|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1651 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wątek siódmy już nam leci, nie budzimy naszych dzieci :) Mamy IX-X 2012
Cytat:
Super Gratulacje dla Ali
|
|
|
|
|
#1652 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jagódka się przyzwyczai odpocznie trochę od mamy ![]() ---------- Dopisano o 19:23 ---------- Poprzedni post napisano o 19:19 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1653 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A Misiek właśnie zjadł ogórka kiszonego wcześniej mandarynkę. Ale obiad przez mamę ugotowany beeeeee Muszę coś z tym zrobić, bo on coś rzadko je obiady, ostatnio tak ładnie wcinał kalafiorową, a już następnego dnia się wypiął na mój obiad. Zastępuję słoiczkami, no ale przecież on już duży chłopak i papki dawno powinny pójść w odstawkę... I nie to że mu nie smakuje, bo często nawet nie chce spróbować. A jak wyciągam słoiczek to od razu buzię otwiera.
|
||
|
|
|
#1654 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
[QUOTE=angel166;44033468 Z tatuum mają zadzwonić ale.... Zadzwonił brat,ze przyjęli mnie na pocztę Cieszę sie strasznie i zarazem jestem pełna obaw czy sobie poradzę, czy moje relacje z Jagodka nadal będą takie cudowne,czy bardzo przeżyje "rozstanie" z mamusią,bo tylko raz została na 8h bezemnie ale to chyba normalne rozterki [/QUOTE]Juhuuuu!!!!!!!!!!! Ja po fryzjerze i zakupach,nie pytajcie ile czekolad kupiłam na promocji |
|
|
|
|
#1655 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() M_moni wprawdzie zdjęcie mini, ale ogólnie widać co i jak. Sporą masz kuchnię, więc wyspa jak najbardziej tam pasuje. Wprawdzie nie mój styl, ale dużo miejsca do pracy, tak lubię
|
|
|
|
|
#1656 |
|
Zakorzenienie
|
Angel nawet nie wiesz jak się ciesze
My pomagamy przez nasz mops. Oni wybierają rodzine, a my do nich przekazujemy paczkę. Właściwie co roku chodzimy z paczką do osób które znamy, bo mają złe warunki mieszkaniowe i dzieci czesto do nas trafiają. Jutro będą mikołajki u nas na oddziale - mamy czekolaowe mikołaje i maskotki
|
#1657 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny.
![]() Dawno nie było mnie na wątku, bo wiecie jak jest. Z nowych wieści co u nas... kilka dni temu Antek zaczął stawiać pierwsze samodzielne kroczki ( choć większość już pewnie wie z fb ). Początkowo odważny w tym temacie, a teraz jakby bał się chodzić i przestał, albo jak już idzie to płacze. Pewnie wystraszony, bo sam nie wie o co chodzi w tym chodzeniu. Tak czy inaczej, nie naciskam, niech sobie po malutku robi po te kilka kroczków, a wierzę, że już niedługo będzie biegał. Ogólnie ciężkie dni za nami i pewnie przed nami, jeżeli chodzi o jego humorki. Ciągle zwalam na zęby, ale robię tak od początku września, a nowych zębów jak nie ma, tak nie ma. Cytat:
A to, że masz wątpliwości i troszkę się boisz to normalne, bo przecież wielkie zmiany przed Wami. Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1658 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
gratulacje!!!! Dasz radę! Zobaczysz! Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A mnie boli ząb Edytowane przez monarika Czas edycji: 2013-12-05 o 21:07 |
||||||
|
|
|
#1659 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Potrzebne jest tylko jedno łóżko na szczęście. Cytat:
My na pewno kupimy łóżko piętrowe, być może piekarnik, kurtki, produkty spożywcze i przybory szkolne. Komórkę mamy używaną w domu jakąś. Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ---------- Angel GRATULACJE!!! Tak się cieszę! A to co przeżywasz, to zupełnie normalne rozterki mamy
|
|||
|
|
|
#1660 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A Antosia oczywiście widziałam na fb. Misiek też właśnie stawia pierwsze kroczki, fajne to ![]() Cytat:
A co do obiadku to tak dziś zrobiłam właśnie, ale wypluł jak tylko wyczuł coś w kawałku. Nie zawsze się składa, ponieważ my jadamy przeważnie ok 15-16, a on wtedy albo drzemie albo jest po drzemce - czytaj: nie w humorze. Ale oczywiście zawsze go częstuję tym co jem, z różnym skutkiem. A w ogóle to mamy taki nieregularny tryb z tym jego jedzeniem. Po drzemce wchodzi mu tylko mleko, bo ma kiepski humor i z niczym innym nie podchodź. Przed drzemką też nie zawsze się uda, bo np jest zmęczony i nie chce jeść- tak jak dziś. No i bywa że obiadu nie zjada wcale Bo jak już jest rozdrażniony bardzo i nie chce zjeść co mu daje to w końcu wymiękam i dam owoc jakiś. Jestem pewnie niekonsekwentna czasami, ale staram się iść na kompromis No nic na siłę, może z czasem nam się wyreguluje.A w ogóle to mamy jednak jakąś alergię. Policzki nadal czerwone, dodatkowo pojawiła się wysypka na brzuszku a bardziej na boczkach, taka drobna. Nie mam pojęcia co to, na razie zmieniłam proszek do prania, bo akurat niedawno jakiś nowy użyłam. Ale wydaje mi się, że to coś z jedzeniem, ale co? Loteria..Na pewno codziennie je ze mną kanapkę. Pieczywo? A może to mleko? Bo zaczęłam mu mm podawać, tzn mieszam jeszcze z krowim, bo samego nie chciał. Bebilona 3... hmm Edytowane przez Lewek Czas edycji: 2013-12-05 o 21:33 |
||
|
|
|
#1661 |
|
Zakorzenienie
|
Angel bardzo,bardzo się cieszę
Na pewno sobie poradzisz
|
#1662 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas też znowu pojawił się placek na policzku, ale tym razem na drugim i zaczynam podejrzewać jajko, bo zawsze jakoś zbiega to się z jajecznicą na śniadanie.
|
|
#1663 |
|
Zakorzenienie
|
Dearlie, ale on raptem drugi raz spróbował dziś i chyba 4 dni temu. A te objawy są juz od tygodnia a chyba i dłużej...
Także to nie to. wysłane z fona
|
|
|
|
#1664 |
|
Zadomowienie
|
Angel gratulacje Kochana
Dasz rade,głowa do góry!
|
#1665 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kiedys ubieram go do przedszkola a ten mi mówi, że nie ta bluzka bo jest "mało elegancka" Cytat:
Trzecią noc nie mogę spać taki mam kaszel Prezenty podłożone, po południu siostra wpadnie z małą i rodzice - zdecydowanie za dużo tych prezentów. A zaraz znowu gwiazdka
|
|
#1666 |
|
Zakorzenienie
|
Witam w tym wietrznym mikolakowym dniu
miałam dziś z małym do okulisty jechać ale z racji pogody i faktu że nam jechać w taka pogodę komunikacja miejska z kilkoma przesiadkami zrezygnowalam. ANGEL super wiadomość gratuluję ! Odnośnie alergii nam alergolog kazała wprowadzać produkty mleczne ale niestety kończy się to suchymi plackami głównie na szyjce. Mamy zapisany Ketotifen ale nie widzę dzięki niemu żadnej poprawy .
|
#1667 |
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry
z tatuum mają zadzwonić ale i tak będę musiała odmówić ![]() teraz tylko czekam na telefon z poczty. Uwierzę w 100% jak zadzwonią ![]() Gda, Ula piękne to gesty z Waszej strony u nas u męża w pracy tez jest akcja dla domu małego dziecka ale każdy z pracowników daje co może. Dałam mężowi trochę ubranek po Jagódce, grzechotki i siatę maskotek,bo u nas to tylko kurz zbiera,zostawiłam kilka,a reszta się dzieciom przyda. Jeszcze jakieś słodycze chcemy dokupić,bo niestety na większą pomoc nas neo stać M_moni śliczna kuchnia ja swojej to nigdy nie pokażę![]() Tamlin, Lewek, Ula, Kraven, Dearlie,Monarika, Gda, Marta, Kate,Weronika... i reszta które może pominęłam nie chcący dziękuję Wam bardzo kochane za gratki i miłe słowa Agnus dla Alusi za dreptanie i dziękuje za gratki
|
#1668 |
|
Zadomowienie
|
dzień dobry
angel gratulacje agnus dla Ali za koroczkiPolcia idzie na drzemkę ![]() od poniedziałku nie będę musiała Wiktora prowadzać do szkoly bo jego kolęzanka z klasy, mieszka na tej ulicy co my,i jej mama zaoferowała,ze Wiktor może jeździć z nimi autem u nas dzisiaj wiatrzycho jak nie wiem ,zimno.wczora j burza była .centralnie nad domem chyba bo grzmoty byly bardzo głośne i błyskało sie.Wiktor powiedział,ze Mikołaj sanie odpala i iskry z nieba lecąsąsiadka nasza kochana,zostawila wczoraj dzieciakom prezenty na balkonie,zastukała w szybe miotłą i uciekła .....ale Młody miał radoche![]() dzisiaj pod drzwiami jeszcze jedne paczki ze słodyczami znalazlam od innych sąsiadów....u mnie też Mikołaj byl dostałam szampana 1,5 L
Cała sztuka polega na tym,żeby będąc sobą być kimś wyjątkowym ! ![]() Edytowane przez sandra23s Czas edycji: 2013-12-06 o 10:02 |
|
|
|
#1669 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
angel wielkie gratulacje!!!!!!!!!!!!!!! ![]() ![]() U mnie w nocy koszmarnie wiało, a teraz dosłownie w ciagu 20 minut spadło pełno śniegu i jest biało ![]() Dostałam od tz kosz prezentowy, kawa, likier i słodycze ![]() Od teściowej dostaliśmy czajnik elektryczny z filtrem wody. |
|
|
|
#1670 | |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Kobietki
![]() Cytat:
A mnie poza gardłem całą noc świdrowało w nosie... Dziś znowu siedzimy w domu, paskudnie na dworze i potwornie wieje jak wszędzie... |
|
|
|
|
#1671 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Hej
Kto był grzeczny? ![]() U nas nocka masakra pobudka o 22 i impreza do 2...nie wiem o co chodzi to już druga taka nocka Cytat:
![]() Cytat:
A prezent dla ciebie
|
||
|
|
|
#1672 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Zaraz wrzuce na klub
Cytat:
![]() 6 plus 2 opakowania ciastek,mężul się za głowę chwycił Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Hejko!U nas dziś nudy,byłam z Kamilem na podwórku lepić bałwana bo tyle sniegu napadało ale jednak na bałwanka za mało![]() ---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ---------- Cytat:
ja pewnie nic nie dostane bo my mikołajek nie obchodzimy.
|
|||||
|
|
|
#1674 | ||
|
Zadomowienie
|
Antek zaniemówił, jak zobaczył klocki w bucie ![]() We wtorek alergolog, mam nadzieję, że będzie lepiej, niż z wcześniejszym lekarzem. Cytat:
musimy być cierpliweCytat:
Sandra, pozazdrościć sąsiadów ![]() Angel, strasznie się cieszę
|
|
#1675 |
|
Wtajemniczenie
|
angel gratulacje!! tak sie ciesze!! bedziesz miec swoja kase!!! nie bedziesz sie musiec prosic o kazdego gorsza super!!!!
|
|
|
|
#1676 |
|
Wtajemniczenie
|
aaaaaale ze mnie gapa!
Monarika Anesh wszystkiego najlepszego z okazji urodzin
Spełnienia marzeń tych najskrytszych i nie napijcie się za bardzo bo adwent juz mamy |
|
|
|
#1677 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My też nie obchodzimy, więc się nie spodziewam. Tym bardziej, że ze sobą nie rozmawiamy A Misiek dostał jeździk i laptopika kilka dni temu. Coś ma dzisiaj maruda a ja nie mam humoru - fatalne zestawienie... Klawiatura mi ostatnio szwankuje, chyba kolejna rzecz do reklamacji ![]() ---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1678 |
|
Zakorzenienie
|
Hej kochane
Udanych mikołajek dla Was i dzieciaczków Mąż pojechał do lekarza po skierowanie na rtg płuc bo dalej kaszle i lekarzowi coś się nie podoba a już tyle antybiotyków wziął.
|
#1679 |
|
Zakorzenienie
|
Kuwa co chwilę prąd zabierają i nie mam jak pisać.
Moze się uda teraz. Śnieżyca straszna, zamieć okropna, wszystko lata. A w Pile burza z piorunami ![]() Dla świętujących wszystkiego naj U nas Mikołaj tylko u dzieci był - zadowolone obie sztuki |
|
|
|
#1680 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:31.

potyka się i przewraca, ale chodzi
Gratulacje dla Ali 

Pewnie wystraszony, bo sam nie wie o co chodzi w tym chodzeniu. 

i nie to że załatwiałam inne sprawy, tylko w kolejce czekałam
wrrr
.centralnie nad domem chyba bo grzmoty byly bardzo głośne i błyskało sie.Wiktor powiedział,ze Mikołaj sanie odpala i iskry z nieba lecą