Faceci wcale nie lubią krągłości... - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-12-05, 20:43   #211
Nuova
( ͡° ͜ʖ ͡°)

Dot.: Faceci wcale nie lubią krągłości...

Cytat:
Napisane przez Naomi21 Pokaż wiadomość
Z tego, co czytałam to tak, miała zaburzenia odżywiania i to dość poważne Pamiętam jak oglądałam "Pół żartem pół serio" i się zdziwiłam, że ona taka "duża", bo też zawsze myślałam, że nosiła jakieś XS. Jeśli ktoś ma ją za chudzielca, to radzę obejrzeć ten film Na 100% rozmiar 40. Z tymi sukienkami też macie rację, nie mieściła się w nie i zszywali je bezpośrednio na niej.
Ona w tym filmie była ciężarna
Nuova jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-05, 20:58   #212
Naomi21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nuova Pokaż wiadomość
Ona w tym filmie była ciężarna
Brzucha nie miała Za to bardzo szerokie biodra i dość potężne ramiona tak.
Stary 2013-12-05, 21:06   #213
Lemmy is God
Wtajemniczenie

Mi to zwykle faceci mówili że jestem za chuda, od babek raczej tego nie słyszałam. Chyba że starsze panie które mi zawsze jedzenie wciskają mówiąc "A zje sobie pani, bo pani taka chuda"
Lemmy is God jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-06, 02:45   #214
Alessa80
Raczkowanie

Czytam i oczom nie wierzę, co tu wypisujecie, kochane. Jeśli nie jest to manipulant lubiący grać na kompleksach, to przeciętny facet w ogóle kategorii 36/38/40 nie rozróżnia. Mam bandę kumpli i żaden nie zauważył, że nasza wspólna znajoma dwanaście kilo schudła. Jeden stanął niemal na wysokości zadania, bo zapytał, co ona taka zmęczona.

TŻ nie zauważa wahań siedmiokilogramowych moich. Typowy mężczyzna nie zna pojęć cellulit i rozstępy, o ile mu się przypadłości nie zademonstruje i objaśni, o zgrozo. Ta kobieta w oczach mężczyzny jest atrakcyjna, która nim samym się interesuje, słucha go, uśmiecha się, etc, znamy wszystkie ten mechanizm. Reszta jest naprawdę na piątym planie. Ja mam 100/67/100 i sześćdziesiątehehehemsześ ć, bary jak G.I.Jane, rozebrać się na basenie nie mogę, bo cellulit potężny jak stragan kalafiorów, a i tak zdecydowana większość łobuzów się za mną na ulicy ogląda. Mam wrażenie, że atrakcyjność zależy od swoistego wewnętrznego ognia - lub jego braku.
Stary 2013-12-06, 08:16   #215
MaRtUhA
Zadomowienie

GG do MaRtUhA

Cytat:
Napisane przez Alessa80 Pokaż wiadomość
Czytam i oczom nie wierzę, co tu wypisujecie, kochane. Jeśli nie jest to manipulant lubiący grać na kompleksach, to przeciętny facet w ogóle kategorii 36/38/40 nie rozróżnia. Mam bandę kumpli i żaden nie zauważył, że nasza wspólna znajoma dwanaście kilo schudła. Jeden stanął niemal na wysokości zadania, bo zapytał, co ona taka zmęczona.

TŻ nie zauważa wahań siedmiokilogramowych moich. Typowy mężczyzna nie zna pojęć cellulit i rozstępy, o ile mu się przypadłości nie zademonstruje i objaśni, o zgrozo. Ta kobieta w oczach mężczyzny jest atrakcyjna, która nim samym się interesuje, słucha go, uśmiecha się, etc, znamy wszystkie ten mechanizm. Reszta jest naprawdę na piątym planie. Ja mam 100/67/100 i sześćdziesiątehehehemsześ ć, bary jak G.I.Jane, rozebrać się na basenie nie mogę, bo cellulit potężny jak stragan kalafiorów, a i tak zdecydowana większość łobuzów się za mną na ulicy ogląda. Mam wrażenie, że atrakcyjność zależy od swoistego wewnętrznego ognia - lub jego braku.
Wydaje mi się, że przeciętny facet wie co to cellulit i rozstępy.
Stary 2013-12-06, 08:29   #216
_ema_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MaRtUhA Pokaż wiadomość
Wydaje mi się, że przeciętny facet wie co to cellulit i rozstępy.
Myślę, że zna definicję i poznaje - cellulit w 4 stopniu i rozstępy stopniu zapalnym. Wszelkie mniej wyraziste zmiany raczej nie przyciągają uwagi. Na takim zdjęciu

Mały który cellulit odnajduje
I w sumie mnie to cieszy
_ema_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-06, 10:07   #217
Lazurowewybrzeze
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez DopplegangerEddarda Pokaż wiadomość
Obie mają piękne twarze- pełne usta, jasną cere, ladne włosy, migdalowe oczy, delikatny makijaz.

A ciała też mają seksowne.

Znajomi uważają mnie za wybrednego.
Ale przeciez w innym watku piszesz, ze ty lubisz waskie usta, badz konsekwentny. Twoja ex 155 wzrostu i 75-80 kg, to juz jest duza nadwaga, przy takiej nadwadze z reguly twarz jest tez juz zmieniona, nawet jak jest to ladna twarz.

Edytowane przez Lazurowewybrzeze
Czas edycji: 2013-12-06 o 10:12
Lazurowewybrzeze jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-06, 10:32   #218
babcia_miecia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Alessa80 Pokaż wiadomość
cellulit potężny jak stragan kalafiorów

Schudłam z rozmiaru 34/36 do 34/dziecięce przy wzroście 164, jestem przy tym umięśniona, z sześciopakiem na brzuchu, bioderkami jak się należy, wąską talią, ładną buzią, a powodzenia jak nie było, tak nie ma. No cóż, mogę sobie wmawiać, że to przez moją figurę(bo na pewno gdybym była o te trzy centymetry wyższa, lub o 500 gram lżejsza, to podobałabym się i mogłabym przebierać w facetach) ale smutna prawda jest taka, że to wszystko przez niedostatki charakteru.

Mam grube koleżanki, które wiecznie marudzą, że są grube i brzydkie (najchętniej przy słodkich drinkach, pizzy i ciasteczkach) oraz grube koleżanki, które są pewne siebie, wiecznie uśmiechnięte, mają swoje zdanie i nie boją się go wyrażać. Pewnie ich rozmiary, cellulit i rozstępy są takie same, ale ja jednak dostrzegam różnicę pomiędzy tymi dwoma typami charakteru.

Mnie sama wysoka waga nie odpycha, odpycha mnie natomiast wysoka waga w połączeniu z permanentnym użalaniem się nad sobą.

No i przede wszystkim wszelkie dane w kilogramach, BMI, rozmiary ubrań, obwody w centymetrach nie są w żadnym stopniu miarodajne. Wzrokowo oceniam sylwetkę na ładną, bardzo ładną, nieładną, a cała reszta ma drugorzędne znaczenie. Liczy się efekt wizualny.
babcia_miecia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-06, 10:43   #219
MaRtUhA
Zadomowienie

GG do MaRtUhA

Cytat:
Napisane przez _ema_ Pokaż wiadomość
Myślę, że zna definicję i poznaje - cellulit w 4 stopniu i rozstępy stopniu zapalnym. Wszelkie mniej wyraziste zmiany raczej nie przyciągają uwagi. Na takim zdjęciu

Mały który cellulit odnajduje
I w sumie mnie to cieszy
pokazałam TŻ, zdecydowanie zauważył.
Stary 2013-12-06, 10:51   #220
Lemmy is God
Wtajemniczenie

Kobity same uczą facetów tego jak wygląda celulit. Siądzie taka przed zdjęciem kogoś tam/stanie przed lustrem i paluszkiem pokaże "patrz chłopie celulit". Sranie we własne gniazdo
Stary 2013-12-06, 10:54   #221
mary_poppins
sissy that walk

Cytat:
Napisane przez Lemmy is God Pokaż wiadomość
Kobity same uczą facetów tego jak wygląda celulit. Siądzie taka przed zdjęciem kogoś tam/stanie przed lustrem i paluszkiem pokaże "patrz chłopie celulit". Sranie we własne gniazdo
Ale przecież to gołym okiem widać. Można nie wiedzieć jak to się nazywa i skąd się bierze, ale nie widzieć cellulitu, np. takiego jak na tym zdjęciu? Nie mówię, że należy wypatrywać go gdzie tylko i się na nim skupiać, ale naiwnością jest wierzyć, że faceci są ślepi i głupi, i nie widzą że pupa jest poorana cellulitem, a nie gładka. Sądzę, że po prostu im to nie przeszkadza/przyjmują, że tak już jest i tyle. Ale widzą na bank, no błagam Was Oni w większości jednak nie są upośledzeni.
mary_poppins jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-06, 11:00   #222
_ema_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mary_poppins Pokaż wiadomość
Ale przecież to gołym okiem widać. Można nie wiedzieć jak to się nazywa i skąd się bierze, ale nie widzieć cellulitu, np. takiego jak na tym zdjęciu? Nie mówię, że należy wypatrywać go gdzie tylko i się na nim skupiać, ale naiwnością jest wierzyć, że faceci są ślepi i głupi, i nie widzą że pupa jest poorana cellulitem, a nie gładka. Sądzę, że po prostu im to nie przeszkadza/przyjmują, że tak już jest i tyle. Ale widzą na bank, no błagam Was Oni w większości jednak nie są upośledzeni.
No dobra, może źle wyraziłam swoje myśli. Może i widzą, ale nie oceniają przez jego pryzmat. Albo jeszcze inaczej -widzą, ale zakładają, że to naturalne, że ciało nie jest nieskazitelne. Pokazałam to przed chwilą swojemu, żeby ocenił.
Odpowiedź: 'fajna pupa, ale nogi mogłaby mieć dłuższe'.
Co powiedziałaby kobieta?
'Ble, ale się zaniedbała cellulit ogromny, obwisły tyłek i grube uda!'
Nie uwierzę, że większość mężczyn w ogóle zwróci uwagę na niewielki cellulit. Oczywiście nie mówimy o pytaniu 'czy ta pani ma według Ciebie cellulit?', tylko zwykłym 'jak Ci się podoba'.

Edytowane przez _ema_
Czas edycji: 2013-12-06 o 11:01
Stary 2013-12-06, 11:11   #223
Lemmy is God
Wtajemniczenie

Nawet jak widzą to co z tego? Czy to oznacza że trzeba im palcem pokazywać co to jest, stwierdzać że to obleśne, fuj i oznaka zaniedbania?
Sądzę że większość facetów celulit widywała we własnym domu u matek, ciotek czy babek.
Stary 2013-12-06, 11:13   #224
mary_poppins
sissy that walk

Cytat:
No dobra, może źle wyraziłam swoje myśli. Może i widzą, ale nie oceniają przez jego pryzmat. Albo jeszcze inaczej -widzą, ale zakładają, że to naturalne, że ciało nie jest nieskazitelne. Pokazałam to przed chwilą swojemu, żeby ocenił.
Odpowiedź: 'fajna pupa, ale nogi mogłaby mieć dłuższe'.
Co powiedziałaby kobieta?
'Ble, ale się zaniedbała cellulit ogromny, obwisły tyłek i grube uda!'
Nie uwierzę, że większość mężczyn w ogóle zwróci uwagę na niewielki cellulit. Oczywiście nie mówimy o pytaniu 'czy ta pani ma według Ciebie cellulit?', tylko zwykłym 'jak Ci się podoba'.
Co do tego - 100% racji, z wielu opinii jakie słyszałam od facetów o kobiecych przymiotach mogę wywnioskować, że większości totalnie zwisa czy kobieta ma cellulit, drobne rozstępy, jakąś bliznę albo coś w tym rodzaju. W większości przypadków to jednak my mamy pęd do perfekcji - idealnie gładka cera, idealnie gładkie nogi, idealnie gładka pupa itd. Nie chcę jakoś za bardzo uogólniać, ale naprawdę obserwacje mi mówią, że większość facetów (przynajmniej tych, których znam) nie rozbiera ciała kobiety na czynniki pierwsze i nie analizuje każdej części z osobna przez pryzmat tego, czy jest tam włosek, pieprzyk albo blizna. Ale wydaje mi się, że kobiety też nie robią tego w stosunku do facetów? Chyba jesteśmy krytyczni głównie odnośnie własnej płci.

Edytowane przez mary_poppins
Czas edycji: 2013-12-06 o 11:14
Stary 2013-12-06, 11:16   #225
tyene
Zakorzenienie

Ja się tak zastanawiam, dlaczego zawsze o powodzeniu dziewczyn z nadwagą czy ich obleśności najbardziej lubią dyskutować te szczupłe. Najlepiej jest po prostu zapytać kogoś, kto jest gruby, czy ma powodzenie, czy tworzy związki, czy uważa, że akurat waga jest tu przeszkodzą.
Stary 2013-12-06, 11:24   #226
Kalini
Zakorzenienie

Mój facet raczej nie dostrzega cellulitu i rozstępów. Dla mnie prawie niewidoczne paseczki na udzie to tragedia i bardzo tego nie lubię, a on w życiu nie zwróciłby na to uwagi.
Tak samo z makijażem. Ostatnio odstawiłam się na jego powrót z pracy, bo coś tam mieliśmy uczcić, sukienka, pełny makijaż itd.
On wszedł, oczywiście powiedział komplement, ale powiedział też trochę z rozczarowaniem:
-O pomalowałaś się.
-No chciałam, abyś się znowu we mnie zakochał
-Ale ja się zakochałem w Tobie jak nie miałaś makijażu <3
Kalini jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-06, 11:24   #227
Lemmy is God
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tyene Pokaż wiadomość
Ja się tak zastanawiam, dlaczego zawsze o powodzeniu dziewczyn z nadwagą czy ich obleśności najbardziej lubią dyskutować te szczupłe. Najlepiej jest po prostu zapytać kogoś, kto jest gruby, czy ma powodzenie, czy tworzy związki, czy uważa, że akurat waga jest tu przeszkodzą.
Oj tak

Plus jeszcze mnie śmieszy przekonanie że szczupła figura i uroda GWARANTUJĄ szczęście w miłości i udane życie seksualne. Gdyby tak było to Hollywood byłoby miejscem gdzie nie ma zdrad i rozwodów
Stary 2013-12-06, 11:28   #228
Lazurowewybrzeze
Zadomowienie

Pewnie to tak jest, ze wiekszosc kobiet jest bardzej krytyczna w stosunku do swojej plci (w tym i do siebie), niz dla plci przeciwnej, z tego co zauwazylam faceci raczej tez sa w stosunku do osob swojej plci bardziej krytyczni. Ale sa i faceci co wszystkie niedoskonalosci u kobiety zuwaza i sa bardzo wymagajacy w stosunku do kobiet , takich jest mniejszoc, ale tez tacy sa.
Stary 2013-12-06, 11:29   #229
mary_poppins
sissy that walk

Cytat:
Oj tak

Plus jeszcze mnie śmieszy przekonanie że szczupła figura i uroda GWARANTUJĄ szczęście w miłości i udane życie seksualne. Gdyby tak było to Hollywood byłoby miejscem gdzie nie ma zdrad i rozwodów
Nie znam osoby, która tak uważa, słowo daję W ogóle chyba każdy wie, że powodzenie a szczęście w miłości to dwie różne sprawy.
Stary 2013-12-06, 11:34   #230
DopplegangerEddarda
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Lazurowewybrzeze Pokaż wiadomość
Ale przeciez w innym watku piszesz, ze ty lubisz waskie usta, badz konsekwentny. Twoja ex 155 wzrostu i 75-80 kg, to juz jest duza nadwaga, przy takiej nadwadze z reguly twarz jest tez juz zmieniona, nawet jak jest to ladna twarz.
Wąskie usta u facetów. Czytaj uważniej może to zabrzmiec niegrzecznie ale najlepiej dwa razy ponieważ męczy mnie takie odpowiadanie przez kogoś brak uwagi...

Nie, ona ma taką budowę. Zobacz sobie Christine Hendrics. Czy ona ma brzydką twarz ? Według mnie ma ładniejsza od większość gwiazd hollywod.
DopplegangerEddarda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-06, 11:35   #231
Lazurowewybrzeze
Zadomowienie

Cytat:
Oj tak

Uroda i szczupla figura niczego nie gwarantuje, moze najwyzej troche pomoc, ale i to nie musi, jak innych waznych, zeby nie powiedzic wazniejszych przymiotow brak lub brakuje szczescia w milosci.
Stary 2013-12-06, 11:39   #232
Lemmy is God
Wtajemniczenie

A ja się właśnie spotkałam dość często z takim myśleniem. Teksty w stylu że jakbyś była szczupła to by cię nie zdradzał, no tak ma brzydką żonę to nie dziwne że chodzi na boki i tego typu teksty.
Stary 2013-12-06, 11:45   #233
_ema_
Zakorzenienie

Cytat:
Nie, ona ma taką budowę. Zobacz sobie Christine Hendrics. Czy ona ma brzydką twarz ? Według mnie ma ładniejsza od większość gwiazd hollywod.
Pomijając twarz tej pani - chciałabym zobaczyć ją bez ubrań Bo wybacz, ale jej fenomenalne kształty to ciężka praca gorsetu, majtek, staników i innych tym podobnych produktów. Zdejmiesz i efekt wcale nie jest tak niesamowity, wręcz powiedziałabym - wiele kobiet tak wygląda.
Stary 2013-12-06, 11:51   #234
Lemmy is God
Wtajemniczenie

Cytat:
Pomijając twarz tej pani - chciałabym zobaczyć ją bez ubrań Bo wybacz, ale jej fenomenalne kształty to ciężka praca gorsetu, majtek, staników i innych tym podobnych produktów. Zdejmiesz i efekt wcale nie jest tak niesamowity, wręcz powiedziałabym - wiele kobiet tak wygląda.
Wyguglałam sobie zdjęcia tej pani rozbolały mnie cycki od za małych staników
Stary 2013-12-06, 11:56   #235
Lazurowewybrzeze
Zadomowienie

Cytat:
Wąskie usta u facetów. Czytaj uważniej może to zabrzmiec niegrzecznie ale najlepiej dwa razy ponieważ męczy mnie takie odpowiadanie przez kogoś brak uwagi...

Wiem, wiem, ze pisales, o facecie, tyle, ze myslalam, ze jak sie nie podobaja u facetow to i u kobiet ci sie nie podobaja. Poza tym, martwiles sie tez o zbyt pelne usta u dziecka, no ale moze chodzilo ci o zbyt pelne, lub o takie usta u potomka plci meskiej?

Ofszem ma ladna twarz, nie wiem czy najladniejsza z Hollywood, ale ladna. Nie jest za szczupla, ale nie jest tez gruba, jest okragla (przy kosci), ale mimo tego ma szczupla twarz, no i najwiekszy ze wszystkiego to ma biust (jak na moj gust zbyt duzy), ale ogolnie dobrze wyglada jest proporcjoalna, ma wciecie w pasie. Tyle, ze wydaje mi sie, ze 75-80 kg przy 155 cm wzrostu, to osoba gubsza niz Christina Hendrics, ale moze sie myle.
Stary 2013-12-06, 11:59   #236
softgrey
Zadomowienie

Cytat:
Wyguglałam sobie zdjęcia tej pani rozbolały mnie cycki od za małych staników
Ja też wygooglałam i w bikini nie wygląda tak fascynująco jak w pełnym rynsztunku
softgrey jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-06, 11:59   #237
MaRtUhA
Zadomowienie

GG do MaRtUhA

Cytat:
Nawet jak widzą to co z tego? Czy to oznacza że trzeba im palcem pokazywać co to jest, stwierdzać że to obleśne, fuj i oznaka zaniedbania?
Sądzę że większość facetów celulit widywała we własnym domu u matek, ciotek czy babek.
nic z tego. po prostu uważam, że naiwnością jest sądzenie, że mężczyźni nie dostrzegają rozstępów, cellulitu,mało jędrnej skóry. Myślę jednak, że większość zdaje sobie też sprawę z tego, że ludzkie ciało jest niedoskonałe, praktycznie u każdego.
Stary 2013-12-06, 12:00   #238
Lazurowewybrzeze
Zadomowienie

Cytat:
A ja się właśnie spotkałam dość często z takim myśleniem. Teksty w stylu że jakbyś była szczupła to by cię nie zdradzał, no tak ma brzydką żonę to nie dziwne że chodzi na boki i tego typu teksty.
Tak dosc czesto takie myslenie jest, ale nie wydaje mi sie, zeby to byla prawda.
Stary 2013-12-06, 12:01   #239
Imperialista
BAN stały

Temat jest prawdziwy - większość facetów woli szczupłe tyczki. Są jacyś feedersi, ale to mniejszość!
Imperialista jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-06, 12:02   #240
Lazurowewybrzeze
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez softgrey Pokaż wiadomość
Ja też wygooglałam i w bikini nie wygląda tak fascynująco jak w pełnym rynsztunku
Ja tez szukalam jej zdjec w stroju kapielowym, ciekawilo mnie jak by sie w nim prezentowala, ale nie znalazlam, moze wkleisz zdjecie?
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości