|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3901 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwie
Cytat:
Witaj
|
|
#3902 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwie
Czesc
To była baaardzo ciezka noc. Jak sie kładlismy to była "cisza przed burza" po 22 tak wiało, ze myslalam, ze to koniec swiata. Swoja droga tata poszedl na noc do pracy, TZ wstał o 2.30 i pojechał. A ja nie mogłam spac, w koncu o 4.30 poszłam po mame, zeby przyszła spac do pokoju - bo normalnie bylam przerazona (za duzo myslalam, czy TZ spokojnie jedzie itd.. Bo pracuje jako kierowca) Zasnelam kolo 6. Zbudzilam sie o 9.20 - jestem nie do zycia. Moj net padł, korzystam z wifi na laptopie u meza. Czekam z niecierpliwoscia kiedy TZ wroci do domu moze bedzie na 15. Tata odsypia nocke. Chrzesnica sie rozchorowała i nie poszła do przedszkola. Mieli jej podlozyc paczke zanim sie obudzi. A popoludniu dostanie nastepna. Uzbieralo sie tych ☠☠☠☠☠☠☠ dla niej.. MP3, kredki monster takie fajne porzadne sama bym takimi malowala malowanki, mikolaje, puzzle 3d, i maaase słodyczy. Uciekam zrobic sobie goraca herbatke, ale nie mam sily na nic. Swoja droga, mialam wyjsc do sklepu - ale jak tu wyjsc ? ![]() za dzisiejsze wizytyi spokojnych mimo wszystko mikolajek |
|
|
|
#3904 |
|
Raczkowanie
|
dzięki za cieplutkie przyjęcie
Ja akurat należę do upragnionych majóweczek, co zresztą w mojej rodzinie jest już tradycją- tata,brat,bratanek no i teraz nasze Maleństwo ale po kolei... Karolina, lat 24, z okolic Lublina. Dzidziuś pierwszy, sam sobie wybrał odpowiedni moment na dołączenie do naszej dwójki, co nas od samego początku niezmiernie cieszy
|
#3905 |
|
Zakorzenienie
|
OGLĄDAJMY DZISIAJ MIKOŁAJKOWY BLOK REKLAMOWY!
Polsat - godz. 18.45 |
|
|
|
#3906 |
|
Rozeznanie
|
Mąż dzisiaj wraca do domu po 2 tygodniach. Tak strasznie chciałam wysprzątać mieszkanie, kupić choinkę i coś dobrego ugotować, a od rana nonstop wymiotuje
Co zjem, to ląduje w sedesie.. No jakiś koszmar A to już końcówka 16 tygodnia... Kiedy to się skończy???? ((((
|
|
|
|
#3907 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() No nie wytrzymałam i byliśmy godzinke na spacerku Ale świeciło słonko, padał śnieżek, pierwszy Olafa świadomy, młody zachwycony Fajny ma dzień dzisiaj, wciaż go coś zachwyca Ja nie wiem jakbym miała nie spacerować, toż burdel byłby na kółkach
|
|
#3908 |
|
Rozeznanie
|
Ostatnio sprawdzaliśmy z ciekawości w jakim roku zodiakalnym chińskim urodzi się nasz Bąk i wyszło,że będzie koniem
My z Małżem oboje smoki jestesmy bo rocznik 88.I wiecie co dostałam na Mikołaja? Się wykazał,normalnie szok,aż się popłakałam ze wzruszenia
|
|
|
|
#3909 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie będzie mnie w domu Cytat:
|
|
#3910 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Lolitka, ale Ty masz śliczne pazurki!!! Co to za lakier? On jest matowy czy tak wyszedł na zdjęciu? |
|
|
|
|
#3911 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3912 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() a ja jeszcze w domku ale dzisaj wracam do domku po poludniu bo wieczorem sie boje bo studenci beda wracac i mnie zgniota ![]() A mikolaj przyszedł dostzlam ladna tunike i pierwsze ciuszki da babelka kochane i slodkie ![]() Jak bede w domku to was nadrobie i napisze wiecej ![]() Widze ze chlopcow i dziewczynek przybywa nasze mikołajki★★★★★
Będe mamusią Edytowane przez Gosiiaczek Czas edycji: 2013-12-06 o 12:49 |
|
|
|
|
#3913 |
|
Wtajemniczenie
|
Na pewno bedę oglądać
|
#3914 |
|
Zakorzenienie
|
Pallas Ril a to ciągle masz mdłości ?? a może to jelitówka ?
Madziula my sobie odpuściliśmy dziś spacer bo wieje okropnie ;/ Ale u mnie na szczeście Oskara da się zabawić czymś inym. Lolitko ale miło ze strony TŻ ![]() Młody śpi , zupa zjedzona, kartofle obrane, kotlety "mielone"z warzyw ukulane mozna się byczyć Dziś nawet wysprzątałam pokój tzn podłogi pod szafkami, i pod rogówką (a ile zabawek tam znalazłam)
|
|
|
|
#3915 |
|
Rozeznanie
|
A co to jest jelitówka? Nie mam żadnych problemów z biegunką czy coś...
Tak w sumie już te mdłości zaczęły przechodzić. Ostatnio wymiotowałam tydzień temu.. no i teraz to wróciło ze zdwojoną siłą. W ogóle mam strasznie wyrzuty sumienia, że głodzę dzidzię, ale po prostu nie jestem w stanie się przemóc, żeby coś zjeść. Zastanawiam się czy nie pojechać do szpitala, żeby mi podłączyli kroplówkę? EDIT: Doczytałam, że chodzi o grypę żołądkową... No to raczej chyba nie bo tak jak pisałam, dołem idzie normalnie :P Edytowane przez Pallas Ril Czas edycji: 2013-12-06 o 13:08 |
|
|
|
#3916 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
biedna, może rzeczywiscie tak jak Nikii mówi, to jelitówka Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#3917 |
|
Zakorzenienie
|
Palas jelitówka to nie zawsze oznacza biegunkę, można mieć jelitówkę i ciągle wymiotować. Ja tak miałam, z tym że ja od razu wiedziałam że to to bo po 1. w ciązy nigdy nie wymiotowałam a po 2. dwa dni wcześniej mój syn to miał.
Martuszka fakt tu mi bardzo pomaga dobra organizacja i rozplanowanie sobie wszystkiego ![]() ---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ---------- PS. ale nie wiem czy przy dwójce mi się tak uda dwa dania robić , więc niech TŻ korzysta póki może Nie umiem się doczekać 16 i jak Oskar zareaguje na Mikołaja i prezenty
|
|
|
|
#3918 |
|
BAN stały
|
hahaha
![]() Dziś jestem w domu i nie ogarniam sytuacji Dopiero Mila na drzemkę jak poszła..to dochodzę do siebie ![]() Dziś po południu moi rodzice do nas wpadają na mikołajki. A ja dostałam rano torbę słodyczy. Chyba ten mikołaj chce żebym była gruba ![]() Uff..jedynie ciasto na szybko udało mi się upiec dzisiaj..i tyle. Musze za zupę się jeszcze zabrać. |
|
|
|
#3920 |
|
Zakorzenienie
|
KAROLA witaj
![]() Gratuluje kolejnych tc. Wysłane z mojego LG-P700 przy użyciu Tapatalka
|
#3921 |
|
BAN stały
|
Aldrin ja o to też ostatnio pytałam dziewczyny
Przede wszystkim mi pomogły duże zakupy raz w tygodniu Robię je w piątek albo sobotę i wtedy też mniej więc planuję jakie obiadki będę robiła po weekendzie. Kupuję wszystkie składniki..potem tylko na bierząco mięso, pieczywo I wtedy nie tracę juz czasu w tyg na zakupy i na zastanawianie się co na obiad..tylko otwieram lodówkę i rachu ciachu jest obiad Rozplanowałam też sobie pranie. Piorę tylko wtedy jak nie pracuję czyli we wtorek i piątek. Puszczam wtedy 2 pralki, mam spokojni czas na rozwieszenie (a nie w biegu po pracy..albo przed pracą) i wreszcie nie mam sterty ciuchów Tak to zawsze odkładałam pranie "na później". Aaa no i nauczyłam siebie i męża wkładać talerze,kubki itd od razu do zmywarki a nie zostawiać na blacie w kuchni. Dzięki temu kuchnia też zawsze w mig posprzątana. To były moje najgorsze rzeczy których nieogarniałam Reszta już to pikuś hahaha Ale odkąd zaczęłam planować obowiązki/sprzątanie itd to jest mi o wiele łatwiej i szybciej. Karola_927 witaj Lolitka888 śliczny prezent |
|
|
|
#3922 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To zazdroszczę ja zawsze robiłam listy z obiadami na miesiąc i ogromne zakupy robimy raz w miesiącu a na bieżąco to tylko wędliny, owoce i chlebZ praniem też daje radę ale z prasowaniem już nie a co do sprzątania to u nas to syzyfowa praca, bo rano mamy idealnie wysprzątane powiedzmy w sobotę a wieczorem jest syfu, że nie można przejść, talerze, kubki, garnki, mąż się rozbiera i ubrania zostawia, bo przecież w poniedziałek znowu do pracy w nich pójdzie
|
|
|
|
|
#3923 |
|
Zakorzenienie
|
To bardzo sie ciesze
|
|
|
|
#3924 |
|
Wtajemniczenie
|
cześć dziewczyny
od rana zabiegana jestem, rano jechaliśmy po małe zakupy bo Tż wyjeżdza na 3 dni do Kępna, potem na szybko do Tesco , potem obiad,pranie i tak dopiero teraz miałam czas usiąść. Iga też marudziła dziś jak na złość, dopiero zasnęła, i teraz coś jej się odmieniło bo co noc budzi się koło 3 i nie chce spać ![]() wieje masakrycznie, że łeb chce urwać, mało dziś mnie nie porwało ![]() tak poza tym gratuluje wszystkim rozpoczętych tygodni i witam nowa mamusie |
|
|
|
#3925 |
|
BAN stały
|
Idealną? Nie no coś Ty..do ideału to mi baaardzo dużo brakuje
A z tym co napisałaś to wiem jak to jest..bo właśnie u nas tak było z kuchnią. Zero systematyczności, odkładania na miejsce itd. Rano kuchnia błyszczy..po południu jest takich syf, że się gotować odechciewa. No i niestety właśnie wprowadzenie tej systematyczności tylko tu pomogło. Ciężko było się przestawić..ale teraz motywuje mnie to ile czasu zaoszczędzam..bo nie muszę sprzątać sterty garów bo wszystko jest na bieżąco ![]() A prasowania nigdy nie ogarniałam |
|
|
|
#3926 |
|
Zakorzenienie
|
dolaczam do jelitowy kaorlak
a co najgorsze mlodego tez bierze
|
|
|
|
#3927 |
|
Zadomowienie
|
Dziś w pracy mamy zorganizowane Mikołajki, byly losy jak w szkole :P
Ja dostalam ksiaze " Pierwszy rok życia dziecka - 365 porad dla rodzicow "
22.10.2011 Nasz ślub 01.10.2013 Dwie piękne kreseczki 15.06.2014 - 2850 gram szczęścia - Kacperek Ja pod sercem Cię nosiłam, Ja o Twe zdrowie najgoręcej prosiłam. Jestem przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama! |
|
|
|
#3928 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
witaj Oglądamy ![]() Właśnie wróciłam z zakupów z mężulem, oglądałam bodziaki dla moich misiów ale albo nie było rozmiarów albo kolorów i znowu nic nie kupiłam :-( Mąż kupił mi opakowanie princessy, 24szt za 9 zł <3 Nie przepadam na słodkim w ciąży ale szkoda było nie kupić ![]() No i jeszcze jeden prezent w załączniku ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3929 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobra kochane ja uciekam do domu na upragniony weekend a Wy nie piszcie za dużo, bo znowu tydzień będę nadrabiać
|
|
|
|
|
#3930 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
oczywiście ![]() Cytat:
mąz zrozumie Cytat:
A z tym sprzataniem to też nie jest u mnie tak idealnie wszedzie wszystko leży,kubki stoja wszedzie,echh ja to nie mam mobilizacji
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:47.

♥♥ 
malowanki, mikolaje, puzzle 3d, i maaase słodyczy. 
za dzisiejsze wizyty

Co zjem, to ląduje w sedesie.. No jakiś koszmar
ile z Was ma juz niebolesne twardnienia brzucha? mi codzinnie twardnieje, polozne tutaj mi mowia, ze jest ok, boli przy tym zadnych nie mam, no moze tylko uczucie takiego zmeczonego miesnia i sie zastanawiam czy to naprawde jest takie normalne

ja zawsze robiłam listy z obiadami na miesiąc i ogromne zakupy robimy raz w miesiącu a na bieżąco to tylko wędliny, owoce i chleb
a co najgorsze mlodego tez bierze