|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnego wątku! | |||
| Na plotkowym królujemy, każdą kupę świętujemy |
|
7 | 16,67% |
| W pieluszce znów kupa, na plotkowym obgadana nasza grupa |
|
2 | 4,76% |
| Pierwsze ząbki posiadamy gryźć więc wszystko zaczynamy |
|
2 | 4,76% |
| Czas się napić butlę soczku mamy przecież już pół roczku |
|
17 | 40,48% |
| Siadać pięknie zaczynamy, pierwsze ząbki posiadamy |
|
11 | 26,19% |
| Mamusie i dzidziusie VII-VIII |
|
3 | 7,14% |
| Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1711 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Mamy dziś zabawy kupę, wycieramy dzidzi pupę - mamusie VII-VIII 2013 cz.V
Hej.
Ja dziś niby nocka OK, ale i tak czuję się jak zombie. Do 3 przespał pięknie, potem go odłożyłam i odciągałam, potem godzinka snu, pobudka i znowu godzinka snu i przez to fatalnie się czuję. Mały się rozwył przed 8, musiałam wołać TŻa, bo ja nie byłam w stanie ruszyć palcem, a co dopiero wstać i go nosić. Teraz już jest OK, wypił mleczko i jest cicho, ale nie przebrałam go jeszcze ze śpiworka.... Dziewczyny jak ja Wam zazdroszczę tych ząbków ![]() Też bym chciała, żeby u nas tak to przeszło. A u nas jest i płacz i miętolenie i ślinienie, czasami jak mu smaruję dziąsełka to tak straszliwie płacze, pewnie go boli A i w nocy mieliśmy prawdziwą imprezę. DJ Arturro sam obsługiwał boomboxa (nie wiem jak, ale cwaniak się nauczył włączać karuzelkę:P a to wcale niełatwe). Więc była muzyka, obaliliśmy flachę, no impra jak się patrz ![]() A zaraz szukamy prezentu ))Wesołych Mikołajek Dziewczynki ** Oby każda znalazła jakiś drobiazg dla siebie, bo wszystkie zasłużyłyście, za nami cudny rok Współczuję problemów z prądem :/ Ja się też bałam, że mi wyłączą, bo migała nam lampka. Ale jakoś się to uspokoiło. Mam nadzieję, że nie będzie armageddonu, bo chcę wyjść na spacer dziś. |
|
|
|
#1712 |
|
Zakorzenienie
|
hej!
Filipowi chyba też zęby idą. Ma małe kreseczki -wgłębienia w dziąsłach, po całej nocy zjadł 90 ml, później po zabawie dojadł 30 i koniec... Wszystko pakuje do buzi, wyjmę butlę, to od razu ręce w ruch... Ale śpi ładnie, uśmiecha się cały czas, więc przynajmniej tyle
|
|
|
|
#1713 |
|
Zadomowienie
|
A my zaraz bedziemy kombinowac co ze spacerem;/ dzisiaj tradycyjny odpada wiec wystawie mała na werande i zobaczymy czy da sie nabrac i bedzie spac swoje 5 godz. trzymajcie kciuki
|
|
|
|
#1714 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Prezent otwarty..właściwie rozszarpany Prawie wszystko nam się podoba.. prawie..bo ktoś zabił czekoladowego Mikołaja robiąc z niego miazgę i gryzaczek. A dla mnie: lakier do paznokci, który już dawno chciałam sobie kupić (mama mi go polecała) ![]() A to taniec radości dla naszej Świętej M. Poza tym u nas całą noc tak wiało, świsty, dziwne dźwięki..jakby ktoś grał na dzwonkach zamieć nas nawiedziła i troszkę śniegu przyniosła..aktualnie troszkę sypie i na bieżąco się rozpuszcza Zapomniałam wystawić prezent dla męża i poszedł do pracy nieświadomy, że już coś dostał. Szkoda..bo może zrobiłoby mu się głupio, że dla mnie nic nie ma No, ale smutno mi, że sam nie pomyślał ![]() Na dzisiaj zapowiedziała się koleżanka z pracy.. z jakąś paczką dla Małego.. od września się do nas wybierała Kurde akurat dzisiaj mam totalny burdel w mieszkaniu i będę musiała ogarniać przy drzemce Malego..na spacerek i tak nie idziemy, bo strasznie wieje. Popołudniu muszę iść z Malym do mojej chrzześnicy prezent dać, no ale to tylko parę pięter niżej. Drugiej chrześnicy nie wiem kiedy damy. I jeszcze chciałam dać miniprezencik córce mojej towarzyszce od spacerów, ale wychodzi na to, że się dzisiaj nie spotkamy ![]() I ktoś mnie rano próbował nawiedzić.. O 9 domofon 2 razy wył, nie otwierałam, bo karmiłam Małego i zresztą w piżamie byłam, niepomalowana i nawet zębów nie myłam. Ten ktoś wlazł jakoś do klatki i do drzwi mi dzwonił.. Olałam.. jakby ktoś chciał i znajomy to zna mój nr tel., mógł zadzwonić.. o tej godzinie i bez zapowiedzi średnio przyjemne odwiedziny. |
|
|
|
#1715 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry w ten Mikołajkowy dzień!
My się wczoraj zabunkrowalismy, zaciagnelam rolety żeby w razie czego nic nam okien nie wybiło. A dzisiaj rano jak odslonilam to piękna zima wieje dalej ale nawet słońce się przebiłoMADI maz dotarł bezpiecznie? IWONKA można od razu ten test zrobić. Babeczka mówiła ze są dzieci które tak chętniej jedzą albo lubią sobie podgryzać kiedy ktoś je karmi![]() NENi 20zl za przesyłkę ![]() TYSIA hm..jak się będzie przedłużać ten bol to do lekarza idz Sent from my Lumia 800 using Tapatalk
|
#1716 |
|
Raczkowanie
|
Nie ogarniam wizazu i FB, do tego internet nam się popsuł i jadę na komórkowym, który chodzi jak.... Cynamonki - Teso - za wynikiCzarownica - oby suni się polepszyło! I u nas też w nocy była burza, takiej to chyba nigdy w życiu nie widziałam ![]() Brandy, Margosia - za bezbolesne ząbkowanie...i w temacie, moje dziecko pozazdrościło waszym chyba bo św. Mikołaj przyniósł Basi pierwszego ząbka - prawa dolna jedynecza stuka aż miło
|
#1717 |
|
Zakorzenienie
|
CZAROWNICA będzie Antosiowi ciepło w prezentach
ale u Ciebie masakra była..z pogodaYEVELE oj współczucia STOKROTKA to musiałaś się martwic..a gdzie maz jest? DZOAN może kuzynka? Sent from my Lumia 800 using Tapatalk
|
#1718 |
|
Konto usunięte
|
Łeeee jednak nici ze spaceru :/
Arturek był grzeczny i Mikołaj do niego przyszedł Dostał ubranka z logiem takiej jednej drużyny piłkarskiej :P i nową książeczkę do kolekcji
|
|
|
|
#1719 |
|
Zakorzenienie
|
KRYSIA brawa za zabek! Tylko się cieszyć ze tak bezboleśnie
) To tu trochę zabkow sypnelo ![]() Sent from my Lumia 800 using Tapatalk
|
#1720 |
|
Konto usunięte
|
dzien dobry
my juz zjadlysmy i nadal byczymy sie w lozku ![]() noc straszna przez ten wiatr, zasnac nie moglam, ale dobrze, ze corka spala grzecznie BrandyOrange : a to paskudny tz, jak mozna prezentu nie zauwazyc... ja pewnie nic nie dostane bo moj tz to sknera to sie pobyczylam, o 11stej wpada srodowiskowa Edytowane przez 201801111004 Czas edycji: 2013-12-06 o 10:17 |
|
|
|
#1721 |
|
Zakorzenienie
|
Elain oj martwiłam się i dalej się martwię bo dzisiaj ma wracać wieczorem a warunki pogodowe tragiczne a ma do domu 500 km. Jest w Ustce
Brandy, Krysia brawo za ząbki ![]() a mój mały od rana pociągający, katar się nasilił niestety
|
#1722 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale co sie strachu najadłam to moje:/
|
|
|
|
|
#1723 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
biedna sie męczyWitamy się z Anulką Mikołajkowo Sypie w nas snieg, zawierucha straszna i wieeeeeeje okropnie. Brrrr
|
|
#1724 |
|
Zakorzenienie
|
A ja zaraz musze wyjść wydrukować prace do teściów. Tak wieje że się odechciewa
I o 11 zadzwonić po wyniki morfo Sent from my FUN using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
#1725 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba Franek cierpiał za wszystkie dzieci, którym wyszły bezboleśnie zębuszki
![]()
|
|
|
|
#1726 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1727 |
|
Raczkowanie
|
Swoją drogą, moja mama mnie dziś uświadomiła, że rodzic, który znajdzie pierwszy ząbek dostaje prezent od drugiego rodzica
|
#1728 |
|
Zadomowienie
|
ciężko było ja oszukac . musiałam załozyc folie otworzyc drzwi i wystawic ja w drzwiach. dopiero wtedy zaneła. a mnie wywiało z kazdej strony bo genialnie wyszłam w szlafroku i pizamie.ehhhhh mam nadzieje ze pospi. spi teraz na werandzie drzwi przymkniete zobaczymy. ja mam herbatke kanapeczki i teraz was wreszcie ponadrabiam bo mam zaległosci. co do prezentów to od tz tez nie dostalam, ale to jak zwykle juz sie przyzwyczaiłam ze nigdy przy jakiejkolwiek okazji nie dostaje. jak okazja mija to mu sie gupio robi i mówi ze mam sobie cos wybrac to mi kupi. no romantyczny to on nie jest ale i tak go kocham
|
|
|
|
#1729 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny odezwe sie dopiero poznym popoludniem.
Na 15 jedziemy na kolejne badania z sunia a pokijest swiatlo imniej wieje musze pare rzeczy zrobic. Poza tym musimy z Tz cos pomyslec w zwiazku z sunia. Gdzie teraz ma spac. Jak to zrobic jak nie chodzi. No i obawiam sie ze moze byc tak ze nie ma juz dla niej ratunku ![]() Moja Mikolajko nie gniewaj sie ze sie pochwale pozno cudenkami. ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1730 |
|
Zadomowienie
|
Stokrotka-jak Twój mąż jest w Ustce,to niech uważa na siebie,mieszkam niedaleko-wieje u nas strasznie.Nie będę przynudzać,że całą noc nie spałam,bo tak waliło za oknem.Prąd szlag trafiał raz po raz.Moje wrażliwe na pogodę dziecko też nie mogło zasnąć i wierciło się w łóżeczku jak szalone.
Teraz padło i znaku życia nie daje. Brandy,Krysia-za ząbki ![]() A ja się wściekam,bo nie mogę dodzwonić się do lekarza prowadzącego Jaśka w celu ustalenia kontrolnej wizyty w szpitalu.Mamy się zgłosić na trzy dni jeszcze w tym roku,a nie chciałabym przed samymi świętami... |
|
|
|
#1731 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
U nas piździ, jak w kieleckim na zakręcie, nici ze spaceru. W nocy mieliśmy przeboje, biedna Lila Wstała o 4, a ja do tż mówię, że nie dam rady do niej wstać. Więc poszedł zrobić córci mleczko, ale za chwilę poszłam mu powiedzieć, że ona jednak śpi, ale jak chce może spróbować na śpiocha i poszłam się położyć.Potem Lila obudziła mnie o 6 i tż mówi, że ona może zjadła 20 ml, więc podałam jej butle, a ta za każdym razem wypluwała. Nale tż wstaje, jak poparzony, że ona jednak jej nie zrobił mleka. Biedna kluseczka, matka podawała jej mlenio z przed północy Cytat:
Na początku nie mogłam rozszyfrować, super ![]() Cytat:
Mi się tylko za tym tęskni, a tak naprawdę bronię się przed dodatkowym dzieckiem, jeszcze nie teraz może za 3 lata ![]() Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44040591]Łeeee jednak nici ze spaceru :/ Arturek był grzeczny i Mikołaj do niego przyszedł Dostał ubranka z logiem takiej jednej drużyny piłkarskiej :P i nową książeczkę do kolekcji [/QUOTE]Pisz której, jeszcze nam się tż pobiją na weselu |
|||
|
|
|
#1732 |
|
Zadomowienie
|
czarownica-trzymam kciuki.
|
|
|
|
#1733 |
|
Konto usunięte
|
Surka Ruch, a Wy?:O Łojezu, tego nie przewidziałam w moim planie doskonałym :P
Współczuję akcji z mleczkiem, ale ja często tak mam, że się budzę i dumam 10 minut, czy Artur już jadł, czy właśnie się obudził na jedzenie..... |
|
|
|
#1734 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44041677]Surka Ruch, a Wy?:O Łojezu, tego nie przewidziałam w moim planie doskonałym :P
Współczuję akcji z mleczkiem, ale ja często tak mam, że się budzę i dumam 10 minut, czy Artur już jadł, czy właśnie się obudził na jedzenie.....[/QUOTE] Śląsk
|
|
|
|
#1735 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1736 |
|
Wtajemniczenie
|
Mikołajko nasza Kochana. Dziękujemy za prezenty. Młody zakochał się w żyrce
![]() Masz talent STRAW ![]() Sent from my GT-I8260 using Wizaz Forum mobile app
|
#1737 |
|
Zadomowienie
|
Bede sie odnosic do postów na raty
![]() Cynamonki to cudowne ze juz w domku .Adas pewnie zachwycony swoim pokoikiem i nowymi warunkami. Oby nic nigdy w zyciu przykrego Wam sie juz nie przytrafiło :cmok :teso super ze wyniki wyszły ok na pewno odczułas ulgeoli no za patologie wiem co to wypalenie zawodowe zwłaszcza jak cie nikt nie docenia,p otrafi strasznie psychicznie wykinczyc.lachryma przykro mi. Dziewczyny które maja bolesne zabkowanie. Ile mniej wiecej to trwało zanim pojawił sie ząbek? o ile juz wam sie pojawiły. U mnie jeszcze jedna taka noc to zwariuje. Juz chyba kolki sa lepsze bo wiem o której godzinie przyjda i co mam zrobic a przy zebach to mała praktycznie mi sie budzi co 30 min w nocy. Nie chce jej faszerowac camilia. macie jakies ziołowe godne polecenia? albo czy np. masowanie roztworem samej szałwi moze działac przeciwbólowo? |
|
|
|
#1738 |
|
Rozeznanie
|
Agrafko ciesze sie kochana ze prezenty sie podobają
Antosia tez ma taka zyrafke i pożera jej nogi:p
|
|
|
|
#1739 | |||
|
Zakorzenienie
|
krysiaa
za ząbkaraczej nie.. ona się obraziła na maxa i pewnie nieźle mi d obrabia po rodzinie ale mam spokój ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#1740 | |||
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44040068]
A i w nocy mieliśmy prawdziwą imprezę. DJ Arturro sam obsługiwał boomboxa (nie wiem jak, ale cwaniak się nauczył włączać karuzelkę:P a to wcale niełatwe). Więc była muzyka, obaliliśmy flachę, no impra jak się patrz ![]() [/QUOTE] Zdolny Malutki ![]() Cytat:
zdjęcie poprosimy ![]() Cytat:
Cytat:
![]() U nas zaczęło sie w 3 miesiącu W dzień było ciężko, za to w nocy ok - może 2 nocki się zdarzył koszmarne przez zęby. Camilia jest homeopatyczna, także dużo lepsza niż te żele. ---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ---------- [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44041288]Artur się łączy w bólu [/QUOTE]Biedne te dzieci. Edytowane przez ona8686 Czas edycji: 2013-12-06 o 11:28 |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:36.

(nie wiem jak, ale cwaniak się nauczył włączać karuzelkę:P a to wcale niełatwe). Więc była muzyka, obaliliśmy flachę, no impra jak się patrz
))
** Oby każda znalazła jakiś drobiazg dla siebie, bo wszystkie zasłużyłyście, za nami cudny rok 
prawie..bo ktoś zabił czekoladowego Mikołaja robiąc z niego miazgę 
Kurde akurat dzisiaj mam totalny burdel w mieszkaniu i będę musiała ogarniać przy drzemce Malego..na spacerek i tak nie idziemy, bo strasznie wieje. Popołudniu muszę iść z Malym do mojej chrzześnicy prezent dać, no ale to tylko parę pięter niżej. Drugiej chrześnicy nie wiem kiedy damy. I jeszcze chciałam dać miniprezencik córce mojej towarzyszce od spacerów, ale wychodzi na to, że się dzisiaj nie spotkamy 
za wyniki

biedna sie męczy

Wstała o 4, a ja do tż mówię, że nie dam rady do niej wstać. Więc poszedł zrobić córci mleczko, ale za chwilę poszłam mu powiedzieć, że ona jednak śpi, ale jak chce może spróbować na śpiocha i poszłam się położyć.