|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1351 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Były mierzenia, wiesiołki, teraz każda zazdrości fasolki-mamusie po staraniach
Przecudny
Cytat:
|
|
|
|
|
#1352 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Były mierzenia, wiesiołki, teraz każda zazdrości fasolki-mamusie po staraniach
Cytat:
|
|
|
|
|
#1354 |
|
Raczkowanie
|
Witam sie wieczornie ....i mega wietrznie
![]() Czy u Was tez tak wieje ? Matko! Oby nam dachu nie porwało ![]() Tak teraz sobie pomyślałam ze widać ze coraz wiecej z Nas dobrze sie czuje prawie 22:30 a tu tyle gaduł i dobrzeOglądam te Wasze ciuszki z polowań No piękne Może teraz ja tez sie odważę na pierwsze zakupy ? ![]() ![]() Kto wie....
|
|
|
|
#1355 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1356 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1357 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jakościowo bardzo mi się podoba ten materiał, nie wydaje się sztuczny, bo niektóre czasem rzeczy strach dotknąć, ja nie wiem jak dziecko ma to nosić takie sztywne i nieprzyjemne...Cytat:
Idę spać wreszcie bo jutro rano się nie dobudzę... muszę odespać moje 12 godzin Dobranocka mamuśki |
||
|
|
|
#1358 | |
|
Zakorzenienie
|
zubi fanyyy
no w sumie to mam tylko ciuchy jak na chłopca i wanienkę, więc wcale nie tak dużo Cytat:
jeszcze zaledwie parę tygodni w niewiedzy... w sumie to wypadałoby się gdzieś już rozglądać za rezerwacją połówkowych
|
|
#1359 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dobranoc
|
|
|
|
|
#1360 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1361 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() ---------- Dopisano o 07:43 ---------- Poprzedni post napisano o 07:43 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1362 |
|
Zakorzenienie
|
Witam, ją wczoraj w nocy zaczęłam się jednak martwić o swoją dzidzie. Poczytalam trochę na necie i teraz się denerwuje. Bo powinno coś być widać. Zubi a ty w którym tyg. Byłaś co też był sam pęcherzyk?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1363 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie w 7 tygodniu 3 dniu od ostatniej miesiączki nie było nic prócz pęcherzyka - dopiero niuniuś się kształtował. Lekarz mnie opieprzył, gdy zaczęłam panikować. Powiedział, że ciąża jest młodsza niż powinna być i tyle, że mam dać mu urosnąć Nie panikuj kochana... bo nerwy Twoje wpływają negatywnie na dzidziola. Następnym razem jak pójdziesz, będzie już waliło serce ![]() Poza tym, jaki był rozmiar pęcherzyka u Ciebie? |
|
|
|
|
#1364 |
|
Zakorzenienie
|
18 mm , a ty przy jakim nie widzialas.?
Niby pecherzyk wskazuje na 6t 4d. Mi się wydaje, że ciążą może być młodsza bo owych mam koło 17 dc, a nie tak jak oni liczą 14 . No i od om był wczoraj 6t 2d, czyli patrząc na owi powinno być 5t 6d. T Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1365 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Będzie dobrze Kochana! Wiem, że łatwo się mówi, bo pamiętam jak sama panikowałam, no ale... musisz się niestety uzbroić w cierpliwość. Następnym razem jak poszłam do gina to mój dzieć miał już 19 mm - wg. miesiączki ostatniej wykazało wtedy na 9 tydz 3 dzień - czyli prawie dwa tygodnie po tym wcześniejszym usg.Główka do góry |
|
|
|
|
#1366 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Ciężarówy
no, ale ciąża ciążą...) głowa mi pęka, już dwa razy się złamałam i brałam panadol. Mam nadzieję, że Wy lepiej znosicie te wiatry i ciśnienia ![]() Kicia nie martw się, dla mnie ewidentnie w większym pęcherzyku kluje się dzidziuś, a drugi może pusty? A może później doszło do zapłodnienia? Cuda się zdarzają Fantastka o szalona ale wiesz co? Popieram, że wcześnie angażujesz się w zakupy, dużo Ci to ułatwi później, kiedy nie będzie Ci się chciało z brzuchem nic a wtedy tylko skoczysz do drogerii po kosmetyki i będzie cała wyprawka Super ubranka Ja mam tyyyyle neutralnych ubranek po Filipku, że szok... A jeszcze ostatnio w starym mieszkaniu małżonek znalazł karton rzeczy, które pożyczałam znajomej i ona oddała mi do tego wszystkiego mnóstwo dziewczęcych ubranek, bo mówiła, że jej się nie przydadzą już a może komuś oddam... Oczywiście wyjęłam pierwsze maleńkie różowe śpioszki i tandetnie się rozczuliłam
|
#1367 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja odkąd zaszłam w ciążę staram się nie brać leków, ani razu nie zdażyło mi się łyknąć paracetamolu... nawet jak głowa mi pękała przez 3 dni, bo bałam się, że mimo, że można to zaszkodzę. Tzn. no - spę biorę raz na jakiś czas, bo miewam niekiedy bóle brzucha. |
|
|
|
|
#1368 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1369 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no chyba, że tak |
|
|
|
|
#1370 | |||
|
Zadomowienie
|
Hej dziewuszki mamuśki
![]() U mnie dziś masakra pogodowa, śnieżyca, wicher, tragedia. Strach wyjść z domu, dobrze, że tylko z progu do samochodu, z samochodu do przedszkola, z przedszkola znów do samochodu i do pracy. Ale bez auta to bym się dziś nie wybrała. W pracy co chwilę wyłącza się prąd. Dobrze, że wszystko co terminowe mam już puszczone bo tak to w stresie bym była. A jak u Was dziś Mikołąjki? U mnie córcia z uśmiechem od rana Pod poduszką prezent i w przedszkolu dziś też Mikołaj, a po południu jeszcze dziadki zawitają. Lubię jak moje dziecko takie szczęśliwe i tak się cieszy nawet z drobiazgów. Fajne to uczucie dla matki ![]() A Wy piękne świąteczne awatarki sobie porobiłyście ![]() Cytat:
szkoda, że taki drogi, no trochę mi szkoda tyle kasy na sam leżaczek. Myślałam, żeby sobie na jakiś prezent zażyczyć leżaczek, ale za 150 zł to by mi ktoś kupił, a za 350 zł to chyba niekoniecznie...Cytat:
Gratuluję!Cytat:
No ale jesteś już po połówce to jak najbardziej czas na zakupowe szaleństwo Ja zamierzam właśnie rozpocząć po połówkowym, wtedy już będę spokojniejsza. Poza tym, że wiele kupować nie muszę. Sporo mam po córci, i meble i łóżeczko, wanienkę, krzesełko do karmienia, matę do zabawy, kojec. Tylko brak mi wózka, bo sprzedaliśmy, leżaczka, wanienki bo po córci już taka nieładna była i przewijaka, bo też miałam zniszczony. Trochę lepszych ciuszków zostawiłam po córci, a dla chłopaka dostanę od koleżanki, bo ma 3-miesięcznego bobasa i jak wyrasta z ciuszków to już mi szykuje ![]() A ja czwartku, a to jeszcze tydzień
|
|
#1371 | |
|
Zakorzenienie
|
Boże, Juliette..... TY JUŻ 21 TYDZIEŃ, dla mnie to jakiś szok, ja chyba nie ogarniam
![]() ![]() Przecież kurde, dopiero co gratulowałam Ci kresek na ovu I powiedzcie, że ten piękny czas nie leci za szybko?Cytat:
![]() Fajnie, że Twoja córcia tak się cieszy z prezentów ...A tak w ogóle, to wczoraj z Tż się wzruszaliśmy, bo zostało mi.... pół roku do terminu
|
|
#1372 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Te za 150 zł są niewygodne dla dziecia, no ale już o tym pisałam.To prawda, powoli już czas na to aby kompletować sprzęcior dla malucha, bo nie wiem np. czy za jakiś czas będę mieć na to siły Jest mnóstwo do zrobienia... a czas goni jak szalony. Mi się marzy już jechać po wózek Zazdroszczę, że masz już tak dużo ubranek ![]() No... u nas też Ksawek szaleje. Siedzę w domu jak w bunkrze - wszystkie rolety pozasłaniane i ciemnica jedna wielka. Mój Tż w pracy a ja się boję siedzieć sama w domu w taką pogodę ![]() ---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ---------- Cytat:
![]() Jeszcze trochę i będziemy wklejać foty naszych dzieciów
|
||
|
|
|
#1373 |
|
Raczkowanie
|
Jeny dziewczyny takie cudne ciuszki wczoraj powklejałyście
Musiałam Ale więcej na razie nie oglądam.. naprawdę
|
|
|
|
#1374 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo chcąc nie chcąc człowiek zaczyna nabierać podejrzeń. Ja też czytałam o tym, że już powinien być ale u mnie nie było i to mnie martwiło. Dlatego lekarz żeby mnie jeszcze bardziej nie martwić kazał przyjść za 3 tygodnie (nie wiem jak wytrzymałam) i już wtedy w 10 t była śliczna mała dzidzia 2,5 cm z bijącym serduszkiem.No to już dziś oficjalnie zaczynamy II trym |
|
|
|
|
#1375 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Pogoda za oknem straszna!Jedź jedź i pokaż nam jak się obkupisz Ja się jeszcze śliniłam do takich ogrodniczek z bodziakami, ale one kosztowały prawie 30 zł, więc sobie darowałam Cytat:
Cytat:
i proszę się więcej nie stresować ![]() Cytat:
A tak to na szczęście nic nie muszę brać No tak mi się akurat nawinęło parę ciekawych aukcji U męża w rodzinie niby jest kilka chłopczyków, jego siostra ma dziewczynkę ale nikt mi nic nie zaproponował, czy bym coś chciała, więc sama kupuję. Za chwilę zaczniemy remont to wtedy w ogóle nie będzie na to czasu, a tak to już część będę miała Z ubrankami chyba sobie dam na razie spokój i ew. zacznę szukać później właśnie sprzętów Cytat:
Melodyjki zawsze można gdzie indziej ustawić, radio włączyć czy coś, no wibracje to jednak my przeoczyliśmy, bo chciałam, żeby miał a tu psikus. Swoją drogą takie używane leżaczki nieraz w bardzo dobrym stanie można znaleźć na allegro albo tablicy Wiecie co... jestem zła trochę, bo wczoraj sprawdzałam szkołę rodzenia w moim mieście i kurcze ona jest płatna... A tam jest napisane, że chodzi się od 24-27 tyg. aż do porodu, czyli razem ok. 10 tygodni. Zajęcia są 2 razy w tygodniu i jak jest sama ciężarna to za jedne płaci 15 zł, jak z mężem to 25... Czyli na tydzień 50 zł x 10 tygodni = 500 zł Ja pierdzielę, pogięło ich chyba... to już wolę coś dziecku kupić... 40 km dalej w mieście jest bezpłatna nauka raz w tygodniu więc może tam się wybierzemy, bo tu to bez sensu i tak chyba jest to samo...
|
||||
|
|
|
#1376 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gratulacje |
|
|
|
|
#1377 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niebawem wpadniesz w szał zakupowy, od jednego ubranka się zaczyna Super.
|
|
|
|
|
#1378 | |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie wklejaj fotke !!
![]() Dziękuje ![]() Cytat:
![]() Dziękuje
|
|
|
|
|
#1379 |
|
Zakorzenienie
|
Ale łoś ze mnie... podałam Zubi na pierwszą stronę, że rodzę w 2013
|
|
|
|
#1380 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No drogo jak na szkołę rodzenia. A to nie na kasę chorych? Pytałaś w szpitalu? Moja teściowa jest położną w szpitalu i u nich normalnie są zapisy, ale to trzeba dosyć szybko się zdecydować, bo może braknąć miejsc. Popytaj, zorientuj się. Mój Tż nie chce iść do szkoły rodzenia |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:37.

Przecież dobrze płacę
Pojechał sobie dziad na narty i dopiero za tydzień wraca...
I mnie zostawił samą z Miłkiem
Koszulka 9,50, bodziaki 13 zł, a te półśpiochy chyba 17 za 2 pary... W tle widać taki a la kocyk, ale nie z pluszu tylko bawełniany kupiony za jedyne 11 zł 

- wg. miesiączki ostatniej wykazało wtedy na 9 tydz 3 dzień - czyli prawie dwa tygodnie po tym wcześniejszym usg.
no, ale ciąża ciążą...) głowa mi pęka, już dwa razy się złamałam i brałam panadol. Mam nadzieję, że Wy lepiej znosicie te wiatry i ciśnienia 

Ale więcej na razie nie oglądam.. naprawdę
bo chcąc nie chcąc człowiek zaczyna nabierać podejrzeń. Ja też czytałam o tym, że już powinien być ale u mnie nie było i to mnie martwiło. Dlatego lekarz żeby mnie jeszcze bardziej nie martwić kazał przyjść za 3 tygodnie (nie wiem jak wytrzymałam) i już wtedy w 10 t była śliczna mała dzidzia 2,5 cm z bijącym serduszkiem.
i proszę się więcej nie stresować 
Ja pierdzielę, pogięło ich chyba... to już wolę coś dziecku kupić... 40 km dalej w mieście jest bezpłatna nauka raz w tygodniu więc może tam się wybierzemy, bo tu to bez sensu i tak chyba jest to samo...