Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwiec 2014 - Strona 128 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-05, 20:06   #3811
madziuuula
Zakorzenienie

GG do madziuuula
Dot.: Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwie

Cytat:
Napisane przez mala85 Pokaż wiadomość
A o mnie wszyscy zapomnieli
Ja już też po wizycie, miałam usg genetyczne, wszystko w jak najlepszym porządku. Maluch skacze jak żabka
No i co najważniejsze rośnie nam mały Leoś, tak więc będzie parka nie nastawiałam się jakoś konkretnie na płeć, ale bardzo się cieszę.
Gratulacje parki
Ja szczerze przyznaje, że rzadko wchodzę na 1 str i o wizytach dowiaduje sie na bieżąco

Cytat:
Napisane przez lolitka888 Pokaż wiadomość
I juz po wizycie.Duzo nie widzielismy bo zle lezal i buzki nie pokazal..Zdrowy,wszystkie narzady sie dobrze rozwijajaNadzieje mialam do konca,ale to chlopak.Czuje sie jak wyrodna matla teraz bo leze i placze..ehh..ciesze sie ze zdrowy i napewno jak Go zonacze to bedzie moj moj ale dzis mi smutno bo marzylam od zawszebo dziewczynce,sukieneczkach ,czesaniu wloskow itp..
No co Ty chłopaki są cudowne Ja bym sobie nie wyobrażała pierwszej dziewuszki A poza tym założę się że gdyby były dwie dziewczynki to Tż by nie odpuścił i tworzył do skutku jako ostatni z rodu dla potomnych

Olafo ma straszny rytuał kąpielowy Tż zaczyna napełniać wanne, ja idę robić mleko i tylko słyszę tup tup tup po całym mieszkaniu i Olaf biega zbiera wszystko co się da i próbuje wrzucić do wanny Sprawdza Tżta refleks, dziś np był słoik, worki jakieś, mój but, autko i głowa psa Matko jak dwóch tak będzie kombinowac to nie ogarniem

Mam tyle prezentów "na zaś" dla Bąbla że jeszcze nie wiem co mu podłożyć Do butów za dużo nei wejdzie

[COLOR=Green]Nasza wielka miłość na maleńkich nóżkach
Marianek i Rysiu
madziuuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-05, 20:15   #3812
JJJustynAAA
Zakorzenienie

Dot.: Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwie

Cytat:
Napisane przez Magdi555 Pokaż wiadomość
Justynko, Kuba pod choinkę dostanie:
1. Gra 'Nogi stonogi'
http://czasdzieci.pl/gryplanszowe/ak...i_stonogi.html
2. Gry 'Mówiące pióro' liczby i wyrazy.
http://allegro.pl/clementoni-quiz-mo...738736437.html
3. Gra zręcznościowa "Fly trap" - rosiczka.
http://imageshack.us/a/img837/8683/1...6691842796.jpg
4. Zestaw lekarski.
5. Gitarę akustyczną - wersja dla dzieci - koniecznie czerwona
6. Cymbałki.
Tyle wiem A co jeszcze to się okaże

Chłopców wychowuje się fajnie Kuba jest bardzo przytulaśny Przykład z dzisiaj...usiadł miedzy mną i M. złapał nas za szyję i przytulił do siebie Na moje oko to powinien być dziewczynką Ma spokojną naturę
Prawda jest taka, że synusie są mamusine
Dzięki za propozycję gier.

A co do syneczków to zgadzam się z tobą w zupełności, chłopcy też lubią sie przytulać... Mój chrześniak to uwielbia

martuszkao nie obawiam się że mnie małż obudzi, on ostatnio ma mega spanie... To ja go nogą popycham żeby z łóżka wylazł bo chcę wyjść,bo ja śpie od ściany i jest mi ciężko przez niego przechodzić... Poza tym jak ja wstaję to i on może nie...?

mala gratuluje Leosia

lolitka nie powinnaś być zawiedziona bo najważniejsze że dzidzia jest zdrowa... Zobaczysz chłopca pokochasz równie mocno jak dziewczynkę, bo to będzie twoje dziecko

paulka może masz takie kiespkie samopoczucie przez ten wiatr... Mnie pytała już nie raz ginka czy nie odczuwam tych silnych wiatrów

kasian tak jak pisałam wyżej mój mąż śpi rano, tylko śpi... Chyba że go pobudzę a może faktycznie coś wymyślił na Mikołaja... kto wie

Gdzie ta Niki??
No i jak kaorlak?

Mama Franka

JJJustynAAA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-05, 20:18   #3813
mala85
Raczkowanie

Wszystkim Mamusiom gratuluję udanych wizyt
Mi to usg dało taki wewnętrzny spokój, wreszcie wiem że wszystko ok.
Cytat:
Napisane przez kasian86 Pokaż wiadomość

Mała Tobie też oczywiście bardzo gratuluję synka – Leosia będziesz miała parkę super co na to Lenka? ja nie byłam pewna czy masz dzisiaj wizytę, bo chyba nic nie pisałaś o tym w ciągu ostatnich dni (chyba, że przeoczyłam), a już się zdarzały błędy w kalendarzu, co jest nieuniknione jak tyle nas jest
Pisałam o wiz, ale tak tylko sobie napisałam, że nikt nie pamięta, ja też staram się na bierzaco gratulować jak się chwalicie

no Lencia nasza kiedyś mówiła, że nie chce braciszka, jak będzie chłopak to będzie spać na balkonie :p dobrze że już ciepło będzie dziś jak jej powiedzieliśmy to miała łzy w oczkach, bo chce siostrzyczkę :-( potem stwierdziła, że Leon to nie imię dla dzidzi (kojarzy z śp. pradziadkiem) no i ma być Bolek a teraz już się cieszy.

Dobra Dziewuszki zmykam do łóżeczka, głowa jeszcze pobolewa :/

Dobrej nocki i niech nikogo nie męczy wichura która idzie...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Ur. Lenki 05.04.2010

Ur. Leosia
15.06.2014

mala85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-05, 20:19   #3814
JJJustynAAA
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madziuuula Pokaż wiadomość

Olafo ma straszny rytuał kąpielowy Tż zaczyna napełniać wanne, ja idę robić mleko i tylko słyszę tup tup tup po całym mieszkaniu i Olaf biega zbiera wszystko co się da i próbuje wrzucić do wanny Sprawdza Tżta refleks, dziś np był słoik, worki jakieś, mój but, autko i głowa psa Matko jak dwóch tak będzie kombinowac to nie ogarniem

Mam tyle prezentów "na zaś" dla Bąbla że jeszcze nie wiem co mu podłożyć Do butów za dużo nei wejdzie

Uwielbiam czytać te wasze opowieści o waszym pomysłowych dzieciach... I tak sobie wyobrażam jak nasze maleństwo będzie najpier gaworzyło, potem raczkowało a następnie tuptało po domku

Już nie mogłam się napatrzeć na chrześniaka jak był u nas w wakacje... A mieliśmy go dla siebie tylko, bo był u nas bez rodziców...

---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:18 ----------

Idę pomęczyć męża żeby mi pstryknął fotkę brzuszka

Mama Franka

Stary 2013-12-05, 20:21   #3815
paulka0212
Wtajemniczenie

Też mam wrażenie że to przez ten wiatr, niestety.
Zaraz spróbuję się położyć spać, mam całe łóżeczko dla Siebie (no i bliźniaków w brzuszku ).

Spokojnego wieczorku życzę i mam nadzieję że będę jutro bardziej aktywna

03.09.2011 - Szczęśliwa mężatka

24.09.2013 3w1

13.05.2014 Najszczęśliwsza Mama pod słońcem

Zosia 2645g 52cm 10pkt
Ania 2475 50cm 10pkt

paulka0212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-05, 20:25   #3816
Lucynka20xd
Wtajemniczenie

GG do Lucynka20xd

I ja też zmykam do łóżeczka
Dobrej nocy!! Śpijcie spokojnie

Kocham , Tęsknie, Czekam . . . ♥♥♥♥♥

Adrianek ♥♥
30.05.2014 /3700g,59cm/

http://www.suwaczki.com/tickers/relg2n0aqox8ccd7.png

Lucynka20xd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-05, 20:27   #3817
JJJustynAAA
Zakorzenienie

wrzucam wam fotkę swojego brzucha 20 tc.

w klubie jest ich więcej
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC00097.jpg (107,5 KB, 46 załadowań)

Mama Franka

Stary 2013-12-05, 20:29   #3818
principessina
Zakorzenienie

Czesc Misiaki! ale macie sliczne brzuski u mnie nic praktycznie nie widac mam nadzieje, ze sie doczekam!

Lolitka
no co Ty Kochana bedziesz miala jeszcze coreczke, zobaczysz jak sie maly pojawi na swiecie zmienisz zdanie! wyobraz sobie, ze w rodzienie mojego meza, kazdy ma na "glowe" po 3-4 chlopcow, w sensie bracia meza maja po 3 synow, inni kuzyni to samo, dziewczynki nie ma chyba od wiekow to dopiero jest dziwne! mysle, ze i u nas bedzie drugi chlopczyk, ale ja sie bede b cieszyc, najwazniejsze zeby byl zdrowy
Cytat:
Napisane przez muffinka90 Pokaż wiadomość
dojrzalam kilka ladnych brzuszkow to wrzuce i moj dzisiejszy, tj 17t3d

tak poza tym to dzieki za mile przyjecie z powrotem, co prawda jestem bardzo w tyle, bo najczesciej czytam tylko 2 ost strony, ale fajnie czasem zajrzec
sliczny brzusio, a ruchy juz czujesz?

Cytat:
Napisane przez martuszka0 Pokaż wiadomość
Jakoś tak mam wrażenie, że to chłopiec
dziś w ogóle często się rusza już codziennie czuję ruchy :
zazdroszcze Ci bardzo, ja czekam i czekam i nic jeszcze czasem tylko cos w jajnikach mi zakluje i takie jakby motylki mialam ze 2 razy, ale moze to moje jelita

Cytat:
dla dziewczynki Justynka, a dla chlopca jedyne co to myslalam o Julianie po moim sp dziadku, ale to i tak mi nieszczegolnie pasuje
Julian bardzo ladne! takze mi sie podoba, mezowi nie hehe

Cytat:
Napisane przez kasiab91 Pokaż wiadomość

U nas dla chłopca Patryk Mój tata mówi Papryk
Dla dziewczynki Aleksandra - Ola Podoba mi się jeszcze Emilka lub Milenka... Ale raczej Ola zostanie.

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość

Madziula ja nie kupuję Oskarowi słodyczy, dostał całą reklamówkę od TŻ z pracy , pewnie jeszcze dostanie od ciotek i dziadków więc nie widzę potrzeby. A tak w ogóle to wolałabym aby mój syn wolał obżerac się owocami niż słodyczami na razie na tapecie sa mandarynki - uwielbia je. Za to banana nie lubi, jabłko zje od wielkiego dzwonu. O innych owocach nie wspomnę , bo to też ciężko mu dać. Dziadek prawie dziennie przychodzi z czymś słodkim , a ja już nie wiem co mam mówić aby tego nie robił. Nawet moje prośby aby zamiast batonika przynieśc mu jabłko czy mandarynkę to sa olewane ;/
moj synek odkryl/poznal smak/ wczoraj po raz pierwszy lizaka i dzis cwaniaczek caly dzien: mama idziemy do sklepu po lizaka! jednego, tak zaznacza, mowi: tylko jeden a wiesz co jest najsmiesniejsze, ze mowi to po polsku, a zazwyczaj odpowiada mi po wlosku, dzieci to sa jednak cawne Ci powiem, rozumne istotki
oj my to mamy straszny problem z owocami, Twoj jest jeszcze maly, ale moj chyba rok starszy? a tak nie je zadnych owocow, ani bananow, jablek, gruszki, mandarynek poprostu nic, w zyciu nie zjadl zadnego owocka, no raz chyba winogrona...przemycam mu w jakis placuszkach jogurtach, no ale to jest dziwne, pozatym zeby dziecko nie lubilo banana, za naszych czasow toc to byl rarytas no moze za Twoich nie, bo jestes duzo mlodsza

Ramona a Ty czujesz juz cos?

ladnie prosze, na ktorej stronce chyba Seleniti wrzucala przepis na karkowke, bo dzis kupilam mieso...

Edytowane przez principessina
Czas edycji: 2013-12-05 o 20:32
principessina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-05, 20:30   #3819
kasian86
Zakorzenienie

GG do kasian86

Cytat:
Gratulacje parki
Ja szczerze przyznaje, że rzadko wchodzę na 1 str i o wizytach dowiaduje sie na bieżąco

No co Ty chłopaki są cudowne Ja bym sobie nie wyobrażała pierwszej dziewuszki A poza tym założę się że gdyby były dwie dziewczynki to Tż by nie odpuścił i tworzył do skutku jako ostatni z rodu dla potomnych

Hahaha skad mu sie go wzięło

No nam do butow tym bardziej sie nie zmiesci ale polozylam tak, ze buty leza na prezentach. Podejrzewam, ze najbardziej ja ucieszy widok wlasnie tych butow i zamiast sie bawic to bedzie je ubierala

Cytat:
Napisane przez JJJustynAAA Pokaż wiadomość
Dzięki za propozycję gier.

A co do syneczków to zgadzam się z tobą w zupełności, chłopcy też lubią sie przytulać... Mój chrześniak to uwielbia

martuszkao nie obawiam się że mnie małż obudzi, on ostatnio ma mega spanie... To ja go nogą popycham żeby z łóżka wylazł bo chcę wyjść,bo ja śpie od ściany i jest mi ciężko przez niego przechodzić... Poza tym jak ja wstaję to i on może nie...?

mala gratuluje Leosia

lolitka nie powinnaś być zawiedziona bo najważniejsze że dzidzia jest zdrowa... Zobaczysz chłopca pokochasz równie mocno jak dziewczynkę, bo to będzie twoje dziecko

paulka może masz takie kiespkie samopoczucie przez ten wiatr... Mnie pytała już nie raz ginka czy nie odczuwam tych silnych wiatrów

kasian tak jak pisałam wyżej mój mąż śpi rano, tylko śpi... Chyba że go pobudzę a może faktycznie coś wymyślił na Mikołaja... kto wie

Gdzie ta Niki??
No i jak kaorlak?
No to jak maz taki spioch to pewnie przespi mikolajki

Cytat:
Wszystkim Mamusiom gratuluję udanych wizyt
Mi to usg dało taki wewnętrzny spokój, wreszcie wiem że wszystko ok.

Pisałam o wiz, ale tak tylko sobie napisałam, że nikt nie pamięta, ja też staram się na bierzaco gratulować jak się chwalicie

no Lencia nasza kiedyś mówiła, że nie chce braciszka, jak będzie chłopak to będzie spać na balkonie :p dobrze że już ciepło będzie dziś jak jej powiedzieliśmy to miała łzy w oczkach, bo chce siostrzyczkę :-( potem stwierdziła, że Leon to nie imię dla dzidzi (kojarzy z śp. pradziadkiem) no i ma być Bolek a teraz już się cieszy.

Dobra Dziewuszki zmykam do łóżeczka, głowa jeszcze pobolewa :/

Dobrej nocki i niech nikogo nie męczy wichura która idzie...

No zobacz to sie Lenka troche zbuntowala jednak przyzwyczai sie, ze bedzie miala braciszka i pozostanie jedyna krolewna mamusi

Cytat:
Napisane przez paulka0212 Pokaż wiadomość
Też mam wrażenie że to przez ten wiatr, niestety.
Zaraz spróbuję się położyć spać, mam całe łóżeczko dla Siebie (no i bliźniaków w brzuszku ).

Spokojnego wieczorku życzę i mam nadzieję że będę jutro bardziej aktywna

No to odpocznij i oby jutro bylo lepiej

kasian86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-05, 20:31   #3820
paulka0212
Wtajemniczenie

Cytat:

w klubie jest ich więcej

Nie mogłam się oprzeć i nie skomentować....
Jaka zawartość tam za Tobą

PS. brzuszek bardzo ładniutki

03.09.2011 - Szczęśliwa mężatka

24.09.2013 3w1

13.05.2014 Najszczęśliwsza Mama pod słońcem

Zosia 2645g 52cm 10pkt
Ania 2475 50cm 10pkt

Edytowane przez paulka0212
Czas edycji: 2013-12-05 o 20:33
paulka0212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-05, 20:34   #3821
kasian86
Zakorzenienie

GG do kasian86

Cytat:

w klubie jest ich więcej
Piekny a zawartosc szafki rzeczywiscie imponujaca

Stary 2013-12-05, 20:38   #3822
madziuuula
Zakorzenienie

GG do madziuuula

Cytat:
Piękny
Ja nie wiem, ja nigdy ludziom po szafkach nie patrze, a tam tyle rozmaitości

Cytat:
Napisane przez principessina Pokaż wiadomość
moj synek odkryl/poznal smak/ wczoraj po raz pierwszy lizaka i dzis cwaniaczek caly dzien: mama idziemy do sklepu po lizaka! jednego, tak zaznacza, mowi: tylko jeden a wiesz co jest najsmiesniejsze, ze mowi to po polsku, a zazwyczaj odpowiada mi po wlosku, dzieci to sa jednak cawne Ci powiem, rozumne istotki.
A to spryciula

Kasian Olaf ostatnio gustuje w moich butach o nie, żeby o 6 nie przyszedł z butkami że idziemy dada

Jak tak idziecie spać to ja chyba też, Tż na piłce będzie po 22 a ja się boję tego wichera za oknem To jutro nie da sie wyjść na spacer? Dziecko mi się załamie

[COLOR=Green]Nasza wielka miłość na maleńkich nóżkach
Marianek i Rysiu
madziuuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-05, 20:41   #3823
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

cześć dziewczyny
cały dzień mnie nie było a tu tyle nadrabiania , zaraz się za to biorę
nie mogłam wcześniej do Was zajrzeć, cały dzień coś..

IGA

Maja

niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-05, 20:44   #3824
JJJustynAAA
Zakorzenienie

Cytat:

PS. brzuszek bardzo ładniutki

Dziewczyny mój mąż zbiera alkohole świat i co najważniejsze nie otwiera żadnego - zacznie otwierać jak zbierze całą listę, ale lista ciągle się zwiększa więc moim zdaniem nigdy to nie nastąpi

Mama Franka

Edytowane przez JJJustynAAA
Czas edycji: 2013-12-05 o 20:48
Stary 2013-12-05, 20:48   #3825
kasian86
Zakorzenienie

GG do kasian86

Cytat:
Piękny
Ja nie wiem, ja nigdy ludziom po szafkach nie patrze, a tam tyle rozmaitości

A to spryciula

Kasian Olaf ostatnio gustuje w moich butach o nie, żeby o 6 nie przyszedł z butkami że idziemy dada

Jak tak idziecie spać to ja chyba też, Tż na piłce będzie po 22 a ja się boję tego wichera za oknem To jutro nie da sie wyjść na spacer? Dziecko mi się załamie
No gust mu sie ksztaltuje ale zwazywszy na to czego najbardziej boi sie Twoj maz to chyba niedobrze ze akurat Twoje mu sie podobaja

Wlasnie ja sie tez boje tego ze jak pojdziemy rano do butow to Hanka bedzie chciala wyjsc na dwor

Nie strasz tym wiatrem bo ja sie zalamie jak nie pojde jutro na spacer bo trzebs wyjsc z domu chociaz troche

Cytat:
Dziewczyny mój mąż ma taką pasje zbiera alkohole świat i co najważniejsze nie otwiera żadnego - zacznie otwierać jak zbierze całą listę, ale lista ciągle się zwieksza więc moim zdaniem nigdy to nie nastąpi
Ciekawe hobby, oby tylko wtedy nie otwieral wszystkiego naraz

Stary 2013-12-05, 20:56   #3826
kaorlak
Zadomowienie

Cześć Kochane i dziękuję za troskę

Jeszcze żyję , tzn. jest trochę lepiej, nie mdli mnie i jestem mniej osłabiona niż byłam rano, chociaż jeszcze biegam do kibelka (ale i tu jest lepiej ). Dzwoniłam do mamy (jest położną) i kazała mi wziąć węgiel (ok. 16) i na noc oraz dużo pić. Jak do jutra nie będzie poprawy to do lekarza. Nawet zjadłam kolację: pół bułki z Almette.
Misia jakby rozumiała sytuację, bo była bardzo grzeczna, włączyłam jej bajki i tak sobie siedziałyśmy cały dzień. Byłam z Nią cały dzień sama, bo Mężul oczywiście w takich sytuacjach ma zawsze super extra ważne spotkanie, którego nie można przełożyć

Wieczorem naszykowałyśmy z Misią ciasteczka i mleko dla Mikołaja i grzecznie poszła spać. Prezenty już na Nią czekają jak wstanie. Ja daję do paczki słodycze, na co dzień je rzadko więc przy takiej okazji dostaje. Oczywiście później je chowam i wydzielam.

Gratuluję poznanych płci i pięknych brzuszków!!!

---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ----------

Aha! Z tego wszystkiego zapomniałam się pochwalić. Dokonałam pierwszych zakupów dla Dzidzi: 5-pak bodów z krótkim rękawkiem z c&a i body z długim rękawem ze Smyka z Kubusiem Puchatkiem Misia zachwycona ubrankami, biegała z nimi i mówiła, że to dla Dzidziusia

Co do imienia to jeśli na połówkowym zostanie dziewczynka to chyba zostanie Hania. Mi jeszcze chodzi po głowie Łucja (Lusia), a jeśli się zmieni płeć to najprawdopodobniej będzie Adaś. To na razie moje gdybanie, więc proszę nie dopisywać na pierwszą stronę
kaorlak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-05, 20:59   #3827
principessina
Zakorzenienie

Cytat:
No nam do butow tym bardziej sie nie zmiesci ale polozylam tak, ze buty leza na prezentach. Podejrzewam, ze najbardziej ja ucieszy widok wlasnie tych butow i zamiast sie bawic to bedzie je ubierala

akurat u nas nie ma Mikolajek, ale kupilam malemu zestaw ciastoliny z Kubusiem, ta ciastolina moglby sie bawic caly dzien i serwowac mi kurczaka z makaronem nie wiem jednak czy w kolejnych latach bedziemy obchodzic to swieto, bo wloskim dzieciom 6 stycznia czarownica przynosi wlasnie takie male prezenty i troche juz tego duzo by bylo...

Cytat:

w klubie jest ich więcej
fajny okraglutki, to na dziewczynke, prawda?

Cytat:
Napisane przez kaorlak Pokaż wiadomość

Wieczorem naszykowałyśmy z Misią ciasteczka i mleko dla Mikołaja i grzecznie poszła spać. Prezenty już na Nią czekają jak wstanie. Ja daję do paczki słodycze, na co dzień je rzadko więc przy takiej okazji dostaje. Oczywiście później je chowam i wydzielam.

a wiesz, ze nie slyszalam o tym zwyczaju zostawiania ciasteczek i mleka, ale chyba dzis wieczorem sie w to pobawimy, a co!
maz wlasnie dzwonil, ze kupil paczke lizakow, oczywiscie wredna matka tez bedzie wydzielac
imie Lucja bardzoooo ladne!

Edytowane przez principessina
Czas edycji: 2013-12-05 o 21:01
principessina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-05, 21:05   #3828
JJJustynAAA
Zakorzenienie

Cytat:

fajny okraglutki, to na dziewczynke, prawda?
!

Na 80 % na Franka 11 grudnia ma sie potwierdzić płeć, ale ginka obstawia chlopa

Mama Franka

Stary 2013-12-05, 21:06   #3829
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:

w klubie jest ich więcej
ale śliczny

niestety nie ma mnie w klubie, to chociaż tą focią się napaczę

Cytat:

Ramona a Ty czujesz juz cos?
kompletnie nic oprócz tego, że jeszcze miewam wzdęcia, nawet po smażonej rybie i brzuch już czuję, rośnie, to żadnych objawów, szwagierka to mi tylko zazdrości, że ani nie wymiotuję, ani mnie nie mdli

Cytat:
też to w pierwszej chwili zauważyłam hehe
ładna gablota, no i meble, jak to by zareagował mój małżonek -

Cytat:
Aha! Z tego wszystkiego zapomniałam się pochwalić. Dokonałam pierwszych zakupów dla Dzidzi: 5-pak bodów z krótkim rękawkiem z c&a i body z długim rękawem ze Smyka z Kubusiem Puchatkiem Misia zachwycona ubrankami, biegała z nimi i mówiła, że to dla Dzidziusia

Co do imienia to jeśli na połówkowym zostanie dziewczynka to chyba zostanie Hania. Mi jeszcze chodzi po głowie Łucja (Lusia), a jeśli się zmieni płeć to najprawdopodobniej będzie Adaś. To na razie moje gdybanie, więc proszę nie dopisywać na pierwszą stronę
Gratuluję pierwszych zakupów

No niech zostanie ta Hania
Ramona_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-05, 21:06   #3830
martuszka0
Rozeznanie

Cytat:
A o mnie wszyscy zapomnieli
Ja już też po wizycie, miałam usg genetyczne, wszystko w jak najlepszym porządku. Maluch skacze jak żabka
No i co najważniejsze rośnie nam mały Leoś, tak więc będzie parka nie nastawiałam się jakoś konkretnie na płeć, ale bardzo się cieszę.

kolejny chłopiec i na dodatek Leon
Cytat:
Napisane przez lolitka888 Pokaż wiadomość
I juz po wizycie.Duzo nie widzielismy bo zle lezal i buzki nie pokazal..Zdrowy,wszystkie narzady sie dobrze rozwijajaNadzieje mialam do konca,ale to chlopak.Czuje sie jak wyrodna matla teraz bo leze i placze..ehh..ciesze sie ze zdrowy i napewno jak Go zonacze to bedzie moj moj ale dzis mi smutno bo marzylam od zawszebo dziewczynce,sukieneczkach ,czesaniu wloskow itp..
Kochana, najważniejsze, że zdrowe!!! a na pewno będzie Twoim oczkiem w głowie następna będzie córeczka
Cytat:

Jeszcze żyję , tzn. jest trochę lepiej, nie mdli mnie i jestem mniej osłabiona niż byłam rano, chociaż jeszcze biegam do kibelka (ale i tu jest lepiej ). Dzwoniłam do mamy (jest położną) i kazała mi wziąć węgiel (ok. 16) i na noc oraz dużo pić. Jak do jutra nie będzie poprawy to do lekarza. Nawet zjadłam kolację: pół bułki z Almette.
Misia jakby rozumiała sytuację, bo była bardzo grzeczna, włączyłam jej bajki i tak sobie siedziałyśmy cały dzień. Byłam z Nią cały dzień sama, bo Mężul oczywiście w takich sytuacjach ma zawsze super extra ważne spotkanie, którego nie można przełożyć

---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ----------

No mam nadzieję, że jutro będzie lepiej, w sumie wydaje mi się, że pierwszy dzień jest najgorszy a potem to już będzie lepiej a Misia kochana dziewczynka, dałą odpocząć mamusi

ciekawe jak Nikii ?

ja właśnie robię zupę pieczarkową na jutro
martuszka0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-05, 21:07   #3831
pomarancza24
Zadomowienie

Cytat:
No wlasnie kiedy ma byc ten wiatr? bo dzien trzeba jakos zaplanowac

Mialo byc mam dokladnie

I co spiewalas o 1 kolysanki czy sie obylo bez?

Zgadzam sie w 100%jak dziecko jest na swiecie to sie zapomina o wszystkich trudach ;

Szczerze mowiac ja tez nie wykluczam opcji z trzecim dzieckiem za kilka lat ale maz nie chce o tym slysze powiedzial ze sobie podwiaze co tam trzeba :gorzej jak se podwiaze a ja zajde w ciaz

I jakie imie wybrane po negocjacjach?

Osz kurcze ciagle rzygi?

Wow to pospaliscie

Chora? To znow jestes sama? Powodzenia dzisi

Cały tydzień Jestem sama, dziś przeżyłam, jutro mam spokojniej ale najgorsze dopiero przede mną, 8h intensywnej pracy codziennie do świat. ...:'(

Cytat:
Napisane przez Ramona_85 Pokaż wiadomość
Dziękuj

Kurczę, ja mam niedobór wit. D odkąd mam Hashi, ale nigdy tych plam nie miałam :n teraz suplementuję wit. D, bo wspomaga to odporność... to bym musiała zwiekszyc dawkę, ale ile? Teraz biorę 800 j.m. w supl +kropla Devikap 500 j.m.

Trzymaj się jakos w tej pracy :
Wiesz co nie wiem czy powinnaś zwiększyć, klientce nie będącej wciazy bym to poleciła, ale nie wiem czy w ciąży można, oglądnąć jak paznokieć rośnie czy jest ich więcej Czy tylko jednorazowo wyszło

Cytat:
Napisane przez Donuś Pokaż wiadomość
Witajcie i znowu tyle stron do nadrabiania

Byliśmy wczoraj na usg. Wszystko dobrze dzidzia zdrowa pięknie rośnie. No i prawdopodobnie ( bo jeszcze wcześnie) będzie dziewczynka !!!
Bedę miała dwie księżniczki
Super Gratuluję dziewczynki:-D

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
Donuś gratuluję córeczki Jakieś typy imion ??

Dodaję fotkę brzuszka 17t1d
Wow wow i jeszcze raz wow, a ja myślałam że mam duży

Cytat:
Kochane a powiedzcie mi zamawiała któraś z Was ciuchy z bon prix??
Ja właśnie upatrzyłam sobie spodnie ciążowe i się zastanawiam.

http://www.bonprix.pl/produkt/spodni...age&return=ref
Kiedyś wLO zamawiałam i jakościowo były beznadziejne

Cytat:
łoo ale duzi brzuchol :
pięknie i to dopiero 18 tc, jestem ciekawa, jak ja będę wtedy wyglądać

Póki zaczynam dziś 15 tc i oto mój brzuchol
Fajny:-D

Cytat:
Napisane przez ab_cd Pokaż wiadomość
ja tylko na sekunde.... byłam wczoraj na badaniach połówkowych. Musiałam bo moja Pani Doktor mnie wystraszyła ze cos jest nie tak... ale o tym opowiem pozniej. Z dzieckiem a własciwie z moim SYNKIEM jest wszystko dobrze usg było na rewelacyjnym sprzecie i widziałam wszystko dokładnie nawet siusiaczka miedzy nogami. Bardzo sie ciesze ze dziecko jest zdrowe. Dziadki przeszczesliwe ze bedzie wnuk. Ja troszke marzyłam o coretce ale płec nieważna ważne ze zdrowe.

Do mamus ktore maja synków: czy Wasi chłopcy lubia sie do Was tulić okazywac uczucia czy z tym ciezko? wiem ze kazde dziecko jest inne ale o dziewczynce sie mowi ze jest przylepa a jak jest z chlopcami? W rodzinie mam tylko 2 małe dziewczynki chłopców w ogole dlatego nie mam porownania. W ogole mam wrazenia ze chłopca w tych czasach trudniej wychowac. Ale sie rozpisalam ale moze dzis uda mi sie zajrzec na wizaz na dłuzej
Gratuluję zdrowego synka

Cytat:
dojrzalam kilka ladnych brzuszkow to wrzuce i moj dzisiejszy, tj 17t3d

tak poza tym to dzieki za mile przyjecie z powrotem, co prawda jestem bardzo w tyle, bo najczesciej czytam tylko 2 ost strony, ale fajnie czasem zajrzec
Fajny:-D

Cytat:
Napisane przez ilkas Pokaż wiadomość
Małżeństwo to prawdziwa orka

Jutro moi rodzice się dowiedzą jak będzie miał na imię wnuk..a w sobotę moi teście...już słyszę te głosy sprzeciwuD

Nikii89 buu : myślałam, że płeć kolejną dzisiaj poznamy

W takim razie czekamy na tą córcię Lolitki :

A co do mikołaja to Mila dostanie przytulankę (załącznik ). Wsadzę jej wieczorem do łóżeczka jak będzie spała...i zobaczy ją jak się obudzi. Ehh..chciałabym zobaczyć jej minkę... Ale przecież nie będę od 7 czatowałam przy łóżeczku
A reszta prezentów pod choinkę Obiecuję, że wytrzymam !!haha:
Zarąbisty, gdzie taki można kupić? :-D

Przeżyłam dziś w pracy. ...
Ale znowu czuje wbrzuszku bulgotanie i obroty, czasem mnie martwi to bo czuje taki mocny ból, łapie się za brzuch i czuje wtedy odwrót dziecka i jakiś kopniak,wczoraj miałam tak dwa razy dziś raz. Tez tak macie?
pomarancza24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-05, 21:08   #3832
kaorlak
Zadomowienie

Cytat:
a wiesz, ze nie slyszalam o tym zwyczaju zostawiania ciasteczek i mleka, ale chyba dzis wieczorem sie w to pobawimy, a co!
maz wlasnie dzwonil, ze kupil paczke lizakow, oczywiscie wredna matka tez bedzie wydzielac
imie Lucja bardzoooo ladne!
A tak mnie natchnęło jak sobie pooglądała Kevina Misia była zachwycona tym pomysłem i jeszcze biegła żeby donieść Mikołajowi krzesełko. Jak będę szła spać to zabiorę te ciastka i zostawię okruszki.

Znalazłam te moje body które kupiłam:
http://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/pr.../Body/103927/1
http://www.smyk.com/cool-club-body-z...a-dla-dzieci-p

Wzięłam rozmiar 62 (5-pak) i 68. Jakie to maleńkie!!!!!!!!! Odzwyczaiłam się od takiego malutkiego dziecka
Stary 2013-12-05, 21:17   #3833
kasian86
Zakorzenienie

GG do kasian86

Cytat:

Cieszę się, ze już Ci lepiej
Tez myślę, że pierwszy dzień najgorszy, a jutro już będzie lepiej, u Misi mówiłaś, że też tak było, że sobota najgorsza, a następnego dnia odespałyście

Imię oczywiście masz wybrane przecudne mi się podoba Michalina również, ale niestety mąż jest przeciwny a szkoda, bo może byśmy miały córki o takich samych imionach

Cytat:

akurat u nas nie ma Mikolajek, ale kupilam malemu zestaw ciastoliny z Kubusiem, ta ciastolina moglby sie bawic caly dzien i serwowac mi kurczaka z makaronem nie wiem jednak czy w kolejnych latach bedziemy obchodzic to swieto, bo wloskim dzieciom 6 stycznia czarownica przynosi wlasnie takie male prezenty i troche juz tego duzo by bylo...
No to faktycznie z jakiegoś święta trzeba zrezygnować, bo za dużo tego a jak synek wychowuje się w tamtej kulturze to wiadomo z czego trzeba zrezygnować żeby nigdy nie czuł się poszkodowany

Cytat:
Napisane przez martuszka0 Pokaż wiadomość

ja właśnie robię zupę pieczarkową na jutro
Zjadłabym

Cytat:
Napisane przez pomarancza24 Pokaż wiadomość
Cały tydzień Jestem sama, dziś przeżyłam, jutro mam spokojniej ale najgorsze dopiero przede mną, 8h intensywnej pracy codziennie do świat. ...:'(
No teraz najgorszy okres dla kosmetyczek, bo wszystkie panie chcą wyglądać pięknie na święta także współczuję Ci szczerze

Ja jeszcze nie czuję ruchów, u mnie za wcześnie, więc się nie wypowiem

Cytat:

Znalazłam te moje body które kupiłam:
http://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/pr.../Body/103927/1
http://www.smyk.com/cool-club-body-z...a-dla-dzieci-p

Wzięłam rozmiar 62 (5-pak) i 68. Jakie to maleńkie!!!!!!!!! Odzwyczaiłam się od takiego malutkiego dziecka

Super

Jeju ja jakoś nie mam weny do kupowania ciuchów dla dzidzi nie wiem z czego to wynika, może z tego, ze całkiem niedawno Hanię jeszcze ubierałam w to i wiem co mam w zapasie dużo bardziej mnie "jarają" zakupy takie meblowe, dodatki do pokoju itp no ale z tym muszę poczekać jeszcze
Stary 2013-12-05, 21:18   #3834
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Donuś Pokaż wiadomość
Witajcie i znowu tyle stron do nadrabiania

Byliśmy wczoraj na usg. Wszystko dobrze dzidzia zdrowa pięknie rośnie. No i prawdopodobnie ( bo jeszcze wcześnie) będzie dziewczynka !!!
Bedę miała dwie księżniczki
super gratuluje

Cytat:
Napisane przez VwVampirka Pokaż wiadomość
POCZUŁAM! POCZUŁAM!

Taki samoistny, niewymacany ruch!

Tak sobie leżałam i czytałam Wizaża, a tu nagle coś jakby się przewróciło w brzuszku... a potem znowu! To już na pewno dzidź! Potem mnie trochę połaskotał i teraz cały czas robi fikołki

I to w końcu jest super uczucie! Nie takie jak wcześniej, długo wymacane i potem się więcej zastanawiałam, czy to na pewno ruch, czy może jelito się skręciło Wcześniej, no było fajne, ale bez rewelacji... I się doczekałam
no widzisz doczekałaś się pożniej ruchy będą jeszcze fajniejsze
Cytat:
Cześć Kochane!
Ja tylko na chwilę. Już wiem co się z Misią działo w sobotę To była jelitówka i sama się z nią od wczoraj męczę. Wczoraj i w nocy wymiotowałam, teraz już nie ale doszła biegunka Misia przyniosła z przedszkola, bo wczoraj mnie pani ostrzegała że kilkoro dzieci choruje.

Trochę się stresuję i zastanawiam czy nie podjechać dzisiaj do gina
ojj współczuję i oby Wam szybko przeszło

poza tym super macie brzuszki, wszystkie śliczne

aa i Lolitka,Mala85 gratuluje synusiów

IGA

Maja

niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-05, 21:19   #3835
JJJustynAAA
Zakorzenienie

Zmykam do łóżka...

Oczywiście jak co wieczór dziękuje za głosy z każdym dniem jest i więcej

Dobranoc.

---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ----------

Cytat:
ale śliczny

niestety nie ma mnie w klubie, to chociaż tą focią się napaczę

też to w pierwszej chwili zauważyłam hehe
ładna gablota, no i meble, jak to by zareagował mój małżonek -
Druga pasja mojego małżonka - antyki. Nigdy nie będę miała zabudowanej szafy... Wszystko z drewna... No i powiem wam że z czasem się przyzwyczaiłam do takie stylu i bardzo go lubie

Mama Franka

Stary 2013-12-05, 21:27   #3836
ilkas
BAN stały

Hm..ciekawe gdzie Nikii
ilkas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-05, 21:27   #3837
kaorlak
Zadomowienie

Cytat:
Cieszę się, ze już Ci lepiej
Tez myślę, że pierwszy dzień najgorszy, a jutro już będzie lepiej, u Misi mówiłaś, że też tak było, że sobota najgorsza, a następnego dnia odespałyście

Imię oczywiście masz wybrane przecudne mi się podoba Michalina również, ale niestety mąż jest przeciwny a szkoda, bo może byśmy miały córki o takich samych imionach
A wiesz, że Misia do dnia narodzin była Hanią. Jak ją zobaczyłam to pasowała mi tylko Michalinka Ale byłoby fajnie jakbyśmy miały córeczki o takich samych imionach
Stary 2013-12-05, 21:34   #3838
kasian86
Zakorzenienie

GG do kasian86

Cytat:
A wiesz, że Misia do dnia narodzin była Hanią. Jak ją zobaczyłam to pasowała mi tylko Michalinka Ale byłoby fajnie jakbyśmy miały córeczki o takich samych imionach
No patrz to jednak tak się zdarza, że cały czas człowiek jest nastawiony na jedno imię a po przyjściu na świat dzidziusia jednak okazuje się, że inne jest lepsze
Niestety u nas Misia nie przejdzie, bo mężowi się nie podoba więc zostaje u nas Tosia no chyba, że jak się urodzi to mnie olśni

Moja siostra urodziła synka, Krzysia, ale jak się urodził i zapytali o imię to ona w takim szoku mówi: Patryk ni stąd ni zowąd, bo nigdy nie brała tego pod uwagę (siostrzeniec mojego męża - Patryk jak się urodził był bardzo siny i moja siostra pamiętała o tym, Krzysiu też był siny i dlatego podobno się mojej siostrze skojarzyło i tak powiedziała ). Dobrze, że położna jej była przytomna i mówi: no jak, przecież miał być Krzysiu

Dziewczyny mąż mi właśnie mówi, że znajomy jego i mojego taty bierze jutro swoje córeczki: 8 i 3 lata i lecą na jeden dzień do św. Mikołaja do Laponii wylatuję o 5 rano, wracają o 21 normalnie zazdroszczę, mam nadzieję, ze też kiedyś będzie nas stać na to żeby dzieciakom takie za☠☠☠iste rozrywki zapewniać

No na Nikii już pora teraz zdecydowanie
Stary 2013-12-05, 21:35   #3839
kaorlak
Zadomowienie

Uciekam już do łóżka. Muszę odespać ostatnią noc. Dobranoc
Stary 2013-12-05, 21:47   #3840
kasian86
Zakorzenienie

GG do kasian86

Ja też idę do łóżka, jeszcze później sprawdzę czy Nikii się odezwała, bo już mnie martwi to milczenie, ale widzę, że jest na wątku, więc jeszcze poczekam
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości