Jesień się kończy, zima zaczyna, niech w naszych brzuszkach zamieszka dziecina -cz.9 - Strona 113 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-05, 21:35   #3361
God Of War 20
Zakorzenienie

Dot.: Jesień się kończy, zima zaczyna, niech w naszych brzuszkach zamieszka dziecina

Cytat:
Napisane przez Carmenaa_88 Pokaż wiadomość
bo już za długo tak mi się wydaje...
Chyba tak... wiem mniej więcej w których dniach spodziewać się owu a mierząc temperaturę dowiadujemy się i tak już po nadal uważam, że jest to dobry sposób i pomocny ale już zwyczajnie mi się nie chce...
Mam już tego po dziurki w nosie
Stary 2013-12-05, 21:41   #3362
Carmenaa_88
Zakorzenienie

Dot.: Jesień się kończy, zima zaczyna, niech w naszych brzuszkach zamieszka dziecina

Cytat:
Napisane przez Leine Pokaż wiadomość
ale wieje aaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!! normalnie przez zamknięte okno kalandarz mi się rusza aaaaaaa baja się, baja...

no mógł sobie wcześniej, mógł

padłam ja to muszę koniecznie wprowadzić w życie, bez kitu
taaaa...ciekawa jestem jakby Ci Twój Armando powiedział, że słyszał, że sprawdzi Twoją wierność, ale musisz wsadzić cipuszkę do wody i jak będą leciały bańki to znaczy, że byłaś niewierna...a ty byś ochoczo leciała wsadzać tyłek w kibel z wodą tak?

Cytat:
Napisane przez God Of War 20 Pokaż wiadomość
Chyba tak... wiem mniej więcej w których dniach spodziewać się owu a mierząc temperaturę dowiadujemy się i tak już po nadal uważam, że jest to dobry sposób i pomocny ale już zwyczajnie mi się nie chce...
Mam już tego po dziurki w nosie
szczerze nie dziwię się ja Was i tak podziwiam ja bym chyba nie umiała tak długo się mordować. Ale może dlatego tak mówię, bo już mam synka i inaczej patrzę...tak czy siak jakkolwiek uczynisz tak będzie dobrze. A taki odpoczynek od tempki też Ci dobrze zrobi

Igorek ur.4.09.2010

Maja 16.04.2014- 26.04.2014
(na zawsze w moim sercu Aniołku)

Carmenaa_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-05, 21:46   #3363
God Of War 20
Zakorzenienie

Cytat:
taaaa...ciekawa jestem jakby Ci Twój Armando powiedział, że słyszał, że sprawdzi Twoją wierność, ale musisz wsadzić cipuszkę do wody i jak będą leciały bańki to znaczy, że byłaś niewierna...a ty byś ochoczo leciała wsadzać tyłek w kibel z wodą tak?

szczerze nie dziwię się ja Was i tak podziwiam ja bym chyba nie umiała tak długo się mordować. Ale może dlatego tak mówię, bo już mam synka i inaczej patrzę...tak czy siak jakkolwiek uczynisz tak będzie dobrze. A taki odpoczynek od tempki też Ci dobrze zrobi
I tak zrobię zdecydowanie za długo...
Poddaje się
Odpoczynek mi się należy od tego myślenia o tym.
Stary 2013-12-05, 21:47   #3364
Leine
Zakorzenienie

Cytat:
toż żartowałam tekst wprowadzę w życie, będę mu ważyć, czy aby nie są za lekkie żart oczywista
Leine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-05, 21:49   #3365
Carmenaa_88
Zakorzenienie

Cytat:
toż żartowałam tekst wprowadzę w życie, będę mu ważyć, czy aby nie są za lekkie żart oczywista

Igorek ur.4.09.2010

Stary 2013-12-05, 22:03   #3366
marti_88
Raczkowanie

Musze w takim razie zakupić termometr. Moze w rossmannie będzie taki z dwoma po przecinku później musze jeszcze rozkminić o co chodzi w tych temperaturach pobiegne jutro i kupie

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
marti_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-05, 22:06   #3367
God Of War 20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marti_88 Pokaż wiadomość
Musze w takim razie zakupić termometr. Moze w rossmannie będzie taki z dwoma po przecinku później musze jeszcze rozkminić o co chodzi w tych temperaturach pobiegne jutro i kupie

Polecam microlife najprędzej zamówisz go na allegro.

Ide do wyrka, dobranoc
Stary 2013-12-05, 22:06   #3368
Karoloo
<3 <3 <3

Cytat:

Proponuje odwiedzic apteke

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka

Franek 15.12.2014
Zosia i Klara 08.12.2016
<3
Karoloo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-05, 22:22   #3369
wiecznie_pod_wiatr
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez brydziajones Pokaż wiadomość
God a jak Ty sie czujesz?

Mania bedzie dobrze, zobaczysz...ten miesiac jest nasz

Wiecznie widze,ze mamy podobne objawy tylko u mnie jeszcze bol tylka dochodzi
A od czego cie ten tykek boli?

---------- Dopisano o 23:22 ---------- Poprzedni post napisano o 23:19 ----------

Cytat:
Napisane przez Karoloo Pokaż wiadomość
Proponuje odwiedzic apteke

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
Ja polowe aptek w miescie kiedys obeszlam i . Musialam na allegro zamowic
wiecznie_pod_wiatr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-05, 22:35   #3370
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
cześć dziewczyny!
Czytam Was od jakiegoś czasu i postanowilam się zarejestrować
Jestem Marta mam 25 lat i od miesiąca staram się o dzidziusia. Czekam tylko kiedy się uda, bardzo niecierpliwie, ale wiem, że Rzymu od razu nie zbudowano więc zaciskam pięści i licze na to, że przyjdzie taki dzień kiedy ujrzę II ))
witaj!

w Toruniu wieje i zacina deszczo-śniegiem...

we're not in Wonderland anymore, Alice.

Edytowane przez nouvelle2
Czas edycji: 2013-12-05 o 22:40
nouvelle2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-05, 22:43   #3371
kotka34
Zadomowienie

u nas wieje az sie nie chce z domu wychodzic
kotka34 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-05, 22:55   #3372
sloneczko740
Rozeznanie

u mnie tak pada że antenę od Tv mi zalepia i muszę co jakiś czas odśnieżyć bo programu nie łapie:/.. akurat wieje mi na antenę
sloneczko740 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-05, 23:10   #3373
SzA10
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lea_ny Pokaż wiadomość
Hello
Narzekałam wczoraj, że @ nie chce przyjść - no i pojawiła się wieczorem Z zaskoczenia mnie wzięła - zero bólu, ani żadnych innych dolegliwości
Tak więc wracam do gry! Ciekawe tylko czy moje jajniki załapały, że czas wziąć się w garść

Ze mną tak samo: po mnie od razu widać, że coś się wydarzyło
Zresztą ja nie widzę potrzeby ukrywania ciąży przed mężem - mam zamiar powiedzieć mu od razu jak zrobię test Chcę żeby od samiuśkiego początku przeżywał to wszystko razem ze mną: wszystkie radości, niepokoje i wszelakie inne uczucia towarzyszące ciąży

Rany, za 2 godz znowu do pracy... dobrze, że to już ostatnia nocka.
No to 3mam kciuki! co do powiedzenia tż o ciąży , ja chcę testować sama i nic absoultnie nic mu nie zdradzać , nawet że robiłam test negatywny... te zachowam dla siebie (no chyba że nie będę długo zachodzić to wiadomo że już będę potrzebowała tż) ale oczywiście zakładam wersję najbardziej optymistyczną , rano robię test II i przygotowuję mega niespodziankę dla tż jakiś prezencik albo cosik i jego reakcję nagrywam ukrytym aparatem

Cytat:
cześć dziewczyny!
Czytam Was od jakiegoś czasu i postanowilam się zarejestrować
Jestem Marta mam 25 lat i od miesiąca staram się o dzidziusia. Czekam tylko kiedy się uda, bardzo niecierpliwie, ale wiem, że Rzymu od razu nie zbudowano więc zaciskam pięści i licze na to, że przyjdzie taki dzień kiedy ujrzę II ))
witam powodzenia

Cytat:
Napisane przez Ishka Pokaż wiadomość
Witam Was kobietki i Dobry wieczór wszystkim.

Ja ostatnie 2 dni nie miałam czasu żeby tu zaglądnąć jutro też gości mam ale obiecuje że nadrobie może jutro z rana siąde z kawką i poczytam co tam u Was

U mnie w skrócie 8dc no i zaraz ide się serduszkować

Życze wszystkim miłego wiczorku

P.S u mnie tak wietrznie że mnie chyba zaraz wywieje z mieszkania ;/ eh
działaj maleńka działaj

Cytat:
ależ mnie te jajca i moczenie pipki rozśmieszyły

Cytat:
Napisane przez kotka34 Pokaż wiadomość
u nas wieje az sie nie chce z domu wychodzic
u mnie w Szczecinie , pada śnieg do góry jest ostro jednym słowem !
SzA10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-05, 23:15   #3374
Carmenaa_88
Zakorzenienie

http://pudelekx.pl/najprzystojniejsz...-swiecie-16950

porozbierane

Igorek ur.4.09.2010

Stary 2013-12-05, 23:19   #3375
SzA10
Zadomowienie

Cytat:

oszczędza na lubrykancie
SzA10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-05, 23:22   #3376
kotka34
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez SzA10 Pokaż wiadomość
No to 3mam kciuki! co do powiedzenia tż o ciąży , ja chcę testować sama i nic absoultnie nic mu nie zdradzać , nawet że robiłam test negatywny... te zachowam dla siebie (no chyba że nie będę długo zachodzić to wiadomo że już będę potrzebowała tż) ale oczywiście zakładam wersję najbardziej optymistyczną , rano robię test II i przygotowuję mega niespodziankę dla tż jakiś prezencik albo cosik i jego reakcję nagrywam ukrytym aparatem

witam powodzenia

działaj maleńka działaj

ależ mnie te jajca i moczenie pipki rozśmieszyły

u mnie w Szczecinie , pada śnieg do góry jest ostro jednym słowem !
teraz wygladam przez okno a tu nespodzianka snieg lezy haha

---------- Dopisano o 23:22 ---------- Poprzedni post napisano o 23:21 ----------

Cytat:
moze i jest nie brzydki ale ja mialabym opor sie przed nim rozebrac
kotka34 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-06, 00:26   #3377
cowie
Zakorzenienie

Nie ma się już czym jarać. Tatuażu nie będzie. Ogólnie tamta sówka na zdjęciu wyglądała tak ładnie, bo była obfocona zaraz po zrobieniu. Potem z tatuażu na palcu robi się jedna wielka plama

W ogóle pytałam o tatuowanie się w ciąży. I ciekawej rzeczy się dowiedziałam. W związku z tym, że ciało wytwarza coś tam, żeby rana się goiła - te składniki mogą dostać się do dziecka i mogą się zrobić znamiona

W ogóle byłam u ginekologa. Dostałam skierowanie na usg, żeby sprawdzić jak tam endometrium wygląda. Miałam iść w drugiej fazie cyklu, ale ciekawość nie wytrzymała i poszłam dzisiaj.
I okazuje się, że jakaś straszna u mnie z tym endmetrium. Pęcherzyk 13,6 mm, a endometrium tylko 4mm
Na podstawie pęcherzyka widzę, że do owulacji jeszcze mi z 4-6 dni zostało. Myślicie, że to endo ruszy?

W ogóle lekarka nie zabrała mi tego skierowania, więc sobie je wykorzystam i po owulacji znów usg zrobię
Mam nadzieję, że zobaczę wtedy chociaż z 10 mm tego endometrium

Cytat:
Dziewczyny a mowilam Wam jak sprawdzić tz czy nie zdradzil?
Trzeba mu wlozyc jajka do wody i jak będą plywaly to zradzil bo puste a jak pojda na dno to ciezkie i nie zdradzil
Teraz sobie o tym przypomnialam bo mi teściu to kiedyś opowiadal

Manieczka to na co czekasz wskakuj w stroik i bądź niegrzeczna mikolajowa

Leany to wspolczuje :\ ale jednak ta praca jest to dobrze
O matko

Cytat:
Napisane przez God Of War 20 Pokaż wiadomość
I tak zrobię zdecydowanie za długo...
Poddaje się
Odpoczynek mi się należy od tego myślenia o tym.
No i dobrze. Na spokojnie

18.05.2015
Leoś

Edytowane przez cowie
Czas edycji: 2013-12-06 o 00:27
cowie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-06, 00:34   #3378
aga1598
Raczkowanie

Dziewczyny mam pytanie. Wiem, że się wyrywam nie na temat, ale mam nawal pracy i nawet nie mam Was jak nadrabiać..

Jeżeli pomożecie- będę wdzięczna
Możecie mi powiedzieć, co oznaczają kropki i ich kolory w wykresach na ovuf?
Co oznacza kolor i wypełnienie kropek na wykresie? U mnie niektóre są całe niebieskie a inne mają niebieską obwódkę a w środku są białe.
Stary 2013-12-06, 00:42   #3379
cowie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aga1598 Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam pytanie. Wiem, że się wyrywam nie na temat, ale mam nawal pracy i nawet nie mam Was jak nadrabiać..

Jeżeli pomożecie- będę wdzięczna
Możecie mi powiedzieć, co oznaczają kropki i ich kolory w wykresach na ovuf?
Co oznacza kolor i wypełnienie kropek na wykresie? U mnie niektóre są całe niebieskie a inne mają niebieską obwódkę a w środku są białe.
Niebieska kropka to temperatura bez zakłóceń. Pusta kropka to zakłócona, ignorowana temperatura. Np zmierzona za wcześnie lub za późno

18.05.2015
Leoś
Stary 2013-12-06, 06:46   #3380
Jagatka_N
Zakorzenienie

Dzień dobry

zasnęłam wczoraj zaraz po Na wspólnej

dziś jak ujrzałam na termometrze moją tempkę to mi prawie oczy nie wyszły, już zasnąć nie mogłam i tak przeleżałam jeszcze godzinę rozmyślając o różnych rzeczach chyba trochę się martwię

Zbieram się do pracy
Stary 2013-12-06, 07:02   #3381
brydziajones
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez wiecznie_pod_wiatr Pokaż wiadomość
A od czego cie ten tykek boli? [COLOR="Silver"]

[
Od zastrzyków do mięśniowych w pupsko 😳😁

Cytat:
Napisane przez cowie Pokaż wiadomość
Nie ma się już czym jarać. Tatuażu nie będzie. Ogólnie tamta sówka na zdjęciu wyglądała tak ładnie, bo była obfocona zaraz po zrobieniu. Potem z tatuażu na palcu robi się jedna wielka plama

W ogóle pytałam o tatuowanie się w ciąży. I ciekawej rzeczy się dowiedziałam. W związku z tym, że ciało wytwarza coś tam, żeby rana się goiła - te składniki mogą dostać się do dziecka i mogą się zrobić znamiona

W ogóle byłam u ginekologa. Dostałam skierowanie na usg, żeby sprawdzić jak tam endometrium wygląda. Miałam iść w drugiej fazie cyklu, ale ciekawość nie wytrzymała i poszłam dzisiaj.
I okazuje się, że jakaś straszna u mnie z tym endmetrium. Pęcherzyk 13,6 mm, a endometrium tylko 4mm
Na podstawie pęcherzyka widzę, że do owulacji jeszcze mi z 4-6 dni zostało. Myślicie, że to endo ruszy?

W ogóle lekarka nie zabrała mi tego skierowania, więc sobie je wykorzystam i po owulacji znów usg zrobię
Mam nadzieję, że zobaczę wtedy chociaż z 10 mm tego endometrium

O matko

No i dobrze. Na spokojnie
Cowie pij wino czerwone i jedz migdały podobno pomaga na endo Sama tez sie tak delektuje bo Clo moze wpływać niekorzystnie na endomerium :/

Dzien dobry babole dzisiaj wstalam w dobrym humorze i lecę zaraz na zakupy świąteczne

Jak tam po Ksawerym? Dzwoniłam do mamy ( z Gdyni pochodzę) i mówiła , ze nie było zle, ale jest za to śnieg i biało wszędzie )) Zazdraszczam

Malzenstwo- 8.06.2013

27.12.13- IUI

2014- totalny spontan

Nie pale-http://www.suwaczek.pl/cache/e99fa1a9e5.png[/img][/url]

30.07.204 - dieta Montignac I faza
brydziajones jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-06, 07:08   #3382
cowie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jagatka_N Pokaż wiadomość
Dzień dobry

zasnęłam wczoraj zaraz po Na wspólnej

dziś jak ujrzałam na termometrze moją tempkę to mi prawie oczy nie wyszły, już zasnąć nie mogłam i tak przeleżałam jeszcze godzinę rozmyślając o różnych rzeczach chyba trochę się martwię

Zbieram się do pracy
No nie powiem, tego wykresu to by nie jedna pozazdrościła

---------- Dopisano o 07:08 ---------- Poprzedni post napisano o 07:04 ----------

Cytat:
Napisane przez brydziajones Pokaż wiadomość
Od zastrzyków do mięśniowych w pupsko 😳😁

Cowie pij wino czerwone i jedz migdały podobno pomaga na endo Sama tez sie tak delektuje bo Clo moze wpływać niekorzystnie na endomerium :/

Dzien dobry babole dzisiaj wstalam w dobrym humorze i lecę zaraz na zakupy świąteczne

Jak tam po Ksawerym? Dzwoniłam do mamy ( z Gdyni pochodzę) i mówiła , ze nie było zle, ale jest za to śnieg i biało wszędzie )) Zazdraszczam

Mąż to mnie za alkoholiczkę weźmie, jak co dzień przed snem będę się winem raczyć

A Ksawery to się chyba dopiero rozkręca Bo wczoraj to u nas w ogóle nie wiało. Ma chyba dotrzeć jakoś dziś/jutro.

18.05.2015
Leoś
Stary 2013-12-06, 07:26   #3383
brydziajones
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cowie Pokaż wiadomość
No nie powiem, tego wykresu to by nie jedna pozazdrościła

---------- Dopisano o 07:08 ---------- Poprzedni post napisano o 07:04 ----------

Mąż to mnie za alkoholiczkę weźmie, jak co dzień przed snem będę się winem raczyć

A Ksawery to się chyba dopiero rozkręca Bo wczoraj to u nas w ogóle nie wiało. Ma chyba dotrzeć jakoś dziś/jutro.
Haha to samo moj ale mu wytłumaczyłam ze to dla dobra, jedna lampka raz na dwa, trzy dni nie zaszkodzi

Mam nadzieje, ze juz sobie pójdzie Ksaw i z Mikołajem nie bedzie szalał tak a propo miłego Mikolajkowego dnia życzę : D

---------- Dopisano o 08:26 ---------- Poprzedni post napisano o 08:12 ----------

pod prysznic

Malzenstwo- 8.06.2013

27.12.13- IUI

2014- totalny spontan

Nie pale-http://www.suwaczek.pl/cache/e99fa1a9e5.png[/img][/url]

30.07.204 - dieta Montignac I faza
brydziajones jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-06, 07:56   #3384
manieczka1
Zakorzenienie

Hej! Dziś ledwo doszłam na przystanek, myślałam, że mnie Ksawery porwie rano włożyłam mężowi do buta słodkości, a teraz jadę do pracy. Ogólnie to chyba niestety idzie @, bo tempka w dół dziś mój 27 dc, więc od jutra mam termin najwcześniejszej @... Trochę mi z tego powodu smutno.
Dziś jadę na kolację do siostry, bo ma urodziny i chcę też dać coś chrześniaczce na mikołaja, to może humor mi się poprawi.
Jagatka! Nie wiem co z Twoją tempką, ale wejdę na ovuf w pracy.
Wszystkim życzę słodkości w bucie ja nic nie miałam, nawet rózgi

23.06.2011
01.06.2013
manieczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-06, 07:57   #3385
Elfka86
Zakorzenienie

Wiecie jaki miałam sen? Że byłam u gina i mi powiedział, że to trojaczki
Stary 2013-12-06, 07:59   #3386
manieczka1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Elfka86 Pokaż wiadomość
Wiecie jaki miałam sen? Że byłam u gina i mi powiedział, że to trojaczki
No to by były jaja

23.06.2011
01.06.2013
manieczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-06, 08:04   #3387
Kamel
Wtajemniczenie

Witajcie kochane <3. Przepraszam, że mnie nie było ale nie miałam siły siedzieć na necie. Od wczoraj biorę duphaston, dziś temp wyżej, pewnie dzięki niemu. Boli mnie w krzyżu od wczoraj. Gin powiedziała, że czekamy na razie, mam się pokazać za ok tydzień bo narazie nic nie widać. Endometrium ok. Dziś ok 15 jadę na izbę przyjęć do szpitala zobaczę co powie gin która robiła mi zabieg.
Ps. Któraś dziewczyna pisała, że ma cienkie endometrium czytałam, że dobrze jeść migdały i ja jem często.
Aj znowu ten krzyż.

11.12.2013
16.08.2013
Synuś- 2011
Córeczka- 2015

Killer 1x
Kamel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-06, 08:05   #3388
Elfka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez manieczka1 Pokaż wiadomość
No to by były jaja
Dobrze, że sny się tłumaczy odwrotnie

a w ogóle u nas zaczęło wiać w nocy i śniegiem sypnęło, a ja mam jeszcze letnie opony myślałam, że do pracy nie dojadę

---------- Dopisano o 08:05 ---------- Poprzedni post napisano o 08:04 ----------

Kamel trzymaj się będzie dobrze
Stary 2013-12-06, 08:09   #3389
Kamel
Wtajemniczenie

Bateria mi pada w tel muszę kończyć. Miłego dnia dziewczyny.

11.12.2013
16.08.2013
Synuś- 2011
Córeczka- 2015

Killer 1x
Kamel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-06, 08:23   #3390
Juliette25
Zakorzenienie

Wszystkiego najlepszego z okazji Mikołajek

Dzień dobry babolki

Ja się obudziłam o 2 w nocy ze stresem takim, że szok. Strasznie u nas wiało, bałam się, ze nam dach porwie. Teraz wcale nie jest lepiej - kiedy to sobie pójdzie? Antenę od neta mi chwieje

Cowie - nie martw się Słońce, zrobisz sobie kiedy indziej jakąś sówkę
elfka - trojaczki piękny sen.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości