|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę: | |||
| Mamy z dziećmi dokazują, a dwupaki wyczekują |
|
14 | 40,00% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
|
2 | 5,71% |
| Jeszcze trochę, jeszcze chwilka i porodów będzie kilka |
|
0 | 0% |
| Już ostatnie brzuchatki pakują do szpitala manatki |
|
12 | 34,29% |
ten co teraz.
|
|
7 | 20,00% |
| Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4621 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. cz
Cytat:
przejdzie Ci zły humor, czasem trzeba w ten sposób rozładować złą energię, też tak miałam. Zawsze możemy Cię przytulić i pocieszyć ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4622 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. cz
Poczytałam sobie
MYA dobrze Ci dziewczyny napisały Cytat:
![]() Ale niespodziewana wiadomość,chociaż po tych nocnych skurczach można się było czegoś spodziewać ![]() Gratulacje!!!!! Piękny prezent dostałaś od losu
|
|
|
|
|
#4623 | ||
|
Zakorzenienie
|
kyte
to na pewno chwilowe![]() Cytat:
bidulek...Cytat:
![]() |
||
|
|
|
#4624 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#4625 |
|
Zakorzenienie
|
teraz nie wiem co robic, bo na moim mleku chudnie:/ a wydawalo mi sie, ze jest ciezsza....
|
|
|
|
#4626 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jaki to musi byc wysilek dla nich ![]() Eh bezbronne takie dziecaki i nieporadne ---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
waga superCytat:
prezent ![]() ciekawe czy cos dostane-grzeczna bylam przeciez
|
||||
|
|
|
#4627 | |
|
Zakorzenienie
|
jeszcze tak nie dawno liczyłyśmy miesiące ciąży a teraz...
Cytat:
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
|
#4628 |
|
Zakorzenienie
|
a co na to polozna?
|
|
|
|
#4629 |
|
Zakorzenienie
|
stwierdziła, że moze waga jest inna i moga wystapic roznice, ale na moje oko to duzo
|
|
|
|
#4630 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam!
Kociak wielkie gratulacje.Witamy Cię Igusiu! Mya nie poddawaj!Dla mnie już od dawna(Filip ma 5,5 tygodnia)jest już samą przyjemnością W ogóle to doła złapałam...jestem sama do 19-20-ej.Oczy mi już lecą,a gdzie tam do końca dnia....Liluś mi się w nocy pochorowała,ma ropną anginę,a miałyśmy dzisiaj iśc do siostry synka Mikołaja na Mikołajki.Tak się cieszyłam na te nasze Mikołajki,świątecznego bodziaka Filipowi kupiłam,czapeczki dzieciom i...nie pójdziemy ![]() Siostra się przygotowała,więc reszta będzie tj.teście,rodzice,babcia i szwagierostwo.Ach...do d.upy to wszystko.
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
|
|
|
#4631 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas tylko czasem cięzko wypchnąć ale pierdy i ich zawartosć lecą w pieluchę jak tralalla. Jak pójdzie sekwencja to paść można ![]() Tymek usnął na brzuszku na klacie
|
|
|
|
|
#4632 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4633 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ---------- |
|
|
|
|
#4634 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4635 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moje dziecko śpi jak leże koło niej, jak tylko odejdę i dłużej mnie nie ma to jest płacz
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
|
#4636 | ||
|
Rozeznanie
|
A tak w ogóle się nie przywitałam
U nas kiepska nocka, obudziłam się z bolącym brzuchem, a potem nie mogłam usnąć przez to wietrzysko Cytat:
![]() Przestawi się malutka-troszkę musisz jej pomóc-w dzień zagadywać, zaczepiać, a w nocy światło przygaszone, na zaczepki nie reagować, tylko utulić i niech śpi kruszynka Unormuje się A z dziąsłem lepiej??? Kupiłaś dentosept albo coś w tym stylu? za pępuszekDoczytałam, że malutka troszkę schudła rusalka na pewno nie jest łatwo, ale Ty dzielna kobietka jesteś i dasz radę rybaza załatwienie wszystkiego ![]() kyte Oby teraz tylko lepiej było z brzuszkiem ![]() Idź na imprezę kochana, wyrwiesz się z domku i trochę rozerwiesz, na pewno będzie fajnie Filmik niunia32 za wyjściedomi ja byłam Mikołaj przyniósł ferrero moje ulubione ![]() Lilith biedny maluszek i Wy też Oby leki szybko zadziałały!!! A w szpitalu musicie być cały ten czas brania antybiotyku?? za przybieranie!!Cytat:
9-ty leci ![]() Może Nelka się od kota uczy pierdzioszkować?? ![]() za cycolenie ![]() coralady Zdrówka dla Lilki!!! A mikołajki zróbcie sobie sami w domku, wiem, że to nie tak miało być, ale to w końcu 1 Wasze mikołajki w powiększonym gronie
|
|
#4637 |
|
Raczkowanie
|
No tak tu się nie da pozostać niezauważonym.
![]() Oczywiście gratuluję porodów i zazdroszczę, że macie już prawie wszystkie maleństwa przy sobie. ![]() Ja jeszcze 2 w 1 ale już wszyscy nie mogą się doczekać TEGO dnia. ![]() Staram się was po trochu podczytywać. Z racji tego, że to moje pierwsze dzieciątko, to trudno mi się włączyć w tematy już szczęśliwych mamuś z dzieciaczkami obok a nie w brzuszku. ![]() Wczoraj na KTG skurcze były już poza skalę. (u mnie skala jest do 100) Wizyta u doktora w dniu terminu z o.m. tj. 12 grudnia na 15.00 i wtedy zapadnie decyzja, o ile mały nie zdecyduje się wyjść sam, kiedy trzeba będzie się stawić w szpitalu na wywoływanie. Przed wizytą jeszcze będę miała KTG w szpitalu (tak jak i poprzednie). W moim szpitalu nie czekają z wywołaniem dłużej niż tydzień po terminie, więc liczę, że max do 19 grudnia Oluś będzie już z nami. Zdarzały się różne sytuacje i już teraz nie ryzykują.
|
#4638 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
|
|
|
|
#4639 |
|
Zakorzenienie
|
właśnie spytałam TŻ co mi kupi na Mikołajki, dostałam odpowiedź że lusterko do samochodu i że nie wie nawet kiedy Mikołajki wypadają
ale to tylko mój mąż... tak chodzi za mną pomelo że ojaniemogę
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-12-06 o 13:47 |
|
|
|
#4640 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My wychodzimy . Czekam na meza wlasnie
|
|
|
|
|
#4641 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4642 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dobrze, że u Was ok, już niedługo ![]() ---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ----------
|
|
#4643 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kiedy w ogóle masz wizytę? Ty może faktycznie żonkę sobie wybiera
|
|
|
|
|
#4644 |
|
Rozeznanie
|
Idę zrobić coś pożytecznego
Np kupić rybkę na obiad Jak mi nie urwie łeba to pewnie zaglądnę wieczorem
|
#4645 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4646 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
daaaaawno Cię nie było Cytat:
dobre i lusterko a my znowu cycolimy
|
||
|
|
|
#4647 | |
|
Zakorzenienie
|
Moja ma
Cytat:
będę ją karmić pół na pół i tyle. Może to do żółtaczki, bo jeszcze tyćkę ma Właśnie z dwóch cyców odciagnęłam 100 ml ale więcej nie ciagnę coby laktacji jeszcze bardziej nie pobudzić ![]() Chciałam poprasować ciuszki, ale jak siedze przygarbiona to blizna mi grubieje i puchnie do góry. I boli. Ale wczoraj zdjęli mi szwy to od razu lepiej, nawet jak boli. Gin powiedział, że nie ma zastrzeżeń i jest ok. Wkurzyłam sie swoją droga. Poszłam wczoraj na zdjecie szwu, w recepcji babki mi powiedziały, że na ginekologie mam iść. Poszłam na 3 piętro, prawie sie czołgałam... A one że nie mogą bo to ginekolog musi... poszłam na dół i mówię, że do poradni ginekkologicznej mam iść ale nie wiem gdzie to. One zszokowane(!), bo dlaczego? ale posłały mnie - okazało się, że to zwykły gabinet ginekologiczny ze smarkającym i pijącuym cole lekarzem ![]() Położna powiedziała mi dużo ciekawych rzeczy, m. in. o podstawowej apteczce. Powiedziała co mamy dawać na kolki ( jeden z 3 leków - bobotik, espumisan i coś jeszcze), co dawać gdy mała jest przeziębiona lub ma katar, gdy ktoś jest przeziębiony i takie tam.ogólnie fajna babeczka |
|
|
|
|
#4648 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Yyyyyy, nie wiem, przeszło samo ...Ale ja to bym jeszcze z Tomciem w brzuszku pochodziła chwilkę, jak będzie terminowo (28.12) to się nie obrażę, choć mój mąż mu wczoraj 30.12 wyznaczył na wyjście ![]() A wizyta w środę, z ktg
|
|
#4649 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale za to szałwia(?) czy coś tam co polecałaś pomogło, akurat miałam w domuCytat:
Cytat:
![]() a ja nie jadłam nigdy pomelo. Za to marzą mi się pomarańcza lub mandarynki |
|||
|
|
|
#4650 |
|
Zakorzenienie
|
Mya, daj spokój, aż tak chcesz bawić się w butelki w nocy zamiast dać cycka i dalej spać?
![]() Nie poddawaj się, jeszcze trochę i będzie wszystko ok ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:40.

Nie było u mnie nikogo i pewnie nie będzie
GRATULACJE!!!:ro za:
:brzyda l:
przejdzie Ci zły humor, czasem trzeba w ten sposób rozładować złą energię, też tak miałam. Zawsze możemy Cię przytulić i pocieszyć 

to na pewno chwilowe
bidulek...
Szkoda bo na spacer nawet nie wyjdziemy.

będę ją karmić pół na pół i tyle. Może to do żółtaczki, bo jeszcze tyćkę ma