Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy, cz. II - Strona 93 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: tytuł III części
Mleko już mi nie smakuje, teraz sobie kartofla spróbuje! 1 2,70%
Mm, kp? To była rozgrzewka, teraz już będzie tylko marchewka! 0 0%
Mamo, tato, robotę dla was mam, pampers przecież nie przewinie się sam! 3 8,11%
Już przed nami wielkie szczęście, pierwsze święta razem wreszcie! 6 16,22%
Tu uśmieszek, tam koleczka, podejdź mamo do łóżeczka. 2 5,41%
Główkę ładnie podnosimy, do mamusi się tulimy. 7 18,92%
Czy to KaPe, czy eMeM, będę duży, ja to wiem! 1 2,70%
Kochamy nasze pociechy, bezcenne są ich uśmiechy. 3 8,11%
Chociaż nocki nieprzespane- nasze dzieci przekochane. 0 0%
Mleczko piję, szybko rosnę, wnet i tatę ja przerosnę. 3 8,11%
Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek. 11 29,73%
Głosujący: 37. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-05, 22:20   #2761
misia332
Zakorzenienie

Dot.: Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy, cz.

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
chociaż korzystaj i poprzytulajcie się

WIesz, z Tusią do tej pory też nie było problemów i piła i z butli, i z piersi.Ale dzisiaj odnoszę wrażenie,że jednak się to zmieniło. U Tassi też dopiero po jakimś czasie był problem:/

Ja też mam dla wszystkich oprócz Babci Nie wiem co jej kupić, w zeszłym roku kupiłam super zestaw ręczników to chciała mi oddać...ogólnie ciężko ją zadowolić...
No mój najmłodszy na forum, ale przy piersi też mieliśmy kryzys. Rzucanie sie, płacz w trakcie itp. Teraz karmię go tylko w naszej sypialni, przy lekko zasłoniętej żaluzji, nic go nie rozprasza i ładnie je.

Może dla Babci, jakieś parę zdjęć Tusi w ramce ??

ja to właśnie daję dziadkom, bo oni nic nie potrzebują...
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-05, 22:21   #2762
logoasia
Zakorzenienie

Dot.: Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy, cz.

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
śmiac mi się cce jak to wszystko czytam ja tu jestem od pierwszego watku i to na pierwsza strone sie załapałam i dzisiaj prosiłam o kciuki i bylo może ze 4 odzewy ale były a powinnam teraz nafrzekać że miało być conajmniej 50 kciuków no ale ostatnio mało się udzielam a jedynie czytam i tez nie raz moje posty były olane ale co tam i tak was
btw pamietam jak sie za olewanie postów brydzia obraziła i miała zamiar uciec z forum ale wróciła ...forum działa jak sprite
hahaha to prawda, w takim razie dla spragnionych zdjęcia w K.
logoasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-05, 22:21   #2763
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
śmiac mi się cce jak to wszystko czytam ja tu jestem od pierwszego watku i to na pierwsza strone sie załapałam i dzisiaj prosiłam o kciuki i bylo może ze 4 odzewy ale były a powinnam teraz nafrzekać że miało być conajmniej 50 kciuków no ale ostatnio mało się udzielam a jedynie czytam i tez nie raz moje posty były olane ale co tam i tak was
btw pamietam jak sie za olewanie postów brydzia obraziła i miała zamiar uciec z forum ale wróciła ...forum działa jak sprite

Albo Pringlesy, raz wieczko pop i nie chcesz stop

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-05, 22:22   #2764
inezka92
Raczkowanie

Cytat:
chociaż korzystaj i poprzytulajcie się

WIesz, z Tusią do tej pory też nie było problemów i piła i z butli, i z piersi.Ale dzisiaj odnoszę wrażenie,że jednak się to zmieniło. U Tassi też dopiero po jakimś czasie był problem:/

Ja też mam dla wszystkich oprócz Babci Nie wiem co jej kupić, w zeszłym roku kupiłam super zestaw ręczników to chciała mi oddać...ogólnie ciężko ją zadowolić...

---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ----------

Mylisz się, to jest wątek o codziennych sprawach, kolegujemy się tutaj to i gadamy o wszystkim i o niczym.
Równie dobrze z konkretnym pytaniem można iść na konkretny wątek, bo takie też są na odchowalni. Ten tutaj to bardziej wątek plotkowy, z jakiejś przyczyny na poczekalni miałyśmy te dwadzieścia-kilka wątków.
tylko szkoda, ze tak sie kolegujecie, ze nowych przyjac nie chcecie
inezka92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-05, 22:23   #2765
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez inezka92 Pokaż wiadomość

Nie jest to prawdą. Np. MsLullaby też jest od niedawna i co?Zaaklimatyzowała się.Może dobrze czasem popisać z nami o głupotach?

Stary 2013-12-05, 22:26   #2766
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Kobieto, ja Ci odpisałam. Ty nie zwróciłaś nawet uwagi.

A nadal sie czepiasz !!
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-05, 22:27   #2767
passion80
Zakorzenienie

Karolson, moja koleżanka odzwyczajała dziecko od nocnego jedzenia po ok 3,5 mies. Dodawała stopniowo coraz mniej mleka, wody cały czas tyle samo, niby, że nei opłaca się dziecku później wstawać na samą wodę, u Niej się to sprawdziło

Natala, byliśmy w poradni patologii noworodka, babka powiedziałą, że z Mają ok, ale że warto wybrać się do rehabilitanta, żeby pokazał jakieś ćwiczenia, że warto by było Maję postymulować?
Stary 2013-12-05, 22:30   #2768
ewacia85
Wtajemniczenie

Cytat:
ehhh, ale ja nie mowie o tym, ze ma byc milion kciukow, tylko o tym, ze jestescie ze soba tak zrzyte, ze nowych dziewczyn nie zauwazacie
daj sobie i nam czas jesli uważasz ze jestes niezauważana wiadomoże jak jesteśmy ze soba 9 miesiecy a pojawia sie ktoś nowy to cieżko sie wbic ale nie raz mimo ze jest sie od poczatku to i tak ciezko sie wbić w temat a to ze tematyka nie dotyczy wyłącznie dzieci to juz inna sprawa ale nasze watki zawsze troice zryte były takie przynajmniej wrażenie odnosilam czasami i kończyły się tematami miłości ...delikatnmie mówiac....udziel aj się i juz
Cytat:
Nie jest to prawdą. Np. MsLullaby też jest od niedawna i co?Zaaklimatyzowała się.Może dobrze czasem popisać z nami o głupotach?
ot co
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-05, 22:33   #2769
inezka92
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość

A nadal sie czepiasz !!
juz przestaje sie czepiac, chcialam tylko wyjasnic do konca o co mi chodzi...

zauwazylam, ze odpisalas i dziekuje

motyl : no moze i tak
Stary 2013-12-05, 22:35   #2770
nephelim89
Rozeznanie

Cytat:
ehhh, ale ja nie mowie o tym, ze ma byc milion kciukow, tylko o tym, ze jestescie ze soba tak zrzyte, ze nowych dziewczyn nie zauwazacie
Tak jak dziewczyny piszą: nie ma co się obrażać bo każda z nas była czasem nie zauważona ja też się nie odzywam jak nie mam o czymś pojęcia bo i po co siać zamęt
Cytat:
daj sobie i nam czas jesli uważasz ze jestes niezauważana wiadomoże jak jesteśmy ze soba 9 miesiecy a pojawia sie ktoś nowy to cieżko sie wbic ale nie raz mimo ze jest sie od poczatku to i tak ciezko sie wbić w temat a to ze tematyka nie dotyczy wyłącznie dzieci to juz inna sprawa ale nasze watki zawsze troice zryte były takie przynajmniej wrażenie odnosilam czasami i kończyły się tematami miłości ...delikatnmie mówiac....udziel aj się i juz

ot co
Podpisuje się obiema łapkami :P ja jestem niemal od początku ale czasem nie nadążam ten wątek żyje własnym życiem i czasem nie łapie jego toku myślenia
nephelim89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-05, 22:36   #2771
papalinka83
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny. Nadrobiłam część, ale więcej nie dam rady, wróciłam ze szpitala, wykąpałam Olę i uśpiłam, a teraz padam i idę spać
Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
U mnie sie nie da na spiocha

---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ----------

Ale z kim zostawisz mala wtedy?Bo zlobka chyba w takich godz nie znajdziesz...

---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ----------

Do tych co biora/braly piguly.
Zdarzylo wam sie nie miec krwawienia z odstawienia. Bo ja przestalam brac 6 dni temu i zadnego krwawienia niet.Albo mam rozwalony uklad hormonalny jeszcze albo nie wiem co.
Maharet, ja brałam tabsy chyba z 9 lat i zawsze miałam krwawienie z odstawienia
Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
a jak trzeba ćwiczyć bioderka? Mi ortopeda nic nie mówił [COLOR="Silver"]

---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ----------
.
Nam ortopeda kazał ćwiczyć tak: nogi wysoko do brzuszka, rozłożyć na boki i robić kółeczka zgiętą nogą na żabę trzymając za kolano i jak najmocniej odginając nogę na bok - raz jedną potem drugą i na koniec obiema - serie po 15 przy każej zmianie pieluszki. Po 5 tygodniach ćwiczeń bioderka idealne
Cytat:
Łeee nie czaję

Tusia od kilku godzin niespokojna, pcha te łapy tak,że czasem ją naciąga. I jak daję jej pierś to krzyczy i nie chce złapać. A tak to raz się do mnie śmieje, a chwilę później nagle rozdzierający krzyk i podkurczanie nóżek no i pchanie łapek do buzi. A jak jej daję smoka to jest spokój
Ząbki?

Aaa i ma 37,2 stopnia
Jak podkurcza nóżki do brzucha to chyba brzuszek a nie zęby

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-05, 22:39   #2772
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
No mój najmłodszy na forum, ale przy piersi też mieliśmy kryzys. Rzucanie sie, płacz w trakcie itp. Teraz karmię go tylko w naszej sypialni, przy lekko zasłoniętej żaluzji, nic go nie rozprasza i ładnie je.

Może dla Babci, jakieś parę zdjęć Tusi w ramce ??

ja to właśnie daję dziadkom, bo oni nic nie potrzebują...
hmm moja Tusia od kilku dni podczas dziennego karmienia macha rączkami, tak jakby zgarniała coś. Może też jest niespokojna?Muszę to zbadać

Jest to jakiś pomysł,chociaż boję się,że brat będzie miał mi za złe,że wszystkim zdjęcia rozdaję. Chociaż w sumie sam też mógł pomyśleć,żeby dawać zdjęcia jego syna...
Dwa lata temu wywołałam zdjęcia ze ślubu, kupiłam albumy i sama powklejałam do nich fotki i dałam albumy rodzicom i babciom

Cytat:

ot co
Bzyku bzyku unga bunga?

---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ----------

Cytat:
Napisane przez nephelim89 Pokaż wiadomość
Tak jak dziewczyny piszą: nie ma co się obrażać bo każda z nas była czasem nie zauważona ja też się nie odzywam jak nie mam o czymś pojęcia bo i po co siać zamęt

Podpisuje się obiema łapkami :P ja jestem niemal od początku ale czasem nie nadążam ten wątek żyje własnym życiem i czasem nie łapie jego toku myślenia

Eeee no nie przesadzajcie, czytałam tez majowo-czerwcowe i lipcowo-sierpiowe i tam też jest dużo innych tematów poruszanych...

Stary 2013-12-05, 22:40   #2773
ja-ika
Zakorzenienie

Kaśka już się dowiedziałam od dziewczyn, że to o kasę chodziło no i oczywiście zostałam wyśmiana że jestem taka ciemna
Ale u nas wieje

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-12-05, 22:40   #2774
passion80
Zakorzenienie

Cytat:
A ostatnio sie nie udzielam, bo mój świat się zawala....

Cytat:
wpadam spytac o rade, a musze przebic sie przez 10 stron ktora ile wazy ,jak stosujecie diety, cwiczenia to na watek o tym bo to jest odchowalnia jak ktoras juz napisala wyzej. jak chcecie mowic ile wazycie spoko, ale co mnie diety obchodza jak sa na to osobne watki a to watek o dzieciach?
teraz to poszalałaś
odchowalnia, ale ciężko gadać tylko o dzieciach, tym bardziej, że już trochę czasu się znamy
ja jestem prawie od początku i najczęściej gadam z Kaśką
Stary 2013-12-05, 22:40   #2775
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny. Nadrobiłam część, ale więcej nie dam rady, wróciłam ze szpitala, wykąpałam Olę i uśpiłam, a teraz padam i idę spać

Nam ortopeda kazał ćwiczyć tak: nogi wysoko do brzuszka, rozłożyć na boki i robić kółeczka zgiętą nogą na żabę trzymając za kolano i jak najmocniej odginając nogę na bok - raz jedną potem drugą i na koniec obiema - serie po 15 przy każej zmianie pieluszki. Po 5 tygodniach ćwiczeń bioderka idealne

Chyba nie, bo miała piękny, mięciutki brzuszek.

Kurczaki, to trochę czasu trzeba poświęcić na takie ćwiczenia...

Stary 2013-12-05, 22:41   #2776
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Już ma zapadniete od wczoraj i oczy spuchnięte.. jutro rano mamy wizytę u lekarza znowu.. boję się że to się skończy szpitalem. Jeszcze zrobił zielona kupę o konsystencji jak kisiel.. później zjadł 60ml i znów go przeczyściło. I jak on ma mi wyzdrowieć

Wysłane z mojego GT-S6810P przy użyciu Tapatalka

Zobaczysz co jutro lekarz powie

Cytat:
nooo pomysłowa
Żadna laktacyjna nie umiała jej pomóc, a mały nie chciał/nie umiał złapać sutka (miała super wyciągnięty). W akcie desperacji sięgnęły z położną po ten smoczek i się udało, mały jakoś ssał.

Cytat:
?

Cytat:
O!
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-05, 22:41   #2777
passion80
Zakorzenienie

Ladan, musisz o siebie dbać musisz mieć siły i zdrowie do dziecka i pracy, serio, pobycz się, kuruj, nie zbawią Cię te kilka dni a zabierzesz się do ćwiczeń i diety z mnóstwem energii
Stary 2013-12-05, 22:42   #2778
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
Kaśka już się dowiedziałam od dziewczyn, że to o kasę chodziło no i oczywiście zostałam wyśmiana że jestem taka ciemna
Ale u nas wieje

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

U nas też...ja mieszkam w połowie górki i jest kiepsko, a co dopiero na szczycie górki u moich rodziców...oni w ogóle nie mają domu niczym osłoniętego...

Cytat:
Napisane przez passion80 Pokaż wiadomość

teraz to poszalałaś
odchowalnia, ale ciężko gadać tylko o dzieciach, tym bardziej, że już trochę czasu się znamy

OMG ja to nie wiem z kim najwięcej gadam

Stary 2013-12-05, 22:46   #2779
passion80
Zakorzenienie

Motyl, ze sobą?
swoją drogą, nie napisałąm Ci wczoraj, kochanego masz męża takich lubię, mój też taki jest
Stary 2013-12-05, 22:46   #2780
Larysa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Spoko, jade jutro, jak chlopakow wyprawie do Rze czyli kolo 13
jeszcze jest nadzieja aby była bo jak nie to

Cytat:
Napiszę Wam tyle.

Moje dziecko ma 4 rodzaje butelek TT, medela, chicco i nuka. Z każdej piję i z kp tez nie ma problemu. Dla niego byle żarełko było.
Raz dziennie musze podać mu mm i wieczorem herbatkę koperkową.

Zamówiła już prezenty dla wszystkich, jeszcze dziadkowie. Za 12 dni jedziemy do PL, chrzciny i świeta.

ciśnieniomierz też?
ehhh przytulam mocno ! mam nadzieję że zdrówko ok?!

Cytat:
Już ma zapadniete od wczoraj i oczy spuchnięte.. jutro rano mamy wizytę u lekarza znowu.. boję się że to się skończy szpitalem. Jeszcze zrobił zielona kupę o konsystencji jak kisiel.. później zjadł 60ml i znów go przeczyściło. I jak on ma mi wyzdrowieć

o kurcze niedobrze, może zmieni jutro leki i te nowe szybciej podziałają

Cytat:

mam nadzieję że z mężem lepiej, nie czytałam jeszcze klubu czy coś pisałaś
Stary 2013-12-05, 22:46   #2781
ewacia85
Wtajemniczenie

no dobra ktoś ma jeszcze coś do dodania w temacie obrazania sie i tematów bez sensu na forum bo zacznam odczuwać z esiadłyśmy na inezke tak jak kiedyś na brydzie czy inwersje....a macie za to
no to proszę się produkowac w innyc sprawac to sobie poczytam rano do kawki branoc wszystkim i oby mikołaj looknął do waszyc skarpetekw nocy

Edytowane przez ewacia85
Czas edycji: 2013-12-05 o 22:49
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-05, 22:47   #2782
gorgulek
Zakorzenienie

Spokojnej nocy
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-05, 22:49   #2783
inezka92
Raczkowanie

Cytat:

teraz to poszalałaś
no faktycznie z tym przesadzilam mozna rozmawiac tez o czyms innym, a nie tylko o dzieciach, ale nie chyba caly czas te diety i cwiczenia... bo ostatnio tak jest...

jesli kogos urazilam to przepraszam chcialam wyrazic tylko swoje zdanie

Edytowane przez inezka92
Czas edycji: 2013-12-05 o 22:51
Stary 2013-12-05, 22:53   #2784
papalinka83
Zakorzenienie

Cytat:
nie. wpadam tu co jakis czas, a sa dziewczyny, ktore siedza i udzielaja sie ciagle i ciagle pytaja o to samo lub ciagle ten sam temat maja diety, cwiczenia, kp.

wpadam spytac o rade, a musze przebic sie przez 10 stron ktora ile wazy ,jak stosujecie diety, cwiczenia to na watek o tym bo to jest odchowalnia jak ktoras juz napisala wyzej. jak chcecie mowic ile wazycie spoko, ale co mnie diety obchodza jak sa na to osobne watki a to watek o dzieciach?
Inezka, to albo chcesz być zżyta i rozmawiać o wszystkim i wtedy z czasem wszystkich poznasz, albo chcesz wpasć raz na jakiś czas z jakimś pytaniem ,ale wtedy to chyab złe miejsce i niezbyt miło z Twojej strony, że piszesz "co mnie diety obchodzą". Rozmawiamy sobie tutaj o codziennych sprawach i każdy może napisać o tym, co dla kogo akurat ważne. Więc nie podchodź do tego tak poważnie, tylko popisz trochę, to się wciągniesz
Cytat:
Chyba nie, bo miała piękny, mięciutki brzuszek.

Kurczaki, to trochę czasu trzeba poświęcić na takie ćwiczenia...
No trzeba, ale Oli się podobało, a poza tym super efekty były bardzo szybko, aż się lekarz zdziwił
Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość
jeszcze jest nadzieja aby była bo jak nie to

ciśnieniomierz też?
ehhh przytulam mocno ! mam nadzieję że zdrówko ok?!

o kurcze niedobrze, może zmieni jutro leki i te nowe szybciej podziałają

mam nadzieję że z mężem lepiej, nie czytałam jeszcze klubu czy coś pisałaś
Nie pisałam nic, jakoś nie mam weny. Nie jest ani lepiej ani gorzej. Stan stabilny, na razie musi leżeć i się nie ruszać, a płuca ciągle obserwują. Ale ogólnie raczej pozytywnie, tylko on by już chciał ze szpitala wychodzić i trochę zdołowany jest

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-05, 22:58   #2785
nena_milka
Wtajemniczenie

Cytat:
nie. wpadam tu co jakis czas, a sa dziewczyny, ktore siedza i udzielaja sie ciagle i ciagle pytaja o to samo lub ciagle ten sam temat maja diety, cwiczenia, kp.
Diety, ćwiczenia i kp cie nie interesuje bo pewnie nie masz z tym aktualnie problemu. .. tak samo jak mnie nie powinno interesować twoj problem bo ja nie mam takiego samego

A co do tego co pisałaś to u mnie podobnie jak u MISI, sypialnia, poducha, zasłonięte rolety, względny spokój i przestała się rzucać. W salonie, nie daj Boże przy tv zawsze masakra. Może spać przy tv ale do karmienia musi mieć ciszę. Ot taki kryzysik chyba.

Cytat:

A nadal sie czepiasz !!

Cytat:
Karolson, moja koleżanka odzwyczajała dziecko od nocnego jedzenia po ok 3,5 mies. Dodawała stopniowo coraz mniej mleka, wody cały czas tyle samo, niby, że nei opłaca się dziecku później wstawać na samą wodę, u Niej się to sprawdziło
:
Ja się tam nie znam ale... pomimo że uważam swoje dziecko za wybitnie zdolne hehe to mam wątpliwości czy byłaby w stanie ocenić co się jej opłaca a co nie

Myślę że to jest podobnie jak z usypianiem... jak chcesz to zrobić na siłę to wykonczysz siebie i dziecko a ono i tak pójdzie spać jak przyjdzie jego pora chyba trzeba poczekać aż przestanie samo jeść w nocy... no ale to moje pierwsze dziecko więc pewnie życie zweryfikuje

Więc tak, ja się czuję lepiej, z młodą nie jest gorzej mam nadzieję że jutro będzie ok i tylko tak mnie postraszyła tym zatkanym nosem. Tz się zajmował a ja tylko karmiłam więc fajno.

Dzisiaj przez telefon powiedziałam koleżance o moim mężu 'mój teżet' zdziwko miała i musiałam jej tłumaczyć

Sent from my GT-I9305 using Wizaz Forum mobile app
09 października 2013 18:45 Ninka
nena_milka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-05, 22:59   #2786
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
Ja jestem nowa bo udzielam się dopiero od nowego ostatniego wątku na poczekalni a czuje się tu jakbym była z dziewczynami od początku

Cytat:

Natala, byliśmy w poradni patologii noworodka, babka powiedziałą, że z Mają ok, ale że warto wybrać się do rehabilitanta, żeby pokazał jakieś ćwiczenia, że warto by było Maję postymulować?

też słyszałam o tej metodzie że z dnia na dzień mniej miarek mleka aż w końcu sama woda

Cytat:
no faktycznie z tym przesadzilam mozna rozmawiac tez o czyms innym, a nie tylko o dzieciach, ale nie chyba caly czas te diety i cwiczenia... bo ostatnio tak jest...

Wiesz to jest teraz temat na czasie bo każda z nas chce schudnąć po ciąży i dziewczyny dzielą się tu różnymi sprawami na temat diet i ćwiczeń i się nawzajem motywują (swoją droga też by mi się przydało zacząć ćwiczyć ale obecnie nie mam do tego głowy)

Wiem że może głupie pytanie ale są jakieś syropy albo coś w tym stylu na odwodnienie? Czy w ostateczności tylko kroplówka? Nie mogę spać przez nerwy bardzo boję się jutra.

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-05, 22:59   #2787
passion80
Zakorzenienie

Cytat:

bo to teraz u nas modne
niedawno była zgaga, marudzenie na przeterminowanie, a teraz nadprogramowe kg

Cytat:
Nie pisałam nic, jakoś nie mam weny. Nie jest ani lepiej ani gorzej. Stan stabilny, na razie musi leżeć i się nie ruszać, a płuca ciągle obserwują. Ale ogólnie raczej pozytywnie, tylko on by już chciał ze szpitala wychodzić i trochę zdołowany jest
jak tylko będziesz coś wiedziała to dawaj koniecznie znać!
Stary 2013-12-05, 23:01   #2788
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
Ja jestem nowa bo udzielam się dopiero od ostatniego wątku na poczekalni a czuje się tu jakbym była z dziewczynami od początku

też słyszałam o tej metodzie że z dnia na dzień mniej miarek mleka aż w końcu sama woda

Wiesz to jest teraz temat na czasie bo każda z nas chce schudnąć po ciąży i dziewczyny dzielą się tu różnymi sprawami na temat diet i ćwiczeń i się nawzajem motywują (swoją droga też by mi się przydało zacząć ćwiczyć ale obecnie nie mam do tego głowy)

Wiem że może głupie pytanie ale są jakieś syropy albo coś w tym stylu na odwodnienie? Czy w ostateczności tylko kroplówka? Nie mogę spać przez nerwy bardzo boję się jutra.

---------- Dopisano o 00:01 ---------- Poprzedni post napisano o 00:00 ----------

Cytat:
Znowu się sama cytuje kocham ten telefon

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-05, 23:03   #2789
passion80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nena_milka Pokaż wiadomość
Ja się tam nie znam ale... pomimo że uważam swoje dziecko za wybitnie zdolne hehe to mam wątpliwości czy byłaby w stanie ocenić co się jej opłaca a co nie

Myślę że to jest podobnie jak z usypianiem... jak chcesz to zrobić na siłę to wykonczysz siebie i dziecko a ono i tak pójdzie spać jak przyjdzie jego pora chyba trzeba poczekać aż przestanie samo jeść w nocy... no ale to moje pierwsze dziecko więc pewnie życie zweryfikuje
nie dane mi było sprawdzić, czy moje dziecko zdolne sama przesypia noc tzn sama się przestawiła

ja mam opracowany sytem usypiania nocnego, ale są to różne godziny bo jednak to jeszcze Maja nie ma stałych pór, jak wiem, że spania nei będzie to na siłę nic nei robię

zdrowia!
Stary 2013-12-05, 23:03   #2790
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
no i pięknie
rozciągałam się, zachciało mi się siku i przed łazienką zasłabłam i rypłam na kafelki w przedpokoju
nieźle się załatwiłam
ale rozumiem sytuacje

Cytat:
noooo przez caly dzien tylko czyta sie o kp i dietach.. ile mozna ,a jak czlowiek przyjdzie z rada to olewka bo temat diet i co zjesc na swieta najwazniejszy
no ale przeciez nie ma przymusu czytania tego watku

Cytat:

wiecie co, mnie tez olewacie, nie czytacie co pisze, nie odpisujeci mi ani w ogole. Motyl ty za nas kciukow nie trzymalas a za Ewacie tak... foch

jezuuu ale pi*zdziiiiii martwie sie o moje auto
Mel B 14/14 ✓

Edytowane przez bajka1807
Czas edycji: 2013-12-05 o 23:04
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości