|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnego wątku! | |||
| Na plotkowym królujemy, każdą kupę świętujemy |
|
7 | 16,67% |
| W pieluszce znów kupa, na plotkowym obgadana nasza grupa |
|
2 | 4,76% |
| Pierwsze ząbki posiadamy gryźć więc wszystko zaczynamy |
|
2 | 4,76% |
| Czas się napić butlę soczku mamy przecież już pół roczku |
|
17 | 40,48% |
| Siadać pięknie zaczynamy, pierwsze ząbki posiadamy |
|
11 | 26,19% |
| Mamusie i dzidziusie VII-VIII |
|
3 | 7,14% |
| Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1741 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Mamy dziś zabawy kupę, wycieramy dzidzi pupę - mamusie VII-VIII 2013 cz.V
|
|
|
|
#1742 |
|
Rozeznanie
|
Ale mnie listonosz wkurzył przed chwilą!! Zadzwonił mi do drzwi i obudził dziecko. Od razu pobiegłam otworzyć a ten już w samochodzie i tylko widziałam jak odjeżdża!! Nie chciało mu się minuty zaczekać!!
|
|
|
|
#1743 |
|
Zakorzenienie
|
Koszmarna noc, głównie przez Ksawerego.
Tak się zaczął chichrać i gadać, że dostał czkawki... To ja go do piersi, żeby się napił i żeby przeszło, a Misiek odmawia. Buzię zamknął, głowę odwrócił i pić nie będzie...Przytuliłam więc, pokołysałam i razem tak w uścisku po ponad godzinnej męce zasnęliśmy...
|
|
|
|
#1744 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1745 |
|
Rozeznanie
|
Surka nie tylko ty tak masz. Ja nie raz ze zmęczenia robiłam różne rzeczy. Raz wstałam i robię mleko, a TŻ zdziwiony mówi, że Ania już godzinę temu jadła, a ja całkiem o tym zapomniałam,a Niunia piszczała tylko dlatego, że jej smoczek wypadł
![]() A dzisiaj też Niunia piszczy a ja we śnie robie jej mleko. Potem wstałam i do TŻ mówię, podaj mi to mleko co zrobiłam, ale niestety na jawie go nie było.
|
#1746 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A u nas chyba też zęby, Lila bardzo niechętnie je. Po 5 godzinnej przerwie wypiła 50 ml
|
|
|
|
|
#1747 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas było to samo. I coś czuje, że kolejne zęby się zbliżają. Ale zajrzałam w paszczę i dziąsełka jeszcze nie są płaskie. Także kolejne czekanie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() U nas jest tak, że na 1 karmienie wstaje Tż a potem ja. Zmieniamy Frankowi mleko w nocy na picie żeby go odzwyczaić. Ale jak jest dłuższa przerwa to jeszcze czasem mleko wpadnie. Ostatnio było nastawione picie i stało w podgrzewaczu, Tż wstał nasypał do tego mleko i przylatuje do mnie z przerażoną miną - co on ma teraz zrobić? Śmiać mi sie chciało, bo przecież tak ciężko nastawić wodę i zagotować a potem dolać chłodnej
|
|||
|
|
|
#1748 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ale jakby mi pił po 20 albo 50, to by mnie do Toszka wywieźli chyba Czasami się bujamy i godzinę ze śniadaniem.Boziu co za marud dzisiaj... Usnął, oby pospał, bo praktycznie nieprzerwanie od 7.30 płacze... Oczy jak szparki, ale nie uśnie, po co, niech mama wysłuchuje moich żalów... |
|
|
|
|
#1749 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44042002]No to jeszcze ujdzie. Gorzej, jakby Legia albo Górnik :P[/QUOTE]
masz coś do Legii? ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#1750 |
|
Zadomowienie
|
stokrotka-mieszkanie blisko morza jest niebezpieczne.
Właśnie się dowiedziałam,że mój Tż nie ma już samochodu.Drzewo spadło i piękne czerwone autko poszło się.....przepraszam,ale wyć mi się chce... Na razie zostaje nam moje,niezbyt męskie ![]() Zaraz się wścieknę chyba ![]() Mogę tu pokrzyczeć??? |
|
|
|
#1751 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1752 | |
|
Raczkowanie
|
Dzień doberek
![]() Ale ja jestem wyspana dzisiaj Moja mama jak mnie wczoraj zobaczyła w jakim stanie jestem to powiedziała, że zostanie całą noc z Mikołajem i tak obudziła mnie tylko karmienie. Odżyłam normalnie. Brzuch już dziś nie boli, moze musiałam tylko odpocząć- sama nie wiem. Mikołaj wczoraj tak się wieczorem popłakał jak się rozpoczął ten zaj.....y wiatr, że myślałam, że będę z nim płakać. Wyglądał na przerażonego. Huczało u nas strasznie. No i powiem Wam, że super akcja z tymi prezentami, aż Wam zazdroszczę troszkę, ale rozumiem, że nie bywam tu tak często jak Wy więc wiadomo ![]() Tak dziś Mikołajki a ja mam przy sobie najlepszy prezent od życia ---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1753 |
|
Konto usunięte
|
Osobiście nie, ale L. jest chyba jedną z mniej lubianych drużyn w Polsce :P
A już nasi kibice (kibole znaczy) z Waszymi i Górnikowymi to się tak kochają, że ja tylko się modlę, żeby mi Mały nie wyrósł na zadymiarza, bo go będę po aresztach szukać :P A u mnie i TŻ i tata kibice i już w nim widzą gwiazdę sportu :P |
|
|
|
#1754 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1755 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() byla juz ta srodowiskowa, popeplala o rozszezaniu diety, nic nowego sie nie dowiedzialam to wszystko mam w gazetach
Edytowane przez 201801111004 Czas edycji: 2013-12-06 o 12:40 |
|
|
|
|
#1756 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
|
||
|
|
|
#1757 |
|
Wtajemniczenie
|
DZOAN- moze to kurier byl z prezentem od meza
KRYSIA- gratulacje LEMURKU- ![]() Wysyłane z mojego GT-I9000 za pomocą Tapatalk 2
OLCIA WOJTUŚ Edytowane przez skylie Czas edycji: 2013-12-06 o 12:50 |
|
|
|
#1758 |
|
Konto usunięte
|
Lemurki :O Dobrze, że nikogo nie było w aucie...
Dziewczyny, jak chcecie się pośmiać, to podsyłam Wam adres pewnego nietypowego bloga urodowego. Ja wyję ze śmiechu normalnie Tylko uprzedzam, że momentami jest trochę wulgarnie, ale całość mnie po prostu rozwala na łopatki: KLIKDla zachęty cytat: "Jak wiadomo robię wszystko żeby schudnąć. Oczywiście nie posuwam się do tak drastycznych i mało komfortowych rozwiązań jak dieta, czy aktywność fizyczna. Nawet jeśli się kiedyś posunęłam to zadyma trwała dwa dni a potem poszłam na pączki, czy coś takiego. Lubię sobie op*&^%lić bułę ze smalcem, albo dwie. Ewentualnie siedem." Pogrubione: to tak jak ja Albo to: "Tom Ford zrobił szminkę w odcieniu, który mi idealnie odpowiada, bo ponieważ tony ma chłodne, co sprawi, że moje zęby będą świecić bielą jak kobyła w rui sromem." Edytowane przez ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 Czas edycji: 2013-12-06 o 12:49 |
|
|
|
#1759 |
|
Zadomowienie
|
skylie-mieliśmy
ale auto wymarzone sobie facet kupił,więc wiesz,jak jest.Dziewczyny,tak u nas wieje,że za oknem widzę cztery złamane drzewa,właśnie tacie je pokazywałam.A mieszkam w mieście,gdzie żyje 96 tys.mieszkańców Jedna skrzywiona brzoza balansuje na wysokości trzeciego piętra.Koszmarnie to wygląda. |
|
|
|
#1760 |
|
Konto usunięte
|
Z tego samego bloga:
"13. Mąż mnie tak bardzo wielbi, że po wielkiej kłótni podarował mi złote popiersie Adolfa H. Udaję, że nie zrozumiałam aluzji." Mój TŻ: o, niezły pomysł. Chyba już wiem, co dostanę pod choinkę Sory ale nie mogę z tej babki... |
|
|
|
#1761 |
|
Wtajemniczenie
|
LEMURKI przykro mi z powodu auta.
|
#1762 |
|
Zadomowienie
|
lemurki ja pier....ole jak mi przykro ;/
tysia najlepsze imieninowe dla Mikołaja
|
|
|
|
#1763 |
|
Zakorzenienie
|
Lemurki dobrze że tż'ta nie było w środku
A u nas morfo dobra i już nie musimy podawać żelaza Byłam u teściów drukować prace. Teściowa dała prezent na mikołajki dla piotrka. Zabawka do ciągnięcia 12+ już nawet nie komentujeOprócz tego kurier przyniósł piaaninko Szkoda tylko że piotruś marudny, nie wiem o co chodzi. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1764 |
|
Konto usunięte
|
Artek też dostał prezent od (mojej) teściowej, książkę (taką, jak chciałam
), klocki takie duże 9 szt. wiecie, z obrazkiem i rękawiczki. Ładny prezent. Od mojej mamy ma dostać jakiegoś pajaca, to też super.
|
|
|
|
#1765 |
|
Raczkowanie
|
Lemurki - o kurcze... strasznie współczuję, chwała bogu, że nikogo w środku nie było...
Anulka - uśmiałam się, przepraszam Moja jak TZ wstawał do niej w nocy to ZAWSZE do niego gugała i się śmiała, a ten jej odpowiadał ![]() Perse - Ona - na zdjęciu nic nie widać jeszcze, lub ja po prostu nieumiejętnie foty robię Zresztą uprosić to moje dziecko, żeby otwarła buziola to...![]() __ Mała ja wstała to zaczęłam do niej mówić, ze idziemy zobaczyć czy w nocy przyszedl św. Mikołaj i takie tam, a ta się tam brechtała ---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ---------- Fiazo - za wyniki!Przypomniałyście mi o teściowej - byliśmy wczoraj i Basia na imieniny dostała hulę kulę - w szoku jestem, że potrafiła kupić trafiony prezent Póki co przytrzymujemy ją bo Basi się podobają światełka, a dogonić jej jeszcze nie potrafi
26.08.2011 31.07.2013 Edytowane przez krysiaa2608 Czas edycji: 2013-12-06 o 13:12 |
|
|
|
#1766 |
|
Wtajemniczenie
|
Zaraz was nadrobie tylko muszę napisać jaka jestem wściekła!
TZ przyjechał do domu na zupę. Pogoda okropna, tak mi go żal. Zjadł 3 łyżki zupy i już 5 telefonów że musi wracać bo ktoś sie z kimś nie dogadał i musi TZ jechać Co za patafiany
|
|
#1767 |
|
Zakorzenienie
|
U nas nic nie widac za oknem. Tzn widac biel. Mamy burze sniezna.
Nie wiem jak my z sunia pojedziemy ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1768 |
|
Zadomowienie
|
misiaczka sorki bo ja nie w temacie ale co robi twój tz?
ja to juz wspólczuje wszystkim pracujacym w firmach porzadkowych odsniezajacych itd. robota totalnie do d... |
|
|
|
#1769 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Okna mam niby szczelne a firanki latają. Biedna Misiolina chyba boi się tego wiatru bo często dziś poplakuje i ciężko mi ją położyć na drzemke. Teraz usnęła po długich przytulaniach. Biedactwo...
|
|
|
#1770 |
|
Zadomowienie
|
my tez mamy zamiec. myslałam ze pokaze małej pierwszy snieg a tu.....rano jej tylko drzwi otworzyłam ale i tak nic widac nie było.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:27.

Tak się zaczął chichrać i gadać, że dostał czkawki...