|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3871 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwie
Witam sie po wietrznej nocy, za nic okna nie mogłam otworzyc, na dodatek w nocy byla straszna burza. TŻ wrócił z pracy i mówi że tak wieje, szczególnie między blokami że ciężko się idzie.
Miłego :-* Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3872 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwie
Wittam Mikołajkowo
![]() Czytam i czytam i co chwile idę dorobić mniam młodemu i dołaczyć nei mogę Oliś pamiętał gdzie były ciasteczka, patrzy nie ma i na prezenty i WOW ![]() Cytat:
![]() Cytat:
I uważaj na siebie Cytat:
![]() Chyba nici ze spaceru, mój mody się załamie... Chyba, że wyczaimy jakiś bezwietrzny moment
|
|
#3873 | |
|
Raczkowanie
|
Cześć Mamuśki
![]() Cytat:
ale obraz był bardzo wyraźny, wszystko widziałam no i siusiaka też. Teraz nie mam możliwości, ale jak znajdę czas to wrzuce fotke malucha i dowód męskości choć fotki nie są tak wyraźne jak był obraz na ekranie. No i miałam robione usg "dowcipne", jak pokazał mi przez brzuch to o wiele gorszy obraz. A wichura straszliwa, wrrrr... nie lubię... Sent from my LT18i using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
|
#3874 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Witajcie mikołajkowo
![]() Ja też sobie wybieram imiona a do poznania płci jeszcze daleko ![]() Cytat:
![]() Cytat:
pewnie może być trudno zostawić maluszka na tak długo ale nie ma się co martwić na zapas, może uda Ci sie wszystko załatwić a ja nie to mąż sobie poradzi a może Ty akurat będziesz potrzebować takiej odskoczni od domu ![]() Cytat:
Gratuluje Leosia Cytat:
Nie martw się, nie jesteś wyrodną matką ![]() pewnie wiele z nas może tak zareagować ale jak zobaczymy tego aniołka to nie będzie istotne czy chłopak czy dziewczynka, będzie to nasz aniołek kochany ![]() Cytat:
też bym poszła prywatnie Powiedzcie mi jest to prawda, że jak sie chodzi na nfz to USG jest tylko 3 razy w ciąży refundowane a pozostałe jak chcemy musimy sobie zapłacić? |
|||||
|
|
|
#3875 |
|
Rozeznanie
|
witajcie mamusie
po wietrznej, huraganowej nocy od rana jakos szaro, buro i nieprzyjemnie wieje nadal ![]() ale drukujecie pobierznie doczytałam niestety.Gratuluje nowych wieści o synkach i córkach za wizyty ja dziś muszę wyjść z domu, a tak mnie zniechcea ta pogoda... mam jeszcze do zamówienia niektóre materiały dot. remontu
|
|
|
|
#3876 |
|
Zakorzenienie
|
Aldrin ja już na NFZ miałam z 4-5 razy USG. A jeszcze kilka przede mną
Bo ja po szpitalu chyba z 3-4razy miałam usg co tydzień u mojego lekarza. |
|
|
|
#3877 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3878 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jednak przysługuje więcej, dzięki, bo coś czułam, że znajoma mi ściemnia
|
|
|
|
|
#3879 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry Mikołajkowo!
Misia zachwycona prezentami! Najbardziej przeżywała fakt, że Mikołaj był i jej nie obudził No ale powiedziałam że przyjdzie dzisiaj do przedszkola i go zobaczy.Co do mojej przypadłości to w nocy lepiej, tylko 2 wizyty w kibelku, więc mam nadzieję że jestem na dobrej drodze Mężul przed chwilą dzwonił, że jego też dopadło ![]() Miłego dnia Mamusie!
|
|
#3880 |
|
Zakorzenienie
|
Zapisana jestem teraz na poniedziałek na USG na 17
Ale coś mojemu TŻ nie pasi bo znowu kasa koszt niby nie duży bo tylko 60zł , ale my jeszcze oboje idziemy we wtorek do dentysty. Więc coś mi się wydaje że będzie mnie namawiał aby nie jechać i aby czekać do tego stycznia
|
|
|
|
#3881 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Kochane
Mam nadzieję, że byłyście grzeczne w tym roku i znalazłyście pod poduchami piękne prezenty od Mikołaja Ja chyba byłam niegrzeczna, bo całą pulę zgarnął SynekGratuluję wczorajszych wizyt i nowo poznanych chłopców!!!
Edytowane przez agaaga89 Czas edycji: 2013-12-06 o 09:19 |
|
|
|
#3882 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() no tak, jelitówka wredna jest, tylko szkoda, że on w pracy musi się męczyć dobrze, że Tobie przechodzi Cytat:
|
||
|
|
|
#3883 |
|
Zakorzenienie
|
Martuszka rozmawiałam z nim tylko przez tel więc nie było czasu na "argumenty"
mamy pogadać w domu co i jak. Pewnie chce zobaczyć i sam jest ciekawy kto tam mieszka , ale po części pewnie chodzi też o kasę . Bo tu gin . dentysta, święta itp. A on sam zarabia.
|
|
|
|
#3884 |
|
Rozeznanie
|
Hej,
Dziękuje za to co wczoraj do mnie napisałyście Edytowane przez lolitka888 Czas edycji: 2013-12-06 o 09:47 |
|
|
|
#3885 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
|
|
|
#3886 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny, nie nadrabiam narazie, ale zeby kazda widziala pytanie pisze na czerwono
ile z Was ma juz niebolesne twardnienia brzucha? mi codzinnie twardnieje, polozne tutaj mi mowia, ze jest ok, boli przy tym zadnych nie mam, no moze tylko uczucie takiego zmeczonego miesnia i sie zastanawiam czy to naprawde jest takie normalne jutro zaczne 21tc![]() ![]()
|
|
|
|
#3887 |
|
Rozeznanie
|
No nie wierzę w to co zobaczyłam !!!!
![]() Ktoś sprzedaje zwykłe gumowe torby bez żadnych kieszonek za 500 zeta!!! A i jeszcze kieszonkę można sobie dokupić za dodatkowe 100 ![]() I ludzie to kupują!!!!!!!!!!!! ![]() Czemu ja nie wpadłam na pomysł na taki biznes? Wyprodukowanie takiej gumowej torby to pewnie 5 złotych....http://www.fullspotmarket.pl/o-bag.html |
|
|
|
#3888 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
myślę że na USG nie bedzie żałował wydać
|
|
#3889 |
|
Zakorzenienie
|
Martuszka racja
albo powiem mu że wolę odpuścić dentystę :PSantom po 20tc macica przygotowuje się do porodu i to normalne. Ale musisz obserwować czy twardnienie nie jest zbyt częste i długie. |
|
|
|
#3890 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Witam!
U mnie w nocy też wiało... TŻ czytał, że jakąś latarnię przewróciło, a w mieście 60km dalej to zawaliło komin w jakiejś fabryce... ale nasz samochodzik cały, więc stratni nie jesteśmy. Mieliśmy dziś jechać do mojej pracy zawieźć zaświadczenie że jestem w ciąży (do przedłużenia umowy o pracę), ale jeszcze trochę wieje, na drogach pewnie pełno konarów (jedzie się przez las, gdzie drzewa przy samej drodze rosną) więc stwierdziłam, że wyślę wszystko pocztą. Cytat:
A z chłopczyka będziesz jeszcze się cieszyć!Cytat:
|
|
|
#3891 |
|
Zakorzenienie
|
Hej mamusie.
Ja dzis bede podczytywla. Lolitko kochana moja bedzie dobrze, pokochasz tego malucha miloscia nieograniczona. Heh... moja wrozba sie spelnila. Jak wieje i jaka sniezyca za oknem ![]() Przepraszam, ze nie odnosze sie do wszystkich ale jest mi ciezko z tableta pisac. Jestem dzis caly dzien u rodzicow... a lapka nie wzielam...
|
#3892 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i gratuluję 21tc
|
|
#3893 |
|
Zadomowienie
|
Witam sie
Kurde tak bardzo chcialabym do Was czesciej zagladac, ale nie daje rady, mam problemy z tym, ze doba jest za krotka I oczywiscie BOGATEGO MIKOŁAJA !!!
22.10.2011 Nasz ślub 01.10.2013 Dwie piękne kreseczki 15.06.2014 - 2850 gram szczęścia - Kacperek Ja pod sercem Cię nosiłam, Ja o Twe zdrowie najgoręcej prosiłam. Jestem przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama! |
|
|
|
#3894 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się i ja po wietrznej nocy u nas prądu nie było od 4 nad ranem do teraz aż...
Wieje nadal masakra ;/I dziś zaczynamy 15 tydzień Nikii89 oj aj tez bym nie wytrzymała do stycznia. Ja się nie mogę doczekać już następnej wizyty także trzymam kciuki żeby budżet pozwolił na te wizyte.
|
#3895 |
|
Zakorzenienie
|
dziekuje dziewczyny za odpowiedzi
troche spokojniejsza jestem kiedy moge przeczytac, ze jednak to jest normalne i nie tylko mnie dotyka![]() brzuch wczoraj np chyba tylko raz mi stwardnial, a dzis skurcz mnie obudzil, moze za dlugo na jednym boku lezalam ale mala jest bardzo aktywna wiec kto wie, moze to dzieki jej kopniaczkom macica sie stawia zaczelam brac magnez, wiec mam nadzieje, ze to troche pomoze![]() no i w ogole nie napisalam Wam: w poniedzialek jak bylam na tym usg polozna nie mogla znalezc dobrego ujecia na serduszko, bo mala sie tak zwinela, wiec poszla do recepcji zamowic mi kolejna wizyte na za tydzien. po powrocie do gabinetu, ja sie troche poruszalam i sie okazalo, ze mala juz sie przelozyla i juz serduszko mozna bylo ladnie obejrzec ale chyba w recepcji zapomniala powiedziec, bo przedwczoraj dostalam list ze szpitala, ze mam sie stawic na usg w poniedzialek. dzwonilam, chcialam odwolac, ale sie okazalo, ze babka w recepcji nie chce odwolac, bo stwierdzila, ze jednak jak juz jest to usg to niech bedzie i tym sposobem znow bede miala badanie w poniedzialek. w sumie moze to i dobrze, bo mala jest dosc nisko i w domu dopiero z Tz doszlo do nas, ze chyba nie wziela wszystkich wymiarow, tzn nie szacowala wagi, crl chyba tez nie zmierzyla, wspominala, ze zawsze podwojnie bierze wymiary glowki, a chyba mierzyla tylko raz, wszystko przez to, ze zajela sie tym serduszkiem. wiec w sumie na dobre wyszlo chociaz nie powiem, w glowie zaczely mi sie roic juz zle mysli, ze co jesli mi nie powiedziala wszystkiego no ale utwierdzala mnie, ze wszystko jest w porzasiu i ze nastepne usg bedzie dopiero w 32 tc wiec staram sie zachowywac spokoj i bede miala okazje znow poogladac nasze Serduszko
|
|
|
|
#3896 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam się w ten wietrzny dzień no i leniwy przede wszystkim
niedawno wstałam zjadłam pyszniutkie śniadanie i teraz załatwiam papierologię... Wieje u nas strasznie... dziewczyny dziękuje za same dobre słowa o brzuszku... A mówiłam mężowi że zdjęcia na kiepskim tle zrobił koleżanki z wizażu są spostrzegawcze Cytat:
Ubawiłam się Niki Modest - podest Carolyna dwa barki... Jeden duży drugi mały kaorlak oby cię to już opuszczało, no i zdrówka dla małża. Super że misia zadowolona - ja na jej miejscu też bym była zawiedziona że taka osobistość u mnie była i sie nie przywtiała ze mną pallas rill też się dziwię że ktos to kupuje... Mi się one w ogóle nie podobaja i to jeszcze nie skórzane... Sz it Zmykam się ogarnąć bo koło 15 wyruszamy, oby nas nie zwiało
|
|
#3897 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja jestem w 18tc, twardnienia mam od jakiegos tygodnia, najczesciej jak lepze na plecach. w pierwszej ciazy tez mialam w tym czasie, pamietam, bo sie wystraszylam i na ip bylam
|
|
|
|
|
#3898 |
|
Raczkowanie
|
Witam nieśmiało wszystkie kwietniowo-majowo-czerwcowe Mamusie
|
#3899 |
|
Zakorzenienie
|
muffinka nawet nie wiesz jak Twoje slowa mnie uspokajaja
![]() karola no witamy a Ty do ktorej grupy nalezysz? jak maluszek, jak Ty sie czujesz?
|
|
|
|
#3900 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witaj i powiedz coś o sobie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:55.

I uważaj na siebie
Tak więc jutro dzwonię i zapisze się do jego kliniki prywatnie przed świętami bo już jeste, ciekawa jak się tam miewa moje dziecko , a potem tutaj pójdę jeszcze raz po Nowym Roku
Dzieki dziewczyny za pomoc były za duże ;/
też bym poszła prywatnie
pobierznie doczytałam niestety.
za wizyty 

Mężul przed chwilą dzwonił, że jego też dopadło 

jutro zaczne 21tc