Tatuaż część III - wątek zbiorczy - Strona 51 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-05, 16:18   #1501
201612080925
Konto usunięte

Dot.: Tatuaż część III - wątek zbiorczy

Fajne te projekty Magdy, zakochałam się w jaskółce.
Możecie polecić kogoś w małopolskim/śląskim?

Edytowane przez 201612080925
Czas edycji: 2013-12-05 o 16:21
201612080925 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-05, 16:45   #1502
Variance
Zadomowienie

GG do Variance

Cytat:
Napisane przez magyarparaszt Pokaż wiadomość
Do kogo?
do Karoliny Wilczewskiej z White Rabbit Tattoo

i nadal nie wiem czy kupić bapanthen, alantan czy może easytattoo, bo podobne oba mazidła zmieniły skład, ale pewnie to nie ma znaczena

i akurat jak wzięłam sobie termin, bo dużo wolnego, to mam rozmowę o pracy, ale co tam

ponad 2 000 km - a cóż to jest dla Miłości...?

przyszła pani psycholog, w zamiarze seksuolog+psychoonkolog.

krew barwiona tlenkiem żelaza  - tattoomaniak.

little nerd - wierny kibic League of Legends
.
Variance jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-05, 17:04   #1503
flybadangel
Raczkowanie

osobiście jestem zza !
mam nawet jeden <33
na prawej stopie motylko-tribala <33
chętnie zrobiłabym sobie jeszcze jakiś na plecach..ale moj TŻ się nie zgadza choć sam ma całkiem sporo...:P

----------------
Wszystkko co mam to TY<3
flybadangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-05, 18:16   #1504
201612291251
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Variance Pokaż wiadomość
do Karoliny Wilczewskiej z White Rabbit Tattoo

i nadal nie wiem czy kupić bapanthen, alantan czy może easytattoo, bo podobne oba mazidła zmieniły skład, ale pewnie to nie ma znaczena

i akurat jak wzięłam sobie termin, bo dużo wolnego, to mam rozmowę o pracy, ale co tam
ja od kilku lat już używam easy tattoo i jestem zadowolona, nie brudzi ubrań, nie klei się, fajnie się go rozsmarowuje, jest lekki, opakowanie też praktyczne, nie wyobrażam sobie teraz goić na czymś innym
a poza tym to zazdroszczę, że zaczynasz uda!
ja swoje to nie wiem kiedy zacznę

Kiitty nie ma się co obawiać bólu przy takim małym i drobnym tatuażu jak Ty chcesz, ja mam tatuaże na żebrach po obu bokach, jeden bok to były 2 sesje po ponad 5 godzin i to już nie było przyjemne, ale taki napis to czysta przyjemność a co do jego wielkości to zdaj się na tatuatora on na pewno dobierze odpowiednią wielkość i pomoże w wyborze czcionki, aby tatuaż wyglądał ładnie i nie stał się z czasem kupą
ja w artline robiłam kilka swoich tatuaży, więc na chłopaków z tego studia możesz się zdać
201612291251 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-05, 18:45   #1505
Variance
Zadomowienie

GG do Variance

Cytat:
Napisane przez DIABLICAorg Pokaż wiadomość
ja od kilku lat już używam easy tattoo i jestem zadowolona, nie brudzi ubrań, nie klei się, fajnie się go rozsmarowuje, jest lekki, opakowanie też praktyczne, nie wyobrażam sobie teraz goić na czymś innym
a poza tym to zazdroszczę, że zaczynasz uda!
ja swoje to nie wiem kiedy zacznę
a nie wysycha szybko? bo czytałam taki zarzut, że jest mało tłusty i przez to trzeba częściej smarować.
a jak (tfu,tfu) zacznę tą pracę to nie będę miała za dużo czasu.

jeju, ale się nakręcam inny styl, miejsce, w końcu będę widzieć dokładnie tatuaż
tylko teraz myślę intensywnie gdzie dokładnie walnąć, czy trochę niżej czy wyżej... no i czekam na projekt

.
Stary 2013-12-05, 19:30   #1506
kiitty
Zakorzenienie

Cytat:
Kiitty nie ma się co obawiać bólu przy takim małym i drobnym tatuażu jak Ty chcesz, ja mam tatuaże na żebrach po obu bokach, jeden bok to były 2 sesje po ponad 5 godzin i to już nie było przyjemne, ale taki napis to czysta przyjemność a co do jego wielkości to zdaj się na tatuatora on na pewno dobierze odpowiednią wielkość i pomoże w wyborze czcionki, aby tatuaż wyglądał ładnie i nie stał się z czasem kupą
ja w artline robiłam kilka swoich tatuaży, więc na chłopaków z tego studia możesz się zdać
dziękuję za odpowiedź, mam nadzieję, że jakoś wytrzymam jak już się zdecyduję ;d
a jeśli chodzi o studio, to bardziej byłam za Jazz Tattoo. w Artline tego na nadgarstku nie chcieli mi zrobić, bo stwierdzili, że jest za mały. poza tym ceny mieli trochę wyższe od Jazz ..
wiadomo, że cena nie jest tutaj decydującym czynnikiem, ale słyszałam wiele pozytywnych opinii na temat tego studia.

kurczę, jakaś niezdecydowana jestem ..
Stary 2013-12-05, 19:42   #1507
201612291251
Konto usunięte

Cytat:
a nie wysycha szybko? bo czytałam taki zarzut, że jest mało tłusty i przez to trzeba częściej smarować.
a jak (tfu,tfu) zacznę tą pracę to nie będę miała za dużo czasu.

jeju, ale się nakręcam inny styl, miejsce, w końcu będę widzieć dokładnie tatuaż
tylko teraz myślę intensywnie gdzie dokładnie walnąć, czy trochę niżej czy wyżej... no i czekam na projekt
mi się wydaje , że nie wysycha szybko, myjąc tatuaż po kilku godzinach zawsze czułam jeszcze taki tłusty filterek na skórze, inna sprawa, że po posmarowaniu tatuaż nie świeci się taką tłustą poświatą tylko odnosi się wrażenie, jakby wszystko szybko zostało wchłonięte przez skórę i może stąd to wrażenie, że tatuaż jest suchy. w każdym bądź razie mi się tatuaże ładnie i bezproblemowo goiły na easytattoo

---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ----------

Cytat:
Napisane przez kiitty Pokaż wiadomość
dziękuję za odpowiedź, mam nadzieję, że jakoś wytrzymam jak już się zdecyduję ;d
a jeśli chodzi o studio, to bardziej byłam za Jazz Tattoo. w Artline tego na nadgarstku nie chcieli mi zrobić, bo stwierdzili, że jest za mały. poza tym ceny mieli trochę wyższe od Jazz ..
wiadomo, że cena nie jest tutaj decydującym czynnikiem, ale słyszałam wiele pozytywnych opinii na temat tego studia.

to że nie chcieli wykonać jakiegoś tatuażu tylko dobrze o nich świadczy bo łatwo jest zrobić byle co bez żadnej rozmowy i doradzenia klientowi i zgarnąć kasę.
jazz to też dobre studio, ja nigdy u nich nie byłam, ale wymieniłam z nimi kilka maili, miłych i konkretnych, ale jednak ostatecznie nie zdecydowałam się na tatuaż u nich.
Stary 2013-12-05, 19:43   #1508
LadyLynn
Raczkowanie

moje wtorkowe ;]
edit- jesus, sorry za bycze zdjecie;p myslalam ze mniejsze sie wklei
Stary 2013-12-05, 19:46   #1509
dystopia
Rozeznanie

Cytat:
mi się wydaje , że nie wysycha szybko, myjąc tatuaż po kilku godzinach zawsze czułam jeszcze taki tłusty filterek na skórze, inna sprawa, że po posmarowaniu tatuaż nie świeci się taką tłustą poświatą tylko odnosi się wrażenie, jakby wszystko szybko zostało wchłonięte przez skórę i może stąd to wrażenie, że tatuaż jest suchy. w każdym bądź razie mi się tatuaże ładnie i bezproblemowo goiły na easytattoo
też właśnie zaczęłam używać easytattoo i jest bardzo fajny, wysycha wolniej niż bepanthen i jest dużo bardziej wydajny, patrząc na cenę.

Moje udo juz zrobione na konwencie w wawie dziara duża, ale nie bolała za bardzo, gorzej było po dziaraniu, bo zamiast nogi miałam przez parę dni spuchniętego siniaka heh (nie będę wklejać fot, do obczajenia na profilu totoototam).

A sama konwencja nawet mnie miło zaskoczyła, bo spodziewałam się wielkiego chaosu i niedociągnięć.

LadyLynn bardzo lubię prace Michała

Edytowane przez dystopia
Czas edycji: 2013-12-05 o 19:49
dystopia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-05, 19:46   #1510
Unex
bez kija nie podchodz

Cytat:

Skoro stierdzili, ze za mały to ja bym ne robila w innym studiu tylko dlatego, ze sie zgodzą, bo jak już stupid wczesniej pisała, rozmyje się i to nie za 15-20 lat tylko w ciagu kilku.

Cytat:
Waga najszybciej spada jak się ją wypie**oli przez okno

10/06/14

Unex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-05, 20:04   #1511
kiitty
Zakorzenienie

w Artline powiedzieli mi, że na nadgarstku mogą zrobić jedynie tatuaż składający się z jednego wyrazu. jeśli chciałabym znak nieskończoności z dwoma słowami to mogą mi zrobić, ale nieco wyżej lub trochę po skosie ..
w Jazz Tatto po rozmowie telefonicznej i wymienieniu kilku maili odpowiedzieli mi, że taki tatuaż mogą wykonać. nie widzieli jednak moich nadgarstków (są dość chude ), bo w żadnym ze studiów póki co osobiście nie byłam.
sądziłam jednak, że Jazz Tattoo to dosyć dobre studio i skoro podjęliby się zrobienia takiego tatuażu, to raczej nie zamieniłby sie on po kilku latach w czarną nieestetyczną plamę

sama nie wiem co teraz zrobić. wydawało mi się, że jestem już zdecydowana czego chcę. bardzo podobają mi sie tatuaże na żebrach i na nadgarstku, więc w tych miejscach sobie powybierałam wzory.
będę musiała to chyba jeszcze jednak trochę przemyśleć
Stary 2013-12-05, 20:06   #1512
201612291251
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez dystopia Pokaż wiadomość
też właśnie zaczęłam używać easytattoo i jest bardzo fajny, wysycha wolniej niż bepanthen i jest dużo bardziej wydajny, patrząc na cenę.

Moje udo juz zrobione na konwencie w wawie dziara duża, ale nie bolała za bardzo, gorzej było po dziaraniu, bo zamiast nogi miałam przez parę dni spuchniętego siniaka heh (nie będę wklejać fot, do obczajenia na profilu totoototam).

A sama konwencja nawet mnie miło zaskoczyła, bo spodziewałam się wielkiego chaosu i niedociągnięć.

LadyLynn bardzo lubię prace Michała
aaaaa mega dziara właśnie sobie podejrzałam na fb a na drugie udo coś planujesz? - sorry cofam pytanie, widzę, że drugie udo już zajęte

Edytowane przez 201612291251
Czas edycji: 2013-12-05 o 20:09
Stary 2013-12-05, 20:13   #1513
Variance
Zadomowienie

GG do Variance

Cytat:
w Artline powiedzieli mi, że na nadgarstku mogą zrobić jedynie tatuaż składający się z jednego wyrazu. jeśli chciałabym znak nieskończoności z dwoma słowami to mogą mi zrobić, ale nieco wyżej lub trochę po skosie ..
w Jazz Tatto po rozmowie telefonicznej i wymienieniu kilku maili odpowiedzieli mi, że taki tatuaż mogą wykonać. nie widzieli jednak moich nadgarstków (są dość chude ), bo w żadnym ze studiów póki co osobiście nie byłam.
sądziłam jednak, że Jazz Tattoo to dosyć dobre studio i skoro podjęliby się zrobienia takiego tatuażu, to raczej nie zamieniłby sie on po kilku latach w czarną nieestetyczną plamę

sama nie wiem co teraz zrobić. wydawało mi się, że jestem już zdecydowana czego chcę. bardzo podobają mi sie tatuaże na żebrach i na nadgarstku, więc w tych miejscach sobie powybierałam wzory.
będę musiała to chyba jeszcze jednak trochę przemyśleć
wybacz, ale już jak abel krowie. :P
uwierz nam - za mały tatuaż się rozmyje.
studio dobre, ale czasem (zwłaszcza przy tak oblatanym wzorze, wybacz) stwierdza się, że osoba tatuuje się na własną odpowiedzialność.
przemyśl - czcionka i sam tatuaż nie mogą być małe, bo może się zlać

diablica, dzięki chyba się skuszę, zawsze można wrócić do maści, a to w końcu do tatuażu

.

Edytowane przez Variance
Czas edycji: 2013-12-05 o 20:16
Stary 2013-12-05, 20:53   #1514
dystopia
Rozeznanie

Cytat:
aaaaa mega dziara właśnie sobie podejrzałam na fb a na drugie udo coś planujesz? - sorry cofam pytanie, widzę, że drugie udo już zajęte
dzięki ^^ na drugim na razie mam tylko z boku dziarę, ale planuje całe uda zagospodarować, bo nie bardzo mogę sobie pozwolić na odsłonięte miejsca.
dystopia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-05, 21:12   #1515
magyarparaszt
Ha ha ha ha ha

Cytat:
Napisane przez LadyLynn Pokaż wiadomość

moje wtorkowe ;]
edit- jesus, sorry za bycze zdjecie;p myslalam ze mniejsze sie wklei
fajniutki

magyarparaszt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-05, 21:21   #1516
Perfekcj0nistka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dystopia Pokaż wiadomość
(nie będę wklejać fot, do obczajenia na profilu totoototam).
A podasz link?

LadyLynn - Fajny
Tez w przyszłości planuje mieć podobny, ale chyba bardziej realistyczny
Perfekcj0nistka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-05, 21:37   #1517
kiitty
Zakorzenienie

Cytat:
studio dobre, ale czasem (zwłaszcza przy tak oblatanym wzorze, wybacz) stwierdza się, że osoba tatuuje się na własną odpowiedzialność.
wiem, wiem wzór jest dość oklepany i samo miejsce (nadgarstek) również. jednak mi się on podoba zamiast niego brałam pod uwagę również takie krótkie sentencje wyrazowe, jak np. "no regrets" . być może same wyrazy lepiej by wyglądały i po czasie taki tatuaż dłużej zachowałby swój nienaruszony wygląd.
jeśli chodzi o żebra to sam cytat: "never a failure, always a lesson" po prostu świetnie pasuje do momentu, w którym się właśnie znajduję. miałam w życiu parę sytuacji, z których fajnie jakbym wyciągnęła jakieś wnioski i żebym uznała je bardziej jako lekcje niż życiowe porażki ..
poza tym zawsze podobały mi się tatuaże w formie napisów.
Stary 2013-12-05, 22:17   #1518
Variance
Zadomowienie

GG do Variance

Cytat:
wiem, wiem wzór jest dość oklepany i samo miejsce (nadgarstek) również. jednak mi się on podoba zamiast niego brałam pod uwagę również takie krótkie sentencje wyrazowe, jak np. "no regrets" . być może same wyrazy lepiej by wyglądały i po czasie taki tatuaż dłużej zachowałby swój nienaruszony wygląd.
jeśli chodzi o żebra to sam cytat: "never a failure, always a lesson" po prostu świetnie pasuje do momentu, w którym się właśnie znajduję. miałam w życiu parę sytuacji, z których fajnie jakbym wyciągnęła jakieś wnioski i żebym uznała je bardziej jako lekcje niż życiowe porażki ..
poza tym zawsze podobały mi się tatuaże w formie napisów.
ależ ja nie neguje napisów
sama posiadam i w kolejnym tatuażu też będę miała słowa
chodzi ciągle jedynie o rozmiar - żeby tatuaż nie był zbyt mały, bo szkoda by było żeby te słowa straciły swoją ostrość

dystopia podoba mi się mam nadzieje, że u mnie z udem nie będzie tak źle (chociaż pewnie będą siniaki, bo na udach zawsze mi wyskakują z powietrza )

przekonałyście mnie w sumie, tylko jeszcze muszę się zorientować gdzie go najlepiej dostać

.
Stary 2013-12-05, 23:51   #1519
201612080925
Konto usunięte

Nowa inspiracja!

Takie zadrapanko mi się podoba, tylko pojedyncze i razej gdzieś tyłu, na łędźwiach może. Chociaż tu na ramieniu też nieźle wygląda

Edytowane przez 201612080925
Czas edycji: 2013-12-05 o 23:52
Stary 2013-12-06, 09:30   #1520
201712071518
Konto usunięte

Cytat:

diablica, dzięki chyba się skuszę, zawsze można wrócić do maści, a to w końcu do tatuażu
zgadza się - poza tym czasami jest tak, że owszem mailowo wszystko jest ok, a jak się na żywo przymierza wzór to okazuje się, że masz nadgarstek szerokości 4cm i wówczas już w studio mówią, że odpada i proponuja przeniesienie tatuażu wyżej np na przedramie.

Poza tym dokładnie tak jak Variance napisała takie wzorki służą studiom do zarabiania kasy - bo szybka i prosta robótka a klientki mało wymagające (a najlepiej, żeby tatuaż był ja najmniejszy)
201712071518 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-06, 11:00   #1521
kiitty
Zakorzenienie

czyli zgadzacie się z tym, że na nadgarstek najlepiej się sprawdzi tatuaż w formie jednego wyrazu (jeśli chodzi o napisy) ?
Stary 2013-12-06, 11:38   #1522
201712071518
Konto usunięte

Cytat:
czyli zgadzacie się z tym, że na nadgarstek najlepiej się sprawdzi tatuaż w formie jednego wyrazu (jeśli chodzi o napisy) ?
zgadza się. jeden napis - litery nie niższe niż 1 cm i odpowiednio duże światło między literami.

weź zrób taki test: zrób sobie napis na nadgarstku długopisem - i miej go tak na sobie przez cały dzień (nie mocz specjalnie, nie trzyj ubraniem, ale ''traktuj'' normalnie) w miare uplywu godzin powinnaś mieć wyobrażenie o tym co będzie się działo z tatuażem na przestrzeni lat (oczywiście zawsze możesz zakładac, że albo laserowe usuwanie tatuazu stanie sie skuteczniejsze i mniej bolesne, albo będziesz chciałą z czasem zrobić covera) , ale jeśli dość szybko litery się rozmyją to znaczy, że jest definitywnie za mały.

Polecam pierwsze z brzegu z googla do poczytania:
http://spittingwisdom.com/2012/04/18...-is-too-small/
http://seppukutattoo.blogspot.com/20...ering-and.html
201712071518 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-06, 12:21   #1523
Rukmini
Raczkowanie

A jakiej minimalnej wielkości powinnam zrobić lecącą srokę (taka jak w załączniku)?
To będzie tylko dodatek do sroki właściwej (większej, na ramieniu) i chcę, żeby był dość mały, ale nadal czytelny i nie stał się lecącą kupą po latach.
Ta lecąca będzie na łopatce.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg srokaaa.jpg (7,2 KB, 35 załadowań)

Edytowane przez Rukmini
Czas edycji: 2013-12-06 o 12:23 Powód: literówki
Rukmini jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-06, 15:40   #1524
najkejt
Raczkowanie

Cytat:
ja robiłam swój pierwszy tatuaż w Art-Line i chłopaki znają się na rzeczy. małe wzory się☠mogą "zlać", gdy masz chude nadgarstki warto posłuchać rad tatuatorów
ja u nich miesiąc temu robiłam przedramię i bardzo mogę ich polecić
ps. no i Gary był dziś w DDTVN w reportażu Filipa Hajzera
Stary 2013-12-06, 21:52   #1525
EmCa
Raczkowanie

Widziałam reportaż
EmCa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-07, 12:13   #1526
201612291251
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez najkejt Pokaż wiadomość
ja robiłam swój pierwszy tatuaż w Art-Line i chłopaki znają się na rzeczy. małe wzory się☠mogą "zlać", gdy masz chude nadgarstki warto posłuchać rad tatuatorów
ja u nich miesiąc temu robiłam przedramię i bardzo mogę ich polecić
ps. no i Gary był dziś w DDTVN w reportażu Filipa Hajzera
ale Kiitty ma na myśli studio Artline Tattoo z Poznania, a nie Art-line Crew z Rybnika bo w DDTVN byli chłopacy z Rybnika.
Stary 2013-12-07, 22:31   #1527
kiitty
Zakorzenienie

tak, tak mi chodziło o Artline w Poznaniu

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-12-08, 13:24   #1528
kokila
Raczkowanie

Ewull, fajne nawet to co wkleiłaś.
Yesterday.
kokila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-08, 18:59   #1529
201612080925
Konto usunięte

Tyle mam pomysłów, że chyba nie wytrzymam i zrobie coś już, chociaż planowałam przeczekać zimę.
Stary 2013-12-09, 19:28   #1530
Variance
Zadomowienie

GG do Variance

gadałam z Karoliną i ona mówiła, że do gojenia poleca gorąco ten specyfik:
http://arstattoo.pl/theaftercaretatt...ml-p-2314.html
chyba się skuszę i przetestuje

już 10 dni

.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości