![]() |
#61 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Razem schudniemy 20kg! - część VII
Arsenal: tak sobie patrzę na Twój podpis i rozkminiam. Może wyznacz sobie niższy ten cel póki co? takie powiedzmy 79 najpierw i jak osiągniesz i utrzymasz, to wtedy zaczniesz 2 etap? bo tak szczerze mówiąc to przez tyle lat, co już tu razem jesteśmy obie wpadałyśmy w jojo i tak po prostu dla wyznaczenia racjonalnego punktu zaczepienia pomyślałam, że gdy to osiągniesz to będziesz mieć poczucie większej satysfakcji niż podejście, że "matko, jeszcze tyle do celu"
![]() e tam hejty, ping-pong ![]()
![]() |
#62 |
Rozeznanie
|
Szczurku-"przez tyle lat, co już tu razem jesteśmy" jezu, to strasznie przerażająco brzmi. ale jesteśmy słabe.
![]() ![]() ![]() ping pong hahahahah ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#63 |
Wtajemniczenie
|
Arsenalka: no bo taka prawda, pierwsza część wątku jest z sierpnia 2011 i obie wtedy zaczęłyśmy się tam udzielać!
![]()
![]() |
#64 |
Zadomowienie
|
arsenal_ gdzie Ty tu hejty wyczaiłaś? Ja tu widzę kulturalną wymianę poglądów żywieniowych z lekką dawką prześmiewczości.
wzrost: 168 cm pierwszy start: wrzesień 2011 ------> około 75 kg drugi start: 30.09.12 ------> 65,7 kg cel ostateczny: 58 kg osiągnięty! (17.12.12) kontrola wagi: 21.03.15 -> 56,3kg "Luck my ass! Luck is just another word for hard work and open mind!" |
![]() ![]() |
![]() |
#65 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Szczurku, Arsenalka bądź co bądź 3 lata pracy poszło się... Także do pracy miłe panie, bo sadełko samo nie zniknie ![]()
Edytowane przez atram00100 Czas edycji: 2013-12-05 o 18:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#66 |
Zadomowienie
|
Z mojej strony oczywiście również spora doza zrozumienia dla ludzkich problemów, rzeczy nieuniknionych i ostatecznych a przede wszystkim : NIEWYKONALNYCH.
wzrost: 168 cm pierwszy start: wrzesień 2011 ------> około 75 kg drugi start: 30.09.12 ------> 65,7 kg cel ostateczny: 58 kg osiągnięty! (17.12.12) kontrola wagi: 21.03.15 -> 56,3kg "Luck my ass! Luck is just another word for hard work and open mind!" |
![]() ![]() |
![]() |
#67 |
Rozeznanie
|
miss-no wiesz o co mi chodziło
![]() atramo i szczurek-nawet mi nie przypominajcie tych lat. jak sobie pomyślę, jak bym wyglądała, jak bym dalej ciągnęła dietę sprzed matury, wtedy tak mi dobrze szło. teraz było by super. a tu lipa. czytam postyz pierwszej części i bottegowe 900kcal... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#68 |
Zakorzenienie
|
Judicious: nie obraź się, ale po co tu przyszłaś skoro odmawiasz jakichkolwiek sugestii ze strony dziewczyn? Tego nie, tamtego nie, tego nie będziesz bo późno wstajesz, tamtego tez nie będziesz, bo zajmuje czas, tego nie lubisz, tamto coś tam
![]() Mówisz, że płatki kukurydziane są mniej kaloryczne niż musli czy inne. Mylisz się. Wszystko kwestią CHĘCI poszukania odpowiednich płatków. Na rynku dostępne są płatki pełnoziarniste, a jednocześnie podobnie (a nawet nieco mniej) kaloryczne niż zwykłe kukurydziane, mowa tu o płatkach Sportina Active firmy Obst (dostępne m.in. w Carrefour, Auchan i niektórych mniejszych sklepach): http://www.obst.pl/uploads/images/of...CTIVE_2_3D.jpg, mamy także Zdrowy Błonnik, czyli też coś w formie płatków, dodatkowo nawet zwykłe płatki Fitness firmy Nestle są nieco mniej kaloryczne (a za to bardziej zdrowe) niż zwykłe kukurydziane, jeszcze mniej kaloryczne są Bran Flakes z Sante (http://ph1.bangla.com.pl/0006/d/075_01_9648.jpg). . Nie chce ci sie robić owsianki? Ok, na całe szczęście w dzisiejszych czasach mamy takie coś jak płatki owsiane BŁYSKAWICZNE, mamy tez bardzo zdrowe i wspomagające przemianę materii (dużo błonnika) przeróżne otręby i zarodki,Jak widać jest tego pełno ![]() Jeśli chcesz z nami zostać, to w pewnych kwestiach musisz miec bardziej otwarte podejście. Mamy swój regulamin, jak czytałaś kwestia warzyw jest jasna: kilka liści sałaty czy plastrów ogórka to nic. Rozumiem, że pomidorów nie lubisz, ale jest caaaała gama warzyw, które warto polubić. ![]() Analizując Twój jadłospis: widzę kotlet - jest panierka? Jak tak, raczej z niej rezygnujemy. Surówka jaka? Czy ma jakiś majonez albo coś takiego? Jak tak - odstawiamy. Postaraj się by zmieścić tu jak najwięcej warzyw, a nie np. tylko 2 czy 3 łyżki surówki. Warzywa generalnie powinny zajmować jakieś 3/4 talerza. II śn: więcej warzyw, dodaj do tego np. sałatę albo paprykę czy tez pomidora, do tego nie 1/2 jajka tylko całe jajko. Ten jogurt to ile ma % tłuszczu? Postaraj się wybierać te do 2%. Jeśli jesz na obiad omlet, to zrezygnuj z jaj podczas innych posiłków. Ketchup od czasu do czasu ok, ale generalnie jest niezdrowy i ma sporo cukru. Warto przygotowac domową wersję. Ładnie, że jesz 2 owoce dziennie ![]() Taka uwaga - według rozpiski śpisz 10h/dobę. W pewnym wieku to już jest po prostu za dużo. W tym czasie mogłabyś spokojnie przygotować sobie wieczorem tzw. owsiankę w słoiku i miałabyś śniadanie na dzień nastepny. Twoje przygody z dzieciństwa nie są niczym szczególnym, większość dzieciaków tak robi niestety. Rodzicie nie mają zielonego pojęcia jak zdrowo zmniejszyć nadwagę swoich dzieci, więc dzieciaki same się tym zajmują. W takim wieku polecane jest po prostu wprowadzenie regularnych pór posiłków, zamiana produktów zwykłych na pełnoziarniste, więcej ruchu i więcej warzyw. To pomaga. Dzieciaki zazwyczaj tyją dlatego, że żrą słodycze, więc najlepiej jest wtedy stosować ich zamienniki, tj. choćby słodkie desery domowe, więcej sałatek owocowych itd. Pendulka: daj mi 5 min ![]() ![]() gratuluję pięknych -10kg! ![]() Arsenal: to sie nie waż i tyle. Postaw sobie cel: rozmiar mniej do jakiejś daty. I tyle. wow, 20 seriali.... nie dziwne, że nie ćwiczysz, tylko seriale oglądasz ![]() Ja mam czas na zaledwie 2! taaak pamiętam te 900kcal... najgorsze jest to, że ja wtedy byłam pod kontrolą bardzo "mądrego" dietetyka, który to właśnie tyle mi wyznaczył... atramku: no czytasz, czytasz ![]() miss: daj mi chwilę, pozmywam gary i jeszcze Ci odp. ![]()
Keep calm and stay legendary Edytowane przez Bottega Czas edycji: 2013-12-05 o 19:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#69 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() generalnie sama się nakręcam. Dzisiaj to wpadłam w taki marazm, że gdyby nie poczucie obowiązku, to bym w ogóle nie wstała...ale w miarę upływu dnia, uspokoiłam się, jakoś poszło. Oczywiście chodzi o pracę, miotam się tam i we wte. Niskie poczucie wartości też nie pomaga ![]() Powiem szczerze, że od dwóch dni tak porządnie ciężko mi ogarnąć dietę, tj. żeby wszystko było tak jak w jadłospisie. Bo jak nie mam humoru, to nawet nie potrafię się przemóc do niektórych rzeczy, które wiem, że średnio będą mi smakowały. Także nie czuję się z tym do końca dobrze. ![]() Cytat:
Zawsze słyszałam, że jak nie mam czasu, to powinnam sobie znaleźć nowe zajęcie ![]() Rozumiem, że jesteś zalatana, ale nie myśl sobie, że my tylko siedzimy w domu i obmyślamy, co by tu zjeść. Poszukaj nowych rozwiązań, warto. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ehh...ćwiczyć mi się nawet nie chce. Kopa poproszę. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#70 |
TuR. Towarzyska und Roztropna.
|
Miałam iść na siłkę, ale boję się, że mnie Orkan zdmuchnie
![]() ![]()
#71 |
Rozeznanie
|
buahahahahaha. każda wymówka jest dobra.
![]() ja się czaję na shreda. na razie go oglądam na yt ![]() bottega-no jakoś tak 20, ale część jest tylko przez pół sezonu, część latem. więc tak się rozkłada. najgorsze sa czwartki, bo 3 premiery ![]() ![]() Edytowane przez arsenalfan26014 Czas edycji: 2013-12-05 o 19:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#72 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() też czaję się na rowerek ![]() TuR tyłek w troki, jak będziesz miała iść pod wiatr to więcej kcal spalisz ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#73 |
Wtajemniczenie
|
Arsenal: a stronkę do ogarniania seriali zna? www.episodecalendar.com
Tur: to włącz sobie w domu zestaw jakiś, bo cię zdmuchnie ale z wagi jak ci zaczną cyferki w górę lecieć ![]()
![]() |
#74 |
Zakorzenienie
|
miss: Ok, to odpisuję!
Czas przyjmowania tabl.: powinnaś wyznaczyć sobie jedną, najlepiej wieczorną godzinę, nastawić przypominacz w tel., tabletki trzymać w np. portfelu (dzięki temu nie zapomnisz o nich wychodzą np. do przyjaciółki/faceta/gdziekolwiek wieczorem). Mini pigułka, to inaczej taka lżejsza pigułka, czyli tabletka hormonalna jednoskładnikowa. Normane anty. zawierają 2 hormony, ta ma tylko 1. Polecana jest kobietom po 35 r.ż., palaczkom, kobieta karmiącym, tym, które nie mogą przyjmować estrogenu (czyli np. jeśli po 2 skł. wystąpiły skutki uboczne) lub boją się i chcą maksymalnie zminimalizować ryzyko występowania takich skutków. Te tabl. przyjmuje się przez cały cykl, tj. 28 dni, zwykłe masz na 21 dni i później 7 dni przerwy. Dzięki temu, że te są cały czas tez osoby wrażliwsze są hmm mniej narażone na występowanie efektów ubocznych, ponieważ nie ma takich skoków hormonalnych. Minus tych tabletek jest taki, że są one słabsze w działaniu i jak kobieta ma silne owulacje to może byc problem... tj. one najsilniej chronią cię przez 4h po ich wzięciu. Dlatego nie polecam, nie odradzam, tylko odsyłam do ginka na analizę Twojej osoby i dopasowanie odpowiedniego środka, bo ciężko mi coś więcej powiedzieć, gdyż każda z nas jest inna... Ps. Są też zastrzyki ![]() anafora: witaj ponownie ![]() Pendulka: jeszcze sekundka ![]()
Keep calm and stay legendary Edytowane przez Bottega Czas edycji: 2013-12-05 o 19:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#75 |
Wtajemniczenie
|
moja lista seriali opiewa na 16 tytułów trwających + 12 już zakończonych
![]()
![]() |
#76 |
Zakorzenienie
|
Przez ten orkan to siedzę teraz w domu bez telewizora laptopa bo jednej fazy nie ma i to tej w gniazdkach :@ a światło mam Dobrze że telefon mam
![]()
#77 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() to chwal się, co oglądasz ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#78 |
Wtajemniczenie
|
Arsenalka: http://i.imgur.com/LEEymd8.png
ide popracować, mam referat do ogarnięcia z genetyki i muszę ogarnąć notsy na 3 kolokwia ![]()
![]() |
#79 |
Zakorzenienie
|
Witjacie
![]() ciekawe tutaj 'dyskusje' :"D ja dzisiaj jadlam ladnie! sniadanie- 4 cieniutkie krompki razowca, na 2 paszet dobry jakosciowo, 2 losos, pol papryki, ogorek 2 sniadanie;kawa ![]() obiad- 2 ziemniaki, jajko smazone, mizeria kolacje- serek bieluch + lyzeczka dzemu domowego |
![]() ![]() |
![]() |
#80 |
Zakorzenienie
|
Szczurku: jesteście straszne
![]() Nie mam siły. Oczy mi sie kleją, a powinnam jeszcze powystawiac na sprzedaż kolejną część mojego sprzętu jeździeckiego. ajjjjjjjjjjjjj i zamówić prezent dla TŻta ![]() co myślicie nt. puzzli 3000 elementów (chciałam Hiszpanię, bo mieliśmy tam pojechac i nie wyszło, ale nie ma żadnych ładnych z tym krajem ![]() w ogóle to ostatnio taaak mnie wysypuje na twarzy, że ![]() edit: hahahahahahaha miałam jeszcze pierniczki dzis piec! Ku*wa
#81 |
Raczkowanie
|
Właśnie wróciłam z zajęć i po przeczytaniu tych wszystkich rad (a tak właściwie hejtów, ironii i kpin kierowanych pod moim adresem) muszę z przykrością stwierdzić, że odechciało mi się udzielać na tym wątku (pewnie ku Waszej uciesze).
Bardzo bym chciała zobaczyć Wasze menu, jeśli tak bardzo krytykujecie moje. Wiecie, zarejestrowałam się na tej stronie z czystej ciekawości, bo od wielu lat udzielam się na Vitalii i muszę stwierdzić, że tamte dziewczyny są bardziej wyrozumiałe, choć posiadają ogromną wiedzę na temat zdrowego żywienia. Cóż, nie mam zamiaru kłócić się z Wami i spierać. Nigdzie tutaj nie twierdziłam, że nie macie racji co do tych rad, ale ja też nie zmienię całego swojego menu tylko po to by Wam dogodzić. Ja jedząc tak czuję się dobrze, nie głoduje, a co najważniejsze chudnę. Doskonale też zdaję sobie sprawę, że w mojej diecie brakuje warzyw i to zdecydowanie chce zmienić, więc mogłybyście aż tak się nie bulwersować. Po części może niechęć do przygotowywania sałatek czy innych rzeczy wynika z mojego lenistwa, nigdzie nie twierdziłam, że tak nie jest. Zdaję sobie sprawę z moich osobistych wad i z wad w mojej diecie, więc nie musicie brać sobie za punkt honoru, by mnie jeszcze bardziej w tym utwierdzać. Lubicie wytykać innym błędy, co? __________________ Aha, i zmieniłam zdanie. Zostaję z Wami, między innymi po to by pokazać Wam jak fantastycznie chudnę na mojej jakże kiepskiej diecie... ![]()
![]() |
#82 |
Wtajemniczenie
|
Bottega: jak się nie umie wybrać dobrych tanich, to się potem narzeka
![]() ![]() Judi: fantastycznie też się chudnie jak się ma tasiemca, kilogramy lecą jak opętane i nawet jojo nie ma ![]() ^ TO jest ironia, a nie to, co do tej pory czytałaś. nikt ci na złość nie chciał robić, to nie była bezpodstawna krytyka, a teraz nas zaczynasz atakować.. ciekawe co będzie dalej
![]() |
#83 |
Zadomowienie
|
Judi, nie musisz nam dogadzać, ale skoro chcesz przyłączyć się do nas to musisz zaakceptować regulamin i się do niego stosować, a przynajmniej w teorii się z nim zgadzać
![]() Atram, wysmaruj ten Cepan, nie zaszkodzi, a może akurat na Ciebie zadziała ![]() Bottedzia, ![]() chyba nie dam rady nadrobić całego wątku, zawsze na początku nowej części jest takie zamieszanie, że mnie to przerasta ![]()
#84 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#85 |
Rozeznanie
|
Judi Tak z ciekawości, to ile Ty masz lat?
![]() generalnie myślę, że większość z nas odniosła wrażenie, że Ty jednak nie chcesz nic zmienić. Każda z nas ma wpadki żywieniowe, a to,że powiedziałyśmy Ci jak powinnaś się odżywiać, nie powinnaś traktować jako ataku. No wybacz, ale klepanie po plecach w tym wypadku nie jest na miejscu. Twój jadłospis nie jest tragiczny, dałyśmy Ci wskazówki co mogłabyś zmienić. To nie jest wytykanie błędów, żeby z kogoś poszydzić i poczuć się lepszym. To jest dawanie rad. Nie zabijaj posłańca, bo niczego się nowego nie dowiesz. ---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ---------- Ten post mnie zirytował. Zasady każda zna, ale praktyka jest trudniejsza. Skoro wklejasz menu, tzn. że chcesz znać opinie na jego temat. Żadna z nas nie jest dietetyczką, korzystamy ze swojej wiedzy wzajemnie. Mamy swoje potknięcia, problemy i choroby. Jednak od tego jesteśmy, żeby siebie korygować i przypominać o zasadach. Przyjmujemy to z pokorą, bo idealnie to jest tylko w bajkach.
![]() |
#86 |
Zakorzenienie
|
zjadłam 4 ciastka w tym 2 w czekoladzie ,a 2 jakieś przekładane
![]() jak mi słodko blech ![]()
#87 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#88 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#89 |
Zakorzenienie
|
wczoraj miałam a następna za tydzień.
Nie wiem co mnie wzięło.Już są zabrane z moich oczu.
#90 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ---------- Cytat:
![]() Jak nie musiałaś, to trzeba było nie jeść. To jest OSTATECZNOŚĆ. Dopiero jak Cię skręca to zjedz ciastko ![]() noo..ale ja wierzę, że właśnie się ogarnęłaś ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:51.