Panny Młode 2015 cz. 10 - Strona 88 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-05, 15:30   #2611
existence
Zakorzenienie

Dot.: Panny Młode 2015 cz. 10

Cytat:
Napisane przez Aniaa_89 Pokaż wiadomość
mój tam bez problemu zawsze sobie coś wymyśli czasem większy problem jest ze mną
u mnie zawsze idą w ruch zakładki z allegro, które się nigdy nie kończą
Stary 2013-12-05, 15:31   #2612
Bacardi_
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez existence Pokaż wiadomość
identycznie! "mnie nic nie potrzeba ja wszystko w życiu już mam" no zabić to mało
A no mało, mało.. albo jak zabija hasła "a Ciebie bym chciał"

Czekamy na Ciebie

Bacardi_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-05, 15:35   #2613
existence
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bacardi_ Pokaż wiadomość
A no mało, mało.. albo jak zabija hasła "a Ciebie bym chciał"
tak albo "buzi" ja już mu też teraz tak odpowiadam, żeby zobaczył jak to jest

---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ----------

ale ja polubiłam ten nowy kocyk hyhy
Stary 2013-12-05, 15:36   #2614
Bacardi_
Wtajemniczenie

Cytat:
tak albo "buzi" ja już mu też teraz tak odpowiadam, żeby zobaczył jak to jest
ciężkie to życie z nimi

Czekamy na Ciebie

Edytowane przez Bacardi_
Czas edycji: 2013-12-05 o 15:44
Stary 2013-12-05, 16:23   #2615
pati0090
Zakorzenienie

Cytat:
No ja też zawsze mówię, ale nie w tym roku a Tż "a ja wszystko mam.." i to tak z nim
skąd ja to znam !! ah te chłopy

pati0090 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-05, 16:23   #2616
viva91
na przekór do celu

Ale się wku.... Dwa dni temu chciałam kupić sobie bilet miesięczny, kodując go na karcie w automacie, ale nie zauważyłam, że jeszcze obowiązuje mi ostatni dzień poprzedni bilet. Wsunęłam kartę bankową, pin, automat kazał mi wyciągnąć kartę i... patrzę na ekran a tam info, że mam już zakodowany ważny bilet. No to ok, przerwałam wszystko i pojechałam na zajęcia. Patrzę teraz na rachunek bankowy, a tam brakuje 30 zł za bilet, który próbowałam kupić, ale nie kupiłam
Najgorsze, że nie mam tego jeszcze w historii rachunków, automat też nie wypluł mi żadnego potwierdzenia i nie mam żadnych dowodów na to
Stary 2013-12-05, 16:26   #2617
existence
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez viva91 Pokaż wiadomość
Ale się wku.... Dwa dni temu chciałam kupić sobie bilet miesięczny, kodując go na karcie w automacie, ale nie zauważyłam, że jeszcze obowiązuje mi ostatni dzień poprzedni bilet. Wsunęłam kartę bankową, pin, automat kazał mi wyciągnąć kartę i... patrzę na ekran a tam info, że mam już zakodowany ważny bilet. No to ok, przerwałam wszystko i pojechałam na zajęcia. Patrzę teraz na rachunek bankowy, a tam brakuje 30 zł za bilet, który próbowałam kupić, ale nie kupiłam
Najgorsze, że nie mam tego jeszcze w historii rachunków, automat też nie wypluł mi żadnego potwierdzenia i nie mam żadnych dowodów na to
a nie masz tego w banku w środkach zablokowanych albo czymś takim? a może coś kupiłaś za te 30zł i zapomniałaś?
Stary 2013-12-05, 16:29   #2618
Bacardi_
Wtajemniczenie

Cytat:
to się nazywa złośliwość rzeczy martwych poczekaj do jutro pokaże ci się w historii ta transakcja i będziesz miała dowód, że ani pieniędzy ani biletu nie ma

Czekamy na Ciebie

Stary 2013-12-05, 16:29   #2619
viva91
na przekór do celu

Cytat:
a nie masz tego w banku w środkach zablokowanych albo czymś takim? a może coś kupiłaś za te 30zł i zapomniałaś?
nie mam, patrzyłam właśnie i pusto... na pewno nic nie kupowałam za taką równą kwotę (bo właśnie stan konta zmienił się o równe 30,00zł - tyle ile kosztuje bilet). co ciekawsze saldo wynosi tyle ile miałam przed tą próbą kupna, a jedynie rzeczywiste środki są mniejsze o tą kwotę, a już 2 dni minęło od tego zdarzenia... jak to nie pojawi mi się w historii rachunków to nie mam jak próbować odzyskać tej kasy... jak na złość przed świętami!
Stary 2013-12-05, 16:33   #2620
Bacardi_
Wtajemniczenie

Cytat:
nie mam, patrzyłam właśnie i pusto... na pewno nic nie kupowałam za taką równą kwotę (bo właśnie stan konta zmienił się o równe 30,00zł - tyle ile kosztuje bilet). co ciekawsze saldo wynosi tyle ile miałam przed tą próbą kupna, a jedynie rzeczywiste środki są mniejsze o tą kwotę, a już 2 dni minęło od tego zdarzenia... jak to nie pojawi mi się w historii rachunków to nie mam jak próbować odzyskać tej kasy... jak na złość przed świętami!
a nie możesz iść do banku zapytać jak masz uzyskać dowód tej transakcji? Oni powinni mieć takie rzeczy w systemie jak informacje na temat przelewów/zapłaty za coś..

Czekamy na Ciebie

Stary 2013-12-05, 16:34   #2621
viva91
na przekór do celu

Cytat:
a nie możesz iść do banku zapytać jak masz uzyskać dowód tej transakcji? Oni powinni mieć takie rzeczy w systemie jak informacje na temat przelewów/zapłaty za coś..
no brak tych 30 zł odkryłam 10 minut temu, jutro dopiero mogę chodzić i działać.
Stary 2013-12-05, 16:37   #2622
iixi
Zakorzenienie

pozdrowienia z uczelni jeszcze tylko do 19.. :p

widzialam temat mikolaja- my nigdy prezentów sobie nie dajemy, zawsze pod choinkę. U mnie jest tak, ze rodzice dzieciom tylko dają ja juz dla Tz mam, on dla mnie z tego co wiem tez :p

BLOG

iixi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-05, 16:37   #2623
Bacardi_
Wtajemniczenie

Cytat:
no brak tych 30 zł odkryłam 10 minut temu, jutro dopiero mogę chodzić i działać.
aa chyba, że tak, na pewno się to jakoś wyjaśni myślałam, że zauważyłaś od razu i czekasz tyle na "aktualizację historii"

Czekamy na Ciebie

Stary 2013-12-05, 16:43   #2624
viva91
na przekór do celu

Cytat:
aa chyba, że tak, na pewno się to jakoś wyjaśni myślałam, że zauważyłaś od razu i czekasz tyle na "aktualizację historii"
szukałam tego płynu do tablic i przy okazji chciałam kupić TŻ-owi parę rzeczy biurowych organizujących dokumenty bo zawsze wszystko gubi, koszyk pełny, dostawa wybrana, nic tylko zapłacić. weszłam na swoje konto i zonk
Stary 2013-12-05, 16:47   #2625
existence
Zakorzenienie

Cytat:
ja czasami mam w blokadzie przez tydzień nawet więc to może niestety potrwać ale ostatecznie powinno się pojawić w historii

---------- Dopisano o 16:47 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ----------

Cytat:
szukałam tego płynu do tablic i przy okazji chciałam kupić TŻ-owi parę rzeczy biurowych organizujących dokumenty bo zawsze wszystko gubi, koszyk pełny, dostawa wybrana, nic tylko zapłacić. weszłam na swoje konto i zonk
a swoją drogą gdzie zamawiasz?
Stary 2013-12-05, 16:54   #2626
viva91
na przekór do celu

Cytat:
a swoją drogą gdzie zamawiasz?
chciałam na allegro, ale że chcę wiele rzeczy to wolałam u jednego-dwóch sprzedających jednak nie mogłam znaleźć odpowiednich, więc trafiłam tu: http://biurowemax.pl/
Stary 2013-12-05, 17:50   #2627
magda_mjt
Zakorzenienie

Jak juz mowa o Allegro- jesli planujecie kupować rożne rzeczy papiernicze do robienia papeterii ślubnej itp. (papiery, wstazki, itd.) to bardzo odradzam goscia z Łodzi MAGGRAF-HURT.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-12-05, 17:53   #2628
MajsterkaANB
Zakorzenienie

No heeeeejka co tam? Wczoraj mnie nie było cały dzień, no ale wiecie, Barbórka... :P Musiałam się oddać mojemu górnikowi :P

Spróbuję was nadrobić, mam nadzieję, że mi się uda

MajsterkaANB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-05, 17:55   #2629
alora00
Raczkowanie

Ale mnie dawno tutaj nie było, kompletnie nie mam czasu a jak mam to śpie, chyba w sen zimowy zapadnę
Też dzisiaj dostałam dwie paczki z YR i dwa kocyki, mimo że w jednym miały być perfumy, no ale z tego co widzę wszyscy tak mają, ale może i lepiej bo perfumy mają dosłać a kocyki oba sobie zszyję, żeby był jeden duży. Bo pojedynczo to taki mały trochę wychodzi
Stary 2013-12-05, 18:02   #2630
magda_mjt
Zakorzenienie

Swoją droga .... Było dzisiaj super słońce, niby super silny wiatr (wszystko co sie dało pozamykali, a w pracy non stop dostaje jakies maile, ze beda opóźnienia w tym i w tamtym, bo ciężkie warunki sa ;D), po czym zrobiło sie ciemno, zaczal padać deszcz, przestał i.... zaczal pruszyc śnieg! . Po 3 minutach spowrotem było niebieskie niebo i słoneczko.... Ale był snieeeeeg . Normalnie juz biegniemy do sklepu po puszki z jedzeniem i wodę, bo sroga zima nas czeka haha .

Stary 2013-12-05, 18:30   #2631
existence
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magda_mjt Pokaż wiadomość
Jak juz mowa o Allegro- jesli planujecie kupować rożne rzeczy papiernicze do robienia papeterii ślubnej itp. (papiery, wstazki, itd.) to bardzo odradzam goscia z Łodzi MAGGRAF-HURT.

kojarzę, że miał ładne papiery ale odrzuciałam bo wysyłka tylko kurierem więc drożej wychodziło niż u innych a czemu odradzasz go?
Cytat:
Swoją droga .... Było dzisiaj super słońce, niby super silny wiatr (wszystko co sie dało pozamykali, a w pracy non stop dostaje jakies maile, ze beda opóźnienia w tym i w tamtym, bo ciężkie warunki sa ;D), po czym zrobiło sie ciemno, zaczal padać deszcz, przestał i.... zaczal pruszyc śnieg! . Po 3 minutach spowrotem było niebieskie niebo i słoneczko.... Ale był snieeeeeg . Normalnie juz biegniemy do sklepu po puszki z jedzeniem i wodę, bo sroga zima nas czeka haha .

wychodzi na to, że tam na Wyspach to straszni panikarze ciekawe co oni mówią jak zobaczą polską zimę
Stary 2013-12-05, 18:31   #2632
okaro
Zadomowienie

u nas dujeee wiatr, ale w sumie ok. najgorzej to nad morzem ma byc i w srodku kraju
okaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-05, 18:47   #2633
Atomoowka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MajsterkaANB Pokaż wiadomość
No heeeeejka co tam? Wczoraj mnie nie było cały dzień, no ale wiecie, Barbórka... :P Musiałam się oddać mojemu górnikowi :P

Spróbuję was nadrobić, mam nadzieję, że mi się uda
Az sie usmialam na to Twoje oddawanie sie gornikowi

Ja dzis bylam w mojej parafii pytac o poradnie przedmalzenska ale dopiero w marcu ma startowac.

Ślubuję Ci 10.05.2014

11.01.2013 kierrrrowca
Atomoowka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-05, 18:49   #2634
existence
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Atomoowka Pokaż wiadomość
Az sie usmialam na to Twoje oddawanie sie gornikowi

Ja dzis bylam w mojej parafii pytac o poradnie przedmalzenska ale dopiero w marcu ma startowac.
jeśli Wam zależy na czasie zawsze do innej poradni możecie iść też
Stary 2013-12-05, 18:56   #2635
magda_mjt
Zakorzenienie

Cytat:
kojarzę, że miał ładne papiery ale odrzuciałam bo wysyłka tylko kurierem więc drożej wychodziło niż u innych a czemu odradzasz go?

wychodzi na to, że tam na Wyspach to straszni panikarze ciekawe co oni mówią jak zobaczą polską zimę
No, gość ma całkiem dobry asortyment i ceny, ale...
1. przed zakupem zadałam jakies dodatkowe pytanie, w ogole nie dostałam odpowiedzi. Zapytałam drugi raz, dalej cisza.
2. Dostałam pierwsze zamowienie- jeden przedmiot w mniejszej ilosci niz zamawiana, inny przedmiot o większej pojemności niz zamawiana (ogolnie nie były to ważne rzeczy, wiec odpuscilam i żałuje :/, bo..)
3. zamówiłam ponownie inne rzeczy, ale zaznaczylam, zeby zwrócili uwage przy pakowaniu, bo tym razem potrzebuje, zeby wszystko sie zgadzało. Przy tej okazji wspomniałam wlasnie o błędach w pierwszym zamówieniu.
4. Dostałam drugie zamowienie- jeden przedmiot w większej ilosci, oraz wstazki ten sam kod, z założenia ten sam kolor/ odcień- każda totalnie różna... A zamawialam te wstazki tylko dlatego, ze w pierwszym zamówieniu dostałam super odcień i chciałam pozostałe szerokości miec w identycznym- a dostałam nie dosc, ze rożne od tej pierwszej, to jeszcze pomiędzy sobą każda wstążka inna .
5. Napisałam do goscia, a gość umywa ręce, bo on tylko sprzedaje, a nie produkuje i to nie jego wina. Napisałam mu, ze fajnie, ale ja kupiłam u niego nie u producenta i chce, zeby on to załatwił, bo na aukcji nie było zaznaczone, ze odcienie o tym samym kodzie beda sie różnic.
6. Kolejnego dnia dzwoni do mnie telefon- wlasnie ten gość. Bardzo długim monologiem dowiedziałam sie, ze oni sa solidna firma, od 7 lat sprzedają, mieli sygnały o tym, ze kolory sie nie zgadzają, ale oni nie sa producentem, wiec nic z tym nie zrobia, mam prawo do zwrotu (koszt wstążek 8-10zl, zwrot oczywiscie na moj koszt tez pewnie z drugie tyle ), poza tym jestem niepoważna, ze poruszam kwestie jakichs starych zamówień (zamowienie pierwsze złożone 3 tyg temu ), ponadto robie problem o głupie wstazki, dlatego cieszą sie, ze juz wiecej u nich nic nie kupie, bo jestem na czarnej liście . To powiedział niejako jednym ciągiem, a ja nie byłam w stanie nic powiedziec . Gały musiałam miec ostro na wierzchu, bo na końcu jak w końcu gość przestał gadac, zaczęłam sie śmiać, bo w sumie z takim człowiekiem to az szkoda gadac. Teraz tylko czekam, az bede miała mozliwosc... na złość otworze gościowi spór . Gość totalnie niepoważny, wprowadza w blad i to faktycznie o duperele, ale naprawa tego oczywiscie na koszt kupującego, wiec bezsensowna strata kasy. A przy tym bardzo niesolidny wg mnie, bo dziwne, ze w kazdym zamówieniu cos sie nie zgadzało.

A z ta zima haha my tez na to czekamy . Oni tutaj dostają ataku paniki . Od dobrych 2-3 miesięcy w radiu lecą reklamy sponsorowane przez miasto, zeby ludzie byli gotowi na zimę . Sugerują kupno dużej ilosci zapasowego jedzenia (puszki i inne długoterminowe produkty), duzo wody, latarki, sól, ciepła odzież, łopaty itp. . Dla nas to śmiech na sali . Ale tutaj serio oni sobie psychicznie nie radzą z zima . Dla nich śnieg=zamknij sie w domu, odwołaj wszystko i nie wychodź, bo umrzesz :P. teraz głupi wiatr, a oni dają ostrzeżenia o ciężkich warunkach atmosferycznych , most zamknięty (kolejny jest 80km dalej ), zamek zamknięty, kolej nie jeździ, autobusy maja opóźnienia, dostawy opóźnienia i w ogole . To takie urocze, jak my sie śmiejemy ze śniegu tutaj, bo dla nas tutejszy śnieg to nic , a dla nich koniec swiata .

Stary 2013-12-05, 19:06   #2636
Atomoowka
Wtajemniczenie

Cytat:
jeśli Wam zależy na czasie zawsze do innej poradni możecie iść też
A tak wiem wiem. Zadzwonie jeszcze do kosciola w ktorym bedziemy slub brali i do kosciola w ktorym robilismy nauki przedmalzenskie.

Ślubuję Ci 10.05.2014

11.01.2013 kierrrrowca
Atomoowka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-05, 19:11   #2637
magda_mjt
Zakorzenienie

A ja wciaz waruje za kursami weekendowymi na 2014 i nic nie widze ... A chciałabym to juz miec za sobą :P.

Stary 2013-12-05, 19:18   #2638
existence
Zakorzenienie

Cytat:
No, gość ma całkiem dobry asortyment i ceny, ale...
1. przed zakupem zadałam jakies dodatkowe pytanie, w ogole nie dostałam odpowiedzi. Zapytałam drugi raz, dalej cisza.
2. Dostałam pierwsze zamowienie- jeden przedmiot w mniejszej ilosci niz zamawiana, inny przedmiot o większej pojemności niz zamawiana (ogolnie nie były to ważne rzeczy, wiec odpuscilam i żałuje :/, bo..)
3. zamówiłam ponownie inne rzeczy, ale zaznaczylam, zeby zwrócili uwage przy pakowaniu, bo tym razem potrzebuje, zeby wszystko sie zgadzało. Przy tej okazji wspomniałam wlasnie o błędach w pierwszym zamówieniu.
4. Dostałam drugie zamowienie- jeden przedmiot w większej ilosci, oraz wstazki ten sam kod, z założenia ten sam kolor/ odcień- każda totalnie różna... A zamawialam te wstazki tylko dlatego, ze w pierwszym zamówieniu dostałam super odcień i chciałam pozostałe szerokości miec w identycznym- a dostałam nie dosc, ze rożne od tej pierwszej, to jeszcze pomiędzy sobą każda wstążka inna .
5. Napisałam do goscia, a gość umywa ręce, bo on tylko sprzedaje, a nie produkuje i to nie jego wina. Napisałam mu, ze fajnie, ale ja kupiłam u niego nie u producenta i chce, zeby on to załatwił, bo na aukcji nie było zaznaczone, ze odcienie o tym samym kodzie beda sie różnic.
6. Kolejnego dnia dzwoni do mnie telefon- wlasnie ten gość. Bardzo długim monologiem dowiedziałam sie, ze oni sa solidna firma, od 7 lat sprzedają, mieli sygnały o tym, ze kolory sie nie zgadzają, ale oni nie sa producentem, wiec nic z tym nie zrobia, mam prawo do zwrotu (koszt wstążek 8-10zl, zwrot oczywiscie na moj koszt tez pewnie z drugie tyle ), poza tym jestem niepoważna, ze poruszam kwestie jakichs starych zamówień (zamowienie pierwsze złożone 3 tyg temu ), ponadto robie problem o głupie wstazki, dlatego cieszą sie, ze juz wiecej u nich nic nie kupie, bo jestem na czarnej liście . To powiedział niejako jednym ciągiem, a ja nie byłam w stanie nic powiedziec . Gały musiałam miec ostro na wierzchu, bo na końcu jak w końcu gość przestał gadac, zaczęłam sie śmiać, bo w sumie z takim człowiekiem to az szkoda gadac. Teraz tylko czekam, az bede miała mozliwosc... na złość otworze gościowi spór . Gość totalnie niepoważny, wprowadza w blad i to faktycznie o duperele, ale naprawa tego oczywiscie na koszt kupującego, wiec bezsensowna strata kasy. A przy tym bardzo niesolidny wg mnie, bo dziwne, ze w kazdym zamówieniu cos sie nie zgadzało.

A z ta zima haha my tez na to czekamy . Oni tutaj dostają ataku paniki . Od dobrych 2-3 miesięcy w radiu lecą reklamy sponsorowane przez miasto, zeby ludzie byli gotowi na zimę . Sugerują kupno dużej ilosci zapasowego jedzenia (puszki i inne długoterminowe produkty), duzo wody, latarki, sól, ciepła odzież, łopaty itp. . Dla nas to śmiech na sali . Ale tutaj serio oni sobie psychicznie nie radzą z zima . Dla nich śnieg=zamknij sie w domu, odwołaj wszystko i nie wychodź, bo umrzesz :P. teraz głupi wiatr, a oni dają ostrzeżenia o ciężkich warunkach atmosferycznych , most zamknięty (kolejny jest 80km dalej ), zamek zamknięty, kolej nie jeździ, autobusy maja opóźnienia, dostawy opóźnienia i w ogole . To takie urocze, jak my sie śmiejemy ze śniegu tutaj, bo dla nas tutejszy śnieg to nic , a dla nich koniec swiata .

eee...jedno i drugie masakra
ja nie wiem jak z odcieniami wstążek tutaj ale w każdym razie stąd zamawiałam i ja jestem ogólnie zadowolona ale wzięłam po jednej z każdego koloru więc nie mam porównania
Stary 2013-12-05, 19:21   #2639
iixi
Zakorzenienie

właśnie wróciłam z uczelni i jestem tak wściekła na Tż, że chyba się do niego przez parę dni nie odezwę.. ale w sumie do niedzieli niezbyt będę musiała.

BLOG

iixi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-05, 19:22   #2640
viva91
na przekór do celu

Cytat:
Napisane przez iixi Pokaż wiadomość
właśnie wróciłam z uczelni i jestem tak wściekła na Tż, że chyba się do niego przez parę dni nie odezwę.. ale w sumie do niedzieli niezbyt będę musiała.
Mów

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości