie nie są odosobnione przypadki. Kolejny przykład - leczenie atopowego zapalenia skóry. NFZ refunduje sterydy, bo tanie, droższych leków nowej generacji, bez skutków ubocznych już nie. Maść która w Polsce kosztuje 150-200zł za 30g w Niemczech kosztuje niecałe 5 euro. Przykłady można mnożyć i mnożyć, w nieskończoność. Astma, łuszczyca, gdzie w grę wchodzą leki biologiczne-jw. Więc błagam, nie mów o odosobnionych przypadkach.
Kilkaset osób w kraju czeka na operacje z tykającą bombą zegarową w głowie, bo funduszowi skończył się limit na operowanie tętniaków.
kawa_zmlekiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-04, 20:18   #3224
Kalini
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kawa_zmlekiem Pokaż wiadomość
Ale to absolutnie nie są odosobnione przypadki. Kolejny przykład - leczenie atopowego zapalenia skóry. NFZ refunduje sterydy, bo tanie, droższych leków nowej generacji, bez skutków ubocznych już nie. Maść która w Polsce kosztuje 150-200zł za 30g w Niemczech kosztuje niecałe 5 euro. Przykłady można mnożyć i mnożyć, w nieskończoność. Astma, łuszczyca, gdzie w grę wchodzą leki biologiczne-jw. Więc błagam, nie mów o odosobnionych przypadkach.
Kilkaset osób w kraju czeka na operacje z tykającą bombą zegarową w głowie, bo funduszowi skończył się limit na operowanie tętniaków.
Ale to zmieniłyby prywatne ubezpieczenie, uważacie, że to poprawiłoby sytuacje i sprawiło, że prywatny ubezpieczyciel ot tak dawałby pieniądze na leczenie najnowszymi metodami itd.
Sposobem jest poszerzanie koszyka świadczeń, o co cały czas się walczy. I osoby, które nie otrzymują pomocy to niewiele w porównaniu z tymi, którzy ją otrzymują. Trzeba doprowadzić do sytuacji, kiedy nikt nie zostanie pozostawiony sam sobie, ale prywatne ubezpieczenia nie są dobrym sposobem.
Stary 2013-12-04, 20:18   #3225
kennedy
Zakorzenienie

Wiecie vo ja mysle? Ze hak sie nie ma kasy na studia to sie idzie naa zaoczne i do roboty a nie po paczki chodzi.
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”.
kennedy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-04, 20:20   #3226
Kalini
Zakorzenienie

Tak także o tym słyszałam to również skandaliczne. Ale dyskusja polega na tym, co jest lepsze system amerykański czy polski. Uważam, że mimo wad, lepszy jest NFZ, od prywatnych ubezpieczycieli.
Stary 2013-12-04, 22:07   #3227
201712111032
Konto usunięte

Przeczytałam tylko pierwszą wiadomość, nie wiem jak dyskusja się potoczyła ale chcę się wypowiedzieć.

Otóż: jestem w paczce pierwszy raz. Wciągnęła mnie koleżanka, która razem ze swoją rodziną siedzi w tym od 5lat, w ogóle bardzo jest tym zajarana, pomyślałam, że fajna sprawa. Jestem jako wolontariusz, nie darczyńca. I co? Nic. Beznadzieja... Przede wszystkim wolontariusz musi określić, czy dana rodzina 'nadaje się' czy nie, co jest bardzo trudne, bo kim ja jestem, by takie coś oceniać na podstawie rozmowy, czy też ankiety Po drugie, często są to rodziny wielodzietne i też nasuwają mi się myśli 'po co tyle tych dzieci robić, skoro bieda', choć może to niesprawiedliwe. Idąc dalej: dzwonię do rodzin, że finał tużtuż i chcę się umówić na spotkanie i rozdanie paczek. I co słyszę? 'OO to pani, i co będzie ta paczka, nie będzie? Bo już nie wiem, czekam i czekam.' I odechciewa mi się. Dalej: idę do rodziny, dzieci nastoletnie, trójka chłopaków, facet bez pracy 2 miesiące a kobieta 5lat! Jak to? Tyle lat bez pracy? I dziwota, że nie ma pieniędzy. To jest tak, jakbym teraz też trzasnęła sobie trójkę dzieci i nie pracowała. Może paczka i mnie by odwiedziła Mam bardzo negatywne odczucia co do tej akcji. Oczywiście, są ludzie NAPRAWDĘ potrzebujący, to na pewno. Ale niestety, moje skądinąd malutkie doświadczenie pokazuje, że większość może ale nie chce. Nie podoba mi się to, nie poczułam magii paczki jak to określa moja koleżanka Jakkolwiek to nie zabrzmi: większą radość mam z tego, jak nakupuję karmy, kocyków, misek i zawiozę to do schroniska.
201712111032 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-05, 12:46   #3228
titina
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kukurukku Pokaż wiadomość
Przeczytałam tylko pierwszą wiadomość, nie wiem jak dyskusja się potoczyła ale chcę się wypowiedzieć.

Otóż: jestem w paczce pierwszy raz. Wciągnęła mnie koleżanka, która razem ze swoją rodziną siedzi w tym od 5lat, w ogóle bardzo jest tym zajarana, pomyślałam, że fajna sprawa. Jestem jako wolontariusz, nie darczyńca. I co? Nic. Beznadzieja... Przede wszystkim wolontariusz musi określić, czy dana rodzina 'nadaje się' czy nie, co jest bardzo trudne, bo kim ja jestem, by takie coś oceniać na podstawie rozmowy, czy też ankiety Po drugie, często są to rodziny wielodzietne i też nasuwają mi się myśli 'po co tyle tych dzieci robić, skoro bieda', choć może to niesprawiedliwe. Idąc dalej: dzwonię do rodzin, że finał tużtuż i chcę się umówić na spotkanie i rozdanie paczek. I co słyszę? 'OO to pani, i co będzie ta paczka, nie będzie? Bo już nie wiem, czekam i czekam.' I odechciewa mi się. Dalej: idę do rodziny, dzieci nastoletnie, trójka chłopaków, facet bez pracy 2 miesiące a kobieta 5lat! Jak to? Tyle lat bez pracy? I dziwota, że nie ma pieniędzy. To jest tak, jakbym teraz też trzasnęła sobie trójkę dzieci i nie pracowała. Może paczka i mnie by odwiedziła Mam bardzo negatywne odczucia co do tej akcji. Oczywiście, są ludzie NAPRAWDĘ potrzebujący, to na pewno. Ale niestety, moje skądinąd malutkie doświadczenie pokazuje, że większość może ale nie chce. Nie podoba mi się to, nie poczułam magii paczki jak to określa moja koleżanka Jakkolwiek to nie zabrzmi: większą radość mam z tego, jak nakupuję karmy, kocyków, misek i zawiozę to do schroniska.
Nie dziwię Ci się, wolontariusz to jest bardzo niewdzięczna funkcja. Często nie usłyszysz dobrego słowa, a obrywa Ci się z każdej strony. Od tych co paczki nie dostali, od tych co dostali, od darczyńców i od wizażowych koleżanek antypaczkowych

Mogę Ci jedynie podpowiedzieć że w SZP trzeba mieć tzw "twardy tyłek" i wprowadzić na tyle ostrą selekcję na ile się da A jeśli uważasz że zakwalifikowałaś rodzinę, a ona później okazała się jednak roszczeniowa, to napisz o tym koniecznie w raporcie końcowym, aby w przyszłym roku nie była brana pod uwagę.

I spent my whole childhood wishing I was older. Now I'm older, it sucks.

titina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-05, 18:18   #3229
Fleur_D
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez titina Pokaż wiadomość
Nie dziwię Ci się, wolontariusz to jest bardzo niewdzięczna funkcja. Często nie usłyszysz dobrego słowa, a obrywa Ci się z każdej strony. Od tych co paczki nie dostali, od tych co dostali, od darczyńców i od wizażowych koleżanek antypaczkowych

Mogę Ci jedynie podpowiedzieć że w SZP trzeba mieć tzw "twardy tyłek" i wprowadzić na tyle ostrą selekcję na ile się da A jeśli uważasz że zakwalifikowałaś rodzinę, a ona później okazała się jednak roszczeniowa, to napisz o tym koniecznie w raporcie końcowym, aby w przyszłym roku nie była brana pod uwagę.
A nie pisałaś jakiś czas temu, że rodziny w kolejnych latach nie mogą się powtarzać?
Fleur_D jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-05, 20:29   #3230
201712111032
Konto usunięte

Rodziny moga uczestniczyc wiecej niz raz, teraz mam rodzine, ktora brala w tym udzial kilka lat temu. I jak przyszlysmy na wywiad to byla przygotowana tak, ze rozmiary/wymiary wszystkich czlonkow rodziny miala spisane na kartce
Stary 2013-12-05, 20:40   #3231
Bruised
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kukurukku Pokaż wiadomość
Rodziny moga uczestniczyc wiecej niz raz, teraz mam rodzine, ktora brala w tym udzial kilka lat temu. I jak przyszlysmy na wywiad to byla przygotowana tak, ze rozmiary/wymiary wszystkich czlonkow rodziny miala spisane na kartce
Dobrze, że tylko rozmiary. Bo są i tacy, którzy wszystkie potrzeby mają spisane dokładnie, żeby o niczym nie zapomnieć

Mam nadzieję, że jak pojadę do moich rodzin z paczkami, to wszystko będzie ok i utwierdzę się w przekonaniu, że dokonałam dobrego wyboru

"Prawdziwie kochasz wtedy, kiedy nie wiesz, dlaczego."
Bruised jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-05, 20:44   #3232
201712111032
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Bruised Pokaż wiadomość
Dobrze, że tylko rozmiary. Bo są i tacy, którzy wszystkie potrzeby mają spisane dokładnie, żeby o niczym nie zapomnieć

Mam nadzieję, że jak pojadę do moich rodzin z paczkami, to wszystko będzie ok i utwierdzę się w przekonaniu, że dokonałam dobrego wyboru
A mnie sie nie chce jechac. Najchetniej walnelabym tym wszystkim, zupelnie inaczej sobie to wyobrazalam. Chociaz rozdanie paczek pewnie bedzie najlepsze, wszyscy beda sie cieszyc. Kto by sie nie cieszyl z darmowego zapasu jadla na jakis rok, nowych ubran, mebli i takich tam eh, az zle sie czuje, ze tak mysle
Stary 2013-12-05, 20:47   #3233
PaniPedagog
Szalony Kapelusznik

Cytat:
Napisane przez Kdjdfn Pokaż wiadomość

Żyjemy w takich czasach, że telefon raczej nie jest luksusem...
PaniPedagog jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-05, 20:54   #3234
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez PaniPedagog Pokaż wiadomość
ale nie na każdym telefonie śmiga facebook...
Stary 2013-12-05, 21:13   #3235
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS

Cytat:
Napisane przez WhiteCherry Pokaż wiadomość
ale nie na każdym telefonie śmiga facebook...
Kurna, wiedziałam, że z moją nokią 1616 jest coś nie tak ...
Stary 2013-12-05, 21:54   #3236
kobietasukcesu
zawsze mam racje

[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;44016651]

Jak mozna takie idiotyzmy pociskac? Ktos poswieca czas i pieniadze, aby dla kogos zrobic zakupy, a tu sie okazuje, ze tak naprawde paczka jest fe i doluje . No, ludzie...

.[/QUOTE]

Co jest złego w kaszy czy mące? A przepraszam to nie dla szlachty, która nie pracuje

“You can’t make people love you, but you can make them fear you.” Blair Waldorf

<3 <3 <3
kobietasukcesu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-05, 22:32   #3237
_vixen_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MarudexuS Pokaż wiadomość
Kurna, wiedziałam, że z moją nokią 1616 jest coś nie tak ...
Wstyd i hańba, nawet biedni ludzie proszący o Szlachetną Paczkę mają lepsze modele
_vixen_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-05, 22:52   #3238
Kdjdfn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez PaniPedagog Pokaż wiadomość
Osoba która nie ma na życie i prosi o żywność, śmigająca na fb ze swojego smartfona sorry, ale dla mnie widocznie aż taka potrzebująca nie jest.
Kdjdfn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-05, 23:18   #3239
Pantegram
Zakorzenienie

[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;44016651]To juz kolejny glos o tym, ze SP mija sie z celem. Ja zdecydowanie SP odpuszczam.[/QUOTE]

Ależ to wcale nie jest dziwne, że SP mija się z celem.
Przecież rodziny do udziału w SP WYBIERA MOPS.
A kto korzysta z MOPSu? ...
... no właśnie.

Podpowiem, na pewno nie uczciwi obywatele w trudnej sytuacji materialnej, którzy chwytają się byle jakiej pracy, by związać koniec z końcem, bo przecież tacy nie dostaną zasiłku DLA BEZROBOTNYCH - który to zasiłek można dostać dopiero PO PÓŁ ROKU BEZROBOCIA - normalna uboga rodzina w trudnej sytuacji materialnej zdechłaby z głodu w tym czasie.
Pantegram jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-05, 23:18   #3240
blair witch
Zakorzenienie

Szlachta nie pracuje to mały pikuś.
Jedna pyta na fb:
Cytat:
Gdzie można napisać list z prośbą o paczkę symboliczna dla rodziny.
Po wejściu w profil.... Poprzedni pracodawca: Takie życie w mojej branży, jeden weekend pięć melanży.

A u innej w profilu zdjęcie niemowlaka (dziecka tej Pani), który od kogoś wącha Tatrę. Mocną

Edytowane przez blair witch
Czas edycji: 2013-12-05 o 23:44 Powód: nie oddzielilam jednej rodziny od drugiej, zjadło kawałek tekstu
blair witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości