|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę: | |||
| Mamy z dziećmi dokazują, a dwupaki wyczekują |
|
14 | 40,00% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
|
2 | 5,71% |
| Jeszcze trochę, jeszcze chwilka i porodów będzie kilka |
|
0 | 0% |
| Już ostatnie brzuchatki pakują do szpitala manatki |
|
12 | 34,29% |
ten co teraz.
|
|
7 | 20,00% |
| Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4561 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. cz
nawzajem
![]() A ja się od Was uzależniłam i lubię Was nadrabiać babku miła wizytowa odmiana ![]() A okruszek zostanie z tatą, jak będziesz na kursie?? za pępuszekA co do mleczka wydaje mi się, że się najada, ale jak masz się zamartwiać to podskocz do przychodni i zważ Fifiego
|
#4562 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. cz
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
w rozmiarze 62/68ale Nela odstawila numer |
||||
|
|
|
#4563 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Bedzie sie Kacper bujal jak tralala ![]() Ja uzywam,Tymek uzywa jestesmy zadowoleni a jak dostalas ten gratis? Cytat:
![]() Paulina i jak nie sciagasz juz mleka? ---------- Dopisano o 23:15 ---------- Poprzedni post napisano o 23:11 ---------- Cytat:
Wacikiem do uszków a nieraz wacikiem do twarzy wilgotnym a potem do sucha wycieram. |
||||||
|
|
|
#4564 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4565 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Nie mam pojecia mysle ze jednak nosi ale rozmiarowka ubranek ktorych mamy troche przeklamuje chociaz nie wiemCytat:
Jestem tak padnieta, bola mnie slepia ze ledwo na nie patrze, glowa mnie nachrzania a mala spac nie chce.. Tz juz wraca Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|||
|
|
|
#4566 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szkoda ze nie dla mnie ![]() Cytat:
nie czujesz na rekach dodatkowych gramów? |
||
|
|
|
#4567 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() w ogole bardzo dobre jakosciowa sa ![]() ale Ninke mecza te chrostki ![]() my po karmieniu i pisaniu jedna reka znowu,brr jak ja nie lubie pisac bez polskich znakow ![]() dzidzia skad ten wylew?????????????? |
|
|
|
|
#4568 | |||
|
Zakorzenienie
|
maly spal mi dzisiaj od 20.00.Nakarmiłam do niedawno i do spania sie nie wybiera
i czkawka w gratisie![]() wizazuje ze mna ![]() Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 23:37 ---------- Poprzedni post napisano o 23:34 ---------- Cytat:
![]() Mam takie body mini mini na 56 ale i takie duże ze kołnierz siega prawie pod pepek ![]() ---------- Dopisano o 23:38 ---------- Poprzedni post napisano o 23:37 ---------- do nastepnego karmienia!!!! |
|||
|
|
|
#4569 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Nie chcialby Twoj tato pojsc do naszego ksiedza? Ja na sama mysl mam dosc. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 01:12 ---------- Poprzedni post napisano o 01:06 ---------- Cytat:
Mam dziennie ten Sam problem. Dziekujemy za lajki, choc powoli znaczynam watpic czy cos z tego bedzie. Jedna z uczestniczek jest jednoczesnie administratorka kilku grup na fb i jedzie z tymi lajkami na akord :/ Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 01:20 ---------- Poprzedni post napisano o 01:12 ---------- Cytat:
Cytat:
Anulce lekarz przepisal masc cholesterolowa , I jak tylko sie dowiem jak wlasciwie sie nazywa - tez ja kupie .. Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4570 |
|
Zakorzenienie
|
Nienawidze karmienia piersią. ...
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4571 |
|
Zadomowienie
|
Wpadam sie tylko przywitac. U nas buzy - mala wisi na cycuchu caly czas, jakas marudna (na skok tonza wczesnie wiec nie panimaju o co chodzi) plus zaczelam dzis robic torts dla corki kumpeli. Nie ptost sparawa majac noworodka I trzylayka w domu...
|
|
|
|
#4572 |
|
Zadomowienie
|
Witam nocna pora. U mnie chyba cora sie wystraszyla tego szpitala bo od godziny mam w miare regularne skurcze tak co 9 minut. Na razie nie przybieraja na sile i czestosc sie nie zwieksza wiec czekam dalej i meza nie budze. Ale w krzyzu w ogole nie czuje boli wiec to chyba jeszcze nie calkiem to. No ale moze sie rozkreci- tak czy inaczej rano do szpitala jade tak jak planowalam
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4573 | ||
|
Zakorzenienie
|
Wpadlam powiedziec Wam ze nie ma u mnie pradu, snieg pada a na dodatek sie blyska i grzmi :O
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 03:26 ---------- Poprzedni post napisano o 03:22 ---------- Cytat:
Cytat:
Ja tez na poczatku nie mialam boli krzyzowych, przy koncowce porodu krzyz mnie bolal dopiero ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
||
|
|
|
#4574 |
|
Zakorzenienie
|
Moje dziecko drugą noc z rzędu dokazuje w środku nocy.
Kociak powodzenia oby się rozkręciło Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4575 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
|
#4576 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4577 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4578 |
|
Zakorzenienie
|
Trele, to dość skomplikowana relacja pomiędzy normalnymi ludźmi i wariatami typu ojciec i jego rodzina
![]() Mya, karm nie marudź, tylko początki są tragiczne. U mnie na początek przypadło 3 tygodnie, ryczałam jak karmłam bo ból okropny był. Teraz tylko na początku, jest dużo lepiej, często nawet zasypiam. To najlepsze co możesz dać dziecku na starcie, nie poddawaj się moja mama mówi, że to się później kocha, a ja osobiŚcie zaczynam to zdanie podzielaćSent from my GT-S5570 using Wizaz Forum mobile app
|
#4579 |
|
Zadomowienie
|
No i pewnie nie potrzebnie sie chwalilam bo jak na razie skurcze dalej sa ale mega nieregularne. Co 5, 7, 10 minut i niektore sa dosc mocne a inne to takie ledwo co
ale i tak zasnac nie moge...Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4580 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
doprowadza mnie do szalu. .. ze każde karmienie to kąpiel. .. ze przez to nie wiem ile ona zjada, No jest to dla mnie super doprowadzające do szalu. ... i nerwów. .. Cytat:
Walczę ze sobą bo zal mi mleha i na każde karmienie się rozbieram karmie na golasa:d teraz poszlo jakos lepiej troszke ja po karmieniu dopajam mlekiem bi się boję ze nie przytyje. Lubie te chwile gdy mala wisi na cycu ale czasami mam dośćOgolnie to nie mam pradu od 12 bo tak wieje wiater ze szok ooo ciekawe kiedy bedzie....Dzisiaj mamy wizyte poloznej mam milon pytań do niej..A Ulka wczoraj miala tydzieb i z tej okazji odpadl pepek; jupi: Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez Mya1989 Czas edycji: 2013-12-06 o 05:33 |
|||
|
|
|
#4581 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) Cytat:
Cytat:
|
|
#4582 |
|
Zadomowienie
|
Szybko te wasza pempuszki odpadaja. Nasz odpadl.po 10dniach dopiero.
---------- Dopisano o 04:55 ---------- Poprzedni post napisano o 04:55 ---------- Jejku jak mi sie chce spac :-( |
|
|
|
#4583 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc
Dziekuje za gratulacje i kciuki. Pewnie kolo 12 sie dowiem czy wychodzimy. Jestesmy po 2 ocnych karmieniach. Mam nawal mleka, piersi jak melony ![]() Spac mi sie chce, ale chyba bede musiala dokarmic mala, bo pora ja odprowadzic na noworodki do kapieli i bada ia. Kolo 9bedzie spowrotem i nie wiem czy wytrzyma do tego. Czasu, o 5skonczyla jesc |
|
|
|
#4584 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4585 |
|
Zakorzenienie
|
Witam z rana
własnie próbujemy od 6 zrobić kupkę, brzuszek twardy ale sie nie poddajemy W nocy karmiliśmy sie tylko raz, bardzo szybko, zdażyłam jedynie przeczytać co i jak. ![]() Własnie mam pytanie, Dzastin wiem że podajesz Biogaje i te inne specyfiki na brzuszek Kamilka, powiedz mi na co ona dokłądnie jest? co jest dobre na pomoc w kupkach, mamy problem 2 raz/wczoraj po pierwszym jedzeniu rannym zrobił dopiero o 12 i dzisiaj/ ale tylko tą z rana, nie wiem czy przecierpieć, czy moze podawać coś do nocnego karmienia i porannego zeby mu ułatwic? nie chce już kupować czy już podawać, bo problem jest niewielki, ale w razie "W" chciałabym wiedzieć Kacper nie płacze, ale stęka, podkurcza nózki, i sie złości... Mam dzisiaj znów do ogarnięcia multum spraw, ksiądz, mops,fundacja znów mnie pół dnia nie bedzie... ;/ ola_k11 nam odpadł pępuszek 9 dni po porodzie, ale w szpitalu-7dni nic z nim nie robili, dopiero jak przyszła położna i mi powiedziałą co innego niż w szpitalu, poleciła spirytus to zrobiła mi na wizycie i rano następnego dnia znalazłam kikutka w pampie.. ![]() nemosek- jak zrobie w ross zakupy dzieciowe i kupuje sporo z np. nivea to dostałam chusteczki, teraz kupiłam sporo z babydream i dostałam płyn. Z tą kartą rossnę. ale nie zawsze, bo ostatnio kupiłam dużo z johnsona i oprócz zniżki nic nie dostalam. a płyn faktycznie fajny, zastosowałam wczoraj i jestem zadowolona/ Jak mi sie skończy to kupię ten litrowy po cenowo fajnie wygląda. ![]() Mya- kopnę Cię w zadek. Może ściągaj przed karmieniem troche, żeby nie lecial strumień, wtedy też Ula nie edize taka mokra?Anoula- nie martw sie, Natalia jeszcze troche i zacznie "odrózniać" ze po kąpieli sie dłuuuuugo śpi, a w dzień tylko troche ![]() niunia- za wyjście bilirubina spadła? ;>
|
#4586 |
|
Zadomowienie
|
rany dziewczyny nie jestem w stanie was nadrobic
powinna chyba jesc 90 ml??![]() acha i wsteret do kawy mi przeszedł ) hura
|
#4587 |
|
Zakorzenienie
|
Dokladnie jeszcze nie wiem, czy wychodzimy. Malajest teraz na kapieli i badaniach i dopiero pozniej sie dowiem.
Juz chce isc do domu, najbardziej to ze wzgledu na Malwisie |
|
|
|
#4588 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Prad juz mamy na szczescie ale za to darujemy sobie dzizisja spacer bo za mocno wieje Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
|
#4589 |
|
Zakorzenienie
|
Mya, ona się w końcu nauczy, wytrzymaj
Gerald też nie radził sobie, jak zaczęła się mega faza mleczarni, oboje byliśmy w mleku, bo mu leciało a on nie umiał tyle połknąć, więc wypływał, i wszystko wokół mokre, bo wciąż leciało...Ja na Twoim miejscu bym nie dawała dodatkowo mm. Ona teraz Ci stabilizuje laktację, żebyś później nie miała kłopotów odwrotnych. Co do wagi, Gerald przez pierwsze dwa tygodnie tylko dobił do wagi urodz, później przybylo tylko 200 g. Dwa tygodnie. Lekarz krzyczy że mało, położna krzyczy że mało. Tydzień później - 700 g więcej, nie dość że odrobił to z górką! Więc ja polecam naturę, natura wie co robi i krzywdy zrobić nie da ![]() Mam nadzieję że dalej będziesz dzielna Sent from my GT-S5570 using Wizaz Forum mobile app
|
#4590 |
|
Zakorzenienie
|
Mya słońce. Witek też pływał i sie wściekał bo za dużo naplywało. Teraz karmie na leżąco a pod jego buzie klade tetre. Jak splywa z buzi albo polika to na tetre
.nie dokarmiaj. Bo potem sobie nie wyreguluje jedzenia. Co do oczka-Mały poprzedniej nocy się dużo prężył i stękał przy bąkach, może od tego. Dziś idziemy do lekarza a we wtorek okulista i tak. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:58.

i lubię Was nadrabiać 

a na koniec puściła mi bąka prosto w nos
)

mysle ze jednak nosi ale rozmiarowka ubranek ktorych mamy troche przeklamuje chociaz nie wiem
Także teraz noszę wysokie pantalony a'la Bridget Jones, ale brzuch od razu inaczej wygląda 

ooo ciekawe kiedy bedzie....