|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4651 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3
Hej
![]() dziś u mnie wieje masakrycznie... nie ruszam się z domu nawet ![]() ups pomyliłam wątki ![]()
![]() Edytowane przez God Of War 20 Czas edycji: 2013-12-06 o 09:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#4652 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4653 |
Rozeznanie
|
[http://www.poscieldladzieci.pl/mamo-...-60x120cm.html
pomozcie. !!! tu np jest posciel.? czy aby poszewki i ochraniacz.? bo juz glupieje ![]() tak, poszewki na kołderkę, poduszkę i ochraniacz -ja też kupuję trzy elementową. Rożka nie kupuję wcale, mój starszy syn urodził się dużyi wogóle do rożka sie nie mieścił (rożek był na rzep i rozpinał sie)-kotu oddaliśmy do spania ![]()
#4654 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() aha ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4655 | |
Zakorzenienie
|
No u nas dzisiaj w nocy był, ale podobno ma wiać do niedzieli, także to są pozostałości
Cytat:
![]()
![]() |
#4656 | |||
Zadomowienie
|
U nas wieje okropnie do tego zaczęło sypać,ślisko na drodze a ja autem bo córe do przedszkola zawieźć musiałam bo dziś Mikołaj..............ciek awe jak będzie o 15 kiedy pojadę ją odebrać,już się boje
![]() Cytat:
![]() Cytat:
zawsze się znajdą jakieś rzeczy które trzeba powiesić w szafie a wiadomo dziecko rośnie,potrzeba więcej miejsca ,ja bym w komodzie ciuszków mojej córy nie zmieściła ![]() chociażby kurtki,kombinezony buciki itd - to wkładam do szafy ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4657 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny.
To tempo pisania za każdym razem mnie przeraża. 2 ni mnie nie było - a tu 10 stron do nadrobienia ![]() Jak już niektóre z Was zaczynam 3 trymestr ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dziś byłam na glukozie. Ohydztwo! Na co dzień wcale nie słodzę herbaty i kawy, a tu takie coś! Mdliło mnie całą godzinę. Mam tylko nadzieję ,ze wyniki będą w normie. Dziś też dostałam prezent od Mikołaja w postaci "przyznania zasiłku z Zus-u" Jestem na L-4 od sierpnia ( ze wzgl. na podwyższone ryzyko ciąży, wiek itd.) i uwierzcie, że do dziś rozpatrywali, czy mi przyznać zasiłek chorobowy związany z L-4 w ciąży! Jak można w takim kraju funkcjonować? Jak zachodzić w ciążę i rodzić dzieci, skoro Państwo sobie z nas takie jaja robi? Gdybym nie miała oszczędności, albo żyła sama, to z czego miałabym się utrzymywać? Zus miał mi wypłacic zasiłek od 15 września , a dziś 6 mamy grudnia. Jak żyć prawie 3 msc bez wypłaty? Dzisiaj bałam się tam zadzwonić, bo jakby odrzucili, to co dalej? Odwołania? Jeździć 30 km autobusem w ciąży ze skręcona kostką?? Jestem juz po 40 , mam prawie 20 lat pracy, a tu takie numery. Po prostu brak słów.... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4658 | |
Zakorzenienie
|
No ja na pewno kupię, ale tylko jeden. Najwyżej dokupię drugi.
---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4659 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny!
Wy tak o jedzeniu a ja na szpitalnej kuchni ![]() Śniegu też nie widze bo okno zaklejone, bo remont. Póki co trzymają mnie i obserwują moją szyjkę. Z małym wszystko dobrze! Tak wam zazdroszcze, że jesteście w domach. Co do smoczkow to ja kupiłam aventu póki co. Ag9 Gabryś to śliczne imię!! Ładnych prezntów mikołajkowych!!! Sent from my C6903 using Wizaz Forum mobile app |
![]() ![]() |
![]() |
#4660 |
Zakorzenienie
|
A ja właśnie zauważyłam, że mogę sobie odebrać zamówienie z apteki gemini za darmo w moim mieście
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4661 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4662 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4663 | ||
Zakorzenienie
|
Ja też nie
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Nie było nikogo ![]() Ja nietomna. W ogóle ostatnio budzenie się zajmuje mi jakieś pół dnia. Dopiero wieczorem i w nocy się uaktywniam a wcześniej chodzę jak zmora jakaś... Zaraz sobie chyba kawę zapodam bo dziś to normalnie masakra jakaś! Będę zaglądać bo w sumie na razie poza przygotowaniem do zajęć (a to i tak robię przy kompie) nie mam nic ciekawszego do roboty. ![]()
I'll be dreaming my dreams with you And there's no other place That I'd lay down my face I'll be dreaming my dreams with you.. Edytowane przez virginia Czas edycji: 2013-12-06 o 10:51 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4664 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ehh to sie nadenerwowalas, ale wazne, ze przyznali ![]() Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#4665 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A z L4 kpina, jak mogliby Ci nie przyznać zasiłku... Masz rację, jak ktoś nie ma innych źródeł funduszy, to chyba ma suchy chleb w ciąży jeść. No kpina jakaś. Cytat:
![]() A rzeczywiście wtedy te ruchy itd to był skutek skracania szyjki? Dobrze, że z Małym okej ![]() ![]() Matko, u nas też wieje, nie wiem jak mocno, ale aż boję się wychodzić z domu. A muszę zahaczyć o aptekę, sklep rybny i bank, potem na korepetycje i wieczorem szkoła rodzenia... Coś czuję, że przemarznę do szpiku kości. ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4666 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Oooo znowu mi wyrzuciło cytaty ![]() Co do pościeli potrzebowałam jeden duży zestaw w którym jest moskitiera, przybornik, a czy rożek się przyda wyjdzie w praniu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4667 | ||
Moderator
|
Cytat:
![]() W sobote jade zamowic komode ![]() Cytat:
![]() Straszne zdzierstwo - nawet normalnie w poczekalni jest wywieszony cennik, ile SR, ile opieka poloznej podczas porodu, a ile opieka po porodzie - myslalam ze to nielegalne ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4668 |
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny. Miałam wczoraj tak zwalony dzień i humor do niczego, że wieczorem wolałam sobie porządnie poryczeć zamiast sie tu żalić. Skutek jest w dosłownym sensie opłakany, bo oczy mam dzis jak królik
![]() Zresztą dziś gdy przebierałam się w legginsy i top stojąc przy lustrze zobaczyłam, że w pozycji na wprost mam talię ![]() ![]() ![]() Mara trzymam kciuki za rychłe wyjście ze szpitala ![]() MOja kolezanka wczoraj wyladowała na patologii ciąży, a druga musiała jechac z dzieckiem do szpitala, trochę mnie to przybiło, w dodatku obejrzałam Na Wspólnej i zaległy odcinek Lekarzy, gdzie i Magdę i Olgę uśmiercono... wtedy pomyślałam sobie, że juz bardziej dupiastego dnia mieć nie można. Nie dość problemów w rodzinie, nie dość u przyjaciół, to jeszcze w serialach czarno ![]() Edytowane przez bebe97 Czas edycji: 2013-12-06 o 11:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#4669 | |
Zakorzenienie
|
Zastanawiam się czy nie zamówić w tym miesiącu materaca
![]() W sumie jeden z większych wydatków będę miała z głowy, zostanie tylko fotelik, a tak to same pierdółki. Poza tym dostane kocyk gratis ![]() ![]() Ale chyba tylko zdecyduję się na lateksowy. Cytat:
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4670 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Bo jest to dla mnie dziwne iż jest płatne, położna z mojego szpitala była juz u mnie w domu raz i po porodzie jest chyba 8 wizyt ale grosza się nie płaci więc jak to jest ?
![]() |
#4671 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przypomniałaś mi, że zapomniałam iść do lumpa dzisiaj ![]() Ale bezsens ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4672 | |
Zakorzenienie
|
Przyszła paczka z gemini.
Biorę się za zabawę ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4673 | |
Moderator
|
Cytat:
Chodzi o to ze masz wlasna polozna, ktora skacze tylko wokol Ciebie... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4674 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
To szpital w małym mieście, nowy oddział położniczy i ginekologiczny Rodziłam pierwszą córkę jeszcze na starym ale opieka na 200% Tylko zawołałam raz i odrazu była przy mnie położna lub położna od noworodków, chodziły non stop,pytały - czasami wręcz za często,pokazywały a byłam po cc więc ledwo zipiałam ![]() Dlaczego mamy płacić za opiekę po porodzie ?przecież to ich praca, obowiązek, chyba że w większych szpitalach wygląda to inaczej niż u mnie, ale nie wierze że nie zajmują sie pacjentkami - nie chciałabym aby prv położna stała obok mnie non stop ![]() ![]()
![]() ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv730y6j3jyp.png ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b8iikt8hcg0od.png 09.09.2009 ![]() Edytowane przez Enia_ Czas edycji: 2013-12-06 o 12:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4675 |
Zakorzenienie
|
yoki73 gratuluję
![]() mara86 na szpitalnym jedzeniu to można wage utrzymać ![]() ![]() virginia u mnie też mikołaja nie było i nie będzie ![]() ![]() teQiba moje zdanie jest takie. Jeśli każą płacić to się nie opłaca, bo dużo się tutaj dowiedziałam i wszystkie informacje się potwierdzają na SR ![]() ![]() bebe97 ![]() ![]() ![]() ja też mam talie ![]()
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje! ![]() Edytowane przez monkaa321 Czas edycji: 2013-12-06 o 12:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#4676 |
Zakorzenienie
|
Paczka rozpakowana
![]() Wielki podziw dla tego co pakuje te leki w tej aptece ![]() ![]() Majtki poporodowe Zamówiłam wielorazowe z Baby Ono rozmiar M, przed ciążą miałam S/M i jak tyłek mi urośnie, to i tak się w nie zmieszczę, są naprawdę delikatne i rozciągliwe, problem polega w otworach na uda, są małe i jak popuchnę, to mogą mnie gnieść, dlatego wzięłam jedną paczkę. Pewnie zrobię jeszcze jakies zakupy w aptece, to kupię drugą paczkę rozm. L Podpaski, materace, książki telefoniczne, zwał jak zwał ![]() Wcale nie są takie wielkie ![]() Zamówiłam BabyOno i Absorgyn (to samo co bellamama) i są niewiele większe niż podpaski, których ja używałam przy pierwszych dniach @ bo miałam obfite. BabyOno chyba są lepsze, bo są cieńsze i szersze, więc mniejsze prawdopodobieństwo, że coś wyleci bokiem, no i one maja klej. Najwięcej miejsca w mojej torbie zajmą podkłady poporodowe te Seni 90x60 bo to są dwie duże paczki. Ja chyba i tak na porodówkę wezmę jedną, ale ona to mojej walizki mi się i tak nie zmieści ![]() ![]() Mam nadzieję, że nie będzie ze mnie tak leciało ![]() W każdym bądź razie wydają się na chłonne, więc jak będzie jakiś wyciek, to spoko ![]() Termometr na podczerwień Dla mnie bomba jak narazie, ale nie chcę za dużo pisać, bo jestem sama w domu i nie mam na kim porównać ![]() Mam termometr bezrtęciowy i mierzyłam nim pod pachą i pokazywał dokładnie to samo co najwyższa temp na czole moim. ![]() ![]() ![]() To chyba tyle. Może pomogłam ![]() Aha i chusteczek nawilżanych wzięłam jedną paczkę, bo w domu mam zamiar używać płatków kosmetycznych i wody przegotowanej, a te nawilżane chciałam gdzieś na wyjścia i chyba właśnie stwierdziłam, ze wezme je do szpitala, bo w szpitalu raczej nie będę miała pod ręką wody przegotowanej, a nie wiem jak daleko będę miała do umywalki, żeby zwykłą kranówą przemyć w razie czego. Za chwilę biorę walizeczkę i wpakuję tam co nieco ![]()
#4677 |
Zakorzenienie
|
teqiba moim zdaniem to już lepiej płacić za taką położną co jest przy tobie przy porodzie. już pisałam że u nas to wygląda tak że koszt 700zł i jeśli położna ma wtedy dyżur to pół idzie do kasy szpitala a pół dla niej, a jak nie ma to całość dla niej że przyjedzie dla ciebie. Właściwie wszyscy których znam brali położną i mówili że bardzo im to pomogło.
Im dłużej jestem jednak w ciązy zastanawiam się nad tym, że wielu moich znajomych którzy są lekarzami bo akurat pół mojej klasy wylądowało na medycynie doradzało wybrać lekarza prowadzącego takiego który pracuje w moim szpitalu że to jest "mile widziane" przez położne. Tym sposobem wiele kobiet które rodzą u nas wybiera ordynatora i podobno jak daje się kartę ciąży i położna widzi pieczątkę lekarza prowadzącego to od razu inne nastawienie. Ja wybrałam akurat z-cę ordynatora, bo prowadził kilka ciąż w rodzinie i jest dobrym fachowcem. Skoro już pompuję kasę w te wizyty u niego to nie będę już chyba ładowała kasy w położoną. Tak na prawdę to jej psi obowiązek. Czy mnie ktoś dopłaca żebym kogoś lepiej obsłużyła w miejscu w którym pracuję pomimo zapłaty za to? Nie jestem koelnerką która wypracowuję wypłatę napiwkami i tak samo nie jest nią położna. Co innego dowód wdzięczności za to że mi pomogła a co innego otwarta łapówka że musi robić to co do niej należy. To oczywiście ta silna ja która jest przekonana o swojej racji. Z drugiej strony skoro już rodzi się w dużym szpitalu specjalistycznym, w którym i tak jest już tak przyjęte że położne są rozpuszczone tym że się im dopłaca do obowiązków to zastanawiam się czy te 700zł jeden raz w życiu gdy wszystko od tego zależy, życie moje i dziecka, nasze zdrowie ...wszystko to między innymi w rękach kobiety która będzie musiała być dla mnie miła i nie warknie gdy będę wyła ...to czy nie warto zapłącić i mieć święty spokój i pewność że ona będzie wokól mnie skakała. To słaba ja ![]() Systemu nie zmienię a nie chcę rodzić w innym szpitalu podmiejskimgdzie położna "swoja" kosztuje już 300zł jeśli się ją chce i porodówka ma świetne opinie, ale jeśli coś z dzieckiem będzie się działo i tak będą go transportować do centrum. To taki mój dylemat moralny... |
![]() ![]() |
![]() |
#4678 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ---------- No i znowu muszę nadrabiac ![]() Przyszła paczka z apteki!! ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4679 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Możesz jeszcze raz podać jaki dokładnie termometr zamówiłaś? No bo jak tak zachwalasz to trzeba przyjrzeć mu się lepiej ![]() Do dziewczyn z tokso. Nie pamiętam teraz nicku, któraś pisała, że robi sobie przerwy w braniu rovamycyny. Ja właśnie zauważyłam, że nie starczy mi leków do wizyty ![]() ![]() Bo jakoś nie chce mi się popylać specjalnie po receptę w taką pogodę ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4680 | |||
Zakorzenienie
|
Nooo... jak taki crash-test przeszedł to wszystko przetrzema
![]() ---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ---------- To ja tez ten jakże oryginalny prezent dostałam ![]() ---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ---------- Cytat:
![]() Edytowane przez czbasia Czas edycji: 2013-12-06 o 13:19 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:19.